Nedräkning

Det räknas dagar nu. Inom kort lär det räknas timmar och minuter. Alltså inför Göteborgsresan. Även jag längtar. Det ska bli jättekul. Och en hel radda med tips på aktiviteter fick jag på mailen. Tack!
Hoppas på finväder förstås. Men det är helt ok om det inte är stekhett.... (Aldrig är man nöjd :)

Idag har jag och tjejerna gjort klart i Bispan så nu behöver man inte åka till den gudsförgätna platsen (förlåt...) mera, om man inte vill.

Barnen sitter och målar på Deep Edge. Tappar upp ett bad till Nellie-Brellan för nu är det färg typ överallt. I håret oxå! Storasyster kladdar inte, men hon är ju stortjej ju.

Nä, nu måste jag rycka ut...

See U !


Mirakelmannen....

Ja, på alla nyhetslöp har han figurerat. Mannen som mirakulöst klarat sig lindrigt undan efter en krock med tåget. Alla vet nog vem jag pratar om och det är ju ingen hemlighet på något vis att det är "våran" Peter. (Jo, jag tar mig friheten att känna det som att han faktiskt tillhör familjen!)
Visst är det svårt att förstå hur man kan kan klara sig levande ur en bil som ser ut att vara färdig-ihoptryckt för skrotning. Ett litet, litet utrymme var så pass stort att någon skulle kunna sitta där - och det var precis vid förarplatsen. Ja, att säga att han hade en skyddsängel räcker liksom inte. Jag är övertygad om att det satt en hel kör av skyddsänglar i baksätet - minst!
Som om antalet änglar inte räckte till så fick han även en av oss. "Angel of miracles" förstås.... 

Barnen har sett bilder på bilen och i deras värld är det kanske inte så "ruskigt". Men på nåt sätt har dom ändå blivit rätt berörda, även om vi inte "jagat upp oss" här hemma. Så igår när jag och barnen var hos Mags så kom Peter in i köket och sa hej. En kram blev det förstås. Och det föll ett par tårar hos mig oxå. Inte alls vad jag hade trott, men känslan bara kom. En känsla som är svår att förklara, men jag antar att det i grund och botten är en enorm tacksamhet över att han klarat sig. En slags "Shit fan, va' kul att se dig!!". Eller så är det bara helt makalöst svårt att koppla ihop bilderna på bilen med killen som står framför sig... Jag vet inte, men lite känslosam blev jag.
Även barnen har haft sina funderinar, och jag tror att det kändes väldigt skönt för dom oxå att få se Peter. På benen, leende och precis som vanligt liksom. Nellie viskade i mitt öra "-Mår Peter bra nu??" och det var väldigt skönt att svara "Ja! Han mår bra!"

 Angel of Miracles


Bondläpp!

Vaknade kl 2:40 i natt av en traktor som börjat kapa gräs (eller det kanske heter skörda...) på åkern här utanför. Jamen vilken jävla tid på dygnet?! Enda ursäkten måste vara att bondläppen sett fel på klockan....
Nåväl, hämtade öronproppar - men faktiskt behövdes dom inte. Kanske bonden gick hem och sov ett par timmar till?

Idag har jag och tjejerna varit i Bispan och hämtat lite mera saker. Fick äran att luncha med Larz (ja, AFB) och det var ju trevligt. Fast hans lilla försöka att få tjejerna att tro att det är gott med kaviar på pannkaka funkade nog inte. Hoppas jag!

Nu åker Kim iväg till Bispan för att hämta lite till. Måste ju tömma lokalen så det är ur världen nån gång.

Om vädret tillåter blir det nog gatuförsäljning på fredag (och kanske lördag?) på Centralgatan. Då kan man fynda!

Annars då? Nja, har världens munsår efter midsommarhelgen. (Nejdå, inga såna bravader som ni tror. Fast en puss på kinden fick jag allt. Gissa av vem???!!!) Till det vackra munsåret fick jag även en förkylning. Så jag är nog snyggast i världen just nu....

Förresten! Någon som behöver leasa en betalterminal? Jag har en sprojlans med bra avtal. Hör av er....

Fick faktiskt en lönespec från ÖP idag. För skrivjobbet på Total Musikal. Blev positivt överraskad med tanke på "gaget" förra gången.

Nä, nu ska jag sluta jiddra (och börja trolla...).

Kram så länge!

Midsommar

En massa god mat och dryck. Det är väl som det ska vara på midsommaraftonen. På en inlövad altan med astrevliga människor. Kan ju inte bli bättre. Självklart blev det utgång till Qul i Backen på kvällen. BROLLE!!! BROLLE!! BROLLE!!!





