Löshoppningsdag!

Efter en trevlig fest igår vaknade jag alldeles av mig själv (före klockan!) och kände mig rätt utvilad. 
Tog en morgonprommis med doggen och sen väckte jag tjejerna. Idag skulle det ju bli löshoppning.
Det visade sig att det blev nio hästar som hoppade!
.
Katarina hade haft stallmorgon och hon gjorde ett rejält styrkepass och byggde fram för löshoppningen alldeles själv! Tack för det - värsta lyxen!
.
Först löshoppades "värstinghästarna". Typ dom som hoppar hus!
.
Crux samlade krafter en stund först.... Sötisen!
.
.
Basse tappade lite av sitt självförtroende när han hoppade utan någon på ryggen. Det blev inga höjder, men nu har han ju provat på i alla fall. Sen brallade han förstås emellanåt=)
Crux var jätteduktig. Här får ni se ett riktigt "skutt"...:)
.
.
Basse hoppade oxå fint.....
.
.
Än en gång fick jag god hjälp av lilla hästtjejen! Här hjälper hon mig att skritta av Basse efter hans pass.
.
,

En bra fredag!!!

Hade redan tidigare i veckan planerat att sluta tidigare eftersom vi är bjudna på kalas ikväll. 
Ska bli toktrevligt! Sen hästarna kom in i vårt liv känns det som att man numera lever på en annan planet och att det är en utopi att umgås med vanliga människor (alltså, inte hästfolk!).
.
Men det brukar bli av då och då - bara man planerar det i förväg!
.
Avslutade arbetsveckan på ett perfekt sätt!
Vi har ju haft vinlotteri några gånger och jag har aldrig vunnit, inte ens ett sketet litet sista pris (typ, den där flaskan som blir över som ingen vill ha....).
Men idag tackar jag Mats som drog vinsterna. Han gjorde ett mycket fint jobb och jag blev såååå glad när mitt namn ropades upp först! Bara att stega iväg till vinbordet och välja ut 6 flaskor!
Alltså, så tycker jag att det borde vara varje fredag....=)
.
Här är en bild på mitt val....
.
.
Som sagt slutade jag tidigare. Blåste iväg till stallet och perfektionistmockade (finns det ordet i Svenska Akademis ordlista????) och fixade klart för våra prinsar.
Innan jag åkte hem var jag tvungen att gå ut i hagen och pussa på pojkarna lite.
.
Höll inte på att få komma fram till Crux eftersom Basse är i mitt fejs precis hela tiden - och Crux är ju lite halvrädd för Basse så han bara sprang iväg....
Försökte stanna Basse några gånger men han tog hela tiden ett steg till mot mig. Till slut sa jag till på skarpen och med bestämd stämma sa jag åt honom att STANNA KVAR!!!
Och vad hände? Han stannade.... Mäh?
Så jag gosade lite med Cruxen oxå, sen gick jag tillbaka och klappade på min prins innan jag hoppade in i bilen och åkte hem.
.
Skönt att jag slutade tidigare för nu är det ingen panik med tiden (som det alltid är annars...) och jag ska ta och hoppa i ett varmt bad. Självklart med ett glas vin!!! =)
.

Nellie och jag....

... åkte till stallet ikväll. Tuvis stannade hemma med gott samvete eftersom Crux skulle få röra lite på sig i alla fall.  Både Cruxen och Basse hoppade ju lite lätt igår och det var bra att dom inte behövde gå särskilt hårt idag.
Vi väntade ut sista lektionen och sen gick vi in i ridhuset.
.
Nellie skrittade mest och travade litegrann. Hon har blivit så duktig!
Basse fick jobba lite övergångar. Jo, jag försöker verkligen att inte lägga tyngden i stigbyglarna när man ska sakta av, utan att spänna fläskmagen och bromsa med sätet istället för tyglarna. Inte helt lätt, men ibland känner jag hur bra det funkar!
.
Åsså jobbade vi en del sidoförflyttningar och kände pyttelite på öppna. Men egentligen behöver jag någon som står på backen och gapar om hur jag ska göra för att det ska bli rätt....
.
Apropå duktig Nellie... Hon är ju världens hästtjej nu! Jag hjälpte till att lägga på sadeln och sen att spänna gjorden. Annars gjorde hon i princip allting själv:)
.
.
.
Att Nellie skulle kratsa hovarna på Crux i somras hade varit omöjligt! Men nu funkar det=)
.
.
Och jag fick hjälp oxå!
Här är hon i farten och kratsar Basses hovar efter vårt lilla ridpass.
.
.
Ja, åsså kan vi ju ta en gissningstävling...
Vad är detta????
Måste medge att det ser mer än groteskt ut...=)
Vill bara tala om att han lever och ser precis lika snygg ut som vanligt även efter denna våldsrullning i boxen...
Ja, det är Basse-rullarkungen!
.

Familjen linslus i LT idag=)

http://ltz.se/nyheter/ragunda/1.4313572-dressyrtraning-poppis-hos-ostjamten
.

Personbästa - både för mig och Basse=)

Är trött, ska gå och sova. Men måste bara få berätta...
.
JAG OCH BASSE HOPPADE ÖVER 1,20 IDAG!!!!
.
Tjihoooooopp!
.
Orkar inte lägga ut någon film nu. Men det finns ju ett 3 sekunders-klipp på Fejjan.
(Underbart är kort...!)
.
Go'natt!
.

2 perfekta steg med Basse-Kungen!

Även Basse fick sig ett dressyrpass idag.
Vi tränade mera på att göra tempominskningar och övergångar utan att använda tygel så mycket, utan mera jobba med sätet. Ibland gick det riktigt bra, ibland inte alls...
.
Körde oxå en del skänkelvikning snett igenom. Om bara jag gör rätt så gör Basse rätt. Han har lite lätt för att rusa på och det gäller att jag hänger med, koncentrerar mig, och gör halvhalter hela tiden.
.
I galoppen fick han ett mindre tokryck och slog bakut några gånger. Bl a rakt in i sargen... Hmmm.
Men sen fick vi till det rätt ok i alla fall.
.
På slutet av passet skulle jag jobba med att försöka få en lugn, taktfast trav med en lätt inåtställd häst. Helt plötsligt kände jag ungefär två steg när det bara liksom flöt. Det hände nåt! Men bara två steg. Och jag kände det innan Anneli sa att det var just de två stegen som blev "perfekta". Man får väl försöka eftersträva att någon fler gång i livet få känna den känslan som de två stegen gav....=)
.
Efter passet var det faktiskt flera stycken som sa att dom tyckte Basse hade sett jättefin ut på träningen. Riktigt kul! Även om man tyvärr inte ser hur det ser ut själv så var det tydligen fint!
Måste försöka få någon som filmar nästa gång.
.
Idag var Länstidningen på besök oxå. Reportern var inte alls någon hästmänniska. Det såg jag så fort hon dök upp i stallet. Det visade sig att hon snarare var lite rädd för hästar. Inte helt ovanligt.
Men efter en liten stund frågade hon om hon tordes klappa Basse=). Och han fick en liten klapp på mulen.
(Jag tänkte dock tyst för mig själv - hoppas att han inte tar en smakbit bara! Basse tror ju gärna att allt och alla går att äta...!)
.
Nä, efter en lång dag (hade utsläppet i morse) med nästan 7 timmar i stallet så är man hyfsat mör faktiskt.
Ska ta mig ett rykande bad med en hästtidning att läsa=) (Man kan aldrig få för mycket häst...)
.
Ambitionen är att se på Wallander-filmen i kväll. Men en inte helt vild gissning är att jag kommer att slockna i soffan så fort jag lägger mig ner.....
.

Crux Delux!

Idag var det så äntligen dax för dressyrträning igen. Varje träning har blivit fullbokad och det är ju superkul. Stackars Anneli får stå i ridhuset från kl 9-17.15 idag....
.
Igår hade vi ingen tur med 4-hjulingen eftersom den strejkade:(
Och man vill ju ha nysladdat och fint när det är träningar. Men i morse fixade Micke med fordonet och Kim sladdade sen. Lysande!!!!! Det blev så fint.
Sa jag förresten att Kim sladdade? Nä, det var väl tydligen Nellie....?!
.
.
Så vid 9 började träningen. Tuvis hade pass nr 2 och det gick jättebra. Crux blev lite svettig, men så är det tuffa pass!
.
.
Efteråt fick Crux på sig fleecetäcke för att bli lite torr och varm innan han skulle få gå ut i hagen igen.
Tuvis fotade några bilder på lill-ponnyn. (Egentligen var det ca 1000 bilder, typ, men man får ju lov att sållra lite....)
.
Naturligtvis var han tvungen att kasta omkull sig och tokrulla. Kanske vet han om att fleecetäcken blir så himla fin av att dekoreras med sågspån....=)
.
.
.
.
Äntligen ute i lugna, sköna hagen igen....:)
.
.

Nellie på Crux!

Ser så bra ut. Duktig tjej och duktig ponny...=)
.

Lördag 21 januari

Idag är man väl glad att man inte heter Håkan Juholt....
.
För han hade inte varit ute och ridit idag=) Jag och Tuvis åkte till stallet och tog oss en liten tur ute. Det var halvmycket snö så vi hade boots på kusarna. Men jag hade visst fuskat lite när jag satte på bootsen på Crux så det var en som lossnade. Och det gick ju inte att sätta tillbaka den eftersom det fastnat en massa snö i kardborren.
Så vi vände tillbaka och travade ett par varv på travbanan istället.
På vägen tillbaka tog vi en liten galopp och Basse höll på att få slag av att inte få rusa järnet=).
En kortis sväng, men vi kom i alla fall ut...
.
Sen gjorde vi lite annat på eftermiddagen. Tittade på ett hus t ex... (Just ja, någon som vill köpa vårat hus kanske??) Barnen åkte slalom.
.
Sen åkte hela familjen utom Tuvalisa (VA'?????) tillbaka till stallet. Jag mockade och Kim fixade påfyllning av vatten till alla hagar. Nellie red Crux och det är så himla roligt att även hon äntligen börjar tordas rida igen. Hon skrittar och travar Crux i ridhuset alldeles själv och hon är superduktig!
Crux sköter sig oxå himla bra=) Han känns tryggare och tryggare. Går inte att jämföra med hur han var när vi precis köpt honom. Nu är han vår Prins!!!
.
.

Löshoppning!

Testade något kul idag! Vi löshoppade lill-Cruxen. Har inte en aning om han gjort det tidigare och det såg ut som att det var med skräckblandad förtjusning han sprang mot hindret.
.
Det var egentligen Ulrika och Maria som tänkt löshoppa men då passade vi oxå på.
Kimpa hängde med till stallet idag oxå. Trevligt! Han tyckte nog att det var aptrist att sitta hemma en fredagskväll medans vi drog till hästarna. (Vet dock inte om han tyckte att det var så himla mycket roligare i stallet, men....)
.
Löshoppning kräver en del förberedelser och här håller Kim och Tuvis på att sätta upp plastbanden.
.
.
Nellie promenerade med Cruxen så att han fick bli lite varm i kläderna innan vi satte igång.
.
.
Crux skulle få springa lite oxå innan hoppningen så han fick gå på lina. Eftersom jag är så kass på sånt där (TYVÄRR!!!) så fick jag hjälp av bästa Maria. Och jodå, gör man själv rätt - gör Crux rätt! =)
.
.
Dax för löshoppning då....
.
.
Och här ser ni ponny-kungen! Visst är han fantastiskt fin i sin hoppning?! Han har ju kapacitet så det heter duga. Vore riktigt roligt om det kunde visa sig framåt tävlingssäsongen.
För tänk att ha en ponny som är både världens vackraste och bästa ute på tävlingsbanan...?
.

Mäkt-Basse!!!

Efter utsläpp, frukost och mockning bestämde vi oss för att rida i ridhuset.
Tuvis plockade fram några galoppbommar som hon och Cruxen galopperade över utan några som helst svårigheter.
Ett sockerbitshinder och ett räcke.
.
Crux hoppade jättefint och Tuvis var jätteglad. Några skutt, för sen tyckte hon att det räckte eftersom både hon och Crux sannolikt var såååå nöjda. Helt rätt! Nu har de stärkt sitt självförtroende vilket är det bästa man kan göra för både häst och ryttare förstås.
.
Själv är jag sjukt glad och nöjd!
Tuvalisa puttade upp räcket några hål. Sen höjde vi lite till... Jag visste inte vad höjden var riktigt, men det såg vääääldigt högt ut=)  Jag sa till Tuvis att hon fick inte säga högt vad det låg på innan jag hoppat. För då hade jag troligen bangat...
.
Utan att det kändes nervöst eller nåt så hoppade jag och Basse. Han var helt underbar idag och var pigg men inte alls galen. Det visade sig att vi hoppade nästan 1.20. Det var ett par cm kvar till den höjden, men jag är sjukt, sjukt nöjd.
Min ädle springare steg rejält i graderna idag=)
.
Faktum är att vi gjorde ett par språng på den här höjden, och det kändes inte konstigt eller svårt alls!!!!
.
LYCKA!!!!!
.
.
Var tvungen att fota lite oxå....=)
.
Kolla! Nästan så att jag inte ser över hindret... Eller... nästan i alla fall=)
.
.
Grodperspektiv...
.
.
Nästan lika högt som CruxDelux!!! =).
.
.
Puss på dig, världens bästa häst!!!
.
.
Sen var det skönt att få gå ut i hagen och slappa och käka!
.

Nellie 8 år!

Tjoho! Idag fyller Nellie 8 år!
Grattis på lill-tjejen! Vi hade ställt väckarklockan på 6.20 eftersom vi skulle åka och släppa ut hästarna. Så vi startade dagen med att sjunga för Nellie. Åsså fick hon ett paket.
.
Det förbenade (!) akvariet fick hon ju lite tidigare (och det hade varit sjukt opraktiskt att slå in det och ge det som present i sängen...). Idag fick hon "blås-pennor".
Hon och Tuvis har provat... Verkar skoj!
.
.
Nu är Tuvis och fixar barret. Med lillasyster i sällskap.
Båda två har fått klippa sig och göra slingor i helgen. Fiiiint!!!
.

Äntligen på hästryggen igen!

Efter flera dagars uppehåll i ridningen pga en eländig förkylning hamnade jag äntligen i sadeln igen!
Första dagen jag känner mig rätt pigg igen. Sköööönt!
Inga svettningar vid mockningen, utan idag var allt som vanligt igen. Förutom att jag får lock för öronen och hör då nästan ingenting...
.
Jag och tjejerna åkte iväg till stallet och började med att rida. Gissa om jag börjar få värsta lyx-livet? Tjejerna borstade Basse och kolla här vem som kratsade hovarna på min häst... Nellie fixar att kratsa alla fyra hovarna. Hon är så duktig - och Basse är så snäll!!!
.
.
Tuvis och jag travade några varv på banan. Hästarna var toktaggade och Basse fick naturligtvis (!) ett ordentligt brallanfall. Han bockade och skuttade utan att vi kom nämnvärt framåt, mera en dans åt alla håll istället....
Sen avslutade han med ett sjuhelskottas bocksprång så jag fick en ordentlig skjuts i ändan och hamnade framför sadeln. Men tack och lov kom jag på plats i sadeln igen... Puh!
.
Cruxen var laddad även han. Tog och studsade rakt upp i en enorm snödriva! Alltså, den var ju typ lika hög som Crux... Undrar vad han tänkte egentligen...?
.
När vi var klara hade jag fin hjälp igen! Nellie ledde ut stor-Basse (han blir jättestor när Nellie går bredvid!) och Basse skötte sig hur fint som helst=)
.
.
.
Självklart ska Tuvis och lill-Cruxen oxå vara med på bild! =)
.
.
Jo, han är tjock.... Men vi jobbar på det....=)
.

Seeeg....

Är förkyld som f-n. Blä!
Tung i huvudet och trött. Men på fötterna i alla fall. Ja, förutom när jag går och lägger mig för att vila alltså...
.
Tyvärr blir det ju ingen ridning när man mår så här. Basse-pojken fick stå i går, men idag tror jag att en stallkompis skulle motionera honom lite. Fint det! Han blir ju lite "trippig" när han får vila sig i form...=)
Åkte till stallet mitt på dagen idag och mockade. Blev helt svettig och matt. Som värsta träningspasset.
Ikväll blev det pappan i huset som fick åka med barnen till stallet. Jag orkade helt enkelt inte (så gissa hur sjuk jag känner mig?!?!?!?!).
.
Tuvis skulle rida lite dressyr ikväll tror jag. På CruxDelux=). Han är lätt överviktig (!) så han behöver verkligen röra på sig.
.
Ringde precis och avbokade en middag vi var bjudna på i morgon. Trist.... Men det vore väldigt synd att snora ner värdfamiljen som ska ut på lång-resa på måndagen.
.
Förresten, apropå ingenting... Jag har hittat en riktig tårtmakerska. Kolla in hennes blogg:
http://lottalepisto.blogg.se/
Fantastiska bakverk! Och jag vet precis vilken tårta jag ska beställa i september=)
.
Nä, om man skulle gå och snyta sig kanske....
.

Alldeles för tidig morgon....

Efter att ha vant sig vid långa, härliga sovmornar så var det dax att ställa klockan...
Kl 6.20 pep det och då var det bara att studsa upp och kissa doggen. Sen väcka barnen för att åka till stallet sen.
Ut med alla hästar och sen käkade vi lite frukost.
.
Efter mockning och höpackning tog vi in våra hästar. Eller rättare sagt, barnen tog in hästarna! Nellie ledde in Crux och Tuvis tog Basse. Duktiga brudar!!!
.
Vi byggde upp små hinder i ridhuset då vi var hoppsugna=)
.
Nellie var tokmodig i dag och red både Basse och Crux!!!!
.
.
Fina ekipage! Som gjorda för varandra =)
.
.
Men Cruxen då?
Lite busig med storebrorsan...:)
.
.
Vi tog fram "krukorna" med granris för att göra hindret lite mera spännande. Det gick bra att hoppa, fast hästarna hade nog hellre käkat på det istället för att hoppa över maten....
Basse passade förstås på när tillfället dök upp=)
.
.
MUMS!!!!! Efter ridpasset tog Tuvis och gick ut och hämtade lite granris till hästarna. Så ikväll när de kommer in finns det lite mums att gnaga på...
Jippie, säger Basse!
.
.
Nellie efter ridpasset. Av med sadeln så att Crux fick "lufta" sig lite... Inte för att han gått särskilt hårt men ändå...=)
.

Jösses!

Rensade telefonen på bilder genom att ladda in dem i datorn.
Man ska inte bli brydd på vad man hittar....
.
Det här ser ut att vara hämtat från någon skräckfilm.... Huuuu!!!!
.
Då var den här bilden trevligare=)
Man förstår att det var inget monster bakom skynket....
.

More pictures.... (specially for Jen!)

Hoppas på en bättre "ladda-bilder"-dag i dag. Igår var det rena bottennappet att försöka...
Nu tänkte jag ladda bilder, samtidigt som jag gör lite frukost? Borde väl funka bra?
.
Fin bild på min älskade familj <3
.
.
Den här bilden gillar jag! Den är nu bild på skrivbordet på datorn oxå=)
.
.
Och tanten fastnade faktiskt på bild oxå!!!
.
.
.'
Och den här dagen hade vi bestämt oss för att gå på "restaurangen" och fika!
Det blev hamburgertallrik, pasta bolognese och panini!  Det var sååååå fint i "stugan" nu. Helt nytt tror jag!
Vissa av oss åt mer med händerna än andra....=)
.

Trillevallen 2012-01-02

Efter en skön sovmorgon och en god frukost åkte vi till Trillevallen för att åka slalom!
Det gick faktiskt bra (nu pratar jag för mig alltså..) trots att jag inte stått på ett par slalomskidor på två år.
Biverkningar som helt slut i benen och jäkligt onda knän är väl sånt man får räkna med när man blivit gammel-kärring...
.
Här har vi precis anlänt!
.
.
Det var riktigt fint väder. Lite, lite kallt, men det ska det väl vara...?
.
Äh, tänkte lägga ut flera bilder men jag tror jag sparar med det.
Anledningen är att jag vet var jordens sämsta internetuppkoppling finns just nu....
.

Alldeles lugnt och tyst...

Har en liten stund för mig själv. Efter utflykten till Acco blev jag så frusen så nu eldar jag kamin, dricker vin, äter nötchoklad och "datoriserar" lite. Känns skönt att vi fått vår hästabstinens lite stillad i alla fall=).
.
Kimpa och barnen har åkt och badat. Själv klarar jag mig väldigt bra utan att springa omkring i bikini/baddräkt i ett kallt badhus där man vet att det finns piss och snor i vattnet.... Positiva jag!!!
.
Nä, jag ska snart ta och börja fixa middagen. Idag tror jag det blir improvisationsköttbullar och kokt potatis. Tror det finns fetaost i kylen så det ska nog kunna bli en god sallad oxå:)
.
I morgon tror jag att det blir skidåkning. Troligen utför. 
Förhoppningsvis klarar jag mig från att bryta något ben eller så.... Jag är ju inte världens bästa skidåkare, men ner tar man sig väl alltid...?
.
Asch då! Nu har jag glömt att lägga i ved i kaminen... Jag är visst ingen eldare heller....
.
Ska ta och göra lite nytta nu. (Typ, fylla på vinglaset...Hö,hö!!!)
.
Ses och hörs!
.

Sianwood Accolade, igen....<3

Ja så har vi än en gång varit och hälsat på Acco. En av världens mest finaste ponnysar. Det är något som händer i hjärtat när jag ser den ponnyn. Så himla snäll och fin<3
.
Tuvis fick äran att rida honom igen. Till hennes stora lycka förstås!
Först kom han in i stallet och fick äta lite och göras i ordning. En goooosig ponny!
.
.
.
Se bara så sött.... Man kan inte bli annat än helt förälskad i ponnyn....
.