Medelhavsbröd!
Det här blev resultatet av dagens bakning.... Och ja, det är ett stooort bröd!
Här kommer receptet (med andra ord - det blev gott!)
50 g jäst 175 grader 40-50 min
5 dl vatten
10 soltorkade tomater i olja, strimlade
10-12 svarta oliver, grovt hackade
3 msk olivolja
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
Jäs degen 40 min.
Forma till ett stort bröd. Jäs ytterligare 30 min.
Snitta brödet lite.
Pensla med olja och strö över flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 40-50 min.
(Om brödet ska frysas - hoppa över flingsaltet...)
.
Här kommer receptet (med andra ord - det blev gott!)
50 g jäst 175 grader 40-50 min
5 dl vatten
10 soltorkade tomater i olja, strimlade
10-12 svarta oliver, grovt hackade
3 msk olivolja
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
Jäs degen 40 min.
Forma till ett stort bröd. Jäs ytterligare 30 min.
Snitta brödet lite.
Pensla med olja och strö över flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 40-50 min.
(Om brödet ska frysas - hoppa över flingsaltet...)
.
Kommentarer
Trackback