Mejl....


Tuvis har fått en egen e-postadress. Och naturligtvis har hon sin mamma i kontaktboken.
Det tycker jag är bra! För kolla vilket mejl jag hade i inkorgen ikväll....



PUSSÄlskar dig...


.

Jippie-kaei!

YES! Äntligen har jag hittat en favvo bland bidragen i Melodifestivalen.
Det har inte direkt kryllat av 12-poängare hittills, men ikväll tyckte jag det var rätt ok.
Py Bäckman hade jag kunnat varit utan, men annars rätt ok.

NEO's låt var bland de bättre och vi får väl se hur den håller i Andra chansen. Skulle den duellera (vilket jädra fjant egentligen...) mot Kalle Moréus...? Jag vet vem jag håller på i alla fall....

Men en låt satte sig på studs! Och det är snygge Peter Jöback!!! Sicken pipa han har. Och det är en mäktig ballad som sitter som en smäck i "nynnar-skallen".

Och grattis till Anna Bergendahl oxå förstås.....




.

Rumpa oxå!


Har fått ett ofint "snyt-sår" vid näsan. En klassiker när det gäller mig och förkylning:(
I ett försök att få bukt med såret tog jag och smörjde med en salva som verkar vara bra för det mesta. En sån salva hade vi även till Brell när hon var liten och hade blöja, en s k "rumpsmörja" alltså.

I morse frågade Brell vad jag hade på näsan, och jag svarade att det faktiskt var "rumpsmörja"!
Då fick jag höra att det förmodligen skulle växa ut en rumpa i ansiktet och att jag kanske skulle börja kissa med näsan.....

Låter som att man kanske inte ska använda den smörjan i ansiktet mera.....

.

Ny OS-gren?

Är fortfarande hemma och snörvlar:(  Inge kul alls!!!!
Och till helgen är det ju dressyrprogrammet som jag verkligen hade behövt träna inför. Ja,ja, det får väl gå som det går...

Ska väl ta och åka iväg och mocka snart. Så är det gjort. Då kan man åka hem och lägga sig sen. Igår dormade jag av i soffan i drygt två timmar. Vissa små avbrott blev det förstås när Brell kom på nåt jätteviktigt, som t ex att jag måste kolla vad hon ritat, eller svara på om jag sett det där barnprogrammet förut...=)

Å tanka bilen måste jag göra. Måste!!! Hur kul känns det i -31 graders kyla????

I kväll är det visst en ny OS-gren på tv. Jag har i alla fall inte hört talas om den tidigare. I ÖP står det nämligen:
"20:15. Skidor, herrar, satfett"  Kan bli intressant?!

Och klockan 23.00 (då sover jag!) är det curling, damer och herrar "särspel" !? Jo, där står det nog rätt, men man kan ju inte låta bli att se framför sig en massa "sär" springa omkring och försöka spela curling....

Asch, nu är dagens OS-analys slut för den här gången.

Jag skulle till Word cup i Tyskland och hoppa häst! (?)

Jodå! Inatt skulle jag och någon fler helt plötsligt tävla i världscupen i hästhoppning i Tyskland. Helt hux-flux liksom. Och jag hade det jättejobbigt att försöka rodda häst och allt till Tyskland, för tävlingen var typ i morgon... Även om det varit hyfsat coolt att få tillhöra eliten en stund så var det ganska skönt att vakna och inse att man fortfarande är en feg amatör=)

För den här drömmen behövs ingen djupare analys för att förstå varför den dyker upp... Till helgen har jag nämligen anmält mig till både dressyr- och hopp"träning". Känns lite speciellt eftersom man ska rida ett dressyrprogram för en dressyrdomare (...nähä?...Någon som trodde det var en fotbollsdomare kanske??) och hoppträningen är för hopp-esset Uli Wieser (Wassbergs fruga).

Alltså måste jag vässa nerverna inför helgen, och även plugga dressyrprogrammet. Jösses.... Kanske bäst att börja nu då....

Tjao!

.

Ding i bollen!

Har känt av halsont ett par dagar och i morse hade förkylningen blomstrat ut. Asch ture oxå!
Åkte i alla fall och jobbade - det finns lite att pyssla med där - men framåt eftermiddagen kände jag att snuvan blev övermäktig. Lite feber (och jag är så ynklig att jag behöver inte just någon feber för att känna mig jäääättesjuk!!!!), lite snorig och lite ding i bollen (ja,ja... inga kommentarer nu bara om att det är som vanligt....!)
Så då drog jag hem.

Ikväll skulle jag ha varit på RÖJ's årsmöte oxå. Men det var förstås inte aktuellt. Till och från har jag ont i skallen oxå. Nä, jag skryter inte, jag tycker bara lite lagomt synd om mig själv...

Får se hur kroppen mår i morgon. Just nu är det ingen hit direkt, men vem vet - om jag verkligen ger mig sjutton på att bli frisk över natten så kanske...?!

Tuvis ska åka med skolan till Jamtli i morgon. Vore fint om det inte var så förbenat kallt, men chansen till en solig, -5 graders vinterdag är ganska liten. Men kan det få vara under -15 i alla fall...?

Och Brell har tappat sin andra tand. Igår. Jag pratade i telefonen och Brell satt en halvmeter ifrån mig när hon plötsligt vrålar: "DEN LOSSNADE!!!!!! DEN LOSSNADE!!!!" (Den här gången var det inte lika skräckinjagande som när Tuva vrålade detsamma om sitt finger....)
Tandfen lyckades komma ihåg.....eh, jag menar hittade hit inatt igen. Undrar om tandfén hälsar på när man blir gammal och tappar tänderna oxå...??

Nä, nu är det strax lag-sprint-final (eller vad det heter) och det måste man ju se!

.


Saturday night...fever?

Några timmar i stallet, inklusive ett träningspass. Vi tränade lite dressyrprogramsridning (finns det ordet???). Jobbigt! Tyckte både jag och Bassilusken.
Sen hem, bada och laga middag. Vi har gäster (åsså sitter jag här och bloggar???!!). Kimpas ena brorsa är här med sina barn. Det är mycket trevligt med sällskap! Och till middag fixade jag torr, salamifylld kyckling, som var ganska salt. Men vi blev mätta (och sååå illa var det faktiskt inte....).

Barnen lekar kurragömma. Nu finns dock risken att om vissa av dom gömmer sig så kanske dom somnar någonstans..... Men det må vara hänt! En sån här kväll kan man töja på nattningstiden utan problem.
Och ingen ska ju upp tidigt i morgon heller. Det är så fantastiskt underbart att få sova huuuuur länge man vill!

Melodifestivalen har vi förstås tittat på. Hyfsade bidrag. Klart bättre än förra gången! Och jag gratulerar Niclas Arn, som skrivit musiken till "Kom", som gick vidare till Globen. Niclas har man ju liksom partat med faktiskt!!! (Är jag lite känd nu???)

Hmmmm, nu är det backhoppning på tv och jag hörde just kommentaren "-Ja, Björndalen lär ju vara med. Han är ju med på allt!".  Ok, nu är det bäst att jag gömmer ölen tror jag....

.



Basse-bus!

Känns som det var ohyggligt länge sen jag red nu. Fast när jag tänker efter var det i måndags, fast det är ju inte så länge sen egentligen.... Men Basse har fått röra på sig ordentligt senaste tiden. Jag har liksom kidnappat LiW som ibland har möjlighet att rida ut medans solen fortfarande är uppe! Och hon brukar numera ha honom på sina lektioner på torsdagar.
Det är skitbra att han får röra på sig så blir det inte så mycket överskottsenergi. Idag var han busig. Eller knäpp. Beror på hur man ser det.... Men ridlärar-U satte sig upp och "bestämde" hur han skulle göra - och det funkade!!!

I vart fall så är det en kanon-häst och det är inte bara jag som verkligen tycker att han är underbar!

Tänk om jag skulle kunna få tummen ur och lägga in lite vackra bilder på honom.... (Hur jobbigt kan det vara???)

.

Flyga 60 meter.....

Jojo! Att störtlopp är något jag aldrig skulle ge mig på har jag vetat länge. Och återigen fick man bekräftat att det är rätt tanke.
En kanontid på gång av Anja, men precis innan målgång, så blir det en flygtur på nästan 60 jädra meter!!!
Men fatta vad mycket man ska hinna tänka innan "landningen" kommer. Huuuu!
Sjukt skönt att se att hon själv går därifrån, om än haltande.

Nu hoppas jag verkligen att hon och hennes knän fixar resterande tävlingar.

Sen kan man ju undra över varför man tar störtloppet i början av tävlingarna??? Det är väl ingen nyhet att risken för de största skadorna är just störtlopp? Eller har jag fel...?

I vart fall.... Hoppas hon kommer igen till nästa tävling!



Jag vet vem jag INTE skulle vilja vara idag....

...och det är funktionären som gjorde en OS-dundertabbe vid damernas jaktstart. Släppte iväg ACO ca 13-14 sekunder för sent. Han måste ha fått nåt hjärnsläpp helt enkelt.
Men vilken skidåkare hon är!!!! Och skytt oxå för den delen.




Sämre gick det för Helena, men jag håller verkligen tummen för att hon ska sopa hem en guldmedalj på distansen. Det är hon värd!
Apropå sopa.... Ser att det är curling på tv:n nu. Inte jättespännande och fartfyllt, men "Heja Sverige!" så klart...

Och senare är det dax för Ferry och co att slåss om OS-medaljerna. Det vore så hiiiimla roligt om Ferry kunde få ta medalj!

Heja Sverige! Heja Sverige! Heja Ferry!






Heja Hellner!


Om jag någonsin skulle bli helt utpumpad och helt slutkörd så ska jag tänka på Markus Hellner.
Då känner jag mig nog genast piggare....

I vart fall impade han igår tycker jag!!!


Helgen

Vilken kass Melodifestiva det var igår. Ingen låt som var direkt bra. Däremot fanns det låtar som var motsatsen....

Idag red jag lektion och Basse skötte sig bra som vanligt. Men pigg som attan!
Hade tänkt rida ut och värma upp, men tidsoptimisten Åsa hann inte med det förstås. Men det var ett fantastiskt väder! Ett tag var det +3 ute!!!!
Men nu är det ca -10 igen tror jag. Ser fram emot soliga helger framöver=)

I mörrn jobbar jag några timmar och sen bär det av till stan. Shopping är dock uteslutet. Det har blivit hästgrejer för hela slanten - bokstavligt talat!

Äh, jag har tappat stinget med bloggningen. Har ju aldrig nåt skoj att berätta, men det kanske kommer nåt läsvärt rätt vad det är....

.

Heldag!

Ojamej, vilken dag det varit. Nästan prick 9 timmar "häst"! Åkte dit vid strax efter nio och mockade och fixade. Sen var det dags för föreläsaren Hans Sidbäck. Det var en trevlig gube att lyssna på. Sen for jag och UlÅ och käkade kycklingsallad på Kaffestugan.
Tillbaka igen för mera Sidbäck.

Sen var vi ett gäng som red ut - trots kylan! Jag klarade mig bra, kändes bara lite kallt om fötterna och ansiktet, men helt ok. Basse skötte sig bra. Pigg men fullt kontrollerbar! =)
Fast nu längtar jag till våren. Ljusare kvällar och mildare väder.

I morgon är det ridning kl 12. Sen blir det nog till att åka hem och fixa lite. Det finns en del att pyssla med om man säger så.... (Kanske ska börja med att ta ner dom röda gardinerna i köket... Hrmmm...) Och kanske man skulle kunna ta en sväng med dammsugaren...?!

Äh, nu är det snart Melodifestivalen. Och senare är det ju skidskytte!!!!

Ses!


.

Uteritt

Idag gav vi oss ut med tre hästar på en härlig ritt. Solen sken och det var fantastiskt fint! Känns som det var evigheter sen man såg solen. Hästarna var pigga och ville nog helst springa galet fort. Men det ville inte vi ryttare.
Basse laddade och gjorde ett språng och jag kände att alla fyra benen var i luften. Kanske såg vi ut så här...?! =)





Invecklat....

I "Let's dance" ikväll "limmade" ju Tony på Stefan Sauk litegrann genom att fråga om han var singel. Tuvalisa undrade över vad det betydde att vara singel och varför Tony sa så. Vi förklarade förstås lite fint att de flesta lever ihop kvinna/man, men att Tony levde nog med en man.
Vet inte om det var så viktigt för Tuvis att förstå, men i pausen tittade vi lite på "Skavlan", och vad blev det