Tonår...

Vissa tonåringar verkar klara av steget mot vuxenvärlden rätt bra. Antar att det är mer regel än undantag att det blir tjafs med föräldrar. Inget jag ser fram emot direkt, men det är nog bara att tugga i sig....

Men i vart fall så finns det oxå tillfällen när det spårar ur ordentligt. Nu talar jag förstås inte av egen erfarenhet eftersom jag inte är där ännu (och förhoppningen är att den perioden ändå går ganska smärtfritt när den kommer...). Se det här mera som en "spåning" från min sida....

Vad händer i hjärnan på en liten fjortis som verkar ha tappat fotfästet? Nu snackar vi inte alkohol eller droger, utan bara rent mentalt. Märker man inte när det bär iväg åt helt fel håll? Ett stort, stort intresse verkar bara ha lagts ner. Några borttappade kompisar? Borde inte det vara någon slags väckarklocka?

Även om man "bara" är 14 år borde man förstå att det är inte bara att åka runt på en räkmacka och tro att man äger hela världen. Och om man möter motstånd så gör man som man vill i alla fall? Visst, i viss grad får man nog tåla sånt som vuxen, men när ren vardagshyfs inte finns längre - vad gör man då?

Som "icke-tonårsförälder" känns det ibland som att man skulle kunna försöka lösa problemet. Men nu vet jag inte längre. Kan jag fortfarande göra något? Ska jag försöka göra något eller ska jag lägga ner? Om jag bryr mig - kommer någon att tycka att jag bryr mig för mycket och därmed stör sig?

Asch, jag vet inte.... Men tyvärr kan jag inte släppa funderingarna... Vad tycker ni?

.

Skrattsalva?

Vet inte vad Tuvalisa hittade i stallet innan vi for hem ikväll, men jag tror att det var någon salva.... En skrattsalva! För hon tok-garvade hela vägen från Ammer och hem. Sen gick vi en liten sväng med hunden och hon asgarvade hela vägen!
Så om någon hörde något mystiskt och såg två små människor med reflexjackor så var det vi. Ett tag var jag rädd att någon skulle ringa efter polisen och att de skulle komma och hämta Tuvis.... Snacka om att garva!

Och inte visste hon vad hon skrattade åt egentligen. En bra gissning är nog ren och skär trötthet!

Så om hon har träningsvärk i magen i morgon så beror det inte på ridningen....=)

.

Nya tider!

Just ja... Måste ju meddela att jag numera ska försöka särskilja lite på hästlivet och vardagslivet. Ähum....? Det är ju samma sak.... Äsch, jag menar att det som gäller häst särskilt mycket ska jag från och med nu skriva om på http://fyrabenochsvans.blogg.se. En alldeles färsk blogg som ännu inte har så mycket innehåll.
Men jag har fått hjälp att göra bloggen lite snyggare än standarddesignen!
Kika gärna in - även om du inte är hästmänniska=)

Förhoppningen är att den här bloggen oxå kommer att se lite annorlunda ut. Både i design och innehåll då...

Herrejösses! Det låter som att jag inte kommer att göra annat än att proffs-blogga, men så är det inte riktigt...

Men lite nystart kan man väl kalla det!

Vad tror ni om det???

.

Freeeedag!

Aaah, så skönt med helg!
Jobbade heldag med halvfart.... Närå, men vi var bara hälften av arbetskraften idag fast det gick bra. Men man behöver inte fundera på vad man ska göra direkt:)

Alltså, vad är det med datorn egentligen??? Helt plötsligt hänger sig allt och bara tänker. Inget frusterande alls!!!

Jag och brudarna nattade hästarna och nu inväntar vi "Let's Dance". (Förbannade dator!!!) Tippar på att Tina eller Figge vinner.

Äh, vem orkar sitta så här när datorn hänger sig hela tiden....? Återkommer en annan gång!

.Stockholm t o r

Ja, efter en hyfsad sömn (vaknade förstås några gånger och kollade på klockan, men somnade om direkt) så klev jag upp kl 4:04. Gick faktiskt rätt bra. Men jag har gäspat många gånger sen dess....

(OJ! Nu kör dom Birka-reklamen med Robban Falk på tv! Kul!!!!)

Suttit hela dagen och lyssnat och pratat jobb och det var faktiskt en riktigt intressant och bra dag. Men nu är jag mör!

Väl hemma igen, strax efter 20, så tog jag mig ett bad för att tvätta bort resdammet. Med tidningen "Equipage" i nävarna och med ett trött sinne orkade jag mest bara svara "Mmmm", "Ja" och "Nä" till Tuvis som var pratglad.
Till slut sa hon "Gu' va du e' tråkig! Åk tillbaka till Stockholm och hämta hem min vanliga, roliga mamma!"

Nu behövde jag tack och lov inte åka tillbaka utan jag blev godkänd ändå efter en stund=)

Nä, nu är det snart dax och sova. Av förklarliga skäl.... Gäsp....!

.
 

Anmält till tävling!

Ja, inte jag alltså.... nä, känns inte alls aktuellt just nu...

Men Tuvis ska på sin första hopptävling. En lokalklass i Timrå den 5 mars. En tjej till i stallet ska oxå dit och tävla med sin ponny, så vi kan köra tillsammans. Kanonas!

Det är en LD-klass. Hon är så klok Tuvis som själv säger att det är faktiskt hennes första tävling och att det är bra om det inte är för svårt! Helt rätt naturligtvis!

Ska bli mycket spännande! Lite gruvsamt att kliva upp i ottan (å då överdriver jag inte!).

Men jag kanske ska gruva mig först inför onsdagsmorgon. Då blir jag hämtad kl 5:00.... GÄÄÄÄÄSP!!!!
Nåja, man får väl försöka sova igen det sen.

Nä, apropå att sova.... Ska nog hoppa i plurret nu så att jag kan gå och knoppa sen!

Tjarrå!


.

Dagens asgarv!

På jobbet idag fick jag mig ett härligt asgarv!

Vi svara ju ofta i telefonen och då säger jag "Företagsmotor, det är Åsa".
Och så svarar dom andra oxå, fast med sina egna namn (nähä?????).

Men idag gjorde en av mina kollegor en lite annan variant. Gissa om jag skrattade när jag hörde henne säga:
"Företagsmotor, det är okey!"

Ha,ha,ha! Jamen det är väl en schysst inställning? Eller hur..?!  =)

.

Vid middagsbordet idag....

Nellie:
"RAAAP!"
"Ojsan, ursäkta mig...."

".....men ibland måste man släppa hundarna lös......"


.

Vilken underlig överskrift jag hade på mitt förra inlägg....

För idag känns det inte alls som att det är såååå kul att hoppa.... Eller, egentligen är det ju det, men med undantag för den där kvälls-sessionen med Ulla-hoppning så har det inte gått nåt bra alls de senaste gångerna. Det är verkligen inte hästen det är fel på, utan puckot som sitter i sadeln:(

Hur svårt kan det vara att lyckas komma ihåg några saker att fokusera på? Nä, vaddå svänga snabbt till höger direkt efter hindret?? Det funkar om man hoppar de två aktuella hindren ENBART!!! Men när det gäller att tänka en hel bana.... då brinner det i huvudet på tant Åsa....

Idag hade vi en hoppträning för Ulla. Det var en bana som inklusive omhoppning var 12 språng. Borde inte vara helt omöjligt att lyckas...Men nä! Inte jag inte!

Prisa Gud så var inte Basses förra matte och kollade idag (vilket hon eventuellt skulle göra). Det var väl för väl. Antagligen hade hon med en djup suck fixat en transport och tagit med honom tillbaka. För att lämna honom kvar hos en sån usel ryttare....nä....

Ingen bra hästdag idag.... Men jag har fortfarande världens bästa häst!!!!

.

Hoppa är sååååå kul!!!!

I alla fall när det stämmer. Hade rena rama lyx-turen att få en session med ridlärar-Ulla ikväll. Jag, Tuvis och Ulrika hoppade lite (när det ändå stod hinder framme efter dagens lektioner). 

Basse var hur fin som helst! Inte ett dugg över-laddad utan skötte sig exemplariskt. På slutet satte vi ihop det hela till en liten bana. Ulla petade upp bommarna lite, utan att det blev högt, åsså hoppade vi.
Kändes som att jag faktiskt kunde hoppa idag. Till skillnad mot de senaste Nina-träningarna då jag bitvis känt mig som en sopa!

(Sen byggde jag och Ulrika av hela banan = ytterligare ett träningspass....)

Jag har helt klart världens häftigaste och snyggaste häst!!! Begrips?!
Och förresten, kanske, kanske kommer Basses förra matte och hälsar på under söndagen. Tänk om hon kommer och kollar på hoppträningen? Och tänk om det går riktigt bra då? I vart fall vore det ju super kul att få träffa henne.
Antagligen kommer hon att tycka att Basse-bus är lite tjock och har alldeles för lite man! Men, han mår ju i alla fall gott hos mig - hoppas jag...!


Galoppombyten....

Idag red jag extralektion igen. Himla bra att vi införde klippkort för då kan man rida ännu MERA!!!!
Körde markarbete och Basse skötte sig fint. Han har dock förmågan att krulla ihop sig och då rider man en häst utan huvud liksom.... Red på Pelhambettet igen. Känns som att han är stark ändå, men förmodligen hade han varit ännu starkare med vanligt bett. Ska väl ändå försöka byta tillbaka snart igen. Men det blir nog till att inhandla ett Pelham så att man kan rida på det då och då. (Har intresseklubben antecknat?)

Efter lektionen stannade jag kvar i ridhuset och körde enkla galoppombyten på serpentiner. Han börjar bli duktig på det nu. Men så fattar han ganska direkt vad det handlar om. Fast om jag inte stannar upp ordentligt för ny galopp så fortsätter han i förvänd galopp - som en ostkrok! Snacka om att Basse kan förvänd galopp!!!

Måste nog försöka med enkla galoppombyten på rakt spår. Vad är nästa steg sen...? Tell me....

Nä, nu är det dags att knoppa. Ses, go'natt!

.

Fotomodell?

Ikväll ringde det på mobilen. Ett 08-nummer. Trots att jag misstänkte någon trist telefonförsäljare, och trots att jag gick med mockgrepen och plockade hästbajs i ridhuset, så svarade jag.
Det var från något företag som fanns i Malmö och Göteborg, men som under helgen vecka 8 skulle befinna sig i Östersund.

Anledningen till att dom ringde mig var att dom fått ett tips av en kompis till mig.

Jag blev erbjuden att HELT GRATIS komma dit, bli sminkad och stylad, och sen fotograferad som värsta modellen. Naturligtvis undrar man ju vad hållhaken är, men jag lyckades inte riktigt hitta den. Möjligen är det att man sen blir erbjuden att köpa foton. Ett foto kostade 500 kr. Köpte man 10 st skulle fotona kosta 200 kr/styck. Och köpte man alla 60 (!) bilder så skulle priset vara 2400 kr. I sig är det kanske inte jättemycket pengar för såna där foton, men ändå....

Kan ändå inte låta bli att undra varför jag blev "tipset". Antingen tyckte min kompis att det lät kul på riktigt, eller så tycker hon att jag är så ful att någon måste göra något åt det...=)

Jag kunde inte svara ikväll så det lät som att dom skulle ringa mig igen. Undrar om man ska framföra att jag är kort, hyfsat gammal och ganska ful...? Då kanske det låter "klick" på linjen....:)

Men va sjutton, inte mycket att fundera över eftersom det är Nina-träning nästa helg!!! =) 


.

Alla hjärtans dag!

För ett par dagar sen var det ju Alla Hjärtans Dag. En dag när man ska vara lite romantisk och så. Men fru Roos är väl inte direkt någon som bakar små rosa hjärtbakelser och skickar röda kort med hjärtan på....
Faktum är jag inte gjorde något! Min gubbe kom och hämtade mig på jobbet eftersom vi hade en av bilarna på verkstad. Annars hade jag faktisk åkt ner på blomaffären....

I vart fall så sa jag till gubben "att det är tur att vi inte är såna som prompt måste fira såna här dag, eller bröllopsdagen heller för den delen (den glöms nästan bort...).

Men när jag kom hem så stod det här på bordet. Det fina kortet har Nellie gjort!

Det fanns alltså någon som tänkt på Alla Hjärtans Dag trots allt....:)


Spanien-besök?

FB är fantasmas!
Såg just att Basses förra matte (som jag faktiskt aldrig träffat!) kanske tar sig tiden att komma upp och hälsa på snyggingen nu när hon är på visit i Sverige. Det vore ju skitkul att få träffa henne.

Hoppas hon inte tycker Basse är för tjock bara......


.

Tankat kamerabilder..

Laddade bilder från kameran. Och vad skådar mitt norra öga...?Och den här bruden oxå!Förresten, vet ni vad den här galningen på sista kortet sa häromdagen....?

"Åsa, har du alltid varit så där kort?"
"Vadårå? Tror du att jag varit 2 meter lång eller....?"
"Nä, men man brukar ju krympa när man blir gammal..."

Undrar om hon fattar att hon ska vara tacksam som fortfarande har sitt vackra fejs kvar...? =)

.

En riktig hästdag!

Skippade jobbet vid 14 idag och åkte hem. Slängde i mig lite käk och slängde in Tuva i bilen så åkte vi mot stallet. Eller förresten, vi stannade till på Järnhandeln och hämtade ut mitt paket som äntligen kommit från yttre rymden... Men vad skådade när jag öppnade paketet? Det FATTAS ju grejer! Jag hade t ex fått mina vita bakbensskydd, men inga framskydd... Va fan ska jag med ett par vita bakbensskydd när jag inte har några fram???? Nåväl, det som var restat kommer väl så småningom...(framåt april eller så....).

Fick äran (eller rättare sagt - jag frågade helt enkelt om jag fick) att rida Darwin idag. Han är ingen lätt ponny, men det var intressant att få känna på honom lite.

Sen var det banbyggnad och så började Tuvis grupp. Med den som vanligt exklusiva middagen (som Findus gjort) i knät satt jag på läktaren och kollade. Duktig tjej! Duktig Pompe-ponny!

Så var det min tur. Fick låna Pelham-bettet av Becca och den här gången tog jag delta istället för två tyglar. MYCKET enklare! (Nu känns det som att man måste vara liiiiite hästmänniska för att förstå vad jag pratar om....)
Basse-bus blev bitvis ganska stark ändå, men jag antar att han varit ännu starkare om jag inte betslat upp lite.

Det gick ok på träningen, men hade gått bra mycket bättre om bara jag kunde skärpa till mig ordentligt! Känns ibland som att jag borde tillhöra varelserna som packar hästgrejer i yttre rymden....för jag fokuserar inte fullt ut.... Mental träning?

Vi fick kämpa med ett par linjer på slutet och Basse blev lite trött=slog bakut precis när vi skulle gå mot hinder. Men till slut lyckades vi, men det innebar att Basse fick skutta över 1-1,05 hinder några gånger. Kul med lite höjd!

Och nu har jag kanske en "proffsryttare" som kan tänka sig att starta Basse i någon lättare hoppklass. Vore ju kanon om han kan få lite rutin med någon som är tävlingsvan. Istället för att tävlingsdebutera med sitt blåbär till matte....

Nää, nu måste jag nog fika lite tror jag.... Ses!

.

Fredag!!!

I morgon är det äntligen Nina-träning igen! I just lööööööve Nina-träningar. Och att hoppa. Det är ju så förbajjat skoj!
Hoppas bara att jag lyckas skärpa till mig och göra rätt. Jag har ju en tendens att bli smått förvirrad och yra till saker och ting. (Ja,ja...jag vet! Ni behöver inte hålla med!!!!)

Hoppträningen börjar ju redan kl 17 för Tuvis och jag har tagit ledigt några timmar på eftermiddagen. Då kan vi blåsa till stallet och slippa stressa ihjäl oss.

Kanske blir det ett "specialpass" i ridhuset innan hoppträningen. Jag hoppas att det blir så! Vet inte om jag då ska riskera livet eller inte, men jag hoppas kunna göra en insats på ett eller annat sätt i alla fall....

Nä, nu måste jag nog gå och knoppa för att orka med morgondagen. Och kvällen=)

Sov gott!

.


Sömnproblem...

Inatt har jag legat vaken nästan två timmar för att försöka lösa ett problem som egentligen inte ens är mitt eget....

Varför ställer hjärnan in sig på att försöka lösa problem när den helst av allt bara ska stänga av och sova?

Nåväl... jag har inte somnat på jobbet ännu i alla fall....

.


Borde vara spöstraff på mat-tjuvar!

Den som inte kan låta bli att sno andras mat (nu snackar vi den kost vi behöver ha i stallet eftersom många middagar intas där av någon underlig anledning....) borde straffas!

Om jag fick tag på den som snott mat av mig så känns det som att följande skulle kunna hända....

Först tar jag min silvertejp och snor några varv runt huvudet. Ordentligt så att allt hår lossnar när man drar bort silvertejpen sen.
Men öronen får vara otejpade för där hämtar jag stallets håltång, ställer in på största hålet, och sen gör jag några snygga hål i örsnibbarna på tjuven. Hålen måste bli tillräckligt stora för där hänger jag sen ett par rejäla stigbyglar som får dingla fint.

Sen ska jag spruta lila sårspray (sitter som berget!) í ansikte och på händer. Som avslutning kör jag upp en hovkrats i arslet på den hungriga tjuven (eller som kanske inte är så hungrig eftersom den ätit upp min mat...)

Med andra ord: Tjuvar som tar min mat undanbedes - vänlig men bestämt...!

P.S Tack för att jag blev utan middag idag....


.

Känns bra!

Tog idag tillfället i akt - tog mig i kragen och gick ut och pratade med "fjortisen" (låter inte så himla snällt att kalla någon så, men det är med glimten i ögat....). Innan det här äntligen blev av har jag sett framför mig hur jag skäller och gormar och tycker att hon är helt dum i huvudet, men det var inte ens i närheten. Jag såg att det hon sa var jobbigt men sant.

Måste säga att jag känner mig mycket tillfreds. Tycker att vi fick en bra dialog och jag förstår oxå hennes syn på saken. Vi pratade faktiskt en bra stund och egentligen skulle jag velat prata ännu längre. Men vi stod ute och jag höll ta mig fasiken på att frysa arslet av mig till slut.

Jag hoppas naturligtvis att det hela ska bli jättebra i slutänden, även om det inte känns som den enklaste saken i världen just nu. Det är tyvärr inte bara att knäppa med fingrarna.... (om ingen råkar ha magic fingers??).

Nu ska jag försöka smälta och bearbeta det jag fått höra idag och se om det går att omvandla till något bra.

Men jag är mycket, mycket glad över.... jag vet inte om jag ska kalla det förtroende direkt.... (men något åt det hållet kanske)... jag fick idag. Tack "fjortis"♥♥♥! Jag pratar gärna mera (när det är varmare om röven....)  !  

Magsjuka...?

Nä... men jag befarade det när det började vrida om i magen på jobbet idag. Knorrade och lät. Jag tordes faktiskt inte vara kvar för vem f-n vill skita på sig på jobbet...? =)
I vart fall packade jag ihop och for hem. Efter att ha "pudrat näsan" ordentligt kändes magen bättre, men det fanns fortfarande en lite obehaglig feeling i magen. Så jag beslöt mig för att stanna hemma.

Nu har jag faktiskt ätit lite oxå och det känns ok. Så i morgon blir det med all sannolikhet work igen. Och på fredag är det ju Nina-träning så det finns ju inte på världskartan att jag ska gå och bli sjuk inte!

Ja, det var väl ett otroligt intressant inlägg?! Antecknat?!

.

Vad har hänt....?

Många unga människor (vilket jag tyvärr inte räknar mig som längre....) bloggar ju. Och många skriver från djupet av sitt hjärta. Det gör sällan jag. Det blir mera från ytan liksom. Men man ska ju tänka på att vem som helst kan läsa det man skriver (även om statistiken kanske ligger på 7-8 läsare numera.....).
Ibland tror jag att den som skriver (gäller både blogg och Facebook) inte tänker hela vägen faktiskt. Man uttrycker sig lite väl grovt eller utlämnande ibland. Inte bra!

Men nu ska jag ändå trippa in på "den farliga vägen" och göra ett inlägg om en fundering. Några vet säkert vad jag funderar på även om jag inte nämner några namn. Men min förhoppning är att jag inte trampar någon på tårna eller så... Det är verkligen inte min avsikt.

Så för den som orkar.... läs på.....

I mitt hästiga umgänge finns det....eller rättare sagt...har det funnits en tjej som, i mina ögon sett, verkligen börjat visa att hon är en skicklig ryttare. Framför allt när det gäller hoppningen. Hon har en ponny som verkligen inte verkar lätt att rida, men hon har gjort det bra. Och det tar ju faktiskt upp till ett år innan man synkat ihop sig "på riktigt". Hon har inte haft ponnyn i ett år ännu så förutsättningarna för att det bara ska bli bättre är goda. Och hur bra skulle det inte kunna bli med tanke på att ekipaget faktiskt tagit hem en hel del placeringar i ganska svåra klasser.

Men nu är faktum att jag inte sett henne i stallet på väldigt länge! Varför undrar jag.
Vet inte varför jag funderar så himla mycket på det, men på något sätt känns det som att hon slänger bort något som hon kommer att ångra djupt sen. Nämligen sin talang!
Är det inte värt mycket att vara riktigt bra på något? Det tyckte i alla fall jag när jag var ung (och tycker förstås det fortfarande!).

Så kan någon svara på mina frågor om varför ridningen nu verkar vara ett minne blott? Det blir spekulationer naturligtvis, så länge inte personen i fråga själv råkar hamna här och kan svara...

1) Är det någon slags prestationsångest? Har det gått för fort och för bra på tävling så att hon känner någon slags press att prestera bättre och bättre?

2) Känns ponnyn för svår? Är intresset tappat för att ponnyn inte motsvarar det hon vill ha? Stökar hästen så mycket att det inte är kul längre?

3) Förstår hon inte att man kan vara BÅDE ryttare OCH fjortis? Man behöver faktiskt inte utesluta det ena bara för att göra det andra. Tiden räcker för både och!

4) Vad händer om jag tar ett snack med henne? Kommer hon att hata mig för att jag lägger näsan i blöt eller kommer hon att förstå att jag bryr mig om?


Nä, jag känner att jag är verkligen på gränsen till vad jag någonsin kommer att blogga igen, men om någon läser detta så skulle det vara mycket intressant med kommentarer. Så tjuvläs inte bara - säg din åsikt!

Men kom ihåg - jag menar absolut inte att vara en surkärring med detta inlägg. Jag bara funderar....

.


Borstar måste ju rengöras....

....så käre make....

Jag förstår inte riktigt dina synpunkter på varför det inte är så lyckat att lägga en skitig hästborste i blöt i handfatet precis vid tandborstningstid....?

Produktbild

Paket beställt från yttre rymden!

Den 7 december FÖRRA ÅRET!!! gjorde jag en beställning från Grand-Prix.se. Jodå, dom har en hel del jag gillar, men jag gillar inte deras leveranstider...
Nu kom jag faktiskt på att jag fått delar av beställningen förra veckan, men ändå.... Antar att Grand-Prix måste avlöna sina marsmänniskor bättre så att dom kan packa grejerna lite snabbare....

Det här väntar jag på nu. Betalt och klart! Hoppas bara att dom inte skickas med Jultomten eller nåt...

Catago sport senskyddFast inte röda... Vita!!! Och bakskydd.

Catago dressyr senskydd Åsså måste vi ju ha något snyggt på dressyrträningarna. Så såna här bidde det. Känns enklare och snabbare än att linda benen. Även om det är snyggt det oxå!

Bootsen som Basse har nu är inte så fräscha längre (av naturliga skäl) så det bidde såna oxå. Men så här i efterhand så hade det varit grymt mycket fräckare att köpa dom här:
Metallic boots från Catago Next time, maybe....

Nåväl, grejerna kommer väl när dom kommer.... Hade önskat att det ramlade ner lite stålar från himlen så att jag kunde göra en ny beställning. (Men knappast från Grand-Prix.... kul om grejerna kommer innan man är pensionär!)

Nu behöver (ja, behöver!!!!) jag ett pelhambett, delta till det, lädersmörj-grejs, en förbygel (ok... den vill jag väl mest ha för att det vore snyggt...), m.m. Önskelistan är ganska obegränsad...

Kanske det kan ordnas en gala på TV4 som stöder hästmänniskor som inte kan handla allt nödigt och onödigt i tid och otid....?!

.