Hot...

Det är ju hot like hell och jag känner mig helt ding i luvan.
Har glömt bort hur man bloggar.....

Diesel....

Nu har vi köpt hund! Jo, jag är "serri" !!!!
Hämtar den på söndag....

Tjihoooo !!!!

Watch out for the German Coastguard...


Så jäkla skojigt!!!

Hoppas ni har det bra i värmen!
Kram!

Tiiiisdag

(Nä, hittade ingen bättre rubrik...)

Ska snart sätta mig och glo på "Morden i Midsomer". Barnen har somnat, trötta och glada. Fasterjenny har anlänt idag och vi är alla lyckliga för det! Vi avslutade kvällen med Yatzy och man kan säga att det var på vippen att det inte blev färdigspelat eftersom det var två av oss som var vääääldigt trötta... (Gissa vilka?!)

Idag har jag inte gjort nåt nyttigt alls tror jag. Om man inte räknar att åka på bolaget och Konsum då förstås... Hörde att Konsums chef skulle sluta. Tråkigt, men han har ju lyckats rycka upp butiken från 2 till 100 ungefär! Jag tycker att det är riktigt kul att gå och handla där nu!

Oj, tiden går fort när man har roligt. Ska sätta mig framför den snygga 32' platt-tv'n nu och glo...

P.S I morgon är det nog trivselkväll på Qul i Backen.....

Kram!

Nyttig?

Ja jag känner mig allt liiiite nyttig numera. Förmodligen är det tillfälligt, men jag har varit så där lite småduktig varje dag den senaste tiden. Städat ur lådor och sånt där småfix som måste göras ibland. Fast det inte syns direkt så känns det ju bättre!

I dag var jag och barnen och hälsade på Mats & Helena och man fick "sytte" förstås. Och nej, jag blir INTE sugen igen :)
Inte blev man mindre hundsugen efter att ha träffat Charma och Luna heller... Suck! Inser att i sommar är det ju för sent och att det är nog klokast att vänta. Kanske nästa sommar?? Då vet man ju hur jobbsituationen ser ut och så har barnen blivit lite större oxå. Men drömma på får man väl ändå?!

Snart har Kim semester och det blir som sagt lite stug-camping i Junsele och en tripp till stugan. Ska tydligen bli tokhett framöver. Egentligen tycker jag att sommaren har varit rätt ok hittills. Faktiskt!

I går kväll kom Mags & Mike över och vi kikade på den här filmen:
  World Trade Center 
med Nicolas Cage i en av huvudrollerna.

En gripande film som i vart fall jag tyckte var klart sevärd. Rätt jobbig att se faktiskt....

Nu ska jag surfa runt lite och kolla böcker och hundraser... ;)

Go'natt!

Borde gå och sova nu....

... men först måste jag stilla bloggnerven lite. Nä, så farligt är det faktiskt inte, men jag känner för att skriva en liten snutt i alla fall innan jag knoppar. Egentligen skulle jag ha duschat (igen!) men det har inte eldats något idag och jag VÄGRAR duscha när det inte finns tillräckligt med varmvatten. Ja - jag får väl titulera mig som Äckelpotta då...

Det blev en stadstur idag. Mjukstartade på Lillänge. Kollade på allt från marsvin (nä, inte seriöst!) och bärbara DVD-skärmar till bilen. (Finns det någon möjlighet att skona öron och psyke genom att barnen får se på film så borde man ju ta den chansen...?) Sen bidde det lunch på samma gamla ställe... Asian Wok.

Efter det så tog Kim barnen och åkte till MultiChallenge hallen och gissa vad jag gjorde??? Jo, jag gick i godan ro och shoppade! Det gick rätt bra och jag unnade mig lite "onyttigt". Bl a en ny parfym. Tror att den kanske är i tyngsta laget (så nu har jag ont i nacken :)) men vi får väl se om jag går från "Äckelpotta" till "Stinkbomben"...
Prada Eau de Parfum Spray 8435137701773(50ml/1.7oz)Som butiksbiträdet sa: "Prada är ju alltid Prada"....

Vi hälsade på F&F och proppade in tre påsar med bullar i deras frys + en del kladdkaka som inte åts upp till kaffet. Fick höra att kokostoppar doppade i choklad var nog en favorit så det ska jag försöka fixa till nästa gång. Och dom är ju dessutom plättlätta att göra!

Har suttit hela kvällen och trixat med RÖJ's hemsida. (Nä, inget festligare än Ridklubben Östjämten...). Jag har på nåt sett blivit typ, webredaktör för den nya sidan. Intressant....

Nä... Gäsp... Nu ska jag gå och knoppa...   Sov så gott!!! Bon nuit!

Solsken och åska....

.... har det varit i dag. Eftersom vi anade att det skulle bli ungefär samma väder som igår så tog vi vårt pick och pack och åkte till Koppelhällan med ankomst kl 11:00 (pip!). Det är väl då det öppnar tror jag. Jag är förbryllad över min "husmorlighet" med sallad, kex, saft, vatten, äpplen, bananer OCH alla badgrejer!
Det var varmt och skönt och t o m jag hoppade i plurret en sväng!
Efter ett par timmar dök molnen upp. Men det var egentligen rätt bra eftersom vi planerat att åka hem och baka. Så det gjorde vi!
Tuvalisa fixade en kladdkaka (till Kims stora förtjusning!) alldeles själv. Och jag och Brellan bakade bullar (till Kims stora förtjusning!). Kimpa har tagit ledigt i morgon och jag tror att det blir en sväng in till staden. Då ska vi ta med ett par bullpåsar till F & F. Det tror jag dom uppskattar. Kanske lite kladdkaka oxå. Eller det kanske är knöligt...? Hmmm, å andra sidan kanske den är slut snart... :)

Jaha, nu har Tuvis problems att somna. Hon har inte hört någon åska på hela dagen, men precis nu så knallade det till. Och då blir det genast svårt att sova.... Pluttan....

Såg att "Rainbow" på Liseberg hade havererat. Tur att den inte gjorde det när vi var där... Men man blir ju ännu fegare att åka karusell nu antagligen...

Egentligen skulle jag hoppa i plurret. Det är ju attans så skönt att få sin egen tid i ett varmt bad med korsordstidningen i högsta hugg. Men jag vet inte riktigt om jag ska bada eller kolla på "Mördare okänd" på tv.... Svåra val här i livet...

Nåt annat än att sitta här vid lap-topen ska jag i alla fall göra.

Krumilurkramar så länge!

Junsele djurpark

Nu har jag bokat en "Lillsemester" för familjen på Junsele djurpark i början av augusti. En semesterbystuga på 55 kvm, toa, dusch, tv, kök och öppen spis. Låter som att det kan bli hur trevligt som helst. Inträde till djurparken "ingår" (fast egentligen betalar man väl det ändå...).
Anledningen till att vi åker dit är att Malla m fam. redan har bokat. Och jag kan ju för böveln inte låta dom få lugn och ro och en skön helg alldeles för sig själv... :)
Nåja, jag hoppas att dom oxå tycker att det blir lite trevligt. Kanske vi kan äta lite gott (och ni vet, även dricka lite gott!) tillsammans. Det ska i vart fall bli jättekul tycker jag!

I dag drog vi ner till Koppelhällan och barnen badade. Det är ju normalt Kim (av någon outgrundlig anledning) som fixar matsäck och ser till att alla grejer är med. Men idag lyckades jag rätt bra. Gjorde en pastasallad, tog med saft, vatten och alla attiraljer som behövdes. Utom mina badkläder... Å andra sidan hade jag väl inte tänkt bada. Förra gången glömde jag handdukarna och då var jag förstås tvungen att åka hem.
Tuva låg i badet non-stop tills vi for hem (blev väl ca 2 timmar) så hon käkade salladen när vi kom hem.

På eftermiddagen tog jag och dammtorkade lite hyllor, rensade i alla udda plastburkar och sånt där skit som måste göras i bland. Trist, för det syns ju inte! (Men det känns rätt bra)

Nu regnar det för fullt. Men det är rätt varmt ändå. Resten av familjen ligger på golvet och spelar "Den försvunna diamanten". Att ett spel behöver vara så högljutt...?!

Undra vad det blir för väder i mörrn. Funderar på att baka lite bullar. Bra idé va?!

Kram så länge!


Undrar vad det blir för väder i morgon?

Bildspecial!

Här kommer det äntligen lite bilder. Från vår semester i Göteborg!

Havsbadet i Falkenberg. Vad är väl bättre än att få plurra i havet och sen sitta i en gosig handduk och käka macka?!


 En tur med "Paddan". Vissa broar vi passerade var så himla låga att vi var tvugna att krypa ner på golvet för att kunna passera!!!  Fasterjenny och Tuvalisa!

 Självklart besökte vi "Fäskekörka" och där fanns det gott om fula fiskar.

 Här är den berömda "Sixten". Världens trevligaste schäfer!!! (Med sitt gosedjur!)

Och idag har vi varit på Hedvigslund och alla starka karlar har fällt flaggstången för vimpeln hade trasslat till sig ordentligt där uppe i skyn! Ett projekt som inte var helt lätt, men självklart fixade dom det!

      Resultatet blev till slut lysande....


Torsdag och pannkaka

Nyss har jag stekt pannkaka för fulla muggar! Tre hungriga barn som verkar gilla pankisar :)
Det blev faktiskt två pannkakor över så jag fick lite lunch jag me'!
En liten bloggarpaus innan jag plockar undan sylt, tallrikar och allt.

I kväll får vi gäster till middag. Eh...Nä, vi ska inte äta dom... 4/6 av familjen Renholm dyker upp. Inklusive AFB-Jocke - till tjejernas stora förtjusning förstås! Å min med för den delen! Det ska bli supertrevligt att umgås, äta och dricka gott (förhoppningsvis...) och snacka en massa strunt.

Uh, vilket oliv (o-liv!) det är nere. Barnen har gjort myshörna (=burit ner typ alla kuddar, filtar, etc) och nu diggar dom Markoolio på hög volym.

Kanske jag ska stöka undan i köket och sen softa en liten stund... Det låter ju som en förträfflig idé!

Ses igen!

Trivselkväll på Qul i backen

Tänk att det redan har blivit den 9 juli. Tiden rusar ju iväg. Huvva!
I kväll har vi varit på trivselkväll på Backen. Robban med gäster. Snygg-E satt bakom trummorna ikväll. Det var ju ovanligt att se honom där, men han var duktig på det oxå! Fast jag vet inte om han tyckte det var så kul med alla trumvirvlar som önskades... :)

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Promenerat ner på byn två gånger, käkat lunch på Kaffestugan å lite annat smått och gott. I morgon är det ju Forsdraget så då kanske man tar sig dit. Vi får se.

Jag hade ju tänkt stå på marknaden på fredag och sälja ut grejerna jag har kvar, men nu verkar det vara lite smått om platser att stå på. Och jag kan ju inte heller ha Brellan med, så jag vet inte hur det blir. Det märks väl...


Egentligen skulle jag nog behöva duscha men ingen har eldat idag så det får vänta. (Urk?)


Nä, det var ett tag sen jag skrev, men det känns som att jag inte har nåt vettigt att leverera i bloggen i alla fall (what's new??). Stå ut, det KAN bli bättre rätt vad det är... :) Har inte laddat in bilder från kameran ännu heller. Men om jag får ur tummen så ska jag göra det och då blir det nog lite att titta på (så kan man ha överseende med mesig text).


Godnatt!



Universeum

Där har vi tillbringat dagen. Massor att se. Först gick vi och kollade på grodor, hajar (!), apor, papegojor, ormar (blä) och mycket mera. Sen var det dax för "utforskning". Lek och experiment. Bl a satt vi i en riktig polisbil och körde blåljus och sirener. (Så nu kan vi vara "stand-in" för Mike om det skulle behövas...). Åsså spelade vi på ett skitfränt digitalt trumset. Det gick att ställa in en hel hög med olika ljud på trummorna.

På vägen hem blev det mat från korvmojjen. Kim tog en "Götebörgare" och jag käkade gött mos!

Nu sitter barnen och tittar på film och det är dax att börja packa ihop alla grejer vi har spridit runt hela lägenheten. Stackers Jenny lär behöva städa en del efter oss...

Det känns trist att åka hem ikväll. Jag hade lätt kunnat stanna flera dagar till! Men vi får väl försöka att åka ner igen inom inte allt för lång framtid. Och vi hoppas förstås att faster kommer och bor hos oss snart. (Då kan hon sprida sina saker runt hela huset! Och dra in grus och grejer! Och prata högt hela tiden!)

Nåja, någon gång måste man ju åka hem. Men visst skulle vi vilja ta Jenny med oss!

Nu kanske det blir en kopp kaffe och sen ett par varv runt i lägenheten för att se om vi har mera saker utspridda.

Ses hemma igen!


Partille cup-guld och Sixten!

Ja, dra på trissor! Vi var i Lisebergshallen och kollade på finalen idag. Ett Göteborgslag (Kärra) och Djurgården (Petters lag). Otrolig adrenalinkick! Och Petters lag vann!!! Det var så man fick tårar i ögonen. Så jäkla häftigt! En av de största handbollsturneringarna som finns, åsså går kusin Petter och vinner guld!!! Jäklar i lådan va häftigt!!!

Sen bidde det faktiskt en Lisebergsrunda till. En karusell vi missat tidigare var "Kållerado". Kan rekommenderas! Vattenskvätt från alla håll, men jag klarade mig bra. Mest blöt blev nog Kim :) Nellie fick inte åka den så hon och fasterjenny åkte "Cykelturen" istället. (Jenny måste trampa för att man ska komma upp i karusellen.)

Just nu är faktiskt barnen ute och går med Sixten. Har jag skrivit om Sixten förut? Minns inte, men det är en schäfer som är huuuuur trevlig som helst. Väldigt lydig, och älskar barnen. Funderar allvarligt på att ta med Sixten hem till Hammarstrand ;) Egentligen hade barnen borstat tänderna och skulle gå och lägga sig, men vem kan neka dom till att gå ut med Sixten och hans husse när dom blir tillfrågade?! Inte jag!

Efter Liseberg gick vi på restaurang. Pasqual, precis vid Scandinavium. Kan verkligen rekommenderas för den som vill äta på ett mysigt ställe med bra service. Nellie och Tuva var i sitt esse (typ, övertrötta!) och Nellie sa "Piss-Kossa" och "Fis-Lisa" till den otroligt trevliga servetrisen, men hon var lika glad för det. Och innan kvällen var slut så fick hon heta "Pussgurka!".... Hon sa att hon aldrig skulle glömma tjejerna. Jag tror att det var positivt...

Oj, nu verkar det som att Sixten och hans matte och husse kommer och dricker kaffe och avec med oss. Så trevligt! Alltså bör jag sluta blogga och vara lite social istället...

Ååååå vad det är härligt att vara hos fasterjenny i Göteborg!!!

Kram!

Bruce Springsteen

Idag har vi åkt "Paddan". Mysig liten båttur runt Göteborgs vatten. Sen gick vi till "Fäskekörkan" för Nellie ville gärna se döda fiskar! Där passade vi på att handla middagen - en laxfilé. Är det någonstans man ska handla fisk så är det ju i Götet!!! Åsså bidde det en suveränt god röra till fisken. Tillsammans med det blev det ugnspotatis i klyftor och en liten sallad. Gissa om jag tror att jag måste åka till Mölndal igen och föda barn??? (Mätt och bred alltså!)

Ja. Så är det nu då Bruce Springsteen. Nån som hört talas om honom? I vart fall så är Kim och Jenny på konsert med honom nu. På Ullevi. Tillsammans med ungefär 55000 andra människor. Hyfsat stor arena alltså. Vädret har varit, och är, helt suveränt. Nästan för varmt. Men på Ullevi lär det vara jätteskönt ikväll.
Innan de pep iväg på konserten så har vi festat lite med Jennys grannar. Supertrevliga människor från Kramfors. Dom har en hund oxå som har funnit sin plats i hjärtat på Nellie och Tuvalisa. Jag måste medge att den vovven, en schäfer, är suveränt trevlig!  Sonen i huset tog med barnen på kvällsprommis med Sixten (hunden alltså) och det var väldigt uppskattat. Tydligen har dom redan bestämt att dom ska ta en prommis tillsammans i morgon oxå!

I Göteborg pågår ju "Partille cup" - handboll. En kusin till barnen är med och dom kör semifinal i morgon. Den måste vi försöka se! Tänk om dom går till final?! Och tänk om dom tar hem hela skiten?! Vore hur fränt som helst!!!

I övrigt i morgon så känns det som att jag borde försöka gå och shoppa lite. Det är ju en stor stad med massor med butiker och de flesta har tokrea!!! Nåt onödigt borde jag väl ändå hitta?

