Streetdance!

Hu, jag är så trött att ögonen går i kors. Orkar inte skriva nåt, men jag måste ändå ge er lite bilder på min alldeles egen "streetdänserska"...


Har mejlat in en text till ÖP, så jag hoppas dom skriver en rad....

Nä, nu faller jag snart ihop. Go'natt!

.

Juligt - kuligt !!!!

Just nu sitter jag med förklädet på mig, bloggar och dricker julöl! Va', låter inte helt fel va? (Alltså med julölen - förklädet är kanske inte så imponerande....)

Egentligen bakar inte jag, men förklädet åkte på i alla fall. Barnen står dock och bakar pepparkakor för fulla muggar. Det går väl hyfsat, fast nyss var det fullt tjafs om en matkniv. Trots att vi har ungefär tusen stycken i lådan....
Det blir bland annat dinosarie-, hund- och elefantpepparkakor!!! De' ni!!!

Nellie ställde äggklockan på 5 minuter när första plåten åkte in i ugnen. Men när jag tittade nästa gång så stod den på 35 minuter!!!! Gissa om det hade blivit kolsvarta kakor?!

Idag har det alltså blivit lite lagom julstök och jag börjar känna en riktigt skön jul-feeling.
Julgardiner är uppe i köket, vardagsrummet och i Nellies rum. Det får räcka så. Sen hänger en julstjärna i fönstret och stakarna står på bordet och väntar på att bli påsatta...öh, jag menar uppsatta!!! (Börjar ni bli less på min brist på humor??)

Känns som att man skulle kunna dricka lite glögg i kväll faktiskt. Hoppas det är nåt bra på dumburken. Eller egentligen är jag lite spelsugen. Ett kul sällskapsspel - och kul sällskap! Nån som är sugen...?

Nä, nu ska jag ägna mig åt att dricka öl. Kan kräva nog så mycket koncentration:)

Kram!

http://www.nobbelov.lund.se/Skolbibliotek_IT/illustrationer/pepparkakor.gif
.


Löksill? Senapssill?

Undrar vilken slags sill man ska hitta på. Kimpa vill gärna ha vanlig hederlig (?) löksill. Och jag tycker ju oxå att den är god. Men kanske man skulle skoja till det med en lite annorlunda sill oxå. Nån som har nåt bra förslag???

Idag har jag köpt "Mamma Mia". Så, Tompa.... Du behöver inte ha "ABBA-jour" längre...:)
Såg den genast med Nellie. Hon hade förstås lite svårt att hänga med eftersom det är engelska, men hon verkar tycka att den var bra i alla fall. Det är verkligen en "feel-good" film, så SE DEN!!!!

Tuvis har varit på kalas och käkat hamburgare och en massa smaskens. Eftersom jag råkade (?!) ha dragit i mig en julöl (man måste ju börja testa sorterna nu...) så blev det Kim som fick skjutsa henne dit. Fast det blev sparkstöttingen när hon skulle hämtas....:)

Jag och Brell fixade "Flygande Jacob" idag. Mycket mumsigt! Och till det så blev det ett glas (ja, ett glas - till maten alltså...) av ett nytt dunkvin. Det heter "Bundu Star" och är from South Africa. Riktigt gott!

I morgon blir det nog ljus i granen och kanske blir det till att greppa nån stake oxå....?!



Ge fan i mina varor!

I går var jag ju och handlade. Det blev en del varor och när jag skulle packa så stod gubben till tanten som stått efter mig i kön redan vid "pack-stället" (hängde ni med?). Deras varor hade inte ens börjat slås in i kassan, dvs det var ingen panik msån ed att jag fick undan mina grejer hejdlöst snabbt.
"Ska jag hjälpa dig?" frågade gubben vänligt.
"Nej tack, det går bra" svarade jag - vänligt.
Men tror ni inte på f-n att han börjar lägga ner alla tre mjölpåsarna i kundvagnen.
"Eh, jag kan fixa det här själv" (vänligt!)
Han fortsätter och börjar lägga ner mjölkpaket, lösa, i vagnen.
"Nä, jag vill nog gärna packa det här i påsar...."
"Jaha, jag trodde du skulle ta vagnen ut till bilen?!"
"Jo, men det kan ju vara bra att få in varorna i huset sen....." (med ett vackert leende på läpparna)
"Ja...det är ju bra förstås...."

Han slutar packa. (Gudskelov!!!!)
MEN.... då börjar han att "dra ner" alla mina varor från bandet och ner till hörnet där jag står och packar. Detta innebär att han tar på precis allting jag handlat..... (Han borde skaffa sig en hobby känns det som....)

Ok, jag kanske är fjantig, men sån hjälp som man verkligen inte vill ha (eller för den delen behöver) kan jag gärna vara utan. Han agerade dock i all välmening (och tyckte väl att jag såg oerhört liten och klen ut....:))

Så tack...... men nej tack...!


.

I made it!

Tentaresultatet dök precis upp och jag klarade det!
24 poäng av 28 är väl helt ok...?!

Sköööööönt............


.

Det här med Facebook...

Har faktiskt varit inne och kikat på Facebook mest varje dag nu. Kan inte påstå att jag är direkt haj på vad som finns där, men lite kul läsning blir det ju emellanåt.

Och jag måste få berätta om min nyaste fejsbokk-kompis...
Han har över 1000 fejsbokk-vänner, så jag VET att det inte är särskilt speciellt - MEN KUL tycker jag !!!! :)

Här är han....:

Foto: Linus Hallsenius/TV4.


.

Ett besök på Konsum kan vara riktigt skoj!

Om Tompa jobbar. Det är en helskön kille som verkligen törs bjussa på sig själv.
Idag frågade jag om "Mamma Mia" fanns i butiken. Då börjar han sjunga snuttar ur flera ABBA-låtar, sittandes i kassan med en annan kund framför sig:)

Ingen "Mamma Mia" fanns på Konsum ännu, men vi enades om att när jag vill ha lite ABBA-feeling så kunde Tompa komma hem till mig och sjunga lite....:)

.

Storhandla...

....ska jag nog göra idag. Ska ta med en massa rabattkuponger och springa runt affären som värsta tanten. Men vad gör man inte för att spara in någon krona här och där. Känns som det behövs....

Hittills idag har jag gått en sväng med doggen. Å shit vad det fastnar mycket snöklumpar på hans ben och mage.
Igår när vi var ute och gick "halvmaran" så sprang Diesel "offroad" och där försvann han! Det var alltså tokmycket snö och jag trodde ett tag att jag skulle behöva rycka ut och hjälpa honom, men till slut så.... Så här såg han ut när han dök upp igen:)



Har tänt upp i pannan och väntar nu på varmvatten. Nä, jag ska inte bada (ännu...) utan jag har faktiskt tänkt städa lite. Jo, jag sa att jag skulle göra det förut, meeeeen....
Kanske man ska dra på lite musik och ta en svängom med skurkäppen?!

Ja... om det ska bli NÅT nyttigt gjort alls så är det väl bäst att jag slutar sitta och knappa här då...

See U !!!


.

Julmat

Inspirerad av Maggans julmatsfunderingar så måste jag göra ett litet sånt där "tips-liste-inlägg".

Alltså, vilka tre rätter kan du knappast klara dig utan på julbordet???
(Och faster, du får mer än gärna svara....:))

Hejdå!

Va'? Jag? Jaha... Eh, få se nu... Det finns ju såååå mycket gott. Men tre favoriter måste bli:
Revbensspjäll
Julskinka
Nån smaskig sill
(Jo, jag hade kunnat fortsätta, men nu ska jag ta mig ett bad!!!)


.

Den itusågade kaninen...

...kan ses på Bolibompa. En trollkarl som är helt otrolig!!!
Jag är impad!!!
(Och Nellie är så impad att hon glömde bort att äta på sin glass! Då jäklar är han bra!!!!) ;)


.


Pust...!

Har precis tentat.... Tiden behövdes - fullt ut, och min hjärna är nog lite överhettad nu... Nu är det bara att hoppas att allt gick vägen och att jag klarat provet. Är kissnödig, hungrig och lättad nu....

Ska ta och tända upp, stoppa i en tvättmaskin och kanske städa lite idag. Vi får väl se om det kanske ska bakas när Brell kommer hem. Hon vill ju gärna göra sånt:) Igår höll hon på att få ett frispel för att vi inte skulle laga mat "på riktigt", utan bara värma rester. "MEN JAG VIIIILL LAGA MAT!!!!" :)

Köpte silverfärgade fransgardiner till Brells rum igår och dom skulle bestämt upp idag!

Bäst jag sätter lite fart nu då.... och kopplar bort hjärnan en stund så den inte exploderar...

Kram!


.

IKEA

I morrn blir det Birsta. Har skrivit en låååång lista på småkrafs som jag tycker behövs (men som förmodligen inte alls behövs egentligen....)
Kim har en egen lista. Det är sånt där tråkigt som praktiska prylar, hyllor och sånt skit...:)

På söndag är det julskyltning här i Hammarstrand. AFB ska uppträda (kanske både gamla och nya ensemblen??) och på kvällen är det ju uppvisning av Robban Falks dansskola. Gissa om det ska bli spännande att se!!!!

Nu längtar jag efter julen.....


.

Huvva vilket hundväder....

Varför kallas det hundväder? Är det för att man måste ut med doggen oavsett vad vädergudarna hittar på?
Ja, så känns det nu. Det toksnöar och blåser och är kallt.... Huvvaligen! Och jag MÅSTE ut med hunden på en prommis. Ska ju iväg på lite utbildning sen.

Kimpa och Nellie har dragit till staden för att hälsa på F&F. Den här gången fick det följa med lite getost, Nellie-frallor och lussebullar. Hoppas det blir uppskattat!
Tuvis är på skolan och jag sitter här och gruvar mig för att gå ut. Först blir det hundprommisen och sen byter jag om och kilar ner på byn till utbildningen. Undrar om man kommer att se ut som en snögubbe när man kommer fram? Men jag vill inte vara lat och ta bilen den lilla sträckan heller. Och det blir ju bara jobbigt att sopa av snön sen... Eller vänta nu, så här skulle jag ju ha sagt: Jag tänker förstås på miljön och skippar bilen!!! :)  Kanske...


.


Julen har börjat!

Jamen det måste väl vara julfeeling nu när Julmarknaden i Ammer har varit?! En välbesökt tillställning som det här året gav mig ett välbehövligt tillskott i kassan. Inte så att jag känner mig skitrik direkt, men eftersom vi ska till IKEA inom snar framtid så blir det jättebra.
En hel del fick jag med mig hem igen, men faktum är att en hel del såldes oxå. Tror jag det - en del var ju bra mycket under halva priset. Och hoppas innerligt att det gett bra med pengar till... ja, vad det nu går till?! Tack till Elisabeth och Maj-Britt som lagt så mycket tid och energi på marknaden. Det är faktiskt 29:e året dom sliter och gnor där!!! Fantasmas!!! Vad ska det bli nästa år när "dom" fyller 30 år?!?!?!?!
Kanske tar jag och Brell och bakar några av våra fantastiska verk och säljer. Någon som skulle tordas köpa...?!

Vad är det egentligen för väder? Det är flera minusgrader och tokblåser... Känns galet!

Ikväll tror jag att jag ska krypa ner i soffan och glo på Beck. Fast om jag ser hela vet jag inte. Igår slocknade jag som ett utbrunnet ljus framför tv:n... Fast det var ganska skönt det oxå (särskilt eftersom Kim tog kvällsrundan med hunden).

I mörrn är det lite mera utbildning. Kim och Brell drar nog till stan en sväng. Typiskt att jag inte kan följa med, men det blir nog kanske Birsta på tisdag. Vi behöver "IKEA-grejer" och vill gärna åka innan julruschen sätter igång. För då kan man ha roligare saker för sig än att trängas med hysteriska människor....

Och nu har äntligen faster bokat resan så vi får rå om henne vid jul. Hääärligt!!! Vi längtar!!!

Nä, nu är det soffan som gäller....!


.

Mattskakar-röv!

Det var förstås toktrevligt igår hos Mike & Mags. Men av någon anledning klingade ordet "drink" mycket bättre igår än i dag.... Vi åt gott och såg på Idol. Anna är inte min favorit, men hon är duktig och jag tyckte INTE att hon skulle åka igår. Nåja, gissa vem jag röstade på...=)

I går fick jag ett hejdlöst skrattanfall innan vi skulle iväg på middagen. Kim står ute på bron och skakar en matta. Det ringer på dörren.... Kim skakar mattan - det ringer på dörren...osv.  För varje mattskakning lyckas han ringa på dörrklockan med röven! Jag garvade käken ur led!
Och när jag skulle sova på natten så började jag tänka på det hela igen och drabbades av en rad skrattattacker så tårarna sprutade. Stackers Kim bara suckade och försökte sova....

Ett nytt, härligt garvanfall fick jag i förmiddags. Jag ligger på soffan och slappar när min yngsta dotter och hennes pappa dyker upp - krigsmålade i fejset!!! Nellie hade roat sig med att låna min kajalpenna och målat både sig själv och sin pappa i ansiktet. Tror inte jag har skrattat så mycket på flera år och har nästan träningsvärk i magen! Helt underbart!!!!

Ett gott skratt förlänger livet? Nä, men käften!


.

Ingen stake....

...i fönstren har jag sett ännu (vad trodde ni???), men en lysande adventsgran och en stor buske (!) som klätts med ljusslingor. Vackert värre!

Sitter med ett glas rött. Kim busar med barnen så jag och Diesel får snart ett psykbryt.... Det ömsom tokskrattas och skriks, ömsom grinas (och skriks)..... Vojjne, vojjne....

Oj, nu blev det plötsligt tvärlugnt. Vad hände???
Aha, pappa Kim skulle raka skägget - och det är visst en sevärdhet för barnen (kanske för att det inte händer så ofta....:))
Jag passar på att andas en stund och njuter av lugnet...

Kram så länge!!


.

Medelhavsbröd!

Det här blev resultatet av dagens bakning.... Och ja, det är ett stooort bröd!
Här kommer receptet (med andra ord - det blev gott!)



50 g jäst                                                         175 grader  40-50 min
5 dl vatten
10 soltorkade tomater i olja, strimlade
10-12 svarta oliver, grovt hackade
3 msk olivolja
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl

Jäs degen 40 min.

Forma till ett stort bröd. Jäs ytterligare 30 min.

Snitta brödet lite.
Pensla med olja och strö över flingsalt.

Grädda mitt i ugnen ca 40-50 min.

(Om brödet ska frysas - hoppa över flingsaltet...)


.

På jäsning...

Ja, inte jag alltså!!!! (OM det nu skulle vara någon som helt befängt trodde det....).
Det är degen som jäser förstås. I dag blir det ett Medelhavsbröd med soltorkade tomater och oliver i. Blir det gott så ska jag lägga ut receptet här i bloggen (blir det bra?)!


(Bilden hämtad från
www.ricolopez.com där man tydligen kan köpa målningar...)


Än så länge har Brell och jag bakat, varit ute med jycken och sprungit på lägdan. Diesel ser ut som en förvuxen hare som skuttar bland dom "höga" grässtråna. När brödet är klart ska vi packa grejer i bilen och åka till Ammerågården för leverans. Förhoppningsvis är det någon som vill köpa nåt av sakerna. Det blev två banankartonger, en mindre kartong och två påsar. Hoppas det inte anses vara för mycket..... Vi får se. Annars får jag väl ta med mig en del hem igen då.

Äntligen fredag och ikväll ska vi på födelsedagsmiddag till Mike. Ska bli toktrevligt! Om jag kommer ihåg ska jag köpa med mig en flarra vin som ett litet bidrag till kvällen. Antar att det kommer att behövas...:)

Oj, nu är det snart färdigjäst så då är det väl dags att "stoppa bullen i ugnen"....!

Kram så länge!

Tutthållning på allvar!

Ni har väl läst ÖP idag...?

Nu hoppas jag att mina "skills" räcker ända fram...

Kram!


Svarta festen!

Idag lämnade jag iväg den här häxan till dagis....

 
 Spana in hatten! Huuuuu.....!

Det är "Svarta festen" där idag, och det fanns gott om häxor och annat läskigt.... Det hängde spindlar och fladdermöss på väggarna...

Tog en lång prommis med vovven i solskenet (kallt om kinderna, men härligt!) och sen hämtade jag kameran och gick upp till dagis för att ta några fotografier. Dom såg ut att ha det så där läskigt mysigt som man ska ha på en "Svarta festen". Fröknarna hade oxå klätt ut sig (tror jag...he,he) och det letades spöken och sånt. Antar att dom får lite gott och onyttigt att äta sen... Det hör ju till liksom.

I morse var jag dock en riktigt rutten morsa... Nellie stod påklädd och klar med overall, skor och allt när hon lite försynt säger "Jag skulle vilja ha lite välling...."
Nämen shit! Jag hade glömt att ge henne frukost.... Att jag är förvirrad vet jag, men nån måtta får det väl vara.... Och jag har ju inte mycket annat att tänka på heller direkt.... Sorry Brell...!

Julmarknad i Ammer!!!

Här kommer en liten påminnelse om vad ni kan hitta på i helgen!

Det är nämligen julmarknad på Ammerågården. Säkerligen en massa fint och "juligt" och jag har en del saker från butiken som säljs där. Kanske kan lösa vissa julklappsproblem?? Så kom för böveln dit och handla!!!!! :)

Och ridhuset har öppet hus med lite aktiviteter som man kan kika på. (Kanske någon fler än jag som är sugen på att börja rida igen?)

http://home.swipnet.se/~w-103712/bilder/tomte.gif



Jävla gardiner...

Har roat mig med att sätta upp fula gardiner i ett fönster. Gamla, sunkiga - men det blev lite ljusare... Alltid något! (Tänk positivt, tänk positivt!!!)
När jag äntligen lyckats hänga upp den aslånga gardinstången med gardinerna på så upptäcker jag att två av dom är kortare än dom andra...?! Jo, jag borde kanske reagerat när kanalen var lite annorlunda på dom, men inte tänkte jag på det. Två av längderna har för länge sen hängt i ett annat fönster och då har jag tråcklat upp dom. Så ner med gardinstångseländet igen och ta bort det tråcklade, och upp med stången igen...
Det var egentligen inte mödan värt nu när jag tittar hur det blev...

Nu ska jag gå ut med hunden! Det kan väl ändå inte gå fel...?!

Tappad sug?!

Snön faller och det är härligt! Däremot verkar jag ha tappat sugen någonstans, och har jag gjort det ute så kan det bli ett elände att hitta den. Vill ju inte gärna vänta ända till våren med att hitta igen den....
Har varit helt inställd på att åka till Flatmo i dag och kolla gardiner, MEN..... sugen försvann som sagt, och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.
Kan ju gå ut på långprommis med doggen,
eller plugga lite,
eller fixa lite grejer till julmarknaden i Ammer,
eller städa,
eller kolla dom gardiner jag redan har om någon passar någonstans....,
eller...... sova?!

Åsså denna ständiga fråga - vad ska vi äta till middag idag? Har fortfarande inte kommit mig för att göra en veckoplanering. Men så svårt borde det inte vara.... Det är nog bara tummen som sitter lite fel....

Åsså är jag less på akvariet. Nån som är intresserad? Ca 230 liter och fina firrar..... Hojta bara!



Nä, nu ska jag bestämma mig för vad jag ska hitta på. Ses!


Slut i rutan...

Efter dagens "pluggning" känner jag mig rätt mör. Det var en helt ok utbildning, men man är inte alls van att sitta och lära en hel dag. Fast jag tror det gick bra ändå och att jag fattade det mesta (faktiskt!).
Det blir en "tenta" på det hela så småningom. Måste alltså renskriva och plugga lite till, men inte idag....

Har kollat på båda hundprogrammen på TV4+ ("Mannen som talar med hundar" och "Hundcoachen"). Intressant förstås. Skulle behöva lite tips från någon om hur vi ska lära Diesel att inte vara rädd för sin husse. Det ställer till vissa problem förstås, även om dom är hanterbara.
Hoppas det blir någon lydnadskurs till våren som man kan vara med på. Tror att vovven skulle må bra av att få engagera sin hjärna lite...

Idag fyller världens bästa Mike år. Stort grattis till honom! På fredag ska vi fira och det längtar jag till. Det känns som det var typ evigheter sen vi umgicks! Då blir det nog lite (?) vin oxå!!!!
Vet ni, nu har jag druckit mera vin än jag har stickat.....(?!) Tyder det på att jag håller på att lämna husmorsstadiet eller...?

Nu måste jag sova !!!!


I love you very much....

Vid nattningen i kväll....

Nellie: "I love you very much!"
Jag: " I love YOU very much!"
Nellie: " Det känns i hjärtat att I love you very much"
Jag: " Det känns i mitt oxå - att I love you very much!"
Nellie: " Har du mig i kroppen?"
Jag: " JA, ALLTID!!!"

Jag smälter....


Större kök...

...vill jag ha!
Idag har Tuvis varit på kalas och jag och Brell åkte med Kimpa och hämtade ved. Diesel fick springa runt på den stora gården och det var förstås härligt för honom.
Sen bakade jag och Brell lussebullar. Jodå, man får det fast det bara är den 16 november.
http://www.tasteline.com/document/files/th_light_lussebullar_222.jpg
Jag har drabbats av julstämning och har halvt surfat ihjäl mig efter snygga julgardiner till vardagsrummet. Men när jag väl fyllt i beställningen så drabbas jag av beslutsångest och går ur alltihopa utan genomförd order.... Suck!
Funderar starkt på att åka till Flatmo i morgon. Men då är det ett litet krux.... Jag har ingen bra symaskin! Sy gardiner klarar jag nog av, även om man inte bör granska fållar och sånt, men så pass att dom sitter kvar på stången fixar jag nog... Hörde talas om att IKEA har en symaskin ("Tråckla", eller nåt sånt...) för en billig peng. Och syr man inte mer än sicksack och raksöm så klarar man sig tydligen med den... Hoppas jag löser gardin-gåtan innan advent,....

Nu står lussebullarna och kallnar. Kim har varit inne och fixat en köttgryta som puttrar. När man är två i köket önskar man verkligen att det vore större. Man ska ju alltid ha nåt precis där den andre står.... Det får gärna ramla ner några hundra tusen så att man kan fixa som man vill ha det. Kanske inte större, men finare och lite bättre planerat?!

I mörrn ska jag på kurs! Känns längesen man hade något ansvar. Hoppas jag klarar av att sköta mig:)

Jamen, nu kom jag ju på att inte kan jag åka till Flatmo då heller.... Jösses, nu är man van att ha all tid i världen märker jag... Nåja, det får bli en annan dag då.


Globen nästa....

...för Kevin!
Jo, det är ett måste - annars ska jag äta upp mina strumpor. Eller, nä.... glöm det! Låter inte jättelockande ju....
Han gjorde kanske inte sina allra bästa framträdanden ikväll men det räcker så långt ändå och han fick i alla fall min röst!!!

Kevin Borg - Signed, sealed, delivered


Härliga fredag!

Idag känns det verkligen som en härlig fredag! Inte direkt sovmorgon, men jag kunde ändå gå och skrutta länge eftersom Nellie inte skulle på dagis. Tuvis går ju själv till skolan.
Jag och Brell tog och bakade (nähä!?!?!) på förmiddagen. Det blev frukostbullarna igen. Dom är så förbaskat goda! Den här gången strödde vi sesamfrön på några istället för fågel... jag menar, solrosfrön. Det blev jättefint!

Vi väntade in Tuvis från skolan och sen gick vi och hälsade på Mats, Helena, Agnes och Alex. Där fick vi gott fika (jag tror Tuva tömde kakfatet....) och mycket trevligt sällskap! Diesel var med och han blev satt på plats av deras vovvar. Inte jättemycket, men eftersom han är en liten fegis så behövdes det inte mer för att han skulle hålla sig på avstånd sen...:)

Nu har vi ätit och jag är mätt som f-n. Det blev "kioskmat" idag. Lövstek (säkert en massa konstigt i...), pommes frites, bea och sallad. Så nu sitter jag här med mitt vinglas och smälter lite mat innan jag ska ut med doggen på en kort prommis. Jag är helt fast i "Killawarra-träsket" (nä, jag menar inte beroende...) för det är ett så himla gott vin!

Nu fick jag sällskap av en galenpanna som hysteriskt vill trycka på tangenterna, så det är lika bra att säga:
På återseende!

Kram!

Blod!

I dag bidde det lite blod här hemma. Nellie och Tuva satt och slog in paket när plötsligt hela huset skakade av ett Nellie-skri !
Hon hade skurit sig på den taggiga delen där man drar av tejpen och lyckats få till ett sår på handleden, i armens riktning. 2 cm långt och det glipade ca 2 mm. Inte mycket, men uscha för glipande sår säger jag!
Tack och lov hade rivaren missat pulsådern, puh!
Det blev till att tejpa ihop såret och pussa många pussar på Nellie. Men nu verkar det helt ok, lite ömt kanske, men inga problem.

Jag minns när Tuva fick andnöd och kräktes blod och fick åka ambulans till stan. Måste ha varit 2003 och jag var på julfest på Aktsam. Beskedet lämnades diskret och försiktigt men naturligtvis blev jag smått chockad och hade hjärtat helt i halsgropen. Känslan av att inte veta hur läget var med Tuva och hur allvarligt det var vill jag ALDRIG vara med om igen.
Maggan hade fixat taxi, kom och hämtade mig på Aktsam och åkte med mig in till stan som en verkligt sann vän. En sån gång vet man inte hur man ska kunna tacka ordentligt....
Gudskelov gick allt bra och det var inget fel på henne, men bara tanken på att barnen skulle skada sig illa eller bli sjuka gör mig alldeles skakig.

http://www.rescuerent.com/bilder/ambulans.gif

Om man hade varit lugn och pedagogisk hade man förstås tagit vara på varenda sekund tillsammans med barnen, och sett till att förgylla vardagen i ur och skur och aldrig bete sig som den fullkomligt galna mor man tyvärr förvandlas till ibland.... Men......

Nåväl! Idag ville Nellie skicka ett SMS till faster med texten "Har du tråkigt?". Det var dock alldeles för invecklat att messa så hon tog luren och ringde och ställde frågan i stället:)

Nä, kanske man ska ta ett bad igen...? (Eller hur Ullda?!)

Kram på er!


Trött, tröttare, Åsa....

Fortfarande sketatrött. Men inte kommer jag i säng i tid i alla fall på kvällarna. Skulle behöva sova in lite timmar. Kanske man skulle borsta tänderna och somna tillsammans med barnen ikväll?!
Lite halvsnurrig (mer än vanligt!) är jag oxå. Kan mycket väl vara mitt låga blodtryck som dalat en aning igen. Tur att det inte är något farligt. Det enda farliga är väl att man kan trilla omkull om man har otur....

När jag hade varit och lämnat Nellie på dagis gick jag och Diesel och la oss en stund, men tror ni jag kunde somna?????? Typiskt! När man är uppe känns det som att man skulle kunna slockna på en gång men när man går och lägger sig då börjar man fundera på allt man skulle ha gjort. Allt nyttigt, som att tvätta, städa, dra igång diskmaskinen, etc. Och se vad nyttig jag är.... Bloggar!!

Nä, nu ska jag nog göra nåt. Nåt nyttigt.... eller oxå gör jag ett nytt sova-gott försök...

Ses och hörs!

Mamma Mia, vilken film!

När jag ändå var halvvägs (ni vet säkert var...) så drog jag vidare till stan idag. När jag väl var där hade shopping-nerven helt lagt av och jag undrade vad fasiken jag gjorde där egentligen. Men sen kom jag igång...:)
Hittade lite smått och gott. Bl a en skiddress och nya överdragsbrallor till Tuvalisa, röda fransgardiner till hennes rum, lite småjulklappar (nytt ord!) till barnen och en fin ljuslykta som nu står ute och lyser så vackert! Jag har länge tänkt köpa en sån och nu har jag äntligen slagit till!

Och nu har jag även sett filmen jag pratat om tidigare...

  




Och har ni inte sett Mamma Mia - Se den!!! Jag tyckte den var helt underbar! Måste köpa den på dvd oxå!!
Tuvis och jag gick tillsammans med några "Holk 1:are" (Tack för sällskapet!!). Tuva blev så tröttt att jag trodde hon skulle knoppa in där en stund, men hon höll sig vaken! Och tyckte filmen var bra. Hon läser ju banne mig textremsorna nu, så hon hänger med i filmen. Kul att kunna gå på engelsktalande film med sin dotter!

Väl hemma sen blev det förstås "Grey's". Men nu känns det som om ögonen håller på att falla ihop helt. Bäst att ta svängen med hunden och sen gå och knoppa!
Sov gott!!!


Det kan vara kul att väga sig...

I kväll drog barnen fram vår gamla våg som står inskuffad under ett skåp i badrummet. Det händer att jag väger mig om jag tror att jag möjligen.... kan ha ändrat vågresultatet till det bättre (inte så ofta alltså...). Men Nellie tyckte det var skoj och hon satt dit båda handflatorna och sa glatt: "Mina händer väger 1 och 0 !!!"
"Jaha, väger dina händer 10 kg?! Undrar vad resten av kroppen kan väga DÅ???"
Det tänkte hon ta reda på genom att raklång lägga sig med magen på vågen:) Ja, så gör man tydligen, bara så ni vet... OM ni någon gång vill dela upp vikten mellan händer och resten av kroppen...:)

För övrigt tackar jag alla som glatt kommer att hålla tuttarna/bomberna i morgon. Jag är bara lite rädd för att jag kommer att få skit för det senare. När åtalet kommer för förargelseväckande beteende.... Men som på "Mission Impossible", jag kommer att förneka ALL kännedom!!!!
Äh, skämt och sido - tack för att ni håller NÅT (vad det vara må) för mig. Jag är glad för att ni önskar mig lycka till!

I kväll har Tuva varit på ridlektion igen. Jag är oooootroligt sugen på att börja igen! Det vore ju perfekt om jag kunde hoppa in i gruppen efter Tuvas. Det är kanske ingen vuxengrupp direkt, men i alla fall ungdomar (och där passar man väl in?!). Grejen är att Tuvis kanske blir så himla trött innan vi är hemma... Men vi får se... Och jag måste förstås även klura ut vem jag ska råna för att lyckas finansiera "hobbyn".

Apropå stålar... Vore fint att fixa dom flesta klapparna i morgon (fast det blir inte så många dock) så slipper man tänka på det sen. Konstigt nog längtar jag efter att få juldona lite. Har aldrig varit någon julfantast, men nu är man ju värsta lyxhustrun här hemma så det kanske är därför...?

Nä, snart är det "House" och en kopp te!!!

Kram, kram!


Sommar mitt i november....?!

Sitter faktiskt och lyssnar på ett gammalt "Sommarprogram". Sedan 1998. Det är från "Radio Ragundas" tid och just nu lyssnar jag på Lena Ljung-Falks program. Man kan alltså gå in på Hammarstrand.nu och lyssna på gamla sommarprogram.  Om jag minns rätt så lär även en viss Ögren oxå dyka upp så småningom... Vojjne, vojjne! Kommer faktiskt inte alls ihåg vad jag svamlade om (men svamlade gjorde jag säkert redan på den tiden!).

http://sportsgonesouth.com/wp-content/uploads/2007/04/radio.jpg

Just nu har jag min lilla data-session och sen ska jag klippa skägget och lite till på stackers jycken. Därefter blir det en prommis och sen får Diesel snällt hoppa i badkaret för schamponering! Det är ju lite kallt ute, men nu är han ju inte så långhårig direkt så det torkar ganska snabbt.
Tar mig kanske ett bad själv oxå! Efter Diesel då förstås....

I morgon lutar det åt en Östersunds-tur. Ska ju ändå en bit åt det hållet. Just ja... Håll gärna tuttarna en sväng vid 10-tiden....

Kram så länge!

Mjölk vs Havredryck!

Hade precis dukat fram kvällsfika till barnen. Tuva var ashungrig (och trött!) efter dansträningen. Mjölk och macka till Tuvis, havredryck och macka till Brell (eftersom hon inte gillar mjölk sedan sin allergi).

Tuva tar en stor klunk ur sitt glas och då fullkomligt spricker Nellie ut i världens asgarv!
Illbattingen har bytt glas med Tuva (hur det gick till vette sjutton, jag satt vid bordet men såg inget!) så Tuva får munnen full med havredryck....
Den som är mjölkdrickare och har smakat havredrycken kan nog intyga att det är inte jättegott precis....
Gissa om storasyster rusade till slasken och spottade och fräste:)

Undrar vad lillasyrran får alla hyss ifrån? Snart är hon värre än Emil i Lönneberga....:)
http://www.olletorgny.se/bild/amil780.jpg

Idag tog jag och busungen och storstädade i hennes rum, även det s.k lekrummet. Grejer, grejer, grejer!!! Slängde inte massor, men fick in i lådor och garderob. Nellie skurade! 
Mitt i alltihopa kom hon på att vi tidigare pratat om att vi skulle baka, men då kändes det lite för sent att börja med det. Så hon blev halvgalen och bara vrålade: "JAG VIIIILL BAAAAKA FRUKOSTBULLAR!!!!!" 
Herregud! Har jag skapat ett bagar-monster...?! Eller hur var det.... kakmonstret kanske...?
Tycker ni att dom är lika...?

http://www.esctoday.com/images/profile_images/kakmonster_jpeg.JPG



Julklappar...

Egentligen borde man börja tänka på julklapparna redan nu. Eller rättare sagt.... Tänker på dom gör jag ju, men man borde börja handla dom redan nu. Bara jag tänker på hysterin med svettiga, stressiga och köpgalna människor som trängs som värsta burhönsen blir jag matt.
Men vad ska man då köpa???? Det är ju inte roligt att krysta fram en juklapp bara för sakens skull. (Och krystat känns det som att jag har gjort färdigt vid det här laget....)

Det låter enkelt att shoppa på nätet (förlåt alla handlare i byn....) men då ska man ju veta vad man ska ha!!! Det blir till att tänka efter. Vaddå lukta bränt????

I dag har vi haft besök av
Jannike, Niclas och Mimmi. Alltid trevligt. Och eftersom det är Fars Dag så bakade vi (nähä?!) innan. Lämpligt värre!
Nellie bakade en "Farmors chokladkaka" (favorit i repris) och Tuva bakade en Snoddas (som INTE blev bombad den här gången...). Men Tuvas recept innehöll mått som "kkp" och "gram". Fan, det känns ju som 1800-talet...? Jag menar, en kaffekopp....? Hur många storlekar finns det inte på kaffekoppar numera?!
Nåväl, det blev gott i alla fall, fast Tuvis tyckte Snoddasen (snod-dasen?) smakade för mycket kaffe... Mitt fel!

Efter middagen idag sa Nellie: "Mamma, du kan väl bada nu? Snääääälla...?!" Och det säger hon inte för att hon ska ha en väldoftande och fräsch mor.....
Så vi tog och knäskurade badrumsgolvet och medans jag städade toan så satt Brell i badkaret och fejade. Sen blev det ett bad och jag fick hjälp att tvätta håret. (Hon är inte bara bagare och kock.....)

Fick för övrigt ett trevlig telefonsamtal. Nu ska man inte ha för stora förhoppningar, men det KAN eventuellt, kanske, möjligen, leda till någon slags sysselsättning framöver.... Jag ska dock inte be er hålla tuttarna ännu. För det kan bli så himla lång tid ni måste hålla dom, och då är det bättre ni sparar. Jag vill ju inte att ni ska få kramp i armarna eller så....

http://www.estetiks.com/eng/meme-kucultme.jpg


Idol igår... (Idol i morgon?!)

Så rök då äntligen Lars. Hittills tycker jag att det är rätt folk kvar.
Vill ni höra vad jag tycker...? (Va' fan - är ni här och läser så har ni inget val faktiskt!!!)

Johan Palm - Poison
Johan P:
Må vara musikalisk så det bara dånar, men han är för ung! Så ung att det verkligen stör mig.... Ge honom ett par år till så är han välkommen på banan igen.

Anna Bergendahl - Save Up All Your Tears
Anna B: Jo, hon är ung - men det märks inte lika väl som ovannämnda. Och visst låter hon lite som Cher. Kan ju inte bli annat än bra?! Men det är inte min favvo.

Robin Ericsson - You Give Love A Bad Name
Robin E: Inte min favorit heller, men igår rockade han fett!!! (Det var ju hans typ av musik...)

Robin Bengtsson - Dude Looks Like A Lady
Robin B: Duktig att sjunga. Känns dock en aning osäker på scenen. Känns som att han skulle behöva supa till och gå upp på scenen och rocka röv.... Men igår var han bra!

Alice Svensson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Alice:  Jodå, himla duktig att sjunga. Speciell röst, liksom gullig och tuff på en gång. Får jag gissa står hon i finalen tillsammans med Kevin....

Foto: DANIEL OHLSSON
Kevin B:  Halleluja!!! Jo... Det är utan tvekan min stora favorit just nu. Han är bara så härlig, sjunger bra och har en naturlig säkerhet i sitt uppträdande. Jag har bestämt mig för att rösta på honom varje program (och det hjälper inte att Tuva ville rösta på en annan....Morsan bestämmer!!!!)
Å andra sidan vill jag nästan att han kommer 2:a så att han får göra sin grej. Den som vinner blir ju så himla styrd och "försvinner " ofta efter den första plattan. Fast visst skulle Kevin fixa galant att göra ett Idol-album, han sjunger ju allt bra.

Alltså - jag sätter en peng på att Kevin vinner!!!!

Raaaaap! (Åh, ursäkta.....)

Tjosan vad mätt jag är nu! Har avklarat middagen som bestod av tacogratäng (vill ni ha receptet...?). Båda barnen hjälpte till att fixa och jag hade fullt sjå att delegera jobbet! Grönsalladen blev lite "fattig" eftersom vi skippade gurkan. Bara Nellie som tyckte den smakade bra... (Är det säsongen som gör att den är "träig"??), så jag rev lite morötter i, och det blev rätt fräscht faktiskt.

Idag var vi på Bytardag på Församlingsgården och där fanns det massor med barnkläder. Vi hittade två jackor till Tuvis. En som vi tänkte ha till ridjacka när det börjar bli lite kallare, 75 kr. Och en snygg Marwin-jacka för 100 kr. Helt ok pris!

Nu sitter jag och sippar på vinglaset (eller inte glaset direkt, men innehållet!) och det är gott! Börjar man komma in i gamla vin-tants-vanor igen tro...?

I kväll är det "Tomten är far till alla barnen" på teven. Jag tror inte att jag sett den. Eller så har jag det.... Innan det ska jag plurra - så fort vattnet blivit ordentligt varmt. Hur många gånger har man inte varit optimist och satt sig i badkaret och till en början har vattnet varit varmt, sen fiser det av ordentligt och man sitter där och försöker att inte röra sig för då skulle det förmodligen bli frostskador i rumpan.... (För att kliva upp på en gång verkar ju tråkigt....)

Vi var på Brödbiten idag och "Farsdags-fikade". Far själv fick äran att betala hela kalaset....:) Nåja, det kanske blir så att vi bakar nåt smarrigt i morgon till honom. (Just nu går han och grämer sig över att vi inte har någon vispgrädde hemma. Det finns nämligen kladdkaka...)

Och idag träffade jag även AT för första gången efter beskedet om att jag inte fick jobbet. Kramade om henne och gratulerade. Storsint av mig va'?! Äh, det är klart jag måste gratta -och jag önskar henne all lycka, och jag menar det!!!

Men på onsdag, kära vänner, är det dax att hålla era tuttar igen! (Jag tror inte att jag har några manliga läsare, men OM det skulle vara så - så kan ju ni hålla nåt annat då rå.....) Då blir det arbetsintervju för min del!

Kram, kram!


Ett gott skratt!

På Systembolaget var det kö. Som jag stod i. Nellie befann sig vid Systemets broschyrer och "klängde".
Helt plötsligt...
"-Mamma....MAAMMAAAA!!!"
"-Ja...?"
"- KAN MAN HA SNOR I ETT GLAS??"
" -Eh...? Jag vet faktiskt inte..."

Det visade sig att Nellie sett den här bilden på en broschyr:

Dryckesprovningar. Bild: Klas Fahlén

 Gissa om jag höll på att spricka av skratt som bubblade.... Hon som expidierade mig skrattade, och alla i kön garvade gott!!! Det pratades t o m om att dom skulle skriva upp "citatet" och spara.....

Ja, vad skulle man som barn egentligen förknippa bilden med...? Möjligen näsblod....:)

Kram på er från en mamma som än en gång får ett leende på läpparna....:)


Frukostfrallor!

Såg i Jejjans blogg (inlägget "Bakning" 081029) ett recept på frukostfrallor. Det lät gott så idag tog jag och Nellie och bakade dom.
Har precis fikat dom med ett glas mjölk, och dom var SKITGODA!!!!

 (Bilden är snodd från Jejjans blogg!)


Till middag idag blir det tjälknul med rostade grönsaker, en maffig sallad och ett (eller kanske två...?) glas vin!!!
MUMS!!!!


Så kan det gå....

Har hängt tvätten precis.
Tuvalisas nya tröja med glitter på är ren och fin.

Det är oxå Kims tröjor. Alltså rena och fina, med glitter på.... Kanske inte jätte-manligt, men ganska gulligt?!
Så om ni ser honom med en glittrig tröja - gör ingen stor affär av det... Det är städerskans fel...:)

Korvgryta, för sjutton!

Fan, nu är man på hugget med recept-kategorin.... Och på begäran (!) kommer här då korven!

Korvgryta - för sjutton! (Var ju ett kul namn tycker jag.... Tack Janke!)           (4 pers.)

Ca 400 g falukorv
4 mindre morötter
8 potatisar
4 dl vatten + 1 buljongtärning
1 msk senap
1 krm grovmalen svartpeppar
1 purjolök
persilja

Skala och skiva morötter och päran. Koka upp vatten, buljongtärning, senap och svartpeppar. Lägg i morötter och pottisarna. Koka under lock ca 10 min.

Snitta, skölj och skiva purjon. Lägg i grytan och rör om. Skär korven i skivor och lägg överst i grytan. Koka ytterligare ca 5 min. Klipp över rikligt med persilja.

(Rotfrukterna kan varieras - testa t ex kålrot i tärningar!)



Apropå middag.... Vad tusan ska man äta idag då....?

Nä, nu jäklar ska jag göra lite nytta FAKTISKT!!!
Har tillbringat lite tid i tvättstugan och knökat maskinen full. Ska kanske ta och samla i hop lite grejer till "Bytardagarna" som börjar på lördag. Sprid det gärna till alla barnfamiljer ni känner. (Ja, inte att jag ska lämna grejer, utan att det är bytardagar!!!!)

Ha en underbar dag! Puss på kinden!

Grönkålssoppa

Aha! Här kommer det allra första inlägget i min nya kategori "Recept"! Tack för idén Jannike:)

Som du kanske förstår så blev det grönkålssoppa idag. SJÄLVKLART kockade Nellie med mig i köket. Skar paprika, rörde i grytan så det skvätte soppa hej-vilt:), skalade ägg och allt som en bra, blivande kock bör kunna....

Så för den som vill testa en delikat soppa....:

2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
5 dl mjölk
salt, vit- eller svartpeppar
400-500 g fryst hackad grönkål
1 dl grädde av valfri sort
krutonger och/eller röd paprika

1) Smält fettet i en gryta. Blanda ner mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Smaka av med salt och peppar och låt koka upp.

2) Dela grönkålen och lägg den i grytan. Låt koka ca 5 min. Rör ner grädden och smaka av.

3) Servera gärna med några krutonger och lite finstrimlad röd paprika i tallriken.

 (Bild från ICA Kuriren)

Vi åt oxå kokta äggklyftor och Nellies lingonlimpa till och det var skitgott!

Vad säger ni, är det en bra idé med min nya kategori...? Om ni tycker om det så kommer det flera goda recept - jag lovar!!!

Kram!

Alldeles ensam....

Nästan i alla fall. Diesel är hemma, men han ligger och trynar. Kimpa och barnen har dragit iväg på "Halloweenkväll" på skolan. Själv bestämde jag bort det och tog mig ett rykande varmt bad i stället. Alldeles ensam det oxå! (Annars brukar det vara en liten Brell som mer än gärna brukar krypa ner i badet med mig....)

Surfar runt på Platsbanken men hittar inget som verkar direkt lockande just nu. Det är väl bara att fortsätta söka.
Förr eller senare så.....

I dag hade Tuva en kompis hemma när jag for och hämtade Nellie på dagis. Jag och Brell drog och handlade direkt. När vi kom hem så var det negerbolls-tillverkning på hög nivå här i köket!! Självklart ville även Nellie då baka.... Det bidde en lingonlimpa och sen hjälpte hon till med middagen (igen, självklart!). Vi gjorde en korvgryta med potatis, morötter, senap, purjo och lite sånt. Himla gott blev det!

Skulle jag möjligen kunna få veta vad du har ätit till middag idag? Lite tips är alltid bra....


Spiderman 3


Barnen är på skola/dagis och jag har plockat fram dammsugaren. Yippie kaei, m-f..... Måste ner och handla sen. Tror att jag ska införskaffa ny skurmopp. Blir det mindre trist att städa med nya grejer? Värt att testa i alla fall. Just nu är det så skitigt att jag börjar undra vem fan som bor här, och om den människan inte har något som helst vett i kroppen?!

På lördag är det "Bytardag" på Församlingsgården. Mor- och barngrejer. Ska nog dra ihop nån kartong och lämna dit. Förhoppningsvis blir nåt sålt.

Nä, nu ska jag slåss med dammsugaren en sväng och sen tror jag att jag ska kolla på "Spiderman 3". Efter det är det väl dax att hämta hem Brell. Tror att jag väntar in henne innan jag åker och handlar. Kanske är hon på konditorhumör och vill sno ihop nåt gott! Eller förresten, hon borde lära sig att baka matbröd vettja!!!!

Ikväll är det "Halloween-kväll" på skolan. Ärligt talat vet jag inte om jag orkar.... Men vi får se!

Idag har jag googlat på "analhematom"! De' du!!!! Och vad googlade du på senast?? :)

Kram!


Glocalnet & Jag!

Var till Arbetsförmedlingen idag. Kan inte påstå att man får en kick av det. Snarare kände jag mig smått deprimerad när jag satt där i soffan och än en gång verkligen insåg att jag är fan i mig arbetslös, och marknaden ser inte så ljus ut direkt....

Det går ju oxå en del energi (framför allt på nattetid!) till att hoppas, fundera, beräkna, osv över det jobb jag var på 2:a intervju för. Eftersom hela byn "har hört" att tjänsten är tillsatt så tog jag och ringde en av dom som var med på intervjun. Jo, egentligen skulle papper skickas ut från Östersund.... Antar att någon sitter med tummen i röven, saknar kunskap om hur man sätter på frimärken, eller nåt sånt.... för nåt brev har jag inte fått. För övrigt tycker jag att om det är endast fem pers. på 2:a intervjun så borde man kanske orka ringa dom som blev bortsållade... Eller...??
Ok, jag har sagt det själv, och andra har sagt det: Får jag det inte så är det meningen att jag ska göra nåt annat.... Jodå, om ett tag känns det bättre, men jag måste ha rätten att få känna mig misslyckad, dum, ful, idiotisk och allt jävla piss man kan hitta på! Martyr-fasoner? Ja, möjligt...OCH?!
Men faktum är att "Second best is the first looser"! Så det är jag: "The big looser!"
Fast jag säger GRATTIS till AT, som fick jobbet, och jag menar det!! Bra jobbat!

Det är nog egentligen inte att jag inte fick själva jobbet, utan mera hela situationen som kommer över mig just nu. En stor klump i magen och ibland funderar jag på om jag ska göra som Törnrosa. Vore rätt skönt att sova några år?! (Jag kan ju vara den onda feen själv. Funkar det att sticka sig på en strumpsticka tro...?)


Så just nu känns det som att jag och Glocalnet är polare - vi ligger liksom på samma nivå...


"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar..:" /Nalle Puh


Tack, tack!!!!

Till familjen som vi varit och snyltat på! Det har varit skittrevligt, och det verkar som att vi faktiskt får komma tillbaka...:)
Här är Calle och Nina! Puss på er, hoppas vi ses snart igen!



Lite mera bilder från vår Stockholmsupplevelse....:

Så här "gör" man visst jätte-julgranar i El Stockholmo!
Sicken byggsats....



På lördagen var vi ju på Andys lekland. Trots 120 kr inträde/barn så kostade fiskdammen 20 spänn. Lite sniket tycker jag, men, men....
Nellie fiskade i alla fall. Här ser ni en förväntansfull tjej....

 .... som blev nöjd över godispåsen....

På tågresan hem idag var det en familj riktigt fula spindlar som delade plats med oss.

 Eller var dom kanske i plast....?!

Avslutningsvis får ni en tåg-bild på Diesel som låg på mattes stora, mjuka mage och sov! Det var även en vovve till i vagnen. Även den låg i knät på sin matte (men som däremot inte hade det lika mjukt:))



Nu måste jag nog gå och lägga mig snart. Innan jag trillar omkull....

Go'natt på er!


I plurret....

...är alla andra.

Dom badar badtunna i


tre minusgrader.


Ja, alltså utetemperaturen.

I badtunnan är


det ca 35 grader.


Säkert jätteskönt, men


jag hoppar....


Men det ser helt ok ut:)






Idag åkte vi in till Kungsan där

det var en del aktiviteter,


dock lite mindre än vi


trott.... Det var i alla fall

ponnyridning!!!


Till Nellies stora förtjusning!!!



I Kungsan gick det att åka


skridskor oxå!!!


Här är Tuvalisa och Angelica i en


fartfylld pose:



Och här är faktiskt jag och Nina i

värsta kockartagen!


(Tänk att jag fastnade på


kort!!!)



Visst ser vi ut att ha trevligt?


Och JA! Vi har det!!!


Vi har spelat sällskapsspel, åkt på


skojigheter, ätit gott och haft det


super trevligt hela tiden!


Måtte vi få komma hit


och våldsgästa igen....!


Jag har det skitbra,

hoppas ni har det oxå!!



Kram!!


(Fråga mig inte varför texten

blev så här,


för det har jag ingen aning om!!!)