Mör i kroppen....

Oj, nu är jag rätt mör i kroppen. Drygt 4 tim på Boda Borg (borde väl inte vara så hemskt för den här otroligt vältränade kroppen.....) ? Passar på att blogga lite innan man korkar upp... Challe var så snäll o åkte ner på macken o köpte Cola till mig, eftersom jag glömde det när vi var och handlade på Willys. Hjärnan slutade fungera en stund där...
Hela 7 stämplar fick mitt lag till. Inte illa pinkat tydligen. Dom som jobbar där sa att 2-4 stämplar var "normalt" när man var där första gången.


Just nu sitter är det köbildning till duschen. Susanne fick börja eftersom hon behöver längst tid på sig att bli snygg... En annan blir väl sist då... Bara Colan kommer så kan man påbörja förvandlingen till kvällens snyggaste i stan. Eller nåt sånt...

I morse berättade Nellie en saga vid frukostbordet: "Det var en häst... som bajsade...på toaletten! Sen drack den kaffe!" Inget fel på fantasin där inte.

Hoppsan nu fick jag en Smirnoff Ice av Malla. Ja, den går väl ner utan större ansträngning antar jag. Nu ska jag prova att käka wasabiärtor, på rekommendation av Marika. Vänta lite bara...  Nja, kanske inte det godaste jag har ätit.  Åååå, nu dök Colan upp oxå. Kanske dax att sluta blogga nu och gå in på allvarligare saker.

Ska nog ringa hem en sväng och skicka telefonpussar till mina älsklingar.

Puss på er alla !


I bollhavet !

I bollhavet !

VIsst ser det skojigt ut? Maxåldern var dock 7 år och den har man ju passerat för ett tag sen....

Snart helg

Ja så är det fredag igen. Vart sjuttsicken tar tiden vägen???
Måste sluta tidigare idag för Tuvalisa ska till farbror doktorn. Måste kolla knölen på hennes ögonlock. Måtte det inte bli fråga om nåt ingrepp bara. Det är en "bokad akuttid", så risken är att man får tillbringa alltför lång tid i väntrummet på Björkhammar än man önskar en fredagseftermiddag.

Måste på bolla oxå. Funderar på Bacardi Lemon. Det är ju helt ok. Tror att det blir till att skippa öl och vin i morgon och bara köra på sprit (lät det där bra?). Malin tänkte vara spiknykter på Boda Borg eftersom hon vill vara skärpt och intelligent när vi kör banorna. En annan som inte har så många hjärnceller att värna om kan väl kanske ta sig en drink utan att det gör så mycket. Fast å andra sidan är det en massa brudar jag aldrig träffat förut så man ska kanske inte skämma ut sig alldeles för tidigt på dan. Bättre att spara det framåt kvällen, när man ändå är bäst och snyggast liksom !

Mitt tippade hockeyresultat var ju i princip rätt, bara att siffrorna bytte plats. Tyvärr. Man får väl hålla tummen för nästa match istället.

Måste sy upp mina nya jeans oxå. Va jobbigt !!!! (Ingen husmorskänsla för 5-öre ens...)

See U !


Seans...

Intressant, och kul var det på seansen. Det var både fascinerande, en hel del humor och bitvis riktigt gripande. En mor i publiken fick kontakt med sin lilla dotter och då kan jag säga att det var bra att jag hade en bunt pappersnäsdukar i handväskan. Riktigt nära att man började snörvla och böla hej-vilt där ett tag...

Åhå, nu fick vi ett mejl att jobbet bjussar på glass! Då blir det till att sätta sig i solskenet sen och mumsa.

I dag åkte jag med Roffe på lunch. Satt i baksätet och på bakrutan sitter en logga där det står
www.bilbolaget.com . När jag satt där och läste texten både upp och ner och spegelvänt så råkade bokstaven "b" läsas som "d" istället. Bidde lite fel, om man säger så....

Nu närmar det sig party, party. Ska bli lattjo. Kanske O' Learys är ett bra alternativ? Annikas son som är 18 år tipsade om stället. Vet inte om han anser att det är ok för folk i medelåldern, eller att det bara är riktigt bra?!
Måste kolla med Malla om man måste ta med täcke oxå. Å' packa... jag hatar att packa! Särskilt när det inte finns nåt roligt att packa ner. Det är ju bara en kväll det gäller så man bör kunna packa lätt.... (Jo, jo !)
Sitter och försöker ringa Malla, men det verkar som hon har klistrat fast sin telefon i örat. Har varit upptaget hur länge som helst nu. Precis när jag vill prata !!!!!

I kväll är det hockey. Heja MoDo ! Vad sägs om 2-4 i denna match?

Nä, nu kanske det är dax för den där glassen....

Abrazarse !


Fint namn !

Ja, det var den stadsturen det. Förutom alla kläder till Tuvalisa så lyckades jag (till slut !!!) komma hem med en blus och ett par jeans till mig själv. Nu är jag lite nöjd en stund! Kunde inte hålla mig förstås och har jeansen idag (för när hade jag nått nytt på mig senast...???)
Orkade inte sy upp byxorna så jag har helt sonika vikt upp dom. I alla fall en människa som verkligen tyckt att brallorna var snygga, tack Ulrika! (Själv känner jag mig hur snygg som helst, nya jeans och tuffa cowboyboots...)

Apropå skor... jäklar vilka snygga dojjor jag såg i ett skyltfönster. Ett par högklackade sandaler, Replay. Dom får det nog bli nästa gång!

Nellie har en förmåga att fråga alla hon råkar träffa på vad dom heter. Som en naturlig följd så frågar dom vad hon heter. Sen brukar det låta "Nellie? Åh, vilket fint namn!" Så även på klädaffären BikBok (där jag för övrigt köpte jeansen av en jättetrevlig personal). Då säger Nellie "Det säjde alla !!! " Sötnos!

I eftermiddag åker jag, Annika och Anna-LEna in på storseans med Terry Evans. Ska bli spännande. En god middag ska vi ta oss innan det kör igång. Kommer hem sent = jättetrött i morgon?
Tyvärr missar jag Grey's ikväll, men man får försöka tajma reprisen på söndag.

Nä, nu ska jag bita i posten som inkommit (ja, inte bokstavligen då eftersom jag nyss ätit och känner mig rätt mätt för tillfället...).

Puss på kinden !


Stan i morr'n...

Jodå, i morgon brakar vi in till stan hela familjen. Varning, varning!
Gäller ju att bränna slantarna innan nån jäkel kommer och säger att man ska betala nån fler räkning...
Tuva behöver en skaljacka och tydligen ska det finnas jättebra såna på POP. Ofta smider man stora planer om att hinna både det ena och det andra när man väl besöker staden, men när man har barnen med brukar det bli lite färre affärer än man tänkt sig.
Det viktigaste är väl att gå och käka kinamat förstås! Det har blivit standard och barnen fullkomligt vräker i sig.

Jag skulle verkligen behöva nya kläder. Det brukar dock bli så att jag tappar sugen totalt när jag väl går där och känner på alla kläder som hänger i butikerna. Det känns bara såååå jobbigt att gå och prova...

Ska ta med mitt Gallerix-presentkort som jag vann på en rimtävling i julas. Kanske hittar vi några fina tavlor att hänga i Tuvis rum. Det ekar där.

Idag är det underbart väder igen. Förhoppningsvis håller det i sig fram i oktober nån gång....

En jobbarkompis har en häst som hon gärna vill ha hjälp att rida, ffa dressyr. Så nu har jag bestämt att jag ska provrida nån dag till veckan. Vore ju riktigt skojigt att komma igång igen.

Krumelurkramar på er!

Superväder !

Ah, vilken härlig dag! Solen har värmt hela dagen. Det bidde en sväng upp till slalombacken faktiskt. Såg ut att vara riktigt bra före. Men jag åkte inget utan satt bara och njöt av solen, tittade på Kim och barnen när dom åkte och surrade med lite folk som oxå satt ute och fikade. Tuvalisa och Olivia åkte flera gånger, ända från toppen. Dom fixar den asbranta liften och backen ner lätt som en plätt. Det enda jag är orolig över är om det kommer nån fartdåre och kör på småtjejerna.

Jenny var förbi en sväng och vi satt på balkongen och tog ett glas rö...rö.... rödläsk (?)... Äh, ok då. Det bidde ett glas vin idag igen... Det är sååå trevligt att ha henne hemma. Som sagt, så bor hon alldeles för långt bort. Göteborg känns ju så ocentralt på nåt vis...

Igår var det premiärcykling för barnen och självklart har det cyklats idag me'. Flickorna har en konstig kusin. Tror att om man skulle kunna värma upp hus och sånt med honom... Kanske koka ägg på honom oxå? Han var ute och cyklade i t-shirt hela dagen och på eftermiddagen var det någon som tyckte att han hade satt på sig shorts... Visst, det är underbart väder och hyfsat varmt, men nån shorts-värme vette fan....

Betalade precis räkningarna. Suck, suck och suck! Jösses vilken hög det var den här månaden. En massa skitgrejer som inte ens är kul. Typ, bilskatt, elräkning, bensin....
Å jag som hade tänkt shoppa loss ordentligt nån dag. Nåja, man får väl nalla från det lilla som finns på det s k sparkontot då. (Som tyvärr aldrig hinner göra skäl för namnet "spar"...) Jag väntar med spänning på den dagen jag äntligen lärt mig att skita pengar. Hoppas att träning hjälper... (Uh...!) 

Nä, innan det blir för mycket skitsnackat så ska jag packa ihop för idag.

Soliga kramar på er !

Grattis farfar !

Sov du lilla videung, och halva vem kan segla för utan vind. Ja, ungfär så länge tog det för barnen att somna ikväll. Klcokan har blivit 20:24 och dom var aströtta. Maggan och Micke kom och hälsade på. Himla trevligt. Dom är så trevliga att man ibland önskar att dom bodde här !

Nellie och Tuvalisa passade på att verkligen rå om Micke ikväll. Direkt när han satte sig i fåtöljen så hade han två tjejer i knät (och det var inte mig och Maggan...). Nellie passade på att borsta håret på honom (kanske inte såååå mycket att borsta, men ändå....) Hon drog lite i skägget oxå när hon ändå hade chansen... Han har gott om tålamod Micke... Åkte på att borsta Nellies tänder gjorde han oxå. Nellie talade först om att hon hade "Byggare Bob-tandkräm" som var stark !!!
Gissa om mina barn avgudar Maggan och Micke ????

Idag har vi firat farfar som fyller 76 år. En blomsterkvast, och Jenny hade köpt en snygg jacka på NK som vi alla barnen (alla farfars barn, fruar och barn) gav honom. När farfar öppnat paketet så provade han jackan. Nellie satt på en stol och studerade honom. Så utbrister ho: "-Farfar, du en SNYGG !!!" Sicken tjej!
Det bidde tårta, bullar och kaffe. Bubben och Yvonne var hemma oxå. Dom skulle ha en födelsedagsmiddag ikväll, men Kim jobbar. Nån gospel-grej i kyrkan, Och barnen skulle nog inte varit så himla skojiga heller eftersom dom är kvällströtta. Farmor var hyfsat pigg, men det gör ont att se hur dålig hon blivit. Hon som alltid varit så alert och pigg. Nu så trött, svag och så påverkad av sin Parkinism. Varför, varför, varför ?

Nä, nåt roligare att skriva om. I maj blir det Kick-Off med jobbet. Till Åre bär det iväg. Holiday Club. Blir säkert jätteskoj. Jag och Anna-Karin ska bo ihop. Kanon!
Men bad i poolen avstår jag allt... Falukorven är inget jag vill visa upp. Efter sportlovet har det inte blivit nån träning heller. Maggan, den hurtbullen, både tränar body-pump, core och springer. Shit, mitt samvete sliter ont !

Idag har det verkligen varit superfint väder. Som vanligt har jag inte varit ute nåt. Åkt och handlat, men det är ju inte direkt samma sak som att njuta av solen... Nu börjar man se all hundbajs som börjar tina fram. Undrar om jag ska skjuta nästa dumma hundägare som inte tar upp när vovven bajsar på vår tomt? Nä... det vore ju dumt kanske. Men ska det vara så svårt att ta en bajspåse och plocka rätt efter sin lilla hund? Så slipper det hamna i min gräsklippare? Eller på mina barns skor (eller i värsta fall, kläder) ?

En annan sak! Jag har faktiskt spelat poker på nätet... Två gånger!!! Första gången vann jag 61 kr (Wow!!!). Andra gången loosade jag 50 kr... Ja,ja... man får väl öva lite...

Nä, nu är det kväll och jag säger "Godnatt alla sötnosar! Sov så gott "



Boda Borg?

Nä, det bidde ingen resa till Stordigerlemmen. Våren hann före. Det funderas på att istället åka och bowla eller nåt över en kväll. Verkar som att jag blivit utesedd till att ordna detta, men jag vet inte om jag känns så laddad faktiskt. Jag har nästan bestämt mig för att hänga på Malla och en massa andra tjejer nästa lördag. Det blir Boda Borg i Östersund och sen antagligen middag hos Malla (som tänkt leasa bort Wille den kvällen). Bara en massa (galna?) brudar alltså. Fräckt! Kanske det blir utgång i staden på kvällen. Det var ju inte igår man gjrode bort sig i Östersund!

Nu nynnar min bordsgranne "Sankta lucia".... Suck, ska jag upplysa honom  om att det faktiskt är slutet av mars? Eller ska jag låta honom tro att det är december (och att det låter bra) ???

Nä, nu måste jag jobba!

Indiana


När vi var och hälsade på hos Diana i Ragunda kallade Nellie henne för "Indiana". Gulligt va'?
Vi bestämde att vi ska ta en middag tillsammans nån gång i påsk. Indiana och hennes familj. Kanske tvillingarna stannar hemma med barnvakt (nähä?!) så D & C kan äta i lugn och ro. Ja, eller i alla fall så lugn och ro det kan bli med resterande barn i farten...

I morse vaknade Tuvalisa 05:45. Upp och pinkade, sen var det gråt och tandagnisslan för att hon hade "så kort hår". Visst klippte hon av mycket, men att kalla det kort är väl inte riktigt rätt...  Nåväl, det verkade vara ett snabbt övergående problem. Jag är mer oroad över hur hon ska orka rida ikväll eftersom hon vaknade ännu tidigare än vanligt. Det blir väl stora gäspningar på hästryggen antar jag. Bara hon orkar sitta kvar så...

Ska alldeles strax springa iväg på utvecklingssamtal på skolan. Tidigare i veckan har det för barnen varit BVC, tandläkare och skolläkare. Undrar varför allting sker samtidigt?

Snart stundar semestertider oxå. Härligt! Kim och jag ska försöka få 2 veckor tillsammans. Annars går det ju ut på att barnen ska få vara lediga så länge som möjligt. På jobbet är vi ju bara 3 pers. på avdelningen. Förhoppningsvis får vi ta in någon som kan hjälpa oss, annars kan det bli svårt. Helst ska vi ju vara 2 st här hela tiden.

Nä, nu måste jag rusa!

Kram, kram!

Ser ut som ett troll...

Godkväll!
Här sitter man som en vinkäring och dricker ett glas rött. Fast det var länge sen nu... och ack, så gott det är. Hade man levt i Frankrike så hade det väl inte ens varit värt att nämna det på bloggen antar jag.

Jag är ibland inne och läser på "Jenilis" blogg (ärligt talat vet jag inte vem det är, men det är en pluggarkompis till Maggan, som verkar vara skitfrän!) Hon skriver så himla kul jämt och har massor med kommentarer. Så i dag var jag tvungen att fråga Malla om hon tyckte min blogg var tråkig. Hon sa att hon tyckte att det var kul att läsa den.
-Varför kommenterar du inget då? frågade jag. -Vad ska jag skriva då? undrade hon. -Jag vet inte, vad som helst, bajskorv kanske? sa jag. (Hur intelligent som helst, för vem vill inte ha en blogg som kommenteras med "bajskorv"??? E' man en idiot så e' man... inget jag kan rå för!)
I alla fall så bestämde vi att vi skulle ta en shoppingdag i stan inom snar framtid. Bara hon och jag. Gå och fnittra, klämma på snygga... kläder, äta god lunch, osv.

I morse vaknade Kimpa med värsta "jag-har-gått-och-lagt-mig-med-blött-hår-frisyren". Jag råkade kommentera den (naturligtvis att jag tyckte den var dö-snygg..) och Nellie sa att hon tyckte pappa såg ut som Magnus Uggla i håret... Ni kan ju gissa hur det såg ut då !

Och mera om Nellie bara måste jag få berätta. När jag kom hem från jobbet idag hade jag tagit svängen förbi Bolla, ja vinkäringen behövde ju fylla på, och då sa Nellie glatt när jag kom in i hallen: -Har du köpt VIN ??? Snacka om att hon redan vet vad saker och ting är... Bra? Inte bra?

Under middagen satt hon och sa: -Skit i det! Skit i det! Skit i det!  .... Man bör nog rannsaka sig själv när det gäller ordförrådet... (eller kanske det egentligen är nån fröken på dagis som säger så.... ja, så är det nog...)

Kim berättade att när han hämtat Nellie på dagis idag så hade vaktmästar-Seppo jobbat i ett förråd där. Nellie hade frågat: -Va heter du?  -Seppo, sa Seppo (öh...)  Nellie tittade på honom en stund och så sa hon:  -Du ser ut som ett troll !    Iiiiiiiiihh, sicken söt tjej man har!

Pratade med Jenny ikväll. Hon kommer hem i helgen. KUL! Hoppas på att få träffa henne ordentligt igen.

Och hallå alla ! På påskafton är det röj på Lergodset. Två band som lirar, bl a kusse-bandet "Via rectum" (eller förresten, jag är inte släkt med Lennart  för det är säkert han som kommit på namnet...)
Har bestämt att Malin ska med ut! (Inget att snacka om vettu!)
Fast det är ju en liten detalj.... barnvakt... Antar att vår "standarbarnvakt" ska ut och parta hon oxå... Nåväl, det kanske löser sig om vi har tur!

Nä, nu ska jag ta en puff och sen en dusch. Och ikväll är det förbaske mig "Grey's" i alla fall!! Yes!

Skål på er ! Vi ses på Godset på påskafton !!!!


Luktar illa ?

Har du någonsin fått för dig att du luktar illa? Att det kommer såna där svett-pustar? Häromdagen kändes det som att jag satt och helt enkelt luktade lite bitvis illa. Eftersom jag har ett nära förhållande med mina kära kollegor så nämnde jag saken... Dom tokskrattade. Undrar hur jag ska tolka det? Kanske blev dom överlyckliga att jag äntligen upptäckt det själv !?
Igår tyckte Maria att det luktade typ kobajs. I samma mening sa hon till mig "Det kanske är du?". Åsså garvade dom igen. Hmmm... jag brukar ju duscha varje dag så det kanske inte är jag som luktar i alla fall då....
(Vilka jävla funderingar..?!)

Idag var det toklugnt på jobbet. Riktigt skönt en stund, men sen blir man rastlös. Lagom är bäst!

Tuvalisa har ridit idag igen. Vi var hemma strax efter kl 19 och hon var helt färdig. Snabb tandborstning (vi aktade noga "banan-lacken" som hon fått hos tandläkaren idag!), snabbtvätt och sen godnatt. Hon slocknade på ungefär 5 sekunder.
Snacka om att jag blir ridsugen när jag är på ridskolan. Kanske borde jag börja till hösten igen. Det är ju liksom nytta (motion!) OCH nöje. Det gäller bara att ta sig tiden.

Träffade som hastigast Helena, Mats och Agnes i stallet. Dom ryckte in som hästvakt idag. Agnes hade mockat och tittat på hästar. Hon är så himla söt! Det är den lilla prinsessan som får ärva mina prinsessors kläder när dom är för små. Tyvärr blir ju kläderna i sämre och sämre skick, ju äldre Tuva och Nellie blir. Det kallas för slitage tror jag.

Är det Grey's ikväll tro? Ska försöka läsa tidningen innan det kör igång.

P & K, vi ses och hörs !

I handduken


Nä nu jäv?. håller jag på att få nåt psykbryt. Datastopp på jobbet mer eller mindre hela dagen. Hur irriterande som helst. Och inte verkar blog-eländet funka heller. Skriver väl i word så länge så får vi se vad det blir. Kanske man tar och mejlar hem skiten och ser om det går att blogga ikväll.

Igår satt jag och skrev min blogg. När jag skulle spara så försvann det bara. Kul?! Eller hur Maggan, du vet ju hur det är.

Mejlade till "Blogg-Roland" igår och jag hade fått svar idag! Trevligt! Det är visst lite vajsing fortfarande som dom jobbar med.

Skulle ha varit till Sundsvall idag genom jobbet. Vi ställde in det för det har snöat nåt förbaskat. Och i Sundsvall var det likadant. Det var inget livsviktigt så det får bli framåt våren istället.

I går var vi till Diana och hälsade på henne och barnen. Hon önskar att hon var en bläckfisk (eller åtminstone att hon hade lika många armar som en). Det kan jag förstå eftersom hon har en 5-åring och två tvillingar på 8 månader och gubben är ute på jobb mest hela tiden. Jag är inte avundsjuk !

Tuvalisa fick låna ett PS2 spel, "Madagaskar". Det verkar kul. Hur jag vet det? Ähum?, när Tuvis somnat igår så råkade jag spela lite jag me´?.


Kanske man ska ta och beställa nåt kul spel. Har ju bara ett "singstar" (med en massa konstiga låtar som man inte ens klarar att yla till?) och "På andra sidan häcken" (barnspel).


Kim ringde precis och bad mig hämta Tuva på Ragunda. Kim hjälpte Diana att besiktiga bilen idag. Då slapp hon packa in tre ungar i bilen, ut med dom på besiktningen, in med dom igen för hemfärd och om hon haft tur hade ingen bajsat på sig just då?. Tuva stannade kvar och lekte med Sandra.


Snart är det äntligen dags att gå hem.

Och VIPS, nu är jag hemma! Har tagit ett varmt, skönt bad med badskum. (Jäklar va' fort badskummet försvinner.. Är det all skit som löser upp det liksom..?) Läste ett par avsnitt ur "PS I love you"-boken. Snart slut. Kommer nog att sakna den. Hon skriver så himla bra "Cecelia Ahern". 

Sitter nere vid datorn i handduken. Kim nattar fortfarande Nellie och det är där inne jag har mina kläder. Verkar lurt att han har somnat han oxå faktiskt...

Undrar om man ska ta och prova att publicera bloggen nu. Håll tuttarna för att det funkar!


Mätt och belåten .... igen ....

Ja, idag bestämde Tuvalisa middagen. Det blev Kaffestugan. Inte så dumt! Jag svullade ordentligt med Filé Oscar. Mums, mums. Kim tog en pizza och barnen delade på en kebabtallrik. Inte helt lyckad tajming kanske, eftersom det var ett sällskap där på ca 30 pers som väntade på sin mat först.
Tuvalisa hann nästan dö av svält innan maten kom...

Det bidde lite slalom oxå. Men backen var inte så kul. Isig och moddig. Inget för mig. Om man som vuxen ska åka i barnbacken med en liten som t ex Nellie, så kostar det fullt dagspris, dvs 90 kr. Det kan inte jag fatta. Förut kunde man ju betala typ 40-50 kr för det. Måste nog meddela kommunen mina åsikter. Tydligen är det flera som tycker samma sak.

Ikväll är tjejerna trötta. Nellie sov i och för sig ända till kl 8, men Tuvalisa vaknade kl 6 och somnade aldrig om. Trots att hon gick och la sig ett par timmar senare än vanligt. Hon har ju haft ont i ett öga och vi kör ögonsalva 4 ggr/dag nu. (Gäller bara att komma ihåg..)

Snart är Bollibompa slut och då blir det tandborstning, kvällskissning och godnatt för de små prinsessorna. Antar att dom lär somna rätt snabbt. Själv skulle jag kunna tänka mig att jäsa under en filt i soffan ikväll och glo på tv:n. Hoppas det är nåt bra att stirra på.

Vi hörs! Kram på er!!!


Fredagskväll

Nämen inte skulle jag väl bblpg...blogt...blogga ivkä..iknv...ikvöll...ikväll heller... Att sätta sig och skriva blogg efter en massa vin är väl aldrig rätt? Men va' fan, man måste ävl... väl tänja på gränserna ibland? Ja, alltså vi har varit på jättegod middag  hos Maggan och Micke och det märks nu... Mycket rödvin som sätter sina spår. Märkligt! Ha överseende om det blir lite felstavet, inte hela världen, eller hur ?

Å så trevligt det var. Köttfärspaj och en enormt supergod sallad, å förstås en massa surr. Baren..nä...Barnen blev så trötta till slut att vi var tvungna att bryta upp. Nåja, kanske även värdarna var rätt glada över detta. I vart fall är vi trötta och nöjda, och en del rätt påverkade (!), efter kvällen på Holken 1. Andrea försvann rätt snabbt efter middagen. Hennes prins, Peter, dök upp och kidnappade henne till Bispgården. (Vilken prins bor egentligen i Bispgården??) Tyvärr fick jag inte ens skymten av honom. Har bara sett honom som superhastigast en gång. Får väl kanske se honom "på riktigt" nån gång. (och då menar jag mer än 0,8 sekunder...) Jag är så glad att Andrea har hittat en kille som verkligen verkar vara nåt att hänga i julgranen. Hoppas att när den dagen kommer så finner mina söta döttrar oxå en "prins".

Apropå det, visst var det väl en tjej här på Hammar'n som skulle förklara för engelskmän om en tjej som hon inte gillade nåt vidare och sa; "That girl is not mush to hang in the christmas-tree"... Kanske inte ett helt internationellt uttryck ?!

Idag fixade Susanne hemresan från Stockholm. Vi ska åka buss till Sundsvall. Blir nog jättebra, bara man inte är bakis... Får väl tänka på hemfärden på lördagskvällen, men hur lätt brukar det vara?
Det ska bli så himla kul att träffa alla fräscha bruttor igen. Lite konstigt att vi ses, typ en gång om året, och har så himla roligt. Det är som att vi aldrig varit ifrån varandra. Men så kanske det är när man verkligen gillar varandra? Ja, jag gillar ialla fall dom andra. Sen kan man ju hoppas att det är ömsesidigt.

Tuvalisa har haft ont i ett öga och idag uppsökte vi farbror doktorn (1,5 timmar i väntrummet på Björkhammar..!)   som ordinerade en ögonsalva. Otäckt förstås, man jag hoppas det blir bättre snart. Det har svullnat lite kring ögat och hon säger att det är ont. Doktorn sa att det får inte blir sämre. Antagligen har hon fått nåt skräp i ögat, eller en rispa på yttersta hinnan.

Jamen, det gick ju bra att blogga lite även fast man hinkat i sig en massa rödvin. Men nu kanske jag ska ta och slappa lite framför dumburken en stund, innan det är dax att krypa till kojs.

Inga planer för morgondagen. Får väl se vad det blir.

Godnatt kära vänner, puss i pannan !


Lösenord?

Vad är det egentligen med mig och alla lösenord? På nåt vis går vi liksom inte ihop, inte för nåt längre förhållande i alla fall. Av någon anledning lyckas jag spara lösenord och användarnamn (som förstås alltid behövs överallt) på nåt bra ställe som jag sen inte hittar igen... Ibland tror jag t o m att jag kan spara det på den naturliga hårddisken, men där är det ju error för jämnan.... Suck!

Idag har Tuvalisa haft friluftsdag och åkt slalom. Kanske sista åket för säsongen? Snön försvinner ju rätt snabbt nu. På jobbet har avdelningen tänkt dra till Stordigerlemmen i slutet av mars, men undrar om snön ligger kvar tills dess. Kan bli på f-håret att åka skoter. För min del skulle det inte göra så mycket om vi bytte utflyktsort till nåt ställe som har riktig toa istället för utedass....

Nellie har även hon åkt skidor, fast på längden. Det var "Lilla Vasaloppet" i Pålgård för alla dagisbarn. Stolt visade hon upp medaljen hon fått. Eller rättare sagt "Almedonen". Jag försökte säga att det heter medalj och att Alvedon är en slags medicin. "Nä, jag vill säga almedon". Ok då...

Jag trivs så himla bra på mitt jobb. Trevliga arbetskamrater och ett mycket intressant jobb. Idag talade jag med en man som fick foten fastklämd vid en trafikolycka. Han tyckte det luktade bensin och drog till slut loss foten. Resultatet som gick att skåda var bl a en krossad häl. Läkarna hade sagt att det såg ut som en påse jordnötter. AJ! Ja, nu är det väl kanske inte direkt sånt jag menar är kul med jobbet (jag är inte helt störd), men att få försöka vara ett slags stöd och förstås även få lämna ut ersättning till någon som råkat illa ut känns bra. Riktigt ofta säger folk att dom är så nöjda med hanteringen. Och det är förstås min och mina kollegors förtjänst!
Så, nu har jag skrutit (skrytit...? skryta, skrat, skrutit ???) färdigt!

Igår tog jag mig äntligen i kragen och ringde till en kompis som nyligen separerat. (Nä, det är inte samma kompis som jag tidigare nämnt.) Tyvärr var hon inte hemma, men vi messade lite sen på kvällen. Det kändes viktigt att bry sig, även om man inte umgås direkt flitigt. Att sända en tanke kan ju vara värt mycket och är det så att mitt och min familjs sällskap kan bidra till att skingra tankar, ensamhet, tristess så är ju det kanon!
 
Idag när jag skjutsade Tuvalisa till ridskolan så spelade vi Sanna Nielsen och Magnus Uggla så det pös ur öronen. Det är totalt 2 mil t o r så ni kan ju gissa hur många gånger per låt det blev. (Varför fick jag plötsligt "Kung, kung, kung i baren" på skallen ?? För lite sprit?)

Å i morgon ska vi bli bjudna på middag hos Maggan och Micke. Såååå kul och sååå längesen vi råkades "på riktigt". Längtar redan!

Nu säger jag "Godnatt" (eller åtminstone "go'kväll" !)

Intressant ?

Är det ngoån som tknät på att txet som srvkis hlet tkogit kan lsäas i alla flal braa frstöa och stsia bkoatstevn fniis på rtät ptals? (Herrgued, vad jibbgot det var att srkvia så här...)

Äsch, nu får det bli på hederlig svenska igen. (Har intresseklubben antecknat saken nu?`)

Barnen sitter framför Bollibompa nu. Nej, fel! Nellie har förstås kommit ner hit till datorn. Hmm....
Hon lyssnar på Radio Rix och försöker febrilt att hjälpa mig att skriva min blogg! Jättebra.... (Not!)
Kanske lika bra att hon får blogga lite hon oxå... Håll i er, här kommer det:

rttyuiooooooooppååååååååååååååååååååååå14ooooooooooooooo9657654123,,,ooooooooooooooooooooooooooooooooooo
´r+åä2+ö5-l7ttgföp0uoopölöööiuh-äi8u8rtt0u6ot´0y06i9987t89ti8utu8t87t8r4rf7r654eehgy gt ufurugukf 7uy7867yuitt87gt7iyy7ttiurj yu7jyjgty 8uoooty                    uyiiiyyotyyi8u y8t9ohh9uti yitytg0opy hrsöpöpnolnplöhå¨bä¨hg'

En haj. En haj till. haj igen. Pippiiiiiiiiiii. Nellie ska äta välling  n uuuuuuuuuuuuuu. Godnatt. (Jodå, Nellie har skrivit detta oxå, fast med ett uns hjälp)

Nu hoppas jag att hon är nöjd en stund. 
 
Ikväll är det dubbelavsnitt av "Grey's". Mmmm.... Dr Dreamy... eller hur ?!

Barnen käkade så himla bra med middag idag så det blev en glasstrut till efterrätt. Ministrutar som visade sig vara helt utan strössel? Inte hela världen men vi får se vad Hemglass säger. Skickade ett mejl dit från Tuvalisa och Nellie. Alltid intressant att se hur ett företag reagerar på synpunkter.

Det här måste vara i klass med "det-sämsta-jag-någonsin-har-läst-på-en-blogg-jäkel-i-hela-mitt-liv", men jag tackar ändå för att du tagit dig tiden att ödsla lite dyrbar tid på min blogg i alla fall. Någon gång blir det kanske bättre, man ska aldrig tappa hoppet!

Puss på kinden !


Tisdag

Tjenis!

Inte heller idag har jag nåt vettigt att skriva om. Kul början va?

Nu kommer Nellie och frågar om jag sitter vid datorn. "Ja".  "Jaha, va KUL!" säger hon glatt.

Jag har kört igång snygg-Emils hemsida och lyssnar på några av hans inspelade låtar. Han ska ju förresten släppa en singel nu i mars tror jag. Spännande! Hoppas att han får framgång med den, det borde han.

Jaha, nu har jag hjälp här vid datorn. Jag knappar på tangentbordet och Nellie hjälper till. Det går inte så bra om jag säger så...

.....  P A U S ......

Nu är jag tillbaka. Ensam. Nellie fick sig ett kvällsbad, lite välling och sen var det godnatt. Tuva tog en snabbdusch eftersom hon dansat och studsat runt till melodifestivallåtar så hon var alldeles kladdig av svett. Själv poppade jag "Live forever" hyfsat högt i bilen till och från jobbet idag. Om någon mötte mig så lär jag inte sett klok ut (då heller). Sjöng förstås för full hals !!!

Uh, har tagit ett hett bad igen. Varför badar jag så himla varmt för? Blir ju nästan febrig... Läste ur "PS I love you" i badet. En himla bra bok. Ska bli film oxå och den måste man ju se.

Nu ska jag kolla lite på Fujidirekt.se och se hur man beter sig för att framkalla lite bilder på fotopapper.

Puss på er så länge!

Slut på sportlovet

Ja så är det då söndag. En hel veckas ledighet är över. Faktum är att det känns helt ok att jobba igen. Konstigt nog så saknar man jobbet. (E' jag sjuk, eller e' jag sjuk??) Det lär inte bli till att rulla tummarna dock. Efter en veckas ledighet så lär man vara eftersökt. Och antar att det ligger ett och annat kuvert med post och väntar oxå. Man undrar ju lite smått hur det ska gå till sommaren. Vi är tre som ska försöka dela på de attraktivaste sommarveckorna. Och jag skulle tro att vi behöver vara två stycken som jobbar. HUR ska det gå?? Semestern ska vara färdigplanerad sista mars och vi får väl ta ett snack med chefen om saken. Helst av allt skulle man ha fått ta in någon som kan ta telefonen i alla fall.

Har nyss tagit mig ett hett bad. Det riktigt ångar av en när man kliver upp. Kanske inte så nyttigt, men underbart skönt! Annars har det inte hänt mycket idag. Vi bakade muffins och chokladbollar och gick till F&F och fikade. Anders kom dit oxå. Han hade tupplurat länge igår och dök aldrig upp hos oss. Så är det att festa!
När vi skulle hem vrålade Brellan hela vägen hem! Hur kul som helst. Hon ville stanna vid vägkanten och stå där... Bra idé?? Det ville inte jag och därmed var fajten igång. En granne var ute och jag undrar vad han trodde hände egentligen. 

Fick ett telefonsamtal idag oxå som fick mig att fundera en massa. En kompis som troligen bryter upp sitt förhållande efter en hel massa år. Inte kul förstås, men jag tror det är rätt gjort ändå. Det brukar ju kunna  leda till något bättre och framför allt att kropp och själ mår bättre så småningom. Kram på dig "kompis"! Jag hoppas allt gick bra idag.

Undrar om det är nåt bra på dum-burken idag? Annars har jag ju fått låna "Love actually" av Andrea, och den har jag inte sett än. Får väl se om min kära make dyker upp (grejar i garaget) och har nån bra åsikt.

Visst tippade jag rätt ok på Melodifestivallåtarna igår? Hade precis för mig att jag även nämnt Sara Dawn Finer oxå... Tuvlisa hejade på Sanna Nielsen och la en telefonröst på henne. Tuva höll ut hela programmet, men sen kan man säga att hon däckade rätt snabbt.

Nä, nu får det vara bra för denna gången. 
Tjing !!


 

Snart melodifestival !!

Hej igen!

Så har det blivit lördag kväll och snart Melodifestival. Kim håller på att natta Nellie, som var inne på 4 :e andningen. Hon sov inte någonting på dagen under vår vistelse i Undersåker, och hon har inte sovit idag heller. Visst är hon trött, men ändå verkar hon fixa det. 
Tuvalisa är oxå trött, men hon ska få vara vaken och kolla på Melodifestivalen så länge hon orkar. Kanske kommer Anders hit och kikar tillsammans med oss. Bjöd honom på käk idag men han hade partajat igår och behövde tupplura en stund. Det kan man ju förstå (av egen erfarenhet...)

Igår när jag nattade barnen så låg vi och rimmade lite innan vi stängde ögonlocken. Jag sa ett ord och så fick dom rimma på det. Nellie behövde en del hjälp förstås, men Tuvalisa är en klippa på att rimma. Så kom jag till ordet "vitt" och Tuva skulle rimma. Hon funderade en stund åsså sa hon glatt "shit". Jomen visst rimmar det....

I veckan missade jag ju dubbelavsnittet av "What about Brian". Till min fasa verkar det inte som att det går i repris. "Vitt" oxå !!!! Nu när man har internet kanske det går att fixa ändå, men så långt har jag inte kommit i min utveckling ännu...

Nä, nu ska vi kanske fixa godisskålarna inför tv-festen. Hejar nog på The Ark eller Andras Johnson. Måns lär kunna bli lite farlig oxå. Annars är ju Sara Dawn Finers bidrag väldigt fint.... men kanske inget som slår internationellt?
Jag lär ialla fall inte rösta på Tommy Nilsson och Anna Book...

Ha det riktigt bra allihopa!

Krumilurkramar !!!


Home sweet home

Ja nu är man hemma igen. Det har varit en trevlig vecka med helt ok väder. Två dagars slalomåkning i Åre Björnen. Tuvalisa älskar att åka slalom. Hon är inte alls bangen. Dag nr 2 så blev det slalompremiär för Nellie. Hon åkte knapplift och "slalom" med pappa. Så liiiiten hon såg ut! Backen var egentligen ingen backe. Som killen jag köpte liftkort av beskrev det: "Som en gräsplan, fast med snö på".
Liftkort ja... en vuxen var det som behövde betala. 305 pengar för en dag. Huvva! Jag har upptäckt att det är år 2007 och att även liftkortssystemen förändras. Senast jag åkte i Åre-trakten var ungefär 1800 kallt. Då hade man liftkortet i ett "utdragssnöre" som satt fast lite käckt i en sån där rulle fäst i jackan. (Är det någon som är lika gammal som vet vad jag pratar om??)
Nu fick man ett plastkort och när jag kom fram till första liften började jag febrilt att leta efter ett hål att stoppa kortet i, för avläsning. Nix pix! Då provade jag att vifta lite coolt med kortet framför "liftburken". Inte det heller...  Tuvalisa stod bredvid och jag tyglade min tunga. Frågade lite snällt de som stod bakom mig och det visade sig att man bara behövde vifta med kortet, fast på andra sidan där det var som en platt skärm på ben (?!). Till slut kom jag in till liften. Killen bakom mig gled upp och sa att jag behövde inte ta ur liftkortet ur jackan varje gång utan det räckte att jag hade det på vänster sida i jackan. Så fiffigt! När man vet hur det funkar alltså!

Det blev bad, bastu och dusch på ÅreFjällsätra oxå. Dom tände ljus och serverade juice innan badet. Mysigt!
Tyvärr har jag haft väldans ont i nacken ett tag. Och det bidde huvudvärk av det (tror jag) som var i princip konstant. Inte skönt. Bestämde mig till slut att jag måste göra nåt åt det. Bokade tid hos naprapat på Tott. (Så här i efterhand vet jag inte om hon var legitimerad, men jag lever ju i alla fall ännu...)
Jag säger bara en sak... KNAAAAK, CHRUNCH, SPRAK !!! Hon sa åt mig att andas in och sen ut. På utandningen passade hon på att "knäcka" till i ryggen så det bara small. Jag stönade högljutt på den lilla luft som fanns kvar efter min utandning. Det där gjorde hon om på lite olika ställen i nacken o ryggen och det var inte långt ifrån att jag började fundera på vad jag egentligen gjorde där. Till slut gav hon sig och masserade istället. Inte skönt det heller. Hon tog i som Magnus Uggla, ja... för kung och fosterland alltså... 

Barnen hann inte mer än innanför dörren förrän de ville gå till Maggan och hälsa på. Det som är så bra med Maggan är att hon säger ifrån om det inte passar. Därför var det idag ok att ringa och kolla om de fick kika över. Nellie slog numret nästan själv! Så nu är dom alltså där en liten stund. 
Man skäms ju, M & M har tagit in posten och matat fiskarna en hel vecka. Och vad har jag köpt som tack för hjälpen??? Jo, det här:                                              (nån som såg vad det var? Nä, precis, eftersom det inte var nånting...) Nåväl M's, det får bli nåt senare. Alla hjärnceller är inte på plats alltid... (trots att dom är få!)

Hmmm... känns som att jag skulle kunna skriva MASSOR idag, så det är bäst att ge mig nu. Återkommer med all säkerhet!

Kram på er alla !!!!

(Å i morgon är det Melodifestivalen !!! Köpte skivan idag faktiskt. Jo, jag diggar fortfarande Magnus Carlssons låt. Men vem vinner? Tippar på The Ark, Andreas Johnson eller Måns Zelmerlöw?)

 

Gissa var jag är?

Jo, jag sitter vid min dator hemma ! Det är helt otroligt va'? Äntligen, är väl ett väldans bra ord just nu.

Igår tittade jag på nyheterna på tv och såg ett inslag om elitserien i hockey. Djurgårdens supportrar hade börjat mucka med Linköpings supportrar (tror jag det var). Verkade inte som det lyckades nåt vidare. Senare hade DIF:arna kastat storsten och grejer mot polisen (tufft va'?!) men inte heller det verkade blivit nån hit. De blev inknuffade i ett specialchartrat tåg som skulle tuffa (!) dom tillbaka till Stockholm. På tåget hade dom dock börjat slåss med varandra... Låter ju hur intelligent som helst? Eller hur! Jag menar, fick dom inte slåss mot den andra hejarklacken eller polisen så är dom väl inte dummare än att dom löser det på bästa sätt. Alltså, slåss mot varandra! Då borde ju alla bli nöjda....?

I dag har vi varit på marknad i Pålgård. Tittade på sagoteatern där det var riktigt fula troll som tagit en vacker prinsessa till fånga. Dessbättre blev hon räddad av en människopojke. Dom är så duktiga, dom som spelar teatern. Vi köpte lite korv, mögelost, varmkorv och kolbullar.   

Kim är just nu hos F&F och hälsar på lite. Jag har stannat hemma med trötta barn. Nellie skippade sovningen idag och har förvandlats till en riktig retsticka. Det är högst tacksamt att reta sin storasyster som skriker högt för minsta lilla.... (storasyster är inte helt pigg hon heller).

Det verkar som flera av våra nära har planer att flytta till stan. Det känns lite sorgligt och förvirrande helt plötsligt.... Förmodligen en rätt egotrippad orsak egentligen.

I morgon bär det av till stugan. Har inte packat en pinal ännu. Kanske bäst att göra det nu då istället för att sitta här. Jo, så blir det!

Ha det bra tills vi hörs igen! Kram!

Hurra för Linksys !!!!


Måste bara få meddela att jag ringde supporten på Linksys (som är tillverkare av USB-adaptern). Kom fram på en gång (svar efter en signal!). Supertrevlig kille som verkligen försökte guida mig (utan att dumförklara mig på något sätt ? även om det kanske hade varit naturligt?) hur jag ska göra för att få till datorn hemma. Och OM jag inte skulle lyckas så var det bara att höra av sig igen.


Tänk så glad man blir för god service och bra bemötande. Nu funderar jag allvarligt på att alltid handla Linksys grejer om det blir annat sånt som ska införskaffas!


Är jag verkligen ett steg närmare internet tro?.?


Må bra och ät morötter !


Snart sportlov !

Tjoho! Fredag! Snart sportlov!

Jodå, även vi vuxna i familjen har bestämt oss för att ta lite sportlov. Ska åka till stugan i Undersåker. Har vi tur blir det finväder. Det har varit mer än mycket att göra här på jobbet så det blir väl kul när man kommer tillbaka till all post och alla som sökt en under veckan. Men det är ju rätt kul att ha mycket att göra så det blir nog bara bra.


Om någon undrar hur jag kan sitta och blogga när jag har så mycket att göra så kan jag meddela att min fika blev idag framför datorn i stället för i fikarummet. Då hinner jag ju skriva ett par rader!


Idag är det ju "kjol-fredag" igen. Lyckades dra på mig en kort jeanskjol och ett par stövletter med ganska hög klack. Helt ok att gå i, men vintervänligt? Inte! Är det möjligen 40-årskrisen som kommer krypande och gör att man beter sig som när man var 24? (Eller kanske inte ens då??)


Fick höra att vår Stockholmsresa (tjejresan) är fixad dit. Men inte hem! Hmmm? det kanske blir en längre vistelse i huvudstaden än beräknat? Spelar roll då, det är ju jäkligt trevligt sällskap man ska vara där med.


Ikväll blir det nog till att börja packa lite smått. Och se över att kläderna som ska med är hyfsat rena. Det är ketchup på Tuvas skidjacka så det ser ut som om hon har blooood på sig. Bäst att tvätta den för det lär ju bli slalom för henne i Åre. Jag kan inte fatta vad mycket packning det blir när man ska iväg. Man skulle kunna klara sig hemifrån i ungefär en månad med packning för en knapp vecka? Tror i alla fall att vi skippar den stora barnvagnen. Nellie får sova inne eller inte alls (eller jo? på natten kanske hon kan få sova lite?)


Nä? åter till verkligheten? Å nä, jag har inte fått igång internet hemma ännu. Känns som att jag har annat att göra än att sitta i telefonkö till supporten i en timme ("Du har nu plats nummer 70, din väntetid beräknas till MINST 45 minuter?.") Och när jag väl väntat färdigt så visar det sig att dom inte kan hjälpa mig och att jag istället ska ringa till en annan support? som då har öppet endast dagtid. Hej och hå!


Puss på er, vi ses och hörs !