Åsa-crunch...

Japp! Idag kockade jag! Och det med nöje. Jag känner mig sjukt nöjd med en härlig dag!
Så att stå vid spisen och fixa middagen var bara jättekul!
Idag blev det helt off receptboken. Totalt eget recept. Och det blev galet gott!!!!
.
Så här kan det alltså se ut emellanåt - även om det är sällsynt,....
.
Ok, här kommer "receptet" (om jag minns det.....)
Sallad som passar jättebra till t ex kinamat...

Koka coscous. "Vifta" lite i det sen så att det blir luftigt och kallnar.
Hacka smått: Gurka, tomat, persilja, tomater (där jag gröpt ur det blöta!) och rödlök. Blanda i och pressa lite citron över. Rör runt! Mums!
.
Huvudrätten som numera är döpt till "Åsa-crunch"!

  • Skär rent kycklingfiléer och skär dem i bitar.
  • Fräs på kycklingen i en hyfsat varm stekpanna med rapsolja i. Häll upp kycklingen på ett fat.
  • Skär blomkål och broccoli i bitar.
  • Fräs på grönsakerna i olja. Pytsa i lite purjolöksbitar och grovrivna morötter.



  • Lägg sen kycklingen i en gryta. (För stekpannan räcker inte till om du inte har en sjuhelvetes stor stekpanna!) 
    Häll på en burk cocosmjölk. (Jag använde ekologisk!) och putta ner kycklingbitarna i detta. 
    Låt det puttra en lite stund.
  • Häll på grönsakerna lite thai-fond, sesamolja och soja. Putta sen ner grönsakerna i grytan.
  • Krydda med lite ingefära (jag hade kryddburk men inlagd, färsk eller nåt funkar säkert oxå bra).
  • Jag puttade i det urgröpta ur tomaterna på slutet.
  • Koka äggnudlar.
Servera rubbet med den goda coscous-salladen!
.
Sjukt gott faktiskt!!!! (Men Kim tyckte inte att jag skulle starta restaurang eftersom det krävde fler än en rätt...)
.
.
Under tiden jag lagade mat så fick jag hjälp med underhållningen.
Tuvis fixade musik via Spotify. Jag kan säga att jag har lyssnat en hel del på Noice och haft lite nostalgi!
.
En kväll i tunnelbanan.....!
-
Här är en av de viktigaste ingredienserna. Och då menar jag INTE rapsoljan!!!!
-
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback