Barnaboken

Funderade över vad man skulle kunna skriva om idag ,då jag såg att det dykt upp en kommentar från Helena. Genast gav det lite bränsle till att fingra på tangenterna.

Helena, det är inte alltid lätt att vara förälder (nähä?!). Var ålder har sina bekymmer (å då menar jag barnens!). På nåt vis fixar man det mesta i alla fall. Och din prinsessa lär nog sova gott så småningom. Så länge hon håller på att vakna är det nog bara att bita ihop och ta nya tag.
Tuvalisa vaknar väldigt ofta, tyvärr flera gånger per natt, men på nåt vis så klarar man det som förälder. Det känns värre att veta att hon ska orka med skolan, etc.
Ikväll ska hon rida och ibland sitter hon på hästen och kajkar runt, gäspar stort och är alldeles trött-blank i ögonen. Då känner jag mig lätt förtvivlad och undrar varför hon inte sover ordentligt när hon ändå är så trött.
I morse nämnde hon att hon tyckte det var otäckt i nya, fina rummet. "Varför då?" Jo, på natten skiner gatlyktorna in så att det blir en "ljus skugga" på rumsdörren och den ser otäck ut... 
Jag kan tipsa om "Barnaboken" av Anna Wahlgren. Den är som ett uppslagsverk som inkluderar de allra flesta (om inte alla??) funderingar man har som förälder. Boken kan användas för vissa specialla funderingar, likaväl som den är helt ok att läsa rakt upp och ner. Jag fick boken som gåva och är evigt tacksam för den!
Anna W har även skrivit en bok som heter "Sova hela natten boken". Jag har inte läst den själv (uppenbarligen!) men det lär ska finnas konkreta tips om hur man får barnen att sova hela natten. Kanske nåt för dig Helena?

Nåja, i morse sa jag till Nellie "Ååå du har sovit hela natten. Va braaaa!!!" Hon sken upp som en sol och sa stolt "Ja! Utan välling!" 

Tuvis ser verkligen fram emot resan till Göteborg. Bara en vecka kvar nu. Kanske man får låna Jennys dator och blogga lite då. Annars får man väl abstinens. Numera tänker man ju nästan i blogg-form...

Må så gott alla vänner, vi ses och hörs !

Kommentarer
Postat av: Lilian Röhlander

Hej alla föräldrar!
Om Anna Wahlgrens Barnaboken hade funnits redan när mina första två barn föddes så hade mycket varit vunnet. Hon är verkligen min idol!
Vill ge er ett tips: Anna Wahlgren har en egen hemsida med en frågelåda där man kan få svar på det mesta.

www.annawahlgren.com

Det här med barns sovvanor är ett stort problem för så många men här finns goda råd att få och tröst från andra i samma situation. Den vill jag rekommendera er!

Kram
Lilian
numera farmor som delar ut Barnaboken till sönerna när det blir aktuellt!

2007-02-20 @ 15:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback