Inte fega!

Så var det... Alltså kommer min lilla "recension" även på min blogg förstås !
Snart lämnar grabbarna byn för den stora staden, men självklart endast tillfälligt! Det står nu helt klart att det kommer att bli en succé med "Allt för byn" på Wallmans Intiman.

"Genrep" i Centrum-lokalen i Hammarstrand. Det var föreställning både på fredags- och lördagskvällen. Biljetterna kostade 100 kronor och släpptes på tisdagen och båda kvällarna blev slutsålda relativt omgående. Invånarna i Hammarstrand har definitivt inte tröttnat på de 10 Hammarstrandsgrabbarna, snarare tvärtom.

Gammal som ung satt bänkade i salongen. Strix filmteam sprang fram och tillbaka. Wallmans producent och eldsjäl, Mikael Gordon-Solfors och regissören Rafael Edholm såg ut att vara nöjda med uppslutningen och den goda stämningen.

På publiken rann svetten, liksom tårarna. Det var till största delen av skratt eftersom showen bjuder på helt underbart roliga nummer. Vad sägs om parodin av "Sound of music" med familjen "Fån Tratt" med en skönsjungande Maria, nunnor, Kapten Fån Tratt själv och alla barnen i blommiga klänningar. Betänk då att det är 10 rediga män från Hammarstrand som finns under scenkläderna.
Eller filmsnutten "Äl(g)skog" som mynnade ut i ett nummer med dansande älgar på scenen. Eller Robert Falk i knallrosa, tajt rodeldräkt med matchande hjälm, som stolt berättar att han fått åka på träning till St Anton med rodelklubben. Inte för att åka rodel direkt, men för att få höghöjdsträning. St Anton ligger ju så högt över havet !

Torbjörn Wikander och Joakim Färdighs magdans var obeskrivlig. Har någon provat magdans? Det är tydligen inte lätt, men duon genomförde den turkiska magdansen med bravur!

Att en del blev rörd till tårar gick nog inte att undvika. Kent Edlund spelade Jämtlandssången på fiol och Joakim Färdigh slöt upp med trumma och Bosse Svenningson på gitarr. Resten av ensamblen "hummade med" och håret reste sig på alla som har Jämtland i hjärtat.
Emil Höög sjöng sin egen låt "Du är min ängel" och även det var fantastiskt vackert.

När "Hammarstrands-låten" avslutningsvis sjöngs var det inför stående ovationer.

Jag har nog sett i princip alla framträdanden som Allt för byn-gänget har gjort. Ikväll var första gången jag verkligen kände att det här kommer att slå igenom, även för publik som inte känner killarna. Allt känns redan nu proffsigt och man har lyckats snickra ihop en föreställning som faller alla i smaken.

Det är ett otroligt arbete som lagts ner och jag är mycket stolt över att i dessa tider få vara Hammarstrandsbo !


Kommentarer
Postat av: Jannike

Lika suverän recension nu;)
Och tack för en jättekul kväll!!!
Kram!!

2007-09-23 @ 11:17:57
Postat av: Marja

Du kan din sak! Så himla fint beskrivet.
Dom ÄR fantastiska dessa herrar. Man blir så impad, dom kan leverera & beröra. Ger så mycket glädje.
Kramiz...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback