Jag måste öva på min gästfrihet...

I dag hade jag trevligt besök igen. Två damer som trevligt nog tog sig tiden att surra en stund. Naturligtvis glömde jag bort att bjussa på kaffe (ni vet, mitt utsökta snabbkaffe...). Å andra sidan måste jag kanske ta och röjja i köket. Det är alldeles fullt med kartonger och skräp. Ska åka på sopstationen vilket århundrade som helst...

På köksbordet har jag fullt av sånt som egentligen inte behöver ligga just där. Åsså datorn tar ju upp största platsen förstås. I min nya lokal (oxå vilket århundrade som helst...??) ska jag upprätta en liten "fikahörna" om det finns plats. Då är ni hjärtligt välkomna på en kopp kaffe! Nu känns det lite som att jag går händelserna i förväg kanske.... Jag menar, med nya lokalen... Det är nytt möte på måndag. Får väl se om jag kan få en gnutta hopp med mig därifrån. (Give me hope, Joanna, give me hope, Joanna....)

Har precis slukat "lunchen". En mjukmacka med makrill på. Inte världens gourmetkäk direkt men det mättar ju en stund.

I dag är det premiär för Tuvalisa på barngymnastiken. Hoppas hon tycker att det är roligt. Och ikväll ska hon rida. Undrar om man fryser f... av sig i ridhuset? Där kan det ju vara ruskigt kallt! Tyvärr har hon backat rejält i ridningen sedan den där gången när alla flög av! Hon blev nog riktigt skraj, men jag hoppas att hon tuffar till sig och snart är tillbaka igen. Däremot har hon inte tvekat en sekund på om hon skulle fortsätta med ridningen eller inte. DET är ju tufft nog!

Nä, nu ska jag gå och pilla isär det sista "Allt för byn"-pusslet. Ni har väl ett? Annars vet ni vart det finns!!!

Kram!

Operation - "Öra" (lät som värsta thrillern va'?!)

Jodå. Nu har jag bestämt mig för att genomföra ingreppet. Huvva!
Farbror doktorn ringde mig idag (förmodligen eftersom jag uttryckt min oro till en sjuksyster häromdagen och att hon lovade att han skulle ringa mig....).

Han började samtalet med att snabbt presentera sig, sen sa han nåt i stil med att han hört att jag var rädd att han skulle förstöra mitt leende.... (läs; skada ansiktsnerven!).
Nåja, han lät inte alltför tyken så jag förklarade att det var väl inte riktigt så, men att visst tycker jag att det verkar rätt otäckt med operationen.

Fick dock lite svar på en del frågor och det verkar även som att symtomet inte kommer att försvinna av sig självt (nähä??). 

Han sa att ett plus är min ålder som innebär att det finns "slapp hud i ansiktet" och det är ju bra eftersom dom ska ta bort en del.... Till skillnad mot om man varit ung och haft stram hud... (Jo,jo, läkarjävel... Det där med att det är bra med slapp hud i ansiktet måste vara ur rent medicinsk synpunkt....) 

Nejdå, man får tänka positivt. ÄNTLIGEN fick man veta att det ibland är bra att ha lite dökött hängandes här och där... Vem vet, kanske jag behöver operera magen så småningom... = INGA PROBLEMS!!!

Nu ska jag än en gång sluta svamla (som vanligt endast tillfälligt...) och göra nåt annat onyttigt.

Godnatt och sov gott när det blir dax!

Sverkers brorsa??

Var det någon fler som såg på Plus igår? Det var en leksaksgubbe...öh, nä... men han var typ "expert" på leksaker, som var där. Måste ha varit Sverkers brorsa, brylling eller nåt sånt...

För övrigt så bara MÅSTE ni se det här
klippet ! Helt sjukt kul (inte helt ny så ni kanske har sett den förr.... men den är ju kul ändå!)
Jag har givit som förslag att Hammarstrands-poliserna kanske skulle byta sin nuvarande outfit till detta... Vore väl intressant?!

Kram, kram!

Rösta!

In här och rösta på Allt för byn som bästa program OCH dokusåpa!
Dom har i alla fall fått min röst!

 

GRATTIS MAGGAN !!!

Hipp, hipp, hurra! För Maggan ida' !!!
Grattis underbara vän. Jag är dessvärre totalförvirrad, har hjärnsläpp och har tappat minnet, så jag hade helt enkelt glömt bort din födelsedag... Suck! Jag är ledsen för det, men jag hoppas att du har haft en bra dag i alla fall :-)

Och i morgon fyller Världens Bästa Axel 11 år !!! Måtte jag komma ihåg det.
Men vi ses ju på lördag och då vore det väl konstigt om jag inte kom ihåg varför jag är där... (Alzheimers??)

Kram, kram!!!

Fantasilös (Fantasi-lös!)

Var är inspirationen att skriva? Som bortblåst. Kanske för att det inte händer särskilt mycket. Men det har i och för sig inte stoppat mig förr... (som ni säkert märkt...)

Har precis betalat ett lass med räkningar för företaget. :-(
I går hade jag fullt upp eftersom det kom både gosiga nallar och massor av Willow Tree-änglar. Kul, kul! Nu fattas det bara kunder som kommer in och kikar på det jag har.... Kan man beställa såna? Kanske dyrt med frakten...

Nellie verkar gilla min mage skarpt. Igår gosade hon in näsan i magen och frågade: "-Är det en bebis där inne?" Hmmmm! "-Nä... det är det inte!" (Men man skulle förstås kunna tro det, tänkte jag)
Så säger Nellie; "-Åååå, vilken fin navel du har!!!" 
Hi,hi, alltid något!

Har fått kallelse för att operera vid örat. Känns inte alls skoj och jag vette sjutton hur jag ska göra... Dom ska tydligen gräva rätt djupt och även ta bort en del hud. Det blir liksom en ansiktslyftning - PÅ ENA SIDAN!!! Jamen, hur kul låter det?? Men mest är jag rädd för operationen som ska ske under lokalbedövning... Nja....

Jaha, jag skrapade ihop några rader trots att jag inte hade nåt att skriva om. En konst...?

Kram så länge!



Slalomben...

Uj, va trött jag är i benen! Det bidde slalom idag. Och jag har åkt en del med Nellie. Kände mig riktigt kaxig så vi åkte ända upp till toppen. Jädrar va jobbigt det var! I liften fick man spänna benen hela tiden, eftersom Nellie stod framför. Sen var det tokplogning hela vägen ner.... Åsså gjorde jag förstås några åk alldeles själv...
Självklart var vi in och fikade hos Gumman. Gott, gott!

Kimpa jobbar nu och jag och barnen har precis avslutat middagen. Biff med ädelost (Nellie var väl inte jätteimpad av osten...), potatis och go-sallad.

Just nu sitter barnen och sjunger "Singstar", Nanne Grönvalls "Håll om mig". Vackert...!

I kväll kommer nog AFB-gänget hem oxå. Inte har vi hittat på nåt, men jag funderar på om man ska skriva in till ÖP som ett slags "välkommen-hem-och-tack-för-otrolig-show-på-Intiman". Om nu ÖP tar in det förstås... Jag tror jag skriver för oss alla i så fall...

Kram så länge!

Toksnöar!

Gör det ute nu. Lappvantar! Antar att Kim måste åka upp till körkan och skotta sen. Men först skulle dom nog till backen och åka slalom. Och förmodligen ta nåt gofika hos Stina (som har Café Utför!).
Själv sitter jag här och morgonbloggar lite. Innan anstormningen av köpglada kunder börjar... (ASFLABB!!!).

Tuva har haft en lös tand i typ, evigheter. I onsdags kom hon på att den skulle kusin Adam få dra ut när han kom hem. Adam är alltså expert på att dra ut tänder (eh..?). Nåväl, i går ramlade tanden ur utan kusin-hjälp.
Och gissa vad?! Tandfe-helv.... missade att förvandla tanden till en peng i natt!!! Så i tandasken låg där en torkad, delad liten tandrest i morse.... (Attan, attan, attan!!!!)

Jag tog faktiskt och ringde till självaste tandfén (90510!) för att kolla vad hon egentligen höll på med! Då fick jag höra att hon hade råkat missa Tuvas tand. Det var inte heller första gången hon missat tänder så hon hade ett förslag på lösning.... Normalt skulle hon ha förvandlat tanden till en guldpeng. Nu hade hon ju missat det hela och orsakat viss sorg - så hon var faktiskt villig att ersätta Tuva med hela 40 kronor !!!! Okey, jag fick lägga ut slantarna, men tandfén lovade att betala mig sen....

Häpp! (som Cassy säger!) Nu ska jag ta och roa mig med annat en stund. Men jag återkommer - förr eller senare!


Kram!


 


Trevligt sällskap!

Idag har jag haft riktigt trevligt här i "hålan". Först dök EvaL upp och strax därpå SusA. Vi drack exklusivt snabbkaffe i plastmuggar och surrade. Najs!

Har även haft besök av Mr Cassys fru och hon var jättetrevlig. Ville inte ha någon påse, citat: "Cassys kärring behöver ingen kasse!". Ha, ha! Rolig dam! Det var tydligen "lill-Jocke" som tipsat om min butik. Tack för det Jocke!!

Och Kvasthilda var ner och visade resultat av sin kreativa talang! Fantastiska änglar (och kossor!) som jag mer än gärna skulle ha i butiken. Både påklädda och nakna änglar! Ha, ha, dom var verkligen skitcoola!!!

I dag blir det nog Flygande Jacob men utan jordnötter (av förklarliga skäl!). Hoppas Kim har handlat grejer till en goooo' sallad. Ni vet en sån där med sockerärtor, fetaost, oliver, soltorkade tomater, m.m. MUMS! Är helt övertygad om att det blir ett glas rött ikväll oxå. (Nä, jag skakar inte efter ett glas vin, men jag dreglar....)

Så lär man väl hamna framför "Let's dance". Såg inte i fredags (nä, då levde man ju värsta partylivet ju...) men hörde att Uffe Larsson åkte ut. Det kanske blir en riktig tävling den här gången. Jag tänker på hur länge "Kurtan" var kvar förra omgången... Uh!

Å, va ljust det är ute fortfarande! Och klockan är 15:15. Hääärligt!!!  Snart vår...??

Kram på er alla, och må ni ha en alldeles underbar helg!


Jihoooo! Hurra för fungerande saker!

Jodå! Äntligen har jag pluggat in skrivaren. Testade i den bärbara och det tog ungefär 10 sek. att plugga in. Undrar varför jag inte gjort det tidigare.

Det funkar!!!  Tack än en gång Eva! (Och jag håller på att läsa boken oxå,....)

Jag blir så glad när det går bra!!

Och hörrni, AFB-grabbsen är på Gamla Teatern i maj! Tack Jannike för infon! (Och du måste ju lägga in "cool"-bilden i din blogg...?!)
Jag ska kolla detaljer i morgon, för helst skulle jag vilja gå med hela familjen.

Kram!

GRATTIS ANDREA !!!!

"Kusin" Andrea har tagit körkortet !!!! Jihoooo!!!!



GRATTIS, GRATTIS!!!!


Godmorning?!

Snoozade X antal gånger i morse. Nellie var oxå rätt trött och hon verkade sova bra med ena benet rakt över mig! Till slut klev vi i alla fall upp. Det är fantastiskt skönt att slippa stressa på morgonen. Först är det prio Tuvalisa som ska vara på skolan 08:30. Idag har de friluftsdag och Tuva bestämde sig för längdskidor. Hoppas inte spåret snöar igen bara... Idag fick hon med sig saft, varm choklad och mackor. Ryggsäcken vägde bly!

När jag skulle fixa min frukost råkade jag dra ner en glasassiett i diskkbänken = 1000 bitar över hela köket. Dammsugaren var inte där den brukar och jag sprang runt i källaren och letade den. Visade sig att den stod 3 meter ifrån där jag tittat första gången.... Dammsuga, dammsuga... Strax efter kom Nellie med saltkaret och bad mig ställa upp det i kryddhyllan. Bara det att hon skakade karet upp och ner medans hon bar det.... Dammsuga, dammsuga... När jag nästan var klar åkte sladden ur kontakten... Suck! Tänk vad man kan bli upprörd över småsaker på morgonkvisten....

I går var det möte på kommunen om lokalfrågan. Vet inte om jag blev så mycket klokare. Det var stora visioner som diskuterades och mitt dilemma kändes inte vara högprioriterat. Men som sagt, än håller jag hoppet uppe.

Nu ska jag sätta mig och hoppas på att någon kommer på den briljanta idén att komma hit....

Kram!


Hemma ända till sommaren?

-14 grader i morse. Alldeles för kallt för mig. (Ja, nu är jag igång och gnäller över vädret igen...) Faktum är att jag börjar verkligen längta efter våren nu. Det är en härlig känsla när man inser att täckbrallorna kan stuvas undan och man slipper frysa tasken (ja, om jag nu haft nån sån...) av sig.

Undrar om jag har missuppfattat min affärsidé, för nu jädrar beställer jag grejer för massor av pengar. Men jag ser knappt röken av några kunder... Vaddå plus och minus...? Nåja, jag har fortfarande hoppet kvar och så länge jag inte har ont i magen av oro så kör jag vidare.
I kväll är det möte på kommunen om behovet av lokaler. Vad jag förstår är det ingen politiker med, men man ska i alla fall ta information om vilket behov som finns. Alltid ett steg på vägen.

Vid frukost i morse låg det ett paket "Emilskinka" på bordet. Tuva läste på paketet varvid Nellie förvånat frågar: "-Vad gör han där i???"  URK!

Något sötare var det på söndagskvällen när jag nattade barnen efter att ha varit på resande fot flera dagar. Nellie undrade om jag skulle vara hemma ända till sommaren nu.... Gulligt!

Kram!

Tisdag... hemma i verkligheten.

"Back to life, back to reality..."

Efter den otroliga helgen kan jag fortfarande småle när jag tänker på allt. Många intryck och sena nätter.

* Har fortfarande "Bo-bo-bosse, Bo-bo-bosse" som ett mantra i skallen.

* Även det myntade "Fyyy faaan!" sitter som berget. (Fråga mig inte hur det uppkom. Jag vet bara att vi satt på Engelen och i kör ropade det mindre vackra uttrycket...

* Man hann bli 40 bast innan man, som "nästan VIP:are", gick före den långa krogkön. (Själv hade jag förstås blivit förbannad om jag stått i kön...)

* Mina fötter pallade - trots att dom blev hårt nyttjade...

* Impad över killarnas enorma utveckling och proffsighet!

* Impad över Robbans klädbyte i "Hammarsound of music". Han har alltså max 25 sek. på sig att byta klänning!

* Killarna började även lära sig att ta bort sminket utan att se ut som om de gråtit i två veckor....

* Jag har hört hur det låter när Jocke R sjunger ut i duschen!

* T o m en "kändissugen" som jag, insåg att jag tyckte Rafael var som vem som helst...

* Jag blev bättre och bättre på att klättra upp och ner för "backstage"-stegen på Intiman. (Den var INTE kul!!)

* Fått höra att någon trodde jag var 32 år! (YES, YES!, YES!!!!!) Fast det är jag ju inte... (NO, NO, NO!)

* Fått en spontankram av Snygg-E ! (YES!) 

* Stängt Engelen samtliga kvällar jag var ute... och ändå varit hyfsat pigg dagen efter.

* Haft otroligt trevligt sällskap med Gumman. (Fast hon gillar att promenera alldeles för långt...)

* Å, just ja.... jag var ju på Formex-mässan oxå.....

Kram!
 

Hemresa....

Det  känns som att vi varit här i evigheter. Levt i sus och dus och haft det superduper! 
I går var vi på föreställningen "på riktigt" (=läs betalda biljetter). En ooootrolig stämning och killarna  var väldigt nöjda med dagen. 1:a föreställningen hade varit fullsatt och bra publik, men tydligen var det ännu mera drag på 2:a föreställningen. Faktum är att det var 3:e dagen sen i onsdag vi såg föreställningen men likt förbannat satt jag med ett stort leende på läpparna mest hela tiden. Fortfarande blir man imponerad, stolt och berörd av showen. Den blir bara bättre och bättre. Eller rättare sagt, killarna blir bättre och bättre.

Så nu ska vi snart ta tåget hem till Hammarstrand ("vår vackra byyyy!") och det är inte utan man känner sig lite vemodig. Man har ju nästan levt dygnet runt med grabbsen nu, och det har varit sååå roligt. I går hamnade vi på Engelen igen förstås.... Värsta kön när vi kom dit. Hmmm.... Ensamblen skulle ju förstås komma in, men vi "vanliga" då? Vi gick in samtidigt som Emil, Lars och Bosse. Och det gick som fina fisken! Tänk att man fick vara med om såna divigheter som att passera hela kön och bara glida in! Dessutom i sällskap med Snygg-Emil.. :-)

Har även lärt känna en supertrevlig tjej som håller i B-ljudet (ja, det kallas så - utan att vara "B"). Läser du detta så lämna gärna en liten kommentar!

Uj, så trött jag är! Blir nog en sovstund på X2000. Måste ju orka köra hem oxå.

Vänta lite.... (Måste säga hejdå till Larz som precis kom hit.)
Nu så. Lite kramisar till Larz.

Nä, nu ska vi dra oss bortöver tåget tror jag. "Home sweet home!"

Och tack underbara AFB:are för er gästfrihet "backstage" ! We love you!!

Tupplurat...

Har nyss sovit en stund och därefter tagit ett litet bad. Härligt! Nu känns man som en ny människa igen.... (Har t o m sprättat en Aquatini faktiskt...)

Det känns som att jag lever i ett ständigt "Allt för byn-rus". (I morse blev det ju även frukost med många av dom.) Förvisso helt ok, eller mer än ok förstås. Men det tar p krafterna på en gammal kvinna... Bidde jättesent igår. Först såg vi hela föreställningen och sen drog vi med pojkarna till Engelen. Där var det rätt skoj tyckte jag och råkade bli en av dom som stängde stället.. (Hoppsan?)
Tog tunnelbana tillbaka till hotellet. Egentligen gillar jag väl inte riktigt tunnelbanan, men det är himla smidigt. På vägen till Engelen var det ju flera grabbar (inkl. lill-Jocke) så då kände man sig trygg. Och på hemvägen fanns en livs levande livvakt med i vårt sällskap (Nä, jag ljuger inte. Han ÄR livvakt!) så ni förstår att jag kände mig helt trygg då oxå..
Kom till hotellet vid strax efter 3.Väl där blev det surr med ToW och MiW över en kopp kaffe och lite vatten i hotellrestaurangen. Klockan blev banne mig över 5 innan jag somnade.... Uuuhh!

Sen vi kom ner i onsdags har vi sett showen två gånger... I kväll ska vi se den "på riktigt". Fan, vi har hängt där nere "backstage" och det känns som att man är polare med alla!  (Eller ska jag tro att vi mera tillhör inventarierna?) T o m Rafael och hans Daga (otroligt trevlig kvinna!!)känns lite bekanta...
Igår sa Rafael, med ett leende på läpparna, nåt i stil med att han trodde nog att grabbarna inte riktigt fattat att det är inte helt normalt att få 100% stående ovantioner. För så är det!!! Hittills har dom fått stående ovationer på samtliga föreställningar. Otroligt!
Igår var det en fantastisk föreställning och dessutom dök Börje Ahlstedt upp på scenen och deklarerade sin kärlek till grabbarna och showen. Roligt tal, men framför allt rörande!

Nu håller jag på att vänta in Gumman. Vi gick tillsammans ner på stan idag, men jag orkade inte så länge förrän jag promenerade tillbaka och sov (som ni vet). Gumman orkar dock!

Ikväll blir det Engelen igen (nähä!?!?) och vem vet - det kanske blir toksent igen.. Men i morgon ska vi ju åka hem och då kan man ju sova på tåget eller nåt.

Nä, nu ska jag ringa hem. Gissa om jag glömde att ringa hem och säga godnatt igår... Skäms på mig!
Precis! Men å andra sidan hade familjen varit på Holken 1 och käkat middag och suttit uppe rätt länge.

Skål vänner! Vi hörs!

Kram från en som lever i sus och dus just nu...

GRATTIS BJÖRN FERRY!!!

Stort GRATTIS till Björn Ferry som alldeles nyss tagit sin första världscup-seger !!!

HURRA, HURRA, HURRAAAAAAAAA!!!!


Sova = skönt!

Ah, vaknar hyfsat pigg och rask. Sovit som en stock hela natten. Ja, förutom SMS från den där snyggingen ni vet, som undrade om vi inte skulle dyka upp på Engelen. Sömndrucken (kul att vara den varianten av drucken....) messade jag tillbaka att vi typ, snarkade....  (Jo, jag vet att han messat mig bara för att jag är resesällskap till hans mor - men ändå!!! Låt mig få njuta av det hela nu!!!!)

