Brus i skallen...

Som SVT:s testbild ungefär. Så är det i skallen. Eller kanske snarare som "myrornas krig"... Min spirande idé på företag verkar tas emot med enbart positiva reaktioner. Möjligen var Kim aningen skeptisk. Han tyckte idén var bra, men man skulle nog kanske inte kunna leva på det. Och han verkar ju ha rätt karl'n, som vanligt...(jäla siiiit !)

Eftersom det inte är någon hemlighet för er vänner, så kan jag bara kort berätta att jag tänkt mig affärsidén att erbjuda "vanliga människor" att resa till Hammarstrand och bo. Låt säga en weekend eller så. Man ska vid bokningen kunna välja ur en "meny" med behandlingar(massage, zonterapi, ansiktsbehandling, frisör...etc.), aktiviteter (skotersafari, liftkort i backen, zorben, m.,) samt tips på sevärdheteri vårt underbara Hammarstrand. Barnpassning ska kunna ordnas om man väljer behandling, t ex.
Målgruppen kanske ska vara slitna mammor som får må gott några dagar?? 
 
Det unika med konceptet är att servicen ska vara outstanding (ett begrepp som mål-medvetna Aktsammare känner till... hö,hö!). Kunderna ska inte bara gilla det dom bokar, utan bli överväldigade av vistelsen. Det lilla extra alltså. Detta kräver ju ett visst kontaktnät (utan att överdriva !) men samtidigt verkar det ju gynna många företagare på byn. Jag har massor med idéer kring det hela. 

Ena sekunden känner jag att det är en superbra idé, andra sekunden vacklar jag rejält...
Att bedriva övernattning kanske inte är det ultimata med tanke på att man måste hålla en viss tillgänglighet både kvällar och mornar. Samarbete med Hotellet ?
Men den stora frågan är ju - hur ska jag kunna tjäna några slantar på detta? Den lilla detaljen har jag inte lyckats lösa ännu....  Vojjne, vojjne.... Man ska kanske vända på steken och ta rejält jävligt betalt och lyxa till saker och ting? Nån stenrik kändis kanske behöver komma ifrån storstan till en liten by där vi redan är stolta över "våra egna kändisar" ?

Idéer finns. Sen hur långt steget är från tanke till handling återstår att se. Om någon har svaret på den ekonomiska frågan är jag tacksam för tips!

När jag kom hem idag hade jag fått en blomma ! Eller, jag tror det är ett slags träd kanske? Med vacker kruka, en fin porslinsfigur i och ett tack-kort. Detta fick jag av Marja för att jag hjälpt henne att skriva ansökan och ett cv. Det var bara roligt att kunna hjälpa och jag hade absolut inte förväntat mig något, så självklart blev jag ohyggligt glad och rörd. Tack snälla Marja... För den här fina växten hade jag kunnat skriva ett par ansökningar till... :-)

Nä, nu ska jag upp och titta på lite intelligensbefriande tv. Hjärnan kokar så möjligen måste jag vira en handduk med is runt skallen... Det borde för övrigt matcha min nuvarande kvälls-outfit; linne i orange, gul munkjacka och rosa mjukisbyxor med värsta knäna .... Måtte ingen komma och hälsa på... Då får jag rusa in i garderoben och gömma mig....

Kram!Godmorgon...

Vaknade kvart i 6. Så typiskt, eftersom jag idag kunnat sova till 7 med gott samvete. Båda barnen äter frulle hemma och jag har bara mig själv att tänka på. Men som sagt, 05:45 - Pling! Kände mig lätt stressad över diverse personliga brev som måste skrivas, en ansökan som jag skickat hemifrån som inte gick att läsa (jättebra att skicka en fil som inte går att läsa va'? Jobbet måste vara mitt direkt.....), m.m, m.m.

Så nu sitter jag här och ska försöka lätta på stressen lite.... Åsså börjar jag bli lite trött igen... Vi hörs.... ZZZZ.....ZZZZ....ZZZZ.....


Sundsvalls-dag


Måste bara börja med länken (som alla mina bloggarvänner redan lagt ut). Trailern till Allt för byn! En riktigt trevlig snutt där dom hunnit få med lite vacker utsikt oxå (å' då menar jag inte Snygg-Emil...).

http://vod.mtgnewmedia.se/TV3Noje/Trailer/2007/v34/allt_for_byn_trailer_kommande

Idag har jag tillbringat de flesta timmarna i Sundsvall. Marja gjorde mig sällskap och det var jättetrevligt tycker jag. Vi blåste ner så att jag hann till min läkartid kl 11. En örondoktor förklarade hans syn på mina återkommande infektioner vid örat. Den fistel (urk, vilket jädrans äckligt ord...) som jag opererat bort för ca 2 år sen, har nog inte lyckats avlägsnats helt. Därmed är det inte lika enkelt längre (som när det var oopererat, typ). En komplikation, som han kallade det.
Tydligen måste man spruta in kontrastvätska och röntga för att se var resten av fistel-eländet befinner sig. "Kan bli lite klurigt...", sa farbror doktorn. "Inte helt enkelt...", "Kanske man anser sig klara den här operationen i Östersund..." (han gör den inte på kliniken alltså). Kruxet verkar vara att spottkörteln är involverad och vid en eventuell operation är det lite riskabelt eftersom så många nervtrådar till ansiktet sitter i området. Hmmm..... Men jag får väl be samtliga att hålla tummen när/om det blir dax...

Ja, då får vi väl anse anatomi-avsnittet för idag som avslutat.

Sen traskade Marja (stackarn som suttit i väntrummet och läst "vänta-på-doktorn-litteratur" i nästan en timme...) till Oscars och käkade en mycket god lunch. Jag tog renskav (förmodligen med massor av grädde=GI va'?) med potatismos (inte GI va'...? ) och Marja åt lax med pressad potatis. Smarrigt värre!
Efter det var det då shoppning som gällde. Marja som inte skulle handla nåt särskilt lyckades nog fylla en påse i alla fall. Själv lyckades jag med lite till, fast jag handlade lite större grejer.
P.O.P Fleecejacka och handskar till Tuvis. Hon fick även en lång tunika, t-shirt, strumbyxor och inne-gympaskor + en almanacka med stora blad. Gissa vad ungjäv... säger när hon, i och för sig väldigt glad, sett över alla saker?
"-Men varför köpte du inga jeans?"... UÄÄÄHHH!!!! Tog och försökte förklara det där med att man kanske istället borde ge sin mamma en kram och tacka för allt hon fått. Hoppas hon lär sig vad ordet tacksam betyder inom kort...
Vi tog en kaffe (med rykande tillbehör som till slut hamnade i askkoppen... ) innan vi åkte hem till Hammarstrand....

Allt-för-byn-gänget hade ny show. Tänk vilket lyx vi har som har förmånen att få se så många föreställningar! Dom var skitbra igen. Ett nummer var med nunnor och "Maria", alias Robert Falk med läppstift och allt. Nellie viskade lite försynt till mig :"Mamma.... Har Robban tuttar?????"
Nellie satt även och kallade Emil för "min Emil". Jasså? Är det DIN Emil? Jaaaaaa!
Hela showen ville hon heja på Emil så när den var slut skulle hon promt in "backstage" och hälsa på honom.
Och eftersom dom inte är tokkändisar ännu så gick det lätt som en plätt att komma in i "logen". Där visade det sig att den eftersökte inte var där. IIIIIH! Robban tog Nellie i famnen och letade, men Emil var som försvunnen... Jag sa till tjejerna att vi kanske kunde hälsa på honom en annan gång, men då var det någon i teamet som sa att de hämtat honom.
Det var en filmkamera som filmade "små-fansen" medans de väntade. När då Emil dök upp med ett "Tjena tjejer!!" så var det ingen av mina döttrar som yppade ett ord. Inte ens "Hej"... Dom bara stog och tittade på Emil.
Tuvalisa hade sin almanacka med sig och filmteamet trodde att hon ville ha autografen. Men inte då!
Nåja, dom blev nog rätt nöjda över att ha fått träffa honom. (Och jag med... fick en kram i dag me' :-)

Skulle egentligen ha skrivit nya ansökningar inför två jobb i stan. Men efter showen fick man plötsligt känslan att "va fan, inte vill jag flytta ifrån Hammarstrand heller!... Fixar väl ansökningarna på jobbet i morgon...

Oj, idag blev det lång-blogg. Hoppas ni orkat läsa...

Kram och godnatt !Väl hemma igen

Kära nån... jag blir alldeles rörd....

Vid mitt samtal med AS3 (konsultfirman) så fick jag tipset att kolla lite med kollegor och vänner om de har något gott att säga om mina egenskaper. Så med viss tveksamhet har jag mejlat några stycken och frågat... med risken för att få svaret "Nämen din jävla galning! Nåt bra??? Du?? Har det slagit runt eller...??"   Å andra sidan kan man ju hoppas att såna kommentarer stannar hos den som tycker så. Å tredje sidan så umgås jag knappast med nån som tycker så...

I alla fall så bara måste jag få tala om att jag blir alldeles varm i hjärtat av svaren... Hör bara på följande citat.... (och håll i er!) :

- Engagerad
- Ambitiös
- Lättlärd (x2)
- Jobbar bra i högt tempo
- Social
- Lojal
- Arbetstrogen
- Bra kundbemötande
- Ansvarstagande (x2)
-Trevlig
- Snabbtänkt (antar att det gäller jobbet... :-)
- Glad
- Hjälpsam
- Snäll
- Effektiv
- Ledare
- Lättsam
- Nyfiken (på gott och ont kanske..?)
- Bra arbetsmoral
- Snabb som fan på tangentbordet
- Snygg (tack Malin, du e' snygg du oxå! Puss!)
- Rak och ärlig
- Tydlig
- Noggrann
- Sätter dig väl in i allt du tar dig för
- Hjärtat på rätta stället och fötterna på jorden
- Du är för mig en stor förebild

Ja... känner ni er låga nån dag så mejla lite vänner och be om era goda egenskaper. Jag lovar att ni kommer att bli på gott humör för en lång tid framöver! Och jag ska tillbaka till just den här bloggen många gånger för att tanka energi och självkänsla!!!

Puss på er alla! Jag blir så glad.....

CV-brydderier...

Sitter och försöker fila på mitt cv. Det finns ju proffshjälp här på jobbet nu. En konsultfirma som TH anlitat för att hjälpa oss hitta nya lösningar i livet efter Aktsam.
Jag har haft varsitt möte både med konsultfirman och HR (personalavdelningen på TH) idag.
När jag börjar prata med damen från HR så pratar vi lite om hur saker och ting känns nu. Jag nämner bl a den "Angel of hope" som jag fick av Maggan.
Då säger hon "-Är det kanske liknande en sån här?" och pekar på en nästan likadan ängen som står på bordet! Det var en sittande ängel, men exakt samma utseende. Märkligt sammanträffande va'?!
Den ängeln var "Angel of .... "  nåt annat som jag tyvärr glömt bort...


Scrapblog


Oh, yes!
Kanske inte världens mest genomtänkta scrap-work, men nu jäsiken tillhör jag äntligen skaran som kan göra skitfina bilder (så småningom!)...

Yippie!

Har inte testat alla finesser ännu, men det är ju en bra början....


image37


Curriculum vitae...


Hur f_n skriver man ett cv ?
Vad ska framgå? Särskild uppställning?

Hjälp....  (Heléne..?)


Plump i "mamma-protokollet"....

...igen....
Ja, just ja.... min äldsta dotter råkade ju börja 1:an idag...
* Inte köpt något fint pennskrin....
* Inte någon ny fin skolväska....
* Hann knappt vara med på skolstarten eftersom jag fått en jävla akuttid på sjukstugan 9:00...
* Bänkpapper? Hittade vanligt presentpapper IGÅR.....
* Stressade hela morgonen och det är väl ingen lysande början...

Listan kan säkert göras längre, men nu slutar jag analysera mera.
Har som sagt haft problem med min återkommande infektion ovanför örat igen. Jättesvullnaden "allan" uppkom i helgen. Igår kväll sprack den (myyyyysigt...). Det var i och för sig bra eftersom trycket lättade.
Var på sjukstugan idag och "plåstrade om" och naturligtvis blir det penicillin igen.

Är på jobbet nu och man får väl försöka göra sitt bästa nu. Kanske jag skulle haft min vackra "Angel of hope" här egentligen..? Nä... den skulle inte trivas här. Den får stå hemma så att jag kan titta på den och känna lugn hemma.

Kram så länge!

"Allt för byn"-trailer !

Och vi lyckades se trailern för "Allt-för-byn" igår!

Va frääääääääänt !!!! "Våra grabbar" liksom !!!!

TV3...

...finns nu även i Fågelholken 12 !
Anna-Karin berättade att dom varit och hämtat VIasat-grejerna för att installera själv. Då fick man ju 1200 kr att handla för. Och vi som skulle ha en DVD... Sagt o gjort. Jag och barnen åkte till Torgnys i Kälarne och plockade med oss Viasat-paketet och en DVD hem. Ja, för att förtydliga så vill jag berätta att vi naturligtvis betalade det vi skulle innan prylarna togs ur affären....
Det blev en sån där DVD som man kan spela in på skiva med, typ som en video fast med skivor. Köpte några skivor som man kan spela in flera gånger på.

I går hade vi förmånen att få hem en kock och en tekniskt begåvning. Så vi fick både VIasat installerat och för jävligt god mat. Det var så jäsdrans gott att jag nästan föråt mig.. (inte bra!!!). Tusen tack Malin & Robert! (Malin, du har oanade talanger när det gäller matlagningen!) Jag har inatt t o m drömt om att jag luktade vitlök, vilket med all sannolikhet stämmer med verkligheten. Var det något det inte var vitlök i..?

Här är grabbarna som fixat! Eller rättare sagt, Robert fixade och Kim drack öl och fungerade väl som nån slags observatör...

image34


Och det var supergod middag trots att kocken såg ut så här....

image35


Framåt kvällen var det trötta barn som hamnade framför en film på tv....

image36

Nä, nu måste jag ha kaffe!
Tuvalisa ska på kalas hos Olivia idag. Jag återkommer!

Kramisar!

Underbara vänner!

Maggan och Micke kom förbi ikväll. Tjejerna hade redan somnat och vi hade en lugn stund med levande ljus vid köksbordet. Maggan hade köpt en "tröst-present" till mig. En flaska jättefint vin och en "angel of hope" som hon hittat i Härnösand. Såååå himla snällt. Naturligtvis började jag böla en liten sväng, men det gick fort över. Den var jättefin och jag måste säga att det är såna saker som verkligen värmer i hjärtat! Att någon tänker på en, förstår att det känns tungt och vill visa det. (Fan, nu känns det som att jag ska börja snyfta igen...)
Än en gång, TUSEN TACK MAGGAN !!!!

M & M & Axel (som dök upp lite senare) har precis gått hem. Maggan bangade mera vin så det får jag väl dricka upp i morgon. Då kommer ju Malin & Obbe och bjussar oss på middag här. Känns superduper att slippa tänka på middags-eländet i morgon! Undrar vad det blir för spännande?!

Kimpa står i köket nu och fixar toast. Lite sugen så här på kvällskvisten. Perfekt för hullet!

Vi ses nog i morgon igen!
Kramisar!


Hopp igen !

Finns det liv finns det hopp!
Länsförsäkringar har hajjat det här med att kvalité, lojal personal och det där som behövs för en utomordentlig service, finns här!!!
http://www.sr.se/jamtland/nyheter/artikel.asp?artikel=1556510

Halleluja!
Dom kommer att rekrytera 10 personer. Och förhoppningsvis blir det flera på sikt. Med LF och Moderna Bil ser ju genast framtiden betydligt ljusare ut!
Marja ringde och meddelade nyheten och jag kan säga att när hon uttalade orden: "Länsförsäkringar ska starta ett kontor här i Hammarstrand" så reste sig håret på mig. Jag hade ståpäls en lång stund efteråt och yrade omkring som en förvirrad höna med ett leende på mina läppar.
Nu får man börja fila på ett "curriculum vitae" och hoppas att dom åtminstone vill ha mig till en intervju. Och får man inte jobbet nu så lär det gå flera tåg (och då inte till Malmö!!!).

Jag tror att det är Ragunda kommun som står bakom detta. Vad jag har hört så har de jobbat hårt för att försöka hitta något nytt att sysselsätta oss med. Och BINGO! Elisabeth Yngström och Anders Andersson (?) medverkade idag på TV4 Mitt (där det för övrigt även var med en annan stor stjärna... :-) och de gjorde ett mycket bra framträdande tycker jag. En stor kram skulle dom ha!

Nu känner jag mig helt plötsligt hungrig igen (hur bra det är vet jag inte, men det är väl ett friskhetstecken...)

Puss och kram från en på nytt positiv bloggare!


Ahhh!

Gissa om jag fick paniken?! Kunde inte komma in på bloggen!! Vet att jag ändrat mailadress i min profil (eftersom aktsam.se-adressen kommer att upphöra...suck...). Men inget funkade. Till slut var jag tvungen att ringa "Blogg-Roland" och det visade sig, pinsamt nog, att jag registrerat telia.se i min mailadress.... Jamen, hur klantig får man bli???? Tack för hjälpen Roland att fixa saken! Nu kan jag stilla mitt bloggbehov igen!

Igår var vi ju på Hotellet och kolla de på "Allt-för-byn"-gänget som hade stand-up comedy. Dom var helt otroligt duktiga och jag skrattade bitvis så tårarna sprutade. Som vi konstaterade, kul att tårarna rullar av någon annan anledning än jobbet...
Jocke R hade ett nummer som Johan Glans gjort på scen. Jocke såg ut som han aldrig gjort annat än att roa publik och jag skrattade så jag höll på att ramla av stolen. Var tvungen att ge honom en kram efter showen och tala om vad bra han var! Såg efteråt i ögonvrån att det såg ut som en filmkamera som var riktad mot Jocke. Hoppas för guds skull att det inte filmades. Jag lär se ut som värsta groupien. Å' andra sidan fick jag det förslaget av Tobbe. Alltså att bli groupie, nu när jag blir arbetslös och allt. Ska fundera på saken.... :-)

Även idag verkar dagen bestå av möten. Dock ingen media. Lika bra det. Man börjar ju närma sig en media-hora...
Eller? Kolla in ÖP-tv med inslaget gällande Aktsam.

Nä, nu kanske man ska prova att arbeta lite....? Känns väl inte direkt på hugget, men va fan...

Jag återkommer! Puss!

Gravöl....

....blir det väl inte direkt ikväll. För då ska det bli rajtantajtan! Men jag är rädd för att det kommer att bli ömsom skratt ömsom gråt. Några av oss ska nog sitta ute på vår altan och ta ett par pilsner eller cider innan vi tar oss till Hotellet. Jo, men visst låter det trevligt ändå. Känns skitbra att få skingra tankarna lite och få en alldeles egen show !!! Vilket lyx!

Sa jag att jag i går morse (innan chockbeskedet) bokade Vildhussen? Det var väl tur att det blev gjort. Annars kanske man inte hade varit särskilt på alerten för att planera fest... Åsså har jag bokat Viasat nu. Installation troligen i slutet av nästa vecka. Då hinner jag få TV3 innan "Allt för byn" börjar.

Även idag har det varit fullt med reportrar här. Jag blev tillfrågad att intervjuas av SVT, men TV4 Mitt haffade mig först. (Jag måste se ut som ett bra intervjuoffer?!) Därmed ville förstås inte SVT intervjua mig sen. Snacka om ratad... Nåja, det är väl färre personer som kan se TV4 Mitt...

Dagen idag har varit möten, långlunch och allmänt "dra-benen-efter-sig".......
Lika bra det för någon energi att tala om finns inte.
Inatt sov jag uselt. Först kunde jag inte somna. Sen vaknade jag 3:38 och somnade inte om förrän efter klockan 6. Varför funderar man så förbannat mycket precis när man helst skulle ligga och tryna och drömma något underbart?

Nåja, jag hejjade i alla fall på Snygg-Emil i morse... Alltid något....

Jävla skit...

å fan i helvete!
Pissa på alla jävla höjdare som inte fattar vad kvalitét är! Kan det vara ett drag för att storfräsarna ska spara lite stålars och därmed bli berättigade till en sjujäsikens bonus?? Eller är det bara allmänt fel i huvudet på dom???

Måste börja se mig om efter en ny försäkringsgivare för bil och hem.....

Vad ska man säga...

Jag är otroligt nedstämd och ledsen. Vi fick besked idag att all verksamhet på Aktsam i Hammarstrand flyttas till Växjö, Malmö och Stockholm....
Det betyder alltså att jag inom kort är utan arbete...

Vad ska man säga.....


Länk (som fungerar???)

Kolla in TV4 Mitt's inslag idag:

http://tv4.se/klipp/156771.html

Dra fram knappen till "sm" i ordet "Nyhetsmorgon" så hamnar ni på inslaget som gäller "Allt för byn".

Puss!

Vilken sommardag!

Ja du hade rätt Helena. Det blev kanonväder!
Idag gick vi på Hammar'n en sväng. Hamnade på Brödbiten och käkade först "nyttiga" mackor, sen krämbulle (Tuva) och sockerbulle (Nellie). Själv tog jag en räkmacka och en jättenyttig cafe latte...
Så här fränt var det att fika... :

image32

Självaste Rafael E gick förbi. Förvisso på ganska långt håll, men ändå! Eller hur Hanna !!! Hi,hi!


På eftermiddagen blev det bad på Koppelhällan. Vi hade stämt träff med Olivia där.
   

Visst ser det underbart skönt ut?!  (Kom ihåg att man kan klicka på bilderna så blir dom lite större)

Jag och Lena satt och svettades i solen. Det var så varmt att det t o m rann svett mellan bröna på mig. Och för att några svettdroppar ska hitta några brön att rinna mellan så behöver det vara hyfsat varmt alltså!

Har varit och fått taktilmassage hos Gumman ikväll. Såååå skönt! Man liksom försvinner in i en annan värld en stund. Det tar ganska lång tid, men man vill att det ALDRIG ska ta slut.  Nu ska det inte dröja så länge till nästa gång. Fick mig lite kaffe och nybakta tekakor oxå. Så nu är jag pruppmätt!

Nu är det dusch som gäller. Är ganska "massageoljig"...

Kram på er!

Åsnan Kettman

Idag har vi träffat åsnan Kettman!
Barnen fick sig en ridtur. Kettman var lite trött, men Tuvalisa fick faktiskt trava på honom. Vem har travat på en åsna? Inte jag!

                    

Obbe, Malin och Wille var med.


Jag och barnen fick ett ryck och bestämde oss för att åka in till stan idag. Det var just Djur- och kulgården som hägrade. Först gick vi en liten sväng på stan (gissa hur kul barnen tyckte att det var då... Vaddå shoppa???) Lunchen intogs (tyvärr!) på Mc Donken. Tuvalisa blev såklart glad för sitt Happy Meal. Både Nellie och Wille lämnade sin hamburgare men åt gladeligen upp minimorötter och äppelskivor. Nyttiga barn!

Efter åsneturer och glassätning åkte vi alla till Lilla Siam och köpte hämtmat. Familjen Egnelius-Wikander åkte hem till sitt och jag och barnen tog svängen förbi Barnens Hus. Jag hade helst skippat det, men lovat är lovat... Och vi skulle inhandla presenter till kommande barnkalas.
Sen var det järnet hem. Barnen somnade i bilen men var rätt trötta nu ikväll i alla fall.

Själv tror jag att jag ska ta mig ett hett skumbad och läsa Hänt Extra. Jodå, inte för att jag köpt den (inte snott den heller!) för jag fick den på kupong som "trogen" Statoil-tankare. Kan ju vara rätt kul att bläddra i trots all strunt som står i den.

Helena meddelade att det skulle bli finväder i veckan! Låter ju superbra det. Då kan man tanka de sista solstrålarna innan arbete, dagis och skola börjar.

Hoppas ni mår bra alla vänner, vi ses!  KRAMISAR !!!

Rastlös...

Jaha, nu verkar det vara bara jag och barnen som är lediga. Alla andra verkar ha återgått till gammal vanlig rutin. Egentligen hade det inte gjort mig något alls om jag börjat jobba idag. Men barnen är ju lediga tills nästa måndag så vi får försöka hitta på nåt.
Våldsgästa lite folk? Åka till stan? Lite rastlös känner jag mig.

Undrar vad det blir för väder idag. Det ser ju kanonfint ut, men det är ju inte alltid så jättevarmt i alla fall. Shorts tro?

Igår kväll somnade jag visst till en stund i soffan, framför Beck-filmen. Drömde att Beck, Gunvald Larsson och c/o satt och smörjde sina fötter med fotkräm. Så självklart vaknar jag till och frågar Kim (och syftar då på Beck m fl)
"-Har dom fått problem med fötterna???"  Gick inte direkt att slingra sig ur att man sovit en stund...

Nä, nu ska jag se till att barnen käkar lite och får på sig kläder. Det blir nog en stadstur idag, eventuellt... kanske...

Kram!Slut på sommaren?

Så börjar allvaret lite smått infinna sig. Kim börjar jobba i morgon och semestern, och för den delen hela sommaren, känns bara ha rusat förbi. Jag har en vecka kvar och vi måste väl kanske börja fundera på detta med läggdax och att kliva upp i tid igen... Eller, det hinner man nog på söndag va'..?

I natt råkade det kissas i sängen (inte jag!) och det blev hastigt sängklädesbyte. Efter det var det en eländigt jobbig fluga som promt skulle tillbringa sin närvaro i mitt ansikte. Hur kul är det klockan 5 på morgonen? Så jag låg vaken en stund och började fundera lite. På fest förstås! Fortfarande inspirerad av fredagens trevliga tillställning.
Jo, det kanske är till att vara ute i god tid, men om ett tag (några månader) känner jag någon som fyller  40 (SUCK!) och kanske hade det inte varit helt fel med ett party... Inte för att det är så mycket att fira, att man blir GAMMAL, men en anledning till fest ska man väl inte bara förringa??
Om jag minns rätt (?!) så snackade jag med bandet i fredags ( hu, vilken koll man har va...) och det är bara så att OM jag ska ha någon fest så måste det bli Amanda-band som lirar.
Vad säger ni? Fest eller...?

Mycket trevligt partaj !

Visst, det var toktrevlig fest igår. Blev bra drag på dansgolvet och sånt gillar jag ju!
Vi åkte till Hedvigslund lite tidigare och Kimpa och Bertil fixade lite med bord och grillar. Själv satte jag mig på altanen och sprättade dagens första Xider. Det bidde några under kvällen...
När Snygg-Emil dök upp fick jag en kram och det känns ju himla gött! Jag vet att jag har sagt det förut, men han är himla trevlig den grabben! Och han har fått ett nytt fan tror jag. Nellie kröp ner i min sägn och började prata om "stora Emil" i morse (eller, ja när jag vaknade... typ mitt på dagen då...). "-Han fick en kram", sa Nellie. "-Jasså? (inte helt jättevanligt att Nellie delar ut kramar så där) Vad sa du till Emil då?" "-Släpp ner mig...."  Hi, hi! Hon är för mysig ! Och hon lyckades nog charma Emil oxå (lyckost!!) för han tyckte att jag hade en härlig unge!

Idag har jag ont i tårna. Blev kanske lite för trångt åt tårna med all dans. Ont i ett finger oxå. Inte en aning varför.
Emils polare, Tomas Engström, var grymt duktig att sjunga. Han är visst med i partybandet Feejk oxå. Även han var trevlig. Jag var kvar till "stängningsdax" (ungefär kl 4) och Tomas och jag gjorde sällskap hem. Ja, alltså till respektive hus då. Han bor hos sin moster (tror jag det är) på granngatan. Min väg hem blev nog ungefär dubbelt så lång eftersom jag råkade vingla en hel del hit och dit. Men det är ju bra med motion va'? Undrar om Tomas funderade på vilken konstig prick han fått som sällskap...

Känner mig trött och seg idag, men mår inte dåligt. Med tanke på att jag hällde i mig nåt hela kvällen, till the bitter end, så kanske bakfyllepillren fungerade. Intressant... Måste testa igen. Men inte än på ett tag...

Maggan ringde och fick med mig på en uppfriskande hundpromenad. Först var det "Neeej, jag orkar inte!" Men sen kom jag på att det vore nog ingen dum idé. Och det var skönt. Får man lägga sig raklång på soffan och vila nu?
Antagligen inte. Kim ska åka och hjälpa Anders att fixa bort lite från festen och barnen lär ska roas.

Nåja, man kan ju göra ett försök i alla fall...

Kameror på fest?

Ja, hur var det nu igen... Är det skoj med kameror på fest eller inte? Svaret måste väl bero på vad man tar sig för på festen, eller hur alkoholen tar sig i uttryck...
Jag har fått höra att risken finns att Strix och co. eventuellt tar en repa till Hedvigslund ikväll.
Hoppsan Kerstin! Man får väl hoppas att dom dyker upp tidigt då... Innan alla sprit gått in och vettet ut....

Har snart knåpat ihop två bamseskålar med potatissallad. En bidde "Marja-receptet". Lät gott men det där med att blanda ingredienser efter "tycke och smak" är kanske inte riktigt min grej. Vi får väl se hur det smakar sen. Om någon mot förmodan skulle behöva gå och prata med Ulrik i den stora vita telefonen så kan dom ju skylla på mina potatissallader....

Nellie sitter ute i bilen och sover. Kimpa tog en biltur för att hon skulle sova middag. Tuva har stängt in sig på sitt rum och lyssnade på saga. FÖRHOPPNINGSVIS !!!! har även hon stängt korpgluggarna en stund. Det finns ju risk, eller rättare sagt chans att det blir sent ikväll!

Nä, nu ska jag grejsa lite till. Egentligen skulle jag oxå ha sovit lite. Åldern ni vet...

Eller ska man sprätta en cider istället...? (Skit i åldern!)

En del ser jag i kväll, ska bli hur kul som helst!
Och ni andra, vi ses en annan gång!

Kram, kram, kram !!!!

Fest igen!

Ja då är det dax för fest igen. I morgon är det "Tack-och-hej-fest" på Hedvigslund. Blir en hel massa människor och Snygg-Emil med partner... nä, hur lät det där??? Med trubadurpolare (bättre så?) ska spela. Jag ska dagen till ära köpa egna ciggisar....  Nu höll jag på att skriva nåt vulgärt, men man vet aldrig vem som läser det här så jag censurerar mig själv!

Idag har jag och barnen varit och hälsat på i Holken 1. Maggan bakade hej-vilt till morgondagens kalas. Vi surrade förmodligen bort originalreceptet men jag är helt övertygad om att det kommer att smaka hur gott som helst i alla fall!
Jag ska försöka mig på att göra en av alla potatissallader i morgon. Intressant.... Kim och Anders ska fixa den del i morgon förmiddag inför festen.
Klockan 12:30 måste man ju på Centrum. "Allt för byn"-gänget har tydligen fika och en liten show. Ska bli helkul att se. Läs mera här:
http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=437099&avdelning_1=124&avdelning_2=149

Vet inte vad jag ska ha på mig. Som vanligt. Men något bör jag väl hitta. Kanske man ska göra en repa på Wahlbergs butik i morgon och se vad som finns.

Tuvalisa kom hem från Olivia för en liten stund sen. Lena och Robban med barn kommer oxå på festen. Jättetrevligt! Tuvalisa blev sååå glad och sa: "Jag ska leka med Olivia heeeela kvällen!"

Nä, nu är klockan mycket. Jag borde surfa runt lite och kolla om det finns nåt bra recept på potatissallad. Annars är ju "Vår kokbok" ett säkert kort...

Kram så länge, vi ses!

I'm back!

Jodå, nu kan ni tro att det kliar i fingrarna.... har ju inte bloggat på en vecka typ.
Vi har varit i stugan i Undersåker och myst.
På fredagen åkte vi till Åre för att fixa det sista inför "monteringen" av tv'n. Ja alltså för att kunna se på tv. Den gamla värsting-tv'n från 1800 kallt finns fortfarande kvar. Men den funkar ju...
Nu kan vi se massor av kanaler... eller i alla fall 1, 2, 24 och Barnkanalen. Men det duger så bra. Barnen var glada över att kunna se Bollibompa och lite morgon barnprogram.
Vi passade på att åka lift upp till Hummelstugan och käka lunch. Hamburgare och öl. Gott!
Det var vansinnigt vacker utsikt därifrån:

image24


Igår var det oxå kanonväder. Ner till åa för att bada, grilla korv och fiska lite. Det hamnade inte mycket på kroken, men det var mysigt!

image23

I måndags var vi och hälsade på Jane & Åke i Änge. Självklart (?) blev det en ridtur, inklusive hoppning över två naturhinder. Och ja, jag överlevde. Och ja, jag har träningsvärk....

Idag for vi hem. Ni kan ju gissa själva hur otrön man blir ute i vildmarken med såna här rumskompisar....

image25

Gick en sväng på stan idag och lyckades shoppa två par jeans för 99 spänn styck. Lagomt va'?!
Sen bestämde vi oss för att våldsgästa hos Jannike och Niklas. Tårta och kaffe. Sen kom vi på att vi var hungriga allihopa (utom Jesper som käkade när vi svullade tårta). Det bidde en sväng till Asian Wok och sen åt vi massor med smarrig kinamat. Jag är fortfarande tokmätt!
Barnen somnade i bilen och det var bara att bära in dom och lägga i sängen på studs. Ja, Nellie slurpade i sig lite välling förstås, men sen slocknade hon direkt. En av de mycket få gånger som tandborstningen hoppats över.

Nä, nu är det nog bäst att gå igenom posthögen. Mest räkningar och reklam förstås....

Känner mig ganska trött oxå. Ska bli skönt att få sova i sin egen säng igen. Borta väldigt bra, men hemma allra bäst!

Kram så länge!

Packa = trååååkigt

Ja, även det har ni hört förr. Men packa är bland det tristaste jag vet! Det är nog för att jag aldrig vet riktigt vad som ska med. Fast ändå vill jag gärna packa själv. Kim började packa ner Nellie-kläder. Mitt förslag var då att JAG skulle packa dom, fast Kim skulle tala om vad som skulle packas... Hmmm... stor idé va? Jag menade att han skulle säga typ, två långärmade tröjor. Åsså skulle JAG, proffset på att välja RÄTT tröjor, packa ner dom...   Jo, visst underskattar jag min man rejält... Stackarn. Men jag tror att han är rätt härdad...

Nu måste jag nog faktist ta och påbörja denna packning, istället för att sitta här och skriva om den! 
Känns som att vi har lite tidsbrist om vi ska hinna med lite Östersund, Brunflo och sånt på vägen.

Vi ses när vi hörs... (Vad kostar en bärbar rackare tro...??)

Kram så länge!

Ännu en baddag !

29 grader och det fanns inget alternativ än att åka och bada igen. Idag hamnade vi i Övsjö. Hett som helv... på land och kallt som f-n i vattnet. Hur det nu går till så badade barnen massor. En annan nöjde sig med att ta ett par simtag emellanåt för att inte brinna upp. (Så nu är det stekta fläsket kokt!) Men det var så att det krampade i benen!

                                         
Badbruden!                           Hittade musslor!                       Nellie stänker vatten!  
(Visst vet ni att man kan klicka på bilderna för att se dom lite bättre?)

Solen har tagit ordentligt och jag har stora vita tuttar... Nä, dom är inte stora... och det jag menar är förstås att jag är väldigt vit efter bikinin. (Dvs, jag har ett stort, vitt arsel oxå!!!) Men jag brukar ju inte springa nakenfis så ofta så det gör nog inget....

Vi var där hela eftermiddagen och nu när vi kommit hem är det för närvarande bara jag och Tuva som är vakna. Kim slocknade på soffan och Nellie somnade i bilen. Henne bar jag in och hon trynar fortfarande på Tuvas säng. La mig en stund jag med, men blogg-nerven manade mig att kliva upp och göra mitt!

Ett tag funderade vi på att göra en pastasallad till middag, men det känns närmare att gå ner på Kaffestugan och beställa nåt ikväll... Låter väl helt ok? Antar att barnen är helt med på noterna, gäller bara att få med Kimpa oxå. Kanske man kan locka med att bjussa på en bira?

I morgon fyller farmor 70 år!!!! Vet inte hur planerna ser ut, men det verkar bli ganska mycket folk på middag och frågan är om det är bättre att sprida ut oss lite över dagen. Just för att farmor ska orka med och orka uppskatta sina gäster.

Åsså ska vi ju dra till stugan. Blir nog på torsdag. Då blir det nog bloggstopp om jag inte hittar någon dator att fingra på. Blogg-nerven får jag väl försöka hålla i schack...

