Snabbt avklarat....

Ja, så var det med den saken.... Tydligen var det lite fix och trix innan lill-tv:n skulle fungera. Och nu kände inte "cable-guy" för att ordna det utan istället ta en pilsner och softa.
Ja, det får man väl köpa då...

Faster är på väg hit och det ska bli sköj att träffa henne igen.
Hade ju planer på att dra med henne och kolla på Wallmans, men hon har ju redan sett showen... Så nu har jag bestämt att hela familjen ska iväg på After Ski på Dippan, troligen i morgon. Där underhåller ju Wallmans-gänget oxå!
Och för att man ska få gå på After ski så bör man väl ha "ski:at" först? Blir på längden, i solen =) i morgon tror jag.

Har oxå anmält Tuvis till fotbollsskola. En helg när skolorna slutar. Så får vi se om hon blir någon "Zlatan" :)


Nä, så nördigt att sätta sig vid datorn nu.... Ska ta ett glas rött och mysa en stund i stället!

Ha en trevlig valborg! Och var försiktig med raketerna. Tänk på alla skotträdda djur....

.

Re-la-la-la-laxa!

(Känns som att jag haft den rubriken förut...?!)

Har för en stund sedan landat i stugan. Här råder lugnet. Inte ens barnen gapar och skriker. Kanske för att vi gjorde ett stopp i stan och numera äger barnen faktiskt ett varsitt Nindendo DS Lite.
Höll på att få spunk när dom sa att alla "gamla" såna spel var slut och ersatta med ett annat liknande spel som kostade nästan 1000 kr mera! Men hux flux så fanns det faktiskt ett vitt och fint spel kvar och det är alltså Nellies nu.
Med tanke på lugnet så var det en klart bra investering!!!! =)

Oj, nu är det repris på "Så ska det låta" och det kan man faktiskt se här, trots att vi saknar "cable-tv". Måste kika.

I'll be back (Det där har jag nog oxå skrvit förut...:))

..

Filura!

Det har sina risker att ha Tuva hemma ensam på eftermiddagarna. I alla fall när hon bestämt sig för att filura!

* Hade papper i skorna.
* Klockan i hallen var framställd (vilket innebar att jag höll på att stressa ihjäl mig för att hinna till ridningen i tid...)
* Tejp på osthyveln....
* Kim blev bjuden på kaffe med salt i... (Uäck!)
* Mjölkpaketet i kylskåpet innehöll vatten!
* När Nellie skulle borsta tänderna så var det inte tandkräm i tuben - utan kaviar!!! (Dubbel Uäck!!!!)

Inget fel på fantasin direkt.....

.


Nervpirrare!

Jösses vilken rysare det blev i går. Nu snackar jag hockey-matchen mellan Sverige och USA.
Vid 2-5 till USA så började Kim fundera på att gå och duscha istället. Meeeeen..... 3-5 kom och då hände något med hela svenska laget (som innan dess spelat helkasst!) och dom började spela grymt!
USA tappade en del av sitt finlir oxå när målet i deras bak kom.

Vet inte hur många reaktioner kommentatorerna kommer att få på sin lilla kommentar: "Det är lätt att skita när arslet är fullt!" Tror att det gällde någon fint serverad målpassning eller nåt. Jag garvade, men antar att det var någon satte kaffet i vrångstrupen:)

För er som inte såg matchen så kan jag meddela att den slutade 6-5 till Sweden i sudden!!!!


Vrooom!

Klippmaskinen har anlänt! Värsta snygga apparaten alltså!
Sen kan man ju undra hur den fungerar.... och om det finns plåster till hundar....

.

Oinspirerad...

Bloggsinnet verkar ha gått på lite ledighet. Men jag, som bloggchef, måste ju hålla ångan uppe. Något så när i alla fall....

I helgen var det sånt superväder att det kändes inte lockande att sätta sig vid datorn alls. I stället blev det en pilsner i solen, en påhälsning på Holken 1 (där blev det en cider i solen!), middag på altanen och lite lövkrattning hanns med oxå. Jag och barnen var och kikade på hästhoppning i söndags. Kanonväder (fast det blåste en del) och alla som hjälpt till att ordna tävlingen hade verkligen gjort ett kanonjobb!
Träffade Jane oxå. Hon som en gång i tiden köpte Whiskey (hästen alltså) av mig.

Idag spöregnade det och åskan gick faktiskt i morse. Lite skumt, men...

Nu längtar vi efter Göteborgstrippen. Ska bli störtkul!
Vi funderar oxå på att åka upp till stugan en sväng i helgen, men vi får se. Eventuellt måste Kim jobba på söndag förmiddag och då känns det mesigt att åka.

Måste ta en massa foton för att lägga ut annonser på Lokus oxå, men HUR jobbigt känns inte det....?!?!?!

Nä, nu ska jag kolla in slutet på Bolibompa=)

Kram!

.


Kliar i tarmen....

Kan man gå till doktorn och få nåt recept mot att det kliar i motorcykel-tarmen (jodå, den finns där inne i kroppen någonstans...)?

Nu har ju massor av coola bågar tinat fram och det nästan gör ont i mc-tarmen när man hör mäkt-vrålet från mäkt-hojjarna.

Inte blir det bättre av att en av mina jobbarkompisar är stolt HD-åkare och det lär mullra gott vissa dagar när hon bestämmer sig för att "cykla" till jobbet. Och en annan jobbarkompis är på gång att ta mc-kort och köpa hoj.
Vad är det för sätt egentligen? Dom kan väl tänka på min tarm och lämna bågarna hemma helt enkelt?! Vore inte det att visa hänsyn? Ska tala med dom om saken.... Man kanske kan kompromissa så att motorcyklarna parkeras en bit ifrån, så att jag slipper se....? =)

Annars kanske jag kan köpa mig en moped...????
http://www.germes-online.com/direct/dbimage/50174128/Moped.jpg
Coolhetsfaktor? -89 kanske.....?


.

Aaahhh...!!!!

Helt underbart väder! Solen skiner och det är såååå varmt och skönt!
Jag, barnen och Diesel har promenerat en sväng ner på byn.

Nu är Brell på 5-års kala, Tuvis sitter på balkongen (i skugga ännu) och läser, Diesel har däckat någonstans, Kim är på vedbacken och jag sitter här och gymnastiserar fingrarna lite.
Pratade precis med faster som anlänt till stugan. Kanske skulle vi ta och bryta lugnet för henne nästa helg och invadera stugan vi me'?! Det är ju nu sista skidåkningen kan göras. Utförsåkningen har jag lagt på hyllan nu för det finns inte en suck att jag orkar åka i "klabbföret", men längd skulle ju funka. Annars kan man ju sitta i stugan och elda och dricka vin oxå:).

Ska nog invadera Holk 1 senare idag och se om det känns bra att ta en pilsner i solen på deras altan...

.


Nåt att göra i helgen?

Kanske gå och kolla på hopptävling i Ammer?!



Nyfriserad och nybadad!

Diesel har blivit klippt och badad idag. Jösses så svart vattnet blir när han tvättas. Och den jycken får ligga i sängen....:)
Han blev i alla fall ren och fin!
Efter tvätten far han runt som ett yrväder (milt uttryckt!) och hasar fram med öronen i golvet och framtassarna släpandes, medans han puttar sig fram med bakbenen. Ja, ni kan bara gissa hur det ser ut!

Har i dag bestämt mig, och skickat efter en klippmaskin och skär. Nu MÅSTE jag försöka lära mig hur man åtminstone skalar bort håret i ansikte och i öronen. Ja, på Diesel alltså.....


Och Tuvalisa hittade ett recept på hundgodis i KP. Så nu har vi "ugnsbakat" blodpudding-bitar!
 Dax att träna alltså...?!

Kram!


Bra position!

Tuvis och jag hade ridlektioner idag. Idag kändes det riktigt lyckat för oss båda. Tuva galopperade flera gånger (och det var ett tag sen för senast hon galopperade så stöp hästen och hon ramlade av!).
Själv lyckades jag väldans bra med min dressyrlektion. Skänkelvikningen gick lite som en dans och det var "strålande" enligt ridläraren. När lektionen var slut så fick jag höra att jag hela tiden hade "rätt position", vilket jag blev superglad att höra. Det är ju liksom tokviktigt att sitta rätt, annars blir resten fel.
Vår ridlärare Ulla är såååå himla bra! Alltså inte bara för att hon talar om när man är duktig, utan för att hon har så himla bra sätt att tala om hur man ska rätta till saker och bli bättre. Fantastiskt pedagogisk med ALLA!!!

Idag anmälde vi oxå Tuva till Ullas 3-dagars ridläger i sommar. Blir nog skoj och nyttigt för tjejen!

Nu ska jag återgå till Roomservice, och sen är det ju Grey's...=)

Kram!


Kursavslut

Har haft avslutning på hundkursen ikväll. Det var en trevlig stund som vanligt, men vi var inte många där. Förmodligen hade några helt sonika glömt bort det eftersom vi haft det på helger tidigare.
Diesel var till en början kaxig som vanligt, men det blev helt ok sen.

Fick bra tips på hur vi ska träna "stå" och "ligg" så det blir min nästa träningsutmaning. En av träningsdeltagarna tränade lite apport och då tittade vi på. Diesel gillar ju att bära saker, men kanske inte att hämta saker till matte på kommando direkt... Jag provade en morgon att rulla ihop ÖP och be vovven bära den till dörren. Han sprang glatt iväg med den, men strax före bron så släppte han den och var väääääldigt nära att pinka på den... Not good!
Men naturligtvis var det för mycket begärt - man ska ta små steg i taget! (Jodå! Nåt har jag allt lärt mig!)

Kursen är över men jag fick höra av mig till en av "hundexperterna" om/när jag behövde mera hjälp. Låter ju skitbra eftersom jag säkert kommer att behöva det. Kanske man kan "hyra" henne för lite privatundervisning sen. Då får man ju 100% fokus och vi kan ju inte bli annat än ett lysande ekipage?!

Nä, nu ska jag borsta tänderna! (Någon som antecknat...?)

Go'natt!

.

Tuesday...

Lite trött igen. (Men hallå, det är kanske dax att jag skriver nåt annat snart....?! Och vilken fantastiskt lockande inledning...)

Det verkar vara allmänn bloggtorka hos folk. Både bloggare och läsare (som förstås oftast är samma personer...) Tråkigt när man ständigt går in och kollar på sina favvo-bloggare och det är inte uppdaterat sen sent 1800-tal... (en liten lätt överdrift kanske...)

En liten katt har strykit omkring här på tomten. Jättesöt och kelig. Har inte en aning om vems det är. Men den är så gullig att barnen förstås har svårt att låta bli den, vilket fick sina följder.... Vi har alltså fått smakprov på Brells kattallergi. Hon är total-prickig men tack och lov håller det på att ge med sig. Men det har varit Aerius, Tavegyl och en dos cortisontabletter. Idag var kattskrället (ja, det är ju inte toppen direkt...) här igen och det var inte lätt att få Brell att låta bli den - trots att hon kliat som en galning senaste dagarna och dessutom sett ut som en vandrande prickig korv!
Bara att avvakta och se hur det kommer att gå med pollen-eländet som snart är här.


Hälsningar positiva tanten!


.


 


Hemma...

Efter en "kompakt" helg med viss ansträngning för hjärna och öron så är jag äntligen hemma. Tyvärr känns det inte riktigt som att jag haft helg direkt, men förhoppningsvis har vi gjort en hel del nytta för framtiden.

Uh, jag är så trött att jag inte orkar skriva nåt mera.... (Har i och för sig inte mycket att komma med heller...)

Kram!

Barn, barn, barn!

Känns som man har många barn nu... Tuvis hade kompis som sov över här i natt. Allt frid och fröjd, men lillasyster kan verkligen vara som en finne i rö..... Det är väldigt svårt att låta "stortjejerna" få vara i fred. Är det månne ett välkänt fenomen???

Nu har lill-monstret en egen kompis (och storasyster sköter sig alldeles själv:)). Dom provar på att göra nåt i ungefär 5 minuter, sen är det inte kul längre. Men nu är det "Singstar" som gäller och det verkar vara skoj eftersom dom suttit där en stund nu.

En annan av Tuvis kompisar ringde och kollade om hon kunde sova här i natt men det där får Kim bestämma. (Han är snällare än mig!!!) För egen del blir det ingen sovmorgon i morron för jag ska åka till Sollefteå. Det är en styrelse jag är med i som ska ha lite "Kick-Off". Det är inte så märkvärdigt som det låter, och det lär bli mest jobb!
Dom har inte rättigheter där vi ska bo och äta så det får nog slinka med en flaska vin i packningen.

I dag provade jag nåt jag inte provat förut. Lugn, det är inte droger....=)
Jag cyklade med Diesel. Det gick hur bra som helst!!!! Fast han blev nog lite paff över att behöva småspringa hela vägen. Vi får utöka sträckorna (och vår kondition) eftersom.
På torsdag ska den långhåriga varelsen äntligen få klippa sig. Nu är han så långhårig så han ser knappt nåt...

Oj, nu kommer Singstar-barnen..... Typ, hejdå då...:!!!!

.

Cykelvägar?

Har cyklat till jobbet ett par dagar.

Vad sägs om att byta namn på vägarna här till "Blå-puppe-vägen" ??????

.

Gothenburg!

Japp!
Efter många om och men så har vi äntligen klickat på "Enter" och bokat resan till faster.
Vi blir borta nästan en hel vecka (hoppas hon inte blir less på oss...). Har kollat med hundvaktarna och det är ok att ha Diesel så länge. Man är oerhört tacksam för hjälpen naturligtvis!

Hoppas fisk- och postvakten oxå kan ställa upp:)

Det blir nattåget för att spara tid och det ska blir tokskoj att få träffa faster igen! Åsså kan jag ju shoppa lite (?) till min garderob oxå=)

Antar att vi tar en sväng i Slottskogen där det finns en liten djurpark.

Påfågel Gotlandsruss  Antar att russen slår högre än påfågeln.....

.

Fast i skiten....

Snacka om att sitta fast... Tog med mig barnen och åkte till BHK ikväll där det var tränings tävling. Gissa om jag körde fast?!?!?!  Bilrackarn stog på underredet och leran sprutade. Snälla människor kom och skulle puffa upp mig ur gropen, men det gick inte så bra. Däremot sprutade leran oroväckande mycket mot dom som hjälpte till....:(
Pi hade en stor pick-up (?) och Su satte sig bakom ratten och baxade upp mig. Ett stort, stort tack för hjälpen!!! (Annars hade vi väl fått sova över där eller nåt...)

Träningstävlingen var kul att se. Nu har man lite hum om hur det går till och vad man bör träna på om vi någon gång skulle få för oss att tävla.... Skulle ju onekligen vara skitkul!!
Tänk om vi skulle bli bra till och med?

Nä, nu är det snart dax att natta barnen och själv måste jag hoppa i badet så att jag är representabel att gå på jobbet i morgon.

Ses!

.

Kaos och oreda!

Det är precis vad det är i min garderob!
Nu är det riktig kris igen. En sju-jädra utrensning skulle vara på sin plats (bara att inse att vissa kläder kommer jag aldrig mera att använda, av en eller annan orsak...typ, en några år för gammal storlek till exempel....).

Skulle vilja göra en "utan-medföljande-barn"-resa till någon stad och shoppa loss ordentligt.... Men då gäller det förstås att man är på hugget och inte tappar shopping-suget när man väl är där.

Åsså kanske man skulle vänta lite och hoppas att magen krymper något efter all påskmat....

.

Härliga påskhelg!

Om bortser från anledningen till vår påskhelg så är den helt underbar!
Kanonväder och massor med "umgåsning" (?), alltså att man umgås och träffar folk.

I går hade vi 4/5 (eller egentligen 4/6...) av Holk 1 här och vi käkade bakad potatis med tre olika röror. Det blev så fullt i mag(g)arna att vi inte fick plats med någon efterrätt=)
Sen satt vi och softade och surrade. Barnen (och för all del jag oxå) fick god hjälp att komma vidare på det nya tv-spelet Indiana Jones. Det var storkusin-Adam som var experthjälpen!

Och i kväll ska vi ha trevligt igen. Vi ska äta påskmiddag hos...gissa?Ja, Holken 1 !
Tror att vi blir 17 pers!!! Finns det hjärterum så finns det stjärterum!
Så får man plocka fram den lilla engelska man kan eftersom en av gästerna inte spikar svenska. Jag pratar engelska "hellre än bra", men det brukar räcka=)

Inte nog med det... I morgon är vi bjuden på grill-lunch i Pålgård. Mera "umgåsning"! Skoj, skoj!!
Antar att man snart kan rulla fram efter all god mat och dryck....

Nä, nu ska jag och Malla-balla ta en prommis i vårvädret!

Påskpuss!

.

Festis

Har varit ute på en promenad med Diesel. När det inte blåser kallt så är det supervarmt väder. Lite svårt att klä sig nu, för ena stunden blåser det svinkallt och i nästa sekund känns det som sommar!
Blev toktörstig så nu sitter jag och sörplar  på en Festis. Rackarns så gott!

I går sörplade jag en del oxå. Det blev utgång till Kaffestugan och det blev en jättetrevlig kväll. Like good old times liksom...
Först träffades vi några brudar hemma hos mig och sjöng upp oss lite:) Sen fick vi skjuts ner på byn (ja, man ville ju ha kvar orken att släppa lös på dansgolvet... ).
Bra blandning med folk och jag hade som sagt skitkul.
Åsså fick man sig en kram av Snygg-Emil! =)

Nu ska jag vila en stund för sen blir det till att gå ner på byn och handla lite. Vi ska bjussa 1:a holken på lite käk idag.
Måste försöka vila bort segheten nu.....

.

Ja det är våren, ja det är våren....

Suttit på altanen i solen och druckit en pilsner (eller ska jag vara ärlig så blev det faktiskt två...).
Helt underbart väder och man mår som en prins(essa)!
Barnen har varit ute i solen och lekt med kompisar. Våra två har ju fått varsin kick-bike av sin far och det är en riktig hit! (Även om det blivit sårskador och hål i nya jeansen...)

Det blir utgång i kväll. Ska bli jättenajs. Kaffestugan har övervåningen öppen och det är ju inte så ofta det är party där uppe! Antar att det blir mycket folk. Kanske tinar många fram när det är sol och skönt?!

Nu sitter Tuvalisa och är imponerad över sin mamma som kan skriva på datorn utan att titta på tangenterna...=)
(Jag måste alltså titta på Tuva när jag skriver dom här meningarna....)

Nä, nu är det midags-görnings-dax.

Vi ses kanske i kväll?!

.

Påskägg och promenad

Idag tog jag sovmorgon:) I men öronpropparna (en förutsättning...) och sen tryna under täcket medans resten av familjen är tokpigga!

Väl upp blev det en brakfrukost med gröt, salami, paprika, leverpastej och en massa smarrigt. Så då var det ju bra att man tog en prommis sen. Fick trevligt sällskap av Malla och vi surrade en massa strunt (som vanligt...).
Det lutar starkt åt utgång i kväll. "5 pojkar" på Kaffestugan.

Vi har oxå hunnit fixa påskäggen. Kimpa ritade en snygg karta och jag skrev ledtrådar. 4 ledtrådar var fick barnen leta fram genom kartan och sen gissade dom sig till var äggen fanns gömda! En riktig hit!
Och jag har förstått att man lär få hålla på den här traditionen måååånga år till=)

Nä, nu har guben bakat scones så nu blir det fika!!!

.

Sugen?

För att nästan citera Shakespear....

"Att gå ut - eller inte gå ut.... That's the question..."

Sugen på Kaffestugan i morgon. Kan ju bli najsigt..... 

Någon fler som är partysugen...?

http://www.homefurnish.com/CMS400Min_dev/uploadedImages/gameroomgym/gameroomaccessories/iStock_000001552303Small_175.jpg

Skärtorsdag

Få se nu.... Är kvasten på laddning? Kläder behöver man väl inte tänka på, det är bara att klä sig som vanligt...:)
Måste försöka ladda upp med gorra ifall det dyker upp några andra kärringar idag.
Hos vissa är det tradition att gömma påskägg och dessa ska hittas genom en skattkarta. Tuvalisa är supertaggad och vill naturligtvis att vi gör det hemma oxå. En bra idé och jag måste nog försöka greja det på nåt vis....

http://static.matton.com/t/150/MC/HW10199.JPG
I går var det ridning igen. Jag fick äran att rida Rambo som är en av de största hästarna. Kanske är mankhöjden 164 eller 167 om jag minns rätt. Gissa om jag såg ut som en liten fluglort på den stora kusen?! Men Rambo var en trevlig häst, även om det var lite svårt att försöka rida ihop honom (det där kanske bara hästmänniskor förstår...?).

Vi har även planer på att våldsgästa faster under Kristiflygare-helgen. Skulle vara jätte-jätte skoj!!!
Men jag var in och kollade priser på tåg och flyg... Huuuuu! Vette katten hur vi ska göra. Vill ju gärna, men resekostnaden verkar bli dyyyyyyyr....:(

Häv ä najs däj !

.


Bakad potatis med röror

Smarrigt värre!!!!

Potatisen
Skölj, borsta och torka potatisarna och baka dem i 225 grader, mitt i ugnen. ca 50 min.
Räkna 1 potatis per pers.

Skagenröra
1 kg räkor med skal (eller hyfsat många utan skal...)
2 msk hackad dill
1 dl majonäs
1 dl lätt créme fraiche
salt och svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk rödlök finhackad

Skala och hacka räkorna. Blanda räkhacket med dill, majonäs och créme fraiche.
Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt gärna skagenröran stå kallt en stund.

Kycklingröra
140 g bacon
1 grillad kyckling
1 päron
1 avocado
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2,5 msk mango chutney
4 dl lätt  créme fraiche
curry
salt och peppar

Blanda créme fraiche, mango chutney, vitlök och curry i en bunke. Salta och peppra efter smak.
Tärna fint avokado och päron. Hacka den halva rödlöken. Lägg allt i bunken och blanda.

Tärna kycklingköttet. Knaperstek bacon. Servera till potatisen och toppa gärna ytterligare lite hackad rödlök.

Bon appétit!!!!

.


Några kilo hår...

Igår kändes det som att familjen Roos blev några kilo lättare.... Vi tog nämligen och stegade till vår frissa och kapade en hel del av våra kalufser. Brell klippte nog mest, och har nu håret till axlarna. Tuva toppade. Kim klippte en hel del och själv åkte det många centimeter. (Kan det röra sig om en decimeter eller mer...?)
Frissan tyckte att vi skulle ha vägt oss före och efter klippningen=)

På kvällen drog jag iväg på möte. Jösses vilket maratonmöte det blev.... Började kl 18:30 och var slut 22:45. Ahhh!!!! Det var den söndagskvällen liksom....

För övrigt undrar jag vad som händer med byn.... Det håller på att bli alldeles för många tomma skyltfönster....

.

Glasbitar i maten...

Efter allt snack om glasbitar i maten...

Tuva: Mamma, vad blir det för mat idag?
Jag: Hemlagade köttbullar och potatis.
Tuva: GOTT!!!!
Jag: Ja!
Tuva: ...Ere glasbitar i dom???

.

Hästbajs och rödvin!

Ingen jättebra kombination antar jag, men dagen började tidigt med att åka till stallet och mocka. Och fylla höpåsar till förbannelse! Det är ca 23 IKEA-påsar som ska fyllas med hö..... (Nu kan vi snacka booooring....).
Efter hö-påse-packning och mockning av 8 spiltor och en box så fick Tuvis ta en liten sväng med favvo-hästen Malve. Lycka!!!

Sen hem och dammsög lite grus (det dras ju med enorma mängder av både 2- och 4-fota...) och sen tog jag mig ett bad. Hade förhoppningen att det skulle bli lugnt och fridfullt, men systrarna Roos bestämde sig för att utöva den berömda syskonkärleken så det blev mindre fridfullt och istället risk för hörselskada och nervsammanbrott....

Efter badet tog jag och Tuvis en prommis med doggen. Tuva cyklade. Vilken lycka att snön smält bort från gatan och att man ÄNTLIGEN får cykla!!! (Båda barnen är just nu ute och cyklar fram och tillbaka på den snöfria vägen!!!)

Så bestämde vi oss för att våldsgästa Holken 1 en sväng. Där "Chill Out:ade" (vitsigt värre!) en stund och surrade en massa. Lika najsigt som vanligt!
Vi bestämde oss för att i påsk äta gott  tillsammans och spela. Det ser jag fram emot!

Nu står pärer på kokning och hemlagade köttbullar (dom där supergoda) från frysen på spisen.
Igår blev det ju bakad potatis med kycklingröra och ishavsröra. Fy attan så gott!!!
Så nu sitter jag med ett litet glas rött och bloggar lite. Ska ta och duka bordet och choppa lite sallad.

Bäst jag flyttar röven till köket och gör lite nytta alltså...

Kram!


.


Boooooooring!!!

Nä, nu jäsiken vill jag gå hem!

Ska åka och handla lite först. Ikväll blir det nog bakad potatis, kycklingröra (förhoppningsvis utan glasbitar...), en god grönsallad och ett glas vin!!!
Ah, min mage börjar redan att knorra....

Och ikväll är det Talong.....Tolang....nä, Talang! Det ska vi se på!

Hääääärliga fredag!


.

Sårskada...

Det kan inte vara nyttigt med för tuffa ridlektioner...
Har fått en bränn-/skavskada på "skinklåret"....

Stackers mig!!!!

Huhu, huhu..!

http://brattlin.se/carmenzita/images/galleri5.jpg 

Shopping!

Det bidde en fin shoppingdag igår. Egentligen hade jag väl önskat att jag haft mera kläder till mig själv med hem i påsarna, men en "skjort-klänning" från Indiska blev det enda plagget... Nåja. Brell fick en ny fleecefodrad galondress och galonhandskar som blir perfekt att ha på dagis!
Hon hade även önskat sig en duschmössa eftersom hon nu går på gympa med dom "stora barnen". Så när vi kom hem blev det galondress och duschmössa på. Samtidigt förstås!!!

Tuvis fick nya jeans från JC. På rea, så det var helt ok!

Som alltid blir det lite smått och gott. Till mig själv köpte jag dom här. Doftar underbart!

Papaya shower gel                               Papaya Puree  Body lotion


Åsså åt vi gott och efter ordentlig påtryckning av Tuvis så hamnade vi även på Törners. Försökte pressa i mig en "Killevipp" (stavfel...?), men den blev mig övermäktig.... Tuvis prinsess-tårtbit slank dock ner problemfritt...=)

.


1,5 miljoner !!!! Håll i hatten nu!

Tuvis och jag drar in till staden i morgon.
Jag har vunnit 1.500.000 kronor!!!! Och det blir självklart en ny bil. Ska ställa Saaben någonstans med nycklarna i, till någon bättre behövande....
Eller...nä.... Ursäkta, men jag kommer inte på nåt bra och trovärt aprilskämt.
Faktum är att jag HATAR att bli lurad - särskilt på 1:a april. Det kan bero på att jag är en godtrogen (eller trög???) människa och har svårt att fatta vissa typer av skämt...
En människa har lurat mig idag Och det var faktiskt ok för det var Tuva - den lilla spjuvern! =)

Antar att ni har sett
LT's artikel idag....?!
Ok, Mike - kanske Kim kan få leasa en bättre begagnad väst av polisen till höstens älgjakt? Helst inte för många hål i, och kanske finns den som kamouflagefärgad...?=)

Ja jädrar!!! Kolla här!!! (Tänk vad man kan hitta på nätet när man har lite att göra...)




Nåväl, i kväll var vi på ridlektion igen. Onsdagarna är numera hästdagar. Det var ett riktigt svettigt pass - men kul !!!!

Men Tuvis och jag ska faktiskt till stan i morgon. Fast vi åker Saaben hem oxå:)
Det blir till att leta galonis-dress till lillpyret, jeans till Tuva och lite annat smått och gott. Ska bli riktigt mysigt att få umgås med stortjejen en dag. Bara hon och jag. Och vi ska hitta ett trevligt lunchställe och äta gott!

Nu känns det som att det är dax för bingen. Natti, natti!!!!!

.