Men i kväll blir det partaj! Lattjo!
Ska se om jag hittar nåt att dra över....öh, det där lät lite konstigt... Jag börjar om meningen... Ska se om jag hittar nåt att sätta.... KLÄ PÅ MIG i kväll. Känns ju som att man måste spana lite när man är i stora staden. Snart är det frulle. Mmmm, hoppas dom har massor av pålägg! Och ägg! Mums!

Ses igen! Kram!

Very trött i fötterna, och skallen oxå!

Halvligger i hotellsängen här på Oden. Ikväll blir det en soft kväll. Vad jag vet i alla fall. Känns som att jag skulle kunna slockna om jag bara slöt ögonen i några sekunder....
Idag har jag och Gumman promenerat runt på Formex, monter efter monter. Det kändes rätt hystersikt stort, men det visste jag ju att det skulle vara.

Gjorde en stor beställning av Willow Tree-änglarna. De är ju populära och det är roligt att ha ett stort sortiment av dem. Sen beställde jag jättefina ljus, ljuslyktor i vax som ska avge en god doft och geleljus i burk. Ska även göra en beställning från Teddykompaniet när jag kommer hem. Goooosiga nallebjörnar!

Till slut kände vi att det var dax att ge upp. Vi var rätt nöjda båda två och jag var rätt "mätt" på alla montrar. Jag har väl inte handlat så mycket som jag skulle ha kunnat, men å andra sidan känns det bra att inte ha förköpt sig (vilket säkert är lätt att göra).

Tog en bulle till Oden (som visade sig bli mycket dyrare än i går, taxin alltså, men det är väl smällar man får ta...). In med grejerna på rummet och sen ut för att leta reda på Bolla... (abstinens?). Fast vi har inte druckit mera än ett glas vin till maten. (Oj, nu har Gumman somnat här på rummet.... Undrar om hon vill fortsätta sova och om hon kan sova i natt...?)

Per B berättade en skojig grej i går. Han hade rusat över till "Seven Eleven" som ligger alldeles bredvid Intiman. Han kom på att han hade nunnekläderna på när han mötte en man som såg mycket undrande ut. "-Teater!", sa Per. "-O, fan!", sa mannen... Kanske inte varje dag man möter en stor nunna hastande till Seven Eleven...

Nu ska jag lägga mig raklång och titta på Antikrundan. Jag tror att det är från Östersund?!

Kram, kram!

Barpriser...

Ja, tänkte bara nämna att jag skulle vara shyrrans igår och bjuppa på lite dricka till två av AFB'arna. Visst, en starköl och en "mouijto" (?????). Själv tog jag en Aquatini = gott.

Det visar sig att drinken (den där konstiga...) gick på 114 spänn !!!
Jiiiiiiiiiiiiiiiiiises!  Ska vara lite försiktigare med att bjuda nästa gång. Eller beror det på den som beställer när det bjuds...?

Nä, just ja... duscha var det ja....

Kram!

GODMORGON !!!!

Raise and shine everybody!

Nä, jag är inte så jäkla pigg som jag låter. Har sovit lite halvilla, och vaknade faktiskt innan klockan ringde. Summa summarum har jag sovit ca 4 tim. Gäsp... Första gången jag checkat in på ett hotell vid 2:30....

Å hux-flux ska vi byta hotell idag. Nej, nej, vi är inte portade utan vi ska flytta till Hotell Oden. Självaste "AFB"-hotellet faktiskt. Ikväll känns det som att man ska softa på hotellrummet och ta det lugnt....

Nä, nu är det en dusch och frukost som gäller! Sen blir det en heldag på Stockholmsmässan. Hoppas jag hittar nåt fint.

Vi ses på Hotell Oden då....

Kram!

Jo, jag är bloggberoende...

Det kan man konstatera eftersom klockan nu är 02:54 och jag är egentligen astrött, men jag känner att det liksom bara kryper i blogg-fingrarna.

När vi kom till Stockholm tog vi en taxi till Intiman för att lämna alla grejer jag konkat med. Där gick vi in "back-stage" (WOOOW!) och sen fick vi pipa upp på balkongen (en våldsamt brant trappa, osv... ingen normal ingång direkt) och kika fram till pausen.
I pausen satt vi back-stage igen och sen satte vi oss i publiken. Det var inte så många ikväll, men AFB lyckades fixa en kanonshow som gick hem i alla fall och det blev stående ovationer på slutet.

Sen hamnade vi... ja, just det, back-stage igen. Ja visst är det häftigt, men jag behöver kanske inte skriva det heeeela tiden.... Fick oss en pilsner var. Grabbarna sprang halvnakna för att duscha (Ooooh!). Dom sminkar sig numera själva och det fixar dom bra. Däremot verkar det vara vissa problem att ta bort sminket. Vet inte om dom har fel grejer, men dom ser ut som att dom inte sovit på 100 år när sminket gnuggats bort! Nåja, det kanske blir kurs på det me'!
Ja, helt otippat och oplanerat tog vi vårt pick och pack och hängde med till Engelen. Där blev vi kvar till - alldeles för sent... Så egentligen skulle jag sovit nu (snart!!!)

"Pupsen" svärmade runt Emil som flugor kring koskit. Han verkar dock ta det med ro. (Tur det, annars hade han nog fått det jobbigt...)

Till slut insåg vi vår begränsning så Gumman och jag tog en bulle till hotellet i Älvsjö. Så nu delar vi dubbelsäng!

Undrar när vi måste kliva upp och äta frukost.... Vojjne, vojje!!!

GODNATT!!!

Bloggberoende?!

Jamen va är det för fel på mig? Nu är jag inne på bloggen IGEN !!!
Nåja, fick lite dötid över och då hamnade jag här.
Tror att jag packat det jag behöver ha med mig (och förmodligen lite till...). Annars är ju Stockholm full av saker så det lär inte gå någon nöd på mig.

Sköna skor blev dock ett problem... Har inga såna där "jävlar-vilka-sköna-dojjor-att-promenera-i", så jag hoppas fötterna står ut i alla fall. Tors-fred blir det ju ett hiskeligt rännande från monter till monter.
Men det är ju så fantastiskt mycket folk så skulle det krisa så får man väl bara lägga sig ner på rygg, med fötterna rakt upp, och skrika "-AAAAAA, kramp!!! Kan nån ge mig fotmassage eller ringa 112????" 

Känner mig rätt redo att åka. Ska lyckas få med mig en bunt AFB-prylar. Affischer, tröjor, nyckelband och slipsar. Det är ju såååå roligt med en massa packning... Not! Men som jag sagt förr.... Vad gör man inte för AFB?!

I Sundsvall möter jag förhoppningsvis Gumman. Det är hon som har tågbiljetterna så jag hoppas verkligen att hon är på plats. Å andra sidan är det ju hennes sällskap som gör att hela resan känns kul! (Så bara hon är där! Med eller utan tågbiljetter...)

Nu avslutar jag för denna gång. Men gissar ni att jag snart är tillbaka med mera dravel så gissar ni rätt!

Kram!

Cat-walk på Holken 12...

Nä... har ännu inte packat. Men jag har börjat lite smått börjat plocka fram diverse ur garderoben för att slutligen bestämma vad som ska få göra mig sällskap till staden.
Tyvärr tar det en jäv.... tid eftersom jag måste prova det mesta liksom för att se... Ja vaddå? Är det bara jag som test-provar kläder när det ska till att packas??? (Snälla, säg att ALLA gör så...)
Möjligen är jag en total pack-nörd (vad det nu innebär...).

Nä, på't igen.... !

Packa = urbota trist!

Så det är antagligen därför jag inte har packat ännu...
Det får vänta tills i morgon. Förmodligen hittar jag inget då heller som passar för storstaden. Varenda gång undrar jag vem som köpt kläderna som hänger i garderoben. Jag menar, har jag blivit en sån som köper lite för trånga kläder i hopp om att de ska passa en vacker dag??? Eller har jag blivit en sån där som gått upp i vikt...?! Järnspikar!

Nä, uret visar nu på läggdax så det är nog bäst att stänga igen de leende guldbruna för natten.

Kramisar!

Hipp, hipp, hurra - för Brellan ida' !!!

Liten tjej har blivit större!
Idag fyller Nellie 4 år!

Hon tyckte själv att hon blivit jättestor och ställde sig för att mäta sin längd med min. Nådde mig till strax under bröna och jag säger att det är nog ett tag kvar innan hon blir lika lång (??) som mig. Då säger hon "-Ja, men SNART är jag det!" Och ack så rätt hon har....

På dagis skulle det sjungas för henne och hon skulle få present. Idag flyttar hon även över till Tuvan som är "storbarnsavdelningen". Spännande!!
Hon hade förut sagt till någon fröken att hon verkligen hoppades att "Hög-Emil" skulle komma på hennes kalas..:-)
Å andra sidan verkar hon inte besviken för att han inte gjorde det, utan vi hade ju - som ni vet - världens bästa kalas i lördags!

P.S Nu har jag beställt "Singstar Schlager". När ska vi ha nästa fest...?!

Kram!


Oemotståndlig paprika-gojja:

Passar perfekt till fördrinken, på nattkröken, eller bara så där när som helst... Typ, jämt alltså!

1 gul paprika
1 röd paprika
socker
2 Philadelphia ostar

Ös upp Philadelphia-osten på ett fat.
Skär upp paprikan i bitar. Åt "strimla"-hållet.
Stek paprikan i socker. Är det väldans "blött" så låt det puttra en liten stund.
Häll paprikagojjat över Philadelphia-osten.

Ta gojjan på Tortillas och stoppa i munnen (helst!).

Sååååå jäkla gott !!!!!

(Och ja, vi blir hemskt gärna hembjuden till dig för att provsmaka om du lyckats.... ;-)  )

SHIT FAN !!!

(För att citera en mycket god vän...)

Jag håller på att tappa stortånageln !!! Jäklar anåda!
När jag klev upp ur badet och såg min tånagel blev jag lite smått svimfärdig. Den har som delat sig på mitten, vågrätt, långt ner vilket skulle innebära att det skulle fattas nagel på största delen av tån om den lossnade.
"-Kiiiiim!!! Uääää, vad ska jag göra???"
Han rådde mig att definitivt tejpa nageln så att den satt kvar. Att ta loss den skulle nog bli riktigt ont... Så nu har jag bandagerat min stortå lite fint.
Va ere för fel på nageln då? Visst har den sett lite skum ut, men inte trodde jag att den var på väg att lossna... Blä!
Låter som att jag borde boka en tid hos nån fotvårds-nisse va..?!

Stackers mig....

Genom häcken....

I går var det en fantastisk vinterdag. Inte ens jag hade anledning att gnälla över vädret och graderna. Solen sken och det var ett par minusgrader. Helt underbart! Kimpa var tvungen att jobba så jag tog barnen och kameran för en skön prommis. Vi gick till Café Rosengård och käkade varm macka och drack kaffe och saft. Passade förstås på att kika på Victoria Carlqvists AFB-fotoutställning. Det var ett par bilder jag gärna skulle vilja ha hemma. Det på Jocke R i frack och med "hårdrockstecken" (ni som sett bilden vet vilken jag menar) är så jäkla coolt!

Fotade en del. Har inte lagt in bilderna i datorn ännu, men om det blir något att se så ska jag blogga in det sen.

På vägen hem passerade vi MaS & MaL. De var ute med barnen på gården så, traditionsenligt, kröp vi genom häcken (vilket i och för sig bara hade skett sommartid förut) och sa hej. Alltid trevligt att träffa den familjen!

I går kväll roade jag mig med att göra ett "tangentbordstest" på internet. Jävligt konstiga texter man skulle skriva. August Strindbergs "Röda rummet", "Hemsöborna", osv. Ni vet, ord som "blifva" å så där...
Men jag lyckades klinka ner 311 slag/min. och 96% rätt vilket tydligen var "mycket bra". Måste ändå knäcka det så småningom....

Nu närmar det sig Stockholm och det ska bli riktigt skoj. Butiken håller stängt under onsdag-lördag, men med tanke på den obefintliga anstormning som varit senaste tiden så är det nog ingen större förlust...

Har ni förresten sett alla kommentarer på 
AFB's hemsida ?? De får så mycket beröm att det luktar bracka-succé ända till Hammarstrand!!! Kanonkul!!! Å på lördag får jag se dom igen. Längtar!!!

Kramisar!


Världens bästa Axel!

image66

Världens bästa vovvar!


image64
image65

Tacos, Singstar & Biljard

En rackarns trevlig kväll igen. Först smaskade vi på stående fot i oss lite sån där otroligt god gojja med Philadelphia-ost och sockerstekt paprika... Uuuuu, farligt gott!!! Sen bidde tacos så det pös gucca ur öronen. Så pausade vi med lite biljard och singstar. Vet inte vart det lät värst...

Det var ju Brellans kväll och här är födelsedagsbarnet (som fyller på tisdag...)
image55

Eftersom jag varit så duktig och tömt kameran nu så vill jag gärna visa några fler bilder:
 Så här trevligt har vi!
 En sångbegåvning som kanske ännu inte förstått hur bra hon verkligen sjunger!

  Biljard-begåvning (?). 

 Det fanns gott om "skeden-på-näsan"-begåvningar oxå....

   

Kvällen blev sen (för vissa) och vi pratade massor!

Nä, nu kallar barnen! Dom ska visst måla en dörrskylt.....

Kram!


Härliga lördag!

Sitter på arbetstid och bloggar. Hoppas inte min arbetgivare ser mig... (Gud så skojfrisk man kan vara!!!)

I dag är det banne mig över -10 grader och det är ungefär 8 grader för kallt. Jo, jag är en frusenlort. Men jag gnäller även när det är +grader på vintern. Min vision när jag var ung, var att jag skulle bli en fet liten gnällig kärring när jag blev gammal. Numera gäller inte den visionen längre, men tyvärr känns det som att den håller på att gå i uppfyllelse...

Tog sparken till jobbet idag. Hade dock hälarna i backen när jag åkte nerför Strandliden-backen. Lovar att det gick bra mycket långsammare än den där andra gången... Träffade Larssons för ett tag sen och kunde inte låta bli att nämna hela fadäsen. "-Jo, vi såg ju att du rörde på dig i alla fall", sa dom, men berättade även att samma sak hänt för dom.

I dag/kväll ska vi fira Nellie-Brellan som fyller 4 år på tisdag. Hipp, hipp, HURRA!! Nellie ville inte ha något barnkalas utan valde en middag med Holken 1 och Anders. Självklart får hon välja vad vi ska äta och det blir tacos. Så jag sitter nu och ser fram emot en trevlig tillställning. Enkel men hjärtlig!
Kanske blir det ett parti biljard sen?? Om jag fattat det hela rätt så finns det visst ett par biljardsugna gäster... Kim och jag spelar inte ofta, men det blev ett parti i går. Jag lyckades (på nåt vis) få endast en boll kvar på bordet, men hux-flux hade jag flera stycken igen. Jo,jo! Kan meddela att ingen boll går i så lätt som den vita....
Men jag vann ändå för Kim satte den svarta! Med berått mod faktiskt. Nog för att han inte tänkte på att det var den svarta.....

Jamen jäklar! Nu kom jag på att Nellie ville ju ha tårta! Lite konstigt eftersom hon inte brukar gilla tårta. Men jag kanske ska ge mig på en "snabbtårta" i alla fall.

See U ! Kramisar!

Nypremiär och SMS

Lugna gatan här... What's new? Men med all säkerhet vet jag att det kommer att gå bättre i morgon.
Var på ett möte idag där det informerades om ett företag som ev. skulle etablera ett kontor här. Dock inget för mig. Vilket i och för sig var bra, annars hade man ju haft en massa griller i skallen... (ännu mera!).

Läser fortfarande "Den vita massajen" och den är rätt bra. Måste läsa ut den innan jag sätter tänderna i "Luftslottet som sprängdes", Stieg Larsson. Fick direktleverans av boken idag. Mobilt bibliotek typ.  Eva, jag glömde lämna lånekortet..:-) Hoppas att jag får ha boken så länge det tar att läsa ut den (och massajen...).
 
Fick mess av Snygg-Emil att han hade biljetter till mig och Gumman ikväll. Han avslutade "Vill ni?" (Ok, här ska jag nog inte skriva det jag tänkte....)  Jaha, det lät ju otroligt lockande men jag var tvungen att messa tillbaka att det blev nog lite långt att åka ikväll....  Visade sig att han trodde att det var den här helgen vi var nere. Och det var inte så nervöst inför kvällen. Hoppas dom gör tok-succé med showen!!!!

Kom på att jag måste nog städa plånboken innan Stockholmsresan. Det är så proppfullt av strunt att den inte går att vika ihop ens. Och tydligen går bankkortet ut i januari... Borde väl få ett nytt hem? Tänk om jag står utan stålars i stora staden? ("Gumman... har du mycket pengar??")

Ja, så har jag krafsat ner ytterligare lite dravel. Tack för att ni står ut...

Kramisar!

Torsdag

Nu är jag lika fantasifull som överskriften.... Inte alls med andra ord.
Har plöjt några sidor i denna bok:
Omslagsbild: ISBN 9789146176077, Den Vita Massajen 
(Undrar om jag har skapat någon slags fascination över att kunna lägga in bilder av böcker på bloggen...)

Längtar nu tills klockan blir 17 så att jag får lämna ödemarken och gå hem till Holken 1 och käka! Mags är som vanligt suvve och tar idag hand om barnen. Tuva går dit själv (hon är nog där nu - med ett stort leende säkert!) och Nellie ser fram emot att Maggan hämtar!
Fick ett mess att jag var välkommen att äta middag där.
Det finns tillfällen när man blir så jäkla glad över att bli bjuden på mat att man (nästan) gör en dans för sig själv. Och så var det nu. Underbart!! Då behöver jag inte stå hemma vid kylskåpet och klia mig i huvudet och undra vad jag hade tänkt göra för mat av "det där" i kylskåpet.

Blev igår inspirerad att börja göra matlista, dvs veckoplanera middagen. Kom så långt att jag hämtade papper och penna och skrev en maträtt igår... Sen orkade jag inte... Men jag SKA... Tids nog...

Kram!

Å förresten....

Från det ena till det andra...
Läste ut den här boken igår.
Omslagsbild: ISBN 9789170014833, Flickan som lekte med elden

Antar att den inte behöver någon närmare presentation, men för er som inte läst Stieg Larssons böcker i "Millenium"-serien... GÖR DET !!! Ohyggligt bra!!

Första boken i serien är denna:
Omslagsbild: ISBN 9789170013683, Män som hatar kvinnor



Nu vet jag inte om jag ska vänta på den här, allra sista boken,  Omslagsbild: ISBN 9789113015316, Luftslottet som sprängdes i pocketversion (måste då vänta ända till maj troligen!) eller om jag ska slå till på inbunden... Kanske inte kan vänta så länge...

Det är underbart att läsa något riktigt bra, och lite trist när boken tar slut... Men, men...

Nu har jag tagit med mig en Marian Keyes-pocket. Är dock rädd för att den kommer att kännas trist nu när man läst spänning!

Jodå, jag är en bokmal periodvis....

Blommor och blader....

...lyckades till slut levereras igår. Pga vissa oklarheter hade jag korrespondens med både grabbarnas hotell och den underbara blomsterhandel som fixade och trixade sent igår kväll. Men till slut så löste det sig. En del hade ju dubbelrum, vilket jag inte tänkt på, men det är väl helt ok med två blombuketter på rummet?
Vill ni se buketterna så kika in på 
Emils mobilblog! Eftersom buketterna hamnade på bild i mobilbloggen så antar jag att de var uppskattade!

Idag ska jag bomma igen kl 13:30 för att gå på information om nåt bolag som ska etablera sig här på Hammarn?? Kanske, jag vet inte om det är så, men vad jag har hört... Kommunen är oxå där. (Ja, inte hela då....)

Nu blötsnöar det ute (nähä - ute??). 

OM jag ska fortsätta med min lilla shop så kanske jag måste ha någon mer syssla, att greja med under dö-tid i butiken. (Det är ju gott om sån nuförtiden...) Har ni några bra förslag?? Jag har redan uteslutit tandläkare, frisör och sångerska.... :-)  Förslagsvis ska det vara nåt man kan tjäna nåt på oxå...

Kramisar!

Vad gör man inte för AFB-gänget??

Pust! Nu har jag fått jobba lite. Dessvärre inte med det jag egentligen är här för. Idag blir det nog totalt bottenrekord... (Jag sliter mitt hår!!)

Nåja, jag har fått upp pulsen lite eftersom jag ringt hit och dit och lite till. Allt för (byn!) att fixa blomster till AFB-grabbarna. Viss tidsbrist, men jag skrapade ihop 10 företagare, inkl. mitt eget förstås (!) som lägger en slant och därmed får var och en i ensemblen en vacker bukett på rummet! Buketten ska stå där när de kommer dit ikväll. Texten? Ja, man ska ju inte önska lycka till (jävligt konstigt egentligen...) så det står "Break a leg!". Det kommer även att stå en bukett i receptionen med en hälsning:  "Vi tror på er! Kram från tjejerna i Hammarstrand."

Eftersom jag kom på detta lite för sent för att skicka vanligt blombud lyckades jag leta reda på en blomsteraffär i närheten som kommer att leverera buketterna ikväll. De var otroligt service-minded och jag blir så glad när folk hjälps åt att fixa saker och ting så där!

Sistnämnda bukett ska finansieras av privatpersoner, och det fattas fortfarande en slant.... Men det löser sig säkert!

Puh... Hoppas allt blir bra nu då och att jag lyckats med projektet....

Nä, om man ska ta och plocka fram mobilen snart och skicka ett litet mess då...

Allt för byn !

Allt för byn-grabbsen drar idag!

Klockan 16 idag åker killarna mot Stockholmo och nypremiären. Vad jag känner till har inget "hejdå-evenemang" ordnats. På nåt vis har luften gått ur AFB-andan, men endast tillfälligt hoppas jag. Vi som är kvar här måste försöka hålla lågan brinnande.
Tänker så det knakar på vad vi skulle kunna göra idag, med så himla kort varsel. Men jag har en liten, liten idé som åtminstone visar killarna att dom fortfarande har vårt stöd. Jag återkommer om det via mejl alldeles om en liten stund. Om du läser detta och inte fått detta mejl inom, låt säga 3 timmar (klockan är nu 11:01, pip!), och vill veta vad det är så släng iväg ett mejl på [email protected].

Krumilurkramar så länge!

Zzzz Zzzz Zzzz .......

Zzzzzz...... Zzzzzz...... Zzzz......

Kvistfritt kvastskaft...

...eller åtminstone ett stick-fritt kvastskaft... är det inte här! Skulle sopa undan snö från ingången till trapphuset och fick en ond sticka i handen. Kanske inte läge att kalla på ambulans direkt, men det gör ont!

Ser att det var länge sen jag bloggade nu. Inte helt likt mig, men det har bara blivit så.

I helgen var vi till kyrkan på lördagen. Det var avtackning för Rune som jobbat med Kim på körrgår'n. Bröderna Rehnholm, Kristin, m fl sjöng och spelade. Fotade en del, ända tills batterierna la av (jag har inte lärt mig att tänka på sånt ännu...) Förhoppningsvis kommer det några bilder därifrån inom kort (bara jag orkar lägga in dom i datorn...)  JespR har stor talang för att roa och improvisera och jag hoppas att han tar vara på sin teater-ådra!
Och Jocke... sicken kille! Han sjöng bl a "Stad i ljus", vilket jag tyckte var skitbra!

I går var vi till stan och äntligen fick jag se F & F's nya bostad. En mycket trivsam lägenhet tycker jag. Och området verkar lugnt och fint. Där blir det nog bra känns det som. Jag och barnen tänkte göra en repa på Barnens Hus, som normalt har öppet söndagar. Bara det att det var Trettondagsafton igår = stängt. Blä! Så vi åkte till Lillänge istället. Det resulterade i PS2-spelet "Shrek". Ännu ospelat till Tuvas stora förtret...

På vägen hem ringde barnens favvo (you know who!) och när han hörde att vi var i stan så fick jag göra en tjänst och hämta en grej till honom. Det blev en liten tur tillbaka, men det var det ju värt eftersom jag vid leveransen fick en "go-kram" !!!  Hi, hi!

Nä, nu ska jag och min sticka ta och jobba lite...

Kramisar!

Kvällskonversation...


Å: "Godnatt!"
T: "Godnatt!"
N: "Godnatt!"

En liten stunds tystnad.

N: "Är Ingrid i himlen nu?"
Å: "Va..?" (hörde men ville köpa lite tid...)
N: "Är Ingrid i himlen nu?"
Å: "Eh.. ja, jag tror det"
N: "Är hon död?"
Å: "Ja"
Paus
N: "Varför då?"
Å: "Hon fick en svår sjukdom"
N: "Vad heter den?"
Å: "Cancer"

T: "Och hon tålde inte medicinerna!"
N: "Kommer vi att träffa Ingrid igen?"
Å: "Öh..jag vet inte, kanske ..."
N: "Jaha!"

N igen: "Vem är Ingrid?"


Funderingar vid sovdax.....


Glada barn!

På väg till Kaffestugan mötte vi Höög-Emil och pratade en liten kortis. Till barnens STORA förtjusning (och mamma oxå förstås!). På Kaffestugan har dom affischer med reklam av AFB-gänget för AFB-pizzan. Hadji pratade med barnen om ensemblen och favoriterna pekades förstås ut. Tuvalisa pekade på Emil och Jocke R och Nellie sa: "HAN!!" och pekade på... ja, ni vet vem...

Mätta och belåtna är vi nu hemma och tittar på Bolibompa. Och Tuvalisa tycker jättemycket om "Evas superkoll".

Nu ska jag göra nåt vettigt....

Kram!

Dom flyttar...

Idag gick flyttlasset från Hammarstrand till Östersund. F & F flyttar in till sin lägenhet. Det blir säkert jättebra, men det känns konstigt. Så konstigt! Dom har ju alltid funnits på 5-minuters promenadavstånd. Nu tar det betydligt längre att besöka dom. Nu har man ju inte sprungit där titt som tätt i alla fall, men just att KUNNA göra det har betytt så mycket. Fixa spontanmiddag, bara gå över och säga hej, osv.
Fr o m nu blir det enbart planerade resor till dom. Och jag har ju inte helt lätt att komma ifrån här... Ja, det känns märkligt.... Så mycket man tar för givet när det liksom "bara är"...

Tack Maggan för att du hjälper till så mycket! Du ska veta att du har en prick i himlen för ditt goda hjärta!!!

Nu håller jag på att invänta barnen. Kusin Andrea skulle hämta dom på dagis och fritids. Gissa om barnen blev glada när dom fick höra det!!! Hon kommer och "levererar" dom hit. Jag och barnen tar nog och käkar middag på Kaffestugan idag! Det är väl ett bra alternativ tll fredags-middagen (läs tacos!).

Härom kvällen "hyrde" vi film, via Telia bredband. Tog hem "Oceans thirteen". Helt ok! Jag gillade ju både 11:an och 12:an oxå. Kanske blir det "Wild Hogs" nån kväll. För den vill jag se!

Nä, nu ska jag fortsätta fundera på "special"-grejer till Alla Hjärtans Dag. För ni har väl tänkt att köpa nåt fint till era käraste vänner den dagen ?! (Hos mig förstås...!)

Kram på er!
 

Min gubbe!

Han är bara bäst!
Jag hade beställt den lunch som jag brukar smälla i mig här. Typ, köp en påse köttbullar, eller ett paket korv.. . Att ätas kallt. Verkligen gourmétmat va'?
Nu kom Kimpa med tunnbröd, skinka, pepparrotsvisp, Bregott, äpplen och apelsiner! Mums!!! Sitter precis och smaskar på tunnbrödmackan och tar en kopp kaffe till. Så här "riktigt" har jag nog inte ätit här sen jag började. Och ja, det beror nog på mitt bristande engagemang och avsaknaden av en micro.

Nåja, jag har ju som sagt världens bästa gubbe - så jag klarar den här dagen oxå!

Kram!

Lappluva med tofs på....

...fy fan va' det snöar!

Ja, så hade jag och barnen en rätt soft morgon, utan stress. Sköööönt! Barnen fikade macka nere vid morgon-tv och jag drack lite kaffe (nähä?!)  och läste ÖP. Lämnade barnen vid ca 10:15. Det gick bra att lämna Nellie i morse för Lena var där (en av de fröknar hon känner!). Tack och lov!

Men så drabbas jag förstås av "undrar-om-det-var-rätt-att-ändra-öppettiderna-som-jag-gjorde". Ni vet, bara för att slappa och egentligen inte göra nåt nyttigt på morgonkvisten... Men så sa intalade jag mig själv att "Nu får du banne mig ge dig! Har du tagit det här beslutet så låt det nu vara så en tid." Ok.... ingen idé att bråka, inte ens med mig själv.

Håller på att invänta lunch. Kimpa skulle handla nåt och komma förbi. Jag glömde totalt att ta med mig nåt i morse. Åsså skulle han hämta fler fleecefiltar (ni vet, myskoxen) på Bussgods. Inte för jag vet vem som ska köpa dom för idag, liksom igår, är det totalt jävla stendött här! Men det ska tydligen vara normalt.... Även om jag kanske har det extra stendött (finns det nåt dödare än stendött egentligen??)... Suck!

Nu vill jag ha maten - magen knorrar!

Kram!

Nya tider.

Ja, bokstavligen talat! Jag anammade ditt förslag Malin (fan, du e riktigt klok emellanåt...) och kommer fr o m NU att ha ändrade öppettider i butiken. Idag har det verkligen varit katastrofalt och om jag ska slippa gå till psykologen (fast då har man ju nåt att göra i alla fall...?) så håller jag nu öppet mån-fre 11-17. Lör 11-13.

Tills vidare. Om allt går vägen med ny butikslokal kommer jag nog att ändra tillbaka igen.

Ringde igen till dagis (jo, jag var bara tvungen!) och då var det bra med Brellan. Nu lär hon ha fått åka hem och i morgon blir det senare lämning på dagis eftersom jag börjar senare. Känns helt ok. Först funderade jag på om folk kan bli sura för att jag helt plötsligt ändrar tiderna, men nog tror jag att dom överlever det... Och jag har ju öppet varje dag, fast lite kortare, så det borde funka bra ändå.

Och nu när jag går hem 17 så hinner jag träffa barnen mera innan Bolibompa och sängdax!

Ja, så blev det. Tack Malin för gott råd! (Är goda råd dyra??)

Kram på er!

Tvivel...

Har precis öppnat. Har en stor klump i magen av tvivel. Nä, det är inte bra. Men i morse när jag lämnade Nellie på dagis var hon så ledsen. Inte så att hon stortjöt, men väldigt nedstämd och det rullade ett par tårar från hennes blanka ögon. Ingen av ordinarie personal fanns på plats och det var ingen av hennes vanliga kompisar där. Jag ringde nyss och kollade läget och då satt hon hos Robert och var ledsen.

Så visst börjar jag fundera.... Är det värt det? Att sitta här i en gammal etta och hoppas på att dagen åtminstone inte slår bottenrekord igen... Inte ha en chans att kunna vara hemma med barnen på deras ledigheter (som nu inte blir några ledigheter...) Jag håller på att tappa hoppet.... Men gör jag det alldeles för tidigt, dvs ska jag ge det mera tid? Nu börjar alla minus med mitt nya jobb att ta mer och mer plats i hjärnan. Kanske skulle man ta och söka sig ett "riktigt" jobb som anställd? Men vad finns att söka? Jag ställer mitt hopp till att det dyker upp en butikslokal inom kort. Det skulle ställa saken i en annan dager. Tror jag....

Nä, nu ska jag sluta ömka mig själv en stund och försöka tänka positivt...

Kram så länge....


Nytt år! 2008 !

1/1 2008. Sådär ja, då har jag lyckats att skriva 2008. Gäller nog att man tänker till ett tag för annars kommer det att bli -07 i alla fall.
En trevlig kväll igår med fam. Rehnholm. Min matlagningstalang var kanske inte som allra bäst. Å andra sidan får man väl skylla sig själv för att hoppa på ett helt nytt recept. Som dessutom inte var helt superenkelt + att jag inte fick tag på rätt ingredienser. Nåväl, på en skala 1-5 skulle jag nog ge maten en 3:a. Fullt ätbart alltså, men inte nån jätte höjdhoppare.

I eftermiddag blev det konsert i kyrkan. Eva-Lena D, Kristin H, Lena L-F och Berit S. Kusse-Lelle och Mattias spelade. Såååå himla bra!

Vad sägs om "Mio, min Mio", "Amazing Grace", mf l. Skithäftigt att få höra tjejerna sjunga tillsammans. Vilka röster dom har! Bitvis ståpäls! De ska hålla en konsert den 15 februari. Då ska jag ta med systemkameran och fota ifall ÖP inte har någon annan som skriver nåt. Vi måste ju visa vilka grymma talanger som finns i Ragunda!

Jocke R satt längst bak med oss och Mimmi. Nellie sken upp som en sol när hon såg honom och hejade glatt på honom. Hon visade även sin "Allt för byn"-tröja och började med framsidan, som Jocke tyckte var jättefin. Sen vände hon på tröjan och då sa Jocke "-Emil???"... :-) 
Måste berätta att vid middagsbordet idag sa Tuvalisa att hon ville ha en AFB-tröja till. Där skulle det stå på ryggen "Jocke R är min favvo oxå!".  (Aktare Emil, nu börjar du få konkurrens... )

Framför oss satt en törr käring. Ca 5 min in i konserten vände hos sig bakåt och sa åt barnen att sitta stilla. Sen glodde hon varenda gång barnen råkade låta det minsta. Och Jocke fick sig nån blick oxå eftersom han "trummade med" på några ösiga låtar. Pojken som satt bredvid henne fick sig ett skarpt ögonkast när han råkade klappa takten till en låt... Suck! Vi får väl vara glada att det inte tog eld där hon satt...... så torr var hon!

Barnen var helt slut och har egentligen många timmar att "sova igen" efter gårdagen/natten. Dom har i alla fall dormat av nu och jag hoppas dom sover tungt och gott hela natten.

Nä, nu måste jag duscha. Jobbigt !!!! I morgon är det ju vanlig dag igen. Hoppas på folk-rusch i morgon... (stor chans va'?!) och att det dimper ner en god fe och trollar fram en butikslokal till mig... (ännu större chans!).

Kram, kram!