Portalbyte

Verkar vara dax nu....

Snälla, häng med mig till min nya
bloggsajt.

Kramisar på er!

Kändis k.....

Det har jag alltid varit, och kommer förmodligen alltid att vara.... Tydligen hör det till personligheten hos en viss typ av människor. Alltså är det helt normalt och inget jag skäms för! (Eller borde jag det??)

Eftersom jag tar alla chanser så lyckades jag föreviga mig och Allt för byn-Jocke R igår !

image47

Puss!


Bara jag....

...är hemma nu. Linda kom förbi och hämtade upp Tuvis för att åka till Halån. Nellie och Kim åkte med Anders för att fixa med nån död älg (jag stannar mer än gärna hemma från sånt!).

I går var det skittrevligt igen! Som
Maggan beskriver det. Vi har såååå trevligt!
Vi fick besök av "Allt-för-byn-Jocke R" framåt kvällen (hans päron var ju här på middagen). Trevlig som f-n den killen! Önskar honom verkligen all lycka!  
Det blev seeent och Tuva o Mimmi var vakna ända till kl 2 !!!! Så länge har Tuva aldrig varit vaken någonsin. Ändå vaknade hon vid strax före 9 i morse. Men det syns på henne att hon sovit några timmar för lite. Det måste bli tidig kväll i kväll... (Även för vissa vuxna känns det som!)

Nu ska jag tappa upp ett hett bad och lägga mig och njuta av tystnaden i huset. Ska försöka att inte somna bara....

Kram på er!

Inte fega!

Så var det... Alltså kommer min lilla "recension" även på min blogg förstås !
Snart lämnar grabbarna byn för den stora staden, men självklart endast tillfälligt! Det står nu helt klart att det kommer att bli en succé med "Allt för byn" på Wallmans Intiman.

"Genrep" i Centrum-lokalen i Hammarstrand. Det var föreställning både på fredags- och lördagskvällen. Biljetterna kostade 100 kronor och släpptes på tisdagen och båda kvällarna blev slutsålda relativt omgående. Invånarna i Hammarstrand har definitivt inte tröttnat på de 10 Hammarstrandsgrabbarna, snarare tvärtom.

Gammal som ung satt bänkade i salongen. Strix filmteam sprang fram och tillbaka. Wallmans producent och eldsjäl, Mikael Gordon-Solfors och regissören Rafael Edholm såg ut att vara nöjda med uppslutningen och den goda stämningen.

På publiken rann svetten, liksom tårarna. Det var till största delen av skratt eftersom showen bjuder på helt underbart roliga nummer. Vad sägs om parodin av "Sound of music" med familjen "Fån Tratt" med en skönsjungande Maria, nunnor, Kapten Fån Tratt själv och alla barnen i blommiga klänningar. Betänk då att det är 10 rediga män från Hammarstrand som finns under scenkläderna.
Eller filmsnutten "Äl(g)skog" som mynnade ut i ett nummer med dansande älgar på scenen. Eller Robert Falk i knallrosa, tajt rodeldräkt med matchande hjälm, som stolt berättar att han fått åka på träning till St Anton med rodelklubben. Inte för att åka rodel direkt, men för att få höghöjdsträning. St Anton ligger ju så högt över havet !

Torbjörn Wikander och Joakim Färdighs magdans var obeskrivlig. Har någon provat magdans? Det är tydligen inte lätt, men duon genomförde den turkiska magdansen med bravur!

Att en del blev rörd till tårar gick nog inte att undvika. Kent Edlund spelade Jämtlandssången på fiol och Joakim Färdigh slöt upp med trumma och Bosse Svenningson på gitarr. Resten av ensamblen "hummade med" och håret reste sig på alla som har Jämtland i hjärtat.
Emil Höög sjöng sin egen låt "Du är min ängel" och även det var fantastiskt vackert.

När "Hammarstrands-låten" avslutningsvis sjöngs var det inför stående ovationer.

Jag har nog sett i princip alla framträdanden som Allt för byn-gänget har gjort. Ikväll var första gången jag verkligen kände att det här kommer att slå igenom, även för publik som inte känner killarna. Allt känns redan nu proffsigt och man har lyckats snickra ihop en föreställning som faller alla i smaken.

Det är ett otroligt arbete som lagts ner och jag är mycket stolt över att i dessa tider få vara Hammarstrandsbo !


Fullt upp... härligt!

Barnkalaset avklarat. Har faktiskt en del hörsel kvar, även om jag inte trodde på det för någon timme sedan. Familjen Renholm har nyss varit här och druckit kaffe.

Nu fixar vi inför den stora middagen. Vi blir 14 pers. och det ska bjudas på tjälknul, rostade rotfrukter och sallad. Som "förrätt" blir det Philadelhia ost med paprika kanderat i socker. Helt underbart gott!!!

Barnen lär slockna rätt ovaggade ikväll...

Tobbe, eller som han presenterade sig, "Allt för byn-Tobbe", och snygg-Emil (!) ringde idag och tackade för mitt inlägg på
Alltförbyn 's gästbok. Jag råkade bli anonym eftersom jag glömde att skriva i mitt namn. Men jag fegar förstås inte! Sååå himla roligt att dom tyckte det var bra skrivet.

Har pratat med Mattias (Strix "basen") oxå med anledning av en idé som jag har. Han tyckte det lät bra och hänvisade mig vidare till Mikael Gordon-Solfors. Så honom ska jag ringa till veckan! Fränt va'?
Bara för att njuta lite har jag hängt upp båda nämndas telefonnummer på kylskåpet. Jag vill ju känna mig lite häftig en stund.... :-)

Nu ska jag upp och fixa mera med middagen (och dricka mera vin!). Jag mår sååå gott !!!!
(Leendet sen Tobbe och Emil ringde sitter fortfarande kvar!!!)

Puss i ljumsken !

BARNKALAS...

KÖPES OMGÅENDE !!!

1 st hörselskydd (eller förresten, 2 st., min man behöver nog oxå ett par!)

1 st städhjälp.

................... Pust.....


Genrep

Igår käkade vi födelsedags-tacos med Maggan och Micke. Sen gick jag och Mags på Centrum för att kolla på Allt för byns "genrep". Det var en hel show, med paus och allt. Jag har sett det mesta grabbsen har gjort, men igår var det liksom på en helt annan nivå. Proffsigt och alla har verkligen utvecklats på scenen. 
Snygg- 
Emil sjöng sin "Du är min ängel" och det var helt underbart att höra (och se!). Jag har alltid tyckt att han varit bra på att sjunga men igår var det HUR BRA SOM HELST !

När jag kom hem var jag tvungen att skriva lite till ÖP (tror tyvärr att dom inte var där igår kväll). Vore väl lite roligt med en liten notis i alla fall, istället för ingenting?!

Nä, nu är det dax för kalasförberedelser på hög nivå. Det ska serveras korv och pommes frites, glass och sånt.

Sen är det födelsedagsmiddag ikväll med M&M, Anders, allra-bästa-kusinerna och kusin-pojkvän.

Bäst att sätta igång....


Kram på er !


Kramas?

Snyggo-Rafael (Edholm då förstås) säljer tydligen kramar i dag, kl 18 på Ica.  10 kronor styck!
(Undrar vad man kan få för en 500-hundring??)

Å tänk, vi som ska dit och storhandla idag..... :-)


"H" - som i HAMMARSTRAND

Blev precis uppringd av skohandlar'n. Det är samling i morgonbitti kl 8 inför uppsättningen av de beryktade bokstäverna. Det verkar vara meningen att "H":et ska vara uppe i morgon!!! Hur fränt som helst!

Fast vi har ju kalasdag i morgon och frågan är om vi hinner. Man kan ju gå dit på samlingen i alla fall och höra vad som planeras. 

Hammarstrand är på gång !!!!

Tänkvärt... antar jag...

Apropå min blogg "Ingen tvekan" (18 september), så hittade jag en text om saken...

För den som inte orkar läsa hela stycket finns ett citat som nämns: Så fort en människa tenderar att växa en liten bit över andras huvuden i Sverige så står det genast en grupp frivilliga med hammare och är beredda att banka ner henne igen
Sture Dahlström

Självklart vill man inte att någon "vän" ska bli sån, men framgången vill man förstås gärna ha... Men man kan väl inte både ha kvar kakan OCH äta den...

Kram på er!


Vilken färg är du ?

Your Psyche is Blue
You are deeply emotional and very connected to everything (and everyone) around you.
By simply understanding other people, you are able to help them heal and let go.
While you are a very deep and thoughtful person, you do have a very silly, superficial side.

When you are too blue: the weight of the world's problems hangs over you

When you don't have enough blue: you lack perspective and understanding

Även jag var denna färg! (Se
Maggans blogg).

Kolla själva vilken färg ni är här !

Nära slutet... Nej jag menar början !

Verkar som att jag inte blir kvar alltför länge på det här stället. Ska välan ta och säga upp mig idag, tror jag....
Det känns märkligt, men inte särskilt sorgligt. Inte just nu i alla fall. Efter 17 år på Aktsam och i branschen, varav 16 år med skadereglering, byter jag nu riktning totalt.
Förmodligen är det nyttigt. Man kanske är helt insnöad som det är nu?!
Så nu funderar jag på allvar att köpa mig ett par snickarbrallor! (Det närmaste "snickra" jag någonsin varit...) Kimpa tycker att jag ska köpa ett par vita, eller kamouflagefärgade. Vore ju rätt fränt ...! (Man kanske kan lura någon att jag kan det där...

I går var det föräldramöte på dagis. Kändes verkligen tungt att gå dit, men det var helt ok. Trevliga "föräldrar" som var där. Sen var det packetering av älgfärs. Och sen "Grey's anatomi" förstås! Jag måste ju passa på att njuta nu för jag kan bara se ett avsnitt till. Sen har jag ju inte 5:an längre... Vad är det man säger nu igen..? Jo just ja... Allt för byn !

Nu ska jag faktiskt ta och jobba. Måste börja stöka undan så att det är "rent" när Åsa leavs the building....Ingen tvekan...

Racer-speed-bloggning! Jag måste se Idol ikväll, men Måns !

Men först ska jag bara meddela att det finns ABSOLUT INGET ATT FUNDERA ÖVER när det gäller startandet av mitt företag! Efter tarotkorts-läggning kan jag bara konstatera att det hela tiden återkom positiva saker kring "mitt nya liv",

Ett tag funderade jag på "vem fan som ringt henne och berättat...", men jag förstår (lite motvilligt) att det var precis så korten visade. Det kommer att gå lysande! Fick även veta att några av mina "vänner" (?) kommer att tycka att jag har för mycket "attityd" och därmed vända mig ryggen... Tycka att "Det där kan ju aldrig funka"..."Vad tror hon egentligen"..... Men såna "vänner" lär man väl klara sig utan....

Tuva var på ridlektion ikväll. Kim skjutsade (jag orkade inte!). Jag och Nellie gick till Mags och ventilerade dagen. Framförallt tarot förstås.
Så blev det ännu lite mera firma-snack. Nu är vi inne på inredningen! Det tar sig!

Nä, nu jäsiken är det Idol!

Kram på er all goa !

Prickat av i almanackan...

Pust... Då har jag hunnit träffa näringslivschefen. Det gick bra och det lät som han var väldans positiv till min idé. Nu ska jag fylla i en ansökan om bidrag som jag förhoppningsvis kan få. Ni vet vad ni ska göra.... Precis! Håll tuttarna!

Sen väntade jag på ÖP som var försenad. Men hon var så trevlig så det gjorde inget. Inom kort kommer jag att börja blogga på
Ragundasajten. Hur kul är det att bli fotograferad? Och när man dessutom vet att det hamnar i tidningen??? Drog på bästa smajlet...klick, klick...(nu börjar det rycka i ansiktet...)..klick, klick... (fan vare kliar i örat...).... Nåväl, dom använder Photoshop och jag tror att dom kan redigera en bild så att man blir värsta snyggingen i alla fall. Tack för det !
Glömde meddela Mikaela (ÖP:innan) att man får ta min blogg med en nypa salt... Eller kanske inte egentligen... Jag kryddar den ju rätt bra redan från början...

Jag blev hembjuden till Malla på lunch (eller rättare sagt, jag bjöd dit mig själv för att hinna prata en stund). Makaronipudding med trevligt sällskap är aldrig fel !!! Både Malin och Robert var så jäkla skitiga bara... Bruna och äckliga..... (Ska aldrig åka till Egypten....)

Nu sitter jag på jobbet en liten stund (man gästspelar idag) och om ett tag ska jag dra till Nybodarna för att "spå" mig i tarotkort. Jag fattar det som att man kan fråga speciellt om familj, jobb, etc. Gissa vad jag ska fråga om för område???

Ska ta och andas en liten stund innan jag sätter mig i bilen till "Ödet"....

Kram på er!!

Måste kolla Idol ikväll...


...
Måns har gjort en "kupp"....

Nyhetsbrev från Wallmans nöjen

Tyvärr missade jag Radio Rix, men det låter ju lovande för pubilksiffran!

Kolla
Wallmans nöjesbrev !

Idag är det häcken full.... Ner på Centrum en sväng före 9, möte med näringslivs-Christer 9, träff här på jobbet med ÖP 11 (då får ni blunda så jag inte blir generad...), tarotläggning (säger man så?) vid 15 åsså rider Tuva kl 18.....
På nåt vis känns det som det kommer att kännas skönt när den här dagen är över....


Genrep "Allt för byn"

På Centrum kl 19:30 fredag och lördag!
Biljetter hos Järnhandeln, som vanligt...

Kram !

Önskar jag vore praktiskt lagd...

Har varit och tittat på Centrum igen. Planerna är att bygga om litegrann, där i "holken". Nu ska det göras en ritning, uppskattas vad det kostar, etc. Sen ska det ju praktiskt fixas! Möjligen kan jag få massor med tid till detta, men dilemmat är ju.. HUR FAN GÖR MAN ???? Jag har ungefär 14 tummar i handen känns det som.... Å inte är jag mindre handikappad i hjärnan när det gäller sånt här... Gubben kan ju sånt här, men det som sagt inte lätt att förklara för dom som inte begrip nå' !

Nåväl... att jag måste ringa banken och kolla om dom har lite stålars över har jag i alla fall förstått....

Sen var det lunch och som efterrätt fick jag heja på Snygg-Emil ! (Ingen grädde inblandad!)

Nu har jag hjärtklappning igen! Ja, alltså inte för efterrätten, utan för att det börjar bli påtagligt allt det här med firman. Nu drömmer jag inte längre, utan det är den bistra verkligheten som ska ses i vitögat!

TV3

P Bergvall låter meddela att det är samma program som sänds i kväll, dvs "smygpremiären"...

Bara så ni vet!

Till en blogg-tönt..... :-)


Eftersom jag än en gång måste visa mina talanger så ber jag "blogg-tönten" läsa den här
länken.

Nu håller man ju på att bli värsta experten på blogg-funktionerna (överdrift??). Typiskt när man ska till att byta inom snar framtid. Äh, man får väl bli proffs på den då...

Ja, jäsiken...


Det verkar till slut som om även jag har fattat hur det går till att länka. Kolla
här t ex... (Blev det ok Maggan??) Har ni sett den sidan förut? Antar att vi alla tillsammans kan bidra till att den blir skoj att läsa!

Brände mig som helv... på tungan idag. Hade gjort fiskgryta med choritzo, potatis och coctailtomater. Gissa om tomater blir heta i en gryta???? Svar. JA !

Apropå ingenting... Är det någon som är ute efter en bilbarnstol ? (Yes, lyckades jag igen...?)

Nä, nu ska jag ta och glo på dumburken en stund. Och surra lite med älgjägaren. Ses i mörrn!

Kram!

Snart kväll...

Vi tjejer har nyss avnjutit kyckling, nudlar och currysås. Inte nån vidare gourmetmiddag direkt, men helt ok. Vi är ju mätta och belåtna nu i alla fall.
Barnen tittar på Bollibompa. Sen blir det nog nattning och själv lär jag sitta vid pusslet eller/och tv:n en stund.

I eftermiddag har vi varit till Maggan  och surrat. Tuvalisa tog hål i öronen och det gick hur bra som helst. Verkar som att hon bestämt sig, och sen var det bara att köra på liksom...

Så här fint blev det!När jag tömde telefonen hittade jag lite andra gamla bilder. Vad sägs om de här? Lite  Allt för byn.

    

Åsså var vi ut en sväng idag. Det var vattenpölar och  vissa trodde nog att det var djupt...

image44

Och Nellie har klippt sig idag. Frissan gjorde en fin frisyr oxå!


image45

Nu har jag alldeles för mycket hjälp av min 3-åring...

See U later....

Paul Potts singing opera...


http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA&mode=related&search=


Inspirera of Jamtland

Så kommer alltså företaget att heta. Det är ju egentligen Maggan som kläckt grundidén och företagsnamnet, men jag är inte dummare än att jag snor det, rakt av!  (Man får väl ha någon slags kompensation i åtanke när företaget blomstrar som bäst - om 100 år sisådär...)

Om allt går som det ska så öppnar jag en butik i en skrubb på Centrum. Där ska jag sälja lokalt producerade varor. Det fullkomligt kryllar ju av hantverkare häromkring. Jag kommer dock att begränsa sortimentet till sånt JAG tycker om! Inga knypplade lampskärmar alltså...
Känner ni till någon som gör nåt fint hantverk och vill sälja sina alster? Hojta till mig, eller den personen då så får vi se om det är nåt för butiken.

Nu stundar nog en tid med förberedelser, målning, lite ombyggnad, avtal med leverantörer, m.m. Spännande värre!

Kanske man ska hoppa ur pyjamasen nu, och promenera ner på byn. Ska kolla in 4-hjulingarna tror jag. Och i eftermiddag ska Tuvalisa få ta hål i öronen. Hennes 7-års present. Gissa om hon är förväntansfull.....

Kramisar!

Vilket gensvar...

Är det fantastiskt, eller är det fantastiskt..?? Jag menar, gensvaret på att jag nu bestämt mig för att dra igång en butik på Hammar'n. Jag förlitar mig på att alla mina vänner (och förstås några till!) kommer och är nyfikna på affären. Blir saligt imponerade av produkterna, och bara shoppar hejdlöst !!! Eller hur ??!!

Har till och med blivit erbjuden en kompanjon, dvs att någon vill driva detta företag tillsammans med mig! Självklart är det därmed en superidé! Frågan är förstås om vinsten i företaget räcker till två pers. Tveksamt i inledningsskedet. Sen, när vi hamnat på kartan ordentligt, kanske jag kan avlöna hela byn :-)

Vad tror ni om man skulle lyckas få in några tavlor som är skapade av "Allt-för-byn-Emil" ? (Eller "Snygg-Emil" som jag snarare tror är närmare som smeknamn...) Fan, då måste man väl bli stenrik, eller...?

Det känns så himla rätt! Jag ansökte idag om att företaget ska få heta "Inspirera of Jamtland". Tror inte att det är upptaget. I folkmun lär butiken bli kallad "Inspirera" så det är lika bra att ni lär er det! DÄR hittar man garanterat den present man letar till sina vänner! Förhoppningsvis ! Om allt går enligt mina beräkningar (i det fulla huvudet) så kan butiken öppna före jul i alla fall! Så era julklappar är fixade!

Har redan pratat med några "leverantörer", och jag måste säga att allt verkar ytterst lovande. Jag har sagt till mig själv att jag vill bara ha saker i butiken som jag själv tycker om. Förmodligen gillar ni det oxå!

Jag är helt upprymd och vet inte om jag kommer att kunna sova på flera veckor.....


Nu har jag bestämt mig!

När jag blir stor ska jag bli egen företagare.
Lokal är fixad. En liten "skrubb" på Centrum. Men vaddå, jag ska väl inte ha några jättestora grejer och det är en bra början! Centrum ligger ju bra till och förhoppningsvis poppar det in en del köpglada besökare när jag väl öppnar. Var ner på lunchen och pratade med Eva E och Sven-Ivan. De var såååå positiva till att det (förhoppningsvis) går in folk på Centrum utan att det är bingo....

Det ska målas och fixas i "skrubben", men jag hoppas att gubben känner sig manad till det... Måla skulle jag nog möjligen klara, men så där vidare praktisk är jag defenitivt inte !

Har faktiskt ringt och avbokat anställningsintervjun. Det kändes inte rätt att uppta deras tid, och inte att lägga min tid heller för den delen. Helt underbart att kunna stryka en bokning i min Filofax. Det har varit lite mycket på sistone och jag har känt mig som en riktig "Filofax-nörd".

Idag går ansökan om företagsregistrering till Bolagsverket och ansökan om FA-skattsedel till Skatteverket.....

No return ...!

TV3 har "utökat" lite...http://www.tv3.se/alltforbyn

Man slukar ju allt man kommer åt om Allt-för-byn-grabsen !

Och visst var det en jättefin "smygpremiär" ?! Härligt att se att dom tänker på att det faktiskt är otroligt vackert här. Själv blir man lätt hemmablind.

Känns inte som att jag är riktigt vaken ännu... Återkommer sannolikt senare idag...
Kram så länge!Exakt 25 minuter kvar till smygpremiären...

...och därmed hinner jag speedblogga lite...
Laddat DVD'n med en skiva att spela in på. Nä, jag har ingen hårddisk!

Och ja, jag ska tydligen börja blogga på ÖP. Det blir nog ingen särskild revolutionerande förändring. Kommer att uttrycka mig lika vältaligt som alltid.. (!!) Skillnaden är väl att fler kanske upptäcker bloggen. På gott och ont. Men å andra sidan vet man ju inte riktigt vilka som läser den idag heller... (Eftersom en del aldrig kommenterar..!!! Hajjar ni vinken, ni som bara "tjuvläser" ?)
Som sagt, ni lär se mitt ugly tryne i ÖP en vacker dag (så var den vackra dagen förstörd..) och självklart litar jag på att ni hänger med och läser på ny adress sen.

I dag märktes det verkligen att arbetsbelastningen avtagit markant. Magnus råkade lämna sin dator olåst när han gjorde nåt viktigt... (fick-)pingis eller nåt sånt... Under tiden fick resten av skadeavdelningen veta att han hade planer på att starta en "Gökfirma"...  och själv hade jag fått ett fint mail där det stod "Jag tänker på dig".... Ha, ha! Nu har han nog lärt sig att låsa datorn när han går därifrån.

Betalade nyss en bunt otrevliga räkningar. Usch och fy! Helt fel tidpunkt, men det var såna där konstiga faktureringsdatum.

För övrigt börjar jag fundera på om jag ska banga intervjun... Ni förstår säkert var mina tankar är... Snälla gode Gud... låt mig få en lokal....  Eller är det kanske nån annan man ska tillbe om den saken?
Jag sa till Kim att jag kan ta en lokal provisoriskt, bara för att komma igång. "-Tält kanske?" sa han, "en sån där tipi?" Ja eller hur... Då kan man ju döpa firman till "Kåta Åsa"... ?

17 minuter kvar till smygisen... Fan, jag har goda marginaler. Hinner nog "pudra näsan" oxå....

Puss på er! Vi ses nog i morgon igen !

Blogg-nytt (da-da-da, da-da-da...)

För er som inte hänger med i min skalle så är det där inom parentes en sån där "nyhetssignatur"....typ.... Inget bebisspråk alltså...

Som om det inte vore total utrymmesbrist i hjärnan (och nu skryter jag faktiskt inte) och i almanackan, så har jag även klämt in ett möte med ÖP på tisdag. Visst serru, man ska synas i pressen. Undrar hur jag kommer att se ut efter allt funderande (förmodligen totalt gråhårig!!!), alla träffar med folk hit och dit (Per B, Christer L, Lena M, anställningsintervju, m.fl, m fl....)

Så om ni ser någon "nybloggare" i ÖP som ser ut som ett utsketet päron, DÅ ÄR DET JAG !!!

Självklart kommer jag att meddela min nya bloggadress när det blir dax! Jag hoppas verkligen att ni hänger med och fortsätter vara min "blogg-kompis".....

Kram !

SMYGPREMIÄR !!!!

Kolla på TV3 i kväll, kl 22:00 !!!

Smygpremiär av "Allt för byn" !!!!

http://www.tv3.se/index.php?option=com_content&task=view&id=32178&ttid=58559

Jag kommer att sitta som klistrad vid rutan........


Överhörde en idé...

Vad sägs om en SPA-dag? (Bränna lönen medans den finns...!)
Är det någon som är sugen på en härlig "må-bra" dag på SPA? Det skulle ju vara tokhärligt ju !
Och kanske en bit mat efteråt ??

Iiiiihh..... Fullt igen!

Nu har jag nog snart fyllt skallen igen... med diverse funderingar!
I morse träffade jag "företagar-snubben" och pratade om mycket kring start av mitt företag. Han tyckte idén var bra och även han såg utvecklingsmöjligheter i företaget. Han fyllde även i en ansökan om FA-skattsedel som jag kunde skicka in till Skattemyndigheten. Vidare såg han heller inga hinder att registrera företaget hos Bolagsverket. Enda hindret är väl att jag inte har nåt firmanamn ännu...

Den stora, enorma frågan är förstås lokal... Det finns inget att uppbringa på den här byn...

Väl tillbaka på jobbet så ringer ett rekryteringsföretag och vill ha mig på anställningsintervju som säljare till TV4... Jobbet låter jätteintressant. Självklart ska jag åka på intervjun. Då får jag ju en bättre bild av vad jobbet innebär. En sak är säker i alla fall och det är att det inte är fråga om någon "dammsugarförsäljning".

Ena sekunden är jag en osäker men glad egen företagare. Andra sekunden pendlar jag till Östersund till mitt trygga arbete som anställd.... Fast jag har ju inte fått jobbet än förstås....

Nu är jag hungrig! LUNCH !!!!

Huvva va' pirrigt det känns...

Får bara positiv feedback på de (fåtal) människor jag yppat min affärsidé för. Ska prata med en "starta-eget-snubbe" på onsdag. Känns som att man kommer att få lite mera på fötterna då.
Har kommit så långt i tankarna att jag skulle bli väldigt besviken om det hela inte går i land... Håll alla tummar (tuttar, eller andra kroppsdelar... nåja.. kanske inte vad som helst...) för att det går min väg nu.
Åsså får ni börja spara så att ni kan tokhandla av mig sen :-)

Har varit på föräldramöte idag. Jag är inte världens piggaste människa idag så det kändes lite jobbigt. Ska kolla på Törnblom & Nyberg och sen MÅSTE jag gå och knoppa. Så jag i morgon bitti är lite piggare än i morse!!! (För då var jag som en död sill !)

Nu ska jag gå och pilla öronen !

Ses i morgon! Kram!


Kul kväll !

Det var riktigt trevligt igår kväll. Många trevliga människor och bra musik. Hög-Emil, Skrälle, Mattias S och Jocke F spelade. Jag blir så fascinerad över hur musiker bara kan byta plats hux-flux. Alltså helt plötsligt sitter basisten vid trummorna o trummisen lirar bas. Coolt!
Fick en plötslig längtan att sjunga "Grease-duetten" (som jag sjöng på skivan) med Emil. Tack och lov gick det över. Hade nog inte velat honom så ont.....
Jäklar... jag tiggde en ciggis av Emil igen.... Ska ta och köpa ett paket till honom en vacker dag...

Är trött i skallen och kroppen. Kanske man ska försöka dra i sig en kopp kaffe så att man piggnar till.
Huset är fullt av barn. Tuva har två kompisar här. Gjorde ett ryck och försökte städa/slänga i lekrummet. Kim frågade om jag hittade nåt när jag städade. Ja, GOLVET! Så illa var det. Gick bra ända tills alla barnen kom in och började dra fram allting igen. Hann inte dammsuga, men det är väl bara att snyta ungarna sen för att få ut dammet va'?

Idén känns fortfarande lysande.  Jag, Malin, Marja och Helena satt och käkade på Kaffestugan innan Qul-i-backen. Känner att jag pratade HELA TIDEN om mig och mitt.... Vad är det för fel på mig??? Det finns väl annat i livet än JAG ?!  Sorry vänner.... jag måste skärpa mig!

Uh, vad jobbigt det var att skriva nu.... Återkommer när jag har bättre fart....

Regnig lördag

Men i själen känns det inte längre så regnigt.
I går var vi ju på Döda Fallet och kollade på Allt-för-byn-gänget igen. Dom är fantastiskt duktiga och det känns otroligt skoj att få vara med på resan. Maggan har skrivit om deras uppträdande och jag kunde inte ha skrivit det bättre själv :-) Därför ber jag er kika här: http://mags.webblogg.se/

Senare på kvällen kom Maggan förbi och vi smuttade (?) i oss ett par glas rött. Och jag tror inte vi talade om annat än min kommande framtid i arbetslivet. Tack snälla Maggan för dina goda idéer (framför allt EN !!!!) och ditt stöd. Jag har sovit på saken och det känns fortfarande HELT RÄTT !!! Kom på ett lysande företagsnamn oxå, men googlade det och naturligtvis var det redan upptaget... Suck...
Nu gäller det väl att börja dra i lite trådar för att se hur man kan gå vidare. Känns spännande. Och på nåt vis har jag rensat ut det mesta i skallen, eller åtminstone lagt det längre bak i hjärnbalken, för att göra plats för denna nya idé!

Nu kom Nellie ner och sa: "-Tjena snygging!". Kan man bli annat än glad?
Igår på Döda Fallet ville hon förstås hälsa på Emil igen. Men vi skippade det den här gången. Emil får nya namn nästan hela tiden och igår fick han heta "Hög-Emil". Vet inte om hon menade "Höög" eller "hög" (typ, stor).
I morse gick hon och sjöng på refrängen till "Hammarstrandslåten" :-)

Ser fram emot kvällen nu. Vi är några ohyggligt snygga brudar (Jodå!) som ska träffas på Kaffestugan och sen gå på Qul-i-backen. Hoppas bara att det slutar regna.

Nä, nu kallar mina små prinsessor på uppmärksamheten (högst ovanligt...INTE!)


Mera plats i hjärnan igen

En del har lämnat hjärnan nu och därmed har det skapats lite utrymme igen (tror jag)...

Sitter just och funderar på idé till eget företag (igen). Vad behövs på den här byn? Bokhandel? Presentshop? VAD?? Hjälp mig att brainstorma.... (Min tidigare idé har inte lämnat mig, men den tar alldeles för stor plats i huvudet....)

Surfade lite på nätet och hamnade på en idésida... Vad sägs t ex om "Wedding boutique for gay men..."?

Om någon mot förmodan missat det....:http://www.alltforbyn.se/

In och kolla på grabbarna!

Rulla tuttarna....

...eh...jag menar rulla tummarna, ska jag göra mest hela dagen i dag känns det som. Har en stor klump i magen och är inte särskilt alert idag.

Klockan är 08:15 och två av de mysigaste människorna i världen har redan frågat hur jag mår idag (med tanke på låg-nivån igår. Och nu kom ett mejl.... Kolla in vilka vänner jag har!!!!

image38

Finns här för dig om du vill prata...


Det är otroligt att dom bryr sig och visar det, eftersom jag vet att dom sliter väldigt ont själva. Förhoppningsvis kan vi stötta och peppa varandra. Vänskap växer väl i en sån här situation och som klyschan säger: "Inget ont som inte har något gott med sig..."

Och många andra visar sitt "medlidande" genom kommentarer (på bloggen), genom mejl, kramar och prat .

Mina vänner.... jag har sagt det förut, och säger det igen, Ni är underbara och jag är så glad att få vara er vän!


Ratad....

Jo, visst är jag det! 
Lyckades inte ens komma på en intervju-jävel!
Fy fan va' surt..... Om jag tidigare trodde att jag var bra på nåt vis så är det väl bara inse att så är inte fallet, kissa och gå och lägga sig ...


Kristallkula


Tänk om man hade en kristallkula att spå framtiden i ? Eller ska man kanske prova att checka kaffesumpen nästa gång (blir i och för sig svårt i snabbkaffe.....)?

Nä, det blir som det blir, och man får ta en sak i taget. Först ska jag koncentrera mig på att få lite (eller som vanligt, mycket..) mat i magen....

Kväll igen...

Ja, så har mörkret infunnit sig igen. Har precis nattat barnen. Vi sover ju alla 3 i dubbelsängen nu när pappsen är på älgjakt. Mysigt värre! När jag ska gå och lägga mig måste jag flytta på diverse ben och armar som ligger huller om buller i sängen.

Igår var ju Kim hem. Vi pratade om vad himla bra att Nellie inte pinkat i sängen på så länge... Jo, tjenare! Självklart var det dax i går kväll. Och Kim (experten på att bädda!) hade redan åkt till skogen igen. Så det blev till att byta pyjamas, rulla ihop halva sängens sängkläder och lägga ner Nellie igen. Sen väcka stackars Tuvalisa för att byta resten av sängen. Och jag som inte kan bädda!!! Jag är verkligen urkass på det. Måste bero på att jag aldrig gjort lumpen?!

I eftermiddag, efter korv stroganoffen, gick vi till Maggan och hälsade på. Barnen gick i förväg och jag stökade undan lite i köket och hängde kiss-tvätt först. När jag kom dit hade barnen tiggt åt sig en glass (som vanligt). Men det sköna med Maggan är att man vet att OM det inte passar att barnen kommer och våldsgästar (eller jag med för den delen), eller OM hon inte tycker att dom ska ha glass, eller OM.... ja ni förstår... så säger hon det! Det tycker jag är helt suveränt! För då behöver inte jag vara den som säger "Nej" hela tiden, utan dom kan ringa och kolla med Maggan, eller gå dit. Och passar det inte just då så säger Maggan det. Tänk om alla vore såna. Då skulle det inte vara några konstigheter egentligen... Förstår ni vad jag menar? Raka rör liksom!

Mår betydligt bättre idag. Min rejäla svacka igår verkar ha passerat rätt fort. Skönt!
På nåt vis måste man inse att det är faktiskt 12 månader innan lönen tar slut. Innan dess tror jag de flesta har löst sin situation på ett eller annat sätt. Man måste bara ha lite drivkraft och samtidigt inse att det är ingen jättepanik.

På lördag ska vi ha lite tjej-kväll och gå på Qul-i-backen. Känns superkul. Såååå trevliga brudar jag ska ut med (eller hur Marja, Helena och Malin?). Meddelade Kim idag att jag tänkt gå ut på lördag och han tyckte det var en jättebra idé. Tack älskling!

LF har kört intervjuer hela dagen idag och ska göra så även i morgon. Lite konstigt känns det eftersom jag inte är kallad till intervju. Men som sagt, det löser sig säkert för mig med så småningom!

Nä, nu är det snart "What about Brian". Ska gå bänka mig framför tv:n och ta fram nåt att dregla i....

Kram på er!


Roligt på gång igen!

Å då är det förstås fest på gång! På lördag!
Qul-i-backen, Allt-för-byn-gänget uppträder, det serveras öl och vin... Vi blir några tjejer som träffas innan och "sjunger upp oss". Kan det bli bättre?

Kimpa är ju i skogen och kan inte nås, så jag fattar ett enväldigt beslut om att han får vara hemma med barnen!
Brudar, kom ihåg att klä er varmt. Termometern visar inte så många grader på kvällen nuförtiden....

Ååååh, va roligt det ska bli !!!!!  Yippie !


Och på fredag är det Allt-för-byn på Döda Fallet klockan 18 ! Kanske man ska pallra sig iväg med barnen?!

Kramisar!


Fantastiska vänner!

Jag slås av tanken att jag är omgiven av fantastiskt trevliga, omtänksamma och goa människor. Kanske har man inte uppskattat en sån vänskap tidigare på samma sätt som nu. Även om jag inte gråtit i famnen på folk så känner man rätt in i hjärtat att många bryr sig, uppriktigt.

Det är otroligt värdefullt och jag vill tacka er för att ni finns i mitt liv.....

Bamsekramar på er !!!!


Svacka

Befinner mig i en rejäl svacka nu. Ja, den borde ju komma förr eller senare.... Man får väl se det som ett friskhetstecken.
Tack och lov ringde dom från ridskolan och kvällens ridlektion är inställd. Sköööönt! (Förlåt Tuvalisa...)

Två på skadeavdelningen har fått jobb på Moderna Bil. Grattis, grattis! Och nån skulle på anställningsintervju i morgon... Det börjar röra på sig. Själv har jag skickat en del ansökningar, en del med hjärtat och en del kanske egentligen inte skulle ha skickats...  men jag får se vad det ger. Kanske har jag ordbajsat bort mina chanser och de som tar hand om ansökningarna kanske har roliga timmen eller nåt....

En huvudvärk kommer sakta krypande... Och den ständiga frågan: VAD FAN SKA MAN ÄTA TILL MIDDAG ???? Jag klarar mig säkerligen utan känns det som, men barnen måste ju få nån mat i magen. Nåja... det finns väl nån korv-uschling i kylen tror jag..... 

Oj vad det är synd om mig idag....  :-)


Hasselnötter...

....är inte bra för Nellie ! Vi tog ju blodprov i juli och fick besked, vid pricktesten idag, att på en skala 1-6 så låg jordnötsallergi på 2 (inte så våldsamt högt alltså) men hasselnöt visade en 4:a. Totalt nötförbud alltså. Pricktestet visade mindre utslag på häst och gräs och en jätteblaffa på björkpollen. Jaha... då är det bara att se fram emot en antihistamin-vår. En läkare skulle i alla fall ringa oss och prata om saken, både vad gäller pollen och nötter.

Nellie och jag gick till Malla och hälsade på. Har aldrig varit på Länsstyrelsen, förrän nu då. Hon gjorde sällskap på lunch. Vi hamnade som vanligt på Asian Wok. Sen återgick Malin till sitt hårda arbete (?) och vi traskade på stan en sväng. Var inte på direkt shopping-humör så det bidde inte så mycket alls. Köpte ett "pussel" (man skulle bygga Villa Villerkulla... det var dock rena rapplet...) till Nellie för att hon var så himla duktig på sjukhuset. 12 pricktester var det totalt och dom sticker ju liksom litet hål i huden för varje prick. Inte så farligt egentligen, men är man 3 år så kan det ju lätt upplevas värre. Men Nellie var superduktig!

Tuvalisa gjorde sällskap med Axel (och några till, stora grabbar!) hem till Maggan. Hon blev klippt (glömde "tacka" för det...), fick fika och tittade på film. Kan det bli bättre???

Annars är jag allmänt förvirrad känns det som. Jag glömmer saker, bokar upp saker när jag egentligen har annat för mig, känner mig lite stressad över småsaker.... Antar att jag har ägnat för mycket hjärnkapacitet till allt mitt tänkande om vad jag ska hitta på sen. När Aktsam-tiden är förbi. Jag måste nog försöka inse att jag har faktiskt ett år på mig att lösa saken och att jag behöver inte fixa allt på 3 veckor... men det känns lite så ibland...

Ska bänka mig framför TV3 kl 21 (eller hur Jannike) och kolla på nåt program där bl a Mia Törnblom ger råd. Kan ju vara intressant.

Och förresten... det är en älg mindre på Kims jaktområde idag. Pratade med Kim och man måste ju fråga hur det gått (även om jag totalt saknar inlevelse i frågan....). Kanske kommer han hem och nattar barnen i morgon. Då vet jag två småglin som kommer att bli sååååå glada!!!!

See U later !

Alldeles tyst....

...är det i huset nu. Mina öron förstår nog inte riktigt vad som hänt, men det är ingen som ropar "Mamma" var fjärde sekund.... Barnen somnade till slut och jag tar mig lite datortid innan jag väller ner i soffan. Tänkte glo på "Mord i sinnet" som nystartar ikväll. Hoppas dom inte kör nåt ruskigt så att jag inte kan sova sen...

I morgon ska jag och Brellan till farbror doktorn (eller tant...) och ta pricktest. Hon är så förkyld, men jag tror att hon är på bättringsvägen. Vi har snytit ungefär 100 näsdukar idag (liten lätt överdrift kanske...?), så det finns nog inte så mycket kvar...
Tuvalisa är överlycklig. Hennes älskade kusin Axel ska komma och hämta henne när skolan slutar för att göra sällskap till Maggan. Förmodligen hoppas hon att jag inte kommer hem på länge...!

Själv funderar jag hit och dit hela tiden på mitt "projekt". Jag har "taggat ner" lite men har fortfarande stora visioner. Känner att jag skulle behöva prata med någon som kan sparka mig i rätt riktning. Vore ju bra att börja dra i rätt trådar från början. Annars får man väl ställa hoppet till de ansökningar som gjorts, och kommer att göras. Det är dock rätt tungt för hjärnan att ordbajsa nya personliga brev hela tiden för att försöka framställa sig som den som just den arbetsgivaren söker....

Kul känns det, som fan!, att biljett till "Allt för byn"-premiären fixas i morgon. Tack Maggan för att du "köar" åt mig. Å' inte behöver du någon mössa inte!!! Så snygg som du är jämt!
Åsså har jag bokat biljett till storseansen med Terry Evans i november. Vem vet, kanske man får lite andlig guidning...

Pokern i går förresten.... startade med fyrtal i 8:or. Inget storslam ändå eftersom det var alldeles för få som var med i matchen. Men vann 23 kronor totalt gjorde jag i alla fall. Nån som vill vara med och fira storvinsten???

Nä, nu ska jag hugga papper och penna för att försöka sätta lite tankar på pränt. I fall jag skulle få möjlighet att ventilera idén med någon insatt person så vore det ju bra att inte sitta och gapa som en fågelholk, vilket jag förmodligen gör om jag inte har det på papper. Och fågelholkar är det nog ingen som vill satsa kraft på....

I'll be back.....

Insats för byn?Taget ur Ticknets biljettförsäljning...

ALLT FÖR BYN, tisdag 6 november 2007, kl 19.30


Wallmans Intiman, Stockholm

Nu är det TV3 ihop med Wallmans Nöjens tur att göra en punktinsatts för glesbygden. I Allt för byn får ett par eldstjälar i jämtländska orten Hammarstrand chansen att blåsa liv i sin älskade hembygd. Under hösten ska de själva sätta ihop en ensemble och skapa en egen revyföreställning. För att lyckas måste de engagera byns alla 1 100 invånare i uppdraget. Om de ska nå målet - en uppsättning på Intiman i Stockholm - behöver de skaka liv i ortens framtidstro. De måste förmå invånarna att vilja göra precis Allt för byn.


Vaddå förmå invånarna att vilja göra precis Allt för byn...? Har jag missat nåt eller...?
Hmmm... Dom kanske säger till när det är min tur....

Lugn och ro....

...är vad jag känner nu.
Kidsen har somnat och jag ämnar göra av med lite slantar på nätpoker en liten stund. Sen ska jag sätta mig och jäsa framför tv:n i min ensamhet. Men faktum är att det känns rätt ok. Räknar med att gå och lägga mig tidigt så kanske man är redo när Tuva vaknar sisådär vid strax-före-7-snåret....

Såg ännu en annons i ÖP idag. På TV4, som säljare av reklam tror jag. Ska ringa på måndag och kolla vad det är. Det var utvecklingsmöjligheter så det lät ju rätt intressant....

Eftersom vi inte hörs mera ikväll så säger jag godnatt!

Intressant statistik

Fick höra av Maggan att man kan föra musen på toppen av statstiken (ja, i datan som gäller bloggen alltså...) och jag såg att som mest har det varit 214 besök på en dag... Herrejösses! Vilka är det egentligen? För visst skriver ni väl kommentarer, ni som läser....? Inte??? Jo men visst har jag sagt förut att det vore roligt med ett "Hej" i alla fall?

Barnen sitter och kollar på Bollibompa. Kim har åkt till jaktkojan. Antar att han sitter och smuttar (halsar?) en bira som bäst. Känns alltid lite konstigt när man vet att man ska vara ensam med barnen en hel vecka. Men det går säkert skitbra det oxå!

Nu kommer Nellie och talar om att hon ätit upp sin glass.... Okey...?!

Snart ska vi natta. Sen blir det nog till att glo lite på TV4's danstävling. Brottarn, Martin, är ju med.

Just nu sitter Nellie i mitt knä och ska trycka på tangenterna så det går väääääldigt sakta...
Jag tror jag återkommer istället...