Photos from yesterday=)

Måste dela med mig av bilder från gårdagen. Tusen miljoner tack till Sofia Bergvall som fotar så fint och dessutom delar med sig av bilderna!!!Uppvärmning och "nertaggning"..... Både och är nödvändigt före tävlingen när man heter Basilisco....

  

Här jobbar vi på att varva ner.....             Fick lite sällskap av Tuvis en stund.

   

  Jag lyckades komma ihåg programmet!

RESULTATET:

     Klubbmästare i dressyr 2010, stor häst.

Vackre Basilisco!!!!
Klubbmästare i dressyr 2010


Japp! Hon heter Åsa Roos! Yes! Knep titeln idag som Klubbmästare 2010 stor häst.

I går genrepade jag och Tuvis och man kan ju säga att det gick helt åt h-vete. Basse var helt galen och brallade hej-vilt. Efter galopp fick jag nästan rida honom rakt in i väggen för att han skulle fatta att han skulle sakta ner.
Och i dag, på uppvärmingen, så var han som en bomb! Ett tag trodde jag att han hette "TNT" !!!!! Helt galen!
Men efter lite galopparbete så lugnade han ner sig och blev riktigt trevlig.

Så blev det dax för LC:1. Alla ponnysarna först. Tuvis var inte med för hon satsade på LB:1 istället. (Både hon och jag tyckte att LB:1-programmet kändes enklare att lära sig)

Min ritt blev helt ok. En rejäl miss vid galoppfattningen dock, men vi red tillräckligt bra för att knipa 2:a platsen! Och hon som vann tävlade inte för klubben - alltså bidde jag KLUBBMÄSTARE !!!
Hoppas att jag får foto snart så ska ni få se på nåt snyggt!!! =)

Nä, nu ska vi iväg en sväng.... Puss!

.

4 timmar praktikant...

Jodå, idag har man praktiserat ridlärar-yrket igen. Antar att jag skulle ha behövt en handledare om det skulle ha varit något seriöst, men....
Klockan 16 ringer det på telefonen och jag blir tillfrågad att hålla lektionerna ikväll. Ulla måste åka iväg med Bejjan till kliniken i Sundsvall:(
Så jag ilade iväg. Fanns på plats ganska precis 16:30 (då första lektionen började). Man kan inte påstå att jag hade någon tid att förbereda någon lektion så det var improvisering till 110%. Det var dressyr och det är ju ändå lättare att stå på backen och gapa istället för att prestera själv till häst=)

Det bidde 4 timmar i sträck i ridhuset. Förutom att jag kastade i mig en matlåda (ja, inte själva lådan då...) i all hast. Känns nästan inte som att jag har svalt det ordentligt ännu...

Annelie var så himla snäll och mockade åt våra hästar. Annars hade jag nog inte varit hemma än. Jag har knappt hunnit ens pussa på Basse, men han såg ut att må gott ändå=)

Nä nu ska jag hoppa i badet! Häääärligt!!!!

.

Mardröm

Inatt drömde jag att Basse hade jätteproblem med sina bakknän. Han kunde knappt gå. Det var ett riktigt allvarlig tillstånd och jag grät som en gris i drömmen. En av personalen var närvarande i drömmen - så när hon ringde PÅ RIKTIGT tidigt i morse kändes det verkligen skumt och olustigt.

Tack och lov var det inget allvarligare, och det gällde inte heller Basse.....

Men fy så läskigt det kan bli....

.

Santa Fe

Verkar vara en rätt ok bil faktiskt....
Med rätt körkort är det nog en superbil att dra hästfinka med!

Jag undrar jag.......


WOW!

En uppdatering?! Det är inte så ofta det händer numera. Vet faktiskt inte riktigt varför, men antagligen är det inte priorieterat i min tidsplanering helt enkelt.

Vad händer då? Tja.... vad sägs om HÄST, HÄST, HÄST åsså lite mer HÄST...!
Kör en hoppträningskurs för Nina Wengelin. Tokskoj! Basse är ju värsta hoppehästen (kanske hört den förut..?). Tuvis och jag tog ju personligt rekord för någon vecka sedan då vi hoppade 1,05 med våra kusar.
Nu har jag faktiskt slagit det, till Tuvas besvikelse... (men jag är ju faktiskt några år äldre och måste passa på innan det är för sent...). Så jag och Basse hoppade häromdagen 1,12 ! Inte illa pinkat va'?!

På klubben är det oxå träning för våra lokala "kändisar". Deras 4:e lektion var igår. Och den första avfallningen kom. Där kan man snacka om att tugga grus! Hoppas verkligen att Eva är ok, trots markkänningen. Efter hinder var hon på väg åt ett håll och Pompe-ponnyn ett annat. Alltså delade ekipaget på sig...

Time-Janne var grym! Han susade fram i galopp och hoppade hinder som om han aldrig gjort annat! Coolt!

Nä, nu är det lunch. Kanske återkommer lite senare...

.

Puckat!

Vilken syn som mötte oss på arbetsplatsen idag:(
Det har varit någon/några här och försökt (betoning på "försökt"!) stjäla saker. Grejer är förstörda och några grejer har dom faktiskt lyckats få med sig....

Någon av stackarna (eller hur....) har tappat sina stickade vantar här oxå. Huvva...Nu kanske den fryser om sina sönderskurna fingrar...? För skurit sig har någon gjort rejält. Men det kan inte ha varit så farligt eftersom den klåfingriga tjuven har varit i varenda låda, pillat på alla stolar, tagit i dörrar, m.m och lämnat äckliga blodspår överallt!!!
Tack och lov finns det såna som jobbar med att ta bort sånt där. En av dom är här nu.

Fy attan så äckligt!

Må dom blodiga klåfingrarna ruttna och ramla av.....!

.