Snart middag...

Å vi har stjärnkocken hos oss!
Nellie Roos, you know...



Här står Nellie och Nina och rör i grytan! Det doftar underbart!!

Mmmmm, kan man bli annat än tokhungrig?!?!?!?

Andys Lekland

Där har vi huserat idag. Barnen sprang omkring, bland ungefär femtielvatusen ungar till! Gissa tre gånger hur ljudnivån var... (VA'??)

Köpte några flarror rödvin på Bolla. Så nu klarar vi kvällen! :) Två "Foot of Africa" och två "Killawara". Gott skit!

Dom andra vuxna har dragit iväg på nån utförsäljning för skidor och sånt. Undrar om vi kommer att släpa med oss nåt sånt hem på tåget...?!
I kväll blir det "Idol" och jag lär rösta på "Glad-Kevin" igen! Banne mig om han inte vinner hela skiten...?!

Det är astrist väder här så det är skönt att kunna sitta inomhus och bara mysa.
Oj, nu får jag blogghjälp av Nellie. Brukar inte bli så lysande då.... Ok, jag avslutar för denna gång.

Och jag vet att jag blivit utmanad - ska fundera på vad jag ska skriva....

Kram!




Det löser sig.....

....sa han som sket i slasken. (Ja, jag vet... Den är inte ny....Men bra!?)

Kallad på intervju till en annan tjänst jag sökt. Hoppet stiger ett par snäpp igen.
Annars håller jag med dig Jannike, det blir lite "berg-o-dalbana" med hopp och besvikelser när man söker jobb....

Håller tummarna för mig själv att det blir till det bästa, vad det än blir.
(Nä, jag vill inte hålla tuttarna i den här stora staden. Någon kanske ringer polisen för förargelseväckande beteende.... Eller ber mig ringa polisen själv - för att kolla om mina "försvunna" tuttar finns på hittegods kanske...:) )

Äh, vad är det jag yrar om egentligen? Man skulle ju kunna tro att jag är drogad.... vilket jag INTE är!!! (Ännu:))

Kram!

Tapas

Slog till med fyra små tapas-rätter här nere i restaurangen. På hotellet. Det var smidigast eftersom vi hade bra uppsikt över hunden som satt på andra sidan glaset bara (rutorna alltså, inte dricksglaset....).
Kimpa tog pasta med biff och gorgonzolasås. Barnen tvekade inte en sekund när de såg barnmenyn - det blev "Siggehamburgare"!

Nu sussar småttingarna gott. Jag har halvsovit hela kvällen men var tvungen att rycka upp mig när det var dax för "Grey's". Så nu undrar jag om det går att somna igen...

I möra ska vi förflytta oss till C & N och det ska bli jättetrevligt att träffa dom.
Nu blir det varmt om benen (man ska väl egentligen inte ha laptopen i knät va?)....
Orkar inte skriva mera heller just nu. Kanske blir det inga problems att slockna ikväll heller...?!

Kram så länge!

El Stockholmo!

Så är då första etappen av Stockholmsresan avklarad, dvs "nyttan". Nu är det nöjet kvar!!!
Eftersom det blev narkos idag så fick jag bara äta flytande igår. Gick på yogurt och kaffe hela dagen. Så nu är jag tokhungrig!!!
Trött efter narkosen, men mår ändå riktigt bra! Kim och tjejerna är ute och rekar efter en restaurang där vi kan ha uppsyn över hunden. Går inte att lämna honom på hotellrummet för då yyyyyyyyyyyylar han....

När jag skulle åka taxi tillbaka till hotellet idag så sa jag att jag ville till Scandic Norra Bantorget.
Taxichaffisen: "Eh? Clarion??"
Jag: "Nä, Scandic Norra Bantorget."
Taxi: "Ah.....hmmm.... Aha, Sergel Plaza?!"
Jag: "Nä, Scandic Norra Bantorget."
Taxi: ".....Kungsgatan....?"
Jag: "Ja, det blir bra. Det ligger alldeles i närheten, ja...."

Slutledning: Kass taxichaufför eller så är jag jäkligt haj på Stockholm nu!? :)

Åsså ryktas det att någon annan fått jobbet jag tidigare pratat om...
Nåja, jag sa ju det: Låt bäste man/kvinna vinna!!!! Och var det inte jag den här gången så är det väl meningen att jag ska göra nåt annat då.... (Men va fan då????)

Nu MÅSTE jag käka!!!
(Annars länsar jag kylen här på hotellrummet!!!!)

Ses!

SNÖ !!!!

Äntligen, äntligen, äntligen !!!!
Som barnen har väntat på snön. Och i morse så singlade flingorna ner. Gissa om lyckan var fullkomlig?!
"MEN! Jag vill ju inte åka till Stockholm nu när det är snöööööö hääääär!!!!", tyckte Tuvis:)

Diesel hade gått med nosen i backen hela morgonpromenaden och därmed fått en lång, vit nos! Och jag kan hålla med - det blir lite mysigare med snö. Även om den här lär tina bort så kommer det väl ny snart...



Bilden tagen strax efter klockan 7 i morse.....:)

Kram på er!

Packa...

Åker i morgon. Borde ha packat redan. Tog och badade i stället (ja, med Tomten....).

Fy f_n vad jag hatar att packa! Hur i hela friden ska man veta vad man vill klä på sig om 4 dagar????

BLÄ!

Inte ens sex ännu...?!

Alltså, klockan!!! (Vad trodde du?!)
Klockan är precis 17:54 just i detta ögonblick, men det känns som att den skulle vara 20-21..... Mörkret kommer tidigt nu och som en naturlig följd blir man tröttare.
Kimpa stackarn (????) har inte kommit tillbaka från skogen ännu. Dom hade skjutit nån älg (hoppas jag i alla fall...) och den skulle "kläs av" och hängas upp. Urk! Dom grejade och donade med pannlampor på skallen. Annars är det nog rätt bäcksvart där.

Idag hade vi besök av 4/6-delar Rehnholm. En fika, lite bullar och en massa surr. Trevligt! Och Nellie tyckte det var skoj att få leka skola med Sara. Det pratade hon faktiskt om redan innan Sara dök upp:)

I kväll börjde helt plötsligt Nellies ögon att klia och rinna och näsan blev täppt. Det kom helt tokplötsligt när hon fick sitta vid datorn en sväng. Allergi? Jag tänker tanken att det kan vara hunden - men jag hoppas innerligt att det inte är orsaken. Kanske trötthet? Man får väl tro att det är tillfälligt.

Bompa har precis dragit igång och barnen sitter och kollar och käkar clementin. Själv väntar jag in Kim och sen ska jag ta en prommis med doggen.

Dagens middag var ett tips från faster Jenny. (Tack Jenny!)  Bakad palsternacka med fetaost. Till det stekte jag älgfalu. Jag tyckte det var jättegott. Barnen tyckte sisådär, men dom åt en del trots allt.

Nu längtar jag efter ett varmt bad! Ett sånt ska jag ta sen, och läsa nya "Allt i hemmet-julspecial". Lite som att bada med Tomten, eller...? (Ho,ho!).


Kompisar!

I dag har det varit en riktig "kompisdag". I alla fall för Tuvis.
En långväga kompis har varit här idag, ända från Helsingborg faktiskt! Dom hade skojigt (tror jag i alla fall) och förhoppningsvis dyker han upp fler gånger.
Alldeles nyss anlände Mimmi och nu huserar dom i källaren.

Själv blev jag akut trött! Jobbigt! Helst skulle jag vilja lägga mig raklång i soffan och bara stänga ögonen en stund. Men det får vänta.

I mörrn kommer guben hem från skogen. Då blir det till att packa inför vår resa till Stockholmo. Undrar hur det kommer att gå att åka tåg med Diesel?! Han får väl rasta sig ordentligt innan så kanske han ligger sött och trynar i nåt knä sen.

Stopp på fantasin igen när det gäller middag, så idag blir det faktiskt barnens ständiga önskemål - tacos. Och varför inte? Det är ju enkelt och gott. Nu när jag kommit igång kanske man ska ta sig en pilsner ikväll igen?! :)

Nä, nu faller ögonen snart ihop. Ska nog röra på min lekamen och börja hacka lite grejer till tacosen.

Kram så länge!


Najsig kväll

Ja kära ni (speciellt IOGT-Eva:) ). I kväll bidde det ett par pilsner och två drinkar! Förvisso inget rödvin, men va fan - en spritdrink måste väl slå högre...?!
Vodka russian! Men var lugn (eller, vem fan bryr sig egentligen??) jag är inte packad. Lite ansvar måste man ju ta ibland. Kimpa kom faktiskt hem en sväng idag och hann med att äta middag. Och även dricka pilsner hos Holken 1, men nu har han dragit till skogs igen.

Ikväll har vi suttit på 1:an och surrat. Lika trevligt varje gång. Synd att jag glömde låna med mig nån bra film, för just nu är det ju bara jag som är vaken i huset, och en bra film hade inte varit helt fel. Äh, får glo på "Svensson, Svensson" och kanske koka mig en kopp te. Vill faktiskt inte gå och lägga mig riktig än. Måste komma ihåg att ställa om alla klockor i huset oxå.

Kommer ihåg när jag kom hem efter en krogkväll (rätt blöt...) och skulle ställa om alla klockor. Jo, tjenare vad bra det gick då... Dagen efter var nån klocka ställd framåt, nån bakåt och nån inte alls!!! Gissa om jag inte visste vad klockan var!!!!
http://www.kontor-marknad.se/exempel/klockor/210-v8309.gif
Nä, nu ska jag nog koka det där teet, och kanske se om det finns nåt gott till!
Sen ska jag slänga mig ner och tok-zappa på tv:n. Och gruva mig för kvällspinkningen av doggen. Det ÖSREGNAR!!!! (Tänk om jag smälter....?!)

Go'natt!


Å vilken nöt jag är!

Precis hemkommen från friseringen. Jag blev några år yngre (i alla fall vad jag själv vill tro...) och barnen har tuffa slingor i håret. Skithäftigt!!!

Sen gick vi på Konsum och köpte sås till vår exklusiva middag (kyckling och ris). Där blev det även lite naturgodis. Tuva plockade ihop en "nötpåse" och Brellan fick sånt utan nötter. Trodde jag.....:(
Hon käkade bollar med choklad som jag tyckte att jag läste på och att det inte fanns några nötter i. MEN.... "Mamma, det är visst nötter i dom här!"
"-VA?!?!?"

Och mycket riktigt. Det var en nötusling i mitten av chokladbollen. Gissa om jag känner mig som en sopa?!
Nellie fick direkt antihistamin för säkerhetsskull. Nu håller jag tummen så den blir blå att det inte ska bli några symtom.
Än så länge verkar det gå bra....!

Ikväll tar vi nog och våldsgästar Holken 1 och banne mig om det inte blir ett par pilsner oxå!

I just love this guy....!

KEVIN BORG!!!



Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

ABBA !!

Inspirerad av Idol igår (vem åkte förresten???) så har vi här på morgonen poppat ABBA så det står härliga till!
Dansat, sjungit och apat oss. Kom på att vi kapat häcken här utanför så man har rätt bra insyn... Men om någon såg mig så hoppas jag ändå att dom inte ringde någonstans så att det kommer någon med vit skjorta och alldeles för långa ärmar....:)

Snart ska vi stänga av ABBA och jazza ner till Brödbiten. Ska slå en pling till Mags och se om hon laddat upp med någon färg oxå (hår alltså...).

Voulez-vous...?? :)




Jag nästan spricker!

Såååå stolt är jag över min ryttarinna till dotter. Ikväll var hon och red "speciallektion", dvs 30 min. och dom är bara två stycken på planen. Både Tuvalisa och Emilia var så jäkla duktiga!

Tuvis galopperade flera varv. Kanske inte låter så svårt, men att få igång galoppen, hålla igång den, sitta rätt, osv. är inte helt lätt! På slutet jobbade dom lite med sidoförflyttningar och Tuva gjorde en bakdelsvändning (när hästen ska flytta bakbenen...) som var klockren!!!  Instruktör-Ulla tittade upp på läktaren där en av privathästägarna stod och sa: "Såg du den bakdelsvändningen?!" Hon hade missat den, så Tuva fick göra en ny - lika bra blev den och "proffsen" blev impade. OCH mamma förstås!!! Det riktigt pös stolthet ur öronen på "häst-mamma"!!!

Tror att tjejerna kände sig extra speciella ikväll eftersom dom fick rida fram själva. Jag minns ju själv hur det var... (Även om det var aslängesen....)



I morgon drar älgjägarn till skogs och jag vette sjutton när jag ser honom igen.... Förhoppningsvis dyker han upp innan tisdag, eftersom vi ska åka bort då....:)

Kram och godnatt!


1 av 5...

Har idag varit på intervju nr 2. Det var samma människor som förra gången och intervjun kändes gå bra. Även om det finns roligare saker än att försöka svara på "svåra frågor" som egentligen är så öppna att man skulle kunna ramla ner och drunkna i dom....


Jag är alltså en av fem som "gått vidare". Hyfsat bra statistik ändå med tanke på att det från början var 118 sökande.

Och kära vänner - jag vill verkligen ha jobbet. Kruxet är ju kostnaden för att pendla, men å andra sidan - ska man ha ett schysst jobb i dagsläget och fortfarande bo kvar här - ja då finns det nog inga andra alternativ!
Ska sätta mig med miniräknaren och kalkylera lite sen. Utifall att....:)



Vi hörs igen!


Skön dag!

Hittills har det varit en riktigt skön dag. Har varit och klippt mig. Insåg att det var väl värt pengarna eftersom jag nästan höll på att somna där i frisörstolen. Tänk att det är så skönt när någon grejsar med håret! Och avslutningsvis fönade hon håret och jag var riktigt snygg när jag gick därifrån! (Mirakel??)

Sen gick jag och Diesel och hämtade Moa för en prommis. Vi var ute i solen nästan en timme och dom funkar så himla bra tillsammans. Såååå söta är dom båda två!!! Eller hur?!



Måste börja fundera på middagen. IGEN! Varenda jäkla dag så måste jag anstränga mig hårt för att komma på nåt att äta till middag.  Trots att världen kryllar av recept, och att det finns mycket i frysen - men då gäller det ju att ha planerat och tagit fram att tina.
Ska ju äta lite tidigare i dag oxå eftersom Tuvis ska iväg och rida.
Åsså ska hon rida "privatlektion" i morgon kväll. Snacka om galen i hästar....!



Säkra Hammarstrand!

Jag har insett att Hammarstrand verkar vara en säker plats att köra bil på. Så säker att man faktiskt inte behöver ha bilbältet, varken på sig själv eller sina barn. Dom kan gärna sitta som klistrade vid framrutan, även vid längre sträckor då förstås. För det händer ju liksom inget på väg till dagis eller så....

Är det inte fantastiskt?!


Kontakt?!

I kväll åkte jag och Diesel till BHK för att träna dagens tema - "möte med hund". Det har ju inte varit något problem att möta hundar med Diesel, men all träning är ju bra! Och visst lär man sig hela tiden.(Kan behövas eftersom jag egentligen inte kan nåt!!!).
Eftersom det luktar MYCKET gott på planen så gick doggen med nosen i backen mest hela tiden. Så då fick jag tipset av instruktör-E, att under träningsmomenten försöka hålla kontakten med hunden istället. Eller rättare sagt, att Diesel skulle hålla kontakt med mig. Och det gick ju jättebra!!!

Jag tror att om jag bara lär mig VAD jag ska träna, och på vilket sätt, så kommer Diesel att bli duktig. Tänk om vi i framtiden skulle kunna tävla i lydnad...?! DET skulle vara skithäftigt!!! Det är så imponerande att se dom som har stenkoll på sina jyckar!

Efter träningspasset blev det kaffe och prat. Jättetrevligt tycker jag!
Än en gång tänker jag på att det är fantastiskt trevligt på hundklubben. Alltså "hund-folket" är så trevliga och lättsamma. Ingen verkar vilja vara besserwisser eller så och man känner sig verkligen välkommen.
Annat var det inom ridsporten. Åtminstone förr i tiden.... (när jag var ung - typ, 100 år sen....)

Ja, vi människor drack som sagt kaffe efter träningen. Vovvarna drog till stranden....



I mörrn ska både jag och Kimpa klippa oss. "Elevklippning". Tänkte att vi är två hårfagra människor som kan vara bra att ha som "försöksobjekt":) Klippningen var egentligen inte speciellt billig för att vara en elevklippning (tycker jag då...), men vad gör man inte som en hårfager medmänniska.... Råkar man klippa lite fel i min kalufs så märks det knappast. Eller förresten.... Det kanske beror på hur långt upp man råkar klippa...?! Nåja, det blir bra det där!

Nu ska jag väcka Diesel (antar att han är trött i huvudet efter träningen idag) och pinka kvällen. Sen är det go-natt på studs. Ögonen krymper för varje minut nu....

Ses i mörrn!
Kram!

Brödbitar och toapapper!?

Nä, var inte orolig, jag ska inte skriva om detta i något direkt orsakssammanhang....:)

Men kan någon förklara varför det ständigt dyker upp brödbitar ute på gården?? Häromdagen låg det varmkorvsbröd i grönsakslandet?! Diesel är förstås överlycklig och tuggar i sig!

Sen det här med toapapper.... Diesel har hittat på ett "bus" som han nu har genomfört några gånger. Han tar nämligen tag i toapapperet från hållaren, drar ut rullen genom att springa in i ett annat rum - med papperat hängande i munnen. Så ligger han i godan ro och smaskar på papperet - från änden. Undrar hur många meter han äter innan man kommer på honom...??
Jag börjar bli riktigt haj på att rulla tillbaka papperet på rullen nu! Måste komma ihåg att stänga toadörren....

http://www.danemanuelsson.se/humorbil/toapapper.jpg




Tjejkväll!

Hallå hörrni.... Vad sägs om att gå på Tjejkvällen den 8 november?
Ni har säkert sett anslag om detta - och själva funderat på saken?!
Jag var inte med förra året, men det låter som att det kan bli hur trevligt som helst. Det kostar förvisso 1000 kronor, men det ingår tre behandlingar (massage, bh-provning!, zonterapi, m.m), buffé och säkerligen trevligt sällskap. Åsså är det galej på kvällen!
(Och förr i tiden, när man var ute på krogen var och varannan helg så gick det ju bra mycket mera stålar...)

Det finns plats för 50 coola brudar (vi alltså!!!), så vad sägs...?

http://www.funfou.com/funanimaux/massage.jpg

Äntligen hemma

Nä, inte Martin Timell. Och inte Lulu Carter heller (bevare mig väl!!!).
Men hemma igen efter en lång dag i stan. Först landade vi hos F&F. Kimpa hjälpte till att byta däck på farfars bil. Åsså hann vi med lite fika förstås:)
Hade med oss liten "gotti-gotti" i form av lingonsylt, blåbärssylt, sv.vinbärs-gelé, saft, kokoskakor, chokladkaka och kakor!
Sen promenerade jag och tjejerna ner till stan. Kimpa grejade lite mera hos F&F och kom senare ner med bilen. Shoppade en del som behövdes. Bl a kom jag äntligen ihåg att köpa fotoalbum. Det ligger drivvis med fotografier som måste sättas in i album. Nu blev det såna med plastfickor, för dom man klistrar in verkar förr eller senare lossna...
Det blev även en skiddress till Brellan, örhängen (jättefina, lite längre) till Tuvis, dagcréme och rengöringscremé till mitt fejs, och lite annat smått och gott!

Middag intogs hos Malla, Obbe & Wille. Mycket trevligt att träffa dom igen. Alldeles för sällan.... Wille fick sina strumpor som jag stickat till honom. Kanske inte världens roligaste present, men jag hoppas dom blir bra ändå...:)

Barnen somnade förstås på vägen hem och det var bara att bära in dom, borsta tänderna och sen fortsatte dom att sova.
Fick idag även samtal om att jag ska på en 2:a intervju på fredag. Känns sketakul att bli utvald till detta. Ni vet, jobbet hade ju från början 118 sökande....

Nä, nu ska jag softa en liten stund innan det är dax att nattpinka hunden (och mig själv......).

Go'natt!!!


Mera bak....

Alltså, bakNING !
Varför sluta när man har en blivande konditor i familjen?! Brellan och jag har bakat kokoskakor och "Farmors chokladkaka". Kul att den heter så, eftersom vi har tänkt ta med den till farmor i morgon!
Efter bakningen slickade Nellie ur skålar och på slickepotten och hon såg onekligen ut som Alexander Bard med mustasch och pipskägg i brun choklad!!!

Så i morgon blir det en sväng till staden. Vi ska som sagt hälsa på F&F och även göra en repa på stan. Nu när väderleken blir kyligare så måste barnens ytterkläder uppdateras. Fan vad dom växer...?!

Kim jobbar ikväll. Det är musikgudstjänst, eller nåt sånt. Jesper Rehnholm och Jocke Färdig är två av dom som ska sjunga. Det hade jag förstås velat se, men jag tror det blir barnprogram och nattning i stället.

Nu ska jag softa en liten stund innan det blir till att stoppa mat i huvudet....

kram!


Negerbollar!

Eller måste man säga chokladbollar? Nä, det heter ju faktiskt negerbollar....tycker jag i alla fall....
Det är i alla fall vad vi har gjort idag!



Jag som inte bakade (egentligen) är alldeles full av chokladfläckar. Antagligen oundvikligt...:)

Taco-Tuva!

Idag bidde det rester från torsdagens middag. Tacogratäng. Skitgott!!! Grejen är väl att vi är lite rädda för att Tuva ska se ut som en mexikan snart eftersom hon även fick tacogratäng till lunch på skolan i fredags. Men det verkar inte gå någon nöd på henne direkt!

Just nu sitter Nellie framför mig och ritar. Mysigt. Fast nyss spände hon ögonen i mig och vrålade: "Jävla Nellie! Jag är en jävelunge!!!"
Detta dementerade jag förstås. Jag tror det där med "jävelunge" kommer från Madicken faktiskt. (Vart "Jävla Nellie" kommer ifrån ska jag inte försöka forska i....)

Jag och tjejerna har haft en bra dag tillsammans. Lite hundprommis, lite lördagsgodis, lite tv-tittande och lite lek med Diesel på baksidan. Vissa dagar kan man slita sitt hår av förtvivlan över hur misslyckad man är som mor. Och hårlös blir man ju även av sina små (?) raseriutbrott.... Man inbillar sig att ens eget sätt kommer att ge barnen men för livet och att dom kommer att behöva gå hos terapeut när dom blir stora.....
Men ibland får man en mäktig känsla i bröstet och det känns ändå som att man är på rätt spår. Det är liksom lite svårt att förstå att man begåvats med två helt underbara döttrar. Att man är mamma liksom... Känslan är nog helt enkelt en enorm kärlek och tacksamhet. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men jag tror att den som är förälder kan förstå vad jag menar.

http://hallonshots.blogg.se/images/hj_rta_3_1170583768.jpgLove!


Änglar "Willow Tree"

Jag får då och då förfrågningar om de änglar jag sålde i butiken. Kommer ni ihåg glas-vitrinskåpet med figurer som ser ut att vara snidade i trä (fast det är en keramikblandning)?

I vart fall så snickrade jag idag ihop ett mejl till en "intressent", och då tänkte jag att: varför inte lägga ut det här på bloggen oxå? Ifall någon skulle vilja hjälpa mig att bli av med dom??

Även om det är speciella texter för varje ängel så är dom ju vackra att ha - oavsett om budskapet "passar" eller inte.
Kanske dax att börja se över julklapparna redan nu...? Time flyes, you know..... :)


Hej!
Här kommer bildern (lite små, men jag hoppas du ska se ungefär hur de ser ut...) på de änglar jag TROR finns kvar. (För säkerhets skull är det bra om du väljer ut även en  (eller två) "reserv-ängel" utifall att....)Till varje ängel följer det med ett litet kort med text. Om du vill veta exakt text på någon ängel så hör av dig. (Då får jag stoppa huvudet i kartongerna och leta :) 
 
Jag läser av mejlen rätt ofta, men är det tokbråttom så är det bättre om du ringer!
 
(Ev. paketinslagning är jag tacksam om du kan sköta själv...)
 
 
Kram
Åsa Roos
Tel 50001 eller 070-360 75 31
 

 
   "New Life" (stor)  NU: 150 kr.
 "Quitly"  (mellanstor)  NU: 135 kr.
    "Angel of the heart"  (stor)  NU: 135 kr.
   
    "Guardian Angel"  (mellanstor)  NU: 85 kr.
        "Family plaque" (att hänga på vägg)  NU: 85 kr.
  "Courage"    (liten)  NU: 75 kr.
 
 "Keepsake" (liten) NU: 75 kr.
   "Good Health" (liten)  NU: 75 kr.      
 "With Affection"  (liten)  NU: 75 kr 
   "Serenity"  (liten)  NU: 75 kr
  "Angel of Harmony"    (liten)  NU: 75 kr
   "Angel of The Spirit" (liten)  NU: 75 kr
"Angel of Miracles"  (liten) NU: 75 kr
"Angel of Summer"  (liten)  NU: 75 kr        
         "Angel of Spring"  (liten)  NU: 75 kr   
         "Angel of Hope"  (liten)  NU: 75 kr 
 "Angel of Wishes" (liten)  NU: 75 kr         
    "Angel of Healing" (liten)  NU: 75 kr    
 "Angel of Prayer" (liten)  NU: 75 kr
 

Välkommen att beställa !!!

Kram!

Äntligen gick det!

Ja... att få in bilderna alltså.....:)

Här är lite bilder på när vi "degar"!

                     

Och de utlovade bilderna på två av våra kreationer....
Den första: En gris tillverkad av Tuvalisa!

      

Här kommer MIN skapelse. Den är jag så otroligt stolt över :) så den får en stoooor bild!!!
(Blir du inspirerad nu Marja...?)



Nä, jag har inte haft någon modell till detta. Även om någon kanske tror att jag stått framför spegeln. Förresten, om jag hade gjort en tutt-förstoring så är det nog ganska lika, nu när jag tänker efter.....

Så kära vänner, gör en Play-Doh och sätt igång bara !!!!

Kram!


 

Play Doh !!! Oh !!!

I dag när jag hämtade Nellie på dagis så höll hon på med Play Doh-deg. Så vi bestämde på vägen hem att vi skulle göra en hemma. Bilen ner till Apoteket för att köpa Alun, och sen mojjade vi ihop degen. Hittade ett recept på nätet som funkade bra. Någon som vill prova? Här är det!

Ingredienser till play-doh:
4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk alun
3 msk matolja
5 dl kokande vatten
karamellfärg

Blanda de torra ingredienserna. Var försiktig med alunet. Det irriterar huden i "torr" form så blanda till degen själv, barnen får sitt roliga snart.
När vattnet kokar, häll i karamellfärgen. Häll i mycket karamellfärg så blir det lysande starkt färgad play-doh.
Häll oljan och det kokande vattnet över torrvarorna. Blanda tills degen blivit smidig, gärna i hushållsassistent.

Jag, Nellie och Tuva pysslade mer eller mindre allihopa.
Och nu tänkte jag lägga upp lite bilder på våra fina skapelser, men det verkar inte funka:(  Har provat 500 gånger nu, men det vill inte. Bajs oxå!

Måste nog testa igen sen, för ni bara måste se.... :)

Kram så länge!



Kompis!

Efter flera veckors "tjat" om att få ta hem sin kompis från dagis så blev det idag verklighet! När jag hämtade Brellan idag så följde SN med. Viiiilken lycka!!! Dagisfröknarna hade fått kolla klockan åt de båda tjejerna hela dagen idag eftersom dom undrade när det var dax att få gå hem. Denna längtan, trots att dom är tillsammans på dagis:)
Det var två ystra tjejer som, med Diesel i kopplet, bokstavligen skuttade hem.

När vi kom hem frågade jag om dom skulle leka ute eller inne. Ute hade väl varit smartast att börja med eftersom dom hade såna kläder på sig. Men icke. Dom skulle in! Så in och klä av överdragsbrallor, vantar, mössor, stövlar, jackor, osv. Efter ungefär 5 minuter kom dom på att dom skulle gå ut....!
Happ! På med överdragsbrallor, vantar, mössor, stövlar, jackor, osv..... Mellis skulle intas i lekstugan men tjejerna konstaterade att det måste städas där först! Så dom sopade och fixade. Så hör jag ett illvrål! "MAMMAAAAAAAA!!!! Det är en spindel här och den har en alldeles gul plupp på sig!!!!"

Så då tar Super-morsan (som för övrigt inte älskar spindlar direkt...) en sop och går ut för att sopa ut spindeln med den gula pluppen. Den var faktiskt ganska äcklig.....

Ställer mig för att göra mellis-mackor och saft då Brell står på balkongen och behöver göra nr 2. Okey.... Av med överdragsbrallor, vantar... Ja, ni förstår... Sen på med det igen, och ut med ungen!

4 minuter senare behöver barn nr 2 oxå gå.... för att göra nr 1. (Hänger ni med?)
Ja, av med överdragsbrallor.....osv....

Jag kan säga så mycket som att jag är glad att jag inte jobbar på dagis, för sånt enormt tålamod har jag inte..... (Men var lugn. Båda barnen är oskadda!!!!)

I vart fall så verkade dom ha det riktigt kul tillsammans och det lär bli fler gånger. Antagligen när det är ännu kallare, och kanske har dom ännu mera kläder då...??? Eller så väntar vi till sommaren...:)

http://utbildning.lindesberg.se/upload/7175/spindlar.jpg

Nu kommer dom....

Funderingarna..... Känslorna......
 Vad ska det bli av mig?

Tankarna på en flytt känns inte som någon utopi direkt. Samtidigt vill jag ju verkligen bo kvar här. Har nyss varit ute på en lång-prommis med Diesel och det är UNDERBART VACKERT här i Hammarstrand. Och det ser ut att krylla av folk som har något att göra...:) Byggare, butiksägare, anställda..... Men jag då? Kanske har jag drabbats av en "å-vad-jag-tycker-synd-om-mig-själv"-släng, men det börjar kännas lite obekvämt i magtrakten nu.

Jobba vill jag förstås. Men jag vill ju ha ett jobb där jag trivs och har trevliga arbetskamrater. Visst kan jag tänka mig att pendla. Eller ska man kanske flytta ändå.....?
Hade det bara varit vi vuxna så vore inte tanken så jobbig (förutom allt stök som hör till en flytt), men nu blir det förstås funderingar kring barnen. Hur jobbigt skulle det bli för dom? Och nu bor vi ju så himla bra - krypavstånd till både skola och dagis. Och än så länge känns det som att barnomsorg/skola är bra.
Fast jag hörde rykten om att maten ev. skulle börja "importeras" från annan ort.... Det får bara inte bli så! Och vad kommer här näst i besparingsåtgärd??? (Inte för att jag förstår hur matkostnaderna skulle bli lägre genom att ta mat från någonannanstans....)

Sen har vi ju närheten till alla människor, främst de mest underbara människorna på jorden - Holken 1. Att flytta ifrån våra middagar, småträffar och att bara ha dom nära, skulle kännas oooootroligt tråkigt!

Boendekostnaden blir ju oxå något annat än nu. Samtidigt som man har möjligheten att handla mat, kläder, osv, billigare än i Hammarstrand. 

Ja kära nån.... Det ska väl inte vara så enkelt jämt....



Dr House!

Ikväll är det säsongsstart för "House"!
Vad synd att man inte har talanger för att spela galen, men smart, doktor för då hade kanske ekonomin blomstrat. Hugh Lauri (House - himself) tjänar X antal miljoner per avsnitt!!! Inte illa pinkat!

House. Foto: Andrew Macpherson/Fox

Tuva har bestämt sig för att gå på skolan i morgon. Jag vet inte om hon är riktigt redo, men efter lång sjuktid så förstår jag att hon vill dit. Hoppas hon kan ta det hyfsat lugnt så att hon inte däckar helt när hon kommer hem. Medicinen tar hon tre gånger om dagen, men den smakar tydligen inget vidare....

Själv skulle jag ha fått hjälp av Mags att trolla bort alla gråa hårstrån idag, men Kimpa skulle iväg och stycka älgkött så det får bli en annan gång. Antar att det blir sent för Kimpa för han skulle nog stycka en hel kalv alldeles själv....

Nu ska jag slänga mig ner framför tv:n och invänta doktorn.... (House alltså....)

Kram!


Grattis gubben!

Eller vad man nu säger till en jägare som skjutit älg. I söndags fick Kimpa utdelning på älgpasset. Eftersom jag inte är någon sån där "bra" älgjägar-fru, så dröjde det ett tag innan han berättade det. Detta eftersom jag förr i tiden fullkomligt struntade i vem som skjutit och vilken typ av älg som mist livet. Ja, ni kan ju gissa hur kul det är att ha en sån fru...
Men i vilket fall som helst, husmoderlig och rar som jag numera är:), så fick jag till slut veta att det var en stor älg - utan horn. Alltså en älgko (det räknade jag ut alldeles själv faktiskt!!!). Jag sa t o m grattis till gubben! Och menade det!!

http://www.webjeux.com/img/games/967.gif

I dag har jag varit till farbror doktorn med Tuvis. Han sa att det lät som lunginflammation när han lyssnade med stetoskopet, men att hon borde nog vara ännu mera "sjuk" om det skulle vara det. Vi fick recept på hostmedicin som även är luftrörsvidgande. Ska tas minst en vecka och sen ska vi boka ett återbesök om en månad så att det får kollas att lungorna är ok igen.
Och det här med skolan.... Hon var ju borta nästan hela förra veckan. Doktorn sa att smittorisken var nog över nu, men hur ska ett barn kunna ta det lugnt med massor av kompisar som hoppar och stojar?? 
Får se hur hon mår i morgon.... Och hur hon känner själv. 
Efter dagens prommis (det behövs ju lite friskluft!) så var hon jättetrött och nu sitter båda tjejerna nere och tittar på "Zatziki"-film. 
Dom verkar ha varit sams i flera minuter nu.... Jösses!



 

Igår, idag, imorgon...?!

Vissa saker ska man helst inte börja prata om när man nattar barn.... Men i kväll fick jag frågan och på nåt sätt måste man ju svara. Hur opedagogiskt svar man än ger...., typ...

Nellie: "När var igår?"
Jag: "Ja... igår, alltså dagen innan idag."

Nellie: "Har igår alltid varit?"
Jag: "Ja. Igår har alltid redan varit." (Pust, det gick ju bra det där...)

Efter en liten stund....
Nellie: "I morgon då? När är igår då?"
Jag: (Shit fan, hur ska jag ta mig ur det här???) "Eh, i morgon är faktiskt igår idag!" Och i morgon är i morgon idag.....öh?!(Jävligt klämkäckt och pedagogiskt svar va?!)

Nåväl, efter läsning av en kvällssaga + denna givande konversation så slumrade Nellie så sött efter en stund. Hoppas hon inte försöker lösa ekvationen inatt bara...

Kram!

Allt för byn...

...kommer inte fortsättningsvis att vara som förr. Det kanske ni har sett.
Ny show ska göras, men utan Per, Robban, Jocke R och Snygg-Emil. Trist förstås, eftersom det är unika och duktiga karaktärer som slutar. Alla med sina egna speciella talanger.

Däremot får AFB ett tillskott i tre energiska och talangfulla brudar, nämligen: Berit och Hanna Svenningson och Inger Landerberg!

Det borde ju bli en helt ny form av show och jag hoppas, och tror, att det även denna gång blir kanon!!!
Jag önskar förstås all lycka till med den nya showen!!

Kanske blir det ett tuffare arbete för den nya ensemblen? Eller är det bara jag som tycker att Hammarstrand har hamnat i något slags vakum? Typ, inte tummen upp..... inget high-five....., etc....
Nu behövs det lite peppning för bygden igen!

Tack alla "gamla" AFB:are, och välkomna nya AFB:are !!!

Kram!


Allt för byn

Mamma Mia !!!

Bara måste se denna film!
Antar att jag får sjå mig till slutet av november då den släpps på dvd. Men då jäklar!!!

Nu tänkte jag lägga in ett filmklipp från "Tuben", men ack.... Jag behöver instruktioner igen, Jannike....

Nåja, det finns ju bilder.... Mamma Mia!: The Movie

Dripp-dropp....

Eller rättare sagt - SKVAL-SKVAL. Det bara öser ju ner ute, och jag håller på att gruva mig för en hundpromenad...
Fast om man drar på sig regnstället och vöttarna så ska det nog går vägen. Kanske Diesel ska få ha på sig sin "jacka" han oxå...

Kimpa har ju åkt till älgskogen. Undrar om det går att vrida regn ur honom när han kommer hem? Bättre älgjaktsväder tror jag det har varit....
Så vad ska jag och tjejerna hitta på idag då? Kanske baka nåt? (Å, helvete - nu kom det en sån där husfru-tant-grej igen...!)

Kikade på Idol igår. Tyckte tyvärr inte att Loulou var lika bra som vanligt, men hon blev ju kvar i alla fall! Och den här killen gillar jag!

Kevin Borg. Foto: TV4  

Kevin Borg! Man blir liksom glad av honon, åsså sjunger han ju bra oxå!!!

Nu ser det ut att ha lugnat sig med ösregnet. Måste nog passa på att ta prommisen nu....

Ses sen!


Gårdagen...

Ja igår söp jag som ett svin!  Det gick tre flarror rödtjut!
Sen drog jag ut på byn och skrek: "Jag ska aldrig sticka eller virka mera i hela mitt liv! Och sylta och safta kan nån gammal kärring få göra istället för mig!"

Tog 8 bira på Kaffestugan och kröp sen hem. Synd på jeansen, men va fan - man kan väl sno nya?
Funderade på om jag skulle ta bilen och åka på Centralgatan fram och tillbaka några hundra gånger, men orkade inte.
Så då tog jag och repade upp stickningen och käkade upp den. Spydde som en gris i natt.

Eller..... :)

(Vad gör man inte för att spräcka illusionen av en liten gammal tant som numera fnyser åt vinflaskorna och bara sitter och stickar framför tv:n.... Har jag lyckats????)

Puss på er!

Desperat husfru...

Jag???
Nä, men JAG VILL HA.......!!!!

Desperate Housewives - Säsong 3 (6 disc)  Desperate Housewives - Säsong 4 (5 disc)
Har inte sett på länge. Och jag saknar......

Kanske slår jag till. Man blir väl halvtät på a-kassan va...?! Fick ju banne mig 900 kronor idag....

Ett KO-lossalt intressant inlägg kommer här:

Tror faktiskt att jag, efter att i princip dagligen ha läst Jannikes blogg, blivit smittad av galna ko-sjukan. Eller nåt åt det hållet.... (Kanske mul- och klövsjukan?).

Nåväl, så pass galen att jag åter (!) började fundera på det där med att välta sovande kor. Har tidigare hört att man kan välta en sovande ko eftersom dom liksom låser sina ben, och därmed skulle gå att välta. Viktiga och allvarliga funderingar? Nä, men något intressant i alla fall va'...?!

Googlade på "välta kor" (jo, egentligen har jag faktiskt nåt att göra, men....) och hittade detta på självaste Wikipedia.
För den som inte visste det så kan jag meddela att detta med att välta sovande kor är en faktoid="en föreställning som hålls för sann, men som i själva verket är felaktig".
Så var det med den saken!

Kom ihåg att notera detta i er "viktigt-vetande"-bok!!!

Muuuuuu!

http://www.kossan.se/roliga-bilder/p/kossor_protesterar_1.jpg


Vilken mejl ska jag välja...??

Någon som är väl bevandrad i mejl-djungeln? Jag menar, nu när jag sagt upp bredbandet så kommer förstås (!) Telias mejl att upphöra. För att få behålla min mejladress på det mobila bredbandet måste jag betala.... Inte så mycket, men det låter onödigt. Och jag måste då in på Telias webmail för att kunna läsa.

Så nu börjar jag fundera på vilken ny mejl jag ska ha... Hotmail...? Gmail...? Yahoo...? osv, osv.
Någon som har tips och erfarenhet av nåt mailsystem som funkar bra????

Facebook...

Helt plötsligt dundrar det in folk som vill vara min "Facebook-kompis". Det är ju i och för sig skoj, men faktum är att jag inte vet hur det här med Facebook funkar... Ja, jag erkänner! Är det, om något, tantvarning - eller...??
I ett svagt ögonblick för läääänge sen så registrerade jag mig i Facebook. Och det är ungefär det enda jag har gjort där. Går inte in och kollar runt på andras "book":ar heller.... Är jag aptrist eller..?

Så.... Om någon känner för att ha en snabb kvällskurs om Facebook så..... Jag kan baka morotskaka och ta med:)
Å andra sidan är väl kanske inte Facebook prio 1....

Ska snart dra iväg till Halån och BHK. I kväll ska dom ha Förbudsträning. (För hunden tror jag....:)) Vet inte vad det är, men all träning är välkommen. Diesel behöver nog anstränga huvudet mera än "Tassen" som vi nu har lärt honom!

Mätt i magen är jag oxå. I dag bidde det Chicken a´la King med ärtor och ris. Kim tycker att det är jäkligt bra mat nuförtiden! Jag tycker ju att det är roligt att laga mat när tiden finns. Och Brellan är värsta kocken! I dag drog hon på sig förklädet och skar champinjoner, rörde i grytan, osv. Och Tuvalisa dukade bordet! Vad har hänt...?!?!?!?! I like it!!!!
http://www.canmag.com/images/front/movies2007/ratatouille8.jpg

See U !!!

Helt sjukt...

Tuva har varit helt utslagen idag. Febrig, hostig och en del näsblod. Vill inte äta - inte ens glass går ner och då jäklar måste hon vara sjuk!
För länge sen fick hon "Kalla gumman" som ligger i vår frys, för att tas fram vid behov, Typ idag! Den svalkar heta pannor (och magar!) bra....



Nellie käkar dock glass utan några som helst problem!!!!
Idag har hon hjälpt mig att laga en härlig fiskgryta med saffran och vitlök. (Fast hon tyckte inte att den var så god själv...) OCH hon dukade bordet!!!!
Så då blev det en bonusglass trots att matintaget var knappt....
Familjens lilla kille ville gärna ha glass, men blev utan....



Själv är jag i farozonen för tantvarning :) Kolla bara vad jag gör nuförtiden....
Och det ska bli en strumpa till!!! Jag känner ingen med tre fötter.... Det är Tuva som ska få ett par nu, lite större.
(Hur vi ska skilja dom åt blir en senare fråga...)



Visst är internet bra....

....men det blir så många valmöjligheter och det tar låååång tid att surfa runt...
Jag pratar om att boka hotell och tågbiljetter till hela familjen, inkl. hunden!

Nåja, till slut bidde det ett Scandic som verkar helt ok. Men tågpilletterna verkar det gå sämre med... Undrar om jag helt enkelt ska skita i det ikväll och ta nya tag i morgon?! Ja, det låter som en god idé!

Har fått "snytsår" i näsan och munsår. Jippie....:(  Jag har en förmåga att alltid få det vid rejäla förkylningar. Säkert som ett brev med posten, eller förresten.... numera får man ju inga brev med posten.... Säkert som räkningar med posten!!!
Känner mig sååå snygg!!! Not.....

Å, vad det är synd om mig... Måste nog ta mig ett bad:)
Kidsen tog ett kvällsbad med Tuvas namnsdagspresent. Nellie valde nämligen en stor badbomb!

Ses!


O'boy, vilket jädrans väder....

I dag är det en riktig inne-sittardag. Jag och barnen kollar på Sportacus och co i "Lazy Town". Sportacus är ju helt ok att titta på...:)
http://www.2ube.com/lazytown/images/sportacus-1.jpg(Oh, nu kör han ett riktigt träningspass...Mmmmm!)

I går var det kalajs och det bidde god mat och dryck. Efter nästan fem veckor och endast ett glas vin så var det helt ok med några pilsner igår!
Var lite lagomt halvseg i morse när jag gick ut med doggen. Och att det var vitlök i såsen kändes verkligen i morse.... Huuu....
Tack Holk 1 för gårdagen. Och att jag fick komma fast jag var snuvig:)

Jag tror att pippifåglarna hade raveparty eller nåt, för det var ett jädra liv på pippi-birdens. Ett öronbedövande fågelkvitter, typ.....

Nu blev jag akut trött igen... Måste nog lägga mig i soffan och fortsätta spana på Sportacus....

Kram!

Snuvigt...

Det är snuvigt värre här. Den ende som klarat sig är Kim, och Tuvalisa är nästan helt frisk och hon gick i skolan idag. Det är jag och Brell som är snuviga. Mest jag tror jag.... (Stackars, stackars mig....)
Intervjun klarade jag av utan att nysa på någon! Det var fyra pers. + mig, men dom var väldans trevliga allihopa så det kändes helt ok. Har dock inte en aning om hur det gick, dvs vad dom tyckte om mig.

Som vanligt dyker det upp frågor efteråt.... Hade väl inte varit helt fel att förbereda sig lite bättre kanske... Nåja, av 118 sökande så var jag i alla fall en av 18 som fick komma på intervju, så det känns ju bra. Är det meningen att jag ska syssla med detta så får jag jobbet! Är det meningen att jag ska göra nåt annat så får någon annan jobbet! Svårare än så är det inte....

I morgon dyker
Maggan upp igen. Hon har ju varit i sitt andra hem på Cypern. Är ni intresserad av att hyra lägenheten så hör av er till henne!!!!
Det blir även födelsedagsfest för kusin Andrea. 19 år!!!! Jag hoppas verkligen att jag blir bättre i förkylningen så att jag kan gå dit.

Nä, nu är det nog dax att fundera på att gå och knoppa. I morgon kan jag ta sovmorgon!!! Bara jag inte vaknar kl 7, pigg som en lärka.....

Sov gott!

Tack för det Televerket!

Eller man ska nog säga Telia. Det är väl knappt någon som kommer ihåg när det hette Televerket...?!
Nu när man är arbetslös gäller det att se över sina utgifter (för inkomsterna är vääääldigt lätträknade...). Konstaterar att jag har inget som helst behov av två bredband! Så jag ringde för att säga upp det fasta. Fick självklart prata med den berömda "Telia-tanten" innan jag hamnade rätt. Men det gick bra. Vi förblev sams den här gången...:)

http://www.finesign.se/jpg/telia.jpg

Det visade sig att när jag tackat ja till att kostnadsfritt prova Telia-bredbands-tv ett år, så förlängdes automatiskt mitt bredbandsavtal med ett år.... Hallå? Hade jag vetat det så hade jag knappast nappat eftersom jag redan då hade det mobila bredbandet. Jag fick veta att jag borde fått någon skriftlig bekräftelse med uppgift om förlängningen av bredbandet. Kanske.... Men jag tyckte i alla fall att jag borde fått höra det direkt i luren när jag fick erbjudandet.
Då erbjöds jag att få avsluta bredbandet med 3 mån. uppsägningstid istället för att vara tvungen att betala t o m juli 2009, enligt nuvarande avtal. Så visst köpte jag det!

Vad jag vill säga med det hela (har du somnat eller....?) är att det gläder mig när det finns folk som är schyssta och försöker att ställa upp och göra kunder nöjda, utan att kunden (läs "jag") är galen och skriker och gormar.
En bra lösning för oss båda tror jag!!

Äh, fan va trist inlägg.... Jag återgår till tv:n istället...

P.S Håll tuttarna för mig i morgon..... Intervju....

Kram!

Amerikansk nakenhund....

Så kan då världen skåda ännu en ny hundras, nämligen den amerikanska nakenhunden. Även kallad Amerikans labrador, eftersom den liknar en labradorvalp men med långa hängöron.....
Och nä, jag tänker inte lägga ut någon bild på den nämnda hunden ännu. Måste själv smälta det hela först. Faktum är att jag har lite ångest över snaggningen. Det är väl inte så här en amris ska se ut heller!!!
Ömsom skrattade (lite lätt hysteriskt!), ömsom smågrät, när jag hämtat honom....

Förlåt mig Diesel för att jag måste ha uttryckt mig enormt fel när jag pratade med "frisören". Fast å andra sidan trodde jag att det fanns vissa "gyllene regler" för hur en amris får och inte får klippas.... Tydligen inte....

Det första jag och Tuva gjorde när vi hämtat hunden var att åka på djuraffären och köpa ett hundtäcke. Jag är inte särskilt mycket för att klä på djur, men här kändes det som en befrielse att få klä på vår nakenhund....
Och han lär känna sig kallare nu än med sitt vackra hår som inte finns längre. Suck, suck, suck!!!

Man kanske lär av sina misstag. Och håret växer ju ut igen.... Men det känns surt....
Stackers Diesel....:(