Nä, nu är det nog dax att fundera på lite

28 grader och nära värmeslag...

Tack alla tappra bloggläsare för stödjande ord. Tur (?) att det finns fler som känner sig som usla barnuppfostrare emellanåt! Fast det vore ju vääääldigt konstigt om man vore "the perfect mother, always" !

Det var ett MÅSTE att vara nära vatten idag. Termometern stod på 28 grader och den har inte sjunkit nämnvärt fast klockan är halv åtta på kvällen.
Idag var vi till pölen i Ammer och badade. Jag läste ut "Dotter önskas" och har precis börjat på "Flickan som lekte med elden". Vi hade med oss kall Malla-pizza, saft, vatten, salta kex och naturligtvis en påse bullar. Kimpa är helt galen i bullarna!
Träffade på en barndomskamrat och det var några år sen vi sågs. Bytte mobilnummer och bestämde att vi måste ses nåt. Hon blir kvar här ett tag eftersom hon är föräldraledig.
Barnen badade som galna.
Här är det en liten stunds fikapaus:

image17

Efter någar timmar åkte vi hem. Barnen gick rakt igenom huset, ut på baksidan och sen var det bad i poolen. Och jag me'! Annars smällde man ju av i värmen!

Någon har fotat Nellie i sin vackraste posé... Se bara...
183668-18

Nästan så man blir mörkrädd när man tänker på att hon sover i samma säng (och i samma hus för den delen!) som en själv.... Den tjejen kan verkligen se galen ut !!!!

Barnen är ute och cyklar lite innan det är dax att natta. Jag och Maggan ska nog ut på en vovve-prommis sen när barnen har slocknat. Och framför allt när det blivit lite svalare.

I morgon skulle det tydligen oxå bli superväder. Ses vi på nåt badställe kanske?

Kram så länge!


Jag = Pedagogisk supermorsa.... ??? Njet!

Varför är man inte gjord av enbart tålamod, kärlek och en enorm pedagogisk läggning? HELA JÄVLA TIDEN?! Ja, redan nu ser man ju att jag är ingen pedagogisk supermorsa. En sån som bakar, städar, tvättar, vattnar blommorna innan dom börjar sloka, ler och klappar sina otroligt väluppfostrade barn på huvudet hela dagen.... Finns dom överhuvudtaget? Eller är dom bara såna vid sociala sammanhang?
Kanske, när ingen ser på, surar även dom och tjafsar högt med barnen.... Eller?

I morse gick det ungefär 7 sekunder sen Nellie klev upp innan hon och Tuva högljutt började bråka. Sen var det fetkört. Tuva tjurade till och hon sur-grät-pratade allt hon sa. "Meeeeeen...., va ska jag ha för kläder dååååååååå?????"  "Åååååååååååååååå, Neeeeeeeeeellieeeee!!!!!!!!!"  Åsså kommer det obligatoriska; "Ni tycker inte om mig för jag är så dum och ful ".   Tror hon det, eller är hon smart? För vad fan svarar man ? 

Själv drabbades jag av akut "vilken-jävla-usel-mamma-jag-är"-symtom och var tvungen att sätta mig och blogga lite. 

Och dagen blev genast roligare. Flera kommentarer sen igår och Jannike har skaffat egen blogg. Dessutom skiner solen och det blir nog en badtripp idag.

Igår ringde faster Jenny vid 22-tiden och frågade om jag skulle med ut på prommis. Satt och halvsov framför dumburken. Ja, va fan! Så vi knallade en långsväng, bort vid Åslunds och Kullsta-rakan, förbi Aktsam och hem igen. Riktigt skönt! Åsså hinner man ju surra om både det ena och det andra!

Nä, nu känner jag mig "normal" igen (så nära normal jag kan komma alltså...) så nu blir det en kopp kaffe.

Kram på er kära vänner!
Ni vet väl om att ni är värdefulla!

Malla-pizza idag

Idag bidde det Mallapizza. Vi gjorde mat hos F&F. Jenny var ju oxå där. Hon fixade glass, maränger, egen chokladsås, m.m. till efterrätt. Det var ingen risk att någon av oss behövde gå hungrig från bordet! Farmor var väl inte riktigt på topp ikväll. Det känns så tråkigt att se henne så sjuk. På onsdag fyller hon år och då blir det nog någon födelsedagsmiddag i alla fall.

Tuvalisa somnade ju vid midnatt igår. Vaknade ändå strax efter klockan 7... Annat med Nellie, hon och jag låg och trynade till 10-tiden. Skööönt! Tuva somnade på ungefär 0,4 sekunder ikväll. Inte så konstigt.

Undrar om det blir badväder i morgon? Ska ju bli superduper väder. Kanske man drar till någon strand, med falukorven och allt, eller om det blir hemmapoolen som gäller. Barnen badade idag. 17 grader vid ytan, vilket innebär att det är ännu kallare längre ner i vattnet. Jag skulle nog få kramp och dö om jag klev i....

Ikväll blir det nog en soft kväll med Beck. Tror kanske att det är en Beckis som jag inte har sett. Hoppas.
Och jag har nästan bestämt mig nu för att ta Viasat i höst. Vårt nuvarande abonnemang går ju ut precis snart och då skulle det ju passa bra med ett byte. TV3 och allt....

Ha det gott, igelkott!


Ojsan...

Nu blev det allt lite konstigt i texten vid bilderna... och det beror INTE på att jag druckit vin, faktiskt...

Trodde att det blev som jag skrev, men texten la sig lite annorlunda...Ser att det blev förskräckligt galet!!!
På bilden vid Jannike ser det ut som att jag är tacksam för att det är en liten bild... Helt fel!!!!
Jannike är ju skitsnygg och supertrevligt, så bara för att visa att jag verkligen tycker det så kommer hon igen här:

 (Jomen, du sa ju att det var kul med alla bilder i bloggen...?!)

Bildtexten på förra inlägget ska faktiskt vara under andra bilden där jag är med! Det står " Nu är det tack och lov en liten bild, men jag ser ut ungefär som om jag spanat in ett ufo... ")


Sov gott nu...äntligen.... Gääääsp!

Jag mår gott!

Idag åkte Tuva och lekte med Angelica. Nellie och jag gick ner på byn och det bidde två par snygga trosor + en fleecejacka på Wahlbergs Butik. Sen gick vi på Rosengårds fiket och Nellie slukade två våfflor! Själv bidde det en latte (alla kvinnor över 40's stora fälla!)
Å vilken härlig kväll vi haft! Vi har haft gäster som förgyller tillvaron!
Jannice, Niclas och Mimmi var här. Det var skönt väder så vi satt ute på altanen och mådde gott och snackade en massa skit ( bokstavligen bitvis!!!).
Efter en liten stund kom faster Jenny och förgyllde kvällen ännu mera! Som Niclas sa, "Gamm-Jenny!". Vet inte om hon är ungefär en hel dag äldre eller så.... Men, Nicklas... bara så du vet det så tillhör inte jag 40-skaran ännu. Dvs, JAG är ännu yngst i gänget!!!! (Vad sa du nuuuuu då????)

Det var en super-duper trevlig kväll. Jesper och hans polare dök upp för att skjutsa hem Jannike, Niclas och Mimmi. Självklart går det inte att bryta upp bara för att skjutsen kommer, så dom blev kvar här en stund. Vet inte om dom uppskattade det direkt, men själv tyckte jag att det var jättetrevligt! Jesper verkar vara en otroligt mysig kille!
Han blev poppis hos mina tjejer oxå!
183668-12
Han blev fångad en stund och sen busade han med tjejerna så alla fick tinnitus av alla skrik (inte Jesper alltså...) Men vad gör väl det egentligen? Barnen hade jätteskoj! (Och jag sa att han skulle hamna på bloggen. Inga protester, så därför lägger jag ut bilden. Fast egentligen vet jag inte om han hörde mig.... )

                                                 

Jannike!                                                                         Jenny, jag och Niclas. (Nu är det tack-och-lov en liten bild, men 
                                                                                         jag ser ut ungefär som om jag spanat in ett ufo.... Kul att man
                                                                                        alltid blir bra på bild.... Not!

Vi bestämde att vi skulle åka och kolla på Intiman när "Allt för byn"-grabbsen gör sitt uppträdande. Det kan man ju bara inte missa! Bäst att hålla koll på när det blir så man får fixa resa och boende.  Nu är bara frågan om vi ska byta till Viasat = tv3 = Allt för byn, eller om vi ska fortsätta med Canal Digital = Greys anatomi, What about Brian, Desperat housewifes, m.m.......

Uh, va fan e' klockan egentligen? Shit, 20 minuter i 2 på natten.... Hmmm... kanske hög tid att gå och knoppa nu, (Så slipper jag oxå den äckliga shängelmyn.... stavfel? 10 spänn till den som vet hur det stavas!)

Godnatt och sov gott !


Gnällig?


En stor kaktus i röven skulle den ha som skiter så illa på toaletterna i stora salen!
Varför inte sätta sig och lukta illa på någon liten avskild toa....?

Och det hade inte gjort något om "bromsspåren" städats undan...

Jag håller fortfarande på att kräkas av äcklet....


Feng Shui ?

Någon med vibbar för feng-shui skulle förmodligen vända i dörren hemma hos mig. För att inte tala om vad som skulle hända med personen om den fick kika i skrubbar, min garderob, etc. Nåväl, gjorde ett litet ryck igår och "städade" bort lite gamla barnkläder och skor som vi aldrig någonsin kommer att använda. Arvegods från pojkar, och det är inget fel på kläderna, men man har ju mer eller mindre frivilligt skapat "rosa prinsessor" så det är andra typer av kläder som gäller....
Min egen garderob skulle verkligen behöva en ansiktslyftning. (Hört den förut?) Kläder som bott där och inte blivit använda på 5 år borde jag väl tordas hiva iväg va'? Eller hur stor är sannolikheten att jag en dag får ett frispel och tänker: "Den HÄR fula, gamla omoderna trasan var det länge sen jag hade. Den tar jag förstås på mig idag!" ???
Nu är jag ju ledig igen så KANSKE jag tar itu med min garderob nån dag.....

Tjejerna har fått nya cyklar. Kim shoppade loss när han var till Sundsvall häromdagen. Nellie valde en silverfärgad liten 2-hjuling med stödhjul. Tuvalisa valde en... ja gissa färgen... rosa förstås. En 20'' som hon mer än gärna cyklar på.
Kim var in på IKEA oxå och där ville barnen förstås vara i lekhörnan (där man lämnar in barnen för att ostört kunna spendera sin förmögenhet). När alla nummerlappar och sånt var klart så säger Nellie: "Pappa... ska du inte vara här?" Hon trodde nog att hon skulle få busa med pappa i bollhavet, men så var det ju inte riktigt. (Tror inte att "barnpassarna" på IKEA uppskattar att få vakta en busig pappa oxå...) Det slutade med att hon följde med sin käre far och köpte servetter istället!

Dax för ett ryck nu. Snart ledighet och jag ska stöka undan rubbet innan jag drar.

Krumilurkramar!

Ere höst eller...?

12 grader..., grått och regnigt...., och bara ett program kvar av "Allsång på Skansen"..... (Förövrigt såg jag programmet igår och det var inte så jättebra direkt... Slut på bra artister?) Känns alldeles för höstigt, trots att det bara är 1 augusti. Jag hade tur som fick en schysst vecka (27) när det var åtminstone pool-väder, men i övrigt har det väl varit sisådär. Åsså var vi ju till Kanarieholmarna förstås. Men det var så länge sen så jag har nästan glömt det. Det brinner ju för fullt där. Otäckt!

Såg att det fanns all inclusive-resor kvar i augusti till Turkiet. Bra pris (4500 från Östersund och 4300 från Sundsvall). Däremot vette fåglarna om jag är så sugen på Turkiet... Men är det någon som är sugen att dra iväg så kanske jag inte är omöjlig...

Igår när vi satt och åt middag så började Nellie prata den engelska hon kan, dvs "Hello, how are you?". Hon kom på att HON skulle prata engelska och jag skulle svara på svenska. Så hon ställde samma fråga igen. Jag svarade "Tack, jag mår bra. Hur mår du?" Då tänkte hon till lite och så svarade hon på sin allra bästa engelska accent "BRÖÖÖÖÖÖÖ !"   Oj, vad vi skrattade alla fyra ! 

Kramisar, vi hörs snart igen!