Stabila Rambo!

Ja, nu snackar jag förstås inte om Sylvester Stallone. Hade jag gjort det så hade inlägget förmodligen inte hamnat under "Hund & Häst"...

Nåja, igår var det hoppspecial och Korvämnet, eh...förlåt, jag menar Sune, hade precis vaccinerat sig och det var inte lysande att köra ett tufft pass med honom. Lite nervklen är jag fortfarande så Baileys fick faktiskt stå kvar i sin box. Istället blev det store Rambo. Nåja, han är några cm lägre än Bay, men ändå!

Man kan säga att han är motsatsen till Sune. Som ni förstått så är det på Sune mera att bromsa och hålla i sig, mendans Rambo är "oj-vad-jobbigt". Men han är superduktig om man bara orkar jobba ihop honom. Jag lyckades väl sisådär igår (jag är ju så stor och tung och har så långa ben liksom...), men det var riktigt skönt att sitta på en lugn och stabil kuse. Det gick ju rätt bra och det behövde min självkänsla =)

Undrar vilken häst det blir på torsdag. Kanske Bay är ett alternativ ändå...?!


.

Shopping

Det bidde Birsta idag. Startade på Hööks och där blev det dyrt!
Tuvis fick ett par "rid-täckbrallor" för inom snar framtid lär det bli kallt i ridhuset. Hon fick även en ny hjälm eftersom dom hade toksnygga hjälmar för halva priset.... Den bortskämda ungen fick även lite andra saker från hästsportbutiken.
Själv fann jag mig ett par ridstövlar som man kan ha även på vintern. Äntligen ett par stövlar där skaften inte når upp till låren.... Hoppas bara att dom funkar bra att rida i. Ska prova i mörrn.

Så gjorde vi en sväng på IKEA oxå. Är man i Birsta så....
Inga stora inköp, men ni vet - det blir alltid lite smått och gott!

Just nu sitter jag bara och förundras över mitt tålamod. Det har tagit ca 20 min. att komma in på bloggen.... Och egentligen var det inte alls nödvändligt, men nu är jag ju ändå här...

I morgon blir det jobb. Hade inte gjort något att vara ledig, men nu är det ju bara två dagar och sen är det "långledigt" igen. Skönt!

.

Höstlov!

Vi har bestämt oss för att ta höstlov här. Egentligen skulle jag behövt jobba, men det känns som att min hjärna behöver en liten välförtjänt paus i det hela. Förvisso ska jag jobba tis-ons, men det blir ändå lite lov.

Barnen tycker oxå det är skönt, och dom får vara vakna längre på kvällarna (och då sover dom längre på morgonen - vilket deras mamma uppskattar...=))
Barnen gillar oxå "Uffe" stenhårt och tycker att vi har finasten bilen på byn!

I mörrn bär det nog av till någon stad. Förmodligen den sydligare, för att shoppa lite ridkläder inför stundande kallt ridhus, lite grejs till det redan överfulla hemmet och lite annat smått och gott.

Har fortfarande känningar från den misslyckade gårdagen, men det börjar avta. Kanske är jag helt "återställd" innan tisdag när det är dax att kliva upp på hästryggen igen. Hoppas Sune har glömt att jag kallade honom "korvämne".....

.


Får jag lov att presentera "Uffe"?!


Här är (nästan) "Uffe".  Han bor numera oxå på Holken 12 och jag hoppas att han trivs. Visst är han fin?! (Nu menar jag alltså bilen och inte föraren....)



Ja, alltså just den här är inte min bil, men ack så lika. Cool va'? Och den går, med lite trix att förvandla till detta:


 Nä, inte grön! - men "utan" tak.

Och med ännu mera fix - detta!:




Nu får det bli sommar och sol igen!!!!

.




Dålig - sämre - Åsa

Jaha! Så sitter man här med skavsår i röven och en stor, stor besvikelsen. Jag vet att man ska tänka som Höna Pöna - "Jag kan!", men jag vette sjutton om det hjälpt idag ändå....

Alltså, första turen var med Sune-galenpanna. Vi fågelskådade oss igenom dressyr-programmet och jag tror domarens sekreterare fick skriva "över tygeln", "spänd" och "mjukna i handen" mest hela protokollet... Nåja, vi kom ialla fall igenom programmet (HUR det såg ut är en helt annan femma...).
Jag bannar mig själv för att jag måste ha blivit hård i handen och det blir bara illa då.

Kim var och kikade och direkt efter att jag ridit Sune kom han ut och trodde att han kanske behövde rädda hästen från en galen ryttarinna....=) Jag menar, till och med Kim såg att det var fullkomlig katastrof på ridbanan!!!

Så satte jag mig upp på Baileys. Kändes inte bra alls... Hon höll på att bocka av mig ett par gånger och hon kändes "tung" och "på". Funderade allvarligt på att stryka mig, men avgiften var ju redan betald så....

När vi kom in på ridbanan så började Bay med att vända ändan mot domaren - släppa en rejäl hög - travade lite, men när vi vände upp så tvärstannade hon och såg ut som hon sett ett spöke (eller fler!). Manade på henne och hon tog ett par steg för att på nytt tvärstanna och glo på domaren. Och bajsa mera förstås!!
Hästen sket 4-5 gånger inom loppet av 2 minuter, domaren och dressyrstaketet var nog bland det ruskigaste hon någonsin sett i hela sitt liv.

Jag gav upp och gick ut från ridhuset. Dessbättre gick det för dom två andra ryttarna som oxå red Sune och Bay. Jag är glad för deras skull, men undrar samtidigt om jag har fel fritidsintresse... Det är ju superkul, men en sån här dag känner jag mig verkligen urkass!
Har hela tiden sagt "Ja, men det är ju bara en klubbtävling. Vad kan hända? Att man skämmer ut sig för närmast sörjande..?"  Asch då, typ....
Men ack så bedrövligt det känns.... Mina egna förväntningar låg betydligt högre än så här...

Och prisa gud att inte ridlärar-Ulla var där! Jag fick mess-peppning igår och jag blev jätteglad. Borde ha presterat bättre, om inte annat för hennes skull. Hon hade slitit sitt hår i ren förtvivlan om hon sett mig idag... Och domaren... Att hon satt kvar på stolen och inte föll omkull av "chock-uppvisningen".....?!

Nu tror jag att jag ska gråta en skvätt (nästan i alla fall...), spela lite "Indiana Jones" (PS2) och bara barnen har hämtats hem från respektive kompis så blir det banne mig till att sprätta rödvinsflarran. Jag ska skåla för att jag ändå kanske lyckas glömma den här dagen - så småningom....

Ha en skön helg allihopa!

Kram från "Åsa-som-skämde-ut-sig-rejält-idag"

.


Dagens ordspråk

Jag har en jobbarkompis som hittar många skojiga saker. Här kommer en till som jag helt sonika snott till min blogg....=)

 

Dagens ordspråk


"Så länge min chef låtsas som om jag har

mycket lön,


låtsas jag som om att jag har mycket arbete".
  

.

Pirripirri...!

Lite pirrig idag. Ska ta med mig Tuva-Luva och åka in till staden. Förhoppningsvis åker vi hem i en orange liten bil....

.

Galenpanna?

Tjiho!
Ska iväg och rida ikväll igen. Egentligen är ju onsdagar "hästfri", men nu måste man ju träna lite för att EVENTUELLT kunna prestera något på lördag... (Huvva!!!)

Det är dressyr ikväll, så jag lär sitta kvar på hästryggen. (Peppar, peppar...)

Så nu har jag tagit Alvedon för att fixa det hela..... (Smart?)

.

Snabb avsittning!

Igår gjorde jag en väldans snabb "avsittning" från hästryggen. Inte helt planerad heller måste jag erkänna....
Det var dock mitt eget fel eftersom jag inte koncentrerade mig ordentligt på den planerade vägen efter hindret . Så resultatet blev att Sune sprang åt ett håll och jag var på väg åt det andra. Vad händer då? Jo, jag tog mig en närmare titt på ridhusunderlaget=) (Kan man skylla på jordens dragningskraft???)

Det kändes som om det tog en evighet innan jag gjorde luftturen och jag han tydligen låta: "Nej, nej, NEJ! Fan oxåååååååå!" BONK!

Även om jag gärna vill tro att jag är en super-kvinna, så måste jag motvilligt erkänna att jag även idag har viss huvudvärk och är allmänt öm i kroppen....

Nåja. Man får väl se till att baka tårta tills på tisdag då..... Och i övrigt gick det jättebra. Tack o lov, för efter förra veckans katastrof-lektioner kändes det som att jag borde sluta rida.

.

Middagsgäster...

... hade vi igår. En av dom har ju varit och jobbat med inspelningen av Robinson och ska snart ut på turné med Takida. Va'?! Och här sitter jag och har inget spännande alls att komma med....=)

En annan av gästerna förlorade ju sin son i en tragisk olycka i augusti så kvällen innehöll en hel del tårar.
Men vi skrattade oxå en hel del, tack och lov! I vart fall så blev det, i det stora hela, en mycket trevlig kväll.
God mat (tyckte jag i alla fall...whiskykyckling är väl inte fel?!), god dryck (till alla som inte skulle köra bil...) och massor med prat.

Tack kära ni för igår - vi ses snart igen hoppas jag!

Nu ska jag förbereda mig inför programträning - dressyr. Kl 14:15 i ridhuset är det "genrep"....


.

Mörkt ute, mörkt inne...

Igår, mitt i Bolibompa, blev det kolsvart! Strömavbrott!
Kimpa var inte hemma, men barnen hade full koll på vart pannlampan fanns=)

Vi tände kandilabern, gick runt i huset för att leta lite saker, och sjöng Sankta Lucia för fulla muggar!

Sen satte vi oss vid köksbordet och i skenet av levande ljus spelade vi "Finns i sjön" och "Bokstavs-memory" (gissa vem som förlorade memory? Helt rätt - den med helt kasst minne = Jag!)

Till slut tågade luciatåget in i badrummet och borstade tänder och sånt. Sen la vi oss i dubbelsängen allihopa. Jag tänkte läsa (med både glasögonen och pannlampan på skallen!!!) tills barnen somnat. Men jag hann bara läsa några rader så kom strömmen tillbaka. Och vips, så var allt som vanligt igen.....

Sicken tur att strömmen kom tillbaka till "Grey's"......=)

.

Brrr!

I morse var det -8 ..... Huvva, nu börjar kylan....

Hörde en jobbarkompis som haft -15 !!!!

Nä.... jag vill inte ha så här kallt....

.

Vilda västern....

Ja, igår var det hopp-special igen. Och igår tror jag banne mig att Sune hade knaprat rave-piller eller nåt.
Helt galen! (Mer än vanligt - och det vill inte säga lite...)
Han studsade, sprang på tvären, småhoppade, ruskade på huvdet och ville springa fort-fort!

Det blev grammantygel till slut (hjälptygel) och det blev till att hålla reda på två tyglar i varje hand... Ingen katastrof, men lite besvärligt blir det allt.

Nåja, vi klarade att flyga över hindren utan skador - trots allt... Till slut gick det till och med riktigt bra, om än något över "medelhastighet"....
Och den där kusen har jag tänkt tävla på i november.... Uj,uj!!!

.

Nöff-nöff!?

Var på Apoteket för att köpa lite smågrejer. Konstaterade att man ska nog inte gå på Apoteket i onödan...

Stod länge och väntade i kö bakom en man. Det visade sig att han skulle köpa hostmedicin eftersom han haft hosta ända sedan han drabbades av svininfluensan.......

Man får väl hoppas att han var smitt-fri nu i alla fall !


Risker med horseback riding...

En jobbarkompis har ju oxå återupptagit sin ridning. Kolla hennes inlägg igår på http://ullda.blogg.se/. Typ träningsvärk eller en sträckning....

Hon går lite besvärat idag och fick av en annan kollega kommentaren:
"Har du tränat, eller har du skitit på dig??"

Ha, ha, ha!!!!!

.

Glasögon-orm!

Japp!
Jag och barnen åkte till stan igår, söndag, och hämtade ut mina brillor. Invigde dom igår kväll när jag låg i sängen och läste "Sjöjungfrun".
För att testa skillnaden så tog jag av mig glasögonen en sväng och kollade skillnaden. Och vilken skillnad sen!!! Jösses, nu fattar jag att det var ansträngande för ögonen att läsa tidigare.

Nu skulle jag dock behöva en lite större näsa. För det är liksom den som brillorna sitter på...

.

Fredag!

Så underbart skönt det ska bli med helg. Känner mig helt slut efter veckans arbete. Hjärnan har gått på högvarv och bitvis har det varit läge att ringa brandkåren tror jag....

Men nu är det snart heeeelg!

Blir nog en repa på mataffären för att införskaffa nåt gott! Och en flarra rött blir nog uppkorkad oxå.
Fast i morgon ska vi upp tidigt (blä!) och ha stalljour (=mocka hästbajs och packa höpåsar i mängder!). Kimpa åker väl till skogen och letar älg, så jag får nog ta med mig båda barnen.
Undrar hur många minuter det tar innan dom tröttnar.... Brell blir väl galen eftersom hon inte kommer att få rida....

Nämen... Nu blev det ändå häst i det här inlägget.... Hur gör jag egentligen???

Nåja, HA EN SKIIIIITBRA HELG !!!!

Från högt till lågt.

Ja få se nu... Undrar vad det här inlägget ska handla om då....?!
Jo, jag lägger det för ovanlighetens skull under kategorin "Hund & Häst". Känns som att den kunde döpas om till "Hästtjat" eller nåt...

I går fick jag äran att rida Baileys på en lektion, eftersom hon ska sättas igång på lite mera allvar nu, efter sin skada. Vi travade en hel del och det blev även lite galopp. Hääärligt!
Bay är ju 173 cm i mankhöjd så det är en stoooor häst.

På min "riktiga" lektion efteråt skulle jag rida den nya ponnyn "Cocous". En liten fin maxad c-ponny. Det kändes vääääldigt konstigt att gå från 173 cm och ner till c-ponny. Tog ett tag att ställa in mig, men det gick rätt bra till slut.

Undrar om jag ska försöka anstränga mig och göra ett inlägg UTAN hästprat.... Vilken utmaning va' ?!

.

Hopp-la!


Check this out.... =)


http://www.pixbox.se/pic_show_id29552114.html

http://www.pixbox.se/pic_show_id29552128.html

.

Grattis på namnsdagen!

I dag är det Birgitta och Britta som har namnsdag. Men det är inte dom jag tänkte gratulerad.
Eftersom jag inte är allt för snabb så är det gårdagens namnsdags"barn" som ska grattas.

Jenny Tuvalisa & Fasterjenny hade namnsdag igår. Hipp, hipp, hurra för brudarna!!!

.

 


Men vad har jag gjort...?!

Ja, jag lär tappa läsare på att jag saknar total fantasi att skriva annat än hästiga (?) inlägg nuförtiden....
Nåja, idéer finns, men datorn hemma är lika snabb som en halt snigel så det är inte direkt lockande...

Nåja, tänkte bara nämna som hastigast att jag nu anmält mig till en dressyrtävling den 24 oktober. På Baileys. Förutsatt att hon är helt igång efter sin skada då.
OCH en hopptävling den 21 november. På galne Sune.
Båda är klubbtävlingar så det gör liksom inget om man presterar eller inte... Känns liiiiite lugnande....

På hoppträningen igår var Sune snäppet galnare än vanligt. Men det var kul ändå!=)

Nä, nu är det jobba som gäller!

Ses!


I hästens tecken....

...skulle jag kunna vara född. Men jag är ju Skytt....

Helgen har i alla fall gått i Hästens tecken. På lördagen var det "skoj-tävlingar" i Ammer. Lag med 4 pers skulle utföra hopp-tävling, 4-hjulingskörning, skytte och bolldribbling. Gissa vem som hoppade?!
Sune skötte sig utmärkt och vi lyckades komma 3:a, av 7 ekipage. Jag är mycket nöjd eftersom de två systrar som vann är riktiga tävlingsryttare!
Tänk att jag lyckades komma ihåg en bana med 12 hinder!!!! (Hjärnan överraskar ibland!)

På kvällen var det festligheter på Ammerågården, med tacos, lottdragning och musiktävling. Det var många barn där och mina små lekte av sig ordentligt. Dom somnade båda två i bilen på väg hem....

Söndagen tillbringades även den i stallet. Kunde, trots skavsår i ändalykten, inte hålla mig ifrån att ta en extralektion. Hoppning på Sune... Känns det igen???

När jag tänker efter så är det inte så konstigt att det aldrig blir nåt gjort hemma.... Mest synd är det om fiskarna. Deras hem håller på att gro igen fullständigt.... Och hunden är MYCKET långhårig...

Nåja... Ikväll blir det i allafall Knatteridning med Brell.... Inge' städat idag heller! =)

.

Skavsår:(

Vet inte hur jag lyckades igår, men idag har jag skavsår på ena skinkan!
Måste ha gnussat rumpan ordentligt på ridlektionen igår....=)

Sen kan man ju undra om man skulle försöka uppdatera hjärncellerna på nåt vis, eller är det kört...?
Vi skulle i alla fall göra en övning som kallas "tagen bakdel" (hmmm... nu beror det ju helt på din egen fantasi vad du tänker på...) och jag fattade helt fel. Jag försökte liksom få hästen att gå böjd som en banan (Svenne Banan, Svenne Banan...) men det var inte riktigt så vi skulle göra.
Ridlärar-Ulla gjorde det hon kunde för att försöka få det att bli rätt, men icke!

Så var det ett annat ekipage som gjorde övningen kanon-fint, och då sa Ulla: "Så där ska det se ut!"
Aha! Då gick mitt Liljeholmens upp.... Nästa varv blev även min och Sunes (hästen alltså!!!) övning lyckad!!!! Puh!!!

Men skoj var det!!! Som vanligt!

.

Historiedax!



En kvinna har tagit med sig sin älskare hem under dagen, medan hennes
man är på sitt arbete.

Utan att hon vet det så har hennes nioårige son gömt sig i garderoben.

Hennes man kommer överraskande hem, så hon gömmer älskaren i
garderoben, där den lille pojken redan är.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det.

Pojken: Jag har en baseboll.

Mannen: Det är ju bra

Pojken: Vill du köpa den?

Mannen: Nej, tack.

Pojken: Min pappa är utanför.

Mannen: Hur mycket?

Pojken: 2.500:-

Mannen: Ok.


Någon vecka senare, händer det igen att pojken och mammans älskare är
i garderoben tillsammans.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det

Pojken: Jag har en basebollhandske.

Mammans älskare minns förra gången och frågar: Hur mycket?

Pojken: 7.500:-

Mannen: Ok.

Några dagar senare säger pappan till pojken:

- Hämta handsken och basebollen så går vi ut kastar lite.

- Jag kan inte. Jag har sålt dem.

- För hur mycket då?

- 10.000:-

Pappan blir upprörd:

- Det är inte snällt att ta så hutlöst betalat av dina vänner. Det är
många gånger mera än de kostar nya. Du får följa med till kyrkan och bikta dig för prästen.

Dom går till kyrkan och pappan placerar pojken i biktbåset, stänger
dörren och sätter sig att vänta utanför.

Pojken säger: Mörkt här inne.

Prästen: Börja inte med den där skiten nu igen... 


.