Pust...

Åh, tänk om maj vore över ändå.... Inte för att jag vill gå miste om våren, men för att jag skulle vilja haft vårt hem klart!

Det händer nog saker på övervåningen, men jag fattar ju inte så mycket av det där så det ser inte alls mycket ut för världen.
Var till huset och kikade idag och det skulle jag nog inte ha gjort.... Det ser ut som katastrof!

Man får hoppas att vi har ork, tid och kraft att fixa till vårt hus så att det blir som vi hoppas. Det känns dock som om det är ganska lång väg dit. Och dyr.....

Äsch, antar att jag är övertrött (som jag varit senaste dagarna) så det bästa är nog att gå och knoppa och ta nya tag i morgon....
Förresten, det blev nästan fem timmar i stallet idag. Inte helt önskvärt, men först var det möte där vi stämde av lite efter tävlingen i helgen. I stort kan vi konstatera att det blev riktigt bra! Vi gör helt enkelt bra tävlingar! =)

Sen mockade jag och fixade. Hann faktiskt borsta min egen häst idag. Annars är han helt försummad, stackarn.... Det blir förhoppningsvis nya tag efter klinikesöket på torsdag. Då får jag ju i alla fall veta vad som gäller.

Till sist höll jag en liten ridlektion för Tuva på Crux och Linda på Rolo. Dom var så duktiga så!
Nä, nu blir det godnatt! Klockan är bara strax över 21 men jag är som en död sill!!!!Härlig fredag!

Idag har det varit en skitbra dag!
Började med att vara på jobbet strax före kl.7. Hade glömt koden för att ta mig in och det var i och för sig inte så himla bra.... Men bättre var att en kollega redan var där och kunde öppna åt mig:)

På förmiddagen fick jag ett mejl som gav självkänslan en härlig boost! 

Och ett par jobbsamtal gjorde att jag växte lite till (nä - det syns inte!!!).

Så man var ju bara tvungen att göra ett inlägg på Fejjan att man kände sig som en KUNG!!!! Och vad blev det för kommentarer tro? Jo, "är du full?".... =) Ha,ha,ha!

Väl hemma var det till att ta med sig 120 packade påsar + 35 opackade påsar + innehåll till påsarna. De skulle till stallet inför tävlingarna i helgen. När jag och Nellie sitter på golvet och sliter så ringer det på dörren.
Där står en av framtidens OS-ryttare (jodå, jag är säker på det!!!!) och lämnar över detta:Gissa om man blev glad och varm i hjärtat!

Och gissa vad jag och Nellie jublade när vi öppnade lådan.... Kan tro att ni blir avis!!!!
Har faktiskt aldrig sett så fina cupcakes!Nåväl, klockan tickade på och jag ringde ner och beställde middag på Kaffestugan. Den hämtade vi upp när vi åkte till stallet.

Väl där var det full aktivitet! Så många som ställt upp för att fixa inför helgens tävlingar. Min gubbe hade visst varit där ett tag redan:)

Det var mockat i boxarna redan och jag och Nellie satte igång att packa alla påsarna färdigt. Välkomstpåsar med godis, äpple, lite småsaker, reklam och program. Snacka om att det är häftigt att vi gör så snygga program!
Nellie slet som bara den och jag hade fullt sjå med att ställa fram innehållet till påsarna när det höll på att ta slut. 155 påsar blev det!

Några byggde banan, några byggde framhoppningen, nån sladdade, osv.
Och några satte upp tältet! Tyvärr stod Ullis bil i vägen... Ha, ha, ha!Vi var många som garvade. Vet inte om bilägaren själv tyckte att det var så kul just då:) När tältet flyttades så hade det samlats vatten i taket och gissa var det hamnade? Jo, på Ulrika! 
Nåja, jag tyckte det var kul i alla fall.... (Eller hur Ulrika...?)

Det var riktigt trevligt med all aktivitet ikväll. Och det är tur att det finns resurser!Nä, nu är det nog dax att krypa till kojs och köra lite Wordfeud innan jag somnar. I morgon blir det tidig morgon och en hektisk dag!Övervåningen

Jaha, det ser inte så mycket ut för världen ännu. Men det händer ändå saker på övervåningen i vårt nya hus.

Så här ser det ut just nu....
Hmmmmm..... Men det blir bra - sen !!!!!

Köket beställdes i söndags. Och i morgon drar nog Kimpa och köper golv....
Vilket projekt!
On our way

Lunch på BigBoy i Sundsvall....
En bra bit kvar. Kan meddela att komforten i mitten bak på Skodan får INTE full poäng av mig.....


Hoppsession!

Det bidde hoppträning för Maria ikväll. Bra väder, men det blev kallt som tusan när man stod stilla. Brrrr!

Vi hade med kameran och jag fick ta ett par bilder - sen skulle Nellie vara fotograf!
Ryttaren kom inte riktigt med på alla bilder, men dom blev ju som fräna ändå=)

Vilken fantastisk ponny att hoppa! Idag var han i ett par gånger när han kom lite för nära på räcket, men han hoppade som en gud! Tuvis är skitnöjd förstås=)Fina, fina ponny!!!!! 

Finns lite jobb att göra....!

Jaha, då är projekt "Husrenovering" i gång! Spännande och dyrt! =)

Naturligtvis vill man gärna följa arbetet och Kim utrustades med en kamera när första jobbdagen skulle börja. Kim jobbar ju som vanligt så vi har hantverkare på plats.

Här är ett par bilder från övervåningen, där arbetet har påbörjats!


Så finns det en "inne-balkong" (?). Den ska vi göra två rum av istället för att sitta inne och tro att vi är ute=)Ja, det finns en del att pyssla med!
Det känns otroligt spännande att följa det här arbetet. Förhoppningsvis kan ni oxå göra det=)Sundsvall igen

Bidde en tur till Sundsvall igen. Vi bara måste ju kolla IKEA-kök oxå. Hittade ett kök (Abstrakt) som var jättefint! Och jag kan tro att priset är riktigt bra jämfört med andra köksmärken. Men vi ska i alla fall kolla in de två andra förslag som är på gång!

Jag och barnen orkade inte vänta på köksritningen som skulle upprättas a' la IKEA-vis, så vi drog och käkade lunch. Jag och Tuvis tog kyckling m pommes. Nellie fick barnpastan som kostade hela 5 kronor!!!! Och mätt blev hon. Helt otroligt. Vi käkade lunch, inkl. dricka + glass + en kaffe. Allt för 148 kr. Fantastiskt!Efter IKEA åkte vi till Drakborgen. Fast jag tog bilen och gjorde en liten repris på Hööks=)
Tänkte byta Nova-bettet som jag köpt eftersom det var för litet. Men då fanns inte rätt storlek. Så jag gick runt lite i butiken och NATURLIGTVIS fann jag lite annat smått och gott....

Köpte bl a ett nytt tävlingsschabrak till Tuvis. Inte prio 1, men jävligt snyggt!
Jag provade även ett par HV Polo ridbrallor som var assnygga. Var lite småsladdriga, men bra i midjan. Nåja, det tål att tänkas på=)


Hade själv gärna haft ett. Basse skulle vara superfin i det, men han är ju inte igång ännu för tävling så det får bli lill-fisen som får vara snygg!=)

Sen åkte jag upp till Drakborgen jag oxå. Dit åker vi inte igen!
Först kostade det 120 kr per barn i inträde. Visst.... Men väl därinne var det flera saker (de roligaste!) som kostade mera pengar att göra. Typ, köra liten bil en pytteliten stund = 10 kr. Spela "hockeyspel" = 10 kr.
Åka sån där helikopter som står på affärer = 10 kr.  Gissa om man skulle kunna bli totalt ruinerad om man inte kan hejda sina barn.
Och fikat var inte kul heller. Så äckligt kaffe att det blev odrucket! Och allting var dyrt förstås:(
Nä, nästa gång får det bli Boda Borg! Då vet vi att det är valuta för pengarna i alla fall!

Det var väl möjligen den här jag hade kunna tänkt mig att leka på en stund.... Men nä, det fick vara. 
Nellie var väldigt sugen på att betala pengar för att åka...  Va? När det finns en nästan likadan hemma???

I bilen hem var det två som somnade. Antar att det är jobbigt att vara på Drakborg....

Wordfeud...

Igår fick jag en introduktion i Wordfeud.
Antar att jag är en av de sista människorna på planeten Tellus som ännu inte varit fast i Wordfeud-världen....

Bättre sent än aldrig?

Så om någon vill känna sig överlägsen och bäst på Wordfeud - skicka en invite till AceWordfeud......=)Bra kväll!

Det blir det! Det vet jag redan=)

Fick mess i stallet där vi blev bjudna på middag ikväll.
UNDERBART!!!!!Röda och blåa faran!

Ja, igår fick Tuvis nya ridbrallor. Ett par röda som var jättesnygga. Och inte asdyra heller!=)
Nellie uppdaterade oxå ridgarderoben med ridbyxor, jodpurs med stålhätta och shortchaps. Kolla så snygga dom blev!Tuva gillar sin nya ridbrallor stenhårt. Så mycket att hon tog det här kortet i bilen....=)Och här är det fina, fina ekipaget! Dom passar så bra i rött båda två!=)Det blev ingen direkt ordning på ridningen idag. Tuva och Nellie hade tänkt rida i paddocken i det vackra vädret, och jag och Basse hade tänkt skritta på travbanan, men det var snabbjobb på travbanan så det gick bort. 
Skrittade runt lite oplanerat istället. Nere vid vägen kom det en jättestor bred transport och Basse höll på att dö av skräck! Behöver uppenbarligen mera miljöträning!

När vi släppte ut hästarna igen fick Crux gå ut naken. Det är ju så härligt väder!
Gissa vad han tyckte var det bästa med det...? Jo....Basse-busen han fick pyjamasen på idag! Den lär sitta som fastklistrad på honom resten av sommarhalvåret:(
Köpte en vanlig flughuva på Hööks igår, men när jag kom hem fick jag ett mess att Boett-huvan kommit. Dyr som stryk, men förhoppningsvis av god kvalitét och jättebra!Boetts täcke har vi ju redan två stycken av!
Man kan inte påstå att han blir jättesnygg, men det vet jag ju att han är - under kläderna...=)

Hovslagar-dag

Så var det dax att sko hästarna igen. Idag blev det sommardojjor utan brodd - himla skönt!

Som vanligt var man lite nervös inför att sko Cruxen, eftersom det är inte riktigt det bästa han vet. Och idag hade vi bestämt att pröva utan att ge honom något lugnande innan....

Och vad hände? Jo, Cruxis har nu fina fötter och sommarskor - utan droger! Han skötte sig jättebra. Visst, han stökade lite bak. Utan lugnande blev han förstås lite starkare, men inte värre än att skorna sitter där - och hovslagaren mår bra!

Basse fick oxå nya fötter. Han hade lite svårt att stå stilla idag. Antar att det är viss överskottsenergi eftersom han inte får röra sig så mycket nuförtiden:(

Verkar som överskottsenergin tar sig lite olika uttryck - för vad är annars detta....???

LA-höjd!

För Crux är LA-höjd 90 cm. Låter kanske inte så högt, men när man sitter på en liten B-ponny så är det nog ganska högt ändå. (Och jag som för två somrar sen var överlycklig att jag tordes hoppa 90 med Basse-hästen!!!!)

I går hade vi lite hoppträning för Maria igen. Superduper bra eftersom det hjälper Tuvis och Crux att komma framåt. Fast igår var jag lite elak för jag tog fram vattenmattan. Och OJ vad hemsk den var, sa Crux. Men efter många om och men så hoppade han den några gånger. Men ruskig var den allt!!!
Vi får plocka fram den oftare. Låga hinder och att man hoppar den då och då borde göra att han inte bryr sig till slut. Förhoppningsvis....

I vart fall såg Tuva till att det blir till att bjussa Maria på tårta... Avramling nr 35 och 36 avklarades när vattenmattan skulle övervinnas....=)

I slutet av träningen hoppade dom en kombination. Räcke - oxer med två galoppsprång mellan. Såg lysande ut. Här är sista skuttet. Oxern ligger på 90 cm vilket alltså är LA-höjd för ekipaget. Tyvärr var fotografen inte riktigt med i språnget (och kunde inte vara tyst heller....) men man ser ändå att det är ett fint hopp!

Duktiga Tuvis och duktiga ponny! 
Med fortsatt träning så hinner dom kanske göra några fina rundor innan Tuvis blir för stor för ponnyn... (Hemska tanke...Buäh..!)
Rena sjukstugan....

Här har vi värsta sjukstugan just nu:(

Jag börjar förhoppningsvis bli bättre, men det är fortfarande ont i halsen, snorigt och ont i öronen. Blä!

Tuvis är febrig och har ont i halsen och öronen. Det var väldigt länge sen hon var så här sjuk. Hon har t o m sovit en stund mitt på dagen - och då kan man lugnt påstå att hon är sjuk!!!

Hoppas att läget är bättre i morgon....Köket

Jaha, kanske kommer köket att bli nåt sånt här?

Fast förhoppningsvis lite rakare... och inte av papper......

En första "grov-skiss". En del ändringar har vi redan! Förstås!!!
Och än så länge är vi lyckligt ovetande om kostnaden.....

Skritt på morgonkvisten...

Basse och jag var ut på en kort skrittrunda i morse.

Vi hade ungefär lika snygga frisyrer både han och jag!Skumma typer!

Dom här mystiska varelserna bor tydligen på min gård....
Det verkar som att dom visar sig under tidig vår så snart studsmattan är uppmonterad.....Stackars mig!

Nu jädrar i lådan är det synd om fru Roos....

Efter en trevlig utekväll på Hotellet kom jag i säng vid 3-tiden. Kan inte minnas sist jag var vaken så länge! 
Somnade förstås snabbare än blixten. Men vaknade många, många gånger och konstaterade att det gjorde fruktansvärt ont att svälja. Har varit med om det förut - det kallas halsfluss!

Jag försökte sova så länge som möjligt, både med tanke på den sena kvällen och att jag sov ruttet pga min onda hals. Har sovit ett par omgångar i dag och det har varit fantastiskt skönt. Fast jag känner mig fortfarande trött.

Det känns som att vi har sjukstuga här eftersom även barnen börjat få ont i halsen.....
Trodde att man kunde få penicillin rakt av - men icke! Så vi får väl hoppas att halsen känns mindre ond i natt. Just nu kan man ju knapra halstabletter och grejer.

Så jag har faktiskt tyckt synd om mig idag. Och till råga på allt for jag i backen så det bara dånade vid insläppet ikväll. En ponny blev rädd för en annan ponny och då hade den nog mera respekt för ponnyn än för mig - alltså sprang hon rakt på mig! Några hundra kilo som kommer bufflandes som ett ånglok kan man inte göra något åt.
Eftersom jag ändå är inne på sjuk-syndromet och "tycka synd om mig" så kan man kanske gissa att jag fått en liten, liten hjärnskakning. 

Nellie var snäll och följde med till stallet idag. Tuvis var för matt så hon fick stanna hemma. Kan inte påstå att jag jublade över stallbesöket idag. Och ännu mindre för att åka och släppa ut hästarna i morgon. Blir nog jag och Brell då med.

Äh, nu ska jag gå och fortsätta tycka synd om mig någon annanstans.....=)


Påskhoppet i Bräcke 2012-04-06

Idag var det tidig morgon. Klockan ringde 5.30 och vi studsade upp (nästan....).
Kimpa klev upp och supportade allt som skulle göras på morgonkvisten. Vi åkte iväg vid strax före 6.30 och hämtade Lotus, Sofia och Jenny-Ann. Det var dock flera som mötte upp och skulle iväg och kika i Bräcke.

Lotus klev in i transporten utan några som helst funderingar. Så åkte vi till stallet och hämtade Crux. Han hade inte heller några synpunkter på lastningen! Helt paff blev jag när jag knappt hann med innan han stod i transporten. Så åkte vi iväg. Efter lite fix och trix var vi på väg till Bräcke.

Tuvis började med LD, clear round. Av fem B-ponnysar var Tuvis den enda felfria! Alltså en superfin runda av sötisarna. Crux litade på Tuvis och det såg hur fint ut som helst! 
Eller, ja... Det var ju maskeradklassen så vackrare har dom väl varit, men det var superkul att se dem!
Efter viss möda bidde det en hunddräkt som Tuvis blev nöjd med.... 
Visst passar Crux bra med rosett?!?! =)Här är den fina ritten! Det är framhoppning på hinder nr 1 om någon undrar över vad som händer efter första skuttet=)  Och vilken härlig hejarklack RÖJ'arna har!!!!!Nellie var med och supportade idag! Här är vinnaren av bästa maskerad dräkt. Direkt plockad ur Pistvakt!
Det stod "Ockelbo 300" på schabraket. Jäkligt skojigt faktiskt!Här är flera utklädda ekipage!Sen började förberedelserna inför LC. 
Här går Tuvis och Frida banan!Även detta blev en fin ritt. Tyvärr blev det ett stopp pga att dom kom lite galet på ett hinder och då blev det inte bra på nästa istället. Men vi är nöjda och glada ändå. Dom gjorde en superfin runda!
Och Tuvis hade coachen i hörnet som lotsade väl! =)

Orkar inte lägga ut mera bilder just nu, men vad sägs om det här tattar-lasset? Och då är detta packningen endast för en av hästarna.....Nu blir det Snabba cash (på tv:n alltså!!!!). Får se om ögonen håller sig öppna tills filmen är slut.....
Förtydligande...

Ser att jag skrev att Lotus matte och mamma skulle åka i bilen....

Alltså självklart är det inte Lotus mamma, utan mattens mamma....=)

(Gissar att alla förstod det, men det såg så sjukt ut att jag bara måste lägga till det här...)Tagga tävling!

I eftermiddag åkte vi till stallet och jag började med att mocka Crux box. Utbrytarkungen Basse har stått inne idag. Och han får stå inne i morgon oxå. Vet inte riktigt vad han tycker om att stå ensam i hagen hela dagen. Vill inte riskera att han brallar lös igen....

Båda barnen var med, men dom försvann som en avlöning utan en tanke på saker som bara måste göras. Typiskt! Men dom har ju en mamma som fixar så det löser sig ju....

Jag skrittade Basse en stund. Och Tuvis skrittade Cruxen en liten sväng. Sen packade Tuvis tävlingsgrejerna. Packlistan är ju skitbra!
Fyllde hönäten och la in lite mera spån i transporten. Sen provade vi att lasta Crux. Hmmmm....
Man kan säga att det är tur att vi är flera i morgonbitti....!

Vi kom hem för en stund sen och då blev det väldig fart på barnen. Tandborstning och sen rakt ner i sängen! Dom ser fram emot tävlingsdagen i morgon. Klockan är ställd på 5:30... Antar att man är hyfsat trött i morgonkväll. 

Trevligt sällskap får vi oxå. Lotus ska åka med Crux i transporten och Lotus matte och mamma åker i bilen=)

Ja, jag kanske skulle ta och slänga mig i badkaret en sväng. Sen får det väl bli lagomt tidig kväll för mig med.
Nu håller vi alla tummar för Tuvalisa och lill-Cruxen i morgon. Det skulle värma mitt hjärta enormt om det fick gå riktigt bra för dem!

Långledig

Ledig i fem dagar! Fantastiskt skönt.

Hittills har en halv dag gått och jag har inte gjort någon nytta alls! Finns dock en hel del som skulle behöva göras....
Snart åker jag och Brell till tandläkaren. Sen blir det stallet och där måste vi fixa i ordning inför tävlingen i morgon.
Första start är kl 10 så det blir inte gris-gris tidigt i alla fall:)

Vi får Lotus-pojken med oss i transporten. Hoppas Crux uppskattar sällskapet. Fast dom har åkt tillsammans förut så det borde gå bra.

Ska göra en repa på Granngården och köpa "Kolla masken" oxå. Måste göra det innan hästarna flyttas. 

Basse vägrar acceptera sin sjukhage. Han får helt enkelt gå i vanliga hagen, men just nu står han inne. Lika bra det eftersom det blåser så mycket. Ska nog försöka ta en skrittur idag.

Nä... nu ska jag lämna datoreländet och försöka göra något nyttigt istället....Generalrep för Tuvis!

Ikväll hade vi hopplektion för Maria. Crux var taggad!
Kom faktiskt ihåg att ta med mig kameran för en gångs skull=)

Fast Crux hade visst fått motionera rejält i hagen.... När RS-hästarna började tas in hade Basse sprängt övertråden och hoppat över undertråden, ut i "riktiga" hagen. Där hade han jagat runt Crux med "dödar-uppsyn". Tydligen tyckte Basse att det var Crux fel att han fått stå instängd i en trång sjukhage.
Och Basse som absolut inte skulle bralla eller springa.... Han gick lös ordentligt. Inte bra!

Nåja, åter till roligare saker.... Crux skötte sig alldeles utmärkt ikväll. Fast först stod han på bakbenen några gånger innan vi kom ner i paddocken. Kanske var han skärrad över Basses behandling tidigare...Oxer på 85.... Kändes tydligen plätt-lätt....! =)
Basse står och Crux hoppar....

Ja, sorgligt nog har Basse fått en svullnad på sitt ena framben:(
Om man ska vara minsta positiv så var svullnaden mindre idag än i går.... Super-Marita kikade på benen imorse och ringde mig sen. Det kan vara en sena, men det behöver inte vara det heller....

I morgon kommer Birgitta L och ska vaccinera Basse och en häst till i stallet. Då ska jag be att hon kikar på Basses ben, när hon ändå är där. Jag hoppas naturligtvis att det inte är något allvarligt....

Roligare är det då med lill-fisen! Tuvis red i paddocken ikväll. Tog några småskutt och vi försökte göra hindren lite "tittiga". Crux skötte sig utmärkt!

Här är ett av de två små hindren. Ett smalt hinder med tallgrenar under. Banbyggaren poserar här=)
Efteråt skrittade Nellie av Cruxis. 
Dom är så fina tillsammans och Nellie börjar nog tycka att Crux känns tryggare och tryggare.
Och hon blir ju även duktigare och duktigare=)

Ny kategori!

Har lagt in en ny kategori här på bloggen. Känns rätt spännande. I alla fall för mig. Kanske inte för er....:)
Kategorin heter "Huset" och förhoppningen är att man ska kunna följa koja till slott. Eller kanske inte riktigt, men i vart fall hoppas jag att det händer en hel del i alla fall.

Ännu ett steg tog vi idag och åkte till stan. Vi skulle kolla kök. 
Elgiganten säljer faktiskt kök och vi åkte dit först. Kändes "sådär" med servicegraden och då blir jag lack ganska fort. Vi bokade dock upp en tid på eftermiddagen för att rita upp ett kök. Kostnaden för det har jag glömt, men det var några hundralappar.

Sen hamnade vi på XL-Bygg. Efter ganska lång väntan utan någon som frågade om vi ville ha hjälp så fick vi till slut hjälp av en man som verkade duktig och kunnig. De skulle ha 500 kr för att rita upp köket. Dessvärre var det dubbel så lång väntetid på köket än normalt. Alltså minst 8 veckor + ca 1 vecka för att rita upp köket.
Nja.... Det är en sak om vi inte får till köket i tid pga egen orsak. Inte att allt är klart för att sätta dit köket, men att det inte kommer.

Så åkte vi till Sjödins på Frösön. De anser att om man ska få sälja kök så ska det ritas upp gratis! (Bra tycker jag!)
Agnetha S hjälpte oss och hon var så himla trevlig och glad! 
Vi lämnade skissen och skulle återkomma med ett par detaljer så skulle hon försöka rita upp vårt kök ganska omgående. 
Jag kände direkt att DÄR ville jag köpa köket!!!!

Känns sjukt spännande att se vad de kommer fram till. Tror att ett HTH-kök kommer att göra susen i vår nya stuga!=)

Ska försöka fota lite från huset oxå så småningom. "Before - after", hoppas på stor, stor skillnad!Hagel!

Häromdagen när jag och Nellie var ute på en liten prommis med Diesel så började det att hagla!

Nellie gjorde en "hagel-boll" och Diesel blev nästan en vit vovve...=)