Precis som på gamla goda tiden så hamnade jag längst fram. Och jo, jag vet att någon blev irriterad över att få sikten sabbad, men det går liksom inte att hejda sig.... Fick micken framför ansiktet en gång vid "allsången". Hoppas det inte hördes.... (Suck, varför ska man alltid....)

En pilsner efter konserten, sen hemgång. Kändes som det var väldigt långt hem igår...

När jag vaknade i morse (dag...) så satt läpparna fasttorkade i tänderna. Gissa om jag var törstig?! Ska tänka på det idag och dricka mera... ?

Ha nu en skön midsommardag! Kram!


Stadstur

I dag bidde det Östersund t o r. Jag var på Kräm & Salva på ansiktsbehandling. Jätteskönt (förutom att hon klämde ett par fjortisblemmor - det kändes!)  och naturligtvis kom jag därifrån med en hyfsat dyr ansiktskräm. Men förhoppningsvis är den bra!

Barnen och Kim var till Multichallenge-hallen och körde mini-gokart under tiden. Jag hann med en pytteliten sväng på stan. Provade en najs jeanskjol och väst på Indiska, men förvånande nog så var storlek 36 för stort (???). Det var dock så mycket folk i farten till provhytterna att jag inte orkade prova igen.

Hittade igen familjen och vi åkte på Max och käkade. Sen hälsade vi på F&F. Utanför spelade några pensionärer boule. Tuva och Nellie tittade på. Fast andra (3:e eller 4:e??) gången dom gick ut för att titta så såg jag att Nellie pep fram som en vessla och flyttade ett bouleklot... Hmmm, det var nog inte så populärt så då fick jag springa ner 4 trappor och ut för att hämta tillbaka illbattingen... (Tur att de flesta pensionärerna är fredliga av sig :)

Innan vi åkte hem gjorde vi en sväng på Coop Forum. Ingen jättebra idé för vi kom på att det liksom är ju midsommar och ALLA (ja, precis alla!) var där för att handla. Panik!

Kim åkte för att käka middag med sina jobbarkompisar. Tanken på att laga mat idag var obefintlig så det blev en sen tur till Kaffestugan med tjejerna. En pilsner slank ner oxå. Helt ok!

Nu ska jag nog snart gå och knoppa. Det blir väl kanske sent i morgon antar jag. Och vi får ju gäster framåt förmiddan och då kan det ju vara bra om man har klivit upp :)

Ha nu en tokbra midsommar! Och jag hoppas att ni löser in er på Qul i backen så ses vi!

Kram!

Hur ska det gå?

Ok, jag har tippat 2-1 till Sverige.
Snygg-Emil trodde tydligen på 3-0 till Sverige (optimist!).

Det verkar dock luta åt ungefär 6-1 till Ryssland... BAJS!

Men allt kan väl hända ännu va? Blir det 2-1 till Sweden ska jag bestämt hävda att vi satt pengar på resultatet =)

Glad Emil?

Jo, jag tror att han blev glad. För kolla in hans mobil blogg. Snabba ryck!
Skoj, skoj!

Love is in the air...?!

Idag har vi haft en trevlig dag, jag och tjejerna. Vi började med att se filmen "Happy Feet":



Den rekommenderar jag varmt om man vill se en glad, söt film med bra musik och dansande pingviner!

Sen bestämde vi oss för att gå och testa lunchen hos Lergodset. Man måste ju gynna dom som försöker. Kanske inte topp 10, men dom var trevliga.
Så blev det en prommis genom byn. In och hejja på Maggan förstås. Sen traskade vi en liten bit när någon (inte jag!) blev bajsnödig... Åter till Maggan för att låna toan (inte första gången....).

Så vandrade vi genom byn och Tuva sa att hon vill se huset som Kevins mormor bor i...... Ok, vi promenerade dit, och förbi, eftersom ingen var ute. Men när vi gått förbi så såg vi Kevins mamma som vinkade. Då gick vi tillbaka. Det slutade med att Kevin kom till oss och lekte med Tuva och Nellie en stund. Gissa någon som hade ett smajl upp över öronen ;)
Ja, därav överskriften alltså. Även om hon inte vill säga någon så märks det verkligen väl...  Rätt kul faktiskt. Hon har aldrig någonsin visat intresse särskilt mycket för någon förut, trots alla klasskompisar som är kära hit och dit. Och Kevin är ju en riktig snygging så jag tycker att hon har bra smak =)

När Kevin skulle hem så kom faktiskt självaste Snygg-Emil och hämtade honom. (Jo, dom är ju släkt) En annan hade turen att få två kramar under loppet av några minuter! Ett Monopolspel levererades och så fick Emil en present av tjejerna. Det var planerat sen länge. Ett "Allt för byn"-pussel. Hoppas att han tyckte om presenten! Tuva hade skrivit ett litet kort oxå.

Fotade sötnosarna (Tuva och Kevin alltså) men jag kan inte lägga in det nu eftersom jag inte har kollat med Kevins mamma om det är ok.... Ni får klara er ändå, även om dom är sååååå snygga båda två!

Kusin Axel dök upp och han blev kvar på middag. Självklart tyckte alla vi tjejer att det var supertrevligt! (Kim hade åkt på möte redan...) Så nu sparkar dom boll och leker ute. Väntar på att en ruta ska ryka, eller att någon ska få en fotboll i pallet.... :)

Nä, nu ska jag lämna datorn en stund. Kram på er, alla monsterdiggare (?) !

Brolle och midsommar

Kimpa håller på att montera en våningssäng. Det verkar som att Nellie ska få sova i en alldeles egen säng, efter 4,5 år bredvid mamma.... Jo, jag vet. Men samtidigt har jag tyckt att det varit urmysigt med de små benen som ofta lagts över mig under natten. Undrar om jag kan sova utan barn i sängen? Det har väl inte hänt på 7,5 år.... (Ok, kanske är dax då...)

Vi var i alla fall till IKEA i går och passade på hemvägen på att hälsa på Bubb och Y. Blev bjuden på god kycklinggryta och vin! Mmmm! Åsså bestämde vi att de kommer upp över midsommar. Mycket trevligt!
Sannolikt kommer vi att gå på Qul i backen båda kvällarna. Även om det inte blir så många timmar där (beroende på hur barnen orkar) så tycker jag att det är helt rätt att gynna arrangörerna och pröjsa inträdet!
Undrar hur många som inte går i år och som sitter sen och surar över att det aldrig händer nåt här på byn...?!
Och
Brolle vill man ju gärna se !!! Eller hur?

 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och biljetterna till Götetborg är bokade! Ska bli sååååå roligt att åka ner. Och Kimpa får äran att hänga med fasterjenny på Bruce Springsteen en kväll. Han tyckte det skulle bli skitkul. (Själv är jag inte så jätteimpad av Bruce'an, men...)

Nä, nu ska jag nog ta och fila lite på mitt CV! (Curriculum vitae, you know...)

See you later!

Hundägare??

Vill ha.....



En Sheltie verkar faktiskt vara ett riktigt bra val, enligt det jag läser på nätet. Och tokfina är dom ju oxå.... I'll dream on!

Nu ska jag bada! Bye, bye!

(Och middagen blev god! Fläskfilégryta med potatismos. Mumma!)

Hundägare!

Eller..nja... tillfälligt i alla fall. Vi har lyckan att vara hundvakt till Moa i helgen. Fast just ni är hon sällskap till Elvis. Behövdes tydligen så att dom får busa lite. Men gissa om det är glada barn i huset?! Så fort Moa lät minsta lilla i morse så slog Nellie upp ögonen och sken som en sol.



Tur att Moa är tålmodig, för så här ser det ut OFTA!

Mera hund har det varit för i går var vi och hälsade på hemma hos "Djurboa". Kolla bara in orsaken:

   och Nellie hittade även en annan polare:

Idag har vi varit i butiken och packat i hop det mesta. Tur att gubben var med för honom är det fart på. Själv blir jag bara nervös och vankar runt och vet inte riktigt vad jag ska göra, trots att det finns massor att ta tag i.
Åsså blev det lunch på Café Gourmé. Nellie har en specialare där: Majs och gurka i en skål....

Nä nu ska jag nog fundera lite på middagen. Vi har bjudit hit Adam så då vill man ju gärna anstränga sig lite extra. Det blir fläskfilégryta med antingen hemgjord potatismos, eller kokt färskpotatis... Vi får se vad kocken bestämmer sig för! Och nu känns det som att man ska tappa upp ett glas rosé faktiskt. (Jodå Maggan, jag har faktiskt köpt en tetra... ;)

Kram på er!!!

Time flyes...

Hoppsan! Ere redan mitten av juni? Och Tuva får sommarlov i morgon. Nu funderar jag på att låta Nellie få sommarlov oxå. Va sjutton, så mycket nyttigt måste jag väl inte göra som hon inte kan hänga med på? Risken är väl att barnen blir rastlösa och "gäralöusa", men vaddå...

Egentligen hade jag ju tänkt göra mycket under de dagar barnen var på skola/dagis, men inte har jag fått nåt särskilt gjort. Det som MÅSTE göras är ju att tömma lokalen i Bispan, men då får jag väl ta med barnen (och gubben måste nog oxå hjälpa till på ett hörn...) åsså får det väl bli en fika på Café Gourmé. Fika brukar ju min familj tycka om :)

Sitter och checkar SJ's hemsida. Vi ska nog boka oss en tripp med nattåg ner till Götet. Vette sjutton om jag kan sova på nattåg, men det verkar ju bäst eftersom man inte "slösar" bort en massa tid på att åka dagtåg eller flyg. Kollar även på Göteborgspasset. Verkar ju skitbra med gratis inträde här och där, gratis kollektivtrafik, m.m. MEN.... det gäller tydligen ett eller två dygn. Och ska man "tjäna in pengarna" så verkar det nästan som att man måste fara runt som en skållad råtta för att hinna...  Vore väl skönt att bara softa och strosa runt dit man verkligen vill.

Fasterjenny tyckte att vi kunde ta och bila till Falkenberg och bada. Jättefina och barnvänliga stränder där. Risken är att dom flaggar rött när dom ser att det är späckhuggarvarning (jag alltså!)...

Nä, nu ska jag surfa vidare på min skitlångsamma dator....

Goodbye!

"A gyd si förbarme..."

.... sånt blåsväder det är idag. Har varit och hjälpt till lite på Döda Fallet. Sålde biljetter till några stycken. I dag var nog minst med publik. Ska dit på onsdag igen och då ska det tydligen regna... Nåja...

Sitter och är proppmätt. Det bidde köttbullar, brynta morötter och palsternacka, hemgjord potatismos och lingonsylt. Raaap!  (Oj, ursäkta...)
Väntar nu på att det ska bli tillräckligt varmt i pannan (i källaren alltså) så att jag kan ta mig ett bad!

Ringde och fixade recept på Tavegyl idag. I lördags natt åkte ju jag och Brellan ner till distriktsköterskan för att kunna dämpa Nellies bett-klåda. Jösses så biten hon var. Hela halsen var full av knölar och onda bett!

Nä, nu ska jag kolla om det är badvänligt....

See Ya!




Orka!!!

Jo, jag vet, rubriken är tagen.... men jag håller med! Fast jag orkar inte blogga för att det är så varmt och man har liksom en massa annat för sig. Fuskar på blogg-läsnings-fronten oxå.... Man får väl sätta sig någon dag när det är sämre väder. Typ på måndag. Då verkar det ska bli 3 (!) grader och regn....

I vart fall så har vi hunnit fira Andreas student med helt sjukt mycket folk och svett på Wargentinskolan + en härligt god middag på Simon & Viktor.
En vackrare student än Andrea måste man nog leta länge efter. Eller hur?



Jag agerade fotograf under dagen så det blev en massa fina bilder =)

Vill även visa den här bilden! Söta kusiner!!!



Och ikväll ska vi ha ännu mer firande av Andrea! Hääärligt!!!

I går kväll var vi och kikade på "Rasmus, Pontus och Toker" på Döda Fallet. Trevlig föreställning och jag rekommenderar att gå och se den! Biljetter finns förstås på 
Hammarstrand Event !
 
Nä, som sagt... Nu orkar jag inte blogga mera...

Ses!

Hipp, hipp HURRA!!!

...för Andrea idag! För idag tar hon studenten. Och jag och Tuvis åker in och firar henne lite. Tuva har fått lite för mycket sol på sig så jag är lite oroad över hur hon fixar ännu en solig dag, men det funkar nog på nåt vis. Kul ska det bli i alla fall. Andrea är bäst!

..... för Jocke Renholm idag! För han fyller år. (Ja, det står fel i AFB-almanackan...).
Tack Jocke för att du orkar böja dig hela långa vägen ner till grodperspektiv (gäller ju både för tjejerna och mig!) för att kramas när vi ses!! =)

Nä, nu ska vi börja göra oss i ordning för dagen...

Kram!

Premiär!!!

Jodå, ikväll var jag lite kreativ och gjorde faktiskt mina första smycken! De allra första gav jag bort på studs! Men jag gjorde en uppsättning till som Tuvalisa ska få. Så här ser de ut. På en pusselbit står det "Best" och på den andra "Friends"....



Sen pillade jag ihop ett "vuxenhalsband". Det blev en aning för kort (för jag fick så inni h-vete ont i nacken!), och det är något glansigare än på bilden. Ingen större hit, men en kul början!!!



I övrigt känns det skiiiiiiiiiiitbra att ha tagit sommarlov!
Men i morgon ska jag till Bispan och börja plocka ihop. Boooring!

Dagen har för övrigt varit jättebra. Massor med barn som lekt i poolen (som ännu inte är helt fylld - tar väl ungefär en vecka att fylla...typ...), trevliga middagsgäster (jag har ju tid att fixa mat nu!) och sol !!! Mår fint (morfin?)!
Nä, nu är klockan läggdax för länge sen - så jag säger:
 
Sov gott!