Stängning och hästhoppning!

Bommade igen idag. Skönt! Till veckan ska man förstås dit och plocka ner alla grejer och sånt. Men den dagen, den sorgen.

Åkte med Brell till ridklubben och kikade på hoppning. I stekande värme. Det blir som en gryta där och man kan lugnt säga att det var bra med en stor flaska vatten med sig!
Min käre vän Jane var där med sin nya unghäst och hoppade 1,20 (!!!). Visst är det ett stiligt ekipage?



Och här är en lycklig liten hästtjej...



Oh shit, va klockan går! Nu måste jag slänga mig i duschen och tvätta bort lite damm och häst innan vi knallar iväg till Holken 1 på grillfest!!!

See U !

Oh YES!

Det verkar som att jag lyckats (igen?!) som glad amatör-skribent.
Check 
THIS out! 

Hade oxå fått ett mejl från redaktör på ÖP som bl a skrev så här:
"Jättebra bilder! För övrigt så börjar redaktionen förstå att du kan leverera och det skulle inte förvåna mig om det dimper ner något jobb till dig med jämna mellanrum."

Jodå, jag sträcker på mig lite extra idag!

Tuvalisa fick ju ledigt från skolan idag och har följt med mig på jobbet. Hon har precis varit och hämtat en toast på Café Gourmé. Med hjärtat i halsgropen står jag och ser på trafiken när hon ska korsa gatan. Men hon är ju så himla duktig på att se sig för! En stor bracka lastbil stannade när hon skulle passera övergångsstället. Fast när hon skulle gå över nästa gång så körde bil på bil förbi....

Jaha, bara en och en halv dag kvar nu.... Skönt....

Kram!


Leka reporter... igen !

Ja då ska man dra på sig presshatten igen. ÖP ville att jag gör ett reportage och mejlar in till dom ikväll, efter musikalen. Ja, alltså det är musikalen jag ska skriva om. Nu känns det som att jag borde försöka förbereda mig en liten aning och kanske skriva ner ett par frågor att ställa till lämpliga personer.... (Tänka, tänka!!! Uh, vad sjutton ska jag fråga om... Hjälp!)

Och genast ringde jag och kollade om jag kan få reservera bra plats, långt fram. Detta eftersom jag inte har något långt objektiv till kameran. Skulle gå bra det. När jag sa att vi var två pers. så skrattade B och sa: "Ja, du har väl ett väldigt stort stativ med dig så ni måste vara två!"

Nä, nu jädrar måste jag fundera ut frågor....

Ni får väl glutta i ÖP vad resultatet blir. (Hamnar förmodligen på webben redan i natt....)

Kram!

Hundsugen... och musikalsugen....

Tänk att det går inte över. Hundsuget! Det vore så himla skoj med en voffsing. Men jag vet att det är mycket jobb, ansvar och man måste tänka sig för när man åker bort. Men va sjutton..... Det mesta går väl att lösa. Och så ofta åker vi ju inte någonstans.

Surfar lite och kollar olika raser och färger. Här är en som jag tycker är tokfin!

Cocker Spaniel, färg "sobel".

Ok... Nu lämnar vi drömmarna ett tag....

I morse var det en lycklig Tuva som såg fram emot en ny dag med föreställning.

Total Musikal - A tribute to Christer Melin

Ragunda Kulturskola har i dryga tiotalet år haft som tradition att sätta upp en musical varje vårtermin.
I år känner vi att det är dags för en riktig "Best of"-föreställning.

Föreställningen skall också ses som en tribut-föreställning till Christer Melin som gick bort hösten 2007.

Christer Melin var ju den som byggde upp kulturskoleverksamheten i Ragunda under sina drygt trettio år i kommunens tjänst.
Med sin brinnande passion för att föra fram musik och kultur lade han grunden för den fina verksamhet som kulturskolan idag bedriver.


Ladda hem informations pdf här

Musikal

Kyrkans barnkör är ju med på ett hörn. Tuva pratar mycket om strumpors vara eller icke vara. Anledningen är att tre av tjejerna (varav Tuva är en) ska gå ner i splitt på ett nummer, men det är ett "barfotanummer". Det blir tydligen lite trixigt utan strumpor. Det kan man ju förstå (även om jag själv inte gör det så ofta...). Nåja, jag får se i morgonkväll hur dom löst det.
Tuva hade fått blommor efter föreställningen! Hur kul som helst. Som värsta artisten liksom :)


Möte igen....

Usch. Är inte alls särskilt laddad för ett möte som beräknas pågå mellan kl 18-22. Men, men.... Fick ansvaret att låsa upp och att låsa när vi är klara så då kan man ju inte göra annat än att gå dit...

Nu är det i alla fall sista veckan med butiken. Har sålt slut på en del grejer men fortfarande hoppas jag förstås på att bli av med fler saker. Om ni vill "uppdatera" er lite så spana in
www.spiritofjamtland.se. Jag har lagt in lite rea-priser nu.

I kväll har Tuva premiär på musikalen. Lite nervös var hon nog i morse, men mycket förväntansfull oxå. I morgonkväll ska Kim gå och titta och jag ska kolla på torsdag. Ska bli såååå kul!

Oj, nu tog orden slut....

Jag vill bo, i en svamp...

...annars får jag kramp - SVAMP!

Känns den igen?

I går gick det inte att blogga. Grrr!
Men vi var i alla fall och letade murklor. Skitkul att traska runt i oländig terräng och leta. Nä, jag är inte ironisk utan jag menar det!
Varmt väder och fika ute på ett kalhygge. Mysigt! Inte alls många murklor. Men å andra sidan har vi fått en helt gäng så murklor finns i frysen!


En hink blev det i alla fall....

Och här är en bild på den vackra Mors Dags-buketten jag fick av min familj. Fantastiskt vackra blommor!
(Och kul med en jädra bra kamera!)




Sen blev vi bjudna på middag hos M&M. Yes! Gott och trevligt! Stackers Kim jobbade så han missade det. Men han kanske hade kul på gudstjänsten.... (Hö.hö!)

I dag har jag varit till tandläkaren och konstaterat att jag såg så bra ut i käften så! Alla fula ord verkar inte sätta sig på tänderna, dessbättre!

Och i kväll blev det lite födelsedagsmiddag. Lax m lime i ugnen och pärer och sallad. Inte särskilt avancerat, men gott! Kimpa fick en skitsnygg skjorta av M&M. Av sina tjejer fick han en massa lotter. Och vann väl ungefär en tia... Alltid något??

I morgon påbörjar jag sista veckan i butiken. Känns faktiskt helt ok (nä, bättre än ok!) att snart få packa ihop och vara ledig istället. Ska försöka promenera och må gott. I dag tog jag en sväng runt Kullsta och jäklar vad det blåste. Tur man inte hade en stor vindjacka för då hade jag flugit iväg! Sen blev det ett bad innan tandläkarbesöket.

Nu är det snart "Sth" på tv. Det är bra tycker jag! Någon som sett det?

Så avslutningsvis, Grattis till Kim och Jenny!

Bye, bye!

Så fel jag hade....

Det gick ju alldeles lysande att dricka champagne till pizza!
Och för att citera min vän - "Champagne passar till allt!!!" (Aha? Nästa projekt blir kanske varmkorv och skumpa??)

Vi pratade lite om framtiden och under gårdagskvällen fastnade jag verkligen för ett visst arbete. Kruxet är att jag vet inte om det överhuvudtaget är möjligt att få. Men drömmare som jag är så kan man ju i alla fall tro och hoppas.
Egentligen är det nog kanske inte drömjobbet i sig, men ett sätt att få in foten på vägen mot "drömjobbet". Ett jobb där man får engagera hjärncellerna (alla tre..) och det känns som att det skulle passa mig perfekt!

Ha en bra lördag!

Fu.. You!

"-Å det är ju en sån trevlig affär det här!" (Tack, tack!)
"-Synd bara att du stänger igen innan du ens har öppnat..." (Fuck you!)

Fisk oxå!

H-vete vad jag brände mig på tungan av den äckliga, färdigförpackade fiskgratängen.
Tur att det ligger skumpa på kylning hemma..... Jag ska skynda mig att korka upp den innan gästerna kommer, och sticka ner tungan och svalka mina brännskador... ;)

Hö, hö! Kanske ett tips att få hela flarran för sig själv?! Fast då måste jag förstås vänta och se till att alla gäster ser mig när jag gör det. Schysst syn va'?

Ha en skön helg!


Lycka!

"-Å, vad jag längtar!", sa Tuvalisa i morse.
Anledningen är att hon ska få ta en alldeles egen prommis med Moa (voff!) i morgon efter skolan. Tuva tyckte att hon borde ju prova på hur det är att ha egen hund och därmed frågade hon Mike om hon fick låna Moa en stund "som sin egen".
Eftersom Moa tveklöst är världens bästa hund, i alla avseenden, så är jag inte alls orolig. Och det är ju inte fråga om någon maratonpromenad, utan snarare runt kvarteret. Moa fattar säkert att hon är föremål för en liten tjejs stora lycka!

Även jag längtar till fredagseftermiddagen. Nog för att jag oxå hade behövt promenera (lite längre än runt kvarteret oxå!) men jag tänker på pizzabuffén som vankas. Slurp, smask! Och inte att förglömma skumpan! Förut hade jag nog en bild av att champagne drack man bara vid mycket högtidliga tillfällen, såsom bröllop, 50-års kalas, etc.
Och kanske gäller det fortfarande - mycket högtidliga tillfällen alltså - men att man nuförtiden har bättre (flera) anledningar till högtider.... :)


Nåväl, först ska torsdagen avklaras. Tuva ska till stallet och vi måste försöka "hysa in" Nellie någonstans tills jag kommer hem. Det är ju mitt i pollensäsongen och hon visade direkt symtom sist hon var till stallet. Dumt att provocera allergin så den kanske blir sämre.


Må så gott! Kram!



Cheeeeses, var är himlen??

Det är banne mig bäcksvart på himlen nu. Eller åtminstone riktigt, riktigt grått!
Antar att det blir en dag att "sitta av tiden" på. Ingen lär väl vilja gå ut i det här ruskvädret som förmodligen snart bryter lös.
Allvarligt talat är jag rätt skitless på att sitta här nu. Jag menar, när man har bestämt sig för att packa ihop så vill man ju ha det överstökat liksom. Sen är det förstås kul när (om?) någon tittar in...

Såg att ÖP valt att publicera mitt reportage lite annorlunda i papperstidningen. Möjligen för att få plats med flera bilder, och i så fall är det ju bra. Synd bara att dom inte la in någon bild på Marie Anderssons "Älgbalett-älg". Den gillade jag (och Jannike!) skarpt!

I går var det Skolråd. Kom på senare att jag borde ha frågat varför det är "Kökets egna recept" så ofta i skolmatsedeln. Men på kvällen satt vi och kollade på nyheterna. Kina, Burma, och allt vad det innebär. Då insåg jag att "Kökets egna recept" är ju i allra högsta grad ett i-landsproblem. Och det känns minst sagt fjuttigt i sammanhanget.... Tur jag inte sa nåt...

(Jaha, nu har det börjat skvätta ute... = INGEN ute = Vad fan gör jag här idag?...)

Nu längtar jag till fredagskvällen. Vi och Holk 1 ska fira det som finns att fira. Bl a fyller ju Kim och Jenny år på måndag så lite champagne för deras skull vore ju på sin plats! Tror att jag ska göra det enkelt för mig och beställa pizza på Kaffestugan. Typ, pizzabuffé. Inte helt fel va?

Måste försöka leta reda på kläder tills Tuva ska vara med på musikalen. Tre ombyten behövs. Thailändskt (kanske jag har min blanka "kina"-morgonrock kvar någonstans?), trasiga kläder (borde inte vara nåt problem...) och hippiekläder (hmmm....).

Slutligen kan jag meddela att jag är ooooootroligt sugen på en liten vovve.... Suck!

Möte, möte....

På språng till Skolråd... I morgon är det möte med Föreningen Indalsleden. Undrar varför alla möten dyker upp samtidigt? Nåja, då har man nåt att sysselsätta sig med i alla fall.... ;)

Artikeln verkar hamna i ÖP. Eller rättare sagt, den ligger redan ute på nätet, men kanske går den att skåda i tidningen i mörrn?!

Hörrni - Det verkar som Brolle kommer till Qul i Backen på midsommar! JAG ska dit!!!!

Nä, nu måste jag rusa. Kram!

Lekt reporter

Ja, nu har jag lekt ÖP-reporter igen... Om det hamnar i ÖP återstår att se dock...
Men för er kära blogg-läsare publicerar jag texten redan nu. Och OM det skulle hamna i tidningen så kan ni ju fnissa åt allt dom redigerat om och bort... ;)

"Välbesökt vernissage på Vildhussen i Hammarstrand  
En stor amatörutställning pågår på Vildhussen i Hammarstrand. I lördags var det vernissagen och alla konstnärer, förutom glasblåsare Nicklas Backman, fanns närvarande. Redan efter ett par timmar hade drygt 150 personer besökt utställningen.
"Detta måste vara Hammarstrands mest besökta ställe idag", säger Allis Stolt, ordförande i Ragundadalens Konstförening.  
Samtliga utställare har anknytning till Ragunda och man kan bara konstatera att det finns stora talanger i bygden.  

Marie Andersson bor i Hammarstrand och ställer ut sina alster i akvarell. Vissa tavlor har gjorts i collage, vilket tar ganska lång tid."-Jag har en grundidé och sedan växer bilden fram eftersom", säger Marie. "-Det är roligt med collage eftersom det inte kräver exakthet. Annars är jag väldigt petig att det blir perfekt när jag målar." Marie är speciellt nöjd med målningen av en av älgarna i Allt för byns älgbalett. "Det vore roligt om den hamnade hos någon i ensemblen", tycker Marie.  

Monika Glimsjö syr bilder och har nu som intresse att hitta tygbitar som "lever" och sätta det samman till en bild som växer fram.  

Nicklas Backman saknade tyvärr möjlighet att själv medverka på vernissagen men hans resultat som glasblåsare fanns att beskåda. Nicklas pappa, Jan Backman, berättar att Nicklas går nu 2:a året på Svenska Glasskolan i Växjö. "-Nicklas pratade om att bli glasblåsare redan i lågstadiet", säger Jan Backman. En dröm som alltså nu går i uppfyllelse. Sina verk skapar Nicklas fritt från fantasin.  

Från Pålgård i Hammarstrand kommer Margareta Berglund. De flesta tavlorna är personliga blyertsteckningar. "-Jag vill gärna känna för motivet och att det ger en speciell känsla. Mina tavlor har ofta blivit gåvor och jag vill att den som får tavlan ska känna den som väldigt personlig", säger Margareta. Numera tar Margareta beställningar på teckningar. På väggen hänger även akrylmålningar som Margareta gjort. Det som fastnar mest hos undertecknad är nog den uttrycksfulla skulpturen som står på ett podium. En mor och ett barn som omfamnar varandra. Så vacker att den gör mig tårögd. Även den har en mycket personlig betydelse för Margareta.  

Barbro Melin har efter pensionen utvecklat sitt akvarellmålande. "-Jag är ofta ute i skog och mark. Där får jag uppslag till motiv att måla. Ibland målar jag från egna foton och ibland växer motiven fram medans jag målar", säger hon. Många av Barbros tavlor har redan blivit sålda, bara några timmar in i utställningens första dag, och under tiden vi står och samtalar säljs två tavlor till.  

Förutom målade tavlor finns en fotoutställning. En av utställarna heter Erik Englund. "-Jag har ofta kameran med mig och fotar när det dyker upp ett motiv". Erik är helt självlärd och framkallar och ramar in sina tavlor själv. De övriga utställarna i fotogruppen är Sören Lilja och Sune Gissler.  

Maria Kamfjord har sitt intresse främst i textilt hantverk. I vantar och på en skjorta finns smått borderad text och detta hantverk imponerar verkligen på mig.  

Einar Nordell har målat i hela sitt liv. Tanken har inte varit att visa dem offentligt utan det har fungerat som terapi samt att bevara minnen från livet.  

Kicki Sjöblom ställer ut sin konst i Vedic Art. Hon har gått flera utbildningar och är numera Vedic Art-lärare och håller kurser i målningstekniken.  

Carina Ström började för ca tre år sedan att måla i akryl. "-Att blanda färger till olika nyanser, leka fram motiven, ändra konturer och att arbeta med tavlan i lager på lager, är en underbar upplevelse som jag önskar att alla borde få uppleva", säger Carina.  

Detta är en utställning väl värd att besöka. Utställningen pågår  t o m den 24 maj.  

/Åsa Roos "

Och lite bilder förstås.

Här är min favorit !!!



Erik Englund är en jädrans trevlig prick. Och ett långt objektiv har han oxå....




Jag tror att Nicklas Backman kommer vi att höra mera ifrån...



Denna skulptur, som gjorde mig tårögd, är skapad av Margareta Berglund. Vilka talanger den kvinnan har! Inte bara sagoberättare alltså!




Kram!

Vernissage på Vildhussen

Idag är det amatörkonstutställning på Hussen. Dit ska jag gå efter jobbet idag. Mags och Mike väntar troligen in mig så att vi kan göra sällskap. Ska bli jättespännande att se vilka talanger det finns i bygden!

Självklart vaknade jag tidigare än någonsin i morse. Trodde först att Kim hade försovit sig och var väldigt nära att sparka lite på honom, när jag kom på att det var lördag. Varför vaknar jag tidigt när jag kan få sova lite längre? På vardagsmornarna kan det ju kännas som att man sovit en kvart när klockan ringer....
Gjorde ett tappert försök att se hockeymatchen i går. Semi mellan Sverige och Kanada. En riktigt bra match. Jag såg 1-1 målen. När jag vaknade (!) stod det 3-1 tror jag.... (Hur gick det till?)  Gick faktiskt och la mig efter 2:a perioden men då kände jag mig genast lite piggare och försökte titta på 3:e perioden. Nä, det gick inte så bra - ZZZZZZ !

Såg solen i morse! Fast nu är det massor med moln... Nåja, förr eller senare dyker nog sommaren upp.

I kväll blir det tacos med Holk 1-folket. Ska bli så trevligt!
Hoppas ni har en tokskön lördag!!!!

Var går smärtgränsen?

Ja, i morse var jag alltså bara tvungen att tanka bilen. Med hopp om att soppan kanske skulle sjunka liiiiite i pris. Men tji fick jag. Den har bara stigit. I morse kostade den 13,49 per liter.
Jamen hallå?! Var tusan går smärtgränsen egentligen? Eller va då - spelar det någon roll för oss landsbygdsbor var smärtgränsen går? Vi måste ju ha bilen för att ta oss någonstans.

Hörde ett program på radion häromdagen där man diskuterade bilens roll. Någon tyckte att om man höjer bensinpriset ordentligt så slutar man ta bilen när man ska lämna barn på dagis, hälsa på folk, till arbetet, etc.  Jo, tjenare! Nu har ju jag turen att bo på promenadavstånd till dagis och skola, men det blir liiiite långt att promenera vidare till Bispgården.... Och jag skulle vilja se dom som har flera mil till dagis promenera med barnen klockan 7 på morgonen. (Förresten, är det jävligt långt så kanske dom måste börja knata redan klockan 5...)

Det måste helt enkelt vara så att dom som bestämmer sitter i stora städer där det går bussar, tunnelbanor och pendeltåg hela tiden. Ska det vara så jäkla svårt att förstå att hela Sverige ser inte ut så?
Visst är det bra att man ser till miljön. Det är ju en nödvändighet, men till vilket pris? Ska hela landsbygden sakta men säkert dö ut? Vill man ha alla människor i storstäderna? Det är ju tyvärr inte bara bensinpriset som pekar åt det hållet....

Pratade som hastigast med personal på Statoil och frågade hur det kan komma sig att bensinen är billigare söderöver (där de oftast har alternativ till bilen). "Bensinkrig" var svaret. Alltså kan olika bensinbolag konkurrera och då sänks priserna. Må så vara, men då borde väl vi som har en mackjävel (och snart knappt det!) få någon slags kompensation? Är det helt fel tänkt med en slags subventionering från staten?

Äh, jag känner att jag blir upprörd så jag ska sluta nu. Men ni har förstått min ståndpunkt antar jag... Håller ni med och vad kan vi göra åt det...?

Framtiden?

Självklart börjar jag fundera på vad jag ska hitta på i framtiden. Sysslolös är inget jag har tänkt vara någon längre tid. Förhoppningsvis. Samtidigt vill jag förstås göra nåt jag gillar....

Har till och från varit grymt, grymt sugen på att lära mig smyckestillverkning. Surfar nu runt och kollar här och där på material och tips om hur man gör. Tyvärr verkar det inte vara några kurser häromkring under sommaren, men till hösten då jäklar ska jag anmäla mig!
Kollade även som hastigast på yrket som silversmed men det verkar vara för "riktiga" konstnärer. Och arbetsmarknaden är inte så där jättebra i dagsläget. Men fundera kan man väl få göra....

Visst vore det väl kul att kunna skapa snygga, dyra (!) smycken?!
Vem vet. kanske smycken från "Spirit of Jamtland" blir en storsäljare så småningom... ;)


Kram!


Galen tanke...

För ganska länge sedan såg jag ett sånt där "flygplans-katastrof" program på tv:n (vad det nu ska vara bra för egentligen...). Det handlade om ett plan där främre delen av taket helt plötsligt revs av. Det var som ett cab-plan helt enkelt!
Och högt upp i luften var dom ju oxå. Det hela slutade lyckligare än man kunnat tro eftersom de till slut lyckades landa och jag tror alla utom en klarade sig. Den som inte klarade sig var en flygvärdinna som sögs ut ur planet när taket for av. Hon drogs liksom rakt ut i luften, på den otroligt höga höjd det var.

Nu kan jag fan inte släppa tanken på hur hon dog... Frös hon ihjäl relativt omgående? Dog hon av chocken? Eller hade hon oturen att falla fritt alla dessa 1000-tals metrar för att sen slå ihjäl sig?

En sak är i alla fall säker... Jag vill verkligen inte göra samma sak.....

Hockey VM och starköl

Det klingar liksom som om det hörde ihop. Fast jag har inte druckit någe öl alls. Knappt kollat på hockey heller. Fast det är förbaskat spännande att se! Nu lär ju 3:e perioden krocka med "Grey's", men jag kommer att sitta vid "stora" tv:n nere och kolla på 5:an. Kim sitter uppe vid bauta 14-tummarn och spanar hockey. Gubbar och puck blir vääääldigt små med en sån liten tv....

Konstaterade igår att min prioritering att se "House" var lite dum. Hade varit smartare att kolla på dom desperata husfruarna eftersom House går att se via "TV4 Anytime"... Nåja...  Värre saker finns det väl att oroa sig för antar jag...

I dag tog jag med några Monopolspel hem. I fall det är någon som gärna vill ha ett men inte vill (kan/orkar) åka till Bispan...

Tuva fick kallelse till tandläkaren idag. Behandling. Det är nog lika med att dra tänder i det här fallet. Uschiamej! Nu gäller det att försöka vara en klok och pedagogisk mor (till skillnad från vardagen!).

Äh, fan vilka tråkiga inlägg jag gör nuför tiden. Förlåt...


MONOPOL!

Idag dök MONOPOL SVERIGE upp!
Finns nu i butiken. Ni som har bokat, hör av er om ni vill att jag tar med mig spelen till Hammarn. Eller om ni har möjlighet att komma hit så vore det ju förstås väldans trevligt....
Pris 429 kr.

Återkommer med "riktig" bloggning inom kort...

Kram!


AFB, klättervägg och gocart!

Ja, så sitter man här och är lite nyvaken efter hemresan från Östersund. Är det Östersundsluften man blir så trött av tro?
I går var det supertrevligt med tokgod grillad kyckling, potatissallad och grönsallad hos Malla, Obbe o Wille. Åsså gott vin!
Eftersom vi hade platsbokade biljetter tog vi det lugnt och knallade ner de två kvarteren till Gamla Teatern vid ca 20 i sju. Men HÄPP! Inte var det några platser bokade åt oss heller. För att göra en tråkig historia kort så hamnade vårt sällskap lite här och där. Där det gick att se något alls, typ! Jag såg ungefär halva showen. Och då menar jag bokstavligen och inte tidsmässigt.... Det var en stolpjävel ivägen....  Trots enorm besvikelse och en fundering om att gå hem istället så tittade (det vi såg) av showen. Det var ungefär som att sitta i en bastu eftersom luften redan var helt slut när vi kom dit. Så sista ordet är inte sagt ännu med Gamla Teatern. Hon som vi framförde våra åsikter till var "maktlös" och det förstår jag. Men hon försökte i alla fall göra oss lite gladare genom att bjuda på Fanta, Cola och en skål med Bilar...

Nåja. AFB-gänget gjorde det bra som vanligt. Framförallt Jocke R som hade många roller i går. Larz var ju ledig och Kent har ingen röst. Jocke R fixade saken med bravur!! 
Efteråt ville barnen prompt träffa Emil. Okey, sa jag och gav med mig alldeles för fort trots att det betydde att vi var tvugna att gå mot strömmen och trängas och fortsätta svettas. Så vi hann med att krama Jocke R och Emil. (Det tar Jocke ungefär en kvart att komma i samma nivå som Nellie, så jag lyfte upp henne. Om det nu egentligen gjorde någon större skillnad... :)

Idag åkte vi direkt till Multi Challenge-hallen eftersom vi lovat att Tuvalisa skulle få klättra på klätterväggen. Å Sickan vilken klättrare vi har i huset!!! Coolt!
Och det bidde en barn-gocart-sväng där oxå. Både Nellie och Tuva körde. Fränt!

Nä, nu måste jag nog hitta på nåt. Annars somnar jag...

Kram!



Härlig lördag - Allt för byn IGEN!!!

Nä, jag är inte helt borta. Jag vet att det är fredag. Men i morgon ska vi åka in till stan. Beroende på när vi kommer iväg så blir det kanske en kort sväng på stadens gator, sen drar vi till polar'n och äter gott (förhoppningsvis) och dricker gott (förhoppningsvis...inte för mycket!) och sen blir det Allt för byn på Gamla Teatern.
Jo, jag har sett showen ett par gånger (!!!!) förut, men resten av familjen har ju inte sett den färdiga produkten. Så jag offrar (eller...?) mig och ser det en gång till.

Kom i går kväll på att Nellie-Brell kommer ju inte att ta en plats själv, utan sitta i knät. Hon vill nog det + att hon kommer ju inte att se ett smack om hon sitter själv. Så jag kollade med GT och jag tolkade det som att dom kan köpa tillbaka en biljett och sälja den. Eller om vi hittar någon som vill hänga med oss galningar...

Sen får vi bo i svågerns lägenhet. Pratade med honom i morse och han sa att vi skulle känna oss som hemma. Ok, smörfinger-kladd på hans blanksvarta kök då kanske??
Frågan är bara hur vi ska få barnen att vara hyfsat pigga tills det är läggdax... Tuva hade ett förslag i morse och det var att dom kunde ju äta vattenmelon!? Vet inte om det är i förebyggande syfte eller om man ska trycka i dom melon när dom är som tröttast.. :)

Kram!


Färgad utväxt....

Ja, nu pratar jag inte om någon mörkhyad kroppsdel.... utan om mina gråa hårstrån.
Igår var jag till min kära kompis, som av en händelse oxå råkar vara en superb frisör, och fick "utväxten färgad". Första gången det sker, men förmodligen inte den sista...

I morse åkte jag förbi Statoil och såg priset på soppa. Fy fan va bensinen är dyr!  13,19 kr... Bläää! 
Ja det finns definitivt massor med saker som är roligare än att tanka. Man skulle ha lärt sig knepet att koka "soppa" på en spik...

Sitter här och lyssnar på radion som har ohyggligt dålig mottagning, men nu är jag så less på skivorna jag har här så jag står ut. En stund i alla fall.

Apropå min "nedläggning" (=misslyckande?) så fick jag i går höra att "jag måste ge det en chans!". Vaddå måste? Har jag inte gjort det? Och helst vill jag undvika att bli sinnessjuk på kuppen. Det räcker liksom med det ekonomiska nederlag det här innebär. Så jag känner inte att jag "måste" mera alls nu på ett tag...
Kortläsaren måste jag dras med i 36 mån (!!!) vilket innebär X antal tusen till. Såvida det inte är någon som behöver hyra en kortläsare för då kan den personen ta över mitt avtal! Så vet ni någon som behöver en nästan sprillans ny kortläsare så.....

Nu kan vi väl tillsammans hålla tuttarna för att jag lyckas sälja ut så mycket som möjligt innan det är dax att packa ihop?

Jag kom på att jag har en massa tomtar oxå. Nu pratar jag inte om dom på loftet, utan i en kartong. Det är ju långt ifrån jul, men vad fan gör jag med dom? Skulle det finnas någon som köper en tomte i maj?

Förlåt...

Lite dåligt samvete känner jag allt. För att kanske ha gett upp för tidigt? Är Bispgårdsborna lite putt på mig nu?
Men samtidigt måste jag nog vara lite egoistisk nu och tänka på vad som känns bäst för mig. Och att leva på skulder är ju väldigt omöjligt....
Det lät som att det fanns aspiranter på lokalen så jag hoppas innerligt att det dyker upp någon annan affärsverksamhet här. Då kanske jag blir förlåten...?!
Nu kör jag 30% på allt i butiken så har ni möjlighet så kom hit och småfynda lite.... (eller mycket!).

Annars då? Jo, tack. Jag har sovit som en stock inatt. Dock inte Tuvis, vilket resulterade i att pappa Kim fick snällt gå och lägga sig i källaren och Tuva tog plats i stora sängen! Vi sov gott allihopa sen...

Och igår kom M&M förbi en sväng och jag blev sååååå glad!!!!! Tack för att ni kikade in!

Såg ni förresten "Kulturens fria ord" i ÖP igår? Om jag lyckas länka rätt så hittar ni det
här .Undrar vem fan "ÅR" är...

Punkt, slut !

Beslutet är fattat. Innebär taskig sömn, lite halvdålig aptit (kanske ändå positivt för jag lär inte svälta ihjäl direkt...) och att magkatarren är hyfsat nära igen. :(

Vad jag pratar om? Tja... Spirit of Jamtland är snart ett minne blott.
Eller förresten, företagsnamnet ska jag ha kvar. Men butiken upphör!

Så nu måste jag se över hur jag ska lägga upp utförsäljningen....

Jag är ändå glad över att jag provat på att vara egen företagare. En erfarenhet som känns bra att ha i bagaget.

En ny erfarenhet lär bli världen hos Arbetsförmedlingen.... Oj, oj!

Kära blogg-kompisar, är det något ni vet i butiken som ni väldans gärna vill ha - hör av er snarast (innan min stora utförsäljning) så fixar jag ett bra pris!

Kram......

Bloggtorka

Verkar vara bloggtorka mest överallt nu...
Både att skriva och läsa.

Kanske är det vårsolen?

Regnig lördag

 Det regnar och regnar. Men jag antar att det behövs för att få bort lite damm, reducera pollen och få vårväxterna att växa.
I morse sov Nellie ända till 20 över 9, och då hade vi varit och pussat lite på henne då och då. Så nu är lite förlorad sömn återtagen, skönt!

I går dök Fasterjenny upp och i kväll ska vi äta gott och mysa tillsammans!

Självklart sover Tuva nere i källaren med sin faster. Det gäller att passa på!


Läste ÖP's recension av Allt för byn idag. Hmmm.... Visst kan man tycka vad man vill, men vi undrade vid frukostbordet om han verkligen förstått vad han varit på? (Och sen måste han ha rätt tråkig humor). Kanske man skulle ta och skriva en liten insändare och reflektera över recensionen. Eller är man alldeles för partisk och blåögd?? (Nä, jag är definitivt inte blåögd - möjligen rätt partisk!)


See You later!



Idag har jag sällskap!

Nämligen den otroligt trevliga Nellie-Brellan. Hittills har det gått hur bra som helst. Hon har spelat lite spel på datorn, käkat lunch och nu sitter hon i skyltfönstret (!) och lägger pussel!
Idag har det tittat in några stycken men jag kan inte påstå att kassaapparaten har gått varm direkt...
Nellie har sovit lite klent i natt. Hostat och snörvlat. Men mest tror jag faktiskt att hennes allergi börjar göra sig påmind. Det kliar lite i ögonen och hon nyser. Kimpa fixade nog ut lite medikamenter från Apoteket idag så vi ska nog få bukt med det.

I går blev det spontan-kalas. Mimmi med päron var och fikade hos oss på altanen (härligt att sitta ute!) och sen bestämde vi oss för att äta middag ihop. Sara dök oxå upp till middagen. Hon är så söt och jag tycker hon passar såååå himla bra i sin "nya" frisyr!
Det blev en snabb och enkel rätt: Whiskeykyckling med ris och en god grönsallad (hört den förut??). Åsså en del vin förstås.... Mags och Adam kikade över en liten stund på kvällen oxå. Det var en trevlig kväll med enormt mycket prat och en del funderingar kring allt möjligt !!!

Tydligen hade AFB sin allra första föreställning utan stående ovationer igår. Vad kan det bero på tro? Tappat sting i showen eller tröga Östersundsbor?? (Inget ont om Östersundare, jag har själv varit en :)

Helt dagavill är jag oxå. Efter en ledig dag med fest så känns det definitivt inte som fredag idag. Men det är ju bara trevligt när det känns så och att det inte är måndag...

Nä, nu ska jag slänga iväg ett mess till Fasterjenny och kolla om hon dyker upp nåt i dag.

Kram på er så länge!