Vad är det i maten?

Visst är frågan berättigad?! Jag vill faktiskt ha den här boken.

Omslagsbild: ISBN 9789170373152, Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Har inge avsikt att bli fanatisk i mat-tänket, men det är nog en bra början att bli medveten om all skit som smygs med i diverse livsmedel. Det värsta måste ju vara när man tror att något är gediget och nyttigt, men i själva verket är det förpackningen som luras och det kryllar av små hälsovådliga tillsatser. Och hur fan ska man veta vad som är vad i E-djungeln och alla kryptiska ord i innehållsförteckningen? Är det möjligt att något faktiskt ÄR nyttigt???

Så nu är ambitionen att jag ska ta mig en bakdag i morgon. Därför hoppas jag på snö och drivis så att jag inte blir sugen på friskluft... Nä, det gör jag förstås inte, men det blir som lättare att baka om inte solen skiner... (Annars kan jag ju kliva upp tidigt och sätta igång, men den tanken har jag inte bearbetat ordentligt ännu...)

Vi pratade lite hemma igår om det här med "halvfabrikatsmat". Konstaterade att vi äter faktiskt riktigt bra mat hemma. Och Tuva har hade en kompis som åt hos oss igår. Hon har käkat hos oss förut och igår frågade hon varför vi åt sallad och rivna morötter till maten?! Tydligen gjorde dom aldrig det hemma... Konstigt tycker jag...

Nä, nu ska jag packa ihop och GÅ hem! (Maggan var ju här och snodde bilen... =)
Det är bra att promenera! Enda anledningen till att jag tog bilen i morse var att jag fick så rysligt bråttom.

Nu är det helg!

Kram!

Kommentarer
Postat av: alias Kvasthilda

Yes! Den är bra. Jag har dock bara lånat den och måste lämna tillbaka den, å det snaraste....
Fast jag funderar nästan på att köpa den själv,jag går tillbaka till den hela tiden. Men E-nr lista tror jag man kan få tag på.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback