Den siste samurajen är tydligen på tv:n....

Ja, filmen alltså. Med Tom Cruise. Började kolla en stund men konstaterar att det är inte my type of film alls. Så jag hamnade vid tangentbordet en stund istället.
Det bidde "Let's dance" med "Så ska det låta" i reklampauserna... Måste försöka se reprisen på sistnämnda program. Tror att det är på söndag. Å Danny var med i båda programmen! Han låg risigt till (ungefär lika risigt som hans frisyr ikväll...) efter juryns bedömning. Vi får väl se hur det går.Undrar om det är några på byn i morgon, eller om alla är i Pålgård? Jag skulle så gärna vilja se barnteatern. Möjligtvis hinner jag se föreställningen kl 14. OM jag nu hamnar i Pålgård överhuvudtaget (är det 1, 2 eller 3 ord??).

Mags var förbi och lånade Larsson-pocketar. Med täckbrallor och dunjacka. Om mindre än ett dygn lär hon ligga på stranden och sola. Låter ju superhärligt. Kanske man ska messa en riktigt snöig bild till Egypten om ett par dagar?
Nä, nu ska jag hitta på nåt annat en stund... Ja, vi har ju en 14-tums tv uppe (bautastor va?!) som kanske visar nåt annat än samuraj-dödande. Eller oxå lägger jag mig och läser en stund. Ja, det ska jag banne mig göra!

Sov gott!

Tack vänner!

Vad snälla ni är som lämnar era synpunkter! Det är värdefullt för mig i mitt "beslutsfattande"...
Bispgården är som sagt inte direkt världens metropol och ärligt talat så har jag inte haft allt för höga tankar om stället förut, men vadå - man måste väl våga för att lyckas? Är det inte så?

Idag fick jag ytterligare en laddning med härliga tvålar. Nu finns det många att välja på. "Älskade mamma" (tvålen alltså...) finns just nu i tre olika dofter. Flera kram-tvålar (både choklad-apelsin och choklad-jordgubb) har inkommit + en ny äppeldoftande tvål med texten "Njut av livet".
Åsså dök det upp bl a badmuffins (!) och doftande värmeljus. Vill ni hålla er uppdaterade så kika in på
www.spiritofjamtland.se där jag försöker vara så "färsk" som möjligt. Dessvärre kan jag fortfarande inte lägga in bilder. Trist, eftersom det skulle bli mycket trevligare att läsa. Men tids nog så...

Kimpa var in en sväng förut. Det blir nog hem-pizza idag. En del av pizzan blir "barnvänlig" och den andra blir det nog lite ädelost och sånt på. Mums! Gissa vad jag ska dricka till? Det börjar på röd, och slutar på vin.... Efter ett par glas ska jag fundera vidare på Bispan.

I kväll är det en krock på tv. Både "Let's dance" och "Så ska det låta" - samtidigt! Inte bra eftersom jag vill se båda...

Ja, kära vänner, jag önskar er en riktigt skön helg! Och ni som läser och ännu inte har lämnat någon åsikt om Bispgården... Gör det! Jag slukar alla kommentarer!!!!

Kramis!

Fundersam. Igen....

Nu behöver jag era kloka synpunkter...
Ni kanske har hört att jag är i behov av ny lokal (jasså??). Och ni vet att jag blivit erbjuden att hålla till vid Paviljongen i sommar. Det är ju dock under en högst begränsad tid.

Nu har jag mina funderingar kring Bispgården. Det är inte jättebra eftersom jag ju bor på Hammarn, men det finns riktiga lokaler. Pratade med A Dorn som håller till på torget (där Toves café var förut) och hon säger att det finns en lite mindre lokal bredvid henne. Hon menar oxå att det är faktiskt en hel del folk som besöker hennes antik- och begagnat butik.

Det är ju en del folk som passerar i Bispgården och det finns ett välbesökt fik mittemot torget. Inte så många affärer heller (bra eller dåligt??). Jag skulle få skyltfönster och en riktig butikslokal vilket innebär att jag kan hålla ett större sortiment och förhoppningsvis bättre "ordning" på grejerna.

Skulle Hammarstrandsbor åka till Bispgården för att handla? Njae... Men å andra sidan kanske man någon gång har vägarna förbi?? Och under sommaren kanske det blir en del turister med tanke på Paviljongen, Döda Fallet, etc. Hmmmm...

Vad tror ni? Jag behöver era kloka tankar....

Fan, en vacker dag lär jag fundera ihjäl mig....

Allt för byn - trailer !

På många bloggar redan... och så även på min då förstås!!!

Klicka
HÄR! 

Hoppas det gick bra för dom hos Maggi igår!

Personskadereglerare....?!

Ja, det var jag visst för några månader sedan. Nästan så att jag har hunnit glömma bort min forna karriär som fick sånt abrubt slut. I dag så ringde mobilen.... Det var en personskadereglerare på TH's kontor i Göteborg. "Det gäller en skada som heter - åsså drog hon hela skadenumret. "Jaha?" sa jag, UTAN att anteckna det minsta förstås.
Tydligen var skadeakten försvunnen (och dom har inte saknat den förrän NU????) och hon undrade om jag möjligtvis hade den kvar hos mig.
"Vänta lite så ska jag kolla bakom skorporna", sa jag...inte.
Äh, så klart att hon inte vet vad jag håller på med, men lite skrämmande kändes det att hon inte visste att hela Aktsams kontor bommade igen vid jul.... Nåja, TH kanske inte ens till personalen vill basunera ut deras märkliga drag.

I dag har det varit riktigt stendött! Urbota trist! Men AFB-Per var in och sa hej en sväng. Han ska dyka upp igen med några AFB-affischer som han vill att jag ska försöka sälja. "Ok..." Själv tycker jag förstås att dom skulle i så fall vara signerade, men dom är säkert fina i alla fall. Vet inte priset ännu, men visst kan det vara fint att ha en...

Nu kurrar det i magen (skulle jag haft en Snickers?)... Snart hemgång.

See Ya!


Små blå trådar....

...satt det efter operationen. Var till sköterska i morse som till slut lyckades ta bort 6 stygn! Jodå, det var 6 stygn + de som sitter invärtes och ska försvinna av sig själv. Fan, sicken tuffing man e' va?! (Kom igen Salming!)
Tyvärr var det lite trixigt eftersom två av stygnen liksom läkt fast bakom örat. Uh!
Tuvalisa var oxå med för hon har haft ont i ett öga sen i går kväll. Vi ville bara vara säkra på att det "inte var nåt". Förhoppningsvis går det över under dagen.

Både jag och Tuva ser fram emot filmtajm ikväll. Och senare är det ju oxå "Grey's" på tv. Undrar om risken för "Patrick-Dempsey-överdos" föreligger??
Apropå tv. Igår kollade vi på "House", och det var skitbra. Alltså, han är ju så sjukt otrevlig - men rolig - och har även känslor vilket man fick se igår. Jag lär se nästa avsnitt oxå!

House. FOTO: Fox/TV4


Förresten, har ni skrivit på 
här ? Namninsamling mot hur de behandlar merionofåren! (Se mitt tidigare inlägg).

Kram, kram!

 

Jag vill oxå....

Ja, åka utomlands alltså. Fan, totalt ALLA (känns det som i alla fall...) har nyligen, eller ska precis, dra utomlands. Hu-hu, världen är bra orättvis va'? Alla utom jag.... Detta måste dock vara ett i-lands problem känns det som... Ok, vi lämnar det! Vi har ju snart (?!) sommar här. Undrar om jag måste gå i tejpade stortånaglar hela sommaren oxå? Gu' va sexigt!

I går beställde jag ju böcker på rean på Bokus. Det bidde böcker till Tuva, men en bok till mig. Nämligen den här:
Omslagsbild: ISBN 9789137116440, Rensa i röran med feng shui
Fast i billigare pocketformat. Kanske den fungerar som en stor spark i röven för att få lite ordning hemma. Hoppas! Låg i badet igår och läste "Allt i hemmet" och drömde om stora, härliga kök. Mysiga rum med bara två (typ... i vart fall inte 487!) prylar i, osv.  Att drömma kanske är en början??

Måste skriva nytt inlägg...

... för det förra var så vidrigt att jag knappt klarar av att se det. Alltså lägger jag in nåt annat "längst upp"!

Här är det minst sagt lugnt idag. Tröttsamt, men jag har läst lite i den bok jag hållt på läsa ett tag nu...
Omslagsbild: ISBN 9789185625529, Stinas möten

Rätt ok, även om det inte är min kategori av kioskvältare direkt.
Nu kan man ju förbeställa böcker på den stora bokrean. Ser att 
Bokus har en del böcker jag kan tänka mig. Och där har jag dessutom presentkort på 200 kronor. Det är helt ok eftersom jag inte varit så här fattig på länge. Eller förresten, det kom nog lön idag va'? Än så länge kan jag "leva" men jag undrar verkligen vad som händer i sommar när jag ska överleva på butiken... Vojjne, vojjne... :(
Jag skulle ha kommit på något lysande ytterligare att pyssla med, men vad???

I går när jag skulle läsa för Tuva-Luvan så plockar hon fram "Rattatouille":
Omslagsbild: ISBN 9789171346193, Råttatouille
Jag frågar "Men, har du den HÄR boken? Var har du fått den ifrån?"
"Men mamma! Den har jag ju fått av dig!!
Och ja, jag erkänner. Jag är rätt sinnesförvirrad bitvis... För visst har jag köpt den till henne. Vid min förra beställning hos Bokus.... Tuvis vill jättegärna se filmen oxå, förstås!
På onsdag ska vi nog i alla fall se "Förtrollad". (Mmmmm!)

Nä, nu måste jag nog gå och kissa.... (antecknat?)....

Kram!

Tänk till när ni köper något med merinoull i....

Zappade och råkade se ett inslag (jag klarade inte av att se många sekunder...) där man nu först (det har förekommit länge!) uppmärksammat hur merinofårens lamm behandlas. Tydligen föder man upp merinofåren enbart för deras ull och för att undvika larver i ullen så skär man alltså bort en bit av lammens bakdel. Flår dem baktill, helt utan bedövning. De spänns upp i en mystisk ställning, flera på rad med rumpan och bakbenen i vädret, och sen går "bödeln" och karvar bort skinnet.
Jag kan inte skriva mera för jag mår illa. Jag blir ledsen, förbannad och otroligt förbryllad över hur vissa människor är funtade.

För länge, länge sen fick jag höra talas om en reinkarnations-teori. Den gick ut på att man återföds gång på gång tills man till slut har förståelse för människors och djurs välmående och att man ska behandla varandra (inkl. djuren) på ett värdigt sätt. Först därefter får man komma "vidare" och reinkarnationen är då slut. Det verkar som att vissa människor har långt kvar... Fy fan!! FY FAN!!!


På Skolgatan en lördag kväll...

Har precis sett klart Melodifestivalen. Enligt mitt tycke var det inte mycket att hänga i julgranen. (Not much to hang in the christmas tree....) Att BWO gick vidare var nog bra. Enda låten som fastnade. Blev rätt besviken på Patrik Isaksson som jag tycker är väldigt bra annars. Men inte ikväll....
Känns som om vissa omgångar är närmast sopiga bidrag medans andra omgångar har flera bra låtar.

Nu är vi i Ea's lägenhet på Skolgatan. Riktigt mysigt. Efter många om och men har barnen äntligen somnat. Dom sover på en stor madrass på golvet och Kim och jag får ta sängen. Undrar om jag kan sova utan barn i sängen?? Nåja, det lär väl bli besök under natten säkert av något tassande litet barn. Nellie saknar verkligen "hund och dudde" och längtar till måndagen....

Vi har besökt F&F och det var jätte...precis, trevligt!! Och gott! Medans jag fixade maten så åkte dom skridskor med Kim alldeles utanför huset,. Öh.... ja barnen alltså. Inte F&F!
Vi hade roligt och precis när vi packade ihop med våra trötta barn (en mild underdrift...) så kom en personal och skulle hjälpa till med kvällsbestyren. 

Vi ska nog dit en sväng i morgon oxå. Får se om vi äter lite rester då kanske.

Nä, nu är jag trött och ska slöglo på dumburken en stund.

Go'natt snart !

Hund & Dudde - kvar på dagis !!!

I går när jag skulle packa ihop så ringer det. Det var Nellie som med hjärtskärande gråt meddelade att hennes älskade "hund och dudde" hade blivit kvar på dagis. "Och det är stängt!!!"
Nu gällde det att tänka till här... "Ok... men här finns det en kanin som skulle behöva en kompis..."
Så det blev till att rycka med sig den gosigaste kaninen från hyllan och ta med hem. Det blev succé och Kanin har fungerat utmärkt som substitut till hund och dudde. Tack och lov!

Dilemmat blev förstås att Tuva inte fick något gosedjur. Försökt förklara att det går inte att få allting lika jämt. Hon har ju nyss fått ny jacka, hon får rida på ridskolan, osv. Pedagogiskt ? Jag vet inte, men alldeles nyss var hon här och på nåt vis fick hon med sig ett annat gosedjur hem. Hon betalar den själv sen och då kan jag ju inte neka direkt...

 Tuva valde kaninen som sitter i mitten!

Och längst till vänster ser ni Nellies nya kompis!

Kram igen!


Till staden!

I eftermiddag bär det av till stan. Vi ska hälsa på F&F. Ska ta med lite goda skorpor, egenhändigt bakad limpa, en present och så ska vi laga middag där. Det blir paella med både räkor och kyckling. Till det ska vi dricka Jacobs Creeks Chardonnay (tack Jenny för tipset!). Låter inte helt fel va'? Ska nog göra en fräsch sallad med massa gott i som "förrätt". Efterrätt har jag inte ens tänkt på förrän nu... Hmmm....
Ska bli jättetrevligt (!) att få träffa F&F utan att behöva tänka på hemresan. För vi knoppar i Andreas lägenhet. Och det verkar även som att jag äntligen ska få se Anders omtalade kök!

I går blev det tacos till middag. Nellie ville inte ha nåt alls... Konstig tjej!
Sen gick vi och våldgästade Holken 1. Och såg Let's Dance förstås. Och blev bjuden på superduper god glass-efterrätt. Tack, tack!

Nu tänkte jag lägga in en bild här, men det verkar som att jag inte kan göra det från den bärbara...??? Mystiskt! Någon som kan gissa sig till vad det beror på???

Kram på er, och ha en vansinnigt härlig lördag!

Jag har fått huvudbry....

Tänk om man kunde skåda in i framtiden... i bland....

Har fått svar från ett par personer på kommunen. Man kan ju förstås tolka skrift på olika vis (säger jag av egen erfarenhet...) men nog uppfattade jag ett svar rätt halvtyket. Typ, att det finns inga lediga lokaler (nähä?), att sånt här ordnar man inte på en kafferast (ojdå, det trodde jag!), att jag förhoppningsvis har förståelse för att det inte går att göra så mycket nu (nä... det har jag faktiskt inte!!!), osv.. Nåja, det är fredag och jag ska inte ödsla energi på nån som vill spela lite märkvärdig.

Nu till mitt egentliga huvudbry (som om ovanstående inte vore nog...). Jag har fått ett erbjudande om att hålla till vid Paviljongen i sommar. Med min butik alltså. Det finns ju ett "skjul" där man kan sälja saker. Och det är det enda stället, dvs det finns inte en massa annat som säljs, förutom mat och så.
Enligt uppgift går försäljningen mycket bra och det är massor med folk som strömmar igenom på en sommar. Busslast på busslast....

Dilemmat är att det bör vara öppet varje dag, även om jag troligen kan få lite hjälp då och då för att kunna vara lite ledig. Har jag rätt sortiment för ett sånt ställe? (Måste nog i sånt fall utöka med lite mera "krafs"...)
Och vad händer till hösten? Kanske inget händer i lokalfrågan under våren-sommaren och då är ju läget "status que".... Blir mina "trogna" kunder sura om jag flyttar hela butiken i sommar?

Ja jädrar....  ge mig en kristallkula....

Ordbajseri

Det var ett tag sen man fick lov att ordbajsa. Närmare bestämt när man satt och skrev finurliga brev hela dagarna på Aktsam. Men nu har jag gjort det igen!
Mejlade precis iväg ett ganska långt meddelande till vissa personer i kommunen. Och ja, det gällde lokalfrågan. Jag måste bara få tala om vad jag tycker - naturligtvis på ett hyggligt snällt sätt. Det är rätt och slätt mycket snack och lite verkstad från kommunens sida.... Nån som känner igen det?

Egentligen borde man bli mera insatt i det politiska. Jag tror jag skulle göra mig rätt bra som högsta höns där! :) Är ju inte förlovad med något parit alls, så det kanske är en nackdel då... Men jäsiken anåda, det vore nog rätt engagerande!

Ja, nu har jag ju tryckt på "Enter" så förhoppningsvis är det någon av dom som läser det snart. Eller förresten... gör dom kväll mitt på dagen på fredagar??

Ikväll blir det tacos. Mums, mums!!!


Förtrollad...

...av Patrick Dempsey ???
Nä, inte riktigt, men det är i alla fall den här filmen som går på bio på onsdag.Man kanske ska hålla Tuva vaken och gå på bio helt enkelt...?!

Morötter & Örtagårdsdressing & Patrick Dempsey... Mumma!

Ja Maggan, efter att ha ätit rivna morötter med Örtagårdsdressing hos dig så kan jag säga att jag är nog fast i skiten. Beroende helt enkelt! Det är så himla gott att jag kan få "cravings"!
Till matdosa idag bidde det just detta + några skivor rökt skinka. Hade precis stoppat fulla käften när jag hörde att det kom kunder. Toktuggade och svalde och hoppades att det inte stack ut alltför mycket morotsbitar i tänderna när jag drog till med ett blixtrande leende....

Åsså har jag nog gissat mig till vad det är som luktar. Tror bestämt att det är magnetfärgen på väggen. Ja, Kim har varit och målat en anslagstavla här. Har jag berättat det? I alla fall så ska man kunna annonsera om att köpa, sälja och byta begagnade barnartiklar. Typ skridskor, overaller, barnvagnar, etc. Måtte färgen sluta lukta bara...

När jag bommar igen idag blir det till att skynda. Kim kommer hit med en bil fullastad med barn. Den ska jag skjutsa till ridhuset. Kimpa ska på möte ikväll och därför åker jag. Ska bli kul att se Tuva rida igen. Nellie och jag brukar sitta på läktaren och kika.

I går var det "Grey's anatomy" igen. Gud vad dom håller på och strular till det hela tiden. Men å andra sidan är det väl det som är grejen... Och ja, han var som vanligt fin att titta på !
Fick höra (tack för det!) att det är en film med honom på onsdag på Centrum. Kan det vara denna?
 

Krumilurkramar!

Nåt som luktar....?!

I dag när jag kom till butiken så luktade det inte särskilt gott. Det luktar inte åt skit-hållet (ursäkta uttrycket) och jag vet inte hur jag ska förklara det. Men jag undrar om det möjligen kan vara någon av blommorna som luktar så här? Förhållandena för att vara blomma och trivas här är väl inte jättebra. Kanske någon avsöndrar nåt äckligt i ren protest? Borde nog ta hem dom och försöka vårda dom bättre där...

Kan även meddela att jag pratat med Fotvårds-Kristina och hon sa direkt att förmodligen har jag tappat nåt på tårna (nån gång för länge sen) eller promenerat med för långa tånaglar. Fenomenet att tappa tånaglarna lät inte alls ovanligt och jag skulle sannolikt få fortsätta leva med det. (Hallå Apoteket! Ladda med tejp!!!)
Någon svamp var det inte, för då skulle nageln bli tjock och ännu äckligare...

Hmmm... Har intresseklubben antecknat allt nu? Jo, en sak till... Oroar mig för att doktorn har fixat vingmutter av mitt högra öra. Jag konstaterar att jag faktiskt hade jävligt snygga öron (alltid något!!!) så jag hoppas att vingmuttern försvinner när det läkt ordentligt...

Nu lämnar vi tånaglar, lukter och vingmuttrar (äntligen!!!).

I går fick jag ett litet ryck och tog fram ett par bilder från resan till Gran Canaria. Ett foto var på Nellie när hon ligger i soffan och snusar på "dudde och hund". Tog och skissade av bilden med blyertspenna. Och jäklar vad roligt det var! Så nu funderar jag på att impulsbeställa skissblock och penna från Panduro. Så dyrt kan väl inte det vara?
Och jag har blivit erbjuden att låna böcker om hur man ritar blyertsteckningar. Ja, varför inte?

Blyertspennor sketching setRitkol medium 0,6x15cm 5st Canson skissblock 180g a3

Hoppas ni mår bra. Kram!

Konstnärer, speciella människor?

Är konstnärer ett speciellt släkte? Eller är egentligen alla människor konstnärliga fast man kanske bara inte har hittat sin talang ännu?

I vart fall så önskar jag att det fanns något konstnärligt hos mig oxå. Ja, alltså jag gillar ju att pyssla och så. Men jag skulle önska att det blev så där bra att alla andra imponerades. I stan köpte jag flera "Deep Edge"-ramar. 
8" x 8" Winsor & Newton® Deep Edge Canvas
Tanken är att både jag och barnen ska skapa något konstverk. De lär väl inte bli värderade alltför högt....

Det är så många talangfulla människor runt omkring mig. Kan dom inte smitta av sig lite "konstnärlig kreativitet och fantasi"? Tack på förhand...


Kram, kram!Nagel-elände !!

Jamen, minns ni att jag typ tappat ena stortånageln? Trodde ju att detta berodde på någon fadäs på juldagen eller så... Men nu håller andra tånageln på att göra samma sak. På precis samma ställe.
Den går av en bit upp, strax nedanför mitten kan man säga. Googlade hej-vilt men får inte fram någon klockren diagnos. Det närmaste jag kommer är fotsvamp, men det stämmer inte heller riktigt...

Nån medicinsk expert därute? Tips???

Nu ska jag ge mig på att försöka tvätta mig och mitt hår utan att blöta högra örat... Önska mig lycka till !

Vem är det mest synd om???

Just ja, innan soff-besöket så måste jag ju lägga ut detta.... Ska vi kalla det en liten "Vem-är-det-mest-synd-om-tävling"??

Kandidat nr 1 !

image73

Förvisso numera utan bandaget, och har inte heller hiskeligt ont. Men har genomgått en knastrig och blodig operation som innehöll diverse karvning och brända blodkärl (fsssst!!! lät det!).
Får stora problem vid kommande hårtvätt och att pilla öronen känns uteslutet!


Kandidat nr 2 !
(Det här är INTE jag! Hon börjar på "M", och slutar på "alin". Gissa på bara.... :)

image74 
Lårkaka!

image75 
"Stjärt-kaka" ?

Efter en rejäl flygtur från hästryggen uppkom ovanstående, färgranna kroppsmålning. Utan någon pinfärsk uppdatering så gissar jag att det ömmar rätt rejält.... Klarade dock svanskotan, även om den verkligen låg i riskzonen vid landningstillfället.....

Så tycker du att du har lite ont någonstans så kan du ju anmäla dig du oxå - till denna nystiftade och intelligenta tävling... Kanske kan du vinna pris? Vad sägs om en middag kanske? Blodpudding... kroppkakor.... eller nåt annat passande?

(Nämen för fan Åsa, sluta skriv nu !!!!
  Ok.... Hej!)

Sjukdag idag.

Ja, egentligen är det inte sååå farligt. Har sovit gott i natt och har inte särskilt ont. Det dunkar lite och jag ska väl kanske inte springa nåt maraton, men annars är det helt ok. Har dock planerat att vara hemma den här dagen och det beslutet känns rätt. Tog alldeles nyss bort bandaget och det var en befrielse. Tack o lov tog dom inte bort något hår inför operationen. Däremot kan jag säga att det kändes som om jag drog bort en hel del frisyr när jag tog bort dunder-tejpen som kompressen satt fast med....
Nåja, nu ska jag lägga mig och småsova i soffan en stund. Är lite trött fortfarande. Sen får vi se vad jag hittar på.
Det lär bli big problems när jag ska ge mig på att tvätta håret... Får ju inte blöta såret förrän stygnen är tagna, och då ska det se bra ut, vilket innebär om en vecka. Kan man fusktvätta på nåt märkligt vis? Bara liksom dutta i lite shampo på mitten och sen tro att det rena sprider sig ändå??

Nä, nu ska jag sluta med mina fantastiska funderingar. Nikotin försämrar ju läkningen, så.... ja, man kan ju försöka i alla fall....Hej å hå!

Men hörrni, har ni varit in 
här ännu? Gå gärna in och rösta (gissa på vem?!) om ni får en stund över... Klicka på "Besök", "Historien hittills" och "Krasch" och pilen. Ni känner säkert igen en bild där... För närvarande har jag betyg 2. Inte helt lysande, men ännu inte sämst....

Nä, soffan var det ja.... Bye, bye!
 

snygg, snyggare, SNYGGAST !!!

Varför inte rivstarta med en bild på vårens mode???

image72

Naturligtvis är det valfritt om man vill ha den vit-blåa assocearen med eller inte...

Ja, så här snygg är jag faktiskt nu. Ska bära det vackra bandaget tills i morgon. Operationen gick rätt bra. Bedövningssprutorna är INTE trevliga... och det blev MÅNGA stick!!! Sen knastrade det våldsamt ibland och det fräste fint när doktorn brände några blodkärl... Sen sydde han och tyckte jag skulle kolla med grabbarna på jobbet om det var någon som kunde klå 6 stygn i skallen.... Ja, jag är lätt värst på min arbetsplats i alla fall!!!
Så frågade han om jag svimmade om jag fick se vad han tagit bort... "öh, nä det tror jag inte..." (det märks väl..?!) Jag säger bara: URK!
Nu är jag en bit hud fattigare och har värk. Men förhoppningsvis så var det detta som behövdes för att jag slippa besvär vid örat igen.

Efter operationen, när jag skulle gå ut från sjukhuset, drog jag upp huvan på både munkjackan och jackan. Såg väl ut som värsta "wanna be hip-hopare", men det kändes bättre.

Skulle kunna skriva mycket, men jag är vråltrött och ska nog lägga mig raklång en stund.

Ses, kram!

Fika och slalom, och fika igen...

Idag tog jag och barnen en sparktur till Café Rosengård. Där  käkade Nellie två bullar och Tuva en chokladboll och nästan en hel Snoddas.... Lunchen?? Själv gav jag mig på en kokoskaka med chokladbotten men det var så extremt sött att jag klarade inte av att äta upp hela (synd??).

Sen blev det slalomåkning. Härligt före! Mina fötter klagade dock efter ett tag och det var skönt att gå in och dricka lite kaffe och äta en varmkorv. Nellie har ju lärt sig att åka själv i barnbacken (alltså utan sele) och hon svänger som en Gud! (Hur svänger egentligen en Gud...?)
Tuvalisa hittade Kevin Jansson (Höög?) och de var som ler- och långhalm. Toksöta!

Väl hemma igen så tog jag, med god hjälp av Nellie, och rullade köttbullar med mycket kryddpeppar. Till det spagetti. Mums!

Nu sover barnen och jag är skittrött. Låg hos Tuva och höll på somna när hon säger: "Hur länge ska du ligga här?" Hon förklarade att det var visst mysigt att jag låg där, men det gjorde inget om jag gick för det var så himla varmt.... Sötnos!

Kom på att jag glömt att lägga in den här bilden. Det var ett tag sen, men visst är dom fina allihopa!!

image71

Nä, nu ska jag stänga av datorn och försöka att inte gruva mig alltför mycket inför morgondagen... Som sagt, det kunde ju varit värre... (Men jag ser INTE fram emot det. Särskilt inte bedövningssprutan som känns som att dom sticker den rakt igenom hela huvudet!!!!)

Vi hörs igen, om jag överlever....

Kram!

MELODIFESTIVALEN Omgång 2

Jamen jag är nöjd! Tycker att det var rätt låtar som gick vidare faktiskt. Sanna är ju grym att sjunga och låten var fin. Och bröderna Rongedal är ju coola och låten var fräck. Nu lär vi få se Micke Ajax på löpet i morgon?!

Visst kunde vi väl ana en viss "chock" hos fröken Häggkvist när de "bara" kom med i 2:a chansen...? Visst, låten var ok men jag tyckte nog att hon lät lite "gapig" bitvis. Antar att dom i alla fall kommer med i den stora finalen, men liiiite kul var det ändå att hon inte gled in på räkmackan. (Skadeglädje, den enda sanna glädjen...)

Å vem fan hade hyrt in sopan som skulle prata med artisterna efter uppträdandet??? Jag hade gjort det bättre själv!

Nä, nu jädrar är det "Se upp för dårarna!" på burken. Måste se!

Go'natt, när det blir dax för det...

Älgfilé och ugnsrostade rotfrukter...

Mmmm! Nu är jag proppmätt, igen! Borde undvika det fenomenet, men vad gör man när det är så förbajjat gott?!
Idag kockade jag till älgfilé, ugnsrostade rotfrukter, bea och sallad. Och ett glas rött då....

image69

Det är Bollibompa på tv'n, men Tuvalisa håller på att lära Nellie bokstäver och då finns det ingen tid för barnprogram!

I kväll är det Melodifestivalen. Några tippade vinnare antar jag. Det är ju Carola & Andreas, Sanna Nielsen och Ola. Micke Ajax lirar trummor till bröderna Rongedal. Vem går vidare tro? Tippar på C & A och Ola.... Nån som sätter emot?

Nä, nu ska jag stänga av här och ha en trevlig (!) lördagskväll!

Kram på er!


Let's dance & Latte

Var bara tvungen att kila in på fiket och köpa med mig en latte IGEN! Inte bra, "määääääään" gott! Å på nåt vis är det lite fränt att gå på jobbet med en lattemugg i näven. Jag vet, det där lät underligt. (Flytta till storstan din jävla idiot, typ...)

Orkade inte vara vaken till omröstningen på Let's Dance igår. Såg på nätet att Guld-dojjan åkte ut. Som jag nämnt tidigare finns det andra aspiranter som borde åkt före. Men som någon kanske redan sett så ångrar jag lite att jag önskade ut Linda. Hon är ingen favorit, men det var nåt igår som gjorde att jag ångrade mig lite...

Så här tycker nog jag... (idag!). Turordning att åka ut...:
1) Mi & Johan
2) Karl-Petter & Jeanette
3) Matte & Carin (sorry guys...)
4) Linda & Daniel (jamen nån gång måste hon ju åka...?!)
5) Tony & Annika
.....sen blir det svårt.... Mina favoriter är både Danny och Tina. Låter det vara osagt så länge. Må bäste man (kvinna) vinna helt enkelt!

I natt drömde jag igen! Vaknade och klev upp (i drömmen alltså). Där satt M&M vid frukostbordet. Jag konstaterade att Micke varit vaken före mig trots att han jobbat natt. Men det var nåt märkligt med honom... Till slut kom jag på det. Han hade Adams frisyr!!! Hmmm.... vad får man allt ifrån??? 


Författar-lust

Ibland har jag lite tid över här (he,he!) och nu har jag faktiskt gått in på författar-linjen lite smått. Nä, det är inte så seriöst som det kanske låter. Men är ni sugna att själva skriva så kolla in detta. Har inga som helst förhoppningar om någon "framgång", men det är rätt skoj att fördriva tiden med!

Blogg-eländet vill inte lägga in bilder idag. Attans oxå, jag som hade laddat in lite i datorn. Bland annat på rosorna och kortet som Nellie gjort som jag fick igår, dagen till ära. Ja, själv hade jag ingenting till någon av mina nära och kära... Jag som predikat om bra "Alla hjärtans"-gåvor... Snacka om dubbelmoral?!

Nu är det snart helg. För dom flesta. Även om jag ska jobba i morgon så känns det härligt med fredag. I dag ska jag fixa fläskfilé med rivna morötter och äpplen  som serveras med hemgjord potatismos. MUMS!
(Fan, jag kommer att äta ihjäl mig en vacker dag....)

Åsså är det ju "Let's Dance" ikväll. Kul att kolla på!
Vissa kan ju få åka ut fortare än andra..... Linda och Mi till exempel....

Kram på er!


Trevligt!

Trevlig kväll igår! Känns som att jag använder ordet "trevligt" rätt ofta?! Nåja, är det trevligt så är det trevligt (nu höjde jag statistiken ännu mera). Superduper god gryta, vin och trev.... underbart sällskap! Bara sisådär på en torsdag. Jag hade inte med mig någon "Alla hjärtans"-present och det är väl lite fånigt med tanke på att jag stått och sålt sånt i två dagar. Men jag visste helt enkelt inte vad jag skulle hitta på. Och "krysta" fram en gåva känns inte rätt. Det får bli något en annan gång.

Jaha, nu hade jag tänkt lägga in några bilder men bloggen verkar inte vilja vara med på det nu. Testar senare istället.

Idag verkar det bli lugnt. Inte heller i grann-affären händer det nåt. Kanske Valentin tillgodosåg shoppandet för en stund.

I morse gick jag till fiket och köpte med mig två smarriga mackor och en latte. Latten slukade jag på stört och det var sååå gott. Smakar nästan som choklad och man kan ju bara gissa hur nyttigt det är...

Ha det gott så länge. Vi hörs igen senare idag!


Alla hjärtans middag!

Idag är vi bjudna på Alla hjärtans middag hos M&M. Najs som bara den!
Egentligen skulle Tuva rida ikväll, vilket brukar vara det mest heliga på hela veckan. Men gissa?! Hon hoppar över ridningen för att gå på middag i stället. Jodå! Och visst smäller det högt att få vara med M&M och kusinerna (tycker både stora och små!).

Så kanske jag ska proppa i mig min lunchmacka nu, så är jag lagomt hungrig tills det blir dax. Å andra sidan brukar jag kunna svulla i mig det mesta, när som helst....

Idag har jag brukat sprätt-kniven igen! Den här gången klarade jag mig dock från blodvite. Fick en laddning ljus som jag beställde på mässan. Känns som evigheter sen och jag hade nästan glömt bort dom. Det är väldigt vackra ljus, men jag undrar om dom är för dyra...? Nåja, det märks väl...

En hjärtekram till er alla på denna dag!

HJÄRTEPRIS!

Lite "reklam"-bloggning... Inte så kul läsning kanske, men jag gör vad jag kan för att "nå ut"...

IDAG, Alla hjärtans dag - kör jag halva priset på skorppåsarna. Och ni har väl smakat dom redan så ni vet att det är värt mödan att åka hit och köpa en (?) påse !!!

27 riksdaler idag. Annars 54.....

Jag säger som Pippi: "Kom å köp! Kom å köp!..."


Myyyysigt!

I morse vaknade Nellie och frågade: "Vad är klockan? Får jag gå upp nu?"
"Den är bara kvart i sju", sa jag. "Det är lite tidigt att kliva upp, men du kan göra det om du vill".
"Jaha..., nä då kan jag ligga kvar här och gosa lite med dig en stund!", sa Nellie och kröp tätt intill mig.

Snacka om att vissa mornar är härligare än andra!!!!

Stormvindar och wasabi

Herrejösses vad det blåser! Satt och kikade på Thomson's gatupratare som började röra på sig och hamnade ute i vägen. Tänkte att jag kanske ska kolla hur det står till med min egen. Den låg ihopvikt utanför porten. Någon hade t o m lagt in "papperet" som ska vara i gatuprataren och som förmodligen blåst ur på nåt märkligt sätt.
Ena magnetplasten saknades och jag ställde mig och kollade. Tack och lov hittade jag igen den. Så min ända väg att försöka locka någon hit måste stå inne idag. Å andra sidan tror jag att det är rätt folktomt idag. Med tanke på vädret alltså.

Köpte djupfryst sushi på ICA i morse.Hur länge sen som helst jag käkade det. Hyfsat gott, även om det kanske inte blir toppbetyg. Som vanligt lyckades jag ta lite för mycket wasabi på de första bitarna och ögonen tårades och näsan började rinna. Men nu har jag i alla fall fått mitt tillfälliga sushi-begär stillat.

I kväll är det säsongspremiär för Greys Anatomi !!! Jippie !!!! Den här killen kan man ju titta på. Länge....Kram på er! Och håll i hatten om ni går ut i blåsten!


Lite nervös...

Ja, det är jag allt. Inför operationen på måndag. Visst, det är en liten operation - och det kunde ha varit betydligt värre. Men ändå...
Jag får i alla fall med mig familjen så jag behöver inte fundera på om jag orkar köra hem sen. Tror att jag bommar igen butiken (bokstavligt talat!) både måndagen och tisdagen. Känns som att risken är stor att jag vill ha en rekreationsdag. Kanske ligga i soffan och kolla på film tillsammans med mitt förmodade bandage vid örat.

Hade ju tänkt tona håret (det gråa skulle bort, bort!!) men konstaterar att nu kommer farbror doktorn även att extraknäcka som frisör. Även om det inte är någon frisör jag önskar anlita.... Får vänta med att fixa frissan tills eländet växer ut igen. Eller oxå får jag be Maggan att göra tuppkam på mig? Vad tror ni om det???

  Nåt åt det här hållet kanske...? Eller...Njae....

Spelglädje i april?


Nya
Monopol beräknas komma ut i april. Exakt när verkar ingen veta. Men kära vänner, jag vill meddela att ni kommer att hitta spelet här hos mig! Dock begränsad upplaga. Enligt uppgift fanns det 249 spel kvar att fördela i hela Norden. Men det kunde eventuellt göras flera så man vet aldrig.
Nu har jag förstås inte köpt alla kvarvarande spel, men några. Och jag tippar på att det kommer att spelas Monopol hej-vilt i stugorna häromkring i vår !!!!

MONOPOL SPEL (EUROPA UTGÅVAN)

HEJA HAMMARSTRAND!

Drömmar och rivigt toapapper....

Förr i tiden drömde jag JÄMT! Och det var de mest konstigaste drömmar. Men så upphörde drömmeriet liksom. Men nu har jag drömt en del på sistonen (och då menar jag inte dagdrömmar). Inte allid man kommer ihåg dom, men häromnatten skulle faktiskt AFB-Jocke R gifta sig! Jodå! Och "vi" runtomkring var både glada och bekymrade. Jag menar, han är ju så ung och dom hade ju inte hållit ihop så länge... Nåväl, i min dröm hann de aldrig gifta sig (och jag vet inte heller vem bruden skulle ha varit) men det var en "glad" dröm.

Nu till något helt annat än en dröm.... Rivigt toapapper!
Till och med Tuva klagade över att hon inte gillade det. Nåt toapapper som köpts (inte av mig!) på extrapris. Man kan nog jämföra det med "sandpapper light", typ....  Nä, det papperet passar nog bäst inköparens egna rumpa! Vi prinsessor vill ha mjukt och vackert  toapapper! (Vackert kanske det egentligen inte behöver vara, med tanke på ÄNDAmålet.....)

I Sverige köper vi toapapper för nästan 1,5 miljarder kronor per år..... Viktigt vetande??

Detta var väl en högst intressant bloggning...?!

Kram på er!


Caffé latte!

Fick nyss trevligt besök av Mags som hade med sig en latte och semla (eller s k gräddburgare...)Perfekt, eftersom jag inte hade med mig någon särskilt bra lunch idag. (Inte för att semla är bra som lunch, men det satt bra i magen!).

Tack för besöket och fikat Maggan! 

Kram!

 

Akta mig från vassa saker....

Ja, jag inser att jag och saker som knivar, etc går inte riktigt ihop. (Kim har insett det för länge sen och är livrädd när jag "karvar" nåt...)
I dag kom en leverans, typ jättepallen Allan! Jaha, bara att stå ute och öppna skiten. För att bära in en kartong som är större än jag själv och väger multum ger jag mig inte på.... Så fram med "kartongsprättaren".

På nåt vis börjar jag sprätta plasten som sitter runtom alltihopa. Skär liksom uppåt. Osmart!!! Rätt var det är så slinter jag och sätter sprättaren i fejset! Huuu.... Känner att det rinner blod och att jag är lite öm. Går och kollar... Inte så farligt dock. Ett litet fint snitt precis bredvid näsan. Men jösses vad jag hade kunnat ställa till det....
Inget plåster har jag heller. Fast jag var väl inte så jättesugen att ha ett plåster i ansiktet direkt. Så fram med näsduk och "dutta" tills det slutade blöda.

Till saken hör att förmodligen kommer det in en kille idag med en AFB-almanacka som jag lovat fixa till en kund. Ja, ni kan ju gissa vilken kille det är.... Och det var inte heller så upplyftande att tänka på när jag "duttade" som värst... Men, men... Jag överlevde ju, och har synen i behåll. Det är väl det väsentliga antar jag!

Kram från en riktig klant !

Stomp utan nåt att "stompa" med (på?) !


AFB på 
"Tuben"  igen!!!

Kul klipp ! Tack för det "Fancluben" !

Skoterraggare!

I dag har vi varit på skotertur. Åkte till Kolbjörnsjön och grillade korv och drack kaffe. Jättemysigt! Solen lyste med sin frånvaro, men det var ok ändå. Det var vi och Nina och Calle med familj som drog iväg på fyra skotrar.  (Inte EXAKT den här skotern kanske, men......)

I går kväll hälsade vi på C & N uppe i deras stuga. Drack vin och surrade. Melodifestivalen var på, men jag kan inte påstå att jag såg särskilt mycket. Av det jag hörde var det väl ingen fullträff direkt. Gick verkligen Christer Sjögren vidare...? (För att citera Tony igen... "Kätästråååf...")

Snackade med AFB-Jocke R en sväng igår kväll. Det hade varit succé igen!!! Lyckseleborna hade gett stående ovationer vid hymnen och "My Way"... Jäklar i lådan alltså.... Ännu inte en föreställning utan stående ovationer...

Jag är toktrött och skulle helst vilja slänga mig raklång i soffan. Å kanske ska jag göra det och hålla tummarna för Björn Ferry. Det är jaktstarten kl 14, dvs om 20 min.
Jag gillar verkligen Ferry, han är helt sjukt rolig! Hittade även hans 
hemsida. Där finns säkert skojig läsning kan jag tro.

,  
(Björn-bilden hämtad från Björns hemsida.)

Hmmm, nu tror jag att jag måste inventera lite i kylskåpet och se om jag hittar nåt smarrigt... Sen blir det nog soffan!

Kram på er, och Lycka till nu Ferry!Jag känner mig bra!

Nu vet jag inte om detta blir ett "skryt-inlägg", men det känns just idag som att jag är en rätt bra människa. Varför börjar jag helt plötsligt att känna så kan man undra...

Ja, dels måste jag säga att många kommentarer här på bloggen stärker självkänslan. Så tusen tack för det!
Sen är det dom där små tingen som oxå påverkar en. T ex att jag lämnade ett spår i AFB-Jocke F's gästbok. Till svar fick jag att han tyckte det var "gött" att jag även skulle på föreställningen i Östersund för det är "trevligt att ha dig i publiken".

Och AFB-Per var in i ett ärende. Vi surrade lite om detta med "dötiden" som butiksmänniska. Han tyckte att jag skulle hitta på nåt att sysselsätta mig med som en "bisyssla" (inte göra honung då...?). "-Jamen, vaddå?" sa jag, "jag kan ju ingenting..."
"-KAN INTE DU???????" sa Per och det lät som att han fått uppfattningen om att jag verkligen var en människa som kan ta mig för med mycket och klara det. Sånt är ju klart kul att känna tycker jag!

Visst är det väl så för oss alla egentligen? Om man bara tänker efter så är man förbannat bra helt enkelt...!

Kram på er alla super-braiga människor!!!

Solen skiner!

Ser ut att bli underbart väder idag. Får väl stå här i ett fönster och låtsas att jag är ute...

Kattarina var in med en chokladbit i morse. Februari månads chokladsmak. Thai-choklad med chili (hörde du Gun?!). Den ska tydligen vara ruskigt god till kaffet! Själv ska jag nog inte äta så många av den för det bränner lite på tungan efter en endaste bit. Åsså har hon "dippers" med chili i oxå. Det är som en chokladklubba som man doppar i kaffet och sen suger av... (nåt för dig Janke?  :-)
Kolla gärna in 
Kattarinas hemsida! (Men glöm för guds skull inte bort att gå in och hälsa på mig oxå när ni köper choklad!)

Chili-kramar från mig!
 

Mor, mamma, morsa.....

Vid fixandet av middagen i dag frågar helt plötsligt Nellie sin far:
"-Vad heter din morsa??"

Jag höll på att spricka av skratt men höll god min, för det var ju egentligen inte för att vara rolig som hon frågade. Det lät bara så fantastiskt skojigt!

I påsk har vi tänkt åka till stugan. Kruxet är ju att jag måste ha butiken öppen på påskafton... Annars hade jag varit ledig i hela fyra dagar!! Så... är det någon som kan tänka sig att stå i butiken från kl 10-15 på påskafton (och bespara mig en resa på 40 mil den dagen...)??? Det är jäääävligt dåligt betalt, men antagligen kan det bli lite folk i alla fall en sån dag...  (Om inte kanske en god bok eller ett handarbete funkar?) Fundera på saken vettja!

Snart är det "Brottet" på SVT. Den serien är bra!

Mors(a!)ning!


Proffs å' proffs.....?

Det var kanske att ta i då... Har fotat hej-vilt här i butiken idag. Glad i hågen tänkte jag försöka förse min hemsida med lite bilder. Nä.... kunde inte. Nåja, jag blir inte särskilt förvånad. Jag får väl gå en kurs till....

Här har det varit fullkomligt proppfullt av köpsugna kunder idag!!!
Eller....nä, det var inte sant alls. Helt tvärtom faktiskt... 

Och Mags som skulle ha dunder-tjej-kalas i helgen har gått och blivit sjuk. Stackers dig Maggan! Krya på dig!

Oj, vilket positivt inlägg det här blev då... Hur ska jag ändra på det tro? Tjaaaaa.... jag hade i alla fall inte glömt att stänga av plattan häromdagen :) ........

See U!

Värsta data-proffset!

Nä, det är jag väl inte. Ännu (aldrig..).
Men jag har faktiskt lärt mig att uppdatera min
hemsida nu! Stina var hit i dag och jag tror hon lyckades få mig att förstå hur man gör. (Det jag menar är att det inte är helt självklart att jag fattar såna saker....)
Fantasmas va roligt!
Nu gäller det bara att engagera geniknölarna och skriva nytt.... Välkommen in på sidan och kika vettja! Jag tycker att Stina har lyckats skapa en kanontrevlig hemsida så nu gäller det bara att jag förvaltar den väl...

Snart är det middag. Bra, för jag är ashungrig! Och vad jag vet är det inget planerat i kväll så jag ska nog bara ta det lugnt och softa. Kanske firar jag dagens utbildning med ett glas rött...?! (Nä, inget bubbel den här gången...)

Kram så länge!

Farväl Stieg Larsson....

Så var då boken ett avslutat kapitel. Bokstavligt talat då.
Jädrar i lådan vilken suverän bok. Än en gång bara måste jag få rekommendera dessa tre böcker:

Omslagsbild: ISBN 9789170013683, Män som hatar kvinnor  Omslagsbild: ISBN 9789170014833, Flickan som lekte med elden  Omslagsbild: ISBN 9789113015316, Luftslottet som sprängdes'

Nu måste jag reka i bokhyllan och kolla vad jag ska börja läsa härnäst. Blir tufft att hitta en bok som slår dessa, men om man helt byter inriktning, typ läser Marian Keys eller nåt, så kanske det funkar...
Jaha, vad återstår nu?
Vad sägs om lite Sudoku? Bra för geniknölarna har jag hört....

Kram, kram!

Strömlös.... (ström-lös....?!)

Idag bidde det strömavbrott! Bara tjopp, så där. Dessbättre kom strömmen tillbaka inom kort.
Lite trött idag för i går kväll kunde jag knappt släppa boken ifrån mig. Den är så infernaliskt bra att man kommer att få nåt slags ångest när den är utläst. För vad kan matcha Stieg Larsson? Så det blev ganska sent innan jag släckte lampan. Sen vaknade jag alldeles för tidigt i morse och kunde inte somna om.

Kim väckte en idé igår som gav mig huvudbry. Det var en liten tanke som jag började utveckla mer och mer. En slags komplettering till det jag har i butiken idag. Något som kanske skulle locka hit några stackare i alla fall... Men det är långt ifrån presenter... Jag ska fundera vidare. Visst är det skoj när någon (typ jag nu) säger A men inte B?? Jag vet, men kanske kan vi prata om saken när vi träffs. Så får jag höra era synpunkter på det hela!

Kram så länge! (Ska återgå till läsningen en stund... ännu några värdefulla sidor kvar...)


Stängde jag av plattan...?

Varför, varför, varför, skulle jag ha missat att stänga av plattan i morse? Och varför börjar jag fundera på det nu? Hmmm, är det möjligen ett åldersbetingat symtom? Nåja, Maggan du kan väl ringa om du ser att det brinner på Holken 12... Ring gärna brandkåren innan mig då....  (På nåt vis kändes inte den det där som nåt kul skämt...)

Jaha, då sitter jag här igen då. Har fattat det som att alla handlare har det rätt lugnt nu. Även om jag tror att det är EXTREMT OTROLIGT dött här... Kanske man kan hamna i Guinnes Rekordbok?

I går var det möte om lokalfrågan igen. Vet inte vartåt det lutar. Beror ju mycket (helt?!) på om någon kan tänka sig att byta lokal. Det händer i alla fall något och jag håller ut ett tag till...

Snart är det ju Alla Hjärtans Dag. Om jag kunde uppdatera hemsidan skulle jag ha visat detta:
Ursöta! 53 kronor styck.

eller änglar...
      Finns massor att välja mellan!

Ja, har jag gjort reklam nog nu..?

Under dagtid har jag två kompisar. Den ena heter HP Compaq och den andra heter Stieg Larsson (han är förvisso avliden - vila i frid - men är ändock min vän just nu...)

Kram!

Galen AFB-Tobbe på YouTube !!!

Check this  out... 

Vore ju kul med flera AFB-klipp på Tuben om det är någon som har...?!

Till Adam!

De häär är intä romba... dä e parlamänt....

Irving .....?
Skulle man få abstinensbesvär utan dator...?

Ja alltså, är man beroende på riktigt?? Skulle man klara av att INTE logga in och läsa diverse härliga bloggares funderingar? Att INTE kolla om man fått några mejl? Fattar ni vad jag menar?
Man kan bli beroende av rökning, alkohol och droger, osv. Men kan man få fysiska och psykiska abstinensbesvär utan dator?
Ja, jag vet inte. Har inte behövt utsätta mig för den prövningen under någon längre tid.

Sedan jag upptäckte bloggvärlden har jag skrivit och läst bloggar i princip varje dag, om inte oftare. Och jag har funnit en stor tjusning med bloggeriet. På nåt vis har jag fått nya vänner som jag förmodligen aldrig annars skulle ha lärt känna nämnvärt. Ok, jag känner endast mina "nya bloggvänner" mest genom kommentarer, men jag blir GLAD av det! Och om/när man träffas så känns det som att man fan känner varandra sen länge.... Håller ni med? Eller förstår ni inte vad jag svamlar om...?! (Säkert inget ovanligt fenomen...)

Snart är det Alla Hjärtans Dag. Har lagt ut lite förslag på presenter på ett bord här. Egentligen skulle jag behöva gå en kurs för att lära mig hur man "visar" varor på bästa sätt, men det får bli en annan gång. Tills dess får ni stå ut med "praoperioden" som jag utövar ännu...

Kanske en fin bok.... 69 kr.Jag måste verkligen lära mig att sköta hemsidan nu. Ett suveränt sätt att nå ut till flera. Bara jag fixat till hemsidan så får ni ännu ett ställe på nätet att besöka dagligen.... :-)

Krumelurkramar!

Tony Irving....

träffade jag igår......

Tony Irving. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4


Eller, nä förresten... det var nog inte han ändå. Det var Adam som snackade som Tony och det var så jäkla roligt så jag höll på att skratta ihjäl mig! Nu kommer jag inte ihåg exakt hur det lät, men en grej var nåt i stil med "Dy haller bänen sa höygt att dy sär yt som an travhast"....

Gårdags kvällen var skittrevlig som vanligt. Jag fattar inte hur det alltid kan bli så trevligt? Vi måste helt enkelt ha en naturlig och medfödd begåvning för sånt där... (Äta gott, dricka gott och snacka en massa!).
Jag pep iväg lite tidigare till Holken 1's kalas. Senare kom Kim och barnen oxå förstås. Det bidde snacksande på goda röror och skumpa.
(Fan, nu håller barnen på att få frispelet.... Aströtta....)
Ja, vi käkade en massa gott och drack en massa gott (ett vinnande koncept!) och hade toktrevligt.

Det bidde lite Singstar. Åsså spelade vi "Med andra ord". Ett lattjo spel som jag gärna spelar igen någon gång! (Och mycket gärna tillsammans med Adam som ibland hittade de mest lysande förklaringarna till orden:-)
Flipperturneringen gick väl sisådär... Var med i semifinalen, men slutade där sist. Nåja, man kan ju inte var bäst på allt....

Idag har jag varit nyttig! Kolla bara...
image67

Närmast är en supergod "prupplimpa" (låter kanske inte så gott....), eller filmjölksbröd om man hellre vill kalla det så... Grahamsbullar OCH även 4 st limpor bidde det!

Vi var även ute en sväng i solen idag. Bjussar väl på en bild på tre snyggingar ....
image68
Nä, nu måste jag gå och fixa lite inför middagen.

Kram så länge...Stormen Tuva....?

Å då menar jag faktiskt att det är en storm som heter så på riktigt. Det snöar och blåser så man ser knappt ut genom fönstret. Undrar hur många som trotsar vädret och ger sig ut idag? (Jag måste i alla fall gå hem sen...)
Nu är det väl inte direkt storm här, men i västra Sverige har "Tuva" slagit till tidigare i veckan. Jag brukar inte gilla stormar men den här måste jag väl ändå tycka liiite om eftersom den har ett så vackert namn....
Någon hade i Aftonbladet tyckt att det är små söta barn som heter Tuva (kan jag hålla med om!!!) och INTE stormar. Nåja... Egentligen är det skitsamma vad den heter. Blåser förfärligt gör den i vilket fall!

I går fick vi spontanbesök av M&M med vovvarna. Very nice! Det bidde surr och Let's dance-tittande. Lite synd att Susanne Lanefelt åkte ur (jag menar att det finns andra som kunde ha åkt före...). Skitkul med en full-pottare av Richard och Cecilia!!

I kväll är det födelsedagsfest x 2. Maggan & Axel har ju som bekant fyllt år. Åsså har ju Andrea tagit körkortet! Så nu ska vi dit och avnjuta en taco-buffé och deras trevliga sällskap! Ska bli siiiiitkul!

Barnen och Kim har åkt in till staden idag för att hälsa på F&F & faster Jenny som oxå är där. Tyvärr kunde jag inte följa med, eftersom jag måste vara här (och blogga...?!).

Nä, nu ska jag ställa mig och klia mig i huvudet en stund...

Kram!


Pucko!

Har precis svept en flaska av denna klassiska dryck!

Namnet Pucko anses vara inspirerat av glassen "Chokladpuck". Aha! Man är rätt allmänbildad va'?!


Pucko används oxå som ett skällsord ungefär i stil med "klant" eller "idiot"....

Ett pucko skjuter sig i foten för att se om det gör ont och tvättar sig aldrig i ansiktet eftersom han är rädd för att fastna med fingrarna i näsan.

Ja, ni ser att jag lyckas fördriva tiden på ett eller annat sätt....

Kram! 


Underbara tvålar!

Fick en leverans av härliga tvålar idag. Några har texterna: "Tycker om dig", "Kärlek..." och "Älskade mamma". Tokfina tvålar som jag hoppas någon fler än jag kommer att uppskatta! Lite lyxigt att tvåla in sig i en handgjord, lite dyrare tvål (40 kr/st).
Här är två exempel:

(Bilder från
http://www.bubbelskum.se)


Tyvärr helt sjukt lugnt här. Undrar om jag ska beställa tid för tarotkorts-läggning igen och få lite vägledning... Eller så tar jag och bokar en massagetid. Inte helt fel för att få må riktigt gott en stund. Egentligen skulle jag vilja ta massage (taktil) minst en gång i månaden, helst mer. Men på nåt vis verkar det svårt att komma sig för...

Skulle även behöva en spark i ändalykten för att börja röra på mig. Funderar lite på om jag ska börja träna ett pass i veckan, men å andra sidan skulle jag nog må jättebra av att "bara" ta ett par promenader i veckan. Låter kanske lite men någonstans måste man ju börja.

Nä, nu ska jag återgå till Kalle Jävla Blomkvist och Lisbeth Salander...

Kram så länge!