Crusing-kväll på Hammar'n

Nu har vi nattat barnen. Kan väl säga att det gick rätt fort eftersom dom hållit igång hela dagen.
Vi har varit på Järnhandeln och köpt en pytteliten burk med färgprov (117 jäv... spänn!!), kollat in Chokladverksta'n och naturligtvis köpte vi en ask med exklusiva praliner (som vi gav till farmor och farfar dock) åsså provade vi det nya fiket "Rosengården".
På eftermiddagen bakade jag och Nellie bullar. Hon och jag är dom enda som ännu inte provsmakat några. Konstigt. Å andra sidan kan man väl säga att de övriga i familjen provsmakade för oss alla (och några till!).

Ikväll gick vi ner på byn en sväng för att kolla raggarbilar. Det bidde en hel del innan vi pallrade oss hem igen. Kan säkert bli en kul kväll. Förhoppningsvis dyker det upp några poliser för risken är väl att det blir lite halvstökigt. (Och vår egen konstapel tar visst långa sovmornar, äter och dricker gott hela dagarna och går till fransk barberare! Skönt för honom att slippa stöket som en sån här kväll antagligen för med sig.)
När vi gick hem från mini-crusingen så stod det två bilar (vanliga gamla skitbilar utan tillstymmelse till raggarstuk) utanför några pensionärslägenheter (väldigt nära). Full volym med en töntig låt där refrängen var "Vill du ligga med mig? Vill du ligga med mig?"  Och på den lilla stund det tog för oss att gå förbi så hann två av snorungarna pissa på pensionärstomten, varav den ena precis vid ytterdörren utanför ett fönster. Jamen hallå? Högst moget va'???  (Ja Mike, var glad att du har semester. Fast dom hade förmodligen skärpt sig om dom visste att det bodde en karatepolis som kommer nerdimpande i fallskärm här...)

Det var en hel del "kändisar" som cruisade ikväll. Agnes var ute och raggade, Marja agerade chaufför i en... ? Upplys mig Marja, vad är det för åk egentligen? Med flera....

När Nellie satte sig på pallen i köket i kväll och väntade på kvällsvällingen så sa hon trött: "-Du e' snäll... Du e'.... min bästa vän..."  Ååååååå, gissa om man bara smälter!!!!!
Spännande kväll ikväll eftersom hon tyckte att det kliade i puppiluringen med blöjan på och valde att somna utan blöja ikväll. Kanske inte helt smart att hon sover i vår säng då, men det är väl smällar man får ta. Det var tydligen helt ok att väcka henne sen för en nattpinkning.

Nu ska jag ta och hoppa i duschen (halkrisk!) eller rentav lägga mig i plurret en stund.

Ha det gott så länge!

Ja just ja... på måndag behöver jag inte gå till jobbet för jag har SEMESTER !!!!  :-)


NU !!!!

---gör jag semester!


23 minuter

...kvar till semester....

1 timme

... kvar till semestern.....

Sista dagen...

Ja, innan semestern alltså. Ser fram emot lata dagar samtidigt som jag är full av visioner. Satt i fikarummet igår med ett par jobbarkompisar och vi pratade om allt från hemmagjorda garderober med skjutdörrar, gardiner på altanen till planteringar i trädgården. Och jodå, jag ser framför mig hur fint man skulle kunna göra, men sen faller det på det praktiska. För min egen del i alla fall. Gubben är ju händig, men det är inte alltid han delar mina utsvävande idéer....
Verkar ganska nära ändå att vi köper färg till barnens numera lekrum. Vi gjorde ju om Tuvalisas stora rum till enbart lekrum, och fixade det lilla rummet som hennes sovrum. Men om barnen ska sova tillsammans går det inte att sova i det rummet. Det blir för varmt helt enkelt!
Så nu är planerna att de ska få sova i stora rummet igen. Om man rensar rejält i barnboks- och leksaksdjungeln så blir det nog jättebra. Frågan är vad man ska göra av alla grejer... Känns ju rätt onödigt att slänga. Man kanske ska hålla ögonen öppna efter någon "stor-loppis" att stå på. Och jag tror att kyrkan skulle ordna loppis i höst. Var ju en i höstas oxå.

Äntligen har man fått ett livstecken från fam. M.M.M.M (nej, det är inte Marabou...) Låter väl himla otrevligt med sol, shopping och lata dagar. Säkert äcklig mat och vin som smakar piss....  Avis? Nääääääääääääää..................
Vi hade vovvarna hos oss igår kväll. Båda är väldigt tålmodiga med min yngsta dotter. Helt plötsligt står hon och drar Elvis (en av hundarna altlså...) i svansen. Han ser inte lycklig ut, men gör inget... Försöker verkligen tuta i henne att man inte gör så. Hoppas mina ord går in innan Elvis säger till på sitt vis... Suck!

Förra veckan när vi hade hundarna så råkade garaget stå helt öppet, dvs man kan gå rakt igenom från baksidan och ut. Plötsligt var Elvis försvunnen! Shit P !!!! Kim rusade ut för att börja leta. Då stod Elvis på bron och ville in. Duktig vovsing!

Kanske man ska fira semestern ikväll? Grilla marinerat älgkött blir det i alla fall.

Kram på er !


Snart semester!

Har bestämt mig för att börja semestern en vecka tidigare. Alltså, det var helt ok för mina kollegor, det var ju det det hängde på förstås. Den ena sa "-Ja, gör det. Inga problem!". Den andra sa "-DITT AS !!!" Nåja, vissa smällar får man väl ta....

Så nu får jag och flickorna sova hur länge vi vill och göra vad vi vill på dagarna. Eller sova... Tuvalisa studsar ju upp i samma tid som tuppen vaknar... men det kanske går att "justera" om vi är vakna lite längre på kvällen.

I dag vet vi faktiskt vad vi ska äta till middag. Limekyckling! Såg receptet på "Landgång" (tv-program) och det såg så himla gott ut.

Hoppas det blir jättefint väder till veckan nu, så att vi kan ligga i poolen hela dagarna och bara njuta av sommaren. Kanske man skulle ha gjort ett ryck hemma oxå med städningen... Uuuuuuh, det tråkigaste jag vet, tyvärr...
Åsså väntar jag på att det ska ramla ner lite sköna slantar från himlen. Vill ha utemöbler, fixa köket, en våningssäng till barnen, mysiga saker till altanen, m.m.  Fast man skulle kanske börja med att plantera lite blommor ute...

Hoppas vi hörs och ses under semestern oxå!

LCD-skärmar

Satt och surfade på BRL's hemsida eftersom jag såg en annons på 2 LCD-skärmar till bilen. Ett sätt att kanske få meningarna "-Hur långt är det kvar?" eller "-Är vi framme snart?" att minska något. Väldigt nära att beställa när jag tänkte att jag ringer in till BRL och kollar lite. Kanske nåt tillbehör man behöver, etc.
När jag presenterade mig sa killen på BRL "-Åsa Roos? Varför känner jag igen ditt namn?" -Ja inte vet jag..." sa jag frågande. Vi blev inget klokare, och vi analyserade inte närmare heller. Möjligen kan det vara någon som jag haft att göra med inom jobbet. Och då vet man ju aldrig vad dom tycker... :-)

I vart fall så rekommenderade han andra LCD-skärmar en dom jag sett som naturligtvis var 1000 spänn dyrare. Men han hade i och för sig rätt, eftersom de som han rekommenderade inte hade en massa sladdor och inte heller en lös DVD-enhet. Och det kan jag ju hålla med om att det kan vara värt en slant! Antar att man behöver ett par hörlurar oxå... Om man inte ska behöva sitta och lyssna på tecknat hela resan. Ska hem och kolla med gubben vad han tycker. (Jodå, jag brukar fråga honom om saker och ting ibland...)

Nu längtar barnen till semestern. Och jag oxå! Känner mig lite less på det här stället nu, men det är kanske alltid så inför semestern.

Åsså den ständiga frågan då... Vad ska vi äta till middag...? Suck....

Kalasdag

Idag har vi varit på 3-års kalas. Wille bjussade på kaffe, kakor, tårta och godispåse (via fiskdamm förstås!) Om jag såg rätt var det visst någon som fick Obbe på kroken oxå...?!

Före det badades det i vår nya stora pool. Den höll hela 19 grader (BRRR!!!) på förmiddagen. Så vi tappade upp varmvatten i den gamla lilla poolen, så kutade barnen emellan liksom. På eftermiddagen hade dock temperaturen höjts till 21,5 i stora poolen, och det var ju rätt ok. För barnen alltså. En annan var i, men doppade sig inte. Badkruka?

Två veckor till semester. Känns skönt att vara ledig ett tag. Först blir det ju två veckor, sen jobbar jag två veckor, sen semester igen tre veckor. Då får barnen vara lediga från v 28-34, dvs ända tills skolan börjar.

Nä, idag har jag idétorka igen. Får försöka hitta på nåt skojigare en annan dag.

Krumilurkramar så länge....

Glad midsommar!

Midsommardagen idag. Kunde varit piggare och roligare. Malin, Robert och Wille tillbringade kvällen hos oss igår. Fantastiskt trevligt! Dom hade med sig halva systembolaget och Robert gjorde en "innedrink" på rosévin och Fanta. Fräsch sommardrink. Vi käkade sill, köttfärspaj, crabfishpaj och jordgubbar. Mmmm! Vi drack drink, öl, vin och snaps. Urk!

Framåt kvällen blev det lite crocket. Inte igår man spelade det. Robert vann. Tror att han fuskade på nåt vis.... annars borde väl jag ha vunnit?

Vi är hundvakt i helgen och barnen myser. Det blir ju liksom deras egna hundar för en stund. Två minipromenader har det blivit idag och naturligtvis är det barnen som håller i kopplet. Vi softade en stund idag framför tv:n och då låg Moa utrsträckt och fungerade som kudde till Tuvalisa. En stund var hon kudde till Nellie oxå. Det var så sött.

Snart ska vi gå till farmor och farfar och käka middag. Vi tar med oss maten från igår så det blir nog en repris. Men förmodligen blir det lite lugnare på snapsfronten.

Skulle kunna gå och lägga mig och sova en vecka känns det som.... Gäääsp!


Till alla som vill veta mera om vin

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.


Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner: Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordsduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.


Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.


När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.


Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.


Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Oöverträffat

- Innovativt

- Preliminärt

- Kvastskaft


Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Västkustskt

- Konstitutionerad

- Substantiera

- Tillvägagångssätt


Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.

- Nej, ingen mer sprit för min del.

- Ledsen, du är inte riktigt min typ.



Ha en trevlig midsommar, med eller utan alkohol !


Dusch, inkl.hårtvätt, till midsommar

Fick klartecken att det var ok att tvätta håret trots mitt öra. Det var ju finurligt, så att man kan ta den årliga midsommartvätten (hade varit för jävligt länge att vänta till jul...). Är inte helt säker på att det är så skönt att få schamop i ett öppet sår, men vi får väl se om man kan hitta på nåt. Längtar även efter att få tvätta örona förstås!
I går när jag kom hem med mitt lappade öra så frågade Tuvalisa om nån del av hjärnan oxå hade runnit ut. Ja, det är ju en fullt befogad fråga, eller hur?!
Efter detta hygienavsnitt så kanske vi kan prata om nåt annat ?

Ska luncha med en bunt glada människor som gör sista dagen innan semestern idag. Man kan väl få sympatifira med dom då. Kaffestugan. För min del blir det en kycklingsallad. Åt ju flottig pizza bara häromdagen när middagsidéerna hade torkat ut totalt. Och då tog jag förstås i med en Mamma Mia. Det är typ allt på den... sååå god!

Det drar verkligen ihop sig med mörka moln på himlen. Skulle kunna tippa på att det blir lite regn/åska. Bara det låter bli att regna i morgon så...

Sitter här och ser ut som en fullgumma med glasögonen på sned (kompressen på örat är i vägen!) och luktar sprit (visserligen Alsollösning, men ändå....). Kanske ingen som blir chockad direkt...

Kram så länge!

Nyopererad

Jo, visst kan man väl kalla det operation när dom skär i huden? Även om den är av det mindre slaget så känner jag att jag vill tycka lite synd om mig själv nu. Precis tillbaka från sjukstugan. Först en bedövningsspruta i det svullna på örat. Det kändes som att farbror doktorn pressade sprutan längre och längre in i huvudet. Rätt vad det var så sa han att han inte stack mig längre. Då hade jag fått ungefär 2 meter lång hals som jag sträckt så långt ifrån läkaren som möjligt, och det kändes fortfarande som om nålen fortsatte in i huvudet.
Sen var det dax att packa in mig med plast (liksäck??), kompresser och diverse koliox. Även läkaren och sjuksystern bar plast på sig. GIssa varför? Just det! (Som sagt, ät inte samtidigt som ni läser min blogg...)

Det bidde diverse snitt med skalpellen så att det bildade ett kryss, en jädra massa pressande på min onda "knöl" och sen in med en bit plasthandske. Faktiskt. Dom klippte en bit av den och tryckte in i det krysset (ja, i örat alltså. En plasthandske i nåt annat kryss hade förmodligen inte hjälpt... ) Kallas visst dränage.
Så nu har jag en vit kompress i ansiktet (känns det som, även om den sitter lite på sidan då). Och i morgon ska jag på omläggning. Åsså blir det penis-i-lin förstås!

Det funkar faktiskt att ha både glasögon och headset på mig (bara jag hör nåt igenom kompressen) så jag behöver inte vara hemma och ta det lugnt, läsa en god bok, sova, eller annat sånt där otrevligt...

Visst är det väl ändå LITE synd om mig??

Sagt ikväll

Nellie: "Go'natt"
Jag: "Go'natt"

Nellie: "Sov så gott"
Jag: "Du me"

Nellie: "Ses nån dag..."

Jag hoppas förstås att vi ses redan ikväll när jag försöker klämma ner mig bredvid Nellie som oftast hamnat tvärs över hela sängen... Jodå, hon sover i våran säng fortfarande... Det är så myyyysigt... Men planer finns på att åka på IKEA och införskaffa en våningssäng till barnen.
Jag får väl smyga in dit på natten om jag inte kan sova utan barnfötter på ryggen....


Tidnings-anka?

Eller är det bara jag som reagerade på texten i dagens ÖP. Angående att trafikolyckorna ökar och nollvisionen är hotad..... 

"Nollvisionens mål om 270 döda kommer inte att nås.
I år har 152 personer dött i trafiken."


Hade det inte varit lämpligare att skriva: "Nollvisionens mål om 270 döda kommer dessvärre att överstigas. Hittills i år har 152 personer dött i trafiken."

Att skriva att målet på 270 döda inte kommer att nås låter som en besvikelse över att för få omkommer i trafiken....

Visst, jag är en nördig ordbajsare, men visst har jag lite rätt?


Hälsa på doktorn igen?

Jo, det lutar åt att jag måste fördriva lite tid i läkarmottagningens telefonkö igen. Mitt opererade öra har ju jäklats lite till och från. Nu är det till igen. Infektion som börjar göra hyfsat ont och det är en stor knöl med nåt som måste ut. Hoppas ingen äter frukost eller så samtidigt som ni läser, men det har ni kanske lärt er vid det här laget att man inte ska göra. Sällan aptitretare i den här bloggen!

Nellie blev tvärröd i ena ögat när vi kom in på dagis. Vet inte vad det kan vara. Ska ringa om en stund och kolla så det är ok. Allergireaktion? Mot vad?

Men i övrigt är det väl en bra dag. Klockan är i och för sig bara 08:33, men solen skiner och jag har fått "beröm" för min blogg. Den är tydligen skoj att läsa och det är ju syftet med den. Sen är det ju rätt dåligt med kommentarer från mina kära läsare då... (Nä, Maggan, inte du. Du gläder mig ofta med att kommentera!!) Hajjar ni vinken?

I går kväll hade jag ovanligt nog svårt att somna och i natt har jag vaknat ungefär 250 gånger. Så i morse, kl 06:10, frågade jag maken när han skulle kliva upp. (Vår väckarklocka har levt sitt eget liv och typ ringt 7:05 trots att den varit ställd på 6:00) "-Behöver väl inte tänka på det", säger Kim. Det visade sig att klockan var inte ens ställd eftersom Kim var helt inställd på att det var söndag idag.... Ganska fel eftersom det är tisdag.... "E' du dum eller?!" vräker jag ur mig. Schysst kommentar att vakna till va'? Nåja. Vi kom ju upp i tid i alla fall.

Jaha, då är det snart telefontid på sjukstugan. Va kul det ska bli att skära i örat igen.....

Vitlök

Käkade vitlök igår så det pös ur öronen. Fulla färsbiffarna med hackad, marinerad vitlök + en vitlökssås till. Om jag luktar gott idag? Förmodligen inte! Dessutom var det varmt i natt och självklart fanns det inget varmvatten i morse så en dusch var utesluten. Mummat så gott det går men kan väl tycka att jag varit fräschare då och då...
Mina kära kollegor har inte sagt nåt, men å andra sidan skulle man väl behöva rulla sig i koskit innan dom skulle tänka sig att grymta. Med andra ord är dom väldigt hänsynsfulla, eller så kanske det inte är så farligt som jag vill få det till?

Ännu inte helt "balanserad" sen lördagskvällen. Ack, ack... det är ju välkänt att det numera tar 2 dagar att hyfsa till sig ordentligt. Inte bra....

Åsså har jag ryckningar i ena ögat. Måtte ingen tro att jag går och flirtar, stinkande vitlök och allt....

Tokfull

Det inträffar tack och lov inte så ofta, men igår lyckades jag. Blev full som ett päron och skämde förmodligen ut mig på nåt vis. Men om man bortser från den lilla fadäsen så måste jag säga att gårdagen var en mycket trevlig dag. Malin, Robert o Wille kikade förbi med Kimpas 40-årspresent. En gul, stor, frän radiostyrd bil! Gissa om den lille 40-åringen blev glad!

10 min i 12 slog vi upp varsitt glas rödvin (jag och Malla) och grabbarna tog en pilsner. Sen fortsatte vi liksom så fort det tog slut... (Börjar ni förstå varför kvällen slutade i dimma??) När dom gått hem var det dax att fixa lite inför middagen. Tuvalisas kompis Mimmi var här och vi blev trevligt nog många till middagen. Jannice, Sara, Mimmi, vi och Mags och Mike. Eftersom vi suttit och pimlat hela dagen så hade ingen åkt och kompletteringshandlat, eller för den delen funderat på detaljer som t ex sås till det grillade. Men naturligtvis fixade Maggan det på en grisblink. En titt i kylskåpet, fram med grejerna och sen var det klart! Och gott blev det förstås.

Nu håller Kim på att flytta vår nyinköpta pool runt på gården. Det lutar visst och det kanske inte är så bra, men helt plant är det nog ingenstans. Jag ska nog gå och fixa färsspetten som vi ska grilla sen. Nellie är så trött och förmodligen hungrig att det är bäst jag sätter fart NU.

Lady & Lufsen?

Lunchade med Tobbe idag. Trevligt förstås! När han gick och hämtade kaffe och efterrätt (rulltårta) tog han med 2 skedar ifall jag ville smaka. Så gulligt va'? Kanske skulle det ha skapat några nya rykten om vi suttit där och käkat på samma tallrik, som Lady och Lufsen ungefär. Vi får väl luncha igen någon dag när det är spagetti.... Nä, just ja, både han och jag ska försöka avhålla oss (!) från pasta och potatis så det går ju inte. Lika bra det kanske.

Jag har alldeles för lugnt på jobbet vilket resulterar i en massa svammel här istället. (Whats new?)

Kanske man ska ta och åka en sväng på bolaget och fylla på förrådet till vinkärringen. Ölgubben kanske vill ha påfyllning oxå. Det verkar ju kunna bli bra väder så ett glas med nåt på altanen är ju aldrig fel. Bara magen som tycker att det blir trångt med alla saker som hamnar där och den gör sitt bästa för att spänna ut sig och ge plats. Det är ju jättebra nu när det är sommar och allt....

Skulle behöva tokstädas hemma (igen!). Någon frivillig????

Årets skönaste tillrop!

Det stod kusin Axel för igår. På skolavslutningen i kyrkan började 2:orna att sjunga, sen fyllde man på med 1:orna och ny sång. Sen skulle ävan förskoleklassen upp på "scenen". När de höll på att pallra sig från de smala kyrkbänkarna hördes ett  "Kom igen Tuva !!" från bänken där klass 3 satt. Axel skickade ett peppande tillrop, vilket Tuvalisa (och jag och Kim oxå!) tyckte var hur fränt som helst! Tuva är stolt över att vara kusin till Axel, och det känns superbra att han finns på skolan ett par år till.

Så har man då klarat av sin första skolavslutning. (Kim funderade över hur många skolavslutningar Anders egentligen varit på hittills...) Det var förväntad parkeringskaos och dom hade faktiskt ordnat p-vakter som dirigerade. Trångt på bänkarna i kyrkan. Kim ryckte in och jobbade lite för att hjälpa Rune. Men så hade vi "paxat" platser i förväg oxå. Någon jädra förmån ska man väl ha när Kim jobbar på stället...!

Nellie fick syn på Andrea i kyrkan och ville nog helst av allt bara sitta och vinka till henne. När vi var på väg ut ur kyrkan släppte hon resolut min hand för att istället ta ett fast tag i Andreas hand. Såklart !

