Lucia choklad glögg

Väldigt smaskig glögg, men jag undrar varför den innehåller sulfit...?!Djursjukhuset

Har idag varit med Diesel på Djursjukhuset. Det bidde totalt 3 timmar, varav en timme gick till att försöka få honom lagomt slö för röntgen... Det gick inte så bra så det blev en lite påfyllnads dos. Till slut bidde han trött nog.
Inget visade sig på röntgen, men vi gick hem med ett recept på smärtstillande som vi ska ge honom under en månad.

Anledningen är att Diesel-prinsen har en kraftig beteendestörning som inte är ok. Kanske, kanske har han ont någonstans och därför ska vi se om det kan bli bättre. Risken är dock att det är något psykiskt och då är det nog inte mycket att göra något åt...:(

Vi får avvakta och se vad som händer. Men ibland undrar man varför man skaffar djur när man vet att det en dag blir dax att låta dom åka till sin himmel. Bara tanken gör ju att man gråter floder....

Som sagt... Vi får se vad det blir....

.

Pessoa schabrak

Tjoho!
Fick mig igår ett brunt Pessoa schabrak tillsammans med orden: "Det förpliktar, det vet du va'?".

Ok... Kanske måste man nu gå in på Mittsvenskans tävlingskalender och börja planera....=)

.

En god och kall....

En öl ska vara god och kall. En jul ska vara god, men inte så kall.... Idag visade termometern -32 grader vid stallet. Brrr! Det känns som att enough is enough nu:(
Det är risk att vattnet fryser i stallet så idag åkte några hästar in redan mitt på dagen. Dom måste hjälpa till att hålla värmen i stallet. Men jag tror att hästarna bara tyckte det var skönt att slippa gå ute i eländes-kylan. Skönare att stå inne och mumsa hö!

I morgon lär det väl inte bli några större temperaturskillnader heller... Suck! Att ge sig ut och rida kan man inte ens tänka på. Typiskt nu när man är lite ledig.

Nåväl. Idag har vi i alla fall ätit en god julmiddag med köttbullar, revbensspjäll, gubbröra, coleslaw, rödbetssallad och sylta. Endast rödbetssalladen som inte är hemgjord. Lite stolt är jag allt! Tänk att jag tog mig tiden att fixa lite mat. Visst, jag hade säkert behövts på jobbet, men ibland får man prioritera:)

Tomten kom i morse oxå. Balkongvägen. Diesel tyckte Tomten var lite skum så han skällde helt enkelt ut honom... Men han hade bra paket med sig=)  Alltså har vi suttit och spelat Mario Kart idag. Och innan middagen spelade vi TP. Det är kul med familjespel - och att man tar sig tiden att sätta sig och spela naturligtvis!

Själv fick jag ett par mojsiga strumpor och nya ridhandskar. Välbehövligt! Stallhandskar är verkligen en förbrukningsvara.

Nä, nu ska jag kolla läget på resten av familjen. Barnen fick ett infall och skulle basta. Och gubben tror jag hamnade framför tv:n. Ska gå och se om jag kan vara lite social en stund=)

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!! Kram!

.

Same shit! And new shit!

Känns som att mitt förra inlägg är högst aktuellt fortfarande... Tyvärr! Fast nu kan man säga att det är ännu kallare... -30 när vi åkte hem från stallet:(  Här på Hammarn ligger det väl på -28 nu.
Tänk att det gått så långt att man nästan är lättad när det "bara" är 18-19 kallgrader....

För övrigt hade jag en bad (hair-)day igår. Eller, den började ju ok. Klev upp 4:15 (nja, det var väl kanske inte det roligaste på dagen, men det gick ändå bra...) och vid 5 körde jag mot Midlanda. Flög till Bromma och var sen på kontoret i Stockholm hela dagen. Hade förbeställt taxi till 15:45 för att ha god tid på mig tillbaka till Bromma. Det är massor med trafik så här i juletid så man ville ju vara säker liksom. Jo, tjenare!
Stog 15:45 och väntade på taxin. Efter nästan 10 minuter började jag bli lite orolig så jag ringde och kollade med taxibolaget.
- Det är så mycket nu att din beställda taxi inte gått ut ännu....
- Nähä...?
- Ja, om du får tag på en taxi på gatan så går det garanterat snabbare!
- Jaha... Ja, jag får väl prova med det då...

Så fort en taxi dök upp så hade den släckt takskylt och var med andra ord upptagen. Fast jag viftade var det ingen som stannade. Jag ringde taxi igen för att säkerställa att min förbeställda taxi fortfarande gällde. Jodå, bokningen står kvar ändå!  Jaha, det var ju bra. Då borde allt vara lugnt ändå. Fast tiden går liksom...
När tiden gått lite för länge ringde jag igen och i halvpanik frågade om dom verkligen inte hade någon taxi i närheten av där jag var. Redan i första samtalet förklarade jag att jag skulle med flyget och kände viss panik. Tyvärr var det hela tiden någon ny människa som svarade så jag fick vänligt försöka förklara läget varenda gång.

