Kasst!

Ikväll tyckte jag bidragen i Melodifestivalen sög!
Ingen som "satte sig" och man sa - Ja, va bra! Slätstrukna låtar och tråkigt.... Nåja, det finns väl större bekymmer än att en deltävling i Melodifestivalen suger:)

Sitter uppe i stugan och mår gott. Barnen har precis slocknat och själv är jag oxå ganska trött. Vet inte om det är nåt mer på dumburken att kika på.

På Barnens Hus idag köpte vi ett pussel som jag och Tuvis började lägga ikväll, men inte hann vi lägga klart det. Så det var bara att packa ihop eftersom vi behöver bordet för att äta frukost i morgon.

Kanske man ska ta och borsta gaddarna och börja fundera på refrängen....

Kram!


.


Ett litet tips bara...

...om ni tänker laga den middag jag gjorde idag.
Ta't lugnt med tabascon:) Det blev jättegott, men hyfsat starkt. Fast barnen åt utan att klaga direkt, men Brell drack ungefär 4 liter havredryck=)

I morrn drar vi till stugan. Ska bli skönt med lite semester. Har inte packat ännu, men det hinns nog.

Tog och duschade Diesel ikväll oxå (med Nellie som assistent...) så nu luktar han gott! Efter tvätten drog han runt som en virvelvind och gnodde sig mot mattor och golv. Passade på att stoppa honom i badkaret i pausen på "Let's dance", så naturligtvis missade jag när Magnus lyfte Tony Irwing. Attans! Kim och Tuva garvade hej-vilt och där stod jag i badrummet och undrade vad som var så roligt...:(

Äh, ska ta och duscha lite själv nu - jobbigt!

Måste komma ihåg att packa med datorn förstås....

Friday!!!

Hääärligt med fredag!

När jag kommer hem ska jag hälla upp ett glas rött och laga middag.
Det blir ett recept från nya Buffé (där det för övrigt fanns mycket gott!!!) 

Jag tar kycklingfiléer som jag redan hade hemma. Och svårigheten i det hela lär vara att hitta färsk timjan i affären....

Ahhh, magen börjar redan att kurra!!!

Ha en skitbra helg på er!


Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra


Ingredienser
Portioner: 4

1 kg kycklingklubbor
1 vitlöksklyfta
1 msk tabasco
2 msk råsocker

ROTFRUKTER
700 g blandade rotfrukter (t ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternackor)
1 sötpotatis (ca 300 g)
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 dl färskpressad apelsinjuice (ca 2 apelsiner)
1 kruka timjan

FETAOSTRÖRA
200 g fetaost
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
1 apelsin
olivolja 
salt 
flingsalt 
nymalen svartpeppar 

Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Riv vitlöken och blanda med tabasco, socker, 1/2 msk olja och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i en långpanna. Pensla över oljeblandningen.
2. Skala rotfukterna och skär dem i stavar. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Skala schalottenlöken och vitlöken. Krossa vitlöken lätt. Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.
3. Ta undan några timjankvistar till garnering. Repa och finhacka resten. Ringla över apelsinjuice och 2 msk olja. Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Vänd runt.
4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
5. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Riv apelsinskalet fint och pressa juicen. Tillsätt apelsinskalet och ca 1 msk apelsinjuice. Smaka av med peppar. Klicka röran på kycklingen och servera med rotfrukterna.


Dubbelpass!

Körde två pass i ridhuset ikväll. Tog och hoppade in i Tuvalisas grupp oxå. Det var hoppning och jag är helt såld. Sååå jäkla skoj!
Vi hoppar ju inte särskilt högt, tror att det låg på 70-80 cm i dag, men om någon hade frågat om jag ville prova hoppa 90 cm - 1 m så hade jag nog inte tvekat.

Andra lektionen red jag på Zacc igen. Den där arabkorsningen som jag blev lite småkär i förut. Nu är jag förälskad...=)

I mörrn är det fredag. Skönt!
Just ja, jag ska ju göra någon god mat då har jag bestämt. (Och Kvasthilda, jag ska försöka att inte äta så mycket... eller hur var det nu... just det - "försöka" skulle visst bort från meningen....:) )

Jag ska lägga in receptet på morotsmuffinsarna oxå.... men just ikväll orkar jag inte.... Någon som är baksugen? (Baksugen..????)

Nä, man kanske ska ta och softa en stund innan det är dax för bingen.

Natti-natti!

.

Plötslig fundering....

I dag vid middagsbordet får Nellie en blixtfundering och utbrister:
"- PAPPA!!!! Varför måste inte du torka dig när du har kissat?????"

Jag försökte verkligen att hålla mig för skratt, men det gick inte. Jag garvade käken ur led!
Och jag kan även meddela att hon fick inget bra svar heller.... Det var tydligen nåt med "att ha rätt schvung..."

HA, HA, HA!!!!!


.

Jamen grattis!

Så får man säga grattis till förlovningen!
Och grattis till allt ståhej det innebär.... Herrejösses vilket mediauppbåd. Inte så konstigt i och för sig, men vad alla ska tycka och bry sig.
Jag kanske oxå ska bry mig lite...? :)  Eller det gör jag ju redan eftersom jag bloggar om det... typ...

När kungen och Silvia gifte sig så hade man ca 1200 poliser "för säkerhets skull" (ha,ha!!). Vaddå? När jag gifte mig fanns det oxå polis på plats. Förvisso endast en - och han var inte ens i tjänst... Men ändå...


Daniel och Victoria på presskonferensen. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX



Sova med fienden?

Inatt har jag drömt mardröm. Länge sen senast dock... Befann mig i nåt som liknade filmen "Sova med fienden". Inte kul alls!!! Vaknade, kollade på klockan och tänkte kliva upp. Men jag tittade som tur var ännu en gång på uret och konstaterade att jag sett väldigt fel... Ah! Slumrade om - utan mardrömmar den här gången.

I går var vi på bio. "Lassemajas detektivbyrå och kameleontmysteriet". Lite läskig (hade jag i alla fall tyckt om jag var barn) men mycket rolig! Och jag såg att "Män som hatar kvinnor" ska visas på Centrum den 11 mars. Kanske man ska kolla efter barnvakt.....

Just nu sitter jag och äter lunch, framför jobbdatorn. Egentligen skulle jag ha lättat på tung-gumpen, men... Käkar en god fetaost-sallad med köttbullar i. (Den måste ju göras lite matig...)
Inser att jag måste försöka stoppa i mig lite mindre av allt gott. Det är ju banne mig mars snart och snart vår och sommar..... Men jag har så ofantligt dålig karaktär. Hjälp mig! Hur ska jag lyckas?

.

Yes! Yes! Yes!



Misa like!

,

Melodifestival!

EMD äger!

Som Tuvalisa sa: "Dom rockar fett"!

Våra röster går till EMD!!!!

.

Utmaning!

En utmaning som jag egentligen snappat åt mig alldeles själv. Mest för att se om jag klarar utmaningen... För i det här fallet är det verkligen en utmaning. Och ärligt talat -jag tror inte att jag fixar den....

Allt ska alltså börja på samma bokstav som ens eget namn... (Hur lätt är det när namnet börjar på Å?! Ååh!)

1) Vad heter du? Åsa (bra början!)
2) Ett ord på fyra bokstäver: Åska
3) Flicknamn: Åse
4) Pojknamn: Åke
5) Yrke: Åkare
6) Färg: Åder-blå...
7) Klädesplagg: Ålskinn?
8) Mat: Å....ååå....Åh, helvete va' gott!
9) Sak i badrummet: Pl..Åster...?
10) Plats/stad: Åbo
11) En orsak att vara sen: Ångest
12) Något man skriker: Åååååååååååååååååååååååååååh!
13) Film: Åsa-Nisse på jaktstigen (gissa vad mycket man kan få fram när man googlar...)
14) Något man dricker: Ålborg
15) Band: (Edin och) Ådal
16) Djur: Åsna
17) Gatunamn: Åkervägen
18) Bil: vrÅl-Åk ?
19) Sång: Å Karl-Gustav...
20) Aktivitet med mer än en deltagare: Åka buss?

Shit....

.

Skitskytte...

Spännande, spännande. Till sista sträckan. 5 bom! Tjosan.... Men så satte hon full pott på sista stående skyttet. En raket i baken nu så kanske hon kan ta en hyfsad placering i alla fall.
Ja, det får väl räcka som dagens sportreferat:)

Huvudvärken gör sig påmind med jämna mellanrum och jag har inte en aning vad det kan bero på. I natt var jag övertygad om att jag höll på att få en stroke eftersom det värkte stötvis i vänster lill- och ringfinger. Detta plus att jag haft en del huvudvärk på vänster sida av skallen gjorde att jag förstås började bli en liten hypokondriker...

Snart är det lunch och sen ska nog Kimpa och barnen åka slalom. Jag ska nog ta en längre runda med doggen istället.

Oj, nu har barnen krig... Måste gå och kolla...

.

Ny kökspersonal

Har ju varit hemma med Brell idag med. Idag var första dagen hon var feberfri. Från morgonen. Sen hade hon lite feber igen, men det är nog inget att oroa sig över eftersom hon är pigg som en lärka!
Själv vaknade jag med huvudvärk. Händer i princip aldrig så det kändes konstigt och otroligt besvärande (även om den inte var allt för "ond").
Brell ville se på en film på morgonkvisten så då tog jag och sov en stund i soffan - och vips - så var huvudvärken nästan borta.

Eftermiddagen har jag tillbringat i köket. Tillhör numera "kökspersonal" för BHK och det skulle vara nån kurs i helgen. Dom behövde fika så jag gjorde snoddas och morotsmuffins. Kanske lite överambitiöst, men det kändes helt ok eftersom jag hade gott om tid idag. Egentligen hade jag behövt dammsuga, städa akvariehelvetet, städa ur några skåp...osv. Men vaddå.... Man prioriterar ju..=)
Snoddas-receptet var egentligen för en form på 30x40 och långpannan är ju några centimeter till åt alla håll... Så den bidde lite platt...:(   Men jag hoppas att det blir liiiite bra i alla fall.
Barnen fick slicka av elvispar, slickepottar och bunkar. Och även om det inte var till oss så fick dom förstås provsmaka resultaten. Där blev det i alla fall klart godkänt :)

Nu står Brell och Kim och fixar middagen. Jag hade totalt stilltje i hjärnan där matidéerna samlas, så även om jag var på Konsum idag så kom jag inte på nåt att äta. Tur man har en rådig gubbe. Han bestämde lite ilvasst att vi skulle göra pizza. Så det sker just nu i köket! Jag gjorde pizzasallad, men den går ju på en grisblink så det var inte särskilt ansträngande.

Tappade upp ett glas rött och satte mig vid datorn. Ahhhhh!!!! =)

I kväll är det "Let's dance" igen. Det är såååå kul att se. I kväll ryker George eller Carl-Jan. Annars...

Förresten, någon som har en schysst symaskin till salu? Vår Bernina från 1800 kallt verkar ha lagt av...

Ha en tokskön fredagskväll! Det ska jag ha!!!

Kram!

Puls!

Antar att det var fler än jag som hade hyfsad puls under mixedstafetten (skidskytte alltså). Det var spännande som attan och det gick ju sketabra!!! Det är en grymt bra publiksport eftersom det inte bara gäller att kunna åka skidor utan även ha taktik och nerver i åkningen så att man lyckas få till bra skjut... Eh... ja, alltså att skyttet lyckas!

Idag vabbar jag. Brells feber verkar avta. Strax över 38 idag, men har haft kring 39 sen i söndags. Fast nu kommer hostan... Jippie kaei....:(
(Men det är rätt ok att kunna se skidskyttet och längdåkningen...=))

Fantastiskt väder ute. Solen skiner och snön gnistrar. Kallt dock. Men det ska bli mildare till helgen. Och snö sägs det. Behövs det verkligen mera snö..?
Ikväll lär det vara kallt i ridhuset, men överlevde vi förra gången så fixar vi det nog idag oxå. När Tuvis kommer hem från skolan ska vi baka en "avramlings-tårta" som hon får bjuda ridgruppen på. Det hör ju liksom lite till när man har fallit ur sadeln...

Nä nu måste jag nog ut med Diesel så han får lätta på trycket.

Kram!

.

Saknat mig...?

Det var länge sen jag hade ett sånt här uppehåll i bloggandet. Men faktum är att jag gjort nåt försök, men då har blogg-eländet inte velat funka...

Egentligen känns jag helt fantasilös och vet inte vad jag ska skriva om, men jag tänkte i alla fall ge er ett livstecken (om någon möjligen gått in på bloggen i hopp om nya bokstäver...)

I lördags var vi ju på Allt för byn. Jag tycker nog att ÖP-Fridas
recension var rätt överensstämmande med mitt eget tyckande. Fast jag vill gärna nämna Berits medverkan. Jag tror allt kroppshår reste sig när hon sjöng. Jiiiises vilken pipa hon har!!! Så jäkla underbar att höra. (Och det skriver jag verkligen inte bara för att hon brukar kika in här emellanåt!).

Häftigt var även Jocke Färdigs vinglasnummer. Hammarstrands-låten spelad med vinglas. Häftigt!!
Åsså Tobbe då... Jag ler.... Hans "föreläsning" om tics var härlig. Han är en riktig teaterapa! Efter en liten stund på hans uppträdande knackar Tuvalisa på mig och frågar lite försynt "Mamma.. Vad är pitt?"..... Så fick hon fylla på ordförrådet då:)

Jag är helnöjd med showen och tycker att dom gjort ett enormt arbete. Tänk att alla idéer, manus och koreografi var satta av ensemblen själva. Stor kram till er alla (Berit, du får hälsa=)) och tack för en glädjande show!!
Naturligtvis måste jag inte nämna något mindre bra, men ett nummer flög mig förbi. Jag hörde knappt ett ord av monologen (falsett och en enorm hastighet är nog förklaringen). Trist, men sant...

Annars då? Jo, jag och Mastodont-Mäts åkte till Stockholm igår. Över dagen... Upp klockan 4 på morgonen (gäsp!) för att flyga med propellerplan till Bromma. En heldag med bara in-put och det blev rätt fullt på hårddisken.... (eller om jag drabbades av nåt virus där på eftermiddagen för jag orkade nästan inte sitta kvar på stolen...). Sen flyg hem...
Tack och lov körde Mäts. Annars hade vi nog inte kommit hem... Förresten såg vi en älg på vägen hem. Den tokfan (älgen alltså - inte Mats) höll på att tvärvända och springa ut i vägen igen...
I går blev det ingen middag så jag var rätt hungrig när jag kom hem. MEN jag var alldeles för trött för att ens orka koka te. Gissa hur trött jag var då?!
Så redan klockan 21 slumrade jag sött och sov i drygt 10 timmar den natten. Sköööönt!

Nellie har feber sen i söndags. Runt 39 grader. Rätt pigg ändå, men snorig. Räknar inte med att hon kan gå på dagis nåt den här veckan vilket ställer till en del. Kimpa är hemma till onsdag och sen får jag vara hemma torsdag-fredag. Hade verkligen behövt arbeta på fredag, men det måste Kim oxå så det gäller att prioritera...

Avslutningsvis vill jag beklaga sorgen som drabbat M's nära och kära. Ibland är livet orättvist. Eller ska man kanske säga att det är döden som är orättvis.... Vila i frid M....  
                   
                                                               http://www.harnosand.pingst.se/verksamh/2101/200402/images/kors.jpg

.

Nu så....

... har jag surat klart.
Men jag lägger mitt tidigare, försvunna, inlägg åt sidan (nån måtta får det vara!).

Vad har hänt sen sist?
Tja....

- Tuvalisa ramlade igår av sin ponny som snubblade i galoppen. Det gick rätt bra, men det finns naturligtvis roligare saker att göra...

- Roligare för mig - jag fick rida en privathäst i går. En arabkorsning som heter Zacc, och jag blev lite småkär faktiskt...:)

- Diesel har klippt sig. Dock inte som "helrakningen" i stan, utan han har fortfarande en del lockar kvar. Men rätt mycket hår åkte. Lika bra att kapa av en del eftersom hans hår, liksom resten av familjen, växer som ogräs.

- Vi försov oss litegrann i morse.

- Tuvalisa hade friluftsdag och jag fick jaga slalomskidor i Pålgård i morse:(

- Tuva har väldigt yrsliga föräldrar och som en följd av detta åkte hon på kalas idag utan paket...:(

- Jag har klarat ytterligare några nivåer på barnspelet på PS...:)

Vad händer framöver då?
Eftersom jag inte har kristallkulan här så kan jag inte se allt, men...

- I kväll blir det ett (?) glas vin!

- I morgon ska vi se Allt för byn på Storsjöteatern.

- På måndag måste jag kliva upp i grisottan (ska vi vinka till varandra då Maggan?!) för att åka grisflyget till Stockholm.

.


Bajs!

Skrev ett hyfsat långt inlägg.... som försvann....

Så nu surar jag en stund....

.


Män som hatar kvinnor....

....är ju normalt ingen hit.
Men den 27 februari lär det bli det....

  
                                                                            Michael Nyqvist som Mikael Blomkvist!

.

Kevin Borg!

Äntligen...

The Beginning - Borg Kevin

Jag har förbeställt skivan på
CDON.COM och väntar så småningom hem ett signerat ex!!!
Jippie!!!

.

Gasledning vs Vattenledning? Och etanol då?

Såg på nyheterna igår om diskussioner kring att bygga en gasledning från "hit" till "dit". Det är tydligen fullt möljigt om det finns pengar bakom projektet. Och att någon tjänar storkovan på det hela förstås.

Men hallå? Om det går att bygga en enorm gasledning så måste det ju gå att bygga en vattenledning till dom länder som saknar tillgång till vatten. Där barnen varje morgon får gå mil för att hämta en hink med ofräscht vatten.
Självklart skulle det gå, men det finns ingen som tjänar stora pengar på det och därför sker det inte. Världen kryllar av pengar och folk badar i diamanter (som det för övrigt kan ligga omänskligt lidande bakom...), vältrar sig i konstig exklusiv mat och dryck, åker på lyx-lyx, osv. Men på vissa ställen i världen skulle det vara total lyx att få äta sig mätt och ha tillgång till rent vatten. Märkligt hur det kan vara...
http://www.vild-eken.se/img/vatten.jpg

Och etanolen sen... Jaha, nu tar man odlingsmark från fattiga bönder (naturligtvis i ett redan utsatt land) för att odla spannmål för etanolframställning. Bönderna tror på en stor ljusning i och med detta eftersom man förlitar sig på att "följderna" av detta blir en klar förbättring av deras livssituation. Något som förmodligen inte alls stämmer med verkligheten...
Man debatterar ju även om etanolframställningens miljöpåverkan. Låter det vettigt??

http://www.e24.se/images/2007/070417/etanol.jpg

Nä, nu ska jag börja knåpa på ritningen till vattenledningen...

.

The bottom is nådd....

-29 grader.
Bilen knakar och dörrarna är svårstängda.
Man fryser om fötterna och kinderna.
Hunden vill knappt gå ut.
Snövallarna är så höga att dom numera utgör en trafikfara.
Vägarna är smala och det är inte kul att möta skolbussen.
Det är så mycket snö utanför mitt fönster att jag inte ser nåt annat än vit snö och himlen.
Jag fryser om fingrarna - inomhus.
Det lär vara minst sagt iskallt i ridhuset i morgon.

Ge mig lite hett kaffe!!!

.

Underbart väder!!!

Lite bitigt, men soooooooligt och enormt vackert!!!

Jag vill gå en långprommis med doggen!!!

.

Kyla...

Jag tycker inte om när det är så här kallt.... Idag är det -21 på morgonkvisten. På nåt vis längtar jag till sommaren när det bara är att dra på sig ev. skor och ge sig iväg. Inte täckbrallor, halsduk, mössa, osv.... Blä!

Igår bidde det kvällsjobb och kvällen flöt på snabbt så det gick bra. Väl hemma blev jag frusen och fick lite ont i skallen. Men idag mår jag prima igen!
Hamnade framför tv-spelet igår kväll. Jag har börjat spela Tuvas spel "På andra sidan häcken" (jo, det är inte direkt nåt vuxenspel - men kul ändå!) Tur att man inte är arbetslös för då hade man väl fastnat hela dagarna framför spelet. Det är ju lätt beroendeframkallande....

Nä, nu är det jobb (på dagtid) som gäller!

.

Lappluva me' tofs på! Fy fan vad det snöar!

Det måste ha kommit enorma mängder snö under helgen. Och det snöar rejält fortfarande. Närmar vi oss en halvmeter? Diesel verkar älska snön och han plöjer gärna under snön med hela huvudet. Det är ingen svart hund som dyker upp sen..:)
Nu är han väldigt hårig. Jo, han är ju en hund och ska vara rätt hårig, men jag menar att det är lite för långt här och där. "Skägget" och håret vid ögonen måste kortas så att han kan äta och se nåt...
På torsdag ska han till "frissan" och det känns bra.

Just nu håller jag på att åtgärda bristen av bröd och bullar i frysen. Det blir sötlimpor och vetebullar. Degarna står på jäsning nu och jag gruvar mig lite för bull-kavlingen. Den är så jobbig.... Eller kanske beror det på att jag saknar muskler i armarna? (Mina muskler ser ut att ha hamnat på undersidan armarna....???)

Kimpa ska iväg och jobba sen. Barnen och jag ska nog snickra ihop lite korv Stroganoff idag. En heldag i köket för min del alltså.

Så måste man väl ut och skotta igen....

Inte bara maten som fastnar i "skägget"....



.


Bloglovin'....?!

Hittade det här på nätet,....

Vad kan det vara för spännande...?


.

Let's dance

Jag ska leka jury för kvällen.... Men jag ägnar mig inte åt "fott-blaaden" utan bara vad jag tycker ikväll! :)

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Morgan Alling -
För mig får han väldigt gärna vinna hela skiten. Lysande! Och otippat duktig dansare... Ska vi gissa att han blir #1 2009?

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Laila Bagge - Superduktig och verkar grymt ambitiös. Jag tänker då inte på det där med tyngd i benen och vad det nu var.... Hon dansar bra! Och hur snygg är hon inte....?!

Foto: Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Magnus Samuelsson - Häftig kombination med stooora muskler och dans. Och visst är han härlig att se på dansgolvet?! Även om jag får lite "Hulk"-vibbar så gillar jag Magnus!

Niclas Wahlgren har en känd syster. Foto: Maja Suslin/SCANPIX
Niclas Wahlgren - Verkar vara en hyvens kille som bjussar på sig själv. Förmodligen inte världens bästa dansare, men jag tittar gärna på honom ett tag till. Heja Niclas!!!

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Elisabet Höglund - Jag tycker det är rätt trevligt att titta på hennes dans även om hon är långt ifrån någon favorit. Kanske gillar jag dansen mest pga danspartnern Tobias Karlsson. Han har en enorm förmåga att sätta rätt koreografi för att det ska passa hans "tanter". Och han ser ut att ha så roligt. Och jag är övertygad om att han är en schysst kille!
Elisabet gör det bra med tanke på alla krämpor! Hon ligger inte på topp för att åka ut ännu...

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Kitty Jutbring - Tack och lov har hon skärpt till sig en aning. Från början kändes hon mera som "hej-kom-och-hjälp-mig" (och jag tänkte "ta henne därifrån - FORT!"). Men som sagt, hon har ryckt upp sig en aning. Men för min del är det helt skitsamma om hon ryker.

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Hasse Aro - Vad sa dom i nåt program - att alla kvinnor över 40 var så förtjusta i denna karl...???!! Hmmm, kan inte påstå att jag tillhör den gruppen. Jo, över 40 är man ju, men Hasse Aro? Nä....
Kanske skulle han efterlysa ett par nya dansskor eller nåt.... Bye, bye Hasse!

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
George Scott- Vaddå? Jabba höger - jabba vänster..... Borde väl ha ett hyfsat "fott-arbäte", men icke!
Kanske taktkänslan har försvunnit i takt med käftsmällarna...?!

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Carl-Jan Granqvist - Suck... Han må vara expert på vin och god mat, men dansa...? Det känns nästan jobbigt när jag tänker på hur hans danspartner Maria Lindberg måste slita för att få honom att ta några steg på lördagskvällen. Undrar verkligen om hon tycker att det är så himla skoj....?!
Skulle dansen möjligen bli roligare att se om han tagit sig ett par glas champagne innan...?!

Vem tycker ni ska vinna?


.

Tragiskt....

Fredag, och det är otroligt skönt att få helg. Sitter med ett glas rött och är mätt och belåten efter en god hemma-pizza. Barnen sitter i soffan och kollar på tv. Vi väntar på "Let's Dance"...

Men idag har jag blivit rätt sorgsen. Det är en person som under lång tid haft stora problem med... vad ska man säga? Sig själv egentligen. Psykiska problem. Nu verkar det som om vården har gett medicin mot besvären... Stark medicin... Helt tom blick och jag antar att man kan säga att personen är totalt nerdrogad och avskärmad från omvärlden.
Hela kroppshållningen och bristen på ett levande ansiktsuttryck visar att det är tungt, tungt medikamente som satts in.

Jag känner inte alls människan men blir ändå så sorgsen. Hur kan det bli så fel?
Det måste även vara jobbigt för anhöriga. Hur ska dom tackla det hela?

Tack gode gud för att jag inte hamnat i psyk-träsket..... Det verkar djupt och bottenlöst....

.

Hopp-la!

I natt har jag sovit som en liten gris. Tokskönt att vakna och känna sig hyfsat pigg igen.

Är nyss hemkommen från veckans ridlektion och det är ett elände att det är en hel vecka till nästa gång...
I kväll var det skitkul. Jag är så stolt över mig själv - det här låter nog löjligt - men vi hoppade hela 70 cm. Tur ingen sa det INNAN, för då hade jag nog fegat lite...:)
Det är riktigt skoj att hoppa. Fast det var måååånga år sen jag gjorde det. Fruktansvärt många år sen. För senaste omgången jag red så red jag ju i en special-dressyrgrupp....

Ok, har alla noterat detta noga nu? Jag menar, det var ju enormt viktig information - typ.....

Snart är ridklubbens nya hemsida igång (hoppas jag) och det känns bra. Det har ju varit helt stilla på den fronten alldeles för länge, men nu borde den nog kunna göras officiell snart.

Ja jädrar i lådan vilket spännande inlägg det här blev...=)
Men å andra sidan är det så himla få kommentarer på mina inlägg så det var strunt samma...
(Men tack till er som brukar lämna några rader förstås. Det är kul!)

http://www.rohk.se/upload/3.jpg Inte direkt så att man kan säga "släng dig i väggen Malin Baryard-Johnson"... Men ändå...=)

.

Vojjne, vojjne...

Är huv'et dumt får kroppen lida....

Astrött redan klockan 19. Och vad gör jag? Sätter mig och fixar en hemsida (ja, det är inte så avancerat som det låter) ända tills nu....

Men för fan - GÅ OCH LÄGG MIG !!!!!


.


Reinkarnation....?

För många år sen hörde jag talas om ett sätt att se på detta med vad som händer efter den oundvikliga döden.
Man resonerade som så att "onda" människor återföds på nytt, gång på gång tills de blir "snälla och goda" människor. Inte förrän då fick dom komma vidare till Himlen / Nirvana / Paradiset eller vad man nu trodde på.

Det låter i och för sig inte helt fel på nåt sätt. Om man är en riktig elak och ond jävel så kanske man återföds till gås och plockas på sitt dun flera gånger i sitt liv, eller tvångsmatas för sin levers skull... Eller har oturen att bli ett merinofår och spänns fast i stålställningar medans någon, som förmodligen i sitt nästa liv återföds till en belgisk blå eller nåt sånt, går och skär bort en bit av rumpan med kniv. Eller kanske blir man en liten gris som "måste" transporteras ett otal mil utan varken vatten eller pauser, men väl med elstötar, till en säker död. Eller en.......

Ja, kära nån. Tyvärr skulle man säkert kunna skriva om sån här skit hur länge som helst.

Alltså, kommer man aldrig att få sluta förvånas över människans dumheter? Nu är det säkert ingen som tänker på reinkarnation längre - men väl vad som hamnar i plånboken...

Sorgligt!!!

.

Nojjig!

I går kväll var jag super-duper trött! Gick och la mig kl 22 och trodde att jag skulle somna innan huvudet landat på kudden. Men vad händer??? Kan inte sova! (Speedad??)

Började känna efter och inbillade (?) mig att jag frös nog lite så där smått sjukligt. Eller var jag kanske lite febervarm ändå...? Ja, va sjutton, man kan ju inte annat än bli nojjig med alla kollegor som varit helt däckade!

Slumrade säkert till emellanåt, men sista gången jag tittade på klockan var 01:45. Sen vaknade jag klockan 5 igen...
Jag var rätt trött i morse. Och jag är minst sagt trött nu... Förhoppningsvis sover jag som en stock i natt!

Å i morgon är det ridlektion igen! Jag (och Tuvis) längtar.....:)

.

Folkigt värre!

I dag hade jag faktiskt tre kollegor på jobbet så det var folkigt värre - jämfört med vad jag varit van de senaste dagarna på jobbet. Visserligen var det kraxiga kollegor, men har jag stått emot den förskräckliga sjukan så hoppas jag att jag klarar mig helt! (Dom funderar på vad jag är gjord av som inte drabbats....)

Kan säga att jag är väääldigt glad över att få kalla mig frisk (så frisk jag kan bli!) för det är tydligen en grym, grym förkylning med feber och man däckar totalt. Det vill jag ju inte ha!

Har precis ätit (lax å pottisar med god sås!) och nu ska jag ta och hoppa i plurret. Känner mig rätt slut i rutan efter allt arbete... (fast det är ändå ok!) och behöver ett varmt skumbad!!!

Kram!

.

Enkel och god fisksoppa!

Efter en del ansträngande huvudbry så blev det fisksoppa till middag. Den är god och dessutom mycket enkel att laga.
Någon som vill testa?

4 pers. (ja, alltså detta är ingen ingrediens.... bäst att förtydliga detta...:))

Skiva och fräs en purjolök. Smula saffran över purjolöken.
Fyll på med 1 liter fiskbuljong (tärning).
Skär fiskblock (400 g torsk) i stora bitar och lägg i.
Småkoka i 10-15 min.
Tillsätt 1 dl grädde, räkor (får ej kokas)  och dill..

Servera med ett gott bröd!

Plättlätt!
Idag tärnade jag potatis som fick koka med. Antar att man kan stoppa i lite vad som helst som man tycker passar.

-


Snygga strumpor!

Jag tror inte att jag har visat mina snygga strumpor. Eller har jag det? Skitsamma, för här kommer bild på mina alldeles egna snygga...



Och det finns ytterligare ett fåtal exklusiva strumpor som sitter på andras fötter...:)

Visst är jag duktig?!


.

Idag och igår

Har precis tittat på reprisen av Körslaget. Jag tycker att Eriks kör har varit mycket bra, men det kändes ändå helt rätt att Hannas kör vann igår.

Innan tv-tittandet tog jag en prommis med Dajsel. Skönt väder och solsken! Vovven sprang lös hela vägen idag oxå. Visste faktiskt inte riktigt hur det skulle gå idag, för jag vaknade och hade värk från höfterna och ner i fotlederna. Hmmm, kan det verkligen vara träningsvärk från den långa promenaden i går? Det blev ju även en del "off-road" och det kanske min ynkliga kropp inte pallade...

Annars är jag rätt slö idag. Vi hade en toktrevlig sammankomst hos Holken 1 igår. Det bjöds på kalkon (!) med risotto och det var supergott! Och småplocket innan maten var oxå supergott. Så gott att jag nästan åt mig mätt före middagen. Inte helt smart... men gott!
Det serverades gott vin oxå.... det känns idag.....:)

Nu ska jag ta min vacumskalle och försöka komma på vad vi ska äta till middag idag.....

.