Pink!

Både jag och barnen har helt plötsligt blivit helt sålda på den här låten:



Cool brud!

.

Utmanad...

Jag brukar ha lite svårt för att uppfylla "kraven" när man blir utmanad på bloggen. Men nu har jag blivit utmanad av Jannike och jag ska försöka klara av det den här gången...:)

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 (eller minst 4) personer som du utmanar.

Ok, here are the results of Åsa Roos... (Läs och häpna? Eller kanske bara gäspa?)

1) Jag har emellanåt ett riktigt ruttet morgonhumör...
2) Jag äter gärna korv till pannkaka!
3) Så fort jag kommer hem från jobbet brukar jag hoppa ur jeansen och i mysbyxor/långkalsonger (antar att min man tycker att jag är extremt ärtig här hemma....)
4) Jag svär för mycket.
5) Jag löser alltid korsord när jag badar (i badkaret alltså....och det är ofta!!!)
6) Jag har druckit champagne och åkt limousine med Per Gessle och Marie Fredriksson!
7) Jag skulle gärna vilja läsa Stieg Larssons 4:e bok.
8) Jag har aldrig bytt däck på en bil.

Inte helt lätt att komma på nåt så där rakt upp och ner, men det var i alla fall det jag kom på nu...
Men den egentliga utmaningen är ju att utmana vidare... Ser att många av de bloggar jag läser redan har fått utmaningen...

Jag lyckas komma på dessa:
Marja - Som behöver uppdatera sin blogg - för jag vill läsa!
Ulrika - En bloggare som nämner allt från gardinuppsättningar, Telia-problem till gamla tidningar i ändan! :)
Johanna - En brud som verkar ha bra svar på såna här utmaningar:)

Sen tog det stopp....
Säg att det räcker.....

.


Uppfriskande prommis!

Nyss hemkommen efter en lång promenad med Dajsel. Han sprang lös hela tiden så han mår som en prins nu. Känns skönt att få röra på sig ordentligt eftersom man numera sitter på sitt ass hela dagarna. Och framför allt får man lite dagsljus och friskluft!

Nu funderar jag på om jag ska dra till slalombacken där resten av familjen är, eller om jag ska dammsuga och sen ta mig ett skumbad.... Hmmm... Livet är fullt av svåra val, eller hur..:)

.

Engagemang

Hörde att det håller på att "ta slut" på folk i styrelsen på ridklubben. Inte alls bra. Ridklubben bara MÅSTE fungera och finnas kvar. Sen kan man ju förstå att många i styrelsen har suttit länge och man kan ju inte klandra dom för att tiden förmodligen inte räcker till längre.

Så alltså... ska jag engagera mig? Jag sitter ju med i en förening men jag har meddelat att jag typ "säger upp mig" eftersom mitt intresse i det hela inte är på topp. Det kan väl bli så?
Det känns däremot som att ridklubben (och även hundklubben) ligger mig varmt om hjärtat.
Kim tyckte absolut att jag skulle engagera mig i ridklubben eftersom det är en viktig hobby som både jag och Tuva har.  Och många andra med för den delen!

Jo, jag kanske ska försöka bidra med det jag kan i alla fall. Även om det inte är så mycket...

.

Paltkoma

Har stressat ner nu efter en tuff arbetsdag. Pratat med ungefär hur många som helst idag (telefon), eftersom så fort jag la på luren så ringde en ny kund. Pust!
Men det är lite skoj oxå eftersom jag gillar när det är full huggning. Sålde faktiskt personligt rekord oxå. Inte så mycket att skryta med eftersom jag egentligen är en kass säljare, men ändå....

Det bidde lite övertid, sen hem och käka Kimpas gryta. Supergod - men receptlös som vanlig=)
Lite blåbärspaj till efterrätt och nu sippar jag på en pilsner. Aaahhhh - gött!!!!

Brell, jag och Diesel tog en liten prommis ner på Time och köpte choklad och festis. Det är ju "Let's dance" ikväll och då passar det ju bra att smaska lite onyttigheter...

För övrigt vill jag idag gratulera kusin Axel som fyller 12 år idag!!! Hipp, hipp, hurra!!! Vi ska fira i helgen!

Och Towe Johnson fyller 18 år idag såg jag i tidningen. Hon får oxå ett Hipp, hipp, hurra!!!! Tänk att fylla 18 år. Hela härliga livet framför sig. En annan minns ju knappt den åldern eftersom det var så ohyggligt länge sen...

Nä, hallå pilsnern... kom hit!

.

Hundhjälp????

Jösses amalia vad jag har jobbat idag! Eller rättare sagt, vad jag jobbar! Förutom nu då. Känner att jag måste andas ett par minuter (äsch, nu ringer det...).

Ok, tecknade två försäkringar så det var ju värt samtalet:)

Nu har jag ett litet dilemma som någon kanske vill lösa åt mig...=) ?
Den 14 februari åker vi buss in och kollar på Allt för byn på Storsjöteatern. Bussen går kl 17:00 och hem direkt efter showen (hörde du Maggan?) vid ca 22-tiden.
Dilemmat.... Doggen!!! Någon som vill låna en liten söt, underbar amris någon timme? Eller åtminstone ta en prommis med honom?

Nåja, det löser sig sa hon som ..... ja, ni vet!

.

Hipp, hipp HURRA....

.... för Maggan ida'!!!!
 
Bamse-grattis-kramar till dig idag på din födelsedag!!

Här får du några tårtor att smaska på tills vi ses i helgen!!!

     


Totalt hjärnsläpp!

Det bidde tilt i skallen på ridlektionen idag. Vi skulle hoppa en liten bana, inte alls avancerad på nåt sätt. Vad händer? Jo, jag hoppar ett hinder och sen blev det fel hinder. Ok, gör om bara. Hoppar ett hinder, och sen blev det fel IGEN!!!!
Jösses! Till slut blev det nästan rätt, men fel ändå.... Suck, pust, stånk!!!!
Tack och lov fick jag göra om hela banan innan vi slutade och det kändes bra. Då blev det i alla fall rätt väg!
Gissa vilken kuse jag hamnade på idag? Jo, Tuvis favvo - Nougat. Han är liten och söt och orkar bära gamla tanter:)

För övrigt håller jag tummarna för att jag ska klara mig ifrån den förfärliga förkylning som drabbat mina kollegor. Idag satt jag helt solokvist på jobbet! Resten var hemma och snörvlade och mådde dåligt. Huvva!
Men det gick bra idag ändå. Man kan ju liksom inte göra mera än man kan. Ingen kund klagade i alla fall på att dom fått vänta länge i telefonen.

Nu, ska jag nog gå och titta på Sverker. Eller i alla fall lyssna på vad dom pratar om. Det är om skador och hemförsäkringar..... Jobb alltså!

Ses!

.

Stadstur

Hade en rätt bra dag i stan. Strosade runt på affärer och tog mig äntligen tid att köpa två nya bh:ar (ytterst intressant att veta va'?!) och några trosor (ännu mera intressant?). Sen tog det stopp för min del. Jag hade förstås gärna sett att jag sprungit på nån tröja, ett par schyssta dojjor eller så, men icke! Det händer mig allt för ofta att jag bara hamnar på barnavdelningen istället....

Så oxå idag.... Det kryllade av tokreor på stan och på Lindex hade dom barnjeans för 69,50 !!! Nu törs jag inte köpa jeans till Tuva utan att hon är med eftersom det bör provas. Ibland kan hon nästan drunkna i samma storlek som hon normalt har. MEN... jag hittade glansiga pyjamisar för 49,50! Tokbilligt alltså, och barnen blev mer än nöjda.
Båda satt vid middagsbordet med jammisarna på och frågade om dom fick gå och lägga sig!!!!



Lillasyster har en förmåga att inte se riktigt navlad ut på foton - måste brås på sin mamma...?!

Hann med en snabblunch med Malla och det var trevligt! Hon var dock så eftertraktad på arbetet att hon var tvungen att gå och jobba igen sen. Vaddå, när man kan dra omkring på stan med mig istället???? Nåja...

När jag åkte hem såg jag tre älgar (på ett ställe). Jag saktade förstås ner, och vi glodde lite på varandra....

Väl hemma blev det snabbmat (schnitzel) och en prommis med doggen. Vi fick sällskap med en katt nästan hela vägen. Först ville Diesel förstås tokrusa, men med lite "dresserande" så blev det mycket bättre. Även om han fortfarande var vääääldigt sugen på att leka. Katten däremot gjorde allt för att retas. Sprang förbi oss i världens fart, stannade en bit bort och väntade tills vi gått förbi. Sen tokrusade den förbi igen...:)

Nä, nu har jag dravlat färdigt för idag. Vi ses i mörrn igen!

.

Ofrivilligt anonym

Det är precis vad jag är när jag kommenterar på andra bloggar.
Jag skriver i mitt namn och min bloggadress. Så snart jag börjar skriva själva kommentaren så förvinner mitt namn och bloggadressen och det blir tomt där....

Why???

Så kära bloggande vänner, det KAN vara jag som lämnat ett spår... som sagt, ofrivilligt anonym!!!

.

Räkningar är bajs!

Har precis pyntat månadens skörd av räkningar. Oftast går det relativt smärtfritt, även om det finns betydligt skojigare saker att göra...
Men den här gången var det mååånga och dyra betalningar. En del är förstås "kul", som ridlektionerna (tänk om Skattemyndigheten kunde fatta att det inte längre är en lyxsport och därmed låta det ingå i friskvårdsbidraget...). En del är mindre skoj, som tv-avgiften och bilförsäkringen. Åsså har jag köpt loss betalterminalen för en massa äckliga pengar. Ett måste, mer eller mindre. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och sätta ut den på annons på Blocket. Fast först ska jag kolla om någon "i närheten" behöver en...
Så här snygg är terminalen. Och den är ju endast använd ett halvår!!! Som ny!
Synd bara att jag inte utför några tjänster där jag kan ta betalt... Öh...?!




I mörrn bär det av till La Stada Ostersund. Ska förena nöje med mindre nöje...

Kram!

Tunga ögonlock...

Skulle banne mig ha gott och lagt mig redan nu. Helt slut i rutan känner jag mig. Men va sjutton, klockan är ju inte ens halv nio ännu - och fikasugen är jag oxå...:)

I kväll när jag nattade Brell så viskade hon:
"Sov nu mamma, så du orkar upp och jobba i morgon!"

Klok tjej! Ska överväga hennes råd en gång till....

.

Huuu....

Har precis suttit vid skrivbordet och kastat i mig lunchen. (Nere är det gamm-tjoa för fulla muggar och jag kan tänka mig bättre lunchmusik faktiskt... Därför blev det vid skrivbordet....) Det bidde rester från lördagen, och det var gott idag me'!
Det var meningen att jag skulle åka hem på eftermiddagen och rasta hunden, för Kim och Brell skulle åka till stan. Men tydligen mår Brell inget vidare så dom blir hemma.

Åååå, är det för att jag nu har ett arbete som risken för vabb är överhängande nu och då? Nåja, vi får se vad det kan vara....

Kan förresten inte påstå att jag mår nåt vidare jag heller nu. Kanske skulle ha tuggat maten innan jag svalde den..:)

Ok, back to work....

.

Stackars Neuner...:(

Idag tycker jag väldigt synd om Magdalena Neuner.... (trots att hon inte bär svenska skidkläder)

Solklar ledning och hur lugnt som helst vid sista skjutningen. Och vad händer? Fem bom!!!
Stackars, stackars...... Hoppas att hon tar nya tag i VM och pratar allvar med sina nerver.

Neuner kollapsade

Men det verkar lovande inför VM med Jonsson, A-K, Ferry och Bergman. Hoppas på att hela skidskytte-VM blir en riktig "Ferry-tale"..... 


Go'natt!!!

.

Smarrigt värre!

Skippade "uppstekt-gröten" :) och gjorde en ny rätt i lördags. Vi hade ju födelsedagsmiddag för Brell, med Holk 1.
Dom är vana försökskaniner på matfronten, och lever och mår gott fortfarande!

Jag tycker absolut att ni ska prova det här. Enkelt och skitgott!

Salamifylld sesamkyckling            4 port.
4 kycklingfiléer
4 msk pesto
8 skivor smakrik salami
salt och peppar
sesamfrön

Skär ett snitt i kycklingfiléerna på längden och vik ut dem. Lägg på 1 msk pesto och 2 skivor salami på varje filé.
Salta och peppra. Vik tillbaka överdelen och panera i sesamfrön. Grilla i ugn 250*C eller på en grill i ca 15 min. eller tills kycklingen är genomstekt. Skär kycklingen i sneda skivor och servera.

Vi körde kycklingen i ugnen på 250*C, utan grill och det funkade hur bra som helst.
Åsså serverade vi kycklingen tillsammans med klyftpotatis, en grönsallad med melon och fetaost samt en sås på yogurt, majonäs och pesto.

Gissa om det här kommer att hamna på grillen i sommar...?!

MUMS!!!!!

.

Freeeeeeedag!

Trött! Och doggen har inte riktigt fått den motion han egentligen behöver. Men han ser ut att må hyfsat ändå.
I natt hade vi lite annorlunda bestyr för oss. Vaknade och hörde ett hulkande. Diesel satt i sin bur (frivilligt!) och kräktes. Tack och lov hade vi en vanlig handduk överst, så ut med den.
Kim vaknade och klev upp. "Här var det mer.....SKIIIIIT!". Ordagrant alltså. Dog-magen var inte helt kry så det blev lite poop på mattan oxå... och på Kims fot.
Som grädde på moset (?) blev det en till hundbajsning inne på morgonkvisten... Skulle vara intressant att veta vad han ätit....

I dag har vi en gäst i huset. Tuvis har sin kompis Mimmi här. Vi har ätit tacos och i kväll skulle alla förstås se "Let's Dance". Eller se och se... Vara vaken i alla fall. Sen kan man ju göra en massa annat eftersom man förmodligen somnar om man sitter stilla och ser på tv... Barnen har precis kojat. Tuvis och Mimmi sover i supersköna sängen i källaren och jag vet inte om dom somnat ännu. Men det är faktiskt tyst....

I övrigt så förundras jag över hur man är funtad när man stegar in på ett dagis och börjar knivskära barn....?! Minst sagt skrämmande!

Sov gott!

.

Spagettiben...

Eller rättare sagt så känns det som att jag har en spagettikropp. Detta efter kvällens ridpass. Dressyr på hästen Tilda! Det var hästbyte idag och när jag kom dit var mina farhågor besannade - jag skulle ha Maksis. Typ, en seg, tjock (fast han ska nog se ut så...?!) häst. Men jag lyckades byta.... Hade mina nya, snygga ridbrallor på mig. Cool tant!

Ja, annars då? Som ni säkert märker så blir det inte lika mycket dravel skrivet nuförtiden. Alltså dravel blir det ju, men inte lika ofta!  Efter en dag på jobbet så brinner det i skallen och man är inte jättesugen på att sätta sig ner vid datorn när man kommer hem. Men eftersom jag gärna har kvar ett par läsare så ska jag fortsätta att uppdatera - jag lovar! (Med dravel förstås:))

Nu är det handboll på tv:n och riktigt spännande. Kim skyndade sig att koka te och göra sig en macka. Slog sig ner vid tv:n - och då ringer telefonen. En gubbe som han jobbat med long time ago som ringer ytterst sällan - men det händer. Och han pratar läääääääänge...... Snart har hela första halvlek spelats och Kim är fortfarande väluppfostrat trevlig i telefonen...=)

På lördag ska vi ha Nellie-födelsedags-middag här. Känns som att jag helt har tappat stinget. Har inte städat. Har ingen aning om vad vi ska äta. Har ingen större koll helt enkelt. Nåja, våra gäster är vana.....

Nä, nu ska jag glo på handbollen och sen blir det nog ett varmt bad! Måste ju tvätta av mig lite häst, så idag har jag en bra orsak till mitt dagliga plaskande...

.

Rix FM-lyssnare??

Hux flux har Rix FM försvunnit från t ex Sundsvall, Umeå och Gävle. Bara så där liksom...
SRU (Svens radioutveckling) ägs av diverse tidningar och Mix Megapol drivs i samarbete med SRU. Därmed har man beslutat att helt enkelt sluta sända Rix FM i vissa orter och istället ersätta frekvensen med Mix Megapol.
Lite märkligt agerande tycker jag... Är inte etern stor nog att sända både och? Men det är förstås - som vanligt - pengar med i det hela. Vad skulle det annars bero på???

.
 

Allt för byn!

Fick äntligen tummen ur och åkte på Turistbyrån och köpte biljetterna idag. Ska bli askul att få se vad dom har åstadkommit. Hoppas förstås på succé igen!

Har ni inte köpt biljetter ännu? Skynda och slå till!!!

Vi ses på Storsjöteatern!

 

Gardinjävlarna är uppe....

Fick låna panelvagnar (heter det tydligen!) från en kompis (och bloggläsare). Så nu sitter gardinerna på plats. Naturligtvis var dom ALLDELES för långa. Och jag HATAR sånt! Inte att jag gör en uppläggning snyggt och noga, utan jag krälar längst ner vid de redan upphängda gardinerna och tråcklar. Så pass att dom inte hänger i golvet, men snyggt...? NÄ!!
Och den enda synål jag hittade i hela huset var den med ett öga så litet så att det nästan inte syntes. Nervpåfrestande att få på tråden....

Nåja, nu struntar jag i gardinerna och ska hjälpa mig make med middagen. Marinerad älgbiff (rygg - för att prata detaljer...), råstekt potatis och jag ska greja ihop en sallad med feta och grejs. Gött!

Tjejerna har hittat vår antika videokamera, så nu är det värsta filmteamet här i huset. Man kanske ska vakta sina ord?! (Tur att dom inte filmade när jag höll på med gardinerna....)

Har varit på en kanonlång prommis med Dajsel idag. Härligt, men skönt att komma hem sen. Det blåste kallt på mina kinder!

Äh, mot köket!!!

.


Tv-kläder...

Jag har förundrats över vem som dressar Gry Forsell inför "Körslaget". Kan inte påstå att jag tycker det är snyggt alls. Inte ens sisådär, utan faktiskt rent bedrövligt!

Gick in på TV4.se och ser där att hon som är kostymör för körerna får hatmejl för Gry's klädsel. Bara det att Gry har en egen kostymör. Kanske borde hon fundera på att byta....?! (Både kostymör OCH kläder....)


Upprörande urringning Gry Forssells vågade klädval skapade e Inte den värsta ändå.... Tro't eller ej!

.

Kunglig mat...

Nä, men "Queenlig"...

Lagar middag och öser på med "Queen"' greatest hits....

Tur ni inte ser mig....=)

.

Järnspikar oxå!

Efter en "Kullsta-runt" sväng med Diesel tänkte jag hänga upp dom nya panelgardinerna som jag beställt från Ellos. MEEEEEEN.... hade ju förstås inte tänkt på en viss detalj... Det fattas ju hela 8 såna där stänger att hänga upp panelgardiner på... Suck! Inte direkt att springa iväg och fixa på studs.
Så jag får väl vänta tills jag kan inhandla såna. Eller är det någon som har såna liggandes...?:)

Bajs oxå!

.

Bye Linda!

Ja, det var väl helt ok att hon rök. Tyckte nog att hon såg ut att sakna glädjen i kväll.

Men jag lackar ur på Kitty. Jobbig liksom....
Carl-Jan är nog en schysst snubbe, men några riktiga "dance-moves" får vi nog aldrig se.
Elisabeth... Ligger inte heller på min topplista. Men hon var riktigt snygg i håret ikväll!

Äh, fan vad jag surrar en massa blaj...

Ska ta och kvällskissa doggen (och mig själv) och sen blir det nog en god bok i sängen, eller John Blund helt enkelt...

Trevlig helg på er!!!

.

Trötta familjen.... och snuviga....

Den tillhör jag idag. Men Tuvis har trots förkylning och en grym trötthet nyss somnat. Hon ville ju se alla danspar på "Let's Dance". Fast den sista kvarten var hon mera som en hal ål som inte kunde sitta/ligga stilla alls... Hoppas det blir lite sovmorgon i mörrn. Brell somnade i pappas knä framför dom dansande paren (på tv:n då...).
Kim är trött. Jag är nog piggast, trots att jag kände mig som ett utsketet päron på jobbet i eftermiddags.

I dag (Ulrika!) gjorde Kimpa en kanongod kycklingrätt. Recept? Nä, finns ingen annanstans än i skallen på min käre man. Men det var kycklingbitar av filé, curry, lite matlagningsgrädde, kycklingbuljong och rivna morötter i. Till detta ris, en grönsallad med fetaost och rött vin. Smarrigt så det förslår!

Tuvis var ju med mig på jobbet under förmiddagen, så vi slog till och käkade lunch på Kaffestugan! Prommisen med Diesel gjorde Tuva när jag skjutsade hem henne sen. Dom toksprang runt kvarteret eftersom det var så himmelens kallt. Det låg på -24 då (-28 i morse).... Vet inte om doggen var tvungen att göra sina behov i farten eller om dom saktade ner en stund:)

Innan middagen idag ringde det på dörren (varför säger man att det ringer PÅ DÖRREN??) och i min snyggaste outfit (långkalsonger, munkjacka, förkläde med "släng" och tofflor) öppnade jag förstås. Där står Jocke Färdig och ser glad ut som vanligt. Nu var det inget speciellt ärende, annat än att han skulle återlämna några nycklar till kyrkvaktmästaren.
Så, varför skriver jag detta nu då? Ja, det kan man undra. Men visst är det väl så att man blir så himla glad när man ser Jocke F? Han har liksom en "aura" med värme och bara att se honom gör en glad. Eller hur?!

Ojdå, nu är det dax att se vilka som åker ut ur "Let's Dance". Aspiranter? Kitty och Carl-Jan??

.

På arbetstid...

...tar jag mig nu friheten att blogga lite.
Den största anledningen är att vi har datastopp just nu. Alltid lika NICE....(internt skämt..!)

Ute är det -28 grader och det känns inte helt mänskligt. Inte "hundligt" heller för den delen.... Diesel tycker oxå att det är för kallt!

I natt har Brell hostat och jag har haft ont i halsen. Trodde att jag skulle behöva vara hemma och vabba, men i morse var hon pigg som en lärka. Tuvis däremot var lite mossig - så det slutade med att hon fick följa med mig hit på jobbet.
Hon sitter just nu och ritar konstverk som vi kanske kan dekorera våra kala väggar med.

Oj, nu är systemet igång igen! Back to work!!! See Ya!!!

.

Hoppla!

I morse blev jag väckt en kvart för sent och det blev lite tidsnöd. Varje minut på morgonen verkar spela roll....
Men jag och Tuva tog bracka-paketet och gick och väckte Nellie med  "Ja må hon leva!". Lillbruttan fyller ju 5 år idag. Vart tar tiden egentligen vägen??? Egentligen vill jag inte tänka på hur situationen var för precis 5 år sen, men det är lite oundvikligt en sån här dag. Men naturligtvis är det en STOR dag!
Firat ordentligt har vi inte gjort ännu - men det blir senare!

Brell fick oxå en trollerilåda. Enligt det enda önskemålet:) (Inspirerad av sin storasyster möjligen?!) Bamses trollerilåda innehöll både trollerihatt och en cape. Fränt!

Ikväll har jag och Tuvis varit på ridskolan igen. Det är så jäkla roligt!!!!
Efter min ridlektion fick jag beröm av ett par av ungdomarna i gruppen. "Vad bra det gick!", "Va fint det såg ut!". Vet inte om det är för att jag är en gammal tant (jämfört med dom i alla fall!) och att dom tyckte jag behövde höra det, eller om det verkligen såg bra ut. Men skitsamma, jag blev glad!
Tjejerna som rider i gruppen verkar så himla trevliga allihopa. Även mot en gammal tant...=)

Nä, nu är det snart godnatt. I morgon är det ju frajdäj och man kanske skulle fundera ut nåt gott till middag.... Hmmm, det lät som att vi käkar äcklig mat alla andra dagar... men så är det ju INTE förstås... Ni förstår säkert vad jag menar.

Kram!

 Fiiiiiin arab!!!! Vill ha..... (häst alltså, ingen jäkla oljeshejk....)


.

En stor smocka (och en blöt hundskit) i fejset....

vill jag härmed utdela till:
 
1) "Organisationen" Julie Rescue som påstår sig vara en hjälporganisation för hundar i Spanien.
SVT's Uppdrag Granskning har kollat upp hur det egentligen ligger till. Skrämmande!
Sjuka hundar fraktas med skåpbilar från Spanien till bl a Sverige. Burarna proppas in i bilen och de staplas både på höjden och bredden. Falska veterinärintyg, halvt döda hundar kommer fram, osv. Och stor risk att hundar med en livsfarlig smitta ( Leishmania) kommer till Sverige (och andra länder med för den delen).

Och naturligtvis är det stora pengar inblandade. Vad annars...? Varje hund säljs för 4800 SEK och det är MÅNGA hundar som säljs. Men vaddå, bokföring??? Que? Vad är det? Nä, förra revisorn hade visst alkoholproblem och skötte inte alls sitt jobb. Det gör tydligen inte heller den revisor dom har nu... Hmmm....

2) Här kanske det räcker med en liten smocka, utan hundskit.... Nä, en stor smocka får det allt bli!!!

För man kan ju undra... Hur fan tänker du, 27-åriga, arbetsförmedlare, Andreas Olofsson?

Snabbt som blixten har han anmält staten för åldersdiskriminering gällande att vissa arbetande människor över 40 år får en extra semestervecka.
Detta pga av att en ny lag mot åldersdiskriminering trätt ikraft. MEN jag vågar påstå att det är nåt som klickar i skallen när man gör en sån sak. Varför?
Jo, för hur stor är chansen att man utökar allas (gammal som ung) semester med en extra vecka? Lika stor som att det skulle börja regna elefanter från himlen ungefär. (En vild gissning från min sida, men ganska nära sanningen tror jag....)
Hur stor är däremot risken att man drar in den extra semesterveckan för alla som har förmånen att få den??? Tja... istället för elefanter så kanske vi snackar hagel? Eller kanske rent av regn en vinterdag med -2 grader...?!

Så än en gång, Andreas "Puckot" Olofsson.... Gissa vad du själv kommer att tycka om din anmälan när du är 39,5 år, typ...? Inte ens du kommer att vara pur ung och karriärslysten hela livet. Eller förresten... Du kanske har jobbat ihjäl dig innan 40, eller sprungit in i nån vägg eller så.... Och då spelar det ju ingen större roll hur många jävla semesterdagar du har.... Eller...? 
Kan vi sammanfatta det med ordet "missunnsamhet" kanske...?????

http://www.morlund.se/gemensamt_bilder/Sommar.jpg

Nominerad av Ullda



Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Jag har fått denna underbara award av 
Ullda för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg! Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den! Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Beritdolores för att man oftast lämnar bloggen med ett stort leende på läpparna (eller med ett asgarv!). Helskön bloggare som bjussar på sig själv!!!

.

Ojdå!

Hmmmm.......
Okey..... Jag skulle ha lagt in en betydligt mindre bild på mina ridbrallor..... och röv....

Men, men... Det kan inte bli bra jämt..... =)

Kram!

.

Shoppingdag!

Har haft en helt ok dag i Birsta. Det finns ju verkligen massor av affärer. Ett tag tror jag maken lyste mera än mig. Det var när han såg havet av "Silvan", "Bauhaus" (tydligen ett paradis...?) och såna där gubb-dagis...:)

Jag och Tuvis är nog mest nöjd med dagen. Tuva fick ny slalomhjälm, brillor och pjuck. Skitsnygg hjälm! Jag hoppas att den sitter "tätt" på skallen, med tanke på kusinens olycka häromdagen. OCH det inhandlades även ett alldeles eget ridspö!! Vi tog och slog till på en ny säkerhetsväst oxå. 50% på rea. Inget vrakpris ändå direkt eftersom nypris är 1300 kr, men västen verkade mycket bättre än den väst hon har nu. Jag tyckte att det var rätt nyligen vi köpte den gamla västen men Tuva upplyste om att det var faktiskt över 2 år sedan.... Time flyes...

Jag bad Tuva prova hjälmen och glasögonen för jag ville se hur brillorna satt. Tjejerna i den här familjen har nämligen rätt små näsor, och med fel slalomglasögon blåser det luft rakt upp ovanför näsan och upp i ögonen...
Dom satt jättebra. Så bra att Tuva beslöt att behålla utrustningen på en stund...:)




Själv shoppade jag ett par schyssta ridbrallor. Av någon anledning är dom gamla minst sagt trånga. Vet inte hur det gick till, men my ass har blivit much bigger.... Kolla här!  (Ja, va fan, inte på röven - utan på brallorna!!!)




Rutigt är tydligen i ropet nu.
Det är min kära man som fotat, och efter föreläsningen i går verkar han ha värsta kollen på websajter. Kommentaren blev således: "Jasså? Ska du lägga ut fotot på "snyggast.nu" eller.....:)
Kul att han har sån fantastisk humor.....

Slutligen hamnade vi på Barnens Hus. Där lyckades jag smyga till mig en födelsedagspresent till Brell. (Ja, alltså jag betalade för den - utan att hon såg!)
Åsså kunde jag inte låta bli ett sista inköp....

Klicka för att förstora bilden

Hoppas det är lika kul som jag tror att det är.... Nu behövs bara lite galna gäster och tid över....


.

Internetvärlden....

Ja där finns det ju massor. Både på gott och ont.
I kväll är det en snubbe som föreläser på Centrum om barn och ungdomars "nätverksamhet". Det ska bli mycket intressant att höra vad som sagts....och skrämmande antar jag....

Än så länge känner jag mig inte orolig för dataanvändandet, men "fel" sajter kommer nog inte att bli en utopi även i detta hem. Mest skrämmande är det nog med dessa pedofiler som chattar och söker kontakt med småtjejer. Fy f-n!

I mörrn blir det en Birsta-tripp. Måste köpa slalompjuck och hjälm till Tuva. Pjucken hon har nu är banne mig kortare än hennes fot och tårna måste vara krokiga när hon åker. Hur skönt låter det på en skala...?!
Själv tror jag att jag ska försöka hitta ett par ridbrallor - om det finns några man passar i. Kruxet är ju liksom att längden på benen och omfånget vid midjan inte är bästa kompisar direkt....

Det lär kanske bli nåt annat smått och gott oxå. Brell fyller ju år på torsdag så födelsedagspresent måste ju fixas. (Ute i god tid...? NOT!)

Nu ska jag sätta mig och sticka lite strumpa. Måste ju göra det emellanåt så att man inte glömmer bort hur man gör! Dom är lite tidskrävande eftersom jag gör långa skaft på dom. Men dom blir såååå snygga!!! =)

Kram!

.

Idag...

har jag...
- sovit ganska länge.
- och Tuva varit ute på en härlig prommis med Diesel.
- skurat golvet i sovrummet och badrummet.
- badat Diesel.
- kört igång en tvättmaskin.
- funderat på om jag skulle göra nåt mer nyttigt - men nä...:)

Nu ska jag sporta lite och kolla på damernas jaktstart i skidskytte.....

Kram!

.

Let's dance!

Jamen igår drog ju "Let's dance" igång igen. Kul tycker jag!
Fast jag trodde inte att det skulle bli så lockande eftersom jag tyckte att det inte var några särskilt roliga personer som skulle medverka. Men visst var det kul!
 
Plus får: Morgan (så duktig igår!), Magnus (hur liten skulle man inte känna sig bredvid den muskelbiten??), Laila, George och Mojje.
Minus till: Elisabet (vaddå troschock... nån som bryr sig??), Blondinbella (grattis, nu lär bloggen öka ännu mera - och hon får skaffa en ännu större plånbok), Kitty (men hallå - sura?), Magdalena (Vem är det egentligen??), Linda, Hasse och Carl-Jan (rätt skojig farbror men det känns lite pinsamt på nåt vis....)
Å då menar jag inte att jag bedömer som juryn, utan vilka jag tycker var "karismatiska" och gjorde programmet kul.



Och sist men inte minst... Vad vore programmet utan..... MÄÄÄÄÄÄÄN.....

Tony

I köket....

...har jag tillbringat dagen. Eller först gick vi ner på byn och handlade en ny brödrost. Den gamla rackarn gav upp förra helgen. Sprak, gnister, flammor.... Huvva! Sen luktade det "el-bränt" i hela huset....
Det har blivit sötlimpor och mellisbullar (Bufférecept). När det var klart var det dax att laga middag:)

Så nu är jag mätt och belåten. Kimpa tittar på skidskytte, utan konkurrens av barnens "Bolibompa" faktiskt. Varför? Jo, tjejerna har kommit på att dom ska sova nere - under trappen. Där har dom bäddat och tagit ner alla gosedjur. Hur lång tid dom kommer att ligga där...? Nja.... tippar väl på att dom kanske grejar en halvtimme... Möjligen....

Jaha, nu blev det Bolibompa ändå. Men Nellie är så ivrig att gå och lägga sig så hon sa att hon skulle inte äta några popcorn utan gå och borsta tänderna!! Nattlinnet åkte på redan vid 17-tiden (fast hon ville egentligen dra på sig det redan före kl 16...).

Det hade varit skoj att hälsa på Helena idag, som fyller 30 år (Grattis, grattis!), men jag fastnade ju i köket så det får bli en annan dag.

Nä, nu ska jag sätta mig och fisa i soffan en stund....:)

Kram!

.

Nämen va' äre med bloggeländet..???

För 18 timmar sen skrev jag föregående inlägg, men det syns inte.... Men hallå blogg.se?! Är inte det hela idéen liksom...?

Nåja, idag har jag haft en bra arbetsdag och nu är det snart "fredags-pizza" och vin! Kimpa och barnen håller på att fixa maten. Skönt. Då kan jag blogga och lösa korsord under tiden. Och vara allmänt onyttig:)

Kram!

.

Första dagen i resten av mitt liv....

För att ta udden av ett vackert "ordspråk" så är det väl egentligen så varje dag? Eller....?
Men i vilket fall som helst så har dagen flytit på bra. När väckarklockan ringde var det nemas problemas att kliva upp, barnen kom iväg till skola och dagis i tid och själv var jag på jobbet strax efter kl 8. Inte illa pinkat va'? Jag menar, jag har ju inte haft så många grejer att göra en och samma morgon på väääääldigt länge...:)

På jobbet gick det oxå bra (hoppas jag!) och det känns så jäkla roligt. Inkomst, trevliga arbetskamrater, osv. KANONAS!!!!

Hunden är nog lite sur över att inte ha matte hemma lika mycket, men han lever ett bra liv ändå tycker jag=)

Efter jobbet var det snabba ryck hem. I med käket och sen åkte jag och Tuvis till ridskolan. I kväll började även jag lektionsridning på allvar. Ska rida i lektionen efter dotra och det känns superkul! (Möjligen undrar alla ungdomarna i gruppen hur en gammal käring har hamnat där, men....) Har lite ont i kroppen idag men förhoppningsvis slipper man träningsvärk efter några gånger....

Nä, nu ska jag glo på dumburken innan det är dax att knoppa!!!

Kram!


.

Sovmorgon!

Jösses!
Jag och Brell sov utan problem ända till kl 10 idag.

I morgon är det jobb och då ska vi se hur sams jag är med väckarklockan. Och hur lång tid det kommer att ta att väcka Nellie.....

Hmm....Man kanske skulle fundera på lite brunch.....?!

.

Väderspänning..?

Är det inte det ena så är det det andra, sa damen som blödde näsblod...
Äh, den var dålig, men jag menar förstås vädret. Från -27 grader till +2 grader. Snacka om snabba växlingar. I natt stormade det vilket resulterade i att hela familjen sov i samma säng. Trångt??? Svar: JA!
På nåt lustigt vis hamnar barnen liksom mera på min sida av sängen. Kim och Nellie sov med huvudet nere vid fotänden och Tuva och jag med huvudet där det ska vara. När jag vaknade för femtielfte gången och knappt fick plats i sängen så hoppar även Diesel upp och gottar ner sig - på min sida förstås!

Visst, jag hade kunnat gå och lägga mig i någon av tjejernas säng.. Men ORKA!!!!

Gårdagskvällen tillbringades på Holken 1 med god mat och dryck. Tack, underbara människor!!!
Vi hade jättetrevligt, även om vi blev trötta ganska tidigt. Kanske lika bra eftersom vardagen är nära nu.... Ska ju börja jobba på torsdag!!!

Idag kom Peter och Andrea och hämtade Tuvalisa. Peter skulle hjälpa Tuvis att lära sig åka bräda. Gissa om lyckan var total?! Dom hade kurs rätt länge tror jag och det gick nog rätt hyfsat oxå. Kul, kul!!!
Jag och Brell kom till backen lite senare och det blev några åk även från 5:an. Brell har sån fart att det gäller att hänga på för att inte bli efter....

Nä, nu är det början av barnnattning (kan ta sin lilla tid...)....

Kram!

.

Rocka hett!

Nä, jag har inte skrivit fel....
Försöker bara vara lite vitsig...Eh..?

Badade hett som f_n. Så varmt att jag nästan fick feber och det är ju på vippen till oskönt faktiskt.... Men med min korsordstidning svalkade jag mig emellanåt och stod ut ett par kryss...=)

Snart är det dax att gå till Holken 12 och äta middag. Såååå jäkla skönt att inte behöva tänka på nån mat idag, och såååå kul att få umgås "på riktigt" med dom igen. Vet inte var tiden tar vägen men det känns som att den fullkomligt rusar förbi. Svischhhhhhh...........ba'!

Nu har jag "Def Leppard" i stereon. En riktig nostalgitripp. Men dom är ju fett bra! Och mitt sug att lära mig spela trummor blir bara starkare.... Är det omöjligt att lära en mer eller mindre tondöv 40-taggare att lära sig...???
Just nu sjunger dom "Tooooo late....". Är det nåt omen eller......?!

Nä, nu ska jag stuffa lite och sen ska jag äta och dricka gott och umgås med toktrevliga människor!!!! Fan vad jag har det bra!!!!

Kram!

.

Re-la-la-la-laxa!

Nu blir det ett hett bad med ett glas rött, badskum och korsord!!!

Låter inte så tokigt va'?!

(För övrigt kan jag rekommendera Familyfresh badskum. Det blir tokhärligt skum som håller sig länge!!!)

Plurr, plurr!!!



Allt för byn!

Längesen man hade en sån rubrik!

Vi har bestämt oss för att köpa biljetter till "Den andra showen" på Storsjöteatern den 14 februari.
Bra idé va??

Flera som ska gå och se våra gamla (?) och nya hjältar?


Drömmar.....

Nu ska vi inte snacka härliga framtidsdrömmar, eller nattliga goa drömmar. För ett tag sen läste jag det här inlägget på Stinas blogg. Där kan man snacka mardröm!!!
Inatt drömde jag oxå, men inte lika hemskt faktiskt. Men jag tror att det är endast andra gången i mitt långa liv som jag drömmer att jag blir skadad själv.

I natt såg inte Fågelvägen ut riktigt som vanligt, men nästan. En av mina kvinnliga grannar på gatan tog faktiskt fram ett gevär och på långt håll siktade hon och träffade. Rakt i skallen på mig!
Ingen brydde sig och på nåt sätt fick jag omplåstring. Av vem vet jag inte och det är nog lika bra eftersom den personen lät kulan sitta kvar, satte på en kompress och sa: "Det blir nog bra det där."

Va'? Jaha, där fick man då våndas i sin ensamhet med en kula i skallen.... Ända tills Nellie började prata i sömnen och jag vaknade av "MEN.... MIN HJÄLM DÅ????"  Antar att hon var på väg ut i skidbacken=)

Den här drömmen kommer jag garanterat att glömma bort om några timmar. Men vissa drömmar minns man för evigt tror jag. Dom riktigt ruskiga...
Jag tänker direkt på två stycken som jag drömde när jag var liten. För att inte bli novellförfattare idag så förklarar jag bara det riktigt hemska...

Dröm 1) Oxå gevär inblandat. En släkting till mig står med ett gevär bakom ett hörn och ska skjuta en utvecklingsstörd (det var nog under den tid jag sommarstädade på Jämtes...). Jag vill förhindra det hela och springer och springer, men jag kommer INGENSTANS!!!! Jobbigt!

Dröm 2) Kommer ut i en mörk skog, mitt i natten. Där finns en stor pool, alldeles full med döda människor.... Dom bara ligger och flyter liksom....

Huvvaligen. Nu avslutar jag det här inlägget innan jag blir mörkrädd.....

.

Sa jag att det var kallt igår...?

Idag vaknade vi till -26,5 grader. På väg till stan var det bitvis -30.
När vi kom till stan var det ca -25 där, men när vi for hem på eftermiddagen så hade det stigit till -12 grader. Rena tövädret:)
Väl hemma igen låg det dock på -25....

Vi hann med en snabbsväng på Lillänge och där köpte jag "ABBA Singstar". Singstar: ABBA - Playstation 2
Gissa två stycken som sitter i källaren och sjunger för full hals nu????

In på Coop Forum. Där hade jag iskallt räknat med färsk lax. Men icke! Så hela lunchplaneringen till F&F sprack och vad är följden av det? Jo, totalt hjärnsläpp. Fanns inte en alternativ maträtt i skallen....
Men till slut så blev det i alla fall "improviserad " kycklingfilé som kryddades med salt och vitpeppar. Sen gjorde Kimpa sås på grädde, färsk dragon och lite annat smått och gott. Åsså ris till. Och naturligtvis en smaskig grönsallad. Det blev mycket gott!
Både Anders och Jenny dök upp och dom blev mätta dom med!

Blev under dagen bjudna på middag i morgon oxå. Uuuunderbart!!!!! Tänk att det alltid är så himla trevligt att bli bjuden på middag!

På vägen hem mötte vi en bil som blinkade. Naturligtvis saktade vi ner och efter en liten bit ser vi en stor älg som står bredvid vägen och tittar på oss. Vi stannade och tittade tillbaka en stund. Huvva vad dom ska frysa nu, alla djuren i skogen.
Kommer ni ihåg låten (Bolibompa?) - "Stackars uteliggardjuren, djuren ute i naturen. Dom har ingenstans att bo, när det blir kallt!" (Jag kan sjunga den för er någon gång om ni aldrig har hört den. Fast det kräver att ni bjussar på en pilsner!:))

Nä, nu låter det som att "Singstarna" nästan slåss nere. Ska gå ner och försöka medla....

Bye!

.

Ice cold....

Nä, det är inte reklam för Jägermeister...

Nu visar termometern på -21 grader och det är inte omöjligt att det blir kallare ändå. I Undersåker är det tydligen -25. Fyttirackarn va' kallt!!! Tur man har sina Craft-underställs-brallor på sig (jämt!).

Väntar nu på att Peter Pan är klar på tv:n för sen blir det nattning av barn. Risken/chansen finns att jag somnar samtidigt. Vore kanske en god idé, för den där serien som vi följer visar sista avsnittet ikväll med början kl 00:05. Helt sjukt!!!
Och igår var jag säker på att den började 23:00 - men icke! Den började redan 22:30 så vi missade nästan halva avsnittet. Men, men....

Oj, nu är det godnatt för alla barn (och mammor??).

.

Skitblogg!

Det man skriver publiceras inte förrän långt, långt efteråt....

Är det bara jag som har trubbel??

http://www.d7.se/catalog/images/imagecache/210DOD131.jpg


Så där ja!

Det var bara att ryta till lite så syns i alla fall inläggen. Men faktum verkar vara att det är lite problem att kommentera, om man nu skulle vilja det...=)

Idag är det kallt ute, -16 och jag tänkte gå en långprommis med Dajsel. Han var inte alls sugen på det utan masade sig fram lika snabbt (?) som en snigel. Efter en liten stund började han lyfta på tassarna av kylan så det var lika bra att gå hem i värmen igen.

Tuvalisa har kompis här. Kim och Nellie har åkt ut med skotern en sväng.
Jag och vovven segar på bara. Fattar inte hur man ska kunna börja jobba. Numera sover man ju mer än tillåtet länge på morgonen, slöar och slappar hela dagen för att jäsa framför tv:n till sena kvällen....
Eller är det möjligen så att jag sparar energi (massor!!!) inför mitt nya liv som heltidsanställd igen...? :)

Gluttar med ena ögat på "Top Gun"  och blir lite nostalgisk.....

I morgon kanske det blir en stadstur till F&F. Borde ta och sticka klart strumpan till faster oxå. Hon fick liksom bara en på julaftonen (jag råkade ut för lite tidsnöd...) och det kan ju vara bra med två....


Error???

Va' ere me' bloggeländet egentligen??
Skriver inlägg som inte syns....

Å kommentarer verkar mer än sällsynta nuförtiden... (Kanske inte beror på det tekniska dock....)

Bajs!

.

Shalom...eh, jag menar slalom!

Det blev slalom i backen ett par timmar idag. Friskt och halvjobbigt... Men skönt! Våra 08-vänner var oxå där. Så vi bestämde att vi käkar middag idag igen tillsammans. Det är ju alltid trevligt. Fixade köttfärsbiffar (älg förstås), kokt potatis och en härlig grönsallad. Vardagsmat tyckte vi, men det är kanske inte varje dag våra gäster äter älg, så det blev nog en bra bjudrätt i alla fall.

Tuvalisa har följt med dom hem och ska sova där. Känns skitkonstigt att inte ha henne hemma....:(

Nu är det "Sagan om konungens återkomst" på tv. Har sett den förut och den är ju minst sagt märklig. Fast ändå lite bra på nåt vis....
Väntar in "Criminal Justice" kl 23. Vi har börjat titta på den (serie i 5 delar) och nu måste man ju se hur det går.

Äh, känner mig fantasilös så det är lika bra att sluta pladdra.....

Tjabba!

.

Osams...

Jag och min lever har varit osams idag. Levern trodde att det var bara lite champagne som skulle intas igår. Den kände sig lurad eftersom det blev både skumpa, öl och vin.... Till råga på allt hade levern dragit med sig alla sina polare i magtrakten oxå, så dom härjade rätt häftigt.
Men det var i morse. Så nu är vi kompisar igen.

Det var i alla fall trevligt igår. Och maten blev god. Ska kanske ta och lägga ut recept på soppan och filén sen?
Lite förändring på menyn blev det eftersom vi råkade glömma att baka kladdkakan.... Men glass med fasterjennys apelsinsås och rostade mandelflarn är inte alls fy skam det heller!

Nä, om man skulle ta och börja fundera på hur många varv runt Kullsta jag måste springa för att bli av med allt gott som ätits och druckits i helgerna.....

.