Friday!!!
När jag kommer hem ska jag hälla upp ett glas rött och laga middag.
Det blir ett recept från nya Buffé (där det för övrigt fanns mycket gott!!!)
Jag tar kycklingfiléer som jag redan hade hemma. Och svårigheten i det hela lär vara att hitta färsk timjan i affären....
Ahhh, magen börjar redan att kurra!!!
Ha en skitbra helg på er!
Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra
Ingredienser
Portioner: 4
1 kg kycklingklubbor
1 vitlöksklyfta
1 msk tabasco
2 msk råsocker
ROTFRUKTER
700 g blandade rotfrukter (t ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternackor)
1 sötpotatis (ca 300 g)
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 dl färskpressad apelsinjuice (ca 2 apelsiner)
1 kruka timjan
FETAOSTRÖRA
200 g fetaost
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
1 apelsin
olivolja
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Riv vitlöken och blanda med tabasco, socker, 1/2 msk olja och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i en långpanna. Pensla över oljeblandningen.
2. Skala rotfukterna och skär dem i stavar. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Skala schalottenlöken och vitlöken. Krossa vitlöken lätt. Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.
3. Ta undan några timjankvistar till garnering. Repa och finhacka resten. Ringla över apelsinjuice och 2 msk olja. Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Vänd runt.
4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
5. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Riv apelsinskalet fint och pressa juicen. Tillsätt apelsinskalet och ca 1 msk apelsinjuice. Smaka av med peppar. Klicka röran på kycklingen och servera med rotfrukterna.
Det där lät gott! Hos oss blev det tomtegröt, och kokta ägg, bara.
Härligt med fredag!
Det lät nästan som en härlig frukost:)
Men det är ju gott oxå!