En blogg utan bilder....

...är väl som kaffe utan mjölk...? (eller möjligen socker....?)
Men just nu har jag i tanken att tömma alla bilder ur datorn för att sen få "någon" att totalt rensa hela sega datorn. Det går lite trögt med arbetet dock... Fast det känns som en dålig idé att tanka in ännu flera bilder. Och just nu har jag över 200 skitbilder i telefonen som jag oxå behöver städa.... Apropå det så skulle huset oxå behöva städas....:)
 
Nåja....
 
Ikväll har vi varit på Luciarock på Centrum. Klass 3 och 4 spelade med 2 klassorkestrar vardera! Helt fantastiskt! Tänk vilken Kulturskola vi har! Jag är sjukt imponerad över Eva-Lena, Mattias och co engagemang över eleverna. Kändes som om alla sjöng eller spelade. 
Nellies orkester spelade "Från och med du". Nellie vid pianot.
Vi köpte ju en keyboard tidigare i höst och det var verkligen ett bra inköp. Båda tjejerna brukar spela - och dom är riktigt duktiga oxå! 

När vi kom hem hoppade jag, Kim och Tuvis i varma kläder för att rulla ut en flera-hundra-kilos-höbal i hagen. Men med lite dunderhonung så fixade vi det:) (Eller kanske var det för att åtminstone en av oss är ruskigt stark....)
Trots sånt fix som att rulla höbalar, fylla vatten och sånt så är det så fantastiskt underbart att ha hästarna hemma!
Det känns så rogivande och lite lyxigt! Den stress man förut hade med att åka till stallet, fixa allt på en gång, och helst hinna rida oxå, finns inte längre och det är huuuuur skönt som helst!
 
Sen kan man förstås sakna närheten till ridhuset, värmen i stallet, osv. Men det kan man ta!
Det är ju ett kallstall nu, men just mycket kallare än så här hoppas jag att det inte blir... Med 23-26 grader kallt ute så är det ca -15 i stallet. Och hästarna står med täcke och ser ut att må hur gott som helst. Även om dom har lite rimfrost i skägget:)
 
Nä, nu är det dax att börja göra kväll. Ska försöka sova tidigt om det går.
Det är en hel del att pyssla med på jobbet och för första gången (tror faktiskt i hela mitt liv!) så kände jag mig riktigt stressad på eftermiddagen idag. Hade banne mig hjärtklappning. 
Först tänkte jag inte fika för att det var så mycket, men attans! Det är väl då man verkligen behöver sätta sig och försöka varva ner en stund. 
Det gjorde jag rätt i för efter fikat kändes det bättre - tack och lov!

Nä som sagt.... Tandborstning på schemat...
 
Ses när vi råkas!

 

Hipp, hipp, hurra för mig idag! :)

Så fyller man då år - igen! Känns inte som att det är så märkvärdigt längre. Men man börjar väl bli van. Tack och lov....:)
 
Idag blev det till att ställa väckarklockan eftersom Tuvis skulle iväg och träna gymkhana inför luciashowen. Känns rätt tryggt även om ponnyn (Mist) bockar och småbrallar lite emellanåt. Tror att ponnyn uppskattar ett lite annorlunda inslag i vardagen:)
 
Träningen gick bra och sen åkte vi hem. Jag och Tuvis sadlade hästarna och gav oss ut....
Men hallå? Är vi inte riktigt kloka eller??? Det var -10 grader och fullt ös på blåsten! 
Man kan säga att det var minst sagt kallt! Vi insåg detta och vände faktiskt efter en stund. Nåja. Dom fick en liten travtur i alla fall.
 
Basse som inte rör sig alls på veckorna har tyvärr tappat muskler och kondition. Men pigg och alert är han ändå. Väääääldigt pigg alltså! Spöken överallt typ:)
Men det får bli så den här vintern (nu försöker jag döva mitt dåliga samvete....) och så får det bli nya tag till våren. Det borde väl vara ok....?
Crux har bättre kondis och är riden mera. Men Tuvis har ju möjligheten att rida innan det är kolsvart....

Efter försöket till ridtur så var Tuvis alldeles trött och matt så hon fick gå in. 
Nä, förresten! Först fick hon sin trötta mamma att åka ner på affären för hon ville promt baka pepparkakor. Och då behövs ju pepparkaksdeg!
Åsså handlade vi till middagen. Tuvis beställde mango-kyckling och det tyckte faktiskt födelsedagsbarnet lät ok oxå:)

Jag fick alltså äran att mocka och fixa i stallet...  Tog som vanligt ganska lång tid eftersom jag är galet noggrann när jag mockar. Lite åt det sjukliga hållet faktiskt.... (eller är det normalt att vända på varenda spån...?).
 
Nu är det nog dax att plocka in kusarna från den iskalla stormen ute och låta dom käka hö inne istället. Ska bara dricka upp min goda glögg först. Årets Blossa var riktigt god!!!!

Sen ska vi fixa mango-kycklingen! 
 
Ses och hörs!