Same shit! And new shit!

Känns som att mitt förra inlägg är högst aktuellt fortfarande... Tyvärr! Fast nu kan man säga att det är ännu kallare... -30 när vi åkte hem från stallet:(  Här på Hammarn ligger det väl på -28 nu.
Tänk att det gått så långt att man nästan är lättad när det "bara" är 18-19 kallgrader....

För övrigt hade jag en bad (hair-)day igår. Eller, den började ju ok. Klev upp 4:15 (nja, det var väl kanske inte det roligaste på dagen, men det gick ändå bra...) och vid 5 körde jag mot Midlanda. Flög till Bromma och var sen på kontoret i Stockholm hela dagen. Hade förbeställt taxi till 15:45 för att ha god tid på mig tillbaka till Bromma. Det är massor med trafik så här i juletid så man ville ju vara säker liksom. Jo, tjenare!
Stog 15:45 och väntade på taxin. Efter nästan 10 minuter började jag bli lite orolig så jag ringde och kollade med taxibolaget.
- Det är så mycket nu att din beställda taxi inte gått ut ännu....
- Nähä...?
- Ja, om du får tag på en taxi på gatan så går det garanterat snabbare!
- Jaha... Ja, jag får väl prova med det då...

Så fort en taxi dök upp så hade den släckt takskylt och var med andra ord upptagen. Fast jag viftade var det ingen som stannade. Jag ringde taxi igen för att säkerställa att min förbeställda taxi fortfarande gällde. Jodå, bokningen står kvar ändå!  Jaha, det var ju bra. Då borde allt vara lugnt ändå. Fast tiden går liksom...
När tiden gått lite för länge ringde jag igen och i halvpanik frågade om dom verkligen inte hade någon taxi i närheten av där jag var. Redan i första samtalet förklarade jag att jag skulle med flyget och kände viss panik. Tyvärr var det hela tiden någon ny människa som svarade så jag fick vänligt försöka förklara läget varenda gång.

Det blev väl ungefär 5 samtal till taxi.... I sista samtalet (jodå, det känns som att det var det absolut sista samtalet till DET taxibolaget i alla fall!) pratade jag med en kille som bad mig dröja. Så kom han tillbaka till luren och förklarade att efter det första samtalet hade min bokning tagits bort eftersom "jag skulle ta en taxi på gatan".... Jag förklarade att jag aldrig avbokat något och hon jag pratade med sa inte heller att hon tog bort min bokning... Jag sa även att jag ringt igen för att säkerställa att bokningen fanns kvar!

I vart fall så lovade killen att jag nu hade en bokning med förtur. Alltså att första bästa taxi i närheten skulle komma och plocka upp mig. Och taxichauffören skulle ringa mig innan.
Vänta nu.... Det var mer än ett dygn sedan och än har ingen jävla taxichaufför ringt mig....

En friåkare (som jag av princip aldrig åker...) lyckades jag haffa och han var supertrevlig och gjorde allt för att komma fram i den enorma trafiken. Men alltså klockan var halv fem när jag hoppade in i taxin. Flyget gick 17.10.
I normala fall tar det ca 15 minuter till flyget, men....

4 minuter innan flyget skulle lyfta fick jag nästan ett skratt i ansiktet av henne jag försökte checka in hos. Så här i efterhand förstår jag att hon tyckte jag var lite väl optimistisk som ens frågade om jag skulle hinna med flyget..

Så det blev till att rodda! Tur man har en bra arbetsgivare och en boss där det inte knusslas. "Klart du ska hem! Att det blir ytterligare en flygbiljett skiter vi i!" var svaret. Så det blev en flight till Östersund ett par timmar senare. Hyrbil hem och den åkte jag till Midlanda och lämnade tillbaka i dag. För där stod ju liksom min bil....
En jäkla parkeringsavgift blev det. Också.....!

Så jag kan säga att nu känns det som att ett stort taxibolag har sjunkit i kurs... Långt, långt ner på skalan...

Behöver väl inte nämna något namn. Men det finns väl ett talesätt.... "En bild säger mer än tusen ord..."?!

                  Boka taxi onlineYEAH, RIGHT! In my ass...!!!!

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback