På besök till Kövra!


Idag har jag, Nellie och Crux åkt till Kövra, Oviken. Supersnälla Frida och Ebba hängde med som sällskap och hjälp. Hoppas att dom tyckte det var ok trots den långa resan. Det var i alla fall ingen av dom som tidigare skådat in i en hästmun så där.

Vi var alltså till A-S Lilja, veterinär med specialitet hästtänder. Crux har ju fått träffa henne rätt ofta på sistone. Det här är tredje gången. Senast var för 1,5 månader sen.
Crux hade ju ett fult sår längst in i käken (typ) efter att en hake på en tand skavt. Första återbesöket var såret fortfarande jättefult. Han fick då behandling och Metacam.

Den här gången kändes det mycket bättre för såret var mycket mindre och inte alls infekterat längre. A-S slipade lite på tanden och vi ska tillbaka igen om tre månader. 

Inte helt kul, vare sig tidsmässigt eller kostnadsmässigt, men vad gör man inte för de djur man skaffat och därmed lovat att de ska få må kung!

Crux var verkligen superduktig idag och han traskade in i transporten på en gång. Både dit och hem (även om han fortfarande var lite halvdrogad när vi skulle åka hem....). När vi kom hem hade jag helt plötsligt blivit ensam.... Tappade bort Frida, Ebba och Nellie någonstans i Ammer där det var Ankrace ikväll=)

Jag lastade faktiskt ur Crux alldeles själv, utan problem. Det tar sig!

Igår kväll lastade jag ju båda hästarna (var för sig dock) i lugn och ro och det gick hur bra som helst.
Hängde en hink med lite mat längst fram vid bommarna. Båda hästarna verkade köpa konceptet och traskade in till slut. Utan stök och bök!
Basse kastade sig ut två gånger, men gick snällt in igen sen. Vi jobbar på att det ska bli perfekt så småningom. Det skulle verkligen underlätta eftersom vi nu bestämt oss för att bli tävlingsryttare...=) (Det sista var ett skämt!)

Nä, nu är jag helt slut i luvan så det blir nog till att byta till varma, torra strumpor (!) och lägga sig framför tv:n och invänta Nellie och Kim som borde komma hem med första vinsten från Ankracet.....:)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback