Trött ....

Huu.... skulle behövt sova ungefär några dygn till känns det som.... Är nu hemkommen från en trevlig tripp i Götet.

Lördagen var "hästig". Första föreställningen började 10:00 så då bänkade vi oss med cola och popcorn. (Hela helgen har varit as-nyttig!!) Hoppning, agility, gymkhana, m.m.

Sen var det ett litet avbrott fram till 18:00 när nästa föreställning skulle börja. Det innebar att Andrea hann shoppa lite till !!!!

Tuva var hemma med Jenna en stund och jag gick ut på stan med förhoppning att hitta nåt till kräk-garderoben. Men ICKE ! Det måste vara nåt fel på mig, jag lyckades endast shoppa en handväska. Nåja, bättre än ingenting.


Middag blev det innan nästa hästpass. Färsk tortellini, parmaskinka (?), cocktailtomater och basilika. Underbart gott!

Andrea och jag skippade faktiskt sista punkten på programmet. Det var sån himla lång paus innan dom skulle köra igång och då kändes det roligare att gå hem och hinna prata med Jenny en stund. En slapp stund i soffan. Började titta på "Love actually" som jag inte sett. Den höll dock på så länge att vi gav upp. Beräknad uppstigning 6:15 dagen efter… Fast EA har filmen så jag skulle få låna den!


Flyget från Landvetter blev 1½ tim försenat. Det regnade istappar och planet var tydligen täckt av pansaris. Inte bara vårt plan heller… Avisningen tog evigheter! Men till slut så. Bilresan från Åre/Östersunds flygplats var en pärs. Mina kära medpassagerare slocknade direkt. Och stackars jag satt med tändstickor i ögonen och önskade att jag vore hemma…


Nä, det finns hur mycket som helst att göra här (på jobbet alltså) så jag ska inte skriva mera idag. (Har ju jobbarkompisar som kan se det här…. * S * )

Gäsp .....


Trött nu ....

Shit pomfritt (jo, jag vet att det inte stavas så, men det stämmer inge bra annars!) Nu är jag mör som en välstekt köttbit.
Nyss hemkommen från Farellis. Ligger på Avenyn och var (är) en jättetrevlig restaurang. Till råga på allt känner Roland och Jenny en av ägarna till stället. Han var där och verkade trevlig!
Käkade Joe's ribs.. .( eller ja, det var väl inte direkt hans revben hoppas jag, men gott var det). Tog halv portion och jag undrar hur hel portion ser ut? Mätt och belåten så tog jag ändå glass och kaffe till efterrätt. Men hallå? Hur mätt får man bli? (Falukorv !!!!)
Gjorde ett litet försök att få bjuda på middagen till samtliga (på nåt sätt vill man ju kompensera att man snikar boende och allt här), men Roland sa bara "Det funkar inte så. Jag bjuder!"  Ok.... undrar vad man ska hitta på istället...?

Om vi ska ta dagen från början så vaknade Tuvalisa vid 6:15.... Fick henne att ligga och vrida och vända på sig (vi delar säng) till 7:15. Då var Roland och Jenny uppe och hon studsade upp och fick varm O'boy. Jordens lycka !!!

Sen var det väl tänkt att vi skulle försöka shoppa lite kläder till mig på förmiddagen. Men det blev så att vi promenerade till Lilla Bommen och hälsade på tre av mina arbetskamrater från Göteborgstiden. Per, Katarina och Karin. Det var såååå himla roligt att träffa dem. Drack lite kaffe och Tuva blev lite generad eftersom samtliga träffat henne när hon var liten bebis.  Rätt avlägset nu... Dom var sig lika allihopa och man kan inte låta bli att bli lite sentimental faktisk...

Sen blev Tuva tvärhungrig. Och då menar jag verkligen hungrig. Typ, svälter ihjäl om inte mat kommer in i huvudet på max 5 minuter. Alltså blev det en nödlösning. Mc Donalds.... (2 ggr inom loppet av 2 dagar... inte bra...)

Någon var asless och ville absolut inte gå på stan nåt mera. Vi skyndade oss in på en H&M och köpte första bästa kjol till Nellie. Vid nattningen kvällen innan vi for så sa jag att jag skulle försöka hitta nåt fint till henne i Göteborg. "Va snällt! Tack så mycket", sa Nellie då. Så vem kan låta bli att handla med sig nåt hem??
Så blev det spårvagn till "Universeum". Där fanns det apor, hajar och en massa aktiviteter.
Sen bar det av "hem". Vi såg på en jättesöt tecknad film, "Balto", och jag halvsov en stund. Superskönt!

Nu blir det väl en tv-stund och sen kryper jag ner hos Tuvis och förhoppningsvis sover vi gott tills i morgonbitti då det är dax för "Gothenburg Horse Show".

Sov gott, vi hörs i morgon !!!


Resar dag

NU är vi i Göteborg! Har precis avnjutit tokfärska räkor med diverse smaskiga röror. (Roland hade fixat!) Och tro det eller ej men sen blev det kinamat. Friterade räkor, kyckling med stark sås och biff med bambuskott med både ris och nudlar. Hur gott som helst. Kan väl säga att man är hyfsat mätt och att falukorven har fått det den behöver... Självklart gott vin till.

Idag har vi rest hela dagen. Först bil från Hammarstrand till Åre/Östersund flygplats, sen flyg till Arlanda. Pinkade lite i Stockholm och sen blev det flyg vidare till Landvetter. Inte alls så tokigt väder som dom varnat för. Tack o lov !!! Lite svajigt var det förstås när vi skulle landa på Landvetter, men inte så illa att man behövde använda spypåsen.

På flyget var det en tjej på sätet snett bredvid vårat som beställde gin och tonic. Men det hade dom ju inte på inrikesflyget.. Så hörde jag flygvärdinnan säga "Jasså, det ska vara nåt med SPRIT ?" Jodå, det ville hon ha, och vin eller öl dög inte, så hon tog en kopp java istället.

Tuvalisa tyckte att det var jättekul att flyga. Tror faktiskt inte att hon höll snattran mer än ungefär fyra sekunder i taget. Däremellan babblade hon så örona fladdrade på oss andra. Mina öron sitter fortfarande lite löst faktiskt, och Andreas öron (som satt närmare) måste hänga nånstans vid axlarna nu.
Jo, det måste ni förstå, att mamsen är bra att ha för att bära grejer och så, men när det gäller sällskap och att hålla handen så är det bara kusin Andrea som räknas. Nåja, man får väl  tugga i sig det...

Nu går Tuva på övertid och är mer än speedad. Precis just nu kom hon åkandes på rumpan i hallen och Roland drog henne i ena foten... Hmmm, kanske jätteläge att borsta tänder och hoppa i nattlinnet !

För egen del blir det nog en skön, soft kväll med lite mera rödvin och trevligt sällskap. Måste försöka tänka på att Roland och Jenny ska jobba imorgon. En annan har ju liksom helg nu... Nu garvar Tuva så jag tror att taket lyfter snart. Som sagt, dax att börja göra kväll..

Vi hörs i morgon. Många krumilurkramar från mig till er!

Domedagsstämning.....?

Jävla skit !!! Jodå, idag får jag uttrycka mig så. Det är en trist dag idag. Först började det med ett möte med chefen där vi skulle få lite förtydligande information om denna medarbetarbonus som införts i företaget. En idé som kanske hade varit bra om den fungerat, ett sätt att premiera medarbetare som gör det där lilla extra och är bra kollegor. Men nu känns det mera som att man sänker de flesta istället och gör att folk tappar sugen liksom. Kort kan jag säga att vi haft både hårda och mjuka mål att nå under 2006. Det finns olika nivåer som "unacceptable", "below expectation", "good", "superior" samt "outstanding". Personligen har jag lyckats nå nivån "outstanding" i samtliga punkter, men blir ändå bedömd som "superior". Flummigt värre, men det är bara att gill (la,la,la) läget.


Nåväl, det är inte därför det är en riktig skitdag. I måndags fick vi besked om att 2 pers. slutar med omedelbar verkan (antar att det beror på att de är chefer) pga att de ska börja på ett konkurrerande bolag. Hittills idag (klockan är nu 09:48) har vi fått mejl om två uppsägningar till. Och det gäller trevliga, bra arbetskamrater. (En av dom är "Muskel-Fredde !!) Även dom går till samma bolag. Vad är det som händer? Vad blir lösningen på detta? Hjääääääälp, jag är minst sagt vilsen just nu….

Vänta, det kom precis ett mejl till (inte en uppsägning till bara för då bryter jag ihop!)…


Det var ett klämkäckt (minst sagt) mejl från personalchefen som tydligen skulle få oss att vara glada och positiva trots omständigheterna. (Hade rubriken "Domedagsstämning?") Okey, ska försöka, ge mig lite mera tid bara….


Ska vi lämna ämnet nu? Bra idé va?!


Igår fuskade jag lite på löpbandet. Kom igång så sent så jag kortade programmet till 20 min. Men å andra sidan höjde jag tyngden på roddmaskinen + ökade farten på löpbandet. Svettigt blev det i alla fall. Och det var himla bra musik, en massa gamla godingar som hottats upp i dansstuk, så jag passade på att sjunga samtidigt. Lät väl ganska ansträngt, men det var ju ingen som hörde mig (hoppas jag !!).


Ikväll blir det till att packa. Det varnas för snö, kyla och hårda vindar på Västkusten. Jaha… det var ju typiskt, men bara vi slipper dåligt väder när vi ska flyga så är jag nöjd. Och med tanke på att det idag är –27 så hoppas jag att vi får en motorvärmarplats på flygparkeringen.


Ska som sagt försöka blogga lite från Jennys dator så jag hoppas att ni fortsätter att läsa. Troligen är jag lite gladare i morgon.


Kramisar så länge.


Fettisdag

"Sjung Halleluja, och prisa Gud…" Tvättmaskinen fungerar igen. Det var bara dorj i en slang. Härligt! Ja, inte dorjet då, men att det var enkelt åtgärdat. Nu kanske man kan få med sig lite nytvättade kläder till Göteborg. Hoppas dock att jag hittar något nytt i nån cool affär i stora staden. Numera kräks jag nästan när jag öppnar garderoben. Det hänger kläder där, men vem fan har köpt dom??

Det är märkligt ändå, hur man än tänker på att handla kläder till sig själv så hamnar man ALLTID bland barnkläderna. Och då kommer man förstås hem med just barnkläder och nada till sig själv… Nåja, det blir väl snart varmt så man kan gå naken…. Nä, ingen bra idé det heller. Tänk om någon blir hungrig och hugger in på falukorven? (Fortfarande inget perverst, eller hur, ni som hänger med..)


Jag är lite oroad just nu. Det är turbulens på jobbet. Det ska börja ett nytt företag här på byn som håller på med samma bransch som vi gör här. Risken är överhängande att det kommer att raggas folk härifrån och det vore ju tråkigt att mista trevliga arbetskamrater. Men, men… inte mycket jag kan göra åt det.


Tänk att jag lyckats föra över foton från digitalkameran till datorn hemma och faktiskt även lyckats bränna ner fotografierna på en CD-skiva. Det borde väl innebära att jag törs tömma kameran på alla bilder nu? Skulle vara fint att kunna få med sig lite bilder hem från Göteborg och inte bara ha en full (raj-raj!) kamera hemma.


Idag är det träningsdag igen. Blir som vanligt roddmaskin och löpband. Å inga springskor har jag ännu. (Jäkla Stadium-mupp!) Man skulle behöva trippla träningspassen. Fast jag har ju i och för sig en träningscykel hemma som bara står och ser dum ut… Man kanske skulle….

Jag har faktiskt skippat semlan idag. "Semmel" betyder tydligen bulle på tyska. Att säga semmel-bulle blir alltså en tautologi. Och för er som genast anslutit till intresseklubben kan jag meddela att semla på turkiska (kurdiska??) heter "bademil paskalya pastas". Ifall ni befinner er i Turkiet och blir toksugen på semlor...!?

Förresten, i helgen fick vi ju träffa faster-Jenny igen. (Ja, "faster-Jenny" är faktiskt hela hennes förnamn numera!) Och vi har ju privilegiet att få umgås med henne igen om ett par dagar. Tänk så himla snällt att vi får komma dit och känna oss hemmastadda. Undrar hur man kompenserar sånt?


Nä, nu är det färdigsvamlat för denna gång.


Sköt om er alla goa vänner. Puss och kram !!!!


Konstnären Tuvalisa

Jamen, det där gick ju bra.

Därmed lägger jag in en bild även på Tuvalisa som gillar att måla. Och det blir väldigt fina tavlor!
Måste nog till Panduro och köpa flera Deep-Edge-ramar (rekommenderas!).

Får se om jag skriver lite till senare idag...

Puss och kram så länge !



Konstnären Tuvalisa

Konstnären Nellie


Försöker få in en fin bild i min blogg.
Det här är lillasyster Nellie, 3 år, som målar en tavla.

(Eftersom jag är så otroligt teknisk har jag försökt att lägga in bilder i bloggen ett par gånger nu. Det är alltså förklaringen om det poppar upp ungefär 4 bilder med samma motiv....)

Nu ska jag bara trycka på knappen och se om det funkar....



Konstnären Nellie

Magnus Carlsson ?

Det år måndag morgon och mitt huvud känns så tungt… Nä, det gör det väl inte riktigt, men jag fick liksom Povel-låten på hjärnan precis. För måndag morgon är det i alla fall.


Såg nästan hela Melodifestivalen i lördags. Missade Måns bidrag, men fick ju höra det sen eftersom han gick vidare till finalen. Den här gången tyckte jag att det fanns 3-4 låtar som var hyfsat bra. Bl a Magnus Carlsson, men det verkar jag vara ganska ensam om… Men han är i alla fall snygg… eller är jag ensam (tjej!) om den synpunkten oxå? Båda låtarna som gick till final var bra. Sen var Nannes låt ok. Fast det är svårt att säga så mycket efter att ha hört låtarna bara en gång. Kanske slutar det med att man hejar på Tommy Nilsson eller Anna Book? INTE !!!


Snackade jag om en eventuell utlandsresa förut? Hmm… möjligen är det ändrade planer.. Vår tvättmaskin verkar ha fått nån sjukdom. Den tömmer inte ur vattnet och det står "E20" i displayen. (E = Error = askul och förmodligen dyrt!) Har vi tur är det bara nåt skitfel. Har vi otur gäller en ny tvättmaskin.


Åsså är det ju Göteborg nu på torsdag, och i slutet av april drar jag ju till Stockholmo med värsta tjej-gänget. Reser otroligt billigt (trots 4 kr påslag…) men det lär kunna gå en och annan krona på plats. Vänta, jag har ju en oskrapad Triss i plånboken. "Plötsligt så händer det!!!" Nä, inte hände det mig den här gången heller. Många siffror, men inte tre lika. Och varför skrapar jag rutan som visar hur många gånger vinsten man vunnit? I detta fall vann jag 2 x ingenting…. Jippie ?!


Åter till lördagens evenemang… Nu törs jag snart inte säga att jag tyckte Magnus Carlssons bidrag var bra. En av mina jobbarkompisar (för övrigt Muskel-Fredde faktiskt) såg ut som att han skulle kräkas när jag nämnde MC. Och dessutom sa Fredde att det såg ut som att MC hade nån slags sparkdräkt och kvinnostövlar… Hmmm…  äsch, nu lämnar vi ämnet.


Och nu står det tydligen klart. Holken 1 ska skaffa hundvalp. Då kanske man inte ska hälsa på där på ungefär ett halvår (eller hur länge är valpar så där ooootroligt söta och gosiga??)? Risken är överhängande att mina barn, och för all del även deras mamma, faller pladask och börjar ägna dagarna åt att läsa annonser på söta små valpar… Nä, vänta nu… back to reality… börja med tvättmaskinen först… Dröm eventuellt sen…


Nu ska jag ägna mig åt det jag har betalt för…


Kram!


Äntligen fredag !!!

Ja så är det fredag igen. Tiden går så jädrans fort att man knappt hinner med. Känns som att man borde göra mera, men det gäller väl att prioritera. I helgen bara måste det städas hemma. Ser för jäv… ut.

Tänk om någon skulle komma och hälsa på?? Då blir det ögonbindel till kaffet! Å andra sidan känns det som att det var längesen man umgicks med sina vänner…


Kim har preparerat den radiostyrda Porschen nu. Stripes med "Svenska Kyrkan" sitter nu på den fräna, gula bilen. Hoppas prällen blir glad!


Just nu har paltkoman infunnit sig och jag är allmänt slö. Jag har hört att man ska inte fatta några viktiga beslut på tre timmar efter att man ätit. Vänta så ska jag bara knappa ur mig ur jobbtelefonen… Nä, det fanns ingen hänvisning som heter "paltkoma". Äh, jag får väl vara beredd på att det ringer då. OM jag skulle behöva fatta några beslut så kanske man kan rapa kunden i örat så hajjar dom att man är mätt och inte kan uttala sig om saken just nu?


I kväll är det "Så ska det låta". Kishti Tomita ska vara med, intressant! Och i morgon ska man försöka bänka sig vid Melodifestivalen.


Just ja, undrar hur många gånger Kim och jag sa att vi skulle ta fram och tina kyckling till middag idag? Tror ni att någon kyckling har lämnat frysen ännu? Nä, skulle inte tro det… Suck, tänk att det ska vara så långt från ord till handling. Orkar inte åka och handla idag, men blir väl kanske så illa tvungen i alla fall. Men nåt glas rödvin lär det kunna bli (ja, inte som substitut till midda’n då), fredag och allt!


Vore väl idé att sluta röka kanske?!  Undrar när bara….

Ha en störtskön helg! Jag lär ju inte kunna skriva nåt förrän på måndag eftersom "ni-vet-vad" inte är igång än….


Barnaboken

Funderade över vad man skulle kunna skriva om idag ,då jag såg att det dykt upp en kommentar från Helena. Genast gav det lite bränsle till att fingra på tangenterna.

Helena, det är inte alltid lätt att vara förälder (nähä?!). Var ålder har sina bekymmer (å då menar jag barnens!). På nåt vis fixar man det mesta i alla fall. Och din prinsessa lär nog sova gott så småningom. Så länge hon håller på att vakna är det nog bara att bita ihop och ta nya tag.
Tuvalisa vaknar väldigt ofta, tyvärr flera gånger per natt, men på nåt vis så klarar man det som förälder. Det känns värre att veta att hon ska orka med skolan, etc.
Ikväll ska hon rida och ibland sitter hon på hästen och kajkar runt, gäspar stort och är alldeles trött-blank i ögonen. Då känner jag mig lätt förtvivlad och undrar varför hon inte sover ordentligt när hon ändå är så trött.
I morse nämnde hon att hon tyckte det var otäckt i nya, fina rummet. "Varför då?" Jo, på natten skiner gatlyktorna in så att det blir en "ljus skugga" på rumsdörren och den ser otäck ut... 
Jag kan tipsa om "Barnaboken" av Anna Wahlgren. Den är som ett uppslagsverk som inkluderar de allra flesta (om inte alla??) funderingar man har som förälder. Boken kan användas för vissa specialla funderingar, likaväl som den är helt ok att läsa rakt upp och ner. Jag fick boken som gåva och är evigt tacksam för den!
Anna W har även skrivit en bok som heter "Sova hela natten boken". Jag har inte läst den själv (uppenbarligen!) men det lär ska finnas konkreta tips om hur man får barnen att sova hela natten. Kanske nåt för dig Helena?

Nåja, i morse sa jag till Nellie "Ååå du har sovit hela natten. Va braaaa!!!" Hon sken upp som en sol och sa stolt "Ja! Utan välling!" 

Tuvis ser verkligen fram emot resan till Göteborg. Bara en vecka kvar nu. Kanske man får låna Jennys dator och blogga lite då. Annars får man väl abstinens. Numera tänker man ju nästan i blogg-form...

Må så gott alla vänner, vi ses och hörs !

Två par träningsskor...?

Vid besöket på IKEA passade vi på att kika in på Stadium i Birsta. Tuvalisa behöver ett par skridskor och jag vill ha ett par dojjor att springa i. (Jodå, det blev 30 min. på löpbandet igår igen!) Tyvärr fanns det inga skridskor som passade till Tuva men jag hade gott hopp om ett par skor.

"Ursäkta, jag skulle vilja ha ett par skor att springa i….?" Killen plockade fram ett par snygga Nike-dosor som dessvärre kändes lite små. Han gick ut i förrådet och hämtade en storlek större. Allt väl så långt. De större skorna glappade i hälen och var alltså inte heller bra. "Nähä…" sa Stadium-killen… och sen sa han inte mer?! (Jädrans pryo!) Ok, tänkte jag… Det var ju illa att Stadium endast har två par skor att springa i, men då vet jag det då… Det får bli ett nytt försök senare. Men i en annan butik förstås!


Inatt sov Nellie-brellan hela natten. Som en stock! Å i morse var hon mäkta stolt över att hon inte vaknat och skrikit efter välling. Hoppas det håller i sig. Tuva däremot sa att hon vaknat i natt och kunde inte sova så hon lekte en stund med pärlor. Miss-i-nassa? Hon stormtrivs fortfarande i sitt nya sovrum. Härligt!


Dat…. dat….. dato… Nä, jag vet inte om jag klarar det här. Djupt andetag, andas ut… ny luft i lungorna och ett nytt försök…. DATORN.. (jo, jag klarade det utan att få ett psykbryt) vill förstås fortfarande inte fungera. Nu jäklar flyger hårtussarna och jag får väl en hjärtinfarkt snart. På något vis lyckas jag göra så att allting i datorn går skitsakta. Å då menar jag verkligen skitsakta. Kan ni tänka er att det tog 5 min. att öppna Kontrollpanelen? Å om man känner att allmänpsykiatrin ligger nära till hands så prövar man sista utvägen och trycker Ctrl+Alt+Del, för att avbryta skiten. Gissa vad som händer? Jo, det tar ungefär 2 minuter innan rutan för att avsluta programmet dyker upp… (I can hear my heart beat…Yea, yea!)

Min arbetskamrat som jag tidigare konsulterat ska nu göra ett hembesök inom kort. Jag är beredd att betala en hel del pengar för att få saken fixad. (Nu är det ju tur att han inte läser min blogg då… för då kanske det blir riktigt dyrt…)


Nu ska jag glömma bort eländes-burken hemma och bara le hela dagen.



Kram på er alla på Alla Hjärtans Dag !!!!!


Vääääälling !!!!!!!!!!


Nellie somnade gott och sov ett par timmar innan hon vaknade och var sugen på sin nattvälling, som vi slutat med. "Jag vill ha väääääääääälling !!!!" (Läs meningen väldigt högt ungefär 48 gånger så blir det verklighetstroget.)
När det står klart för henne att det blir ingen nattvälling, då hittar hon orsak till nästa fajt... "Jag vill inte sova!". ("Men lilla vän, klockan är jättemycket och det är natt nu...) " Sen kommer:  "PAPPA ska natta mig!" - "Jag snorig!" Och var är alla näsdukar när man som bäst behöver dom? Annars brukar det ligga öppnade näsduksförpackningar överallt. Men inte nu. Upp och leta igen ett paket för att sen inte få snyta ungen...

Det tär på krafterna. Man känner sig liksom otillräcklig. För vad kan man göra? Sötnosen är helt hysterisk (och egentligen är väl kanske inte rätta benämningen "sötnos", just då...)
Skönt att hon är så underbart, otroligt mysig annars. Hon sjunger mycket nuförtiden. Har det väl efter sin skönsjungande storasyster. Just nu är det mest "Gubben Noga". En inte helt vacker version dock...

Ja, och apropå min karriär som datahacker så är den rätt oviss. Känns ändå som att jag är ett litet, litet steg närmare lösningen. Igår ringde jag supporten och där ombads jag tala om vilka lampor som lyste på modemet. Jag tittade ner på modemet och sa "Det är lampa 1,2,3 och 6". Killen på support lät konfunderad och bad mig vänta lite. Under tiden jag väntade satte jag mig ner och då hamnade jag liksom precis öga-mot-öga med modemet. Och vad ser jag då? Jo, att första lampan som jag benämt som "1" egentligen är Power-lampan. Sen var det 4 lampor som var numrerade och därefter ytterligare någon annan lampa. Alltså hade endast lampa 1 och 2 lyst.
Kul att säga till support-snubben att: "ursäkta mig, men jag satte mig ner och då såg jag...osv."   Antar att dom har fler idioter än mig som ringer.

På lunchen konsulterade jag (fortfarande gratis!) en arbetskompis som är grymt haj på datordjungeln. Så nu kanske jag kan komma ännu ett steg ikväll.

Å ikväll är det Desperat Housewifes igen. Lite trist att inte Grey's fortsatte, men nog kommer ögonen att hamna på tv'n i alla fall.

Kim och hans arbetskamrater har köpt en radiostyrd Porsche till prällen (han ska avancera inom prästeriet... fråga mig inte till vad, men jag tror att positionen är strax under Gud). Det är ännu en hemlis, så säg inget.
Nu vill Kim ha en radiostyrd bil. Han fyller ju 40 snart, men innan dess låter det som att han har köpt en redan. Vad ska jag hitta på när min käre make fyller år ??? Jag är tacksam för förslag !!!! Funderar på en utlandsresa, men då får man nog se till att falukorven försvinner. (OBS! Inget perverst. Om ni läst tidigare bloggar så förstår ni...)

See U later, alligator....


Fredrik Lindström idag !

Idag bär det av på föreläsning. Det är Fredrik Lindström (och en dam som jag glömt namnet på) som ska hålla föredrag på Storsjöteatern. Om språket, att tala inför andra, etc. Ska bli jättespännande att få lyssna på "språkgurun" Lindström. Särskilt eftersom man själv är en "ordnörd". Det kanske inte märks just här, men när man ska vara formell försöker jag vässa till mig.

Annars håller vi på att vänja av Nellie med nattvällingen. Jo, hon har i tre års tid druckit välling varje natt. Gäsp... Hon är inte helt lycklig när hon vaknar och inte får sin välling, men det är ju övergående. Hoppas jag... 
Tuvalisa har flyttat in i sitt nya, fina sovrum nu och hon stormtrivs. Sover som en stock! Det är så fint med röda tapeter med hjärtan i guld.

Vi hamnade på IKEA i söndags. Kom hem med en hög saker som vi kanske egentligen inte behöver. Är det inte alltid så ?

Förresten... körde en systemåterställning i datorn hemma och nu verkar den må rätt bra igen. Fast något internet har jag ännu inte gett mig på. Bredbandsfakturan från Telia tickar dock,.... Nåja, en sak i taget.

Nä, nu ska jag fixa lite innan det bär av till Östersund.

Kram!

Äntligen fredag ....

Så är då äntligen resan till Stockholm fixad. Tåg ner och buss upp. Vi ska inte åka förrän i slutet av april men är man ute i god tid blir ju biljetterna billigare. Susanne A gjorde vad hon kunde för att jag skulle få sitta på en egen plats, långt från henne och dom andra, i tåget. Susanne, bra försök men det lyckades inte… *S*   Som ett resultat av detta såg jag till att de andra tågbiljetterna blev hela 4 kronor dyrare…


Idag är det "kjoldag" här på jobbet. Någon som anammat ett annat företags idé och det är nu 3:e fredagen en del klär upp sig lite extra. Det roligaste är att en del killar faktiskt har kontrat kjolarna och några har skjorta, slips och en del har faktiskt kostym. Riktigt fint att se.

Själv har jag inte haft kjol någon dag eftersom alla mina kjolar har krympt (!?!). Men idag hittade jag faktiskt en som passade (typ, resår i midjan). Den är dock lite hal av sig och risken är överhängande att jag ramlar av stolen under dagen.


Tuvalisa räknar dagarna tills hon, jag och kusin Andrea ska flyga ner till Göteborg. Där har vi faster Jenny och det ska bli sååå kul att få umgås lite med henne igen. Hon bor alldeles för långt bort! På lördagen ska vi till Scandinavium och kolla på hästhoppning. Och Tuva pratar mycket om hajarna som finns på Universeum så vi bör nog göra ett besök där. Andrea lär ska shoppa hela fredagen antar jag…


Har fått min trådlösa USB-adapter. Eller rättare sagt, den ligger på ICA. (Tänk att man gör snart allting på ICA . Hämtar ut paket, lämnar in tipsraden och det händer att man även handlar mat där…) Får väl se om jag blir hårlös i helgen då…


Kul att höra av dig Heléne! Det vore väl attans skoj om du bloggade också. Så får man höra hur livet leker hos dig. Ge grabbarna och dig själv en bamsekram från Holken 12.


Nä, nu är det nog läge att göra nån nytta…



Kram på er alla som tagit er tid att läsa mitt svammel!


Fast i tv:n....

Hallå där!


Ja, så står man där och flåsar på löpbandet. Med svetten rinnande i ögonen, håret åt alla håll och allt det-där-du-vet skumpande omkring. Då kikar Fredde in. Du vet, killen som tränar ungefär 14 ggr i veckan och är förmodligen fast i kroppen som en metallbit.
Å inte kan man avbryta bandet (för att sluta guppa så förbannat) för man vill ju inte riskera att behöva köra om programmet igen.. (pust, stånk!). Nåväl, jag behövde väl i alla fall inte skämmas lika mycket som när det gick upp för Muskel-Fredde att han klätt av sig till bar överkropp för 40 spänn…..


I går var min chef här. Hon jobbar normalt i Stockholm men åker hit ibland för att träffa oss på avdelningen. På kvällen var hon, jag, Maria och Annika till Hotel Indalsleden och käkade plankstek. Huvva va gott och trevligt det var ! Roligt att träffa Hassan också (han som driver hotellet).


Sen var det tv-serie-dags, "What about Brian?". Tyvärr ännu en serie man blivit slav under .. Men nu är det ju slut på "Grey’s anatomy" för den här säsongen i alla fall. Fast då börjar ju "Desperat housewifes"… Ja,ja… jag ser inte längre på "OC" om det kan vara någon tröst. Helst av allt skulle jag vilja få en läsperiod igen. Har en bok hemma nu som så många tycker är kanonbra, "P S Jag älskar dig". Måste plöja den snart.

Ikväll är det veckans höjdpunkt för Tuvalisa. Ridlektion. Tur att det bara är –13 grader idag. Men risken är att man fryser fi…..ngrarna av sig i det kalla ridhuset i alla fall.

Ha det gott, igelkott !!!!


Grattis Anja till guldet !

Datorjäkel... Ja, inte den här då eftersom jag sitter på jobbet och bloggar. (Eh... kanske inte helt klyftigt att skylta med det offentligt?) Det är datorn hemma. Den alldeles nya och fina saken med 20" skärm. Jag får inte till allt som måste göras för att den bara ska fungera. Tur att man har mycket hår att slita. Börjar väl med att beställa en USB-adapter till det trådlösa nätverket (ungefär så mycket jag behärskar av installationen) så att man slipper ha kablar över hela golvet.

Igår berättade jag vid middagsbordet att jag fixat en alldeles egen blogg. Tuvalisa funderade lite och sen sa hon: "Vaddå balogg?"  Ingen i min kära familj verkade särskilt impad. Märkligt.

Härligt Maggan! Nu har jag receptet i min hand. Tur att man inte dricker whiskey för då hade ingrediensen kunnat ställa till det rejält vid matlagningen. En jobbarkompis hade gjort plankstek hemma och det lät inte alls särskilt avancerat. Däremot väldigt gott. Ska införskaffa några plankor (duger det med oslipade 2" bräder?) Sen får familjen Mähler-Modin vara beredda som försökskaniner!

Jaha Gumman ... du underhåller fortfarande brasan på dagarna du... Tänk den som ändå kunde ägna sig åt sånt... :-)

Efter jobbet idag ska jag sätta mig i roddmaskinen en stund samt ta några steg på löpbandet. Uh, känns jobbigt redan nu. Det jobbigaste är väl det där "lilla extra" av mig som fullkomligt skumpar upp och ner.  Som att springa med en falukorvsring runt midjan ungefär. (Någon som blir sugen på korv till middag? Inte ?!)
Malin min vän, av två onda ting... falukorven på löpbandet eller svält med Nutrilett ?

Förresten, grattis Anja Pärson till guldet !

Nä nu tackar jag för idag.
Puss och kram på er!

Kära nån... (som Puh brukar säga...)

Jaha, då är man med i bloggsvängen då. Faktum är att jag inte förrän ett par veckor sedan levde ett liv helt utan blogg-funderingar. Så fick jag höra att min kära vän Maggan skapat en egen blogg. Å så kul det är att gå in och läsa hennes tankar, funderingar och tarvliga matvanor utomlands.

Rätt ska väl vara rätt, så då bör väl även jag dela med mig? Nu lever ju jag ett rätt vanligt liv utan större utsvävningar. Det var längesen man gjorde något som borde hamna på löpsedeln, men det kan ju finnas glimtar i mitt svammel i alla fall. (Tålamod, tålamod, kära vänner...)

Det känns lite märkligt att sitta och skriva, fast man egentligen inte riktigt vet till vem..  Ja, som sagt så måste ju Maggan få läsa (om hon vill). Ok, det här får väl blir till dig Mags!

Tusen tack för lördagens ooootroligt goda middag. Det där receptet vill jag ha !!! Tänk så trevligt det är att umgås över god mat, gott vin och framför allt med så himla trevliga människor.
Kul att få se dotra's drömprins oxå. Även om det bara var en bråkdels sekund... Tänk att vi hann vara pinsamma på den lilla stunden?!

Kram så länge, välkommen tillbaka !

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!