Nu har i alla fall Nellie somnat, och Tuva ska släcka och försöka sova. Sen får jag en lugn stund för mig själv. Ska tappa upp lite mera rosévin i glaset och sätta mig framför tv:n och zappa. Kanske hittar jag nåt sevärt. Eller så går jag och lägger mig och läser. Har precis börjat med Camilla Läckbergs fjärde bok "Olycksfågeln" (eller är det möjligen 5:e boken?). Antagligen sover jag när konsert-folket kommer hem.

Längtar hem? Nä, inte direkt. Jag skulle nog kunna vara kvar här ett bra tag. Men å andra sidan är det väl som det brukar sägas: Borta bra men hemma bäst....

Kram., kram!

Havsbad

I dag har vi varit till Falkenberg och badat i havet!
På vägen dit hörde jag frågan "Hur långt är det kvar?" ungefär 788 gånger (och då undrar jag allvarligt om jag överdriver!).
Stekhett, men precis när vi kom fram så kom det en massa moln. Va'?!
Men det gick rätt bra i alla fall. Värmen fanns trots att solen var bakom molnen. Men ibland kom solen fram och då jädrar höll man på att krevera i hettan. Så det kanske var ok att det var lite molnigt. Barnen badade flera timmar. Och jag doppade mig! Man liksom måste ju när man är där....
Fasterjenny åkte till jobbet i morse men hon kom hem på förmiddagen och hängde med oss. Kanonkul och supertrevligt förstås!
På hemvägen åkte vi in i Varberg och käkade kinamat. Gissa om man blev mätt...?

Nu börjar Kim och Jenny att spika upp tavlor! (Typ miss-i-nassa?). Jenny fick ju tavlorna som barnen satt och målade häromdagen. Dom kommer nog att pryda någon vägg någonstans.

Det blev en kvällsprommis i staden. Enormt mycket folk ute så jag var livrädd att tappa bort något barn. Vi käkade glass och kollade när Paddanbåtarna går i morgon. Efter frukost i morgon blir det nog en Paddan-tur. Vi har förklarat för barnen att det är INTE i likhet med den båttur vi gjorde på Gran Canaria (om någon minns min bloggning om den härliga kräk-turen....). Vädret ska väl bli sämre i morgon, men det behöver ju inte betyda att det blir skitväder. Kanske hinner man med en liten shoppningtur oxå. Det är ju tokrea i hela stan, så nåt kul borde man väl hitta tycker jag.

I morgon drar ju Kimpa och Jenny på konsert med Bruce Springsteen. Dom har sketabra platser och det låter riktigt skoj. Men själv är jag ju ingen Bruce-fantast så det roligaste jag skulle ha vore väl om det satt någon kändis bredvid (chansen är stor!!!).

Nä, nu ska jag sluta pilla på datorn och dricka lite mera rosé!

Kram och godnatt!

Götelaborg!

Ja, nu är vi i Götet! Nattåg var väl en si så där upplevelse för min del. Sov som en kruka. Trots öronproppar. Resten av familjen verkar dock ha snarkat gott. Egentligen borde jag vara astrött (eller som Tuva skulle ha sagt; "dött-djur trött") men på nåt vis håller man sig vaken.

Idag har vi varit på Liseberg och åkt en massa olika hemska saker. Tuva och jag startade med "Jukebox". Det var dock i magstarkaste laget och efter ett tag önskade jag att den skulle stanna.... Det måste vara åldern eftersom man förr i tiden kunde åka precis ALLT! Men vi hann med diverse barnkaruseller (passar väl bättre.,..), Flume Ridern (Nellie kommer ALDRIG mer att åka den!) och Tuva och jag drog även Lisebergsbanan. Tuff tjej! (Å då menar jag Tuva.)

Nu har vi precis ätit en god middag hos fasterjenny och barnen äter nu glass. Det var nyss 28 grader och med andra ord jädrigt varmt. På Liseberg höll vi oss i skuggan så mycket det gick. Och drack vatten och åt glass för att hålla kroppstemperaturen lagom :)

Nellie dormade av i soffan när vi kom hem och sov en lång stund. Storasyster finner inte ro att sova så hon är rätt trött nu (fast inte om man frågar henne...).

I kväll ska vi boka bord på restaurang inför morgondagens middag. Vad vi ska göra på dagen vet vi inte riktigt ännu. '

Det är skiiiiitkul att vara här!!! Så nu ska jag sluta "vidiofilera" och umgås istället.

Kram!