Gubb-välde?!

Om någon hästintresserad människa nu missat att det faktiskt pågår Ryttar-VM i Kentucky. Ett hyfsat stort evenemang kan man tycka.... VM alltså....  
                                                                          
Tyvärr är det något/någon som gör att man i princip ignorerar denna sporthändelse. Vad i h-vete beror det på??? Att det är en "tjejsport"? (Fast det stämmer ju inte riktigt längre....)
Att det är fotbollsförgiftade feta gubbar som bestämmer tv-sportens tablå?
Att man på fullt allvar tror att fotbollens "Super-pajas-ettan" är much more intressant än ett pågående VM? (Förvisso beror det naturligtvis på vilket intresse tittaren har, men det bör väl ändå spela roll på vilken nivå sporten utövas..? Eller...?)

Lite fakta...
Ridsporten är en av de få sporter (om inte den enda?) där kvinnor och män tävlar på lika villkor.
Ca 175 000 barn och ungdomar är aktiva inom ridsporten. (Vore ju synd att visa något på tv:n som kan peppa ett sånt skitintresse....)
Ca 500 000 människor svenskar rider.
Att rida är den största sporten för handikappade  i vårt land.

Igår satt jag och kollade på "Sportnytt" i tron att dom skulle sända lite från Ryttar-VM. Tjohej, vad jag bedrog mig... Uthärdade minut efter minut med bajs-fortboll (inte bokstavligt talat dock...), sen lite hockey, åsså mera bajs-fotboll... Sen var det slut på "Sportnytt".... Jahapp...!? Inte en sekund, vare sig i bild eller tal.... Om en knytnäve i tv:n hade hjälpt så hade jag gjort det. Men kanske tv-sportschefens haka hade varit lämpligare?

Nyss fick jag ett skojigt mejl från en manlig kollega (sportintresserad...bajsfotboll och sånt...) där han lyssnat på Radiosporten igår. Så här skrev han:

"Nu är jag besviken! 
Igår sände Radiosporten i 2 timmar dvs 7 200 sekunder. Precis när Häcken har hörna mot Gais, i en och för sig betydelselös match, går man in och sänder 18 sekunder från nått ryttar VM. Fotboll är större!"

Summa summarum.... Jag vet att mejlet var skrivet med glimten i ögat, och jag tycker det var kul!
Men faktum är att det betyder att även han tänkt på att det sänds lite/ingenting från ett pågående VW. Även om det nu "bara" gäller hästgalningar...

 

Eller, vad säger ni...?

.


Klubbtävling!

Idag har det varit klubbtävling i hoppning. Det gick jättebra både för mig och Tuvis.
Tuva fick sin första rosett med Pompe, och jag fick min första rosett med Basse:) I och för sig endast clear round på 60, men ändå!

Tuvis fick ett stopp på 80-rundan, men det var nog ren otur för hon rider så himla väl! Otroligt duktig tjej!

Jag och Basse gick felfritt på 80 och även om det inte är någon höjd att skryta med så är jag skitnöjd! Han är en riktigt duktig hopphäst, min dressyr-Basse=)

Det var en jättekul dag och det var många, många duktiga ryttare. Vi har en kanonklubb!!!

Nu är jag så trött (typ, helt slut i rutan!) och jag ska ta och softa framför tv:n en stund.

Ses!

.

Härliga helg!

Till slut så blev det helg igen:) Onsdagen var ju värsta shoppingdagen (som ni vet redan) och till råga på allt kom det ett paket från Grand-prix igår! Som Ulrika säger, jag har julafton varje dag:) Fast nu är det nog med shopping för ett tag....  Lite synd är det att man inte fyller år förrän länge. Annars hade jag genast önskat mig ett par Mountain Horse-ridstövlar. Provade ett par på Equeen och VILL HAAAAA!!!!!

Annars har det varit lite annorlunda jobbdagar torsdag och fredag. Jag och Ulrika har hållit ställningarna medans resten förlustat sig i Riga. Eller egentligen har dom nog jobbat hårt med samarbeten, kraftig tankeverksamhet och sånt där som hör till konferenser. Åsså tror jag att en del kan ha slitit ganska hårt i baren oxå=)
Egentligen hade jag sett fram emot två softa dagar där man kunde röja undan en massa jobb. Men det sket sig! Jouren har kopplat kunder hej-vilt så vi har haft fullt upp. Men det är ju därför jag är där ju... Fast vi har endast tagit en enda fikapaus på två dagar.... Det måste vara ett bra kriterie för löneförhöjning va'?!

I morgon har jag och Brell kommit överens om att ta en härlig sovmorgon. Gubben ska iväg och leta älgar i skogen - tidigt - så då hoppas jag att han pinkar hunden så slipper jag kliva upp och göra det.
Sen blir det nog en god frukost (om någon har handlat så det finns saker i kylskåpet...) och ytterligare en stalldag. Otippat värre va'?

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och glo på dumburken innan jag slocknar. Ses!

.

Shopping!

Less på att se de röda skorna nu...? Ok, här kommer något annat ni förmodligen får kika på ett tag...:)

I dag har jag och Ulrika åkt till Sundsvall och tokshoppat! Och det var riktigt kul.
Började med att lotsas av polisen till en genväg till Hööks i Birsta. Alltså, polisen vinkade in oss för koll av körkort och blås. Naturligtvis gick det hur bra som helst. Men sen åkte vi liksom vidare på den sidoväg vi blev invinkade till och VIPS - så ledde den till Hööks hur smidigt som helst:) Tack för det polisen!

För övrigt har jag nog aldrig sett så många poliser på en och samma dag som idag. Känns som att det var värsta razzian på g. Tror att det var alkokoll (vilket kul ord det blev!) och även koll av en hel del tung trafik.

I vart fall drog vi sen vidare till nästa hästsportsbutik, Equeen. Där började med att visa Tuvis ridstövlar som gått sönder i nästan alla detaljer (knappar). VIPS - så fick jag ett par helt nya stövlar!!! Där satt det inte fast alls, och jag behövde inte ens börja klaga...
Självklart var vi tvugna att gå runt i butiken och det resulterade i ytterligare påsar.... Hade köpt ett ulltäcke på Hööks, men här fanns ett ulltäcke för halva priset. Inte snyggt, men säkert funktionsdugligt!
Ulrika hittade en Jaguar dressyrsadel som hon dreglade lite över:)

Åsså vidare in till stan. Försökte mig på att backa in i en tom p-ficka. Två gånger dessutom. Alltså två olika p-fickor. Misslyckades och gav upp. Undrar varför jag försökte igen efter mitt första misslyckade försök? Trodde jag att jag bemannats av högre krafter och därmed blivit kung på att fickparkera kanske? Nä....

God kinamats-lunch och sen sista shoppingstället. Present till Tuvis=) som snart fyller 10 år. (Que? Vart tog tiden vägen???)

Hemfärd, och nu softar jag lite innan det är dax att dra till stallet. Ikväll ska jag förmodligen inviga mina nya ridbrallor och min helschyssta nya ridhjälm. Två av sakerna jag handlade som INTE fanns med på listan.... Hrmf....

Nåväl - ses igen så småningom! 

.