Äntligen ett riktigt horoskop.... (?!)



Vattumannen (21/1-18/2)
Du är uppfinningsrik och du lutar åt progressivitet. Du ljuger mycket och ofta. Du upprepar samma misstag gång på gång eftersom du är korkad. Alla tycker att du är ett jävla svin.

Fiskarna (19/2-20/3)
Du är en pionjär och tycker att de flesta människor är skithuvud. Du är snabb att ge igen, otålig och full av goda råd. Det enda du gör är folk du möter förbannade. Du är snarstucken.

Väduren (21/3-20/4)
Du har livlig fantasi och tror ofta du är förföljd av Säpo eller PRO. Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskyr dig för att du skryter med den lilla makt du har. Du saknar självförtroende och du är en allmän nolla.

Oxen (21/4-21/5)
Du är praktisk och ihärdig. Du äger stor beslutsamhet och arbetar som fan. De flesta tycker att du är envis och tjurskallig. Du är bara en jävla kommunist.

Tvillingarna (22/5-21/6)
Du är intelligent och snabbtänkt. Folk gillar dig eftersom du är bisexuell. Du tenderar att vänta dig för mycket tillbaka i förhållande till vad du ger. Det innebär att du är en snål jävel. Tvillingar är ökända för incest.

Kräftan (22/6-22/7)
Du är sympatisk och förstående när det gäller andras problem, vilket gör dig till en lättlurad sate. Du skjuter alltid upp saker. Det är därför du alltid kommer att gå på A-kassa och tära på samhället. Alla som sitter i fängelse är kräftor.

Lejonet (23/7-23/8)
Du ser dig själv som en född ledare. Andra ser dig som en idiot. De flesta lejon är bråkmakare. Du är fåfäng och tål inte kritik. Din arrogans är direkt vedervärdig. Lejon är tjuvaktiga slynor och får ut mer av onani än sex.

Jungfrun (24/8-22/9)
Du är den logiska typen och hatar oordning. Din pedantiska attityd gör dina vänner och arbetskamrater fysiskt sjuka. Du är kall och okänslig och somnar ofta när du knullar. Jungfrur blir bra bussförare och hallickar.

Vågen (23/9-23/10)
Du är den artistiska typen och har svårt att hantera verkligheten. Är du man är du högst sannolikt bög. Dina chanser till anställning och bra lön är lika med noll. De flesta kvinnliga vågar är horor. Alla Vågar dör av könssjukdomar.

Skorpionen (24/10-22/11)
Du är värst av dem alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du kommer att klättra till toppen av karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln. De flesta skorpioner blir mördade.

Skytten (23/11-21/12)
Du är optimistisk och entusiastisk. Du har en vårdlös tendens att blint lita till turen eftersom du är fullkomligt talanglös. Majoriteten av skyttar är fyllon. Du är en värdelös skit.

Stenbocken (22/12-20/1)
Du är konservativ och rädd för att ta risker. Du är kort sagt en feg fjolla. Ingen stenbock har någonsin betytt något. Du borde ta livet av dig.

.

Som ett barn som börjar 1:an!

Eller kanske snarare som en vuxen som "fått" sig en häst i julklapp..... kände jag mig idag!

Åkte till stallet och tänkte kolla läget lite inför torsdagen. Så ikväll fick jag stallnyckel och eget skåp. På skåpet står det nu "ÅSA" skrivet med spritpenna på silvertejp! Har aldrig varit så nöjd över mitt namn på silvertejp någonsin=)

Det kändes lite märkvärdigt faktiskt. Nu är man snart en av dom där "som har en alldeles egen häst".
Med tanke på att det är en dressyrhäst så kanske man måste börja lära sig att gå med näsan i vädret oxå?! NÄÄÄÄÄ, nu skojade jag förstås. Hoppas att det är en skröna. I alla fall om vi någon gång ger oss ut på tävlingsbanan.

Bara en dag kvar nu, sen bär det av..... Kuuuuul!!!!!

.

Jag var inte glömsk....

... för jag hade med sladden för att ladda in bilder i datorn!

Eller vänta nu.... Jag var nog glömsk i alla fall...?

Äh, jag kommer inte ihåg......

.

Inkomster och utgifter....

Statoil... alldeles för mycket pengar för att bara åka runt...

ICA.... fan, man kan väl leva på överskottet ett tag?

A-kassan... Ok, det är väl bäst känns det som....

Elräkning... Men fy så trist!!! Men rätt nödvändigt då....

Åsså bidde det en del häst förstås! Försäkring (blä!) boxhyra och anläggningskort..... Ok, det är ju rent nöje så jag får väl inte klaga....  Måste nog skicka gubben på Granngården så hästkraken får nåt smaskigt att äta när han kommer till mig. Måste boka hovslagare oxå... Jävla skit!
(Nu är det nära..... Dan före dan före dan före Bassedan!?)

"Bara" sadelinköp kvar nu...

-Kiiiiim... Är det ok om vi äter gröt och hårdbröd resten av månaden????? (Och kanske ett par månader till....=))

.


Sjukstuga?

Trodde att jag åkte på jobbet i morse, men jag tror att jag har hamnat på sjukstugan...

Det hostas och kraxas och pratas om feber.... Måtte man vara immun mot alla konstiga bakterier som flyger i luften här....

Blä!


.

Givakt och manöver - nu är julen över!

Och det känns skönt att åka hem idag. Vi har precis proppat i oss en stadig brunsch, och nu är nog den allra mesta julmaten slut! Halleluja!
Barnen sitter uppe och spelar Wii. Julklapp förstås! Till detta köpte jag med nya Super Mario, men jiiiiises vad svårt det var.... Eller så är det jag som är otränad=)

Nu längtar jag till torsdag - för då hämtar jag ju Basse. Men jag saknar sadel... Känns som en ganska viktigt detalj dock....

Nä, nu ska jag börja packa ihop lite utspridda grejer....

Ses!

.

Ett gott skratt förlänger livet...


Glömsk...

Jag tog med mig kameran, men jag glömde att ta med sladden som jag laddar in bilder i datorn med....

Klantarsel!

.

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen....

....om man bara stannar inne i stugan.... Typ...

Idag har jag haft en skööön slappardag. Resten åkte till Duved och åkte slalom, men jag tyckte att jag kunde vara hemma med Diesel=)
Jag och doggen tog en långprommis i det härliga vädret. Gubben hade fått med sig hundkopplet i fickan, så jag improviserade och tog ett paketsnöre (sen igår) och hade i fickan ifall jag skulle behöva koppla honom. Men nu sprang han lös hela vägen. Dock gjorde han ett litet avsteg och jag fick lov att vråla ordentligt.
Då ser jag ett huvud som sticker fram bakom ett hus. Människan såg ut som ett stort frågetecken.... Tror jag det!

Sen tog jag en "tjuvdusch" (det är inte så gott om vatten och alla vi kan inte duscha i stugan..... - men JAG är lite EGO så.....). Så nu känner jag mig hyfsat "ny".

Inatt drömde jag att det visade sig att Basse egentligen var en liten B-ponny! Bara det att han hade så enormt lång man, som stod rakt upp, så man hade mätt mankhöjden i slutet av manen..... Jösses! Sicken tur att man vaknade....

.


 

Julafton!!!!

I morse sov vi ganska länge och sen satt vi i soffan och kollade på sista avsnittet av julkalendern. Vi firar julen tillsammans med Kimpas ena bror och hans familj. Alltså har barnen sällskap av två av sina kusiner. Jättekul!
Nu har nästan alla dragit på sig täckbrallor och dunjackor och gett sig ut. Men jag sitter hellre inne i stugvärmen och "nördar".

Det är -17 ute och betydligt bättre än -27, men just nu känns det ändå bäst att sitta här vid brasan och de tända ljusen.

Nu är det en evig väntan på Tomten förstås. Hoppas han inte kommer ner genom skorstenen bara. För då blir det "Burned-up-santa-claus" den här julen....

GOD JUL på er alla!


Dan före dopparedan!

Ok, jag ska inte tjata om att det är en 7-årig, PRE-skimmel igen.... (Hö, hö!)

Tomten! - Nu har jag skaffat min julklapps-häst alldeles själv. Så vad sägs, Tomten.... Jag önskar mig en riktigt schysst sadel, ryktgrejer, benskydd och en massa sånt skoj!

Ok?....

.


Bassilusko....?

Ja, kärt barn har många namn. Hittills har han fått heta "Bacillen", "Basilusko" och "Spanskt inavel".... Nåja, de som uttalat detta har haft ett leende (ett snällt!) på läpparna så - ok då....=)

Han är en 7-årig P.R.E-häst (Pura Raza Española!). En skimmel. Och naturligtvis den allra, allra vackraste hästen i världen!!!

Här får ni ett smakprov på vad han kan - med rätt ryttare. (Åja, jag och Basse kanske är där snart oxå....)  





Dan före dan före dopparedan!

Hoo-hoo! Snart är det dags för Tomten att jobba. Själv är jag ledig den här veckan och det är superskönt! Nog för att jag drömmer om jobbet på natten, men på dagen känns det som om jag kan slappa.

I dag har jag stekt köttbullar och gjort coleslaw. Det sistnämnda fick vi vara snabba med att parkera nere i källaren för den var MYCKET god! Så god att risken fanns att den inte skulle finnas kvar till julafton...=)

Åsså längtar jag efter hästen! Förstås!
Det är en PRE-häst. Han är alltså född i Spanien. En skimmel. 7-år och sååååå fin....!
Ni lär få höra mer om honom, vare sig ni vill eller inte....

I morse ställde vi klockan och jag och Nellie gick till skolan. Bara för att konstatera att det var ingen skola idag. Även Nellies klass hade jobbat in den här dagen, och vare sig jag eller Kimpa har uppfattat det.
Nåja, man klev ju upp i tid då....

Nu står Tuvis och fixar fruktsallad. Vår efterrätt!

Ses och hörs!

.

Uppdatera mera?!

Ja, man kan inte anklaga mig för att uppdatera så hårt för tillfället...

Vad har hänt? Nja....
Akvariet är tokrent! Jag och gubben gjorde ett ryck och nu är gruset, stenarna och allt jätterent. Härligt! Fiskarna trivs som...tja... fisken i vattnet?!

I morse låg dock en firre och sprattlade BREDVID akvariet! Jag fick halvt panik, men med konstgjord andning så överlevde den. Typ, snabbt in i akvariet igen alltså...

Oj, nu måste jag hjälpa en fröken i badet. Hårtvätt!

Och just ja, jag har ju köpt häst idag.....=)

.

Mätt i magen

Herrejösses så mätt jag är. Gubben gjorde en supergod paj, och till det blev det sallad och ett glas rött. En typisk fredagsmiddag. Härligt!
Barnen springer omkring och har så mycket energi att jag blir helt slut av att bara se på dom.
Egentligen önskar jag att dom ville gå och lägga sig så att jag kan lägga mig i soffan och bara slappa.

I går var jag på massage igen. Och det blev en halvtimme zonterapi. Jag var tydligen ovanligt frisk i kroppen och det låter ju bra. Däremot har jag problems med skulderpartiet och där gör det GRISONT!!!! Fick magneter satta i öronen, just för att behandla det onda i skuldrorna. När dom sattes dit så trodde jag att blodet skulle spruta - det gjorde ont! Men inte var det nåt vasst, utan det var bara punkterna i öronen som gjorde ont. Märkligt!
I vart fall hade jag big problems att prata i telefonen idag. Headsetet var helt uteslutet.
Satte på mig lurarna vid första samtalet, men kände direkt att det var inte ok. Huvudvärk som ett brev på posten. Sen blev det till att prata i den "vanliga" luren, men jag höll den så långt från örat jag kunde eftersom mina öron är VÄLDIGT ömma...!

Antar att det blir tidig kväll. I morgon måste man ju vara "fitt (?!) får fajt" och köra till Sundsvall. Ska bli otroligt spännande att se "prinsen"....
Tänk om jag blir hästägare.....  Precis vad man behöver när tiden ändå inte räcker till=)

Men hur var det nu... Jo, man ska leva i nuet och må så gott man kan medans man har hälsan och livet!

Kram på er! Snart är det jul!

.

Nakenhund?

Doggen är nyklöft och nybadad. Tog värsta saxen och klippte av massor med hår. Nu ser han ut att vara kusin eller nåt med en kinesisk nakenhund. Typ....
Men han verkar nöjd i alla fall. Det blir täcke på honom i morgon eftersom kung Bore har bestämt att det ska blir skitkallt! (Man kan kalla det taskig tajming av mig om man vill....)

På lördag bär det av för att provrida en supersnygging. Ja, en häst alltså!!!!
Ärligt talat.... Budet är lagt....



Kär...?




Sopig dag...

Och jag har bara mig själv att skylla.... Dricker man vin och cider till sena natta så orkar man inte göra så många knop dagen efter. I dag alltså....
Men kvällen var supertrevlig så man får väl anse att det var värt det - nästan=)
 
Det var vansinnigt skönt att ligga i soffan och sova. Men till slut gjorde jag ett ryck och gick ut på prommis med hunden. Sen åkte vi till ridskolan och kollade på en jättefin luciashow. 
Traditionell maskeradhoppning - och jag ångrade faktiskt att jag inte var med.... (En annan behöver ju knappt klä ut sig heller, i fall man skulle vara häxa eller nåt....)

Nu är det sista veckan på ridskolan innan jullovet. Gissa om man kommer att få häst-begär?!?!?!?!

Snälla Tomten - kan jag få en häst i julklapp??


.

Alla kan inte cykla.....


I alla fall inte som den här killen!!!

Se och njut av en snubbe med mod och balans....





Festen har börjat!


Tjohoooo!!!!



.

Abstinens!

Herregud! Ridningen var inställd igår. Va'?!
Det liksom kröp i benen och jag blev svimfärdig av abstinensens... Eller nä... inte riktigt. Men nu var det ju över en vecka sedan senast och det är LÄNGE det!

I kväll ska vi ha julpartaj på jobbet. I morse hade en av mina medarbetare, som tillhör det "pyssliga" och "mysiga" hållet, tänt marschaller - fixat glögg - och spelade fin musik (ja, inte hon själv, men på cd-spelaren).
En fin morgon alltså!

Med tanke på kvällen tänkte jag försöka klä mig något sånär hyfsat idag. Det slutade med att jag var klädd helt i svart från topp till tå. Jag frågade min käre man om det var ok att vara klädd helt i svart.
"Javisst! Det ska jag oxå vara idag!" svarade han.
Bara det att han ska ju jobba på begravning....


.

Argumentera aldrig med en kvinna!

Ett man och en kvinna var på semester. Efter middagen ville maken ta en tupplur.
Frun bestämmer sig då för att ta en tur i båten, fastän hon inte känner till sjön. Hon åker ut en bit, lägger ankar och tar fram en bok och sätter sig och läser.

Plötsligt kommer skogvaktaren förbi i sin båt. Han stannar bredvid kvinnan och säger:
-God morgon, frun! Vad gör ni?
-Jag läser en bok, svarar hon (och tänker, Syns inte det?) -Det är fiskebegränsning här, informerar han.
-Ja, det är möjligt, men jag fiskar inte, jag läser.
-Ja, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen och skriva en rapport.
-För att jag läser? svarar hon tvivlande.
-Ja, det är fiskebegränsning här, informerar han igen.
-Men jag fiskar ju inte, jag läser.
-Jo, men du har utrustning till det, så du kan ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen.
-Om du gör det blir jag tvungen att anmäla dig för sexuella trakasserier, säger kvinnan.
-Men jag har ju inte rört dig, säger skogvaktaren.
-Det är sant, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst.
-Ha en bra dag, frun! sa skogvaktaren och åkte iväg.

SLUTSATS: Argumentera aldrig med en kvinna som läser.. Det är mycket troligt att hon kan tänka samtidigt.


.

Minne? Vilket minne? Vaddå?

Gissa om det är överfullt i skallen? Idag glömde jag totalt bort en "bonus"ridlektion... Suck! Ja, ni fattar själva hur illa ställt det är då!!

Men jag kom ihåg tandläkaren - och det gick fin-fint. Och jag kom ihåg massagen. Gissa om det gjorde ont?!
Fattar inte hur hon kan hitta alla onda punkter. Fast det är ju liksom meningen förstås. Men F-N vad ont det gjorde bitvis. Nåja, det var helt klart välbehövligt så nästa torsdag ska jag dit igen... Förhoppningsvis blir det bättre och bättre med mina onda punkter.

Nu ska jag ta och lägga lite pussel! (Inte bara barnen som fick nåt på Barnens Hus...=) )

.

La stada

Det blev en stadstur idag. Fast ingen shopping (om man bortser från några hundralappar på Barnens Hus...).
Vi hälsade på F&F. Bakade muffins (som höll på att bli bortglömda i ugnen....) och en Jansson.
Barnen slocknade för natten på väg hem. Det var skönt för föräldra-öronen...=) Så nu ligger dom ute i bilen och sover.....
Nä, nu skojade jag förstås! Det blev t o m borstade tänder innan dom somnade i sina sängar igen.

I morgon är det jobb igen. Ladda, ladda, ladda!!! Ska hälsa på tandläkaren en sväng (nästan lika kul som att betala ett gashusspjäll till Saab-jäv....)

Nä, nu ska jag kolla lite fler hästannonser.... Märkligt fenomen det där.....

.




Varför.....

..... i hela friden sitter jag och kollar en massa hästannonser?????

På en lördagskväll dessutom!!!!

.


IDOL

Någon som såg IDOL igår? Jag blev alldeles slut av att kolla på Eriks framträdanden. Snacka om ståpäls!
Han är helt klart grym på att sjunga och showa. Självklart ringde vi och röstade.
Det ska bli kul att se finalen nästa fredag. Heja Erik!!!

Åsså tyckte jag det var riktigt skoj när Piotr klev upp och sjöng Westlife-refrängen och sen står självaste Westlife bakom honom=) Ha,ha! Vilken kupp!

Nä, nu är det skidskytte som gäller!

Vi ses snart igen!!! (Nu när jag kan skriva strunt hemifrån oxå!)

.


Tjabba, tjena, hallå!

Kolla vem som sitter och "datoriserar" (???) hemifrån?!
Kimpa fick låna en dator från sitt jobb och efter åtgärder av barnens duktiga kusin så kan jag nu koppla upp mig! Kanske det t o m kan tänkas bli bilder i bloggen igen?

Jippie!

.

Saab kostar!

Alltså kanske inte att köpa in - men tydligen att äga!
Gissa om det blev det billigare alternativet att laga bilen, eller det dyrare.... Suck!!!!

Nåja, släpp den tanken nu och tänk på att det är freeeeedag. Jihooo!
"Nu är det fredagsmys..."

Gubben åker till staden för att käka julbord ikväll, så jag och tjejerna ska försöka rodda ihop någon slags middag (total fantasibrist dock....) och sen kolla på Idol. (Heja Erik!!!).

Kanske blir det ett glas vin oxå. (Man lär däcka efter den här arbetsveckan....)

Ses och hörs!

.

Överväldigad....igen!

Måste säga att jag är helt fascinerad (och glad!) över alla grattishälsningar som dundrade in igår. På FejsB, mejl och SMS. Kändes nästan som att jag blev minst lika ihåg-kommen som när jag fyllde jämt!
Att man sen blev kallad "gammal kärring" av ungdomarna i stallet kan jag ta, eftersom det var med ett leende dom sa det=)
En av ungdomarna gjorde en seriös gissning på att jag fyllde 32! Jajjamensan!!!! Mera sånt!

Åsså gick det rätt bra för mig och Sune på ridbanan. Som vanligt sprätte han en hel del, men när vi hoppade banan så taggade han ner och det flöt på bra. Kul, kul!!!! (Hur ska jag klara mig utan ridning i flera veckor om jag opererar mig????)

Ja... jag sa ju det - att det skulle bli en bra dag!


.

Överväldigad...

Skulle nästan kunna tro att jag fyller jämt (i siffror alltså... inte hela tiden...) för det dundrar in FB-gratulationer (via mejlen) och SMS!

Så glad jag blir!!!!

.

Man tackar....

för diverse grattishälsningar på FB. Jag får ju meddelandet via mejl - annars skulle jag inte sett dem. Jag har ju ingen dator hemma, och här på jobbet är FB spärrat. Så nu känns jag som en taskmört som aldrig besvarar något på FB....

Så är man ett steg närmare "gammkäring" då... Suck! Men morgonen var toppen! Vaknade av att Tuvis kom med ett fint paket. I det låg en sjal från Wahlbergs som jag spanat in tidigare=)
Och av Brell fick jag ett SNÖ-armband!

Gissa vad jag har på mig idag...?! =)

Och ikväll är det tårta.... NOT!!! För gissa vad jag ska göra??? (Tisdag... ni vet, stallet, rida, hoppla....)


Det blir en bra dag idag!

.