4 dagar och 8 timmar sedan....

Ja, så länge sen är det jag fick någon kommentar här på bloggen.... Skriver jag månne för stumma ögon (eh?!)?
Nåväl, tids nog kanske någon törs säga nåt..... Typ, "Du suger! Lägg ner skiten!"..... :(  Nä, då är jag hellre utan "kommentatorer"....

Idag har jag fått massage och nu funderar jag redan på när jag ska boka in nästa tid! Man mår så himla gott och jag kan tänka mig att det är en helt suverän stund för småbarnsföräldrar och stressade människor. Eller för den delen - det gör nog gott även om man mår som en prins redan innan!

Tuvis har varit hemma idag. Ont i halsen. Själv har jag fått rinnsnuva. Är det inte typiskt? Man går omkring och gör ingenting, men när man börjar få lite ansvar (intervju, möten med AF, etc.) då slår snuvan till!!!!
Kul att sitta på intervju med rinnande kran.... Not!

I mörrn bär det av till staden för hundklippning. Och jag är i valet och kvalet om jag ska åka in även på torsdag för då är det "Rekryteringsmässa" på AF i stan. Nån fler arbetslös jävel som ska iväg så kanske vi kan göra sällskap...??

Nä, nu blir det lite strumpstickning innan jag ska gå på föräldramöte på dagis.... Hoppas jag orkar hålla mig vaken....

Kram!

Ännu en dag...

Jäklar vad tiden går fort! Redan slutet av september.... Känns som att man inte riktigt hängt med, men å andra sidan - då är det väl snart vår då..? Antar att det spelar roll att man hela tiden tänker framåt. Vad som ska hända den dagen, och den veckan liksom. Ibland väldigt långt fram i tiden.

Mina planer (dom väldigt kortsiktiga...) är att kolla på "Idol", och sen ta ett bad! Efter pausen nu är det Loulou. Jag tycker att hon är fräck! En skön kontrast till alla trådsmala blonda brudar! Kim imponerades av hennes hår och undrade om hon möjligen var syster till "Bröderna Fluff"...:)
http://www.dvdarena.se/bilder/5505119.jpg

Och i morgon ska jag på massage igen. Uuuuunderbart!!!! 
När jag ändå är inne på att prata om framtiden så kan jag meddela att Diesel ska få frisera sig på onsdag. Hundsalongen ringde idag och de hade ett återbud som jag tar. Rejäl klippning blir det nog. Permanent behövs nog inte....

Ses igen! Kram!


Blåsigt värre...

Håller på att gruva mig för kvällspromenaden. Det blåser ganska rejält tror jag, och i morgon skulle det blåsa ännu mera. Uscha! Blåst är inget jag vurmar för....
Antar att vi blir många i sängen i natt, för Tuvis brukar vakna när det "stormar". Och Diesel lär väl komma upp i sängen han med! Hoppas han lär sig att hoppa upp vid fotänden istället för rakt upp i huvudet på mig som han gör nu....

På dumburken är det "Braveheart" med Mel Gibson.
http://wolfman136.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/braveheart.jpg Inte direkt någon favoritfilm eftersom det är så mycket slagsmål och dödande. Men jag stickar ju benvärmare, så jag behöver ju inte titta på tv:n...:)

Hmmm, har jag gruvat mig färdigt för prommisen nu?! (Lovar att lämna morgonrocken hemma....)
Vovven är tyvärr lite halt. Han har en liten spricka i trampdynan som jag tror ställer till det på vissa underlag. Jag undrar hur man kan "bota" den?! Tips???

Nä, jag ska banne mig sticka lite till och ta prommisen det sista jag gör. För ikväll alltså....

Kram och godnatt!

En bakdag....

...har det blivit hittills idag. Tuvalisa tyckte att vi skulle baka en kladdkaka (inte bomb-kaka!!!) till pappa.
Bäst av allt verkar vara att slicka av visparna:)



Så nu är kakan i ugnen och vi måste nog gå ner på byn sen och köpa vispgrädde!!

Kimpa klipper häcken idag. Den ute på gården alltså. Den har vuxit och man skulle kunna tro att det är hotellet i "The Shining" som döljer sig innanför. Riktigt stor och spöklik alltså. Nu ska den kapas rejält!

Har monterat Tuvas ljusblå kofta oxå. Det blev inte så jättebra tyvärr, men Tuva tycker att den duger i alla fall. Men hon vill inte ha några tofsar (och det var tur det för garnet räcker inte till det...) Törs nog inte lägga upp någon bild på den. Inte nu i alla fall....

Eftersom jag gärna vill göra allting "för mycket" så håller jag även på att sticka ett par strumpor. Där är det lite stilltje nu eftersom jag kört fast och behöver experthjälp...
Men det går ingen nöd på mig eftersom jag oxå stickar ett par benvärmare till Tuva. Dom går det bara inte att misslyckas med! (Bara räta och aviga, rakt upp och ned!)

I natt har vi låtit Diesel sova "med öppen dörr" och därför har jag legat "på aga" och varit rädd att han ska gå och göra nåt någonstans. Vilket resulterade i att jag klev upp vid 2-tiden och gick ut en liten sväng. I morgonrock och täckväst! Min nattliga klädsel blir bara bättre och bättre....:)

Oj, nu ringer kakan (eller klockan snarare...) så nu är det dax att ta ut den ur ugnen. Lite lunch innan provsmakningen kanske vore på sin plats....

Kram så länge!


Hundrackare!

20 min i 5 i morse började Diesel smågruffa. Aha, han måste vara ytterst nödig, tänkte jag och steg upp. Satte på mig långkalsonger och morgonrocken. Släppte ut vovven ur buren och VIPS! så hoppade han upp i sängen (på MIN plats!) och trynade så sött....
Nåja, var jag väl uppe så skulle vi banne mig ut och uträtta behov oxå (i alla fall en av oss...).

Ute på gatan bad jag till Gud att ingen skulle se mig... Klädseln har väl varit bättre, om man säger så...:)

Det bidde både det ena och det andra och då gick vi in igen. VIPS igen!!!
Jag fick med våld flytta på hundskrället för att få plats själv. Sen var han sååååå nöjd!
Kanske har jag nu skapat ett gnällande monster som förstått att det hjälper med såna tilltag för att få sova i stora sängen. Å andra sidan kanske han kan få sova där redan från början....:)
Det är ju rätt mysigt, men det blir trångt.... Åtminstone när även båda barnen dyker upp på nattkröken och kryper ner.



Skulle behöva göra lite nytta idag med. Hmmm..... Tills jag kommer på vad jag ska ta tag i (kan behöva fundera läääänge...) så ska jag nog sticka lite mera på Tuvalisas kofta. Den är snart klar!!!!

Å idag har jag ju lite ansvar oxå. Ska träffa handläggare på Arbetsförmedlingen. Spännande...?

Kram så länge!!

Hunddressyr!

Har varit iväg på BHK (hur kunde jag förkorta det BRK förut??) ikväll. Det var många vovvar och människor där. Jättekul! Vi tränade lite "möte", inkallning och platsliggning. Diesel är ju inte så tränad direkt, men jag tyckte det gick bra ändå. Man måste ju börja någonstans, någon gång!

Mariana är ju superduktig på hundar och hon tyckte att jag och Diesel hade väldans bra kontakt. Det är ju superbt, eftersom det är själva grunden, vad jag har förstått.
Måste säga att man känner sig välkommen på BHK och det är ju kanon! Det är som det står på deras
hemsida, att alla är välkomna.

En uppfödare från Gällö-Stugu-trakten var där och det är därifrån Sixten är. (Kommer ni ihåg schäfern Sixten, från Göteborg??) Jag måste dock ta reda på Sixtens riktiga kennelnamn för det ringde inga klockor hos uppfödaren, men hon var mycket nyfiken på hunden!

Nu är det snart en ny serie med Mikael Persbrandt, "Oskyldigt dömd". Och eftersom jag är en sån tv-nörd så måste jag nog titta... Och sticka lite samtidigt!!!

http://www.karlstadbil.se/img_aktuellt/mikael.jpg

Ha en skön kväll! Vi ses!



Akvarium

Japp! Äntligen fick jag till det och gjorde åtminstone en nyttig grej. Jag har precis städat klart akvariet.
Firrarna blev glada över att kunna andas igen...



Känner att jag är nöjd på fiskar nu. Trots att det är fantastiskt rogivande att ha ett, och vackert (när det är städat...)
Alltså - akvariet är till salu! Någon som är intresserad...?
Ska försöka snickra ihop en annons och lägga in på Blocket.... Svårt att veta hur man ska skriva...

Ses!

Nu är det gjort! Checka in
annonsen! (Inte världens bäst skrivna, men den ligger i alla fall ute nu...)




Trött...

Vet inte vad det är, men jag är vääääldigt trött nuförtiden.
Idag var ju Nellie på dagis några timmar. Jag hade tänkt göra lite nytta. Något av allt som måste göras borde jag ju ha hunnit med. Men nä...
Jag gick och la mig! Sov som en stock i drygt 2 timmar. Sen kom Tuva hem och vi tog en prommis med hunden i det vackra vädret. (Och det var väl bättre än att städa eller nåt sånt....?!)

Fast nu är jag trött igen.... Suck!

http://www.jokesgallery.com/Pic/5tired349089068.jpg

Tog och ringde Gumman och bokade tid för taktilmassage. Det är en underbar stund som jag borde unna mig oftare! Jag längtar.....

Nu är det köttbullar, kokt potatis och stuvade morötter som gäller!

Kram så länge!!

Skicka vidare...

Nä, det är inget kedjebrev eller så, utan en film jag såg på tv:n i går kväll. Nån fler som såg den?

Skicka vidare

Den var så himla bra!

En lärare (Kevin Spacey) uppmanar sina elever att komma på en idé som kan förändra världen och göra den bättre. Trevor (Haley Joel Osment) kommer på "Skicka vidare...", dvs att när man blivit hjälpt av någon så "skickar man vidare" och hjälper i sin tur tre människor.
Har du inte sett den så rekommenderar jag den varmt!!!! (Ta fram näsduken till slutet bara...Jag hade ingen, och min tröjärm var genomvåt!)

Se den!!!!




Tårta!

Idag har jag och tjejerna varit på byn en sväng. (Nähä? Så ytterst ovanligt!!!)
Det bidde lite taco-tillbehör på ICA, för ikväll ska vi käka tacos med våra "Fågelvänner" (jädrar va´ skojsig jag var nu...). Och med tanke på morgondagen så köpte vi oss en tårta oxå! (Tuva fyller ju 8 år i mörrn!!!) Det fanns bara tårtstorlekarna, typ Small och XL.... Gissa vad vi köpte??? Vi får väl tänka på det så vi inte blir alltför mätta på maten:)

Solen skiner ute och löven börjar bli så där höst-vackra. Ska nog ta en prommis med kameran nån dag.

Nu tjatar Nellie huvudet av mig om att vi ska ut och cykla..... Ok då! (Guuuud va jobbigt....)

Ses!

Debatt igår...

Var det någon som såg "Debatt" på SVT igår? Själv är jag lite smått allergisk mot såna program eftersom jag vet att det ofta gör mig lite upprörd. I vart fall hörde jag att det skulle handla om glesbygdens vara eller icke vara. En rapport hade skrivits av något ljushuvud på Handelskammaren. Hans namn har jag glömt bort, och jag hoppas att jag slipper höra ifrån honom mera....
Han, och nån flera stjärna, menade att man ska satsa pengar där folk "vill bo", och inte där folk "inte vill bo", dvs flyttar ifrån, dvs - glesbygden.
Men hallå!? I något snabbt sammanhang nämndes faktiskt, det jag tyckte var kärnpunkten, att folk VILL bo kvar i dessa "hålor" men klarar inte av det pga arbetsbrist, dyr bensin, besparingar av diverse slag, osv. Ja, vi vet väl hur det kan bli i värsta fall???

Debattörerna som prompt menade att glesbygden i princip inte alls behöver befolkas verkar inte förstå t ex Norrlands tillgångar som skogen, vattenkraften, etc. Någon skribent på Expressen (tror jag det var), hon hade tydligen uttryckt sig i stil med att hon fick kväljningar av att befinna sig på landet. Snacka om storstads-brutta!!! Men för fan - flytta henne till Hollande eller nån annan fullpackad storstad. Där kan hon gärna bo, så slipper hon må illa. Hoppas att hon inom kort, pga platsbrist, behöver stå och sova!!!

Ett välkänt ansikte dök helt plötsligt upp i rutan oxå! Vår käre Larz Danielsson! Behöver jag förtydliga att han INTE var med på att centralisera Sverige..? :)

Lars

Hans partikamrat, infrastrukturministern, gjorde dock ett våldsamt påhopp på ett av Larz uttalanden och jag undrar om hon gick på piller eller nåt? Gapade på med sin otroligt jobbiga röst gjorde hon i alla fall.

Ja, det var nästan så att jag var förbannad över vissa idioters tankesätt även i morse när jag vaknade.... Inte bra! Ska nog undvika såna där tjafs-program hädan efter....


Sörpla?

I dag ska jag och Brellan till Sockenstugan och käka sopplunch!
http://www.tecknar.nu/bilder/soppa.jpg

Antagligen sänker vi medelåldern ett par snäpp....

Det ska i alla fall bli trevligt. Och hur var det nu? Man måste ju sörpla, för "annars vet en ju inte att de e´ söppe"...?!

Ses!

Sticka, stack, stuckit...?!

Nu har jag faktiskt gjort mitt första alster, på vääääldigt länge, i garn!
Sjääääälvklart måste ni få se.... Vare sig ni vill eller inte så kommer det här:

Och modellen har en känsla för att se något galet ut ibland....:)






Kan meddela att jag nu håller på med en ljusblå likadan, fast lite större. Storasyster ville gärna ha en oxå. Det måste väl vara ett bra betyg...?!

I övrigt då? Jo, andra dagen som arbetslös känns inte konstigare än igår, faktiskt...
Är kallad på en jobb-intervju i början av oktober. Ska bli spännande! Förra intervjun verkar ju inte gått nåt vidare så jag får väl rannsaka mig och fundera över vad jag gjorde tokigt. (Glömde jag att borsta tänderna? Luktade jag illa? Stirrade jag? Satt jag och småfes? Eller var det bara så enkelt att jag var jag...? Det kan jag ju för fasiken inte ändra på!!!)
Av fem sökta jobb har jag hittills statistik med två intervjuer. Men å andra sidan har inte ansökningstiden gått ut på ett par jobb ännu. Så statistiken kan bli bättre!!!

Ses snart igen!!
Kram!

Uppdrag!!! Till hjälp för utsatta barn.

Såg detta på Jannikes blogg!



Så här står det på Childhoods hemsida:

"Uppdrag Barn heter Childhoods nya blogg som är resultatet av ett unikt samarbete mellan Childhood och vår Major Partner Vattenfall. Läs bloggen och följ vårt arbete på plats runt om i världen! Den som länkar till Uppdrag Barn från sin egen blogg skänker dessutom 20 kronor till Childhood."



Alla blogg-vänner! Hjälp till att sprida detta viktiga budskap!!! Det minsta vi kan göra....

Kram på er!


Fastnade inte???

Verkar inte som om Tuvalisa fastnade på någon bild i ÖP. Så klart trist tycker jag. Särskilt eftersom Tuva oxå trodde hon skulle komma med. Dom hade frågat efter hennes namn, om hon stavade Roos med 2 "o", osv... Åsså var det ju liksom tack vare hennes mamma som ÖP var där känns det som... Men, men... Det fanns ju andra som fanns med på typ alla kort i stället, så dom kanske är glada?!

Nu ska jag och Brell gå ner på byn en sväng (ovanligt va'?!).

Ses!


Härligt jobbat ÖP!

Jodå! ÖP hade dykt upp på danslektionen idag! Jättekul tycker jag. Ser med spänning fram emot reportaget. Antar att dotra är med:)
Fast roligast blir det ju att se det i papperstidningen. Det blir liksom en annan sak än att läsa på datorn tycker jag.

Nyss hemkommen från föräldramöte, angående omorganisationen i barnomsorgen. Många bittra föräldrar var där. Vissa delar av förändringen är ju inget konstigt, medans t ex rotation av personalen är mera suspekt.... Nåja, KANSKE tar han (den t f barnomsorgschefen) en ny funderar kring detta. Men jag undrar jag.... Fortsättning lär följa....

Nu väntar jag på att klockan ska bli lite mera. Tänkte ta en liten kvällsprommis med doggen och sen ska han få bada! Antar att han inte längtar direkt.... Inte jag heller egentligen. Det lär bli ordentligt blött och hårigt!!!!
Har bokat tid hos vovve-frisören oxå. I oktober bär det iväg till Hundsalongen i Östersund för trimning av amerikansk cockerspaniel. (Nä, han längtar nog inte till det heller...)

Äh, jag tar och badar jycken nu. Han överlever nog en kortis (promenad alltså...) ändå!

Whish me luck....

Arbetslös....

Idag är första dagen i hela mitt långa liv som jag är arbetslös! Känns lite märkligt, men ju mer man är med om desto större erfarenhet...?

Igår tog Tuvis och jag en prommis på förmiddagen. Medans solen sken. Den försvann ju mystiskt sen...?!
Tog med mig kameran faktiskt! Här får ni se lite av resultatet....

Hur är det egentligen? Mycket rönnbär, ...... snö?! Någon som håller koll???



Och hur i hela friden funkar det med flaggdagar på Kullsta skola...??



I dag har jag och snuviga Brell varit ner på byn en sväng. På Djurboa (som vanligt!) och handlat mat (som vanligt!!). Just nu softar vi lite. Jag framför datorn och Nellie framför tv:n. Snart ska vi ge oss på att baka morotskaka.... (till Kims stora förtjusning:)

Jag har oxå börjat sticka! En ceris kofta till Brell. Hon valde färgen själv! Det går väl sisådär. Har varit in en gång till grannen för expertråd på att läsa stickbeskrivningen. Lär väl bli fler gånger antar jag:)
Nåja, om den blir hyfsad så kanske jag ger mig på att sticka en likadan till Tuvis oxå. Medans ångan är uppe liksom.

Träffade
Robban idag och han hade inte hört något från ÖP. Jag ringde förut och tipsade om hans dansskola. Ringde ÖP för andra gången och pratade med nyhetschefen om reportage om Robbans dansskola. Dom skrev ju när han hade planer på att köra igång, så då vore det ju skitkul om det bidde några rader, och framförallt bilder, nu när han äntligen dragit igång! Och framförallt, lite positiva tongångar om Ragunda!!! Jag har erbjudit mig att skriva, om dom inte har någon att skicka hit, men det verkade inte vara aktuellt. Alltså, då kan vi kanske förutsätta att någon riktig reporter dyker upp?!

Nä, nu är det nog morots-kaks-dax.... Undrar hur det ska sluta....?

Kram!


En man kort...

Eller rättare sagt, en dotter kort. Hon sover nämligen hos en kompis inatt. Vi konstaterar att det måste vara ungefär fyra år sen hon sov borta sist.... (Eller hur Mags?) Kanske på tiden nu då!
Kompisen skulle till Stugun och spela fotboll i morgon så dom funderade på om Tuva kanske sov länge på morgonen... Öh? NÄ!!!!
Jag håller mig i alla fall kör-ajour ifall att....

I dag har vi haft en helt ok dag. Kim och barnen tog bilen till Hedvigslund och styckade jaktbytet. Jag tog Diesel och gick dit. Där var Elvis oxå (fast inte helt ensam förstås) och han och Diesel fick vara lösa tillsammans en stund. Det värsta som hände i mina tankar var att Elvis tog en stor tugga av Diesel.... Men vad hände då? Jo, INGENTING!!! Absolut ingenting! Dom var knappt i närheten av varandra och det hade jag verkligen inte väntat mig. Men det kändes lyckat förstås. Hoppas det håller i sig nästa gång oxå...

Har hunnit slänga några påsar med kläder och grejs från källaren. Nu är det bara resten kvar......
Hittade en superfin jacka som Nellie växt ur, så den gav vi bort till Agnes + ett par super-duper vinterdojjor. Hon blev glad (i alla fall hennes päron:) Jag och Brellan fick gott fika och jag fick "sytte" lill-Alex lite.

Farbror Pelle är här och just nu sitter Brell, Kim och Pelle och kollar Bolibompa!!

Jaha, nu ska jag spela Nalle-spelet (memory) med Nellie.

Ses!


Skojig annons!

Fick av Mariell denna skojsiga annons från Blocket. Måste bara få låta er läsa den oxå!!!
Alla kanske inte har det så lätt...:)

Se bara!

Kram!

Blogg-sjuka?!

Ibland kan man inte sluta... Borde förstås gå och lägga mig, men först tänkte jag ge mig på en liten önskan...
Enligt min statistik så har jag numera en hel del läsare och jag undrar...

Skulle ni kunna tänka er att lämna ett litet spår (läs - lämna en kommentar) till detta inlägg? Det behöver inte vara avancerat alls! Jag skulle bli såååå glad (tror jag..?!)

Snälla.........

http://anitashemsida.se/Bedjande.jpg

Nominerad

Min blogg har blivit nominerad av Johanna ! Man tackar för det.



Jag fixar dock inte att följa reglerna för detta. Men jag är glad över att ha blivit nominerad förstås!
Hoppas att jag inte blir kallad för "blogg-svikare" (nytt begrepp??) nu bara.... Sorry!

Galet fast med råttan

Den här råttan alltså: Omslagsbild: ISBN B200117152, Råttatouille SE
Fastnade ikväll framför Tuvas spel. Och jädrans vad skoj det var! Visst blir man galen när man hela tiden missar på samma ställe, men det går framåt i alla fall.

Just nu är det "American Pie 2" på burken. Precis episoden när han tagit lim på händerna i stället för nåt annat....:) och i ena handen sitter en p-rulle fastklistrad, och i andra handen....någonting annat....:) Lite skojfriskt faktiskt!

Hmmm, nu kom jag på nåt! Min blogg har blivit nominerad. Man blir förstås hedrad, men det känns liiiiite som kedjebrevsstuket. Eller? Ok, jag ska försöka ge mig på det. Gör ett nytt inlägg för den saken!

Ses om några minuter igen då....

Omorganisationen Allan!

Nu är det i alla fall officiellt. Regnbågens förskola stängs och deras barn och personal flyttar in till Skolbacken. Enligt min uppfattning verkar det vara hyfsat rörigt och själv undrar jag förstås vilka fröknar Nellie får. Det är liksom inte nog med att dom har beslutat att flytta en hel avdelning till Skolbacken, utan det har även bestämts att personalen ska flyttas runt "för att skapa bättre kontaktytor över avdelningsgränserna".
Det blir säkert bra på sikt, men jag kan gissa att det känns både rörigt, jobbigt och bittert för många. En del personal byter ju helt arbetsplats oxå (och då menar jag inte bara Regnbågens personal).

Att omorganisationer oftast är svåra och tunga till en början är ju inget nytt fenomen, så jag håller verkligen tummen att det kommer att bli bra och att både personal och barn kommer att trivas på sina nya ställen.

Har ni funderat över vilket hästjobb dom gör, dom som tar hand om våra barn hela dagarna?! Förmodligen till en riktig skitlön. Hade jag fått bestämma hade jag gett högre lön och flera förmåner till dagis-/och skolpersonal för deras enorma arbete. Varför inte ett schysst allvädersställ eller nåt som verkligen behövs i arbetet. Men främst kanske dom behöver få höra vilket bra jobb dom utför, och att det är uppskattat! Tänk om personalen skulle välja att arbeta med något annat? Om det inte fanns bra människor som vill ta hand om våra älskade småttingar? Man tar nog gärna mycket för givet....

När Tuva började på fritids slog det mig att INGEN tänkte på att skramla till en liten gåva till fritidspersonalen vid t ex jul. Så jag tog tag i saken. Det blev absolut inget märkvärdigt, men oj så glada dom blev. Fan, på fritids är det ju så många barn nu att det borde kunna bli en ny Volvo till alla i personalen.... Eller kanske inte, men hör och häpna så är det 85 barn inskrivna!!!!
Tack och lov är ju inte alla där samtidigt (och Tuva är ju inte där alls trots att hon fortfarande är inskriven), men det är inte konstigt att det är stojigt och livat på fritids. Ibland hör jag ända hem vilken ooootrolig ljudvolym det är. Skulle vi som vuxna verkligen vilja ha det så, dag ut och dag in, på vårat jobb? Och det måste vara stor risk för hörselskador hos både barn och vuxna.

Fick oxå höra att det är äckligt på toaletten på skolan. Det kissas bredvid, spolas inte, slängs papper på golvet.... Så kan det ju faktiskt oxå vara på en del "vuxentoaletter". Vad beror sånt på???? Om man inte kan ha koll på vart man pissar så borde man väl söka hjälp? Eller....? I vart fall så är det ju inte bra när barnen går och håller sig för att dom inte vill gå in på en nersunkad tjotta!

Jaha, hoppas ändå att jag varit hyfsat neutral i detta inlägg så att jag inte får nån arg "omorganisatör" på mig....:)
I övrigt så får vi väl klassikt "gilla läget" och se vad som händer...



Man får inte ligga på latsidan.

Eller, jo det får man. (Men är det höger eller vänster sida...?)
I vart fall har jag ikväll skickat in ytterligare två jobbansökningar. Verkar inte nappa nåt vidare på de två jobb jag sökt tidigare.

Och idag skrev jag in mig på Arbetsförmedlingen. Enligt uppgift blir kommande "lön" kring 14000 i månaden. Jösses, vad ska jag göra med alla pengar...:(  Äh, skit i det nu!

Skulle så gärna velat åka till
Ragunda Brukshundsklubb (har jag förkortat det "BRK" förut? Måste vara fel va'?) i morgon kväll. Men eftersom min bättre hälft är ute och spanar älg så kan jag nog inte det. Känns inte bli enkelt att ta med barnen direkt.

Jaktlaget (Kims alltså) hade skjutit en älg idag. Jag kom faktiskt ihåg att fråga idag. Annars är jag en ganska oengagerad älgjakts-fru. Är det en synd tro? Nåja, som Jenny sa, är det nåt speciellt så talar han väl om det....

Kanske jag ska ta och sträcka ut mig på soffan och kolla på "Om en pojke". Har sett den ett par gånger förut, men minnet är ju inte det bästa, och Hugh Grant kan man väl se på utan att det gör ont?!

http://www.kaputz.com/hugh_grant/pics/000007-hugh_grant.jpg  http://evilbeetgossip.com/wp-content/uploads/2007/04/hughgrant.jpg  http://www.entertainmentwise.com/artists/00017374_hughgrant.jpg  http://www.kinomaniak.pl/foto/1632.jpg http://www.consciencia.net/artes/cinema/caric/hugh_grant.jpg Eh?! Nu blev det nog lite galet tror jag....

Tack för idag, slut för idag!

Sugen på att sticka....

Ja, alltså inte dra. Utan att handarbeta. Var för andra gången in på Sticksömmen och yrade på. Vet ju inte alls vad jag vill göra och inte heller vilka stickor jag har hemma, eller för den delen vad jag klarar av. Fast man måste ju prova för att veta om det blir bra eller inte. Undrar om barnen skulle våga ha på sig nåt som är hemstickat?

Precis nu fick Tuvis besök av två klasskompisar = ljudvolymen ökar med ca 200%.... Eller, nä förresten...närmare 300 tror jag... Diesel ligger på bron. Jag tror jag ska gå dit och lägga mig jag oxå.

I dag tror jag Kimpa kommer hem en sväng. Messade i morse och kollade om han ville ha middag. Har inte fått nåt svar ännu, men jag hade i och för sig inte förväntat mig det heller. När det gäller såna saker så får man inte ha för stora förhoppningar av vissa:)

Nä, ska nog ta och försöka röja lite i köket. Ser som vanligt ut som ett bombnedslag där. (Snart kommer väl fredsbevarande styrkor och intar mitt hem...)

Ses snart igen! Kram!




Den mest tekniska människan på planeten Tellus....

...är definitivt INTE jag!
Just nu är tv:n bäcksvart eftersom jag helt plötsligt fick för mig att testa på en kanalsökning för att se om de regionala nyheterna kanske blev just regionala. Detaljer från Stockholm har man ju redan på 4:an så MittNytt ser jag gärna då och då. Men vad händer??? Jo, det blev total fel!!!

http://www.lukasland.com/humour/Visual-Nice/Names-01/TV.jpg !!!!!!!!!!

Men hoppla!!! Med lite flera fingerfärdiga knapptryckningar på dosan så...HÄPP! Nu är det bild igen! Man kanske inte är helt blåst i alla fall då.. (Eller så borde jag springa och köpa en Triss:)

Kanske man ska stänga av tv:n då och gå ut med hunden....?!

Koka ris på danska...?

Idag tog jag och Brellan och for en sväng till BRK och körde lite agility-hinder. Trots en massa godis så tröttnade Diesel på våra hurtfriska tillrop och sprang och hoppade in i bilen... Kul kille!
Sicken jädra väg det var dit. Det var som att åka snorloska (typ..?).

När jag fixade middagen satt Nellie i källaren och spelade "Singstar" på PS2. Hon skulle ha båda mickarna och sjunga själv. Efter ett tag hör jag ett glatt rop nerifrån: "JAAA! Jag vann!!!" :)

Dagens fundering består i varför man har mindre vattenmängd när man kokar ris på danska. Ja, alltså, på risförpackningen står ju "kokinstruktionerna" på både svenska, danska och norska. På svenska och norska tar man 6 dl vatten till 3 dl ris, men på danska så tar man 4,5 dl vatten...?! Öh...? Nån som har någon bra förklaring? Kanske danskarna så lösa i magen att man måste ta mindre vatten i kosten?? 
http://www.nordic-locker.se/documents/danska_flaggan_ezg_1.gif

Tuvis har varit på dans-pass. Verkar vara skitkul! (Jag vill oxå...)
Vem vet hur det slutar?!
http://www.muzicabuna.ro/pics/articles/1163762455.jpg

Nä, nu ska jag fixa kvällsfika till mina sötnosar!

Kram!

Dålig tajming...

Pratade just med Arbetsförmedlingens kundtjänst. Måste ju tyvärr skriva in mig som arbetssökande nu. Mitt i samtalet ser jag hundf-n göra nr 2 på hallgolvet!
"-Ursäkta lite, nu skiter hunden på golvet!" hör jag mig själv säga och sen drog jag ut jycken i nackskinnet med arbetsförmedlaren hängandes i luren. Förmodligen hör det inte till vanligheterna att han har såna samtal med sina arbetssökande..

Vad kan man säga? Bajs oxå!


Ensam mamma söker...

....är på tv'n nu. Här framför datorn sitter oxå en ensam mamma:) Fast jag söker inte....

Undrar om det är nåt bra på dumburken ikväll. Skulle vara skönt att slå sig ner med en kopp te och glo på nåt sevärt. Fast snart ska jag ta en supersnabb kvällsprommis med doggen. Barnen sover ju men vovven måste ju göra det som måste göras innan natten.... Tyvärr händer det fortfarande att han gör inne. Vet inte hur vi ska få bukt med det. Enda sättet är ju att ta honom på bar gärning, och det har jag inte lyckats med ännu.
Åsså går han och nallar saker att gnaga på. Alldeles nyss var jag tvungen att plocka ut en halv penna ur munnen på honom.... Övergående hyss? För lite "hjärngympa"?
Skulle ju ha varit på BRK och tränat lite mera agility, men var fan tar tiden vägen????

Hmmm... ser ut att vara en film med Will Smith på burken nu. Nä, det blir nog "Tyst vittne" på 4:an tror jag. Få se nu... var är min kopp te??


Skallebang!

Nä, ingen biverkning av medicinen. (Kanske för att jag tar Alvedon....?!)
Att det bultar i skallen beror helt enkelt på en enorm klantighet. Jag skulle bara böja mig ner och kolla om Diesel låg bakom Tuvas säng. Och ja, det gjorde han. Så när jag reser mig upp lyckas jag dunka skallen i dörrkarmen... Jamen, hallå???!!!! Hur klantig får man bli?
Ungefär som när jag försöker sätta upp håret samtidigt som jag går igenom en dörr. Vaddå armbågar rakt ut??
Det klantigaste måste nog ändå vara när jag, hur det nu gick till, försökte stänga bildörren innan huvudet hann ut....

Jo, jag förstår vad ni tänker... Allting har sin förklaring! Så är det nog:)

Snart godnatt.....

Kram!

Skogen är full av lingonben...

..hipp å happ å häppla. Hästen heter Sverker!!! (Ja, ni känner väl till den fräna låten?!)

Idag har Kimpa dragit till (inte "åt") skogen. De ystra älgjägarna ska ha party-party ikväll. "The same procedure as every year.." Hoppas dom får det trevligt!
Tuvis åkte till en kompis en sväng i eftermiddag, och jag, Brellan och Diesel for ut i lingonskogen. Hann få ihop nästan en full hink. Så nu är det bärrensning som gäller... :(
Brell var tydligen fasligt kissnödig så det blev två skogs-kissningar. Försökte på alla vis att inte få pink på byxorna och jag tror vi klarade oss. Men det är inte lätt när man håller i henne åsså kissas det liksom rätt upp mot himlen. Jösses vad vi skrattade!

Barnen sitter just nu och stoppar munnen full med godis och kollar på Bolibompa. En rejäl socker-kick innan läggdax är väl pedagogiskt och bra?!

I går kväll hade vi middag här. Hade tänkt laga en kinarätt på älgkött. Det blev det oxå, men inte enligt receptet utan ur huvudet. Det saknades så mycket på affären så det blev till att improvisera. Lite nervöst (å andra sidan är gästerna rätt härdade numera...), men jag tror det blev ok. Alla levde i alla fall när dom gick härifrån...

Nä, bärrensning var det ja....

Bye, bye!

Thank God, it's friday!

Fast egentligen, jag har ju som fredag varje dag numera.... Man börjar vänja sig vid ledigheten, men trots att jag har så mycket tid så rusar den iväg och jag är som vanligt rätt overksam. Det blir prommisar med doggen. Och Nellie är inte så mycket på dagis. Tuvis går ju i skolan men skippar fritids.

Känner mig mer inspirerad än någonsin att börja fixa här hemma. Bra tajming, med tanke på att jag snart får stämpla (får..? Måste, menar jag...). Då blir man väl stenrik va'?
Å andra sidan måste jag ju börja med att "rensa i röran" - och det rejält! Men var börjar jag? Det är ju som kaos överallt... Suck!

Nähä, nu börjar Nellie tjata om att vi ska hämta Moa (hon är ensam hemma idag). Egentligen skulle vi hämta henne mitt på dagen, men när längtan är stor så.... Tar med henne och Diesel på en prommis på studs!
Okey - Nellie har bråttom nu!
Vi ses!


Kanske ni tror...

...att jag skyndade mig att ringa ÖP häromdagen? Men faktum är att jag fick samtal av någon på ÖP när jag satt i en taxi i Stockholm. På nåt vis hade de hört att jag sett polisen häromkvällen. Antar att det är genom min blogg (trots att den inte ligger på ÖP längre:)) som de fått nys om min "upplevelse".
Det ser dock ut som att jag skyndade mig att ringa och tipsa.... Så är inte fallet!
Kim hade hört: "Jasså, var Åsa ute och gick med hunden?", flera gånger idag...

Nu är det säsongspremiär för "Idol" på tv:n. Ny jury. Nya sökande. Nya pinsamheter antagligen.

Vid vår Stockholmsvistelse träffade vi på en grupp sydkoreaner. Jag pratade lite med deras guide (den enda som förstod vad jag sa...). Vi fick vara med på ett par bilder (typiskt asiatiskt beteende att alltid fota??). Innan de for fick Tuva en 10-euro-sedel. Bara så där liksom. Och idag på tåget var det en äkta fullgubbe. Inte elak på nåt vis, men luktade mindre gott... När han gick förbi oss från Bistron så fick Tuva en påse Bilar, ett leende och sen gick han...
Vad är det med den ungen?

Ska för övrigt börja med min dunder medicin. Biverkningar verkar vara en självklarhet. Ont i huvudet är nästan solklart. Sen kan man få ännu lägre blodtryck (jag som redan har aslågt...) så jag får väl se upp så att jag inte trillar omkull... Fattas bara hjärnskakning och grejer oxå!

I morgon ska jag i alla fall till Gumman och få massage. Ska bli helt underbart!!!

Nä, nu ska jag se Idol och sen blir det en kvällsprommis med jycken. I skitvädret....

Kram!

Stockholm by night...

Eller rättare sagt, Haninge... Har förstås lånat mig en laptop (videofili som man lider av....)
Jag och Tuvis var uppe med tuppen i morse. Fast hela familjen var faktiskt uppe innan vi for. Skulle komma iväg SENAST kl 6:30. Åkte vid 6:38 och då behövde jag tanka en skvätt oxå.
Stod på bra på väg till Sundsvall (inga trafikpoliser som läser detta va'?!) men sen hamnade jag bakom någon som höll hastighetsbegränsningen på alla 50 och 70 sträckor (stress!). Sen var det diverse rödljus förstås (ännu mera stress!).
Parkerade på tågstationen och med 4 minuter kvar till avgång landade vi på våra tågplatser... (Pust!)

Vi startade med att åka till Kaknästornet och käkade lunch. Tuva har pratat massor om Kaknästornet, så varför inte?
Sen var det doktor-dax. Fy vale. Ska tyvärr tillbaka igen... Och fick medicin på recept och till och med farmaceften på Apoteket tittade två gånger på priset... Den nätta summan på strax under 600 kronor. Roligare kan man väl ha för pengarna?!

Har fått jättegod middag hos C&N och snart ska jag krypa ner i sängen. Känns att man var uppe i ottan...
I morgon blir det tågresa igen.

Gäsp.... nu måste jag nog knoppa....
Go'natt!!!

Polispådrag...

Var nyss på prommis med doggen. Såg poliser med polishund. Sen susade en polishelikopter lågt över byn och jag tror den landade på Qul i backen. Lite kymigt. Helt plötsligt börjar man se sig över axeln med förhoppningen att ingen galning är efter en.... Inte skulle dom bli rädd för hunden heller. Då hade han nog behövt varit några storlekar större....

Nu gick jag in på nätet och kollade om det kunde ge några ledtrådar (nyfiken som man är). Det närmaste en gissning jag kommer är de två män som är på rymmen från Säter... Hoppas verkligen inte att det är nåt sånt. Jag ska ju ut på en "kissa-kvällen-prommis" med Diesel sen... Törs jag??? Kanske ska låna med mig Kims jaktbössa? Fast då lär man ju få både polishund och helikopter på sig, och kanske Säterrymmare oxå...

Huvva....

http://www.kossan.se/roliga-bilder/p/en_bra_polishund_1.jpg(Inte riktigt den här hunden jag såg. Men nästan...:))