Mejl från Camilla Läckberg

Jodå, i inboxen idag hade jag ett mejl från självaste Camilla Läckberg. Hon undrade när jag släpper min bok... Eller...nä, så var det väl inte riktigt.... För längesen skickade jag ett mejl till henne och talade om att jag verkligen gillade Stenhuggaren. Nu mejlade hon tillbaka. Hon har haft fullt upp med jobb och annat så därför har det dröjt, men det var ju snällt att hon svarade överhuvudtaget. Och jag är tacksam för att hon skriver mera!!! Jag väntar på att "Tyskungen" ska komma ut på pocket nu. Väntar på detsamma med Stieg Larssons sista bok oxå. Jag är helt insnöad på pocket. Dom är så himla bekväma. Man kan ha dom överallt (i badet är bra!) utan att det blir tungt liksom.

Här kommer en bild som jag tog på Krogstråket:
image11

Jodå, det ÄR bira! Vi tyckte att det ska väl börjas i tid.... Fast det är egentligen min, och det är tyvärr bara lättöl... Men visst ser hon lycklig ut? Hu... påminn mig inte om detta om 7-8 år tack... ("Kommer du ihåg när du tyckte det såg kul ut att Tuvalisa drack öl? Nu har hon hinkat i sig 5 stycken redan...")

Lugna dagar på jobbet. Känns som att man skulle kunna gå hem och göra nåt skoj, men det går ju inte eftersom ingen annan finns på avdelningen. Ja, Jenny förstås på eftermiddagarna, men det vore nog inte så schysst att lämna henne solokvist.
Kim och barnen har bestämt sig för att åka till Sundsvall på en tripp i morgon. Hälsa på Bubb och ha det allmänt trevligt. JAG VILL OXÅ !!!
Nåja, det är bara tre dagar kvar till min nästa ledighet så jag får väl stå ut!

Ska försöka kolla upp hur vi fixar tv till stugan. Det finns ju inget alls att titta på där nu sen dom släckte det analoga nätet. Och utan både tv och dator lär man väl bli lite halvknäpp. Eller kan man inte bli det man redan är??

Nellie har somnat så gott, men Tuva ska få se på Allsång på Skansen. Det har jag inte sett på skitlänge så jag ska väl oxå knalla upp och kika. Sen är det Morden i Midsomer. Inte riktigt lika bra längre och som sagt, lite märkligt att inte byn dör ut snart med tanke på alla som kolavippar.

Nä, allsång var det ja....

Puss och kram!

Snygga skor

Så åkte dom tillbaka till skoaffären. Mina assnygga, dyra Replay-sandaler som jag tidigare nämnt. Att ha 1000-kronors dojjor som bara står och är snygga i skostället kändes lite väl.... Det var ju nästan en månad sen jag köpte dom och jag hade nog inte räknat med att få lämna tillbaka dom. På Burmans var det dock inga som helst problem att få tillgodo på beloppet. Jag gjorde en snabbkik i butiken och hittade ett par snygga, bruna sandaler som inte skavde köttsår på tårna. Det var dessutom halva priset och det kan man ju inte motstå, 200-nånting, istället för 500-nånting. Helt ok!

Har ny-dosorna på mig idag. Det låter "tjipp-tjipp" när jag går i dom. Det är lite klister kvar där prislappen suttit och det liksom fastnar i hälen varje steg. Men med lite fot-jos så fräter jag nog bort klistret snart! Dom är i alla fall oxå jättesnygga och framförallt sköna att gå i !

Än så länge toklugnt på jobbet. Hoppas på att det blir lite mera att göra den här veckan än förra. Då gick det ungefär 90 minuter på varje timme.....

Malla, jag ser fram emot att få höra hur konsterten med "The Ark" var.... Jag ångrar verkligen att jag inte stannade kvar och kollade in snygg-Salo....!!! Såg i nät-ÖP att dom stannat och käkat på korvmojjen i Stugun. Shit, hade jag vetat att dom passerat Hammar'n så hade jag lätt stått naken (eh??) uppe i korsningen med banderoller om att dom är bäst eller nåt. Förmodligen hade turnébussen kört av vägen i ren naken-chock, och det kanske inte hade varit toppen direkt....

Läs på, kommentera, så ses vi igen snart!

Kram!

Prinsessa?

När vi käkade på krogstråket var det ett gäng som hade möhippa där. Bruden hade en knallrosa slöja och en krona. Nellie gick fram till henne och frågade om hon var en prinsessa! Gulligt va'?! Men nej, hon var ingen prinsessa. Möjligen infann sig en viss besvikelse hos Nellie....

Idag har Tuva lekt med Linda. Kim har fixat med bilen och jag och Nellie har bakat bullar. En stor påse ska gå till farmor och farfar. Roosar som dom är så älskar dom kaffebröd!
Läste i Maggans blogg att hon lagat massor med mat som hon lämnat till f&f. Sååå snällt! Ett hjärta av guld har hon allt!

Nellie och Tuva sitter i badet och verkar ha riktigt skoj tillsammans. Annars brukar det vara rätt livat med irritation på varandra i badet. Peppar, peppar....

I morgon är det arbete igen. Sista veckan innan min nya ledighet. Då har jag 2 veckor ledigt tillsammans med Kim. Det blir väl en sväng till stugan. Annars har vi inte planerat nåt särskilt. Vi ska väl bara chilla och äta och dricka gott hela dagarna. ("Lite lullig var dag. Sjunga nanananana, det är det jag vill ha !!!")

Puss på er!

Östersundsdag

Ja, hipp som happ bestämde vi i morse att åka till Östersund en sväng. Och FÖRLÅT Jannike... Vi glömde totalt bort Mimmis regnkläder... Hoppas att vi kan lösa det på nåt vis att ni får dom inom kort i alla fall... Sorry...
Där, i stan, var det full rulle och massor med folk. Inte så konstigt när det är Yra.
Vi började med Bonus Möbler för att kika på utemöbler. Där fanns ett enormt stort, mörkbrunt, bord. Det var ett set med 8 enkla stolar till. Helt ok. Men det gick på 7000 kr och det var ju kanske inte superbilligt. Kim fick senare på dagen tips (inte av Bonus Möbler utan en bekant) på någon som säljer utemöbler i Brunflo. Det ska vi kolla upp! Måste ju ha några möbler så vi kan sitta ute och äta när sommaren kommer...

I stan var det diverse evenemang. I pridetåget som gick genom stan fotade jag dessa primadonnor:
image9

Snygga va'?

Jag var ute efter en foundation och hamnade på Agnes Olsson. Där satte hon mig i en stol och jag blev mejkad med både det ena och det andra. Slutade med att jag handlade smink för över 900 spänn... Schyyy... säg inget till Kimpa... Han förstår inte riktigt det där tror jag.

Vi käkade lunch på krogstråket, Ovikentältet. Där var det buffé och det passade både oss och barnen alldeles utmärkt. Tuvalisa bara älskade deras nasegoreng! Åt ungefär dubbelt så mycket som mig tror jag (och jag äter inte lite!).

En olustig sak inträffade dock när vi var på väg mot bilen igen. Vi gled lite långsamt mot p-huset och var väldigt nära Traktören när någon fullkomlig idiot slängde ut en ölflaska från 2:a eller 4:e våningen i Traktörenhuset. Jösses anåda, hade någon fått den i skallen hade det kunnat sluta riktigt illa. Det kryllade ju av folk på gågatan nedanför. Spöstraff hade inte varit fel, minst !

Träffade Malla och Charlotte på stan. Dom såg alldeles för fräscha ut för att ha supit skallen i bitar i går kväll. Okey, dom är ju yngre än en annan...

På väg hem messade jag Mags och bjöd in oss själva till kvällen (jo, det funkar ibland!). Så nu sitter jag här, 23:15, och barnen har precis somnat. Vi har haft en trevlig kväll på Holken 1. När vi kom dit möttes vi av skönsång. Det var Adam, Peter och Andrea som "jammade". Kolla in "country-boysen" bara:
image10

Vad kan gå fel med duktiga musiker i huset? Jag kom dock aldrig i form för att dra några egna solon....

Nä, nu ska jag gå och knoppa tror jag. Verkar som Kimpa somnade med Nellie. (Hann han borsta gaddarna?)
Sov gott allihopa!

Kramisar!!!!

Lördagsmorgon


Nyvaken måste jag ner och kolla öppettiderna på Bonus möbler. Funderar på att åka in och kolla utemöbler eftersom vi inte har något alls i den vägen längre. Kunde inte låta bli att blogga lite samtidigt. Faktum är att bloggen inte funkade igår kväll och då får man ju skriva lite nu istället.

Här kommer en bild som troligen kommer att pryda omslaget till systrarna Roos första platta... Eller..?


image4

Å när jag äntligen lärt mig hur man plättlätt laddar upp bilder så kommer en till....
Vad sägs om denna otroliga talang? Kanske blir dom båda världstjärnor i och med detta? (Ifall den musikaliska karriären inte skulle lyckas)

image5

Åååå, va lätt det var!
Nu provar jag en sak till...

      
Underbar kudde!        Nellie kockar!            Vem är detta???


Vad tyx kära vänner? Nu jäsiken ska det bli skojigare att läsa bloggen, när det sannolikt dyker upp diverse bilder lite oftare.
Kansk

Verktygsfältet som försvann...

Jomen har ni sett! Nu kan jag skriva kursiverat, göra fet text, stryka under, och skriva fle.. fel så att det syns !!!!
Verkar som att jag enkelt kan lägga in flera bilder i samma inlägg oxå. Och jag lovar att jag inte ska städa i blogg-arkivet mera så att dom försvinner...

Har precis betalat räkningar. Jädrar va skoj.... Not.

Mags (
http://mags.webblogg.se/) har precis skrivit om sin yrankväll igår. En annan tajmade ju semestern så att den inte (å vad jag kan!) inföll under yran-veckan. Egentligen är jag inte direkt sugen på de "riktiga" kvällarna, men en sväng på krogstråket hade absolut inte varit fel. Å andra sidan ska Malla ut och svira, å då hade man ju kunnat hänga på. Vet inte varför jag inte drar in och gör henne sällskap, men det är väl snåljåpen i mig som säger stopp. Eller om det är åldern som säger "Skärp dig, käring! You're to old for that shit! Börja knyppla eller nåt!".....

I morgon har vi tänkt gå till farmor och farfar och käka. Vi tar med lite färdigt käk och knallar dit. Farfar är less på att laga mat så förhoppningsvis blir dom glada. Gör väl en god sallad med diverse i. Salladsärtor, ruccola, fetaost, coktailtomater, m.m MUMS!

Idag fick Nellie en lite försenad namnsdagspresent (Christina). Köpte ett "Bilar"-puzzel när jag var på ICA. Hon bidde så glad så! Gick direkt iväg och la det förstås. Hon är så tacksam den tjejen!
Apropå ICA. Jag blev irriterad idag för jag skulle köpa ett par grejer som var extrapris genom ICA-kortet. Tror ni att det fanns några skyltar om varorna? Jag menar, där står man och vet att man kan köpa 2 fetaost för 35 riksdaler. Åsså finns det typ, 100 olika fetaost-märken att välja på... Fick lov att fråga personalen, som i sin tur var tvungen att gå och kolla... Trist. Och prislappar fattas ju både här och där. Kanske man skulle tala om vad man tycker? (Då lägger dom väl på 10% varje gång man handlar....)

Dags att göra nåt annat en stund innan läggdax. Kanske krypa ner bredvid Nellie (som upptar mer och mer plats i sängen!) och läsa lite...

Puss och kram!

Gamla urklipp

Idag har jag med mig urklipp från ÖP 22 november 1990. Ett repotage, inklusive gruppbild, från Aktsams start. Kära nån va unga alla va då... Förvisso är väl fortfararande en hel del unga fortfarande. Men inte dom som finns på bilden...
Såna här gamla urklipp skapar alltid succé på jobbet!

Efter middagen igår kände jag mig lite rastlös och jag och barnen åkte och hälsade på Agnes och hennes päron. Nellie gav sin rosa prinsessklänning till henne. Umgicks en stund och sen åkte vi hem och gjorde kväll. Kim var till jaktkojan en sväng och grejsade lite. Snart börjar väl det gamla vanliga "-Nu måste jag börja övningsskjuta..." (på skjutbanan alltså...), "Det måste röjas i boan....", "måste köpa ammunition...", etc.... Älgjakten verkar vara en högst periodvis företeelse på alla sätt.

I morse var jag gristrött. Har vaknat före väckarklockan hela veckan och varit hyfsat pigg. Vaknade före klockan även i morse (ja, alltså innan den ringde, den lever inte eller så...), men det var för att Nellie brast ut i gråt och sa "-Dudde och hund har ramlat ner på golvet!!!". Plockade upp attiraljerna till henne och hon somnade direkt om så sött. Och bredvid låg Kim och trynade. Till och med Tuvalisa sov när jag pep iväg till jobbet i morse. Det är bara stackars jag som måste masa mig upp och göra nytta...

Apropå göra nytta.... Hejdå!

Vem är jag idag?

Känns inte riktigt som att jag är mig själv idag. Sen om det är en hit eller töntvarning vet jag inte. Alltså, det är ju jag. Det är jag ganska övertygad om. Möjligen är jag lite schitzofren och det är mitt andra jag som visat sig idag. Fan va' hon svamlar, tänker du. Helt rätt!!!
Varför jag babblar om för dig totalt oviktiga saker är att jag idag har klätt mig "annorlunda". Svart top med ganska bred rundning i halsen, jeansshorts som slutar precis strax under knät, svarta strumpor (som ser ut att vara kalasbyxor eftersom dom går upp under brallorna) och svarta, slitna högklackestövlar.... Till detta har det blivit lite ögonskugga och ett nytt ljusrosa läppstift.
Låter det som mig eller min "schitzo-sida"??

Igår kväll var jag och AKA på sminkkurs nere på Min Salong. Började kl 18 och jag var inte hemma förrän 22:30! Mias syster, Kina, var där och visade hur man sminkar snyggt. Hon har fixat smink och hår till diverse brudar i "Bröllopsmagasinet" så hon kan tydligen sin sak.
Alla blev jättefina med hennes hjälp, UTOM jag..... Jag menar det verkligen! Bara att konstatera att jag är ingen modell direkt... När jag kom hem hade jag ett öga målat i brunt och guld och ett öga i turkost (tur-kost, inte turk-ost). Det var dock inte Kinas fel...
Man blev i alla fall lite inspirerad av kvällen. Vad det nu kan leda till?!

Nu ska jag och min nya outfit ta och jobba lite.

Krumilurkramar på er alla !

Städat akvarium

Äntligen är det gjort! Jag gruvar mig så länge innan jag till slut tar och rengör akvariet. Fiskarna har... hade andnöd. Och ni kan ju gissa hur illa det är när man är fisk och har andnöd i vattnet.

Kim sitter och går igenom lite gamla papper. Och då menar jag GAMLA! papper. Han hittade en liten berättelse som jag skrivit för VÄLDIGT LÄNGE SEN. Vill ni höra? (Om inte, sluta läs nu!)

"En dag i kylskåpet.

Goddag! Mitt namn är Herr Ost. jag är en månad precis. jag har just flyttat in i det här kylskåpet. Ungefär som i mitt gamla hem. jag är en Cheddar ost. Alltså en ganska ovanlig ost. Tomaterna, gurkan och paprikan tittade lite underligt på mig. Jag rodnade lite och fick ett hål till i mig. Jag har den egenskapen att när jag rodnar så får jag ett hål i mig. Man jag har bara några få.
Det är ju så att vi ostar vet ungefär datumet när vi kommer att dö. Jag har nästan hela livet framför mig. Hela 3 månader. På den tiden hinner man med mycket. I vårat gamla kylskåp hade vi disco varje fredag. Men jag vet inte hur ofta dom har det nu.
På lördag tror jag dom skulle ha det i alla fall.
Folket vi bodde hos förut trodde att det var deras kran som droppade när vi diggade Kim Larsen. En gång trodde dom till och med att dom hade råttor i kylskåpet. Vi har så smart att så fort dörren till kylskåpet öppnas så släcks lyset och musiken tystnar och så står vi där helt oskyldiga.
Människorna som öppnar blir väldigt fundersamma....."

Ja, vad tyx? Jag har ju pratat om författar-ådran tidigare (eller rättare sagt, avsaknaden av denna)......

Kram på er!

Slut på ledigheten

men bara för denna gång. Nu väntar nog 2 tuffa veckor med massor med jobb. Fast jag får ju ledigt ytterligare 3 veckor sen. Det är alltså inte så synd om mig med andra ord. Även om det känns lite motigt...

I går var vi på födelsedagsmiddag hos Adam. Maggan hade fixat (måste ha tagit en evig tid med allt smarrigt). "Försnacks" och jordgubbscider, grillad fläskfilé, potatissallader, grönsallad, såser, vin, jordgubbstårta, m.m. UNDERBART GOTT!!! Tusen miljoner tack!
Vi höll ut så länge vi kunde, sen bar det hemmåt. Nellie hade faktiskt sovit 2 timmar på dagen och var hyfsat pigg. Barnen slocknade utan större procedur 23:30.
I morse sov jag och Nellie ända till 10:30! Har aldrig hänt förut, och det var väldigt skönt med en ordentlig sovmorgon. Tuva däremot studsade upp vid 8 och fick inte den sömn hon behöver, men det är ju sommarlov...

Klippte gräset idag. Trodde jag skulle svettas ihjäl. Det var stekhett idag. Barnen har badat i poolen, och jag tog oxå ett dopp. Det nästan fräste när man doppade det heta fläsket...

Har snart läst ut boken. Måste nog gå och göra det nu tror jag. Eller om man ska glo på Beck, som man förmodligen sett förr.
Måste väl försöka somna i tid när man ska upp och jobba. Lite jobb-ångest har jag nog ändå....

Kramisar!

Mjukglass

En sån här dag är det helt rätt med mjukglass. Barnen och jag handlade mat (å då måste man ha bilen) på förmiddagen och köpte blommor till födelsedagsbarnet. Tyvärr var hon inte hemma så vi fick tåla oss. Traskade ner på byn en sväng och käkade mjukglass på korvmojjen. Åsså var vi på lekplatsen en sväng. Där var fritids, med bl a Mikaela (barnvakten).

Vi gick hem igen, men det var fortfarande ingen Maggan hemma (hon stökade på för fullt inför auktionen i morgon).
Tog med oss en påse bullar och gick till Marja, Magnus, Botilda och Nils. Och helt enkelt fick dom att ta en fikapaus i sitt trädgårdsstök. Vem vet, dom kanske grejar alldeles för mycket och då bara måste man ju komma och störa lite.

Det blev en exclusiv middag idag. Makaroner, köttbullar och brunsås. Kokade broccoli för att få lite nyttighet oxå. SEN var äntligen Maggan hemma. Dit med blomster och paket. Vi hade köpt en liten fin trä ängel på Hälsokostbutiken. Vi vet ju att Maggis gillar änglar!

I morgon är det 16-års fest där och på nåt vis måste barnen var pigga och alerta. I värsta fall får man väl ta en repa med bilen för att få dom att sova en stund på dagen. Förhoppningsvis blir det sent i morgon kväll...

Nu blir det nog tv en stund, om jag inte känner att jag måste läsa. Och Micke, jag lovar att inte sura för att du inte gillade "Isprinsessan". Funderade dock ett tag på att jag skulle säga upp bekantskapen, men det kändes så tråkigt så jag får väl tugga i mig att du inte har samma smak... :-)

Kramisar, vi ses!

Hela år?

Kusinen som fyller hela år... Man kanske skulle läsa igenom det man skrivit innan man publicerar det, men jag skriver ju så mycket dynga att det känns trist...

Kusinen fyller alltså hela 16 år !!!

Pysselmorgon

Barnen sitter och pysslar ihop varsitt grattiskort som de ska ge bort till sin älskade kusin som fyller hela år på lördag. Herrejösses, var tar tiden vägen? Tur att man inte åldras lika fort själv!
Självklart går det inte att sitta och pyssla utan krig, och det tjafsas hej-vilt om det ena och det andra. Det är så HELA tiden.... Syskonkärlek förmodar jag.

I går var vi till Thai-paviljongen med Maggan. Åt marknadsbuffé för 125 pix. Inte värt pengarna, men det var ändå en liten trevlig utflykt. Vädret kunde varit roligare förstås. Marknaden hade dock inte börjat (tror att dom kör igång idag).

Vid middagstid lagade Nellie oxå mat på sin egen lilla spis (=pallen i köket). Kokta physalis och vitkålsblad. En physalis hamnade även i vitlökspressen, men det var ingen hit direkt (för mamma alltså...).

Filmade "trubadur Nellie" med mobilen. Tyvärr lyckas jag inte få in filmen i datorn, och förresten vet jag inte om det går att lägga ut en film på bloggen. Eftersom det har med teknik att göra kanske jag ska ligga lite lågt en stund...

Tråkigt väder idag med. Grått. Men förhoppningsvis skiner det upp senare. Skulle ju bli hyfsade dagar framöver. Värmen lär väl komma när jag jobbar igen...

Nä, nu ska jag gå och medla mellan de bittra fienderna uppe.

Kram på er alla! Hoppas ni har det tokbra!

Allt för byn

Så vet man då alla utom en... Var oklart ända tills igår kväll och det hängde faktiskt på släkten min.... Är man stolt eller? Nåväl, dom lär väl hitta en lysande stjärna i alla fall. Det där kan bli hur bra som helst! MÅSTE ordna TV3 på nåt vis...

Var hos Höögs och drack vin igår. Mycket trevligt. Blev ännu trevligare när jag satte mig på en stol istället för pallen utan ryggstöd. (Min rygg sa "AJ!") Det var fullt hus i köket och det tittade in folk hela tiden. En del stannade kvar längre än andra. Snygg-Emil var där hela tiden (typ, han bor där ju). Han är faktiskt inte bara snygg, han är jäkligt trevlig oxå. Och ung :-)

Framtå.... Nä, nu blev det fel... Framåt natten kände jag att det räckte nog med vin. Läget att dra sig hemöver hade dykt upp. Hur trevligt det än var att stå ute på bron och röka (Snygg-Emils-Marlboro-ciggisar!). Och trots att han sa att det fanns både öl och vin kvar så hade jag kvar lite vett och insåg att jag skulle packa ihop.
Traskade från Pålgård och hem. Gick riktigt bra och det var ju inte så långt. Fick nåt konstigt meddelande från Telia som jag bara var tvungen att krångla med på hemvägen. Lyckades tyvärr även krångla iväg ett mes-mess (sånt där som man bara gör i onyktert tillstånd, mitt i natten, och aldrig när hjärnan funkar som den ska). Nåja, "aj will survajv änywäj".....

Nu är det nog dax för en kopp kaffe...
Kramisar!

Vinkväll

Ja, som sagt. Synd att låta kroppen vara utan alkohol för länge... Blev idag inbjuden till en liten vinkväll hos Gumman. Låter väldans trevligt och efter många om och men (jag blev så akut trött och hängig ett tag) har jag bestämt mig för att åka dit. Piggnade till efter maten och snart ska jag ta mig en dusch så då blir det nog ännu bättre.
Frågan är om jag har något gott vin att ta med mig. Måste nog inventera de få flaskor som står i hyllan.

Det ösregnar, men jag tar nog med regnkläderna och förbereder mig på att knalla hem ikväll. Överambitiöst med taxi. Och för en gångs skull känner jag mig fasiken lite halvfattig, på riktigt.
Kollade om Maggan skulle med, men dom firar ju 3-årig bröllopsdag och skulle äta gott och mysa. Jovisst, jag och min kära make har ju oxå haft 3-årig bröllopsdag nyligen, men den passerade mer eller mindre obemärkt förbi. Vi konstaterade i alla fall att den existerade... Lite uppryckning till nästa år kanske.

"Allt för byn"-audition var ju igår. Jag vet 7 av 10 (inkl. Per B och Robban) som är antagna, men det saknas fortfarande 3 karlar. Ska bli intressant att höra "slutresultatet". Snygg-Emil är i alla fall med och bara det är väl värt att försöka fixa TV3 på nåt vis :-)

Nä, hur var det nu. Checka vinflarrorna och sen in i duschen. Ingen bild idag. Skulle väl ha varit mig i duschen då... men det får bli en annan gång (inte).

Kramisar!

Snacka om att rensa....

Ja, hur var det nu... Hur tekniksk är jag egentligen??? Eller frågan är väl snarare hur jävla smart är jag? Tänkte vara smart och rensa i blogg-bilderna, men det resulterade tydligen i att samtliga bilder försvann. Även från bloggsidan alltså. Jääääädrans skit!

Någon som saknar någon speciell bild så får ni mejla mig och se bilden. Orkar bara inte fixa detta i bloggen. Och vet inte heller hur man gör.

Nu ska jag nog inte leka tekniker, rensare, eller vad man nu kan kalla det, på ett tag...

Lovar att fixa nya, fräscha bilder i nya blogghistorier!

Kram på er, och sorry för min klantighet....

Mobilglädje

Ja, nu hux flux verkar det som att jag lyckas ladda ur bilderna ur mobilen och även lägga in musik i den. Fantastiskt så teknisk jag känner mig. Väntar bara på The Ark-plattan nu. Den är restad och verkar dröja tyvärr.

Premiäranvände mina nya, assnygga dojor idag. Och vad händer? Jo, nu har jag jordens skavsår på ena tån. Attans oxå! Undrar om man kan ha plåster på tårna tills skorna är "ingådda". Annars vette sjutton, då får jag väl rama in dom och hänga dom på väggen. Vore rätt trist förstås!

Var en snabbsväng till M & M på kvällskvisten. Fick ett glas jättegod cider (varför låta all alkohol någonsin dunsta ur kroppen??). Har ju fortfarande semester en vecka, så drinka kan man ju göra utan dåligt samvete. Som Andrea sa om ledighet; "lördag hela veckan!". Ja, alltså hon sa det inte i sammanhanget - dricka alkohol. Ville bara förtydliga det!

Har äntligen tagit ett välbehövligt bad. Läste ett par sidor i boken i badkaret. Så skönt att ligga där i hett vatten och bara må gott!

Undrar vad man ska hitta på i morgon då? Kim jobbar så jag och barnen får roa oss själva. Tack och lov är det färdigbadat i Stugun på ett tag.

Här kommer en liten gåta. Ledtråd: Varelserna befann sig på Kaffestugan i fredagskväll. (Jag är NU fullt medveten om att det finns ett "knäppa-kort-i-mörkret-läge" på telefonen. Tyvärr visste jag inte det då...)

183668-1


Färdigbloggat för denna gång!
kramisar!

Ponnyridning på marknadsdagen

183668-3


Här är Nellie och Primella. Gratis ponnyridning vid Ica Hammarstrand. Tack för det ICA!

183668-4


Och Tuvalisa på 50 kronors ponnyridningen. Alltså, 100 spänn för båda barnen--- Helt sjukt, men vad gör man inte...

Skrivtorka

...känns det som jag har. Eller kanske ovanligt tomt i hjärnan helt enkelt. Finns mycket att skriva om, men jag vet inte hur jag ska få ut det på bästa sätt.

I går blev det några pilsner här hemma innan Kaffestugan. Men förfest är nog helt fel ord. Jag, Malin och Kim satt och löste korsord (!) och fasades över hur äcklig groggen var (vodka och grape tonic... inte att rekommendera direkt).
Ann-Britt P kom och hälsade på. Henne har man ju inte sett på flera år!!! Vi traskade ner på byn och satte oss vid ett bord på Kaffestugan. Kvällen var riktigt trevlig och det bidde en hel del Xider. Lyckades snacka lite engelska oxå med två polack-bröder. Eller rättare sagt, en av bröderna kunde ingen engelska. Tydligen betyder "åsa" (eller "assa") på polska nåt i stil med att man blir biten av en mygga eller nåt. Ja, jag är ju lite bitsk emellanåt...

Försöker installera nåt jädrans program så att man kan föra över bilderna från mobilen till datorn. Och eftersom jag är så otroligt teknisk så går det jättebra. INTE! Måste nog be att någon som är lite smartare kikar på detta vid tillfälle...

Ikväll hade vi familjen Leijon på middag. Grillade fläskfilé och karré. Serverades med råstekt potatis, såser och en god grönsallad. Inte fy skam! Och så klart efterrätt. Glass. Vet inte men det verkar som att Malin motionerar medans jag äter efterrätter... Låter inte helt bra va'? (För min del alltså!)

En vecka kvar av första omgången ledighet. Känns inte så betungande att jobba 2 veckor eftersom jag ska vara ledig ytterligare 3 veckor sen. Hoppas det blir schysst väder på ledigheten så att man kan åka och bada med barnen.(Falukorven lär väl tyvärr hänga med oxå. Efterhängsen typ!)

Nu undrar jag om jag ska läsa lite i "Män som hatar kvinnor", Stig Larsson, eller lägga mig raklång och glo på dumburken...

See U !

Hammarstrands marknad

Hur varmt som helst till en början. Sen kom det en rejäl skur. Vi satt under parasollerna på Kaffestugan med en öl och det var rätt ok trots allt. Visst bidde man lite småblöt, men jag ligger inte i farozonen för att smälta i alla fall!

Massor med folk! Tyvärr var inte Centralgatan avstängd, men det funkade ju ändå.

Det var ett litet tivoli (jag hade förstås glömt gratisbiljetterna hemma), hoppborg, ponnyridning, m.m. Tuvalisa ångade av värme när hon hoppat färdigt i hoppborgen. Efter en repa på byn så blev det som sagt en öl på Kaffestugan. Inte helt fel.

I kväll blir det nog några öl till där. Fredde, Snygg-Emil, m fl ska spela där. Kan bli skoj. Måste kanske ringa till Malin och tala om att jag ska dit. Var lite tveksam ett tag.

Hastköpte en top av en sån där med stånd.. ja, alltså stånd på torget... ja, med kläder.. Äh, va fan, ni fattar vad jag menar!

Barnen är aströtta redan. Lär inte bli svårt att natta dom ikväll. Så jag kan gå och dricka öl med gott samvete.

Tuvalisa gjorde sista simskoledagen idag. Tre märken blev det. Baddaren gul och blå samt sköldpaddan. Såååå skönt att inte behöva åka till Stugun igen på ett tag!

Var förresten på ankrace igår. Jag har ju aldrig varit på det förut. Konstigt, det har ju varit flera år ju. Vann förstås ingenting. Men jag har ju inte tur i spel, det vet jag ju redan.

Nä nu är det middagsdax.


Kram så länge!

Söta barn!

183668-11

Tuvalisa och söta Saga gungar på altanen.

183668-12

Saga, Tuvalisa & Nellie har hittat utklädningskläder!

183668-3

Nellie i guldskjorta och hatt. Puss!


Ja, igår hade vi middag med Pernilla och Saga, Susanne, Malin, Robert och Wille samt Mimmi. Mycket trevligt! Det bidde whiskey-kyckling, jasminris och sallad. Smarrigt värre. Och rödvin förstås. Barnen var uppe länge och det var inte helt lätt att väcka Nellie i morse när vi skulle till simskolan.
Bara 2 dagar kvar med åkandet till Stugun. Skönt.

Efter simningen i dag for vi vidare till stan. Kim var oxå med eftersom vi skulle till barnkliniken i stan för att träffa doktor och ta blodprov på Brellan. Vi hade förberett och satt embla-plåster i båda armvecken på henne. Det gick riktigt bra med blodprovet, fast det rann dåligt och systern måste liksom "jokla på" med nålen för att det skulle komma tillräckligt med blod. Nellie tyckte att det var otäckt och att det gjorde ont, men i det stora hela gick det jättebra. Vi är alla nöjda att det nu är över. Får se vad svaret säger. Vi skulle även få ny tid för pricktest på pälsdjur, pollen, äpple och kanske nåt mera. Inte så kul att hon troligen är allergisk, men samtidigt kunde det ju vara mycket värre förstås.

I morgon är det ankrace i Ammer. Kanske man ska åka dit. Har ju en lott. Tänk om man skulle dra hem storkovan (18000 kr)...

Nellie har flera gånger pinkat i sängen på tidiga natten och i går ställde jag alarmet på mobilen för att vakna och pinka henne. Dessvärre var jag helt väck (måste berott på rödvinet) och Kim lyckades inte stänga av alarmet som började låta kl 00:30. Däremot lyckades han snooza varje gång han tryckte på telefonen vilket resulterade i att larmet ljöd var 10:e minut. Så höll det på alldeles för länge. Nellie hann även pinka i sängen oxå... När Kim äntligen stängt av mobillarmet och precis nästan somnat, så kom Tuva in. Man kan väl säga att Kim har varit lyckligare än då...

Nä, nu känns ögonen väldigt trötta så jag ska nog göra kväll.
Godnatt kära vänner!

Vilda hästar i huset

Det är precis vad jag har nu. Tuvalisa, Alva och Nellie springer omkring och frustar och gnäggar som galningar. Utfordrade dom med en morot var i hopp om att det blir lite lugnare en stund. Själv är jag fortfarande galet trött. Om det beror på lördagen eller vädret vet jag inte. Tråkigt väder, det regnar och är kallt. Endast 11 grader.
Nellie tänkte gå ut och bada i poolen i förmiddags, men jag lyckades hejda henne...

Skulle kanske ha hängt tvätten... Ja, lika bra det. Och stoppa i en ny omgång. Så gör man nån nytta idag...

Astrevlig fest!

Det var super-duper trevligt igår. Tjejerna hade verkligen lyckats fixa det galant. Mingelmiddag, billig bar, barhäng ute under partytält, natt-hamburgare (ååå, så gott det var!) m.m.
Massor med trevligt folk, (man surrade så mycket att man nästan är hes idag) och bra musik. Patriks Combo är så himla roliga och förstås duktiga att spela. Sen var det diverse på scenen. Lelle-skrälle, Snygg-Emil, Suspicious Leftovers, Kristin Höög, Lena Ljung-Falk, m fl.
Drack en gin och tonic, annars höll jag mig till öl hela kvällen och det funkade hur bra som helst. Jag blev alltså inte berusad till apstadiet utan hade en fin nivå (i mitt tycke alltså) hela kvällen!

En del röjjande vid scenen bidde det oxå såklart. Vet inte vad som hände riktigt men jag dansade visst styrdans med stackers Niclas. Jag menar, styrdans och jag är ju inte helt goda vänner direkt. Framåt kvällen var det mååånga som styrdansade. Bättre styrdans än rattfylla?! (Uh, den var dålig....)

Kom hem vid halv tre, tre tiden. Pyntade barnvakten (självklart de utlovade 600 kronorna) och lyckades borsta tänderna men inte tvätta av sminket. Faktum är att jag inte hade en tanke på nåt smink, förrän i morse när jag tittade mig i spegeln. Guldglitter lite här och där, kajal som hamnat ungefär 2 cm för långt ner, osv. Antar att det även händer andra ibland...

I dag gör jag inte många knop. Är helt sjukt trött, fast vi sov till 9 (alla utom Tuvalisa). Har dormat av i soffan lite då och då. Kim har däremot hittat energi någonstans (måste kolla med honom sen vart det finns) och är ute och grejar med plattor på grusgången. Projekt, projekt, alltid nåt på g.

Nu blev jag trött igen och måste nog inta lodrätt läge en stund.... Hinner nog inte kolla med Kim var energin fanns.... Kan det vara i chipsskålen månne?? (Håll käften falukorven!!!)

Vaddå gåstavar?


Härliga dagar

Att vara ledig är riktigt skönt, även om jag stortrivs med mitt yrke så är det förbannat skönt att vara ledig. Idag efter simskolan åkte vi och handlade inför middagen. Bestämde mig för att bjussa Anders på middag igen. Han är ju trevligt sällskap och förhoppningsvis tycker han att det är trevligare att käka med lite sällskap (även om det ibland är lite kaotiskt med barn som gallskriker, osv. Det bidde fläskfilégryta med potatismos. Tuvalisas kompis, Angelica, var här och åt oxå. Tyvärr tyckte inte barnen om maten, men det kan ju vara en tillfällig "trend" att tycka så... oavsett vad det är. Vi vuxna tyckte i alla fall att det var riktigt gott! Lyckades tömma vindunken oxå. Fast det var ärligt talat inte mycket kvar i den redan när vi började. Kanske lika bra det...
Hade bakat en kladdkaka till efterrätt som vi avnjöt med vispad grädde och jordgubbar. Mmmm!
Angelicas mamma var hit och fikade på eftermiddagen och lyckades även tajma kladdkakan på kvällen. Mycket trevligt att träffa henne, tyvärr blir det alldeles för sällan.

Malla och Wille kikade förbi oxå. Malla hade varit och plockat sten till mig. Rejäla bumlingar och hon kom med en hel kasse. Oxå ett sätt att styrketräna på. Tanken är att jag ska måla stenarna och skriva lite text på dom. När jag får tid... (Någon gång på 2012-talet kanske..?)

När jag stod och diskade idag så fick jag en sån där "fan-va-fint-att-vara-ledig-och-bara-må-gott-och-träffa-mysiga-människor"-känsla. Jodå,jag trivs bra med mina jobbarkompisar oxå, men man hinner väl inte riktigt umgås och må gott tillsammans.

I morgon är stora festen. Håller allla tuttar... tummar i världen för att det inte ska regna. Det lär kunna bli lite kyligt och det där med att gå naken har jag uteslutit. Det blir nog min "gamla" turkosa tunika och en vit college-munkjacka. Och jeans. Då trivs jag bäst. Men vad jag ska ha på fötterna är fortfarande en gåta. Mina nya, jättedyra skor (som förmodligen är orsaken till att jag har endast 79 kronor kvar på kontot) är väl ingen hit att ha på Qul-i-backen. Det kan ju bli lite geggigt och så. Får väl ta mina assnygga gummistövlar eller nåt. Gräsklippet som sitter fastkletat på dom kan man ju låtsas vara ett hippt detaljmönster...?!
Det lär komma ca 300-400 pers på festen. Tur man inte har torgskräck!

Måste ha fått hjärnsläpp när jag messade barnvakten idag. För att gardera mig för att det inte skulle bli alltför dyrt så kollade jag om det var ok med ett "fast pris" på 600 kronor för hela kvällen. Men hallå???? Visserligen börjar det redan 16:30, men för att uppfylla summan jag sa så måste vi vara borta till 4 på morgonen.... Nåväl, jag får väl nämna till henne att det kanske inte riktigt var så smart. Självklart ska hon få sina stålar, men nästa gång ska jag försöka tänka till lite bättre.... (och kanske ta en eller två mattekurser...)

Nä, nu ska jag lägga mig och fisa i soffan en stund och se fram emot sovmorgonen i morgon. Ska bli skönt som fan att inte behöva åka till Sugun... Eh... jag menar Stugun....


Varmt, varmt, varmt....

Jösses så varmt det har varit idag. Trodde ett tag att det skulle komma lite regn och åska. Det droppade visserligen lite från himlen en sväng, men inte var det mycket. T o m jag har doppat mig i poolen idag. Den höll ca 20 grader och det var rätt skönt att få svalka sig lite. Den börjar dock bli lite sunkig och det är nog dax för lite nyttigt klor igen. Det blir ju en del gräs i eftersom alla små fötter springer ungefär 400 gånger upp och ner vid varje badtillfälle...
Tittade, och drömde, i en sån där "villa tidning" på en annons om riktiga pooler. Tänk ett soldäck i trä och inbyggd pool i den.... Jodå... Dröm på bara! Och vänta tills stålarna ramlar ner från himlen, för att skita pengar har jag gett upp nu. Verkar hopplöst faktiskt. (Måste vara en skröna...!!)

I morgon kväll kommer Holken 1-folket hem. Herregud så länge dom varit borta. Och dom kommer på kvällen. Om det är mörkt ute lär man antagligen inte se dom alls, eftersom dom haft SOL, SOL och åter SOL på sin semester. Man får väl kika efter ett leende så kanske tänderna visar vart dom är.

Träffade Bubbe m barnen, Jenny och Roland idag. Var över med två bullpåsar till farmor och farfar. Det lär ju kunna gå lite bullar nu med alla gäster. Åsså kanske vi kikar dit på en fika oxå...

I morgon är det tänkt att jag och Malla ska ut och gå stavgång. He, he, låter ju intressant. Kroppen lär väl få en "äh-va-fan-ska-jag-röra-på-mig-?" chock. Man önskar att falukorven (min egen) skulle be en bön att bli stroganoff eller nåt istället för att hänga på mig hela dagarna. Jävla parasit!

Sista dagen till Stugun i morron, för den här veckan. Fr o m då får inga föräldrar vara med inne i simhallen. Fast det är endast ett fåtal som stått ut i bastuvärmen i alla fall. Undrar vad Nellie och jag ska hitta på för att fördriva en timme i Stugun... Har dom nåt fik tro? En latte sitter ju aldrig fel (nu jublar falukorven igen... vad är det med den??)

Må gott och ät päron !


Stadstur

2:a dagen på simskolan. Det var över 35 grader varmt i själva simhallen. Det var rena andnöden där inne, åtminstone om man inte var i vattnet. Helt sjukt varmt! Hoppas att det blir bättre.... Efter simlektionen drog vi vidare till Östersund. Där träffade vi Malla och Wille. Började med att käka kinamat på Asian Wok. Smarrigt som vanligt.
Det bidde lite shopping oxå förstås. Tuvalisa fick påfyllning i sin garderob. Behövs verkligen eftersom hon helt plötsligt växt ur allting. Å då menar jag allting. Hux flux bara! Hittade en hel hög med kläder på rea på Lindex.
Själv shoppade jag en kortärmad blus på BikBok OCH framför allt; dojjorna jag tidigare nämnt i bloggen. Ett par Replay-sandaler med hög klack. Dom har jag suktat efter läääänge och idag provade jag dom. Kändes bra så det var inget att tveka på. Tyvärr var väl inte priset direkt lockande, men va fan.... Ursnygga är dom !!!!

Ikväll var Anders förbi med vovvarna en sväng. Dom fick vara här medans han och "Crocodile-Jason" var ner och käkade på Kaffestugan. Elvis var helt galen! Skällde på allt som rörde sig utanför tomten. Jag provade att ha honom inne istället, men då bara gnällde han hela tiden. Att säga till honom hjälpte ungefär 2 sekunder... En kaxig liten varelse det där... Barnen lyckades till slut somna, men vaknade förstås av hundskallen. (Hundskallen? Hundhuvudet?)
Kim, som varit och fraktat lite grejer, tog med vovvarna ut på en liten sväng så då somnade barnen igen.
Moa verkade tröttna hon oxå för hon gick in och la sig raklång i hallen och sov. Nåväl, han är ju himla söt och go' emellanåt... :-)

På lördag är festen och jag hittade tyvärr inget att ha på mig... Träffade Gumman på stan och det verkade som om hon inte heller visste vad hon skulle klä sig i. Vi funderade ett tag på att gå nakna, men det är väl ingen större hit. Dels blir det nog rätt kallt och sen, ja ni vet... med tanke på förra inlägget.... m.m!
Barnen verkligen längtar efter sin barnvakt. Verkar inte sörja för fem öre att dom inte får gå på festen eftersom "det är mycket roligare att vara med Mikaela!". Det känns ju bra att dom trivs så himla bra med henne.

Nu ska jag hasta upp och se om jag hinner se vädret på 4:an. Hoppas på sol på lördag!

Piss... oj, nu blev det verkligen fel... Puss och kram, ska det vara!



Snygga tuttar?

Ja en del verkar ha dom kvar. Tuttar som pekar uppåt fortfarande. En annan verkar ha brö'n som letar mask inför en fisketur eller nåt... Å andra sidan har man väl andra kvaliteter hoppas jag. Kanske nån som tycker att jag är snäll ibland, att jag säger nåt bra, eller nåt... (JOOOO, nåt bra finns det väl???)
Nu syftar jag på dom som vågar sola top-less fortfarande. Jag törs väl kanske oxå, om magen inte hade tagit större utrymme än tuttarna liksom... Jo, man skulle väl ha rört på sig lite mera. Någon som kan engagera mig att träna lite????

I dag var Tuvalisa på sin första simskole-lektion. Iskallt i vattnet och som en bastu upp (där vi stackars svettiga föräldrar satt...). Nellie var med och det funkade rätt bra, förutom att hon oxå höll på att svettas ihjäl. Tuva var alldeles blå om läpparna och skakade innan lektionen var slut. Hoppas det är lite bättre i morgon.

Idag var vi oxå med en sommarpresent till fritidsfröknarna. Vad jag förstår så får ALDRIG dom någon present av barnen. Då är det väl på tiden? Köpte en ask med te och marmelad på Nettans hälsobutik på byn. Även om det inte är så märkvärdigt så är det väl tanken som räknas.

Anders var här och vågade livet i dag. Ny middagsrätt. Han överlevde. (Tack och lov!) Det blev strimlad lövbiff med diverse gojs. Vitlök, sambal oelek, hoisinsås, ingefära,m.m. åsså nudlar till. Rätt ok.

24 grader i luften. Ca 18 i poolen. Barnen har badat i poolen idag igen. Kallt! Men dom verkar tycka att det är helt ok...

Nu tycker jag faktiskt att det är dax för "franska-rivierans-guldgossar" ( och tjejer) att komma hem. Dom har varit bort vääääldigt länge nu och vi längtar faktiskt efter dom!!!!

Nä, nu ska jag gå och kolla på Morden i Midsommer (är det några kvar i den stackars byn egentligen??).

kramisar!


22-23 grader

Helt ok första dag på semestern. Det är fortfarande rätt varmt och barnen har bestämt sig för att bada i poolen. Den håller för närvarande 17 grader, vilket kan tyckas vara i kallaste laget. Och om man är rädd om sina trumhinnor så gör man som jag. Går ner i källaren för att blogga och slå dövörat till. (Undrar om grannarna har några öronproppar? Kanske ska sponsra dom...)

Idag tog vi tjejer lite sovmorgon ända till 8. Vid kaffedags kikade Anders in lite försynt ifall vi inte skulle vara vakna. Ingen risk! Han behövde låna datorn och då kollade han även fotot på sina barn när de åker parachute (?). En annan skulle nog inte våga....

Sen bidde det en tur till Bispgården. Först fiket, jättefint. Barnen fick bakad potatis med röra, som tyvärr inte gick hem. Jag åt en god sallad men massa smaskens. Vidare till Handelsträdgården. Märks att man är ute lite sent för där var det inte många själar. Nu står det i alla fall en "balja" med lite blommor i på altanen. Riktigt fint. Nu fattas bara resten för att göra det mysigt...

Nä, man ska nog upp och kolla om Kim lever fortfarande eller om han åtminstone har blivit hörselskadad av de galna barnen.

Kram så länge!


Dudde och hund

183668-9


För alla er som aldrig någonsin sett de beryktade "dudde och hund". Ständiga följeslagare till min lilla Nellie!

Pusta ut

Idag har jag farit som ett yrväder i den kvava luften och städat i barnens lekrum. Huvvaligen hur där såg ut, och jag passade på att rensa lite i alla grejer. Finns dock en hel del kvar som säkert är onödigt.

Kim berättade att när de fikade i morse (själv låg jag och trynade) så doppade Tuva sin macka i O'boyen. Då sa Nellie; "-Du ska inte göra så där för då kommer pappa att säga - Å fy fan!".... Hmmm, är det verkligen så?

Barnen är aströtta. Dom tror nog att klockan är mera än den egentligen är (nu 17:57). Det blir nog tidig kväll. Jag har försett dom med lite kvällsmacka så nu är det lite lugnt en stund. Nu hör jag hur någon brer en hårdbrödmacka i köket...  Kvällshunger!

Vovvarna ligger utslagna på altanen. Dom kanske blir trötta av det kvalmiga vädret. Så söta så...

Undrar vad jag och barnen ska hitta på i morgon tro. Inga planer, men jag vet att Tuva är väldigt sugen på den varma chokladen som finns på jobbet. Men man ska väl hålla sig därifrån åtminstone första semesterdagen va'?
På tisdag och ytterligare nio dagar vet vi hur förmiddagarna ska fördrivas i alla fall. Tuva börjar på simskolan i Stugun. Nån dag åker vi säkert vidare in till stan. Man är ju nästan ändå där redan.

Nä, nu ska jag sätta mig i soffan och kolla lite på barnprogram innan det är dags att borsta tänderna på de trötta barnen.

Ja just ja, kan meddela att det gick hur bra som helst för Nellie utan blöja i natt. Hoppas trenden håller i sig...

Kram så länge!