Det blev väl ungefär 5 samtal till taxi.... I sista samtalet (jodå, det känns som att det var det absolut sista samtalet till DET taxibolaget i alla fall!) pratade jag med en kille som bad mig dröja. Så kom han tillbaka till luren och förklarade att efter det första samtalet hade min bokning tagits bort eftersom "jag skulle ta en taxi på gatan".... Jag förklarade att jag aldrig avbokat något och hon jag pratade med sa inte heller att hon tog bort min bokning... Jag sa även att jag ringt igen för att säkerställa att bokningen fanns kvar!

I vart fall så lovade killen att jag nu hade en bokning med förtur. Alltså att första bästa taxi i närheten skulle komma och plocka upp mig. Och taxichauffören skulle ringa mig innan.
Vänta nu.... Det var mer än ett dygn sedan och än har ingen jävla taxichaufför ringt mig....

En friåkare (som jag av princip aldrig åker...) lyckades jag haffa och han var supertrevlig och gjorde allt för att komma fram i den enorma trafiken. Men alltså klockan var halv fem när jag hoppade in i taxin. Flyget gick 17.10.
I normala fall tar det ca 15 minuter till flyget, men....

4 minuter innan flyget skulle lyfta fick jag nästan ett skratt i ansiktet av henne jag försökte checka in hos. Så här i efterhand förstår jag att hon tyckte jag var lite väl optimistisk som ens frågade om jag skulle hinna med flyget..

Så det blev till att rodda! Tur man har en bra arbetsgivare och en boss där det inte knusslas. "Klart du ska hem! Att det blir ytterligare en flygbiljett skiter vi i!" var svaret. Så det blev en flight till Östersund ett par timmar senare. Hyrbil hem och den åkte jag till Midlanda och lämnade tillbaka i dag. För där stod ju liksom min bil....
En jäkla parkeringsavgift blev det. Också.....!

Så jag kan säga att nu känns det som att ett stort taxibolag har sjunkit i kurs... Långt, långt ner på skalan...

Behöver väl inte nämna något namn. Men det finns väl ett talesätt.... "En bild säger mer än tusen ord..."?!

                  Boka taxi onlineYEAH, RIGHT! In my ass...!!!!

.

 


Brrrr!

Nu är jag bajsless på kylan!
-27 grader när jag åkte hem från jobbet.... Nu räcker det!!!

.

Nämen...

Hur tokigt kan det bli?
Julfest med jobbet OCH Idol-finalen?!?!?!? Kan säga att det är "the same procedure as last year (James!)".
Not god!!

Snart packar man ihop kontoret och bommar igen för helgen. En helg som är FULL (förmodligen i alla möjliga former....).

Nu julfest med jobbet i Sollefteå. Bowling, mat och paketlek.
I morgon ska jag verkligen försöka komma upp i tid och åka till ridis och hoppa lite (med hästen alltså...).
Lördag kväll - 50-års fest.
Söndag: Luciafirande på klubben (Gääääsp!).

Gosh! Jag kommer att sakna min skönhetssömn den här helgen. Förmodligen är jag ugly as hell på måndag....

.

Kandar!!!

Yes! Nu är jag stolt ägare till ett kandarträns. Äntligen!
Har smörjt det ikväll och det är ett läder som redan från början är lent som en barnrumpa!!!

Tordes dock inte plocka isär det helt, för då skulle jag nog inte lyckas sätta ihop det riktigt sen... Men nu är bett och allt på plats. Måste nog anlita ridlärar-Ulla för att ställa in allting sen.

Kolla hur snyggt det är!!!


Blåljus

Huvva, igår var det en ganska jobbig kväll på ridis.

På min hopplektion föll en elev av sin häst. Olyckligt nog landade hon rakt på bakhuvudet/nacken och det såg inte så bra ut. Direkt såg vi att hon fick ont i nacken och efter en snabb koll av ridläraren, som var noga med att hon skulle ligga kvar, så larmade vi.

Stackarn låg på kalla ridhusbotten, men det hämtades filtar och ett hästtäcke som las över henne för att dämpa den värsta kylan. Ambulansen kom med blåljusen på och de tog hand om den skadade så bra. Alla försiktighetsåtgärder vidtogs eftersom det fanns risk för allvarligare skada i nacke/rygg.

Ambulanshelikoptern från Östersund tillkallades och hon flögs till stan för vidare vård och kontroll.

Alla blev vi nog rejält skärrade. Men det var ren och skär otur. Det är väl känt att ridsporten är en av de mest olycksdrabbade sporterna, men man kan ju inte leva i en liten säker bubbla heller. Man kan ju lika gärna ramla i trappen och bryta nacken.... Vår lektion avslutades (naturligtvis!) och den sista lektionen fick ställas in. Tror inte att det är något bra idé att ha hästar i ridhuset när ambulanshelikoptern lyfter. Den hörs rätt högt....

I morse fick jag veta att allt gått bra och tjejen hade fått åka hem från sjukhuset i natt. Inget allvarligare alltså. Skönt!!!! Men visst kan det kännas i nacken ett tag framöver....

Jag håller naturligtvis tummen för att hon blir helt återställd!

.