Robinson-final! Och bandy-final (blä!)!

Pust! Nu kan man andas ut. Det var inte fjant-Jimmy som tog hem den fula Robinson-trofén.
Och den där Anders då... När Hans kom till deras läger så undrar jag om Anders skyndade sig att gömma sin hink och spade någonstans. För han var verkligen på sandlåde-nivå....
Huvva för en sån löjlig figur.

Mest av allt hade jag hoppats att Mats hade hamnat i finalen, men det var gott nog med Hans. Som sagt - bara inte någon av fjollorna Jimmy och Anders vann...

Och idag höll jag på att spricka. Det skulle vara hästhoppning på tv:n kl 17. Vad händer? Jo, det är en jäkla bandyfinal (visserligen VM - men vaddå... bandy?) som ingen lyckas vinna på normal tid. Så det blev förläning. Hästhoppningen skulle visas direkt efter matchen. Jojo... efteråt behövdes det förstås pratas med spelare, expertkommentatorer och alla möjliga.
Så hästhoppningen var nerkortad till hälften och sänds i sin helhet i morgon. Fast då jobbar man ju....

Okey, nu är det färdiggnällt för den här gången. Ses!

/Ragatan Åsa

.

Ännu en helg...

.... som vanligt, i hästens tecken=)
Några timmar igår och 6 timmar blev det idag. Jag hopptränade med Basse. Han är så himla duktig. Även om han inte hoppat så mycket går det helt ok. Och bättre ska vi bli förstås!!=)

Har beställt en begagnad, billig dressyrsadel. Förhoppningsvis dyker den upp under veckan som kommer. Som sagt - inga som helst problem att veta var pengarna ska gå numera....

Hade tänkt rida ut på en långtur igår. Men termometern meddelade att det var inte läge för det. Attans kallväder! Nu får det gärna bli vår!


.


Tjihoooo!


Gapa och svälj,
nu gör jag helg!!!!!

.

Hårig?!

Idag är det så jädra kallt att man önskar att man var lurvig på hela kroppen. Nästan i alla fall.

Apropå hår på kroppen... Igår blev jag uppringd av en som ville erbjuda mig att prova på en damrakhyvel. Jag reagerade lite eftersom det var en kille som ringde. Erbjudandet var helt ok så jag hoppade på det, men så här i efterhand ångrar jag nästan att jag inte frågade lite detaljer kring hur bra hyvlen var för intimrakning...=)
Det hade kunnat bli skoj!

.

Spritkö!

Innan frukost på fritids upprättas en spritkö.
Barnen ställer sig i kö och får sprit (förvisso i händerna...).

Mammor får inte stå i spritkön...

.


Längtar....

...tills i morgon!

Vi ska på födelsekalas x 2 och det blir säkerligen, som alltid, MYCKET trevligt!
Undrar bara hur länge barnen orkar. Dom har ju kikat på Robinson så det har blivit lite senare än vanligt. Men man får väl stoppa i dom lite sötsaker så kanske socker-ruschen gör dom pigga! (Nu skojar jag alltså...)
Äh, det är ju helg så då får dom ju sova länge på lördagsmorgon istället.

Naturligtvis hade jag skrivit upp mig på stalljour på lördagmorgon (kl 6 !!!), men tack och lov har jag medlidande stallkompisar så jag bytte det mot insläppet på lördagkväll istället. Betydligt bättre!!

Nä, nu är det hög tid att gå och knoppa. Annars måste jag oxå äta en massa godis i morgonkväll.... =)

.


Robinson

Hann se slutklämmen på Robinson ikväll. (Hade ju ridlektion till kl 20.)

Men hallå.... Måtte någon från Ghede vinna hela skiten. Jag menar, nu är det ju bara stolpskott kvar i Legba. Jag kan inte se någon "värdig vinnare" (ganska slitet uttryck...) i fjantarna som är kvar.
Ta t ex Jimmy. Han har slagit sig för bröstet så mycket att han borde vara blå där nu! Och vad sa han ikväll egentligen? Att de som var kvar nu hade lyst med sina goda egenskaper, medans de som åkt ut hade mest dåliga egenskaper...??!!  Tja... för min del får Jimmy gärna sätta sig på en pedistal om han vill det. Men jag skulle tro att han behöver köra den relativt långt upp i arslet för att kunna sitta kvar....

Naturligtvis har man klippt ihop det så att vissa får utmärkande egenskaper. Men som tittare har jag väl min fulla rätt att gå på det och tycka vad jag vill!?
Apropå att klippa i "Robinson"... Var det någon fler än jag som direkt förstod att Sannas lag skulle vinna SPA-tävlingen igår? Där kan man snacka klipp-miss eftersom en intervju med henne gjordes innan tävlingen. Och ja, hon hade grymt nytvättat och fräscht hår!!!!

Nä, tacka vet jag Mats "mördaren" Thelin. Det är en som jag tycker är en värdig vinnare!

Mats Thelin. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Otur igen...

Men än en gång tur i oturen. Verkligen!

Basse hade i natt (eller förmodligen redan igår kväll!) rullat sig i boxen och blivit fast. Han hamnade alltså för nära väggen och därmed blir en häst lika hjälplös som en sköldpadda på rygg.
En stallpersonal hade kommit dit väldigt, väldigt tidigt i morse (tack och lov!!!) och funnit honom liggandes helt apatisk i boxen.

Personen är kunnig och handlingskraftig (tack och lov igen!!!) så med hjälp av longerlinor lyckades hon vända runt hästen (ca 500 kg!). Han låg dock kvar.... Jag tolkade det som att hon fått använda milt våld för att få honom att resa sig. Han såg oskadad ut men "stirrig" och skakig. Med all sannolikhet fick Basse panik när det hände och han hade nog legat där i X antal timmar!
Hon promenerade honom i ridhuset tills han andades normalt igen.

Herregud! Jag har förstått att det är inte ovanligt att hästars cirkulation och andning helt upphör vid såna där situationer. Hade högre makter velat orsaka tragedi så hade vi hittat en död häst i boxen. Nu hade jag makterna med mig vilket jag naturligtvis är överlycklig för.

Basse hade i alla fall börjat äta och sett "normal" ut. Kan jag andas ut nu....?

.
Kunde gått illa!

Både jag och Tuvis red lektion idag. Skoj! Fast jag hann tyvärr inte titta på Tuvas lektion. Jag hamnade med grepen i näven istället. Åsså måste jag klä på Basse inför min lektion.

Efter ridlektionerna grejade vi lite i ridhuset. Basse fick vara med. Han gick helt lös och naturligtvis var han tvungen att rulla sig - 2 gånger! En lite halvsvettig kuse fastnar det ganska mycket smuts på.....
Vi borstade av honom och när Tuvis skulle ge honom en morotsbit höll det på att sluta med katastrof....
En liten barnhand, med ett förmodat lite uppåtpekande finger, och en glupsk häst är ingen bra kombination.
Tuva skriker till och jag ser att hennes pekfinger sitter fast i Basses mun!!!
På nåt vis kom hon lös och då vänder hon sig om och jag hör henne skrika "Fingret har lossnat!!! Det har lossnat!!!"
Puls? Ja, ganska!!!

Nu hade vi tur i oturen och det slutade med lite blod och ett svullet och blått finger.... Tror på nåt vis att Basse hajade att det var nåt galet. Eller så fick även han en smärre chock av händelsen!

I natt plåstrade vi om fingret lite och jag hoppas att det känns bättre i morgon. Det värsta var tydligen att det inte gick att skriva ordentligt. Och går det inte att skriva ordentligt så vill man inte vara på skolan eftersom det inte är någon idé...=)

Go'natt!!!

.11 timmar i stallet....

..har det blivit den här helgen. Helt ok! =) Tiden har inkluderat ridning, mockning, spånplockning (japp!), kaffedrickning och en massa annat. Framför allt träffar man många trevliga människor!

Just ja, i går tog jag Grönt kort!!! Nu fattas bara licens för att åka ut och tävla. Eh... och kanske lite mera träning och bättre nerver....=)


Och hörrni! Lördag den 13 februari är det värt att åka till ridskolan, för kolla här:


Känguru?

Idag var vi 7 stycken som gav oss ut på en ridtur. Jätteroligt!
Basse skötte sig fint, men i uppförsbacke vill han väldigt gärna galoppera. Men det tyckte inte jag - speciellt inte när hästarna framför INTE galopperade. I vart fall så höll jag in honom med påföljden att han försökte skutta fram, fast han var "fasthållen". Tydligen såg han ut som en känguru... Hmmmm....

I morgon blir det nog mera jobb med ridhusbotten. Åtgärd som kräver mycket arbetskraft. Förhoppningsvis blir det även en tur ut i skogen.

Snart är det Robinson igen. Ska kolla och le åt fjantarna som gör narr av varandra och snackar en massa skit. Fast man får väl skylla en del på den som klippt ihop programmet oxå. Allt för intriger!!!

.

Vaccinerad!

Vissa är inte riktigt vaccinerade.....=) Men nu är Basse det i alla fall. Han fick två vaccineringar i går av veterinären. Lite får han allt skämmas eftersom han klämde in veterinären i väggen! Tydligen gillar han inte att bli stucken....

Nu gäller lugn ridning ett par dagar till. Så han fick stå igår när vi hade dressyren. Lånade mig en ponny igen. (Vad är det med mig som ridit ponny två gånger på en vecka???)
Skulle gärna vilja ge mig ut på en lugn skogstur, men hur lätt är det när det är kolsvart ute???

I kväll ska vi dit och fixa ridhusbotten. Inte så kul kanske, men nödvändigt....

.


Motion.... Pust!

Ute och promenerade med hästen idag. Brell, som mådde bättre (har haft ont i magen) fick rida en lite sväng ute. Men jösses vilken skritt han har. Gissa om jag fick motionera ordentligt?!
Bitvis var det rätt snöigt så det blev till att försöka klafsa i hög fart genom snön....

Hästen verkar vara bra nu, så i morgon blir det nog "vanlig" ridning igen. Har ju dressyr-specialen då.

I dag när jag mockade så erkände jag för mig själv att jag är nog rätt nördig när det gäller mockningen. Jag vänder på varenda sågspån (nästan) och det är kanske lite lite väl noga - men, men... (Okey, nu borde intresseklubbens noteringsbok vara full snart...?!)

Äh, det känns inte som att jag har något av intresse att plita ner idag. (What's new???)

.


Värsta ponnyryttaren!!!???

Idag på hoppspecialen var det en gammel käring som red ponnyn Silva. Tantens egen häst var lite halt och Sune som hon brukade hoppa var oxå lite halt.
Så då tager man vad man haver liksom.... Så upp på lill-ponnyn bara. Ja, tanten alltså....

Gissa vad som hände då? Jo, tanten hoppade över hindret, men inte hästen. Tanten tuggade grus alltså!
Strax innan hade jag... äh...? jag menar tanten.... sagt att det vore nog en god idé med en säkerhetsväst på... Jo, jo!
Nåväl, det blev inga nämnvärda blessyrer i alla fall.

I vart fall så var det sista hopp-specialen och det känns trist. Jag tycker själv att jag har lärt mig mycket under den här tiden. Men jag får försöka ta hopp-träningar när det finns möjlighet.

Nä, nu ska jag kolla på slutet av handbollen (på tv alltså). Ses!

.

Halt...

Nä, inte halt som isgata, utan halt som ofärdig...

Kusen är halt. Bajs oxå! Men han belastar det helt när han står stilla och det är bara i traven som man ser hältan. Jag tror och hoppas att det går över snabbt. Men ridlektionen i morgon är förstås utesluten.
Hade tänkt ta ledigt på onsdag eftermiddag och ge mig ut på en skogstur, men nu får vi se hur det blir med den saken=(

Eftersom han inte är varm eller svullen i halta benet så fick Brell ändå rida honom på lektionen. Det är ju mest bara skritt (och traven skippade vi). Basse skötte sig utmärkt! Inga som helst dumheter. Det enda problemet är att han ska gå så in i vassen nära mig så han förmodligen kommer att kliva av mig hälsenorna en vacker dag...

I morse var jag gristrött. Även när jag kom på jobbet så kändes det grusigt i mina små grisögon. Kanske idé att gå och lägga sig snart med andra ord....

Ses! (Fan va´dåligt med kommentarer det varit på sistone. Vad beror det på? Att intresseklubben har fullt upp med att notera...??)

.

Hurra, hurra, hurra, HURRAAAAAAAAAAAA!!!!!!!


Tänka sig att Brellan blir 6 år idag!
Hur sjutton gick det till?? Så fort menar jag?

Tur att man inte åldras lika fort själv. (Känns som att jag skrivit precis så här förut...)

Ska se om jag lyckas (läs orkar...) lägga in några bilder från paketöppningen i morse=)
Senare alltså....

.

Tanden är borta!

Brell har sin första glugg!
Och trots att tanden lossnade och ramlade ner i ett galler på skolan så hittade tydligen tand-fén hit i natt.

Normalt blir det en guldpeng, men 1:a tanden blir två guldpengar. Det visste ni kanske redan?

Tur att tand-fén finns....! =)

.

Mobilsvar

Igår kväll när vi var i stallet hade jag fått ett väldans gulligt mobilsvar (efter 3 missade samtal....)

"Hej! De e Nellie.... Jag har en lös tand! Det var bara det jag ville berätta. Hejdå, pussgurka!"

Det är så man smälter....=)


.

Hopp-la!

Gissa vad jag har gjort idag????? (Ok, dax för intresseklubben att ta fram anteckningsblocket igen...=) )
Jo, jag har ridit en hoppträning med Basse!

Jag menar, värsta dressyrhästen (!) och han skötte sig superbra. Han verkar tycka det var hur kul som helst. Det blev dock hyfsat vinglig anridning bitvis. Tror att det beror på att hästen är så känslig för vikthjälper och tygeltag. Så om jag råker sitta minsta lilla fel så svänger vi.... I vart fall så är jag helnöjd!!!!

Tyvärr har han lyckats trampa sig ovanför ballarna. Ok, för den icke hästkunnige så vill jag förtydliga att det INTE är dom ballar som kanske dyker upp i tanken. För såååå vig är inte kusen....
Nä, det är ovanför hovarna - på baksidan - liksom. Hmmm, det får räcka i dagens lektion om hästens anatomi=)

Tuvis har inte kommit i säng ännu (kl 21:54) eftersom vi kom hem från stallet strax efter 21. Sen måste det ju duschas och fikas och lite allt möjligt. Men hon brukar inte vara omöjlig att väcka. Och i morgon försöker vi med en tidigare kväll. Fast till stallet måste vi ju åka förstås....=)

Jaha?! Nu blev det visst min tur att hoppa i plurret. Ska lägga mig i ett skumbad med nya Hööks-katalogen i högsta hugg. Den är väl snart sönderläst oxå. Gubben min skrattar åt hur ofta jag kan bläddra i den katalogen. "Men det är ju en NY!!!" säger jag.
"Javisst... Det är ju bara en ny bild på framsidan". Och nästan rätt har han ju. Fast det gör inget - det är kul att läsa den i alla fall....

Ses!

.


Allvar....

Oj, oj! Nu har man struttat runt i sport-bh och långkalsonger i nästan två veckor, och bilen har bara rullat till stallet stup i kvarten.
Nu ska man helt plötsligt börja klä sig som folk, kliva upp på morgonen och köra bil åt andra hållet... Hur tusan ska det gå???

Nåväl - det ska bli intressant att se hur jag kommer att rodda jobb och häst. På nåt vis går det förstås, men jag antar att det blir en och annan middag som måste hoppas över. (-Ok magen, bara att förbereda sig. Klarar dom på "Robinson" sig så klarar du dig...!)

Tror aldrig att jag haft ågren för att arbeta, och har det inte nu heller - men visst hade det varit gött att få skrota på i långkalsongerna ett tag till....=)

.

Baka baka kaka!

Jodå! Nu har jag åstadkommit en morotskaka. En hel jädra långpanna - så det borde räcka NÅGRA dagar i alla fall=)

Har inte druckit nåt kaffe än i dag, men jag väntar nog ett tag till. Ska skjutsa Tuvis till en kompis och sen drar jag och Brell till stallet och fixar. Vi ska ju dit igen sen eftersom Brell har ridlektion idag. Kanske, kanske ska hon rida Basse då.... Vi får se.

Åsså har paketet från Hööks kommit!!! Ska hämta det snarast. TJIHOOOO !!!!!

.

Gäsp.....

Uh, det känns att man ställde väckarklockan på 6 i morse. Ögonlocken är tyngre än vanligt. Å andra sidan är det väl bara att börja vänja sig - för på tisdag är mitt jullov slut=(

I morse gick jag in till Tuvis (kl 6:05!) och frågade lite försiktigt om hon ville följa med. PING!!!! "Jaaaaa!!!" sa en i princip klarvaken tjej=)
Så hon hjälpte till med utsläppet i morse och det gick som en dans!

Sen hem och käka frulle och 5 minuter i viloläge.... Sen åkte vi iväg igen. Tidsoptimist som man är så blev det ändå snävt med tid. Detta eftersom min ridlärare skulle rida Basse en sväng idag före lektionerna.
Hon hann tyvärr inte så himla mycket, men litegrann i alla fall. Det såg superbra ut, och jag blev jätteglad eftersom hon tyckte att det var en jättehärlig häst och sa att jag gjort ett mycket bra köp!

Det blev en dressyrlektion för mig med Basse. Och är man liksom ändå är uppvärmd så hoppade (!) jag på hopp-specialen oxå. Jag menar, varför spara på krafterna?! Fast på hoppen hade jag Sune. Det är så jäkla roligt att hoppa och man funderar lite på varför man köpte sig en dressyrhäst....:)

Så jag och Tuvis gjorde drygt 6 timmar i stallet idag. En härlig dag alltså...!!!!

.

Jäsiken va' bra jag har det!!!

I går kväll god middag och det trevligaste sällskap man kan tänka sig. Vi spelade lite sällskapsspel oxå och det ärju skitkul! Mätt som en.... ja, jag vet inte vad... satt vi i soffan och jäste och kollade på premiären av "Let's Dance".

Och i dag trotsade jag kylan och gav mig ut på en liten tur med Basse. Vi kom iväg lite sent eftersom det sprang två lösa hästar på 87:an när jag åkte dit. Naturligtvis försöker man hjälpa till så gott det går. Till slut blev smitarna infångade. I början, när hästarna befann sig på 87:an, så stannade jag Saaben med varningsblinkers på. Men jag undrar vad bilförare egentligen tror att dom är till för. Julbelysning eller....? För det dånade förbi bilar i en jädra hastighet - trots varningsblinkersen. Respektlöst!

Ridturen gick bra. En piggelin var det, men det är ju inte så konstigt eftersom han stått i flera dagar. Pigg men kontrollerbar.

I morgon har jag stalljour. Ska försöka åka vid 6-tiden så hinner jag hem och äta lite frukost innan det är dags att åka dit igen=)
Ska rida lektion i morgon igen. Hoppas det går bra!

Nä, nu ska jag sätta mig hos gubben en stund och softa med ett glas vin!

.
 

Härlig fredag!

Bjuden på middag ikväll!!! Underbart!
Snart ska vi knalla iväg och förmodligen äter vi värdfolket ur huset eftersom vi konstaterade att det är bara Kimpa som ätit lunch idag....

(Hoppas inte middags-fixarna läser detta, för då kanske dom ringer återbud i ren förskräckelse....!=) )

.


HCHF...?

Idag blev det fläskkorv och rotmos. Fy attan va' gott!
Jo, jag erkänner.... Tyvärr har jag helt kommit ifrån LCHF-dieten, trots att den var bra. Men det är nog brist på tid och fantasi som gjort att jag mera kommit över på HCHF-diet istället... Inte helt bra, men gott! =)

Termometern visade på -30 idag. Helt sjukt kallt. Det blir korta prommisar med doggen och trots det så hinner man tro att näsan ska ramla av!
Och ridningen skippar jag tills det blir mera normalt väder. Enligt prognosen ska det bli bättre framåt lördag. HOPPAS!!!!

Man kan väl vara glad att man inte bor i Lillhärdal och trakterna däromkring. Där hade det varit neråt -40....

Brrr!

.

Fy attan va' kallt!

Nä, det här är inte kul. Just nu -26.... Inte helt mänskligt liksom.
Ridlektionerna var inställda i dag, och med all sannolikhet i morgon oxå. Pga kylan. Men till helgen verkar det bli ett mera normalt väder. Enligt
www.yr.no (sajten som har mest rätt!) så ska det bli ca -15 på lördag. Rena sommarvärmen alltså=)

Var till stallet en väldans snabb sväng idag. Hästen var redan inne och AnL hade mockat (tackar!!!!) så det var bara att packa höväskan och pussa på hästen.
Brell blev skitsne' över att hon inte fick kratsa några hovar, men det hinner hon säkert en annan gång!

Hade tänkt att baka idag, men vi hade inga ägg. Det går ju inte att baka utan ägg, så i morgon tar vi nya tag. Det blir morotskaka då!
Sen till stallet och fixa. För hästarna lär gå in lite tidigare eftersom det sägs att det blir ännu kallare i morgon (BLÄ!).

Det känns som att jag skulle kunna vara ledig jämt och bara åka till stallet och må gott hela dagarna. Fast det blir man ju inte särskilt rik på....

Äh, nu ska jag sluta svamla. Ses!

-

Ridlektions-premiär!

Idag åkte jag och Tuvis till stallet (nähä?!). Jag hoppade in i en ridlektion med Basse. Och det gick kanonbra! Han skötte sig hur bra som helst. Han är ju van vid ridhus (fast inte läktare - så den är fortfarande lite halvläskig...) men jag vette sjutton om han har skuttat runt med en massa andra hästar på lektions-vis.

Det är så himla bra att få ridlärar-Ullas tips och vägledning. Vi behöver ju liksom lära känna varandra nu - jag och Basse. Ambitionen är att hoppa på extralektioner där det finns plats. Så många som möjligt till en början.
Jag hade ju min egen "hopp-special" idag, men då fick Basse stå i boxen och käka hö. Sune fick däremot jobba lite. Det gick oxå helt ok, trots att Sune vilat i 2 veckor. Jag menar, han kunde lika gärna ha exploderat så att jag studsat upp i ridhustaket eller nåt....
Förhoppningsvis kommer jag att kunna hoppträna med Basse så småningom. Han får väl glömma för ett ögonblick att han är en dressyrhäst=)

Efter Basse-lektionen var det en som tyckte att han var så fin att dom tänkte ta med honom hem. =)

Nä, hästnörd som jag är så ska jag nu gå och lägga mig och läsa lite i "Stora boken om ridning". Har inte tänkt på att man kan faktiskt förbättra sin ridning genom att läsa oxå.

Så jag säger - Go'natt och god fortsättning på 2010!

Klicka för att se nästa bild

Kyla

Jag är less på kylan.
Vill ha värme och sol!!!!!

NU !!!!!!!!!!!!

.


En paus....

...från stallet just nu. Ytterst tillfällig dock=)

I förmiddags fick Basse manikyr och nya skor på fötterna. Skitbra, för nu kan jag rida ut honom och kolla lite hur han beter sig då. Förhoppningsvis sitter jag kvar i alla fall...

Snart ska vi till tandis. 2 av Tuvis tänder ska väck. Inte kul, men nödvändigt. Förra gången hon drog tänder var det enbart mjölktänder. Dom gav en avans på 20 kr styck!
Nu har Tuva själv kommit fram till att eftersom det nu är en "originaltand" som ska bort så måste den väl ändå ge dubbelt så mycket..? =)

Sen blir det till att åka till stallet igen för Brell ska rida lektion. Jag bävar lite inför den, eftersom hästarna har stått ganska länge nu och risken finns att dom har överskottsenergi. Och den vill jag INTE kommer fram när mina barn ska rida...
Kanske tar jag mig en tur på Basse oxå. Om Brell har tålamodet att vänta.... Inte hela världen om han står idag heller. Nåväl, vi får se.

Nu ska jag se till att Tuvas tänder blir borstade ordentligt!


.


Restaurang - hemma!

Idag behövde varken jag eller Kim laga middag. Vi blev istället vänligt men bestämt förpassade ur köket.
Sen satte två yngre kockar igång och fixade och donade.
När det närmade sig klart (ca 45 min!) så sattes två lappar upp på köksdörren. Där stod det "Restaurang Basilisco" och "4 personer vid bordet".

Så fick vi då äntligen gå in för att äta. Det blev "Restaurang Basiliscos favoriträtt". Tunnpannkakor med sylt och grädde! Kyparen undrade om vi ville ha vin till, men det kändes väldigt mycket mera rätt med mjölk=)
Fint vikta servetter och två nöjda kockar vid bordet.

Sen fick jag äran att ta rätt på disken när kockarna behövde ett kvällsbad=)

Nåväl, man kan hoppas att det blir mera "Restaurang Basilisco". Och kanske att menyn utökas ytterligare...=)

.

Lugnt och skönt....

Efter stalljouren i morse gick jag och la mig igen och sov som en stock! Till slut kom Nellie in och frågade om jag inte skulle ta och kliva upp=) Hon visade mig vad klockan var och jag fick ågren när jag såg att den var kvart över tolv. Fast det visade sig att den klockan gick fel..... Men jag hade sovit ganska länge ändå.... (Skönt!)

Naturligtvis (?) blev det en sväng till. Brell och jag åkte iväg. SiR & Li följde med. Jag red en fantasilös stund i ridhuset och sen fick Brell sitta på vår kuse. Skritt och trav. Hon blev nöjd!
Jag har problems med galoppfattningarna. Alltså JAG har problem, inte hästen.... Det är något jag gör alldeles galet och Basse köper inte mina signaler. Men jag sätter min tillit till ridinstruktörer. Ska försöka få ta en-två privata lektioner till veckan, om ridläraren har tid.

Bara vi kommer igång och lär oss hur vi fungerar bäst tillsammans så ska det nog bli skitbra!

Nu är ju kusen helt "sko-utta" och hovslagare kommer i morgon. Blir bra, för då ska jag ge mig ut i naturen och se hur Basse beter sig där.

Nä, nu tror jag det blir ett bad. (Fan, jag kommer att bada ihjäl mig en vacker dag.... Kan man det????)

Kram så länge!

.

Gnägg!

Ja, som ni förstår har det blivit en del "häst-tid". Och i morse var vi uppe i ottan. Kl 6.20 ringde klockan. Tuvis och en kompis till mig följde med, så hästutsläppet (?!) gick som en dans.
Tog och mockade när jag ändå var där. Tror förstås att jag ändå ska åka en sväng till stallet senare idag.

Basse sköter sig bra och jag hoppas det håller i sig.

Huuu, jag har noll fantasi just nu. Jag måste nog gå och fylla på hjärnan med lite mat....

.