Ooootrolig dag!

Ja, kanske är jag tjatig, men idag har det faktiskt varit helt sjukt härligt!
Dom som var vaken tidigare (eller åtminstone kollade på termometern) innan mig, säger att det var -27 grader i morse. Men så fort solen kommer så stiger tempen. Så vid strax före 12 åkte vi till Rödkullen. Där var det dock klick fullt på parkeringen så vi sket i det och åkte till Tegefjäll igen. Där fanns det parkering nära och det var inte särskilt mycket kö i liftarna.

När vi skulle ta på oss skidorna upptäcktes att fru Roos hade glömt sina pjuck. Sicket erbarmligt klantarsel! Well, det bidde till att hyra pjuck. En schysst grabb hyrde ut pjäxor och han prutade helt självmant från 160 kr till en 100:ing jämt, Tack för det!
När vi skulle ner till uthyrningen så drog jag på en vurpa som heter duga. Eftersom folk åkt med skidor där så var det en stor, rejäl isfläck. Där for båda benen rakt fram och resten av mig damp i backen. Jag hann tänka att jag skulle haft en hjälm på mig... (och det skulle jag för skallen for i backen med en smäll). Har lite känningar i svanskotan med omnejd (geografi?) men det är rätt ok nu.

Efter några åk suktade vi efter fika och satte oss i en snödriva i backen (nja...på sidan om) och drack kaffe, varm choklad och åt mackor. Solen stekte och det kändes som att det var livet på en pinne helt enkelt! Jag skulle kunna göra så ungefär hur många dagar till som helst! Det var hur otroligt härligt som helst!
 När vi åkte hem såg jag att det såg ut som att jag verkligen spottat snus i motvind (å då snackar jag inte portionssnus!). Trots att jag smörjt mig med solskyddsfaktor 500 (nästan...). Men det har blivit lite mindre nu.

Nu står faster Jenny och diskar (ingen annan fick diska ikväll..!) och jag sitter här och babblar. Kanske dax för nåt annat innan det är dax att knoppa.

Sov gott alla (även om det syns att många gör annat än att läsa snurriga bloggar i påsk...)!

Kram!

Kommentarer
Postat av: Suss

Kommentarer är nog överflödiga.. allt låter bara great!! förutom vurporna då..
kram

2008-03-24 @ 07:36:17
Postat av: Marja

Du är lika roliga som vanligt när du bloggar! Inte så kul med jordens vurp men du skriver så målande, precis som om man vore där när det hände & såg det själv med egna ögon. Hör att ni haft en underbar påsk. Skönt med lite ledighet. Sköt om dig & familjen. Kram...

Postat av: alias Kvasthilda

Håller med Marja, man längtar ut. Det är iof kanonväder här men jag är snuuuuvig..... snyft.

2008-03-24 @ 12:53:26
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se
Postat av: Suss

vitamin D behövs för att hålla kroppen frisk så alla förkylda stackare som läser Åsas blogg... klä på er och ut i solen en liten stund iaf..

krya på er allihop.
kram

2008-03-25 @ 07:00:12
Postat av: Malin

F---n va avis jag blir, vill oxå vara i fjällen och doppa mjukmackor i varm choklad i en soligt härlig backe. Själv har jag levt bland flyttkartonger och dammvippor hela helgen. Lagom kul att ta rätt på allt skit man lyckas samla på sig.
Kramisar Malin

2008-03-25 @ 08:29:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback