Vad är det i maten?

Visst är frågan berättigad?! Jag vill faktiskt ha den här boken.

Omslagsbild: ISBN 9789170373152, Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Har inge avsikt att bli fanatisk i mat-tänket, men det är nog en bra början att bli medveten om all skit som smygs med i diverse livsmedel. Det värsta måste ju vara när man tror att något är gediget och nyttigt, men i själva verket är det förpackningen som luras och det kryllar av små hälsovådliga tillsatser. Och hur fan ska man veta vad som är vad i E-djungeln och alla kryptiska ord i innehållsförteckningen? Är det möjligt att något faktiskt ÄR nyttigt???

Så nu är ambitionen att jag ska ta mig en bakdag i morgon. Därför hoppas jag på snö och drivis så att jag inte blir sugen på friskluft... Nä, det gör jag förstås inte, men det blir som lättare att baka om inte solen skiner... (Annars kan jag ju kliva upp tidigt och sätta igång, men den tanken har jag inte bearbetat ordentligt ännu...)

Vi pratade lite hemma igår om det här med "halvfabrikatsmat". Konstaterade att vi äter faktiskt riktigt bra mat hemma. Och Tuva har hade en kompis som åt hos oss igår. Hon har käkat hos oss förut och igår frågade hon varför vi åt sallad och rivna morötter till maten?! Tydligen gjorde dom aldrig det hemma... Konstigt tycker jag...

Nä, nu ska jag packa ihop och GÅ hem! (Maggan var ju här och snodde bilen... =)
Det är bra att promenera! Enda anledningen till att jag tog bilen i morse var att jag fick så rysligt bråttom.

Nu är det helg!

Kram!

Paketinslagning - en konst!

Idag hade jag besök av en dam som är bekant med en Hammarstrandsbo som jag känner litegrann. Hon är en hejjare på att slå in paket snyggt. Å då menar jag att hon verkligen behärskar tekniken och har t o m kurser i det. Möjligen kan det bli en kurs hos Spirit så småningom om det finns fler intressenter än jag. Verkar skitskoj att kunna, men dyrt....

Om ni varit in på min nya hemsida så ser ni att jag kör sista dagen på Hammarn nästa lördag. Sen blir det till att flytta hela skiten och jag har tänkt öppna i Bispan på tisdagen den 8:e. Jag kommer att bjussa på kaffe och kaka hos Café Gourmé. Bara det är väl värt en resa va'?! Ja, då kanske jag ska ta och fixa lite fikabiljetter då...

See Ya!

Ny hemsida!!!

Jag är som uppslukad av... får jag kalla det webdesign???? Njae, kanske inte riktigt. Men jag har i alla fall bestämt mig för att byta hemsida. Den kommer så småningom att heta precis likadant, men under en övergångsperiod heter den http://spiritofjamtland.dinstudio.se/ . Check it out!!!!

Efter tips av Event-Åsa så hittade jag Din Studio. Och det var plättlätt! Ja, det förstår ni ju när t o m jag har lyckats knåpa alldeles själv.

Kika gärna in på den nya sidan och lämna ett spår i Gästboken (men inte om ni tyckte sidan var skit...:).

Kram, kram!

En buss full med tanter?

Den där gratis-bussen som ska gå från Östersund till Hammar'n på lördag (ni kanske har sett annonsen i ÖP/LT?) är banne mig fullsatt nu! Och det står folk uppskrivna på kö.... Helt otroligt!

Jag har stått och packat skorpprover i dag. Det är mitt bidrag till "lilla påsen" som resenärerna ska få. 48 påsar, och jag är inte direkt jättesmart, så det blev till en början väldigt fina, stora bitar. I de sista påsarna blev det mera... ja, småbitar.... Men va sjutton. Dom ska väl inte sitta och jämföra med varandra, utan stoppa dom direkt i munnen och njuta!

I dag kom det en leverans oxå, men i övrigt har jag inte haft särskilt mycket att roa mig med. Än en gång kom det in folk som egentligen skulle på Chokladverksta'n. Vad är det med en del, är dom inte läskunniga eller...? Eller är Chokladverkstan's dörr ganska osynlig? Äh, nu är jag kanske lite löjlig ändå...

Magen kurrar. Undrar vad det blir för middag idag. Skulle kunna äta nästan vad som helst känns det som.

Har ringt, mejlat och messat för att få besked på när jag får tillträde till lokalen i Bispgården. Kan ju vara rätt bra att veta så man får börja annonsera lite, osv. Men icke! Ingen respons... SUCK!!!
 Nu finns bl a dessa i butiken. Dom kan man ha både ute och inne! Lite fräna tycker jag! Mjau!

 Och den här ljusstaken (är det en stake fast den hänger på väggen...?)!

See You!


Ooootrolig dag!

Ja, kanske är jag tjatig, men idag har det faktiskt varit helt sjukt härligt!
Dom som var vaken tidigare (eller åtminstone kollade på termometern) innan mig, säger att det var -27 grader i morse. Men så fort solen kommer så stiger tempen. Så vid strax före 12 åkte vi till Rödkullen. Där var det dock klick fullt på parkeringen så vi sket i det och åkte till Tegefjäll igen. Där fanns det parkering nära och det var inte särskilt mycket kö i liftarna.

När vi skulle ta på oss skidorna upptäcktes att fru Roos hade glömt sina pjuck. Sicket erbarmligt klantarsel! Well, det bidde till att hyra pjuck. En schysst grabb hyrde ut pjäxor och han prutade helt självmant från 160 kr till en 100:ing jämt, Tack för det!
När vi skulle ner till uthyrningen så drog jag på en vurpa som heter duga. Eftersom folk åkt med skidor där så var det en stor, rejäl isfläck. Där for båda benen rakt fram och resten av mig damp i backen. Jag hann tänka att jag skulle haft en hjälm på mig... (och det skulle jag för skallen for i backen med en smäll). Har lite känningar i svanskotan med omnejd (geografi?) men det är rätt ok nu.

Efter några åk suktade vi efter fika och satte oss i en snödriva i backen (nja...på sidan om) och drack kaffe, varm choklad och åt mackor. Solen stekte och det kändes som att det var livet på en pinne helt enkelt! Jag skulle kunna göra så ungefär hur många dagar till som helst! Det var hur otroligt härligt som helst!
 När vi åkte hem såg jag att det såg ut som att jag verkligen spottat snus i motvind (å då snackar jag inte portionssnus!). Trots att jag smörjt mig med solskyddsfaktor 500 (nästan...). Men det har blivit lite mindre nu.

Nu står faster Jenny och diskar (ingen annan fick diska ikväll..!) och jag sitter här och babblar. Kanske dax för nåt annat innan det är dax att knoppa.

Sov gott alla (även om det syns att många gör annat än att läsa snurriga bloggar i påsk...)!

Kram!

Lundhags och korvgrillning

Ännu en solig dag! Underbart!
Efter frukost åkte vi till Järpen och Lundhags. Både Nenne och jag hittade varsin softshell-jacka på rea. Hoppas jag inte ångrar mitt köp. Den var jättefin. Så var vi på Åre Kristallen och kikade. Det är en presentbutik som jag brukar kika in i när jag är i Järpen, även innan jag startade butiken. Mycket kul grejer men det bidde bara ett pyttelitet doftljus för 19 kronor. Det ska vi elda ikväll!

När vi kom hem tog vi skidorna och åkte upp i skogen och grillade korv. Nellie kämpade på och hade mycket gott tålamod trots mången rumpkontakt med marken. Strålande sol (det är det faktiskt fortfarande), men nu sitter vi i stugan och mår gott.

Oj, nu kommer Nellie med "Den försvunna diamanten" så nu är det familjespel som gäller!!!

Hoppas ni mår bra allihopa!

Och avslutningsvis: TACK ANDREA för hjälpen idag! Du är helt bäst!!!!


En dag i Tegefjäll !

Å sicken härlig skiddag det har varit idag. Vi har varit flera timmar i Tegefjäll och åkt. Tuva åkte med Jenny hela tiden och tyckte det var såååååå roligt! Och jag blev tokimpad av Nellie som liksom svischade ner för backarna. Dock drog hon på en vurpa som hette duga och därefter var det lite "gnöligt", men det försvann rätt snabbt åsså var det "svisch" igen.
Det var strålande sol mest hela tiden. Blev ändå rätt kall på slutet. Men en underbar dag! Önskade att jag hade haft kameran med mig (vilket jag inte hade eftersom den är rätt stor). Då hade jag kunnat fotografera fjället och allt snöhäng som man nästan väntade sig skulle rasa som värsta lavinen. Många människor traskade uppåt för att åka off-pist. Jag tyckte det verkade lite farligt, men Kim sa att det var nog ingen större fara eftersom man sannolikt sprängt den snö som var lös. (Vad han kan, min gubbe!)

Nu sitter vi i stugan och myser. Ett glas rött (verkar bra för katarrmagen!), påskgodis och ostbågar (ja, före maten...)Barnen har precis hittat igen påskäggen (efter en mycket kort letning...).

Vi ska göra Toast Skagen till förrätt eftersom Jenny hade löjrom som måste ätas upp. Vilken hemsk uppoffring att behöva äta Toast Skagen va'... =)
Sen blir det panerad lax med bladspenat, en enorm grönsallad och en flaska vitt vin som står på kylning. MUMS!

Å sist men inte minst, stort jättegrattis till HeGuss som fyller år idag!! Hipp, hipp HURRAAAAAA!!!!

Puss i påsk!

Undersåker!

Japp! Framme!
Efter en mörk och halvsnöig bilresa så är vi framme. Eller rättare sagt, vi har varit här ett tag men än är jag inte så "vidiofilierad" (!) att jag slänger fram datorn på studs.

Barnen sov hela resan hit, men tokvaknade när vi kom fram. Tuvis sitter och ritar (har snart ritat ut ett helt kollegieblock tror jag...). Nellie gick dock och knoppade för ett tag sen. Kanske har hennes pappa oxå somnat, för han har inte dykt upp ännu.

Äh, nu ska jag vara social igen. (Och ja, jag har rött i glaset och en snus under läppen.... Och nä, jag har ingen som helst karaktär).

Go'natt!

Långledig!

Om 20 minuter är jag ledig i hela 4 dagar. YES!
EA ska sköta om butiken på lördag och det kommer hon att klara galant! Känns tryggt!

Nu blir det till att packa det sista i kväll. Och det blir hämtmat från Kaffestugan för enkelhetens skull (åsså är det ju hyfsat gott oxå... :)

Har precis skrivit små lappar som ska skickas med i en liten påse med skorpprov till dom som åker bussen från Östersund nästa lördag. Redan 39 pers anmälda!!! Inte illa pinkat!

Vi hörs snart igen. Påskpuss på er!

Magkänslan verkar ok nu...

Alltså, jag kan dricka kaffe utan några symtom! OCH jag har bestämt mig!
Tack kära vänner för era kommentarer! Det är underbart att ni bryr er - love you!

Min magkänsla (och mina nattliga funderingar - suck!) säger faktiskt Bispgården. Jo, det är många fördelar med att vara på hemmaplan och dom är ganska starka oxå. T ex soppan (bensinen alltså, inte gulaschen...), att Tuva kan gå till mig efter skolan om hon vill, m.m. "MÄÄÄÄÄN" (Irwing!) lokalen i Bispan är "riktig" och känns helt rätt. Och med fiket mittemot, Handelsträdgården, Antik & Begagnat, pizzerian, m.m så känns det som att det är rätt drag just nu. Och visst kan väl Bispan behöva lite mera "sociala inrättningar"?

Nu väntar jag bara på klartecken om datum (nähä, väntar jag på kommunen igen???) så att jag kan göra lite info och sätta upp lite här och var. Bra att jag har bestämt mig, så slipper jag älta saken i påsk. Nu kan jag bara slappa och må gott! Hoppas på bra väder så att vi kan dra till Åre och åka lite skidor oxå.

Eftersom jag lider av videofili (hette det så??) så kommer jag sannolikt att ta med mig min bärbara och fortsätta fylla på i bloggen. Det är dock bajs att jag inte kan lägga in bilder från bärbara. Måste vara någon inställning som spökar. Undrar om jag törs ge mig på att kolla vad.... (=diskkrasch??)


Dags för magkatarr igen???

Ååååå! När jag äntligen bestämt mig för Bispan, då dyker det upp ett alternativ på hemmaplan...
"Gula huset" bredvid kommunen. Där skulle jag få husera på ca 25-30 kvm. Som två rum med en slags portal mellan. Betyder ju att man kanske inte kan ha riktigt full koll på hela ytan, men det borde funka i alla fall.
När man kommer in i huset måste man ta vänster "in i rummet" för att komma till mig. Lite samma fenomen kanske som här (det känns inte riktigt "butikigt") men betydligt centralare.

Himla svårt att se framför sig hur det kommer att bli som butikslokal, men allt är ju bättre än detta...

Nu ska jag tillbringa påsken med att fundera. Vill det sig riktigt illa så funderar jag ihjäl mig...

Vojjne, vojjne.... Kära vänner, hjälp mig!!! Än en gång ber jag om era kloka åsikter!!!

(Och snart blir det faktiskt en latte. Tuvis är på Brödbiten.... Jag bara MÅSTE!!! Dock ingen snus ännu...)

Hörrni.... vad säger ni om saken.... Mina hjärnceller brinner snart upp!


Kaffe.... snus.....

Som Pippi Långstrump sa: "Utan snus försmäktar jag på denna ö". Grejen var väl att hon inte snusade. Men det gör ju jag. Och jag har inte tagit en snus sen lördagen. Inte heller druckit kaffe sedan lördagen. Fattar ni nu hur synd det har varit om mig??
I dag mår jag dock riktigt bra och kaffe- och snussug (snus-sug, inte snuss-ug...) skriker på mig.

Har precis käkat lite gulashsoppa (sån där på tetra). Helt ok, även om jag inte svimmade av aha-upplevelse. Kim har ju ställt hit en micro så nu kan jag värma mat! Gör genast allting mycket enklare.

Vänta... jaha, snusen skriker. Bäst att jag går och får tyst på den!!!

Självdiagnostik....

Med hjälp av nätet kan man ju numera vara sin egen farbror doktor. Men jag vet inte ja... Det finns så himla många hemska saker som "det kan" vara om man har otur. Har man minsta lilla läggning att vara hypokondriker så ska man nog akta sig för att läsa om sina symtom....

Jag är inte någe vidare kry ännu eftersom jag har "krampsmärtor" som kommer då och då. Tack och lov går dom över rätt snabbt. Men lite kallsvettig hinner jag allt bli.

Antar att det blir inge vin i stugan i påsk. Buäää! Jag som längtat efter sena kvällar med gott vin och en massa prat.
Kramis!

Kul dag!

Idag har det rört på sig lite grann. Tur att jag inte bommade igen, för då hade jag missat de trevliga människor som varit in idag.
Faktiskt några som sagt att de tycker att det är trist att jag lämnar Hammarstrand, men samtidigt förstår de varför. Och det är ju inte aslångt till Bispan heller!!! Så åk dit och shoppa (när jag har öppnat där!) och passa på att ta en go-fika hos 
Cafe Gourmé!

Har fortfarande "kramper" i magen, men jag verkar överleva....

Jo, jag är på jobbet...

Nu förstår man det där med att egna företagare inte kan vara sjuka. Eller jo, sjuka kan dom väl vara - men det ska MYCKET till innan dom stannar hemma från jobbet. Och visst stämmer det. Även om jag i dagsläget inte skulle göra någon större förlust om jag hade stängt en dag så känns det fel. Man måste försöka ha öppet, ÄVEN om ingen kommer och handlar....

Men jag mår bättre idag. Sannolikt är det magkatarr som har drabbat mig. Har redan knaprat i mig en Novalucol. Är väl ingen smakssensation direkt, men förhoppningsvis hjälper den. I morse tog jag en kopp kaffe vilket inte var jättesmart så här i efterhand. Men, men... Man lär kanske av sina misstag.... Nu ska jag undvika kaffe, alkohol, starkt kryddad mat, etc.

Nu ska jag fundera över hur mina affischer ska se ut. Ja, jag måste ju visa att jag börjar i Bispan och då får det nog bli affischer... Undrar vem som gör snygga såna? Kanske ska mejla Hammarstrands Event och kolla om dom kan vara behjälplig på nåt vis.

Nu satsar jag på att öppna i Bispan 1 april (nä! det är inget skämt!). Det blir nog skitbra det!

Kram!

Å vad det är synd om mig idag...

Jag är sjuk! Ont i magen. Det går liksom i vågor och ibland mår man lite illa och ibland gör det "bara" ont. Har inte haft några "magsjuke-symtom" i övrigt (if you know what I mean...). När det gör ont så är det lite som värkar (barnaföderskor vet vad jag pratar om). Det känns att det är "ont" på gång, och sen gör det ont ett tag för att sen klinga av.
Vette katten vad det är jag fått för konstigt. Och matt är jag. Sov två timmar idag när Kim och barnen var och åkte skidor. Ändå är jag trött nu.
Börjar få lite feber oxå.... Uhäääää! Staaaaaackers mig!!!!

Nåja. Det är väl bara att hoppas att det känns bra till i morgon. Annars blir det nog oundvikligt med en lapp på butiksdörren....

Förresten, rätt låt vann igår! Och Sanna's låt var nog den vackraste!
Tack Holk-folket för ännu en trevlig kväll!

Kram!

Najs!

Ja, istället för "trevligt" (ordet som jag tjatat ut...) !
Bla bla... (jag kan verkligen konsten att skriva spännande inledningar...)

Till saken! I går var det riktigt najsigt (bra uttryck Maggan!). Perfekt sällskap, tacos, gott att dricka, "Let's Dance" (å det är inte klokt att gris-bonden är kvar än!!!!) och sen lite biljard. Det var inte min bästa biljardkväll. Tror att jag lyckades sätta en boll. Förutom den vita då..... :(

Efter en kväll med både vin, öl och lök (till tacosen) så kan jag säga att jag höll på att ramla omkull av en rap som slet sig i morse. Så idag är det bäst att tugga tuggummi hej-vilt (så inga kunder ramlar omkull...) !

Puss! (Eller förresten.... vi vinkar idag!)

Röstningen om ny ort på Solfilmen stoppad...

Pga "sabotage" ???
Se damerna på SVT förklara 
vad dom menar.
 
Nämen nu vet jag inte om jag hänger med riktigt...
Det verkar som att dom sett att "en eller flera personer" varit inne och röstat flera gånger... ?!
Och då undrar jag... var det inte meningen? Skulle inte denna röstning vara nåt liknande som Monopols? Ett ordentligt engagemang för sin ort?
Om man bara får en röst så borde det framgått från början, eller om de varit så smarta att de gjort ett system som känner av att man röstat tidigare. Och hur skulle t ex Sollefteå någonsin ha vunnit över en stor stad???

Jag fattar inkentinken... Är det någon som kan förklara??

(PAUS!)

Nu hade jag slutat blogga egentligen, men hittade Aftonbladets förklaring.... Då ljusnade det! Se här bara...
Jag tar därmed tillbaka inlägget... Fan, nu har ni suttit och läst allt dravel utan anledning... Förlåt....

Kul-fjärt?

Ja, Nellie påskpysslade på dagis igår.
Hon pratade om "kul-fjärt".
"Kul-fjärt?" frågade jag... minst sagt undrande över vad det kan vara.
"-Ja.. eller...fjärt-kula!" sa Nellie och såg glad ut över att äntligen hittat det rätta ordet.
"Hmmm... var den vit och rund?"
"JA!"
"Aha, en flirt (flört?)-kula..."

I övrigt kan man ju undra om det finns nåt som kan kallas fjärt-kula... men det vill vi nog inte veta...

Det bidde inga slingor....

- Bidde det inga slingor?
- Nä...
- Vad bidde det då?
- Det bidde inget grått hår!

Ja, det kan inte lyckas jämt! De röda magma (?) slingorna som skulle pryda kalufsen uteblev igår. Trots färg och värme en lång stund. Förmodligen krävs det tuffare tag mot mitt tagel.
Håret färgades dock svart (!) och idag är jag många år yngre eftersom mina gråa hår har försvunnit! Riktigt skönt att slippa se dom faktiskt.

Rödfärg ska vi prova att fixa igen! Skam den som ger sig!

Nu börjar jag faktiskt längta efter Bispgården. Mycket konstigt. Trodde aldrig att jag skulle längta dit....

Kram!

Ny "Allt för byn"-keps??

Provade en skittuff keps på Nellie i morse för att se om hon fortfarande kunde ha den. Då påminde hon mig om att "Allt för byn"-kepsen låg nere i källaren.
"Allt för byn-keps??" frågade jag.
"Ja, den är orange!" Ok, det var den keps som boyband kastade ut bland publiken. Kanske inte den allra snyggaste kepsen i hela världen dock...
Då säger Nellie: "Jag tycker att Emil ska ha en keps. Den ska vara vit och på den ska det stå NELLIE ÄR MIN FAVVO!"

=) Gulligt va'?!



Tidig kväll...

Ja igår gjorde jag kväll tidigt! Somnade helt sonika framför "Bygglov" (och nej, Matte är inte så snygg som alla säger!). Klockan måste ha varit ungefär halv nio. Snark! Därmed sov jag även framför "House".
Kim hade gått till industriområdet för att hämta Volvon som varit på lite reparation. Men när han kom dit så var det ju bommar i vägen så någon bil gick inte att få ut. Det visste han ju egentligen om, men hade liksom glömt bort det. Men en uppfriskande prommis fick han ju i alla fall.

Själv har jag ju börjat promenera till jobbet. Inte långt alls, men längre än jag gjort tidigare. Åsså blir det ju en tur till ICA för att köpa päron (läs, lunch) och den där latten på Brödbiten börjar bli en återkommande vana...

Här är det stendött som vanligt. Inte mycket att fundera på med Bispan. Tror att det skulle göra mycket att folk känner sig mera bekväm att gå in i en riktig butik istället för en portuppgång.... Snart får jag nog besök oxå av en dam som etsar på glas. Hon hade fått nys om min butik och ville komma och kolla lite. Just nu har jag ju inte så mycket hantverk, men när stålars finns så ska jag definitivt handla in mera. Det är ju det som är det unika med butiken (förutom mig då!! :)

Ses snart igen!

Rudolf med röda mulen!

Mars eller inte, i vart fall så diggades det loss till "Rudolf med röda mulen" i morse. Nellie kom plötsligt på att hon ville höra på den. Vem bryr sig om det är jul eller inte?!

Rudolf Med Röda Mulen 1

Flytthjälp?

Ja, det lutar åt att jag "bosätter" mig i Bispgården ett tag framöver. Var och kollade på lokalen idag med PH (nä, inte Lena...) och det såg ok ut. Bra mycket mera utrymme än jag har nu, och ett stort fikarum (!).
Väggarna måste förstås målas på eftersom dom var slitna och full med hål. Men annars så funkar det nog riktigt bra. Så nu blir det till att fundera ut NÄR jag ska tjuren vid hornen och packa allt och köra det till Bispan.
Och jag måste förstås lämna besked till PH.

Sen har det faktiskt hänt lite från kommunens sida. Inte illa! Förhoppningen är förstås att kunna återvända till Hammarstrand så småningom, när lokalfrågan här har löst sig. Men det kommer ju att ta en del tid och därför blir det sannolikt Bispan till att börja med. Ja... vad tror man om det...?

Å på onsdag ska jag till frissan. Ska bli skönt att få fixa till kalufsen igen.

Herregud, det ser ut som att det regnar ordentligt ute nu?! Vissa dagar kan man ju vara glad att man är inomhus!

Kimpa var förbi och hämtade ett litet "välkomstpaket" till de som köpt Hedvigslund. De kommer upp i dag eller i morgon och vi tänkte att det kan väl vara fint att hälsa dom välkommen till Hammarstrand.

Nu ska jag skriva ut serveringsförslag till skorporna som jag säljer. Visste ni att det passar utmärkt med vissa starkare drycker till dessa skorpor? Kom in så får ni se... (ja, inte rent praktiskt, men teoretiskt...)

Kram så länge!

Ledig dag - vad göra?

Skitväder. Har ju regnat och det var inte läge att åka till skidbacken idag.
Har rensat ut (i röran...) i Tuvas rum och nu ska jag ge mig på badrummet. Vi har ju köpt ett skåp på IKEA som sväljer en massa strunt som man haft framme och överallt annars.

Tuva och Alva sjunger "Singstar". Undrar om det går ut på att sjunga högst (ljudligast!) eller... Mina öron vibrerar...

Och vi är glada oxå för faster Jenny gör oss sällskap i stugan i påsk! Supertrevligt! Då får vi rå om henne ordentligt, och hon får pussa på barnen så mycket hon vill. Ska bli skönt med lite ledighet. Men risken är att jag måste åka hem på lördagen (påskdagen) för att jobba. Inte kul att bränna nästan 40 mil på en dag. Nån som känns vilja göra en god gärning och stå i butiken mellan 10-15.... ?? Kan ju bli en del folk och då är det skojigt!

Nä, nu ska jag skona mina öron och gå upp och stöka vidare i badrummet.

Förresten, såg att utlandsresenärerna är hemma igen. Välkommen hem igen!!! Hoppas vi får tillfälle att ses snart så vi får höra hur det var (även om det lär låta äckligt härligt...).

Kram!

Bajsa pengar?

Nä, det är en konst som jag tyvärr inte har lärt mig ännu. Men eftersom uttrycket finns så borde det väl vara någon som lyckats...? Eller... Nåja, man får träna vidare...
Hade jag dock haft pengar till övers så hade jag köpt en del konst idag.
Det var en jättefin utställning med många vackra tavlor och keramik. Den där konstnären som var in i butiken i går var supertrevlig. Dessutom bjussade han på vin! Kanske är så på vernissager? (Jag är ju inte direkt van att gå på såna tillställningar...)
Han tyckte det lät roligt (alltså inte ha, ha...) att jag beställt akvarellgrejer. Han sa dock att det var svårt, men ändå rätt billigt för att "testa sig fram".
I vart fall så var det några tavlor jag fastnade extra mycket för. Och tjejen som ställde ut hade fantastiska konstverk målade med temperafärg på drivved. Hennes signum är att alltid ha en nyckelpiga och en vätte på konstverken.

Olle Simonsson ställde ut keramik. Tyvärr fick jag aldrig tillfälle att prata med honom (men självklart pratade jag med de två andra utställarna!). Såg att han sålt en hel del redan. Kul!

Ja, gå och kika på Vildhussen! Det är mycket fint där! Och har du en slant över så kan jag tala om vilka tavlor jag vill ha....

Kram!

Vernissage

Ja, idag ska jag på vernissage på Vildhussen. Jag går dit solokvist efter jobbet. Ska bli skoj att se konstverken. En av konstnärerna var in i min butik igår. Se bara vad han kan måla! 

Idag snöar det igen. Ena dagen vår och andra dagen vinter. Men det är väl så det är den här årstiden. Barnen och Kim åker nog till slalombacken som vanligt. I morgon har jag fått order från Tuva att följa med. För då kan jag åka med Nellie så Tuva får prova att åka bräda med sin far. Antar att hon är 400 gånger bättre på det än vad jag var. EN gång har jag provat. Och då höll jag på att få hjärnskakning flera gånger om. För inte var man så pass smart att man hade hjälm.... Åsså startade vi ju längst upp i backen (tog bil upp). Snacka om kaxigt! En av mina vänner fick dock åka skoter ner med en ond handled. Sen dess har jag inte ens tänkt tanken på bräda igen....

Snöplogen åker i full fart, fram och tillbaka, här ute på Centralgatan. Det är bara att hoppas att den inte tar med sig min gatupratare!

I kväll lär man hamna framför "Andra chansen" på tv. Gissar att Johnson & Häggkvist + hmmm.... Ola (om han har vässat till sig lite)  går vidare till finalen. Inga jätteodds på den chansningen förmodligen. Vi får se ikväll hur det går!

Kram i snöyran!

Linslus !!!

Jodå, visst är jag lite linslus. SVT (Mitt Nytt antar jag) intervjuade mig när jag var på LF-besöket. Som "f d Aktsammare" ville dom veta vad jag gjorde nu. Förmodligen svamlade jag en del och såg allmänt obekväm ut (ryckningar i fejset, mungymnastik, flackande blick, m.m), men det är väl smällar man får ta.
Däremot konstaterar jag att marknadsföring inte är min starka sida....  "Jo, jag har startat egen firma. Har en butik här borta...." JAMEN! Hur vore det om jag hade lagt till "Spirit of Jamtland" ???!!!! Va fan, världens läge att få lite gratisreklam i tv'n åsså sumpar jag det! Jösses.... Nåja, gjort är gjort!
Nu blir det väl till att kolla på Mitt Nytt och skämmas.... Skulle inte förvåna mig om jag hade nåt på tänderna oxå...

I vart fall träffade jag på "lokalansvarige" där så vi bestämde att det blir en sväng till Bispan på måndag morgon. Man måste ju i alla fall kika....

Krumilurkramar så länge!

O' boy, vilket vackert väder!

Å solen skiner idag. O'boy!

I dag har LF (Länsförsäkringar) invigning av sitt nya kontor här i Hammarstrand.
Kaffe och tårta kl 13. Om det blir lika dött här som igår så kanske jag bommar igen en timme och går dit. Inte för tårtan, men det vore ju roligt att träffa dom som jobbar där eftersom det är mina forna kollegor. Dom ska nog få överta min hemförsäkring så småningom... Ja, inte personligen, men LF....

Nu ska jag nog försöka snickra ihop en annons till ÖP/LT. Någon som har nåt bra tips på hur den ska se ut?

See Ya!

Blåsigt värre

Uschiamej (för att citera Långben) vad det blåser ute. Trist, trist!
Undrar om gatuprataren står kvar? (Jag har inte skaffat någon snygg, levande sådan ännu...)

Tänk om man hade en kristallkula. Då hade jag kunnat stanna hemma och tryna idag. Hängt med upp till slalombacken med barnen t ex. För här är det rena rama vakumet idag. Sitter vid datorn hela tiden så jag får jävligt ont i arslet. Men, men... Det är ju självförvållat, eller...?

Kanske blir det en titt på lokalen i Bispan på måndag. Ska bli intressant. Tänk så fort ryktet spred sig. Var på möte med företagarföreningen och då visste en av deltagarna redan om det... Och nej, det är inte bara ni bloggläsare som vet det, men inte så många flera. Å andra sidan är det ju ingen hemlighet direkt.

Nä, nu är det bäst jag lättar på rumpan en stund....

Kram!

Hakuna Matata?

Idag har jag sysselsatt mig med att plocka upp mera grejer som kom. Söta värmeljushållare, hushållspappersrullehållare (!!), svenska flaggor, och tryckdjur. Fick göra om lite för att få plats med sakerna. Nu kan jag nog inte beställa nåt mera på ett tag....  Det gäller ju att det kommer in folk och handlar oxå...

Vet fortfarande inte hur jag ska göra med Bispan. För det första så har jag inte ens fått något besked när/om (?) jag får titta på lokalen. Kan gissa att det beror på att berörd person inte läst sina mejl?!

Igår var ju Tuva här ända till kl 15. Det gick hur bra som helst. Hon gick faktiskt över till Brödbiten (jag tror jag tjatade hål i huvet på henne om trafiken!!!) och kom tillbaka med en leverpastejmacka till sig själv och en latte till mamma! Bra tjej!

Har börjat läsa "Rensa i röran"-boken. Har oxå förberett Kim på att jag kommer att tokrensa. Han tar mig väl kanske inte riktigt på allvar, men vänta får ni se! Då gäller det att han håller i det han vill ha kvar. Eller nä... det blir kanske inte så drastiskt, men bort med en massa MÅSTE jag. Snacka om att jag har massor hemma som tar min energi....

Nä, undrar om man ska ta och luta sig tillbaka och sova en stund? Vore väl fint om det kommer kunder så ligger jag här och snarkar...?!

Kram!


Sällskap idag!

Ja, idag har jag trevligt sällskap här. Tuvalisa ville sååå gärna vara med mig idag istället för fritids. Och hon har varit lite kraxig men pigg. Trots att det kan bli långtråkigt här så ville hon följa med. Sagt och gjort!
Just nu håller hon på att tillverka en snygg påse (egen design!).

Risken är att hon gillar skorpproverna alldeles för mycket.... Snacka om att Apelsin-choklad skorporna var goda!!! Uj,uj!

Vi har laddat med Risifrutti, banan, päron, lunchmacka, m.m. så jag hoppas vi klarar oss utan att svälta ihjäl....:)

Hörs snart igen! Kram!

Blivande konstnär??

Ja nu läser ni en blivande konstnärs blogg... Eller, man kanske inte ska vara så kaxig till att börja med. Men jag har faktiskt fått en liten "snabb-kurs" i akvarell-målning. Det är en kvinna som själv gör fantastiska målningar i akvarell. Hon ska för övrigt ställa ut på amatörkonstutställningen (puh!) på Vildhussen i maj (?).
Det verkar superroligt att måla i akvarell och optimist som jag är så ska jag (så fort jag skrivit klart här) beställa grejer från Panduro. Då har jag ju oxå nåt att pyssla med när det inte rasar in kunder här....

Cotman akvarellfärg 12st En bra början?!

När vi ändå är inne i konstens värld så kan jag berätta att det är utställning på Vildhussen. Vernissage på lördag 8 mars (jag vet vad vernissage betyder!) kl 12-16. Utställningen pågår 8-15 mars. Jag ska dit och kolla!

MVH
Salvador Dali nr 2 ?

Råttatouille

Råttatouille
Jamen nu har vi ju faktiskt köpt filmen! Kunde inte motstå frestelsen... Och i morse började barnen titta på filmen och jag hamnade oxå där. Kan säga att jag ogärna gick därifrån, men jag måste ju till butiken... Filmen verkar skitbra! Kanske får jag se den i kväll....

Idag tror jag att det kommer en laddning skorpor från Emmas Skafferi. Det är ett par nya smaker som Choklad/apelsin- och Polka-skorpor. Låter inte helt galet va'?! Och naturligtvis har jag laddat med mera Lakritsskorpor. Dom går ju som smör i solsken (nästan).

När vi åkte till Sundsvall igår så stannade vi till vid torget i Bispgården och kikade (från bilen) på lokalen. Stora härliga skyltfönster i alla fall. Nu väntar jag bara på att kommunen ska höra av sig så att jag får åka och titta på lokalen på insidan.

Hoppas ni får en jättebra första sportlovsdag, oavsett om ni jobbar eller är lediga! 

Kram!


Har man blivit en bangare??

Ja, det är inte utan att jag skäms litegrann. Jag drog mig ur en 40-års fest i sista sekunden. Inte vem som helst heller som hade festen, utan en toppen-trevlig brud. Men det var bara så att fest-humöret var totalt i botten. På minusstrecket alltså. Så det bidde ingen 40-års fest och jag ångrar mig inte heller. Är det åldern som ställer till det??

Tuva hade kompis hemma och sen kom kompisens päron hit. Så vi spelade lite biljard och tittade på gamla foton från segelsemestern i Grekland (1997!).

Och eftersom man var pigg och alert (ja, åtminstone inte bakis...) i morse så tog vi en tur till Sundsvall. Först IKEA för att köpa ett skåp till badrummet. Åsså belysning till vitrinskåpet i butiken. Där änglarna står. Det är ju så himla mörkt där nu. Sen hälsade vi på Bubb m familj. Underbart nog blev vi bjudna på middag. Gulasch-gryta och det var så jäkla gott att jag nästan inte kunde sluta äta. Och söndag och allt så blev det två glas rött oxå! (Till dom som inte skulle köra bil...)
Klockan blev ganska mycket innan vi for hemöver så barnen slocknade så fort dom satt sig i bilen. Och det var bara att bära in dom så fortsatte dom att sova. När jag lyfte ur Nellie ur bilen så sa hon "Oj..oj..oj-oj" och sen lutade hon sig mot min axel och sov vidare.

I morgon har barnen och Kim sportlov. Själv går jag ner på Centralgatan 35.... I lördags var det skitkul. Jättemycket folk. Jag som trodde det skulle vara folktomt eftersom det var marknad i Pålgård. Icke! Ändå kanske marknaden var en bidragande orsak eftersom folk var "ute i farten" liksom.

Äh, det här blev ett väldans ointressant inlägg. Men va fan... det är ju inte det första i den kategorin...

Ses i mörrn! Go'natt!