Skolavslutning

och molnen hänger tunga och mörka. Det har spöregnat bitvis. Håll tuttarna för att det inte regnar precis vid skolavslutningen....
Expresspaketet med Tuvalisas kläder kom igår. Naturligtvis hade jag på nåt vis missat att beställa de vita jeansen. Är jag en oansvarsfull morsa eller.... ?! Så nu har jag nyttjat kontakterna och Malin har fixat ett par byxor till Tuva på sin lunch som hon skickar med Maria, som pendlar mellan stan och Hammar'n.

Nä, nu är det dax att avsluta här och hämta lite barn. Blir väl lite frisering och manikyr kanske?

Ses och hörs!

Sommarpresenter

Det verkar vara en del att tänka på när det gäller saker som hör till när man är klassrådsrepresentant... Visade sig att vi (jag och Mari) skulle fixa nåt gott till terminens sista dag. Och att vi skulle ha fixat nån skolresa någonstans... Jaha... kanske man kan försöka komma ihåg det till nästa år då...
Tack och lov har Mari fixat och trixat det allra mesta. Jag är mycket tacksam för det! Mari skulle fixa glass tills i morgon, men varken ICA eller Konsum hade några glasspinnar hemma. Så hon drar till Bispgården ikväll för att haffa Hemglassbilen. Vad gör man inte för sina barn?!
Så kom vi då på att det finns laktos- och ev. njölkproteinallergiker i klassen. Vi bestämde oss till slut för isglass!
Och presenten till fröknarna är fixad. Även detta av Mari förstås....

Åsså kom jag på att den personal som endast jobbar på fritids kanske aldrig brukar få någon sommarpresent? Och dom tar ju hand om våra guldklimpar dag ut och dag in. Så jag skrev ihop ett litet "tiggarbrev" och de som vill vara med på en liten present kan lägga 20 spänn. Det borde man väl tycka är rätt ok va'?

Var tvungen att ringa Maggan idag och förklara att jag ser ut som en a-lagare i håret. Det är fett och äckligt. Fick tipset idag att prova att duscha lite oftare....  Tack Tomas, det har jag aldrig tänkt på. Räcker det inte till jul och midsommar?
Tror att det fanns nåt dundermedel på salongen, så det blir nog bra med det.
Herregud, hon (Maggan alltså) hade börjat jobba kl 8 i  morse. Och jag ska dit kl 18 och det lär ta nån timme. Hoppas hon inte somnar eller är så kräkless att hon spyr på mig...

Satt och surfade lite på nätet och hamnade (av någon outgrundlig anledning) på en sida med tips och råd för att skriva en bok. Först och främst behövs en början, en mitt och ett avslut. Nån som har någon bra ide´? Hojta i så fall...

Nu är ciggen slut.....


Klägg i håret

Shit P, vad är det för gojja hon smetade i håret egentligen? Ja, hon som gjorde flätorna alltså. Jag har tvättat håret 2 ggr och det är fortfarande alldeles flottigt... Fräscht... Får väl köra ett par gånger till. Man har väl ändå inget annat för sig?

Det var ungefär 1 kg hår som lossnade, men man har ju att ta av, så det är några strån kvar att permanenta i morgon....

Negerkrull?

Min privata frissa (läs Maggan) ringde och kollade om jag var intresserad av ett återbud i morgon kväll. Hon jobbar ju på salongen en liten sväng nu och då kan man ju passa på och göra lite sånt där som kräver andra tillbehör än en häcksax och stålborste. Så nu jädrar ska jag permanenta mig igen.
Håret är så ohyggligt långt nu (jag tror nämligen att jag fortfarande är 17 år) och det är hög tid att göra nåt åt det. Lite lockar känns väl alltid rätt?! Hört att man kan ta lite olika storlekar på spolarna och därmed få lite "annorlunda krull". Vi får väl se vad det blir...

Ska ta ur semesterflätorna ikväll så vi får väl börja med att se om håret sitter kvar. Kanske det är så slitet av flätorna att det står rätt upp i en 3 cm-stubb. Inte mycket att locka då...

Nu har det blivit tvärlugnt för min del här på jobbet. Rätt skönt faktiskt. Bara det inte håller i sig.
Hungrig är jag oxå. Det bidde lite rester hemma på lunchen idag och det verkar inte som det var nåt man står sig på länge.

Sista ridlektionen för terminen ikväll. Antar att Tuva vill fortsätta till hösten. Det hade varit kul att anmäla henne till någon danskurs för barn, men det blir ju i stan och en jäkla massa åkande då.

Ser ut att bli regn på skolavslutningen. Nåja, förskoleklassen åker ju inte nån traktorvagn så det kanske blir bra ändå...

Kram, kram!


Ännu ett mysterium löst...


Har ni någonsin undrat hur pilen på datorskärmen kan röra sig när ni flyttar på musen? Nu har jag med hjälp av en kompis i Japan lyckats förstora upp själva pilen i ett ytterst modernt förstoringsglas så att ni kan se hur det fungerar!

http://www.1-click.jp/

Vänsterklicka oxå!

Akut trött

...har jag blivit nu. Kört stenhårt hela dagen på jobbet. Om drygt en timme får jag gå hem.

I går skjutsade vi Tuvalisa till Sandra på kalas. Under tiden åkte vi till pölen i Ammer. Där var det jätteskönt och det dök upp massor med folk efter hand.

På torsdag kväll är det skolavslutning för Tuvalisa. Uppe i kyrkan. Helt plötsligt slog det mig att det vore ju kul om hon (som alla andra barn) fick vara hyfsat finklädd. Gjorde en expressbeställning till Ellos igår. Snacka om att man är totalt oförutseende.... kanske man lär sig till nästa år?

Pratade med en allergisköterska på Östersunds sjukhus idag och vi ska in i början av juli för att träffa läkare och ta blodprov på Nellie. Känns bra att få göra det inne på barnkliniken. Dom kan ju det där. Hur man hanterar barn som inte vill bli stuckna i armen alltså...

Nä, jag är helt slut i huvudet nu, så jag vet inte ens vad jag ska svamla om....

Fina bilder jag (till slut) lyckades lägga in va'?

Puss på kinden!

Semester!

Semester!

Sötnosar i poolen!

Sötnosar i poolen!

Äntligen

Ja, nu har vi äntligen varit och hälsat på hos Anna-Karin. Herregud, ska det behöva ta år innan man kommer sig för? Det var ju ca 2 år sen A-K flyttade in i kåken och vi har inte varit där förrän nu. Bättre sent än aldrig, tycker jag i alla fall... Tog med en flarra vin. Vi blev bjudna på fruktsallad och glass med kaffe. Sen gick vi in på vinet. Andreas kom dit oxå, han hade sovit en stund. Tydligen jobbigt att montera ihop IKEA-möbler. Dom hade varit på IKEA och köpt utemöbler och det känns som att vi kommer att göra detsamma. Ett jättefint bord där man har två utfällbara skivor, och stolar till. Inget kostade särskilt mycket heller. Bordet gick först på 10095 kr. Då blev jag lite förvånad, men det visade sig att A-k sagt lite tokigt och att det var en nolla för mycket. Alltså var priset helt ok.  Undrar när man har tid med en sväng till IKEA. Skulle ju vara väldans kul att få ordning på uteplatsen. Och om vi skulle bli några stycken (vilket det brukar bli) så får vi plats!
Nellie och Tuvalisa hittade Sofie och dom var och hoppade lite studsmatta en sväng. Klockan har blivit över 23 och barnen har nyss slocknat. Undrar om dom sover lite extra länge i morgon (man kan ju hoppas...)

Idag var det superväder och vi for först till Fisksjön och tänkte bada. Tuvas kompis Linda kom över och hon följde med. Det var dock inte så mysigt där. Myggigt, mycket vatten (=ingen strand) och myrigt. Vi drog vidare till Övsjö. Där var det som vanligt jättefint. Såg att bl a Marja och Magnus var där, men det bidde inget läge att säga "hej" till dom. Synd, eftersom det är himla trevliga människor. Tänkte på Magnus när jag var på Kanarieöarna. Där hälsar man ju hela tiden med "Hola" (olá!). Kanske hade varit något för Magnus, jag menar med lite annat tonfall bara... ("olla"... ni vet....)

Tack och lov har Mari tagit tag i detta med presenter till skolfröknarna. Visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. En blomsterkvast är i och för sig fin, men känns som en nödlösning. Jag får för mig att fritidsfröknarna får aldrig något och jag skulle gärna köpa något åt dem alldeles själv. Vi får se om jag hittar på nåt.

Måste ner på Stööks och kolla om det finns några fina skor till Tuva inför skolavslutningen. Jag har nog inte riktigt hajjat att det är dax, och därmed har det inte blivit några avslutningskläder ännu. Tuva verkar ha växt som en galning och hon har snart växt ur alla sina kläder igen... Det blir liksom i perioder när man upptäcker att hon inte har nåt att klä på sig...

Nä, nu ska jag gå upp till min make och se om han hittat nåt spännande att titta på. Tv:n alltså...

Krumilurisar från mig så länge!

Fredag

Varför lyckas jag inte lägga in bilder i bloggen? Irriterande! Nåja, jag har ju skickat dom för framkallning så någon kanske får se dom i alla fall...

Konstigt med en arbetsdag och helg igen. Fast ganska skönt.
Nu har barnen knoppat in efter en speedad kväll. Ibland undrar man var all energi kommer ifrån egentligen. Den är helt otrolig strax innan nattningen. Förmodligen är det rätt tacksamt att göra mamma vrång. Men jag måste säga att mitt samvete är inte helt ok för jag hör hur käften går på mig hela tiden! Nån som läst "Mamman som tjatade så hon dog"? Jag ligger nog i riskzonen är jag rädd... Hoppas jag inte är ensam om att känna så, för då kanske jag måste söka hjälp...

Väntar på att klockan ska bli 21. En film på tv som jag ska bänka mig framför. Kim är på fest med sina jobbarkompisar ikväll. Han hade köpt en födelsedagspresent till Rune som fyllde pensionär igår. Jag rimmade förstås... Få se om jag kommer ihåg... :
"Pensionär, en riktig höjdare.
På heltid bli en hobby-slöjdare.
Snickra och greja hela dagen,
utan att behöva tänka på "prästkragen".
Eller vill du jobba ideellt?
Och göra en insats, så snällt.
Om slantarna tryter utan lön,
har du ju kontakter - så be en bön..."

Ja, han är ju kyrkvaktmästare, ifall det kan bringa lite klarhet i mitt märkliga rim.

Idag ringde jag in till dietisten på Östersunds sjukhus, som hade hand om Nellie när hon var mjökproteinallergiker. Hon tyckte absolut att dom skulle "ta över" direkt på barnkliniken och utreda jordnötsallergin. Det var tydligen inte helt okomplicerat. Man utreder graden av allergi, m.m. Känns jättebra. Dom kan ju det där + att dom kan bemöta barn på ett helt annat sätt än "vanliga" vården. Ska ringa allergisköterskan på måndag.
Det visade sig oxå att jag hade behövt tilläggsförsäkringen "Resplus" för att få ut någon ersättning för de utlägg (bl a läkarbesök på 50 euro!) som uppstod på Kanarieöarna. Funderade ju på den försäkringen, men ni vet hur man resonerar... Det händer ju inget liksom... Lätt att vara efterklok!
Dom utreder förmodligen även de andra allergisymtomen som Nellie visat. Troligen häst. Och vi som skulle vara hundvakt i 2 veckor snart. Barnen har självklart sett fram mot att få ha "egna hundar". Men det lär inte vara någon bra idé att utsätta Nellie för en massa hund just nu. Risken är då stor att hon blir allergisk även mot dom, och det vill vi verkligen inte!

Nä, nu är det nog dax att knäppa på dumburken och slå sig ner bekvämt i soffan. Det är stekhett uppe i huset men jag antar att det blir lite svalare snart.

Hoppas ni har haft en bra dag i sommarvärmen! 
Många kramar från mig!



Borta bra, men hemma bäst!

Så är vi tillbaka hemma igen. Efter 2 resdagar. Igår flög vi hem från Aeroporto de Gran Canaria och bodde på samma hotell som när vi åkte ner. Åsså bidde det X2000 idag. Som om det inte kräkts nog på resan så blev det lite uppkast av Nellie på tågresan. Men det var knappast den första som spytt på det snabba, krängande tåget. Och hålla i spypåsar börjar man ju kunna nu...

Nellies allergireaktion klingade tack och lov av och hon blev helt symtomfri efter några timmar. Vi fick en medicin som oxå finns här i Sverige. Den slukade hon direkt. Luktade (och kanske då även smakade) som godis. Annat än Claritynen. Den här medicinen hade inte heller någon bieffekt att man blir dåsig av den, och bara det är ju guld.


Även jag tog och fixade frisyren. Likadant som Tuvalisa. Så nu är vi lite likisar. Egentligen hade vi väl båda önskat att det blev småflätor över hela huvudet, men det kändes bli för dyrt. (Snåljåpen igen!) Jag kostade dock på mig en fransk manikyr oxå. Tänk om man alltid var så här fräsch om naglarna istället för sprucken nagelstärkning på halvsköra naglar....


Näst sista morgonen var det lite action utanför oss. Två ambulanser parkerade vid havet där vi bodde. Sen kom en helikopter som hoovrade vid strandkanten en liten bit bort. Det visade sig att någon drunknat där. Faktum är att vi 2 dagar innan varit på den platsen och då låg det en sko och flöt där... Antar att det knappast hade något sammanhang, men man kan ju inte låta bli att fundera på vad man kunde ha sett om man haft otur!

Av min blogg låter det förstås som att vi har haft en kaotisk resa antar jag. Men så klart har det varit riktigt jäkla bra! Massor med sol och bad, lugna stunder med en god bok, öl och vin när det behagat och god (dyr) mat. Känns dock rätt ok att få sitta och blogga i lugn och ro utan att behöva ha ett öga på klockan hela tiden...

Kanske lägger ut ett par bilder så ni får se. OM jag är med på någon bild, var vänlig bortse från just det då... ("Details that ruin the picture", you know...)

När vi kom hem var gräsmattan klippt! Vi hade suttit och våndats lite över att behöva sätta igång och klippa gräsmattan i 28 graders hetta. Men det problemet var smidigt löst. Och det stod en köttfärspaj i kylen som vi alldeles snart ska sluka. Den som fixat allt detta är underbara Maggan! Enormt stort tack!!! Tror banne mig att jag ska öppna Anfi-vinaren och bälja i mig lite mera rö'tjut till pajen. Varför sluta med en vinnande tradition? (Anledningen till att Anfi-vinaren är med hem är att korkskruven på hotellrummet saknade själva skruven. Och Kims skruv kan ännu inte öppna vinflaskor... Och lämna "lönen för mödan" hemma var inget alternativ...

I morgon är det jobb igen. En hel dag. Sen är det tydligen helg. För jävligt att det varit rena medelhavsvärmen hemma oxå medans vi varit borta.... Nädå, så klart ska ni oxå ha värme och sol. Men ni har INTE haft det lika bra som oss...! Så det så!!!

Heta (ja, solvarma alltså...) hälsningar från Åsa-Påsa.


Allergi...

Sa har Nellie fàtt en allergisk reaktion. Hon var hos grannen och kákade jordnotter och fick en massa symtom. Inte av allvarligare art (ingen andnod tack och lov). Det bidde ett lakarbesok och sen taxi till San Augustin for ett besok `pa apoteket. Antihistamin antar jag + en cortisonsalva. Lakarbesoket lar kosta en slant och jag hoppas att barnforsakringen tacker kostnaden. Kandes riktigt illa ett tag eftersom notallergi inte ar att leka med, men nu ar hon i princip symtomfri sa det kanns ratt ok. Darfor kan jag blogga lite mera nar jag anda ar igàng.

Igar akte vi till Amadorestranden. En jattefin sandstrand. Ett erbjudande, och ar man dum eller, men naturligtvis visade det sig var "time share". Det lat som att de ville visa ett nybyggt hotell och ragga turister infor framtiden, men det var varre an sa. Ett medlemsskap i 5 stjarnigt lagenhetskomplex, finns over hela varlden tydligen. Det var fint och ok att fa se anlaggningen men sen blev det valdigt obekvamt o till sist (alldeles forsent) sa jat att det var nog. Dessutom var "slutsaljaren" otroligt dryg och aven om jag badat i pengar hade jag nog knappast nappat. En flaska Anfi.vin och gratis solstolar pà stranden var lonen for modan.  Och en light lunch skulle vi bli bjudna pa. Den visade sig besta av mackor till oss vuxna och glass till barnen...

Annars har vi bara badat och matt gott. Idag blev det poolomradet som ar jattefint. Jag har haft solskyddsfaktor 587 i fejset, andà har jag fatt Hitler-mustash och stora bruna flackar i fejset.. Inte mycket att gora nat at...

Har faktiskt koapt ett paket ciggisar. Inte rokt sa mycket, men det ar ratt gott da och da... Och det var ju semesterrokning jag sysslade med innan oxa.

Idag har Tuvalisa fatt frissan fixad. Inbakade flator en bit av haret. Jag blir oxa sugen. 30 euro. Hela skallen skulle kostat 60 euro och det kandes lite for dyrt. Ar man en snaljap sa ar man... (fattades manga prickar i den meningen...)

Pa eftermiddagen idag var det "snake show" och Tuva fick kanna pa en orm. Den var 17 ar och ca 3-4 meter làng. De la ormen kring Tuvas axlar och hon ramlade nastan omkull, sa tung var den. Huuu...

Grannen har smàbarn och sjálvklart har barnen blivit van med dem. Nar Tuva och Nellie tog siesta ikvall sa kom grannbarnen over ungefar 7 ggr och fragade om de inte vaknat. Leksugna!

I morgon ska vi tillbaka till lakaren har i Bahia Feliz sa att de far se att Nellie ar ok. Nu galler det att hon inte ater nagra notter alls. Varfor hander sant har nar man ar pa helt fel stalle? Naja, det kunde ju ha gatt varre! Bara att forbereda sig pa att man numera har en notallergiker hemma da...

Na, nu ska jag knalla tillbaka och kolla om barnen har somnat. Kostar ju en hel del att blogga har, men vad gor man inte for er kara vanner....

Kramar sa lange...


Delfinsafari...

Joda, nu har vi varit pa utflykt. Kostade skjortan, nastan 900 SEK, men det kandes som en bra idè att hitta pa nagot nar man ar har. Igar tyckte vi det iallafall... Nar vi satte oss i baten tyckte jag att det luktade skumt, spya liksom. Nu forstar jag varfor.... Typ 3/4 av alla passagerare spydde innan vi kommit i land igen. VI som klarade oss var ett fatal. Tuva lag ner nastan hela tiden nar vi sag delfinerna. For det var massor med delfiner! Sen passade hon pa att vomera rakt ut pa golvet och som en foljd gjorde Nellie det oxa. Nar jag tittade dit nasta gang stod Kim och kraktes i en hink. En snubbe som jobbade pa baten gick runt och delade ut svarta pasar "for happy hour" som dom kallade det. Antar att det hander varje tur... Kul jobb...


Det var sa himla sjukt allting att jag till slut bara asgarvade. Kan inte ha sett schysst ut for alla som madde daligt. Det var dock riktigt synd om barnen. Sa nu har man pyntat massa pengar for att ta familjen ut pa sjosjuke-tur. Lattjo va?

I morgon ska vi till Armadore (?) stranden och bada. Det ar en jattefin sandstrand tydligen. Det ska bli bra. Kan ju bara bli battre nar det galler utflykterna da...

Nu ska vi ga pa "Broken Dreams" och kolla om dom har nan god mat. Servitoren dar flirtade med Tuvalisa igar (vi satt pa en annan restaurang da) sa vi far val halla lite koll...

Kram pa er alla! Ses snart igen!

(Jadrans tangenter. Man maste vara Tarzan for att kunna trycka ner dom....)

Stressblogga

Och nu har jag lyckats hitta ett tangentbord som nagon hallt sirap i. Man maste ta i for kung och fosterland for att tangenterna ska komma anda ner.
Naval, idag har vi badat i poolen, och solen gor oss alldeles roda och omma. I morgon ska vi pa delfintur, dvs utmed bat och forhoppningen ar att vi ska se delfiner.

Nellie har dock en valdsam hosta och verkar inte helt kry i magen for idag har hon hostat sa hon krakts ett par ganger. Vi ska kopa med mat hem idag. Jag och Tuva ar pa shoppinggatan och kollar laget. Nellie ligger hemma och vilar.

Nu vill Tuva kika in pa Bollibompa.se en svang sa det ska hon fa innan tiden ar ute (tog 15 min denna gang!)

Kram pa er alla fran en solrod familj!

(Maggan, jag hinner inte kolla ur man far till prickar, som du forstar....)

Hola!

Jomen visst hinner jag med en snabbis... Hoppas jag hinner innan datorn bryter. Har stoppat i en slant for 5 min. Upptacker att det inte finns sista bokstaverna i alfabetet, men det gar nog bra anda.

Barnen badar for fulla muggar. Ska hoppa i sjalv snart. Det verkar som att vi nastan lyckats branna oss i solen. T o m jag var ROD igar. Herregud! Nu sager maskinen till att det ar slut? Har Spanien nagon egen tid?

Aterkommer....