En riktig hästdag!

Skippade jobbet vid 14 idag och åkte hem. Slängde i mig lite käk och slängde in Tuva i bilen så åkte vi mot stallet. Eller förresten, vi stannade till på Järnhandeln och hämtade ut mitt paket som äntligen kommit från yttre rymden... Men vad skådade när jag öppnade paketet? Det FATTAS ju grejer! Jag hade t ex fått mina vita bakbensskydd, men inga framskydd... Va fan ska jag med ett par vita bakbensskydd när jag inte har några fram???? Nåväl, det som var restat kommer väl så småningom...(framåt april eller så....).

Fick äran (eller rättare sagt - jag frågade helt enkelt om jag fick) att rida Darwin idag. Han är ingen lätt ponny, men det var intressant att få känna på honom lite.

Sen var det banbyggnad och så började Tuvis grupp. Med den som vanligt exklusiva middagen (som Findus gjort) i knät satt jag på läktaren och kollade. Duktig tjej! Duktig Pompe-ponny!

Så var det min tur. Fick låna Pelham-bettet av Becca och den här gången tog jag delta istället för två tyglar. MYCKET enklare! (Nu känns det som att man måste vara liiiiite hästmänniska för att förstå vad jag pratar om....)
Basse-bus blev bitvis ganska stark ändå, men jag antar att han varit ännu starkare om jag inte betslat upp lite.

Det gick ok på träningen, men hade gått bra mycket bättre om bara jag kunde skärpa till mig ordentligt! Känns ibland som att jag borde tillhöra varelserna som packar hästgrejer i yttre rymden....för jag fokuserar inte fullt ut.... Mental träning?

Vi fick kämpa med ett par linjer på slutet och Basse blev lite trött=slog bakut precis när vi skulle gå mot hinder. Men till slut lyckades vi, men det innebar att Basse fick skutta över 1-1,05 hinder några gånger. Kul med lite höjd!

Och nu har jag kanske en "proffsryttare" som kan tänka sig att starta Basse i någon lättare hoppklass. Vore ju kanon om han kan få lite rutin med någon som är tävlingsvan. Istället för att tävlingsdebutera med sitt blåbär till matte....

Nää, nu måste jag nog fika lite tror jag.... Ses!

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback