Tidig morgon

Kl är 05:52 och vi har redan hunnit med frukost. Väntar nu på transfern till Arlanda. Jag har sovit riktigt uselt inatt. Vaknat ungefär 700 gånger känns det som.
Nä, nu ska jag snabbt som ögat in och kolla ÖP på nätet. Gäääsp!

Okry

Ser man på, hinner kasta in ett litet inlägg till innan avfärd.
Inatt har jag, för att vara på den säkra sidan, redan börjat oroa mig inför den tidiga morgonen i morgon. Vi bör vara på Arlanda senast 2 tim innan avgång, dvs kl 5:30. Så jag har inte sovit alltför gott. Jättetrött. Och dessvärre känns det som att jag inte är riktigt kry heller. Kallsvettig. Men det är bara att hoppas på att det inte blir sämre. Vore väl typiskt i så fall.
Kanske man kan blunda en stund i bilen ner till Sundsvall, för att sen bli en helt ny människa. (Smal och pigg?!)

Kim och barnen är ute och gungar nu. Jag tog en liten prommis på byn med barnen och köpte små pysselböcker. Blev helt slut på den promenaden. Ska nog lägga mig och läsa en liten stund innan lunchen. Sen bär det ju av.

Tack alla goa vänner för trevliga kommentarer. Alltid lika skoj att läsa!

Nu går jag och kastar omkull mig i soffan en stund, innan jag ramlar omkull här vid datorn... Puh...


Nära nu...

Kl är 22:36 på måndagskvällen och jag TROR att vi lyckats packa det mesta. Lite smått och gott kvar, men det får bli i morgon. Vi åker ju inte hemifrån förrän efter lunch.
Kim skrattade lite åt fördelningen i resväskorna. Han och Tuvalisa har en väska (tack för lånet Malin) och jag och Nellie har en väska (tack för lånet Anders). Det är lite mera saker i en av väskorna, om man säger så... Gissa veeems?!?!
Höll banne mig på att glömma att packa ner en klänning som jag köpt enkom för utlandsresan. Och då råkade en annan klänning oxå följa med. (Dom är kompisar...) Har inte försökt att stänga locket ännu, men med lite våld löser sig det mesta.

Tänkte sluta röka nu. Konstigt läge va'? Faktum är att jag börjat få lite ont i bröstet/lungorna och rök-ångest är ju nåt man väldigt lätt kan undvika egentligen. Men inte hade jag tänkt bli en grinig käring på resan (inte värre än vanligt alltså... för då blir det inte lätt!) så det har blivit en Catch Dry under läppen istället. Är man perfekt för övrigt så måste man ju ha nån last va'...?!

Det ska bli fantastiskt kul att komma iväg. Bannar dock mig själv eftersom jag TYVÄRR inte gjort några ansträngningar att bli lite mindre av mig. Och nu är det ju för sent... Får väl bajsa ordentligt i morgon så..... (ursäkta min brist på finkänslighet...)

Tyckte att jag varit klantig som inte upptäckt det där med att förbeställa tax-free varor (måste göras 4 dagar innan resan, och jag kollade det idag). Nämnde det till Kim som absolut inte hade tänkt beställa nåt som han måste gå och bära på, förutom allt bagage. Ok då...

Kanske finns det nånstans i Bahia Feliz man kan knappa in sig på internet. I så fall ska jag förstås försöka blogga lite under resans gång. Hoppas ni vill läsa mera... (trots vissa osmakligheter som förekommer då och då..)

Nä, nu ska jag ta tempen och kolla om jag har resfeber!

Puss och kram! Vi ses och hörs!

 

Fortfarande fin i håret!

Maggan fixade ju min frissa i lördags. Massor m hårspray och sen lockade hon "tåt-vis" med en specialtång. Blev hur snyggt som helst. Och det sitter som berget. Jag tvättade faktiskt inte håret igår för jag ville vara lite snygg i dag me'!

Sitter precis i telefonkö till sjukstugan. Måste ha ett recept utfärdat innan vi åker (ute i god tid va'?). Jag ringde prick 08:00, men lyckades ändå hamna i telefonkö. Suttit i 4 min. nu.... Suck!

Annars är det bara (inte så bara egentligen) jag och Annika på jobbet idag. Maria called in sick today.

Dax att arbeta lite då....

Kim 40 år ! Jenny 40 år! Lennart 40 år! Och idag är det Mors Dag.

Man blir trött av 40-års kalas... Numera ryker ju minst hela dagen efter då det tar sin lilla tid att återhämta sig. Det var i alla fall ett roligt kalas. Vi var alltså på kusin-skrällets party i Döviken. På inbjudan stod det "Taskig dag, jag vet!". Men Kim har vi ju liksom firat redan + att vi fick besök på födelsedagen av Kims jobbarkompisar. Dom hade köpt en sovsäck. Sen kom oxå Maggan, Micke och Anders. Kim fick "nästan" sitt efterlängtade tält.

På Lelles kalas träffade jag bl a hans bröder, Lars och Gunnar. Det måste vara ungefär evigheter sen jag såg Gunnar. Kanske t o m när jag var liten. Och Lars vet nu om mina skrivar-ambitioner. Gissa om man pladdrar på bra efter några bira?! Nåja, hittar jag nåt intressant att skriva om så ska jag banne mig skicka in det till Lars. Fast han förvarnade att han var tuff på att såga material, så man kan ju förbereda sig så gott det går.

Festen innehöll förstås en del tal, sång och skojigheter. Vi satt tillsammans med Micke och Maggan, intill honnörsbordet. Tack M & M för mycket trevligt sällskap, som alltid !!!  Efter en massa ätande var det tipspromenad och det var födelsedagsbarnet själv som hade skrivit den. INTE lätt! Och vi vann inte. Enda frågan man var nästan (!) säker på var den där det fanns svarsalternativ "MoDo" på samtliga val.

Självklart blev det spelning senare på kvällen. I diverse olika konstallationer. Lena sjöng, Kristin sjöng, Lennart sjöng, nästan alla (som kan) spelade och det byttes folk på scenen hela tiden. Fränt! Vid strax efter kl 2 var jag ganska nöjd och Kim och jag tog taxi hem. Herrejösses vad taxametern snurrade fort. Typ, en krona per hjulvarv kändes det som. Å andra sidan är ju inte taxiåkning längre den vana som man hade för 10-15 år sen....

Mika var barnvakt och när vi kom hem (ca 2:30) såg hon ut att vara vääääldigt trött. Jag träffade henne en sväng idag och efter en sovmorgon verkade hon ok. Kanske ska vänta lite med att fråga om barnvakt den 7 juli....

Tvillingsyster Jenna hade blivit bjuden på resa till Paris och messade triumfbågen till mig. Lunch på Champs Elyssé (stavas det så?) lät ju inte helt fel.

Småstjärnorna gick jättebra. Tuvalisa var strålande och hon borde verkligen få utveckla sitt dansintresse. Det blev succé kan man säga, när hon plättlätt gick ner i splitt och spagat. Fick frågan om det var mig hon brås vigheten på. Knappast!!! (Bara tanken på att själv gå ner i splitt gör att man börjar fundera på 112...)

Idag har vi varit och ätit smörgåstårta på Solvägen. Anders och Adam kom dit. Adam ska ju sjunga flera sånger i musikalen "The king and I" och det är så himla trist att inte få se det. Men förhoppningsvis är det någon som filmar så att man får se det senare. Blir ju dock inte lika häftigt som att fått vara där, på plats. (Antar att man hade bölat som en galning, precis som när Andrea sjöng i "Jesus Christ Superstar"...)

Nä, kära vänner. Jag hade nog kunnat sitta och skriva hur mycket strunt som helst idag, men jag ska bespara er det. I stället tror jag att jag lägger mig raklång i soffan och tar en lapp och skriver ner det jag ska försöka att packa med inför resan. Jo, visst hade jag kunnat packa direkt, men det känns ohyggligt jobbigt just nu....

Ska dricka ett par liter vatten oxå....

Göra någon glad

Idag har jag lyckats göra någon glad! Jag och mina arbetskamrater på avdelningen köpte en blomma, vackra rosor i kruka, till vår växelpersonal. Främst då A-G förstås, som alltid gör ett lysande arbete i växeln.
Krukan står nu i växeln och alla ser den när de passerar. Alldeles säkert får A-G höra många som tycker att vi har en "outstanding" växel!

Nu har jag nog, med lite hjälp, lyckats klura ut vem "Vackros"-bloggaren är. Om jag säger; vi träffades nyligen i Stockholm, bor i Göteborg, välutbildad och härifrån. Visst är jag då på rätt spår?

I kväll är det "Småstjärnorna". Tuvalisa verkar ska vara med på flera låtar och jag har satt videokameran på laddning! Hon ska t o m (?) få låna min mascara inför uppträdandet ikväll. Tyvärr har jag inte fått tag på någon "Nanne Grönvall"-peruk, men det kanske är lika bra med tanke på att hon verkar ska sjunga med i The Ark, Sonja Aldén, m fl.

I morgon är det fest. Mikaela ska vara barnvakt och det går säkert jättebra. Barnen tycker jättebra om henne och hon har ju varit barnvakt en gång förut. Måste nog fixa dricka och snacks så att de får njuta ordentligt av att det är FF.

Idag dyker nog Kimpas badbyxor upp med expresspaket till Statoil... Måste för övrigt även dit och tanka bilen. Inte kul eftersom soppan är ohyggligt dyr just nu...

Kanske jag ska jobba lite igen...

Kramisar!

Tidsbrist

På jobbet. Övertid. Massor att göra.
När ska jag tvätta, packa, osv?
På fredag är det "Småstjärnorna" på Kullsta skolan och på lördag fyller ju Kimpa 40 år. Hipp, hipp, HURRA!
Just ja, skulle ju försöka komma ihåg att beställa en tårta eller nåt. Hinner knappast baka !
Sen på kvällen ska vi ju på Lelle-Skrällets kalas.
På söndag var det visst smörgåstårta på Solvägen...
Måndag jobba.
Tisdag åker vi.....

Iiiiihhhhh, går det att utöka dygnets timmar så tar jag tacksamt emot några extra...


Brandlarm

Jomenvisst, vilket uppvaknande det blev i morse.
Sov på ett halvsunkigt hotell i Malmö. Sängen var ändå ok och jag sov gott ända tills jag behövde nattpinka (åldern?). När jag skulle somna igen så var det några måsjävlar som hade fest utanför fönstret. I med öronpropparna bara. Strax efter halv sju vaknar jag av ett ljud som jag inte känner igen. Det visade sig vara hotellets brandlarm. Huvva! Men jag kikade ut i korridoren, ut genom fönstret, men såg inga aktiviteter någonstans. Helt plötsligt slutade larmet och det verkade vara frid och fröjd allting. Man hinner faktiskt bli lite halvnervös, särskilt eftersom jag befann mig på 5:e våningen....
Mest irriterande med den brutala väckningen var att jag precis var värsta polaren med Magnus Carlsson (Ja, ni vet.."Live for ever"-Magnus). Observera att vi bara var kompisar (t o m i min dröm var han gay) och precis innan brandlarmet gick så satt vi och kollade på fotografier tillsammans. Det var så mysigt och han var så himla trevlig. Hade gärna drömt en liten stund till, men det satte sunk-hotellet stopp för...

I går kväll var vi ut på Steakhouse, på Lilla Torg i Malmö, och jag avnjöt en svensk biffstek med charlottenlök och rödvinssås. Det var rödvin i glaset oxå (ifall det var nån som trodde nåt annat). Mätt och belåten vandrade vi sen tillbaka till hotellet. Där kollade jag på "Mannen som kan tala med hundar" och "24". Sen läste jag lite och sen sussade jag sött ända tills... ja, ni vet. (Glömt bort? Läs då bloggen från början igen... Håll helst inte på så alltför länge bara för då kanske ni blir sinnessjuka....)

Efter syftet med resan, studiebesöket hos våra kollegor, har vi konstaterat att vi är helt enkelt bäst. Dvs jag och mina kollegor här uppe. Vi har ett superbra sätt att jobba och vi har en mycket god kundkommunikation (vilket det saknades en hel del av i Malmö...).

Jag har ju varit borta från jobbet sen i onsdags och jag antar att det finns en del att göra nu (utan att överdriva). Räknar med övertid i morgon. Hoppas de som sökt mig ringer den här veckan, för på tisdag försvinner jag ju igen och blir borta 9 dagar. Ååååååååå, va härligt det ska bli.
Måste nog se till att börja fundera på vad som ska med. Ringde Malla idag och fick koden till resväskan. Vore ju mindre skojigt om låset råkade hoppa i, och man inte får ut sina grejer där nere i sol-landet. I och för sig kan man ju gå naken, men man vill ju gärna borsta tänderna ... eller.....

Kanske ska glutta i Ellos igen. För ungefär 200:e gången. Man kan ju skicka efter paketet med express för endast 20 spänn. Kimpa behöver ett par badbyxor, och jag vill INTE att han ska gå naken faktisk...

I morgon ska jag med Brellan till doktorn igen. Hon verkar ok nu, men jag vill gärna ha en remiss till stan för att utreda vad hon är allergisk emot. Och om man ska ha nån medicin hemma, osv. Måtte det inte vara pälsdjur!!!

Nä, nu är det snart "Desperat housewifes" och fången som man är måste man ju sitta bänkad i soffan då.

Ha det superbra tills vi hörs igen!

Mälmöe

Jaha, så hamnade jag framför datorn då. Inte har jag tid med det nu. Jag ska ju packa inför Malmö-resan i morgon. Å andra sidan ska vi ju bara vara borta ett dygn så det bör väl räcka med ett par trosor och strumpor, typ...
Undrar vad det är för väder där? Borde ju vara varmare än kallblåsten här. Måste försöka komma ihåg att ta med mig solskyddsstiftet och smörja i ansiktet. Det går ju väldigt fort att få "sol-mustasch" numera...

Idag har det varit en riktig barndag. Tuvalisa har haft kompisar hela dagen. Det fullkomligt pyser energi ur 5-6 åringar och från ena sekunden till den andra så måste dom hitta på nåt nytt att företa sig. Att sitta stilla och leka en lugn lek måste vara nåt man gjorde för många generationer sedan?

Såg att man kunde vinna sin bokade resa på "Fritidsresor". Man skulle svara på några frågor och sen var det ju det där med en slogan då... Vore ju fint om man kunde få till nåt klurigt.

Nu ska jag kolla om jag kan pytsa in lite musik i min mobiltelefon. Med min tekniska begåvning så är det ytterst tveksamt att jag lyckas...

Vi ses! Kram, kram!


Mat, mat, mat...

Igår var det en riktig matdag. Efter att ha köpt halva ICA-butikens innehåll (av det som inte redan var slut som vanligt...) var det igår dax att börja tillaga födan. Jag tycker att det är superkul att stå och kocka, gärna med ett glas vin bredvid. 2 glas "matlagningsvin" räckte faktiskt från kl 13 till 16. Då är det väl helt ok?
Det bidde potatissallad, grönsallad med diverse i. Jag vill varmt rekommendera att stoppa i ärtskott nästa gång ni gör en sallad. Såååå himla gott! Få se nu, jo det bidde även en morotssallad och förstås fläskkarrén. Och allt snacks innan maten. Parmesanchipsen är otroligt goda.
Maggan & co kom och bar på massor av byttor och skålar. Det var potatisgratäng, en underbar Maggan-grönsallad, röror, m.m. Ingen konst att bjussa på middag när hälften tillagas av gästerna själva...

Det var fantastiskt trevligt. Vad kan det annars bli med såna härliga människor. Kim fick skjorta, ett bälte och lukta gott (Hugo Boss) av faster Jenny. Vi hade till henne köpt ett "SNÖ" halsband och armband. Sååå snyggt ! Holken 1 hade köpt underställ till Kimpa. På nåt vis blir det mycket "vildmarks"-stuk på Kims presenter. Fast det vet han ju inte om ännu. Törs ändå skriva det för än så länge tror jag Kim har lyckats vara inne och kolla på Blocket, men där är nog datakunskaperna slut...

Rätt trött idag, men helt ok annars. Har svullat middagsrester från igår till frukost... (Hur hungrig får man vara en morgon som denna?)
Nu ska jag nog borsta tänderna (jättebra förslag!!!) och sen ska jag och Tuvalisa promenera i regnet och blåsten ner på byn för att köpa en present till Linda. Tuva fick kalas-inbjudan igår, och både Kim och jag hade glömt bort det redan..  Faktum är att Tuva själv hade oxå glömt det. Hon ringde dock till Linda för att kolla om hon ville leka idag. "Jamen jag har ju kalas idag", sa Linda. Just ja..... här är föräldrarna med stenkoll!

Nä, undrar om man ska ta tjuren vid hornen och klä på sig och gå ut en stund. Vore kanske en bra idé att promenera med öppen mun idag för att få i sig lite fräsch luft...

Kramisar!

Fira i morgon!

Lönesamtal ja... Kan väl säga att mungiporna var någonstans vid knäveckan efteråt. Jag överöstes av ord om hur bra jag var, hur bra jag jobbade, bla, bla. Men tydligen hade jag tillräckligt bra lön redan. Vaddå? Är det inte prestationen som räknas? Ska man hindras från löneutveckling för att man tidigare lyckats få bra lön? Ur led är tiden...

Nåväl, tur att man har skojiga saker att tänka på. I morgon ska vi ju ha middag för Kimpa. Och Jenny oxå kan man säga, eftersom hon är tvilling med Kimpa. Det blir diverse snacks till välkomstdrinken. Tog och fixade lite redan idag. Kanske innebär det att det har blivit sunkigt till i morgon, men om man tar en jädrigt stark drink så kanske inge bryr sig? Jag gjorde i alla fall parmesan-flarn (luktar värre än f-n, men är asgoda!), serranochips och tunnbröd som penslas med smör och sen strör man flingsalt på innan det rostas i ugnen.
I morgon blir det en riktig matlagningsdag. Då ska köttet tillagas, potatissallad, grönsallad, morotssallad, m.m fixas. Maggan grejar potatisgratäng och ev. en sallad. Hon är grym på sallader!
Anders har vi lejt att blanda fördrinken. Vi ska på bolaget och shoppa loss i morgon så det ska bli intressant att höra vad han vill ha för ingredienser.

Andreas pojkvän, Peter, kommer i morgon oxå. Jättekul tycker jag!
Jag jobbar ju på samma ställe som Peters bror, så det känns nästan som att jag redan känner honom lite. EA hade tydligen "förvarnat" honom inför middagen. Hmmm.... man undrar ju lite vad som behövs varnas för... Är vi mycket annorlunda än normalt folk kanske? (Förmodligen!  :-)

Tuva och Nellie är ute och leker med Tulay och Roselin. 5 minuter till, sen är det banne mig läggdax. Om Tuva fick välja själv skulle hon nog vara vaken framåt natten (som sin mamma...vad sägs om 5-snåret?)

Kimpa bakade en kladdkaka idag, men den är av någon underlig anledning snart slut (jag är nästan helt oskyldig) så det blir till att baka en ny i morgon. Lär äta frukost och sen stå i köket hela dagen. Nån som har förbarmande kan väl komma förbi och säga hej?

Nä, nu är det nog dax att natta lite galna barn. Hoppas att vi ses igen.

Bamsekramar från mig!

Jäktig månad...

Den här månaden är det fullt upp. Idag har vi chefen här och hela förmiddagen hade vi möte. Har precis slukat lunchen. Tur att Magnus kom dit efter mig så att han inte varit och "ollat" på maten... (internt skämt.. och den som inte förstår uttrycket kan vara glad för det!).
Nu väntar lönesamtal. Alltid lika spännande, samtidigt som man alltid är lika mesig... Får väl se om man har mungiporna uppåt eller neråt sen.
Och måndag-tisdag kommer jag att tillbringa i Malmö.

Igår kväll satt jag och Kim och kollade recept för fulla muggar, inför fredagen. Det ska väl bli fördrink med gott tilltugg, en utsökt (förhoppningsvis) middag och efterrätt. Vi blir nog 14 pers. inklusive småtjejerna. Kul som bara den ska det bli! Synd bara att Micke jobbar, men vi ska försöka planera så att han hinner få lite mat i magen innan han går i tjänst. Polisen (Micke då) hade varit på skolan igår med polisbilen. Tuvalisa kom hem och berättade att han visat polisbilen (med blåljus och sirener - där skulle jag ha varit !!!), pistolen, pepparspray och att han använde batongen till att slå dom som förtjänade det, i huvudet. Kanske lite av hennes egen fantasi som krupit in i det sista påståendet. Får vi hoppas i alla fall :-)

Idag har jag nog inte hunnit gjort någon glad ännu. Ska försöka att hitta på nåt innan kvällen är slut.

Åter till arbetet (hört den förut?).

Kramisar!



Hungrig

Nu skulle jag kunna äta en hel kossa tror jag. Tokhungrig! Tack och lov är det bara 30 min till lunch. Har inte bestämt mig än vart jag ska käka. Förra veckan åkte jag hem och käkade fil 4 dagar. Inte jätteskoj förstås... Och inte syns det heller...

I går var Nellie till farbror doktorn (eller tandläkaren, som hon envisades med) då vi misstänker allergi. Shit! Fick nässpray och ögondroppar som hon ska ta ett tag nu. Sen håller vi tummarna för att det aldrig någonsin visar sig några symtom igen. När vi satt hos läkaren så viskade Nellie: "Vems är han?". Jag förstod inte riktigt, men det var ju en dagiskompis pappa, så hon menade förstås vems pappa han var.

Idag känner man sig ungefär 100 gånger piggare än i går. Tur att det går över. Nu ser man fram mot nästa fest igen. På fredag ska vi ha lite födelsedagskalas för Kimpa. Blir nog helstekt fläskkarré med ananasglaze. Ska förresten ringa Kimpas kusin och kolla om han med familj kan komma. Vänta....
Nä, dom var uppbokade med besök. Och jag är ju ute i väldans god tid..... (inte!)
Måste på Bolla och shoppa loss. Blir väl både vin, öl och avec. (URK... skulle ha väntat lite till innan jag börjar fundera på alkohol igen...)

Vad sägs om att göra någon glad varje dag? Ett vinnande koncept va'? Det behövs ju inte så mycket och jag tror att jag ska försöka hitta något varje dag som gör någon lite glad. Kan ju börja med att säga att jag saknar verkligen Gumman. Numera ser man ju aldrig röken av henne och hon är en sån där människa som har förmågan att göra folk glada. Vi har pratat om en vinkväll (hu.. alkohol nu igen...) men det sitter långt inne. Är det tummen som ska ur månne?

Nä, nu blir det lite nytta igen (jo, jag har tagit dyrbar tid på jobbet i anspråk..)

Kram!


"Jag kände att jag inte haft så bra skjut på flera år", citat Magdalena Forsberg.



Home, sweet home

Så var man tebacks igen i gamla banor.... Sitter faktiskt på jobbet och har inte tid att skriva sånt här, men på nåt vis känns det som att jag måste komma igång på nåt vis. Då är ju detta utmärkt ju...
Åre ja... det var riktigt skojigt. Lite dåligt med sömnen, men det hör väl till. Kvällen innehöll besvikelser för Sveriges del (hockey och melodifestival), men jag hade kul.
Det var disco och en uteplats för rökning. Jag hade lämnat mina ciggisar på rummet eftersom jag tänkte klara mig bra utan att puffa. Då visar det sig att en massa av kompisarna "feströker". Jag satt som en fågelholk ett tag i ren chock över att en del helt "oväntat" rökte. Så naturligtvis, måste man ju vara social och röka då...

På dansgolvet blev jag brutalt uppbjuden (läs: upplyft och snurrad som en trasdocka!) av någon som jag inte har en aning om vem det var. (Vill inte veta heller!). Tobbe blev orolig över om jag skulle göra illa mig av den våldsamma behandlingen så han kom och tog tag i mina fötter och förvissade sig om att jag var ok. Han är för go' Tobbe! På konferensen (jodå, vi hade en del jobb oxå") pratade vi bl a om "Ha kul på jobbet" och vi är nog många som är mycket glada över att ha Tobbe hos oss. Han ger oss många glada skratt!

En full finne (finns det någon annan sort?) dansade för sig själv, fast med oss, nästan hela kvällen. Ingen hunk direkt... 
Det bidde efterfest hos bröderna Elf. Där var det flådigt värre och jag vill minnas att jag drack "Cassillero del Diablo" direkt ur flaskan och hoppade med klackskorna i sängen. Ett mirakel att ingen behövde uppsöka vården efter Åbergs omilda behandlingar. Han drog i backen ungefär 10 000 gånger under kvällen och han lyckades nästan alla gånger få med sig någon fler i fallet.  Vi är nog några som är öm i kroppen och har blåmärken idag.

På hemvägen igår hade man ju kunnat sova, men då blev det pokerspel istället. Lyckades förlora med en hårsmån (?) mot Mastodont-Mats som naturligtvis satt med färgen och klådde min stege. Borde egentligen ha tänkt på det innan jag gick all-in, men, men...

Det finns säkert massor att skriva om, och kanske någon som läser har nåt skoj att tillägga. Jag måste nog ta och göra nån nytta nu... (Märkligt, det känns som att det gungar ibland.... Inte bra va'?)

Kram från en inte alltför alert Åsa....

Kl

Klockan är nu 4:30 och vi har precis ätit en varmkort... varmkorv!
Fattar egentligen inte hur jag orkat vara vaken så här länge, men det händer ju inte så ofta heller. Har varit skojig kväll med mycket dans och trevliga jobbarjokompisar. De flesta har gått och lagt sig, men på nåt vis har jag lyckatshålla mig vaken. Det är just nu Daniel och Anders Elf, Sören Åberg (han borde verkligen gå och lägga sig...), Maria Johansson och Johanna Håkansson. Nä det var riktigt jobbigt att skriva nu, så jag ger upp. Kanske bäst att gå och knoppa nu...

 

Knäck i lurarna

Uuuh, nu känner jag mig som ett utsketet päron. Är helt knäckt. RIktig rackarns rusch på jobbet och telefonsamtalen har bara öst in. Käften går på mig så till slut vet jag knappt vad jag säger eller vem jag pratar med. Måste nog ta en liten kaffepaus snart.

I går städade jag äntligen akvariet. Himlars va skönt. Fiskarna har tittat långt efter mig för att meddela att dom önskar en uppfräschning för att inte kvävas. Men nu joddlar dom !

Måste packa ikväll. Och ni vet ju hur kul det är att packa. Men nu gäller det ju endast lördag till söndag, och hur mycket packning kan man då behöva? Köpte ju en ärmlös tunika (vaddå gäddhäng ???) i Stockholm så den ska jag ha på lördagkvällen. Och ett par jeans. Annars blir det väl rabalder....
Den som vill får bada på Holidays anläggning. Själv ska jag inte tillhöra den skaran... (inte bara gäddhäng...).

Tuvalisa framförde önskemål om att käka middag på Kaffestugan idag. Låter väl som ett himla bra förslag. Barnen lär ju jubla högt!

Nä, nu kallar arbetet igen... Ett sista ryck innan brandlarmet går (kl 16:30 på fredag är det alltid utryckning här...)

Kramisar!

Haffningen...

Ja, ni som följt bloggen vet att jag blev "haffad" och nu har jag efter mycket möda försökt skrapa ihop några egendomliga underligheter. (INGEN kan väl ändå knäcka Maggans punkt 2....)

Först lite regler:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar/gb:n för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1.  Jag äter gärna ett par skivor kall falukorv till pannkakan.

2. Semesterpuffar fortfarande sen sommaren -06.

3. En av mina drömmar är att någon gång skriva en bok (bestseller förstås!).

4. Två gånger har jag betalat medlemsskap i Viktklubben.se men efter nån vecka ballat ur och inte ens besökt sajten mera under pågående period. (Men så har man sin vikt kvar oxå...)

5. Spelar gärna tokhög musik i bilen när jag kör själv. Och sjunger självklart med för full hals. När jag möter bilar försöker jag stänga munnen, man kan oftast inte sluta sjunga ändå.

6. När jag spelar poker på nätet kan jag inte låta bli att för mig själv högt kommenterara spelare (oftast inte sä snälla saker), peka finger, göra segergester när jag tar hem potten (inte så ofta dock...) osv. 


(Nu har jag ingen bloggare att haffa, men jag kan ju haffa några som jag vet läser min blogg då och då. Förhoppningsvis hajjar dom att det är dax, även för dom, att greja en egen blogg som jag kan läsa med nöje!

Så jag haffar i min tur:
Malin
Ulrika
Helena
Jane
Pernilla
Gumman

Passen klara!

Japp, nu är passen på polisstationen här på Hammar'n. Eftersom man är en sån som gärna utnyttjar sina kontakter så får jag dom hemlevererade. Tack Mike!
Undrar vad barnen säger när dom får se sina nya, fina pass. Å undrar vad jag säger när jag får se mitt nya, förskräckliga pass...

I går åkte jag till Rävanäset och red. Träningsvärken börjar komma krypande lite smått. Red dressyr på planen och lyckades tajma precis mellan regnskurarna. Hoppas att jag håller igång det här nu och inte fiser av som med allting annat som är lite ansträngande. Nån som har lite karaktär och tid över? Tror att jag efterlyst det förr...

På lördag är det Kick-Off med jobbet. Åker till Åre. Jag är inte särskilt laddad, men det kanske är då det blir skojigt. Och det är ju bara en natt borta. Känns som att jag mest längtar till utlandsresan.
Veckan innan utlandet ska jag i jobbet ner till Malmö 2 dagar. Vem vill egentligen till Malmö? Och det låter som att jag kommer att behöva göra några resor till Malmö under hösten oxå. Men det är ju kul att göra nåt annat förvisso.

Har ätit fil till lunch ett par dagar nu. Det funkar rätt bra eftersom det är mina egna goda flingor till. Men visst känns man lite hungrig när det närmar sig middag. Undrar vad det blir för kulinariskt idag. Tuvalisa hade tydligen önskat fiskpinnar och det är väl inte riktigt min favvo-mat precis.

See U !

Blogga igen för att bloggen ska synas...?

Nu blev det så där märkligt igen. Min blogg publicerades, men syns inte? Och jag har inte skrivit med osynligt bläck...
Antar att det är som förra gången att förra bloggen syns när jag skriver nästa gång, dvs nu.

Idag kom mina beställda böcker. Måste läsa !!!

Hej svejs!

Bokmal

Det känns helfint att ägna så mycket tid åt att läsa. Kim blir lite förvånad för ena stunden sitter jag på en pall i köket och läser, nästa sekund ligger jag i soffan och läser för att sen bli stående någonstans med boken i näven. Fast det blir ju inte så mycket annat gjort. Å andra sidan skulle man väl troligen bara ha suttit och zappat på tv:n. Just nu har jag hamnat i boken "Levande bränd". En förskräcklig, sann berättelse om en flicka i Kurdistan som blir gravid och är ogift. En bok om hedersmord och synsättet på flickor/kvinnor i vissa delar av världen. Man kan inte tro att det är sant hur man behandlar dessa kvinnor. Och ingen verkar veta om något annat sätt. Skrämmande !!!

Har ju en bokleverans på gång från Bokus när som helst. Härligt att vara lite bokmal ett tag!

Nu börjar jag verkligen längta efter utlandsresan. Tuvalisa är dock lite besviken på att hon missar musikalen (som är varje år). Hon är med i kören och dom skulle medverka i musikalen i år. Hade förstås varit jätteskojigt, men tyvärr lyckades vi tajma resan precis då. Attans! Men förhoppningsvis kommer hon att tycka att Kanarieöarna är mer än ok.

Idag är Nellie på dagis och Tuva på skolan. Sen påsk har det ju varit otroligt lite med det eftersom barnen varit sjuka i omgångar. Ärligt talat är dom inte helt ok nu heller, men tillräckligt för att kunna gå idag. Det känns som att man inte kan vara hemma mera nu på ett tag. Jag lär få en lön på ungefär 25 kr för april.... (Jättebra va' med tanke på alla fickpengar som lär behövas i Bahia Feliz!)
Checka gärna in var vi ska bo :
http://www.fritidsresor.se/Resorts/travel.aspx?id=16694&cat=2|241&entry=7&dest=12&city=15&type=cd
Det är hotellet längst ner, Tres Vidas, som vi kommer att ockupera !
Läääääääääängtar !!!!!!!!

Gudstjänst

Jo, idag har vi i kyrkan. Det var familjegudstjänst och Kim jobbade så vi passade på att gå dit jag och barnen.
Efter gudstjänsten skulle Kim plocka ihop och stänga kyrkan. Vi hamnade i sakrestian där även prästen var. Av någon anledning började prästen (Solbritt) och mina barn sjunga tillsammans. När jag kom in var det "Gubben Noa" som gällde. Iiiiihh! Mina barn kan ju även versioner som inte är helt rumsrena, och att sjunga dom öga mot öga med prästen kanske inte var riktigt meningen. Men det gick rätt bra och det enda som slank ur var "Gubben Noa, gubben Noa var en hedersman. När han gick på dasset...", sen bidde det inget mera av den texten. Pust!
Å' andra sidan hade det nog inte gjort så mycket heller.... Hon verkar rätt "vanlig", Solbritt.

Kim fick vara med i barnens framträdande. Han hade på sig en filthatt som var klädd med granris och skulle föreställa en stor och ståtlig gran! Nellie har pratat mycket om att "pappa var en gran idag!". Passade utmärkt till hans svarta kostym...

Har nyss avnjutit helgrillad älgfilé, råstekt potatis, bearnaisesås och sallad. Mycket gott! Barnen fick glass sen och nu sitter dom och kollar på Bolibompa.

Själv läste jag ut "Stenhuggaren" igår. Sist i boken fanns författarens mejladress och jag tror bestämt att jag ska skicka ett mejl till henne. Vore ju kul om hon tog sig tid att svara...

Ser till min förfäran att jag blivit "blogg-haffad". Man ska skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv... Jag är ju inte underlig för 5 öre, så vad ska jag skriva om? Måste fundera lite och ber att få återkomma så snart jag lyckats klura ut mina underliga egenskaper (för jodå, visst finns dom!). Värre blir det att skicka det vidare till andra bloggare eftersom jag bara läser två, och det är Ålandsjenny och Maggan.... Och det är ifrån dom "haffandet" kommer. Hmmm.... Vad händer om man inte kan "haffa" vidare? Blir man haffad på riktigt då? (Kanske man får åka polisbil då !!!!)......

Vilsen?

Idag har det inte gjorts mycket nyttigt alls. Borde egentligen ha gjort MASSOR med nyttigt, som tokstädat (dammråttorna börjar snart skrika för att dom tycker det är ostädat!), bakat, tvättat, slängt onödiga prylar, osv, osv. Men det bidde bara till att lägga in lite ren tvätt (jodå, det förekommer att jag tvättar ibland...) och laga middag. Nellie hjälpte mig att lägga pappas strumpor och kalsonger i rätt låda. Det växlade mellan vilken låda hon skulle lägga sakerna i och till slut hörde jag henne sucka djupt. "-Vad är det? Är det jobbigt?", frågade jag. "-Näää.... men jag är ju så vilsen!", svarade hon och jag kunde inte låta bli att skratta. Inte lätt att få rätt sak i rätt låda inte.

Till middag blev det Cordon Bleu. Panerad lövbiff med ost och skinka emellan. Hyfsat. Skulle tro att det blir jättegott om man smetar ädelost emellan istället. Fast barnen kanske inte skulle uppskatta det lika bra...

Är för övrigt nyss uppkommet ur ett hett bad (det ångar nästan fortfarande om mig) där jag låg och läste "Stenhuggaren". Nu är det bara några sidor kvar och jag kommer att få abstinens när den är slut. Så jäkla bra bok, man vill läsa hela tiden. Tur att "Isprinsessan" är på väg.

Igår kväll skulle vi se på "Casino Royal", nya Bond-filmen. Jag trodde faktiskt att jag skulle fixa att se hela filmen, men självklart så började jag såsa till ordentligt och kom på mig själv att sitta och ofrivilligt blunda under alldeles för lång tid. Till slut gav jag upp och gick och la mig. Svepte dock ett par sidor i "Stenhuggaren" först... (Hur jag nu orkade det??)

Jäsiken vad kaffesugen jag blev. Klockan är 21:20, men jag måste nog göra mig en kopp i alla fall. Några problem att somna har jag ju sällan som sagt....

Kram på er!

Köra polisbil

Jodå, inatt har jag kört polisbil. Som civil kan man väl säga. Jag och Malin var ute på byn och hade helt plötsligt ett ärende in till stan. Vi gick och hämtade Malins föräldrars bil och parkerade den på Handelsbanken (?).
Så ser vi Maggan och Micke sitta på pizzerian så vi går dit och säger hej. När de fick höra att vi skulle åka in till stan så tyckte Micke att vi kunde ta polisbilen, eftersom ingen behövde den just då. "-Får man göra så?" frågade jag, samtidigt som jag såg mig själv blåsa fram i värsta utryckningen.... Jodå, garanterade Micke, det var inga som helst problem. Bara vi INTE använde blåljusen....
Tyvärr hann jag vakna innan jag fick äran att dra iväg med polisbilen. Och tur var väl det, för jag hade GARANTERAT kört både blåljus och sirener....

Sjuka barn

Hemma med sjuka barn igen... Tuvalisa har feber och hostar nästan lungorna ur sig. Alvedon mot febern har hon tagit (med filmjölk och mycket socker), men någon hostmedicin går inte att få i henne idag. Hoppas att hostan ger med sig snart för den låter jättejobbig.
Nellie är inte helt kry heller, snorar och hostar lite fortfarande. Båda barnen har nyss varit rejält förkylda och det här är omgång 2. Tråkigt. Det lär inte bli någon skola för Tuva på hela veckan. Kim och jag får pussla vab-dagar så gott det går. Jag har ju inte varit på jobbet på en vecka så jag antar att folk vill ha tag på mig. Tror att jag kan jobba i morgon.

Idag har det varit en tv-tittardag för barnen. Dom har oxå målat en varsinn tavla som Kim ska få när han fyller år. Jättefina konstverk! Riktiga konstnärer mina små sötnosar.
Själv har jag läst så fort jag fått tillfälle. Läser just nu "Stenhuggaren" av Camilla Läckberg. Skitbra bok och jag skulle vilja läsa hela tiden! Funderar på att gå in på Bokus och beställa "Isprinsessan" av samma författare. Fick tipset av Pernilla och Hanna på resan. Dom rekommenderade även en författare som heter Stieg Larsson. Kan ju vara bra att ha läsning på utlandsresan oxå.

Nu fick jag hjälp med bloggningen (Nellie), så jag tror att det blir "hejdå" nu!

Bokat klart resan

Nu har jag äntligen bokat klart hela färdrutten... Det blir tåg till Arlanda och en hotellnatt innan den stora resan sker. När vi kommer hem blir det hotellnatt och sen tåg hem. Slantarna bara rullar (fort som f-n!) men med två små barn känns det bäst att ta det lilla lugna och försöka sova gott på nattetid. Och det är ju helt ok att åka tåg eftersom man kan gå omkring. Bokade plats vid bord så vi sitter tillsammans allihopa.

Blir ju två extra semesterdagar som ryker nu, men det är ett pris man får lov att betala när man bor långt från tåg och flyg.

Nu ska jag gå och pusta ut och försöka tro att allt är klart inför resan. Kommer ni på något jag inte har tänkt på så hojta gärna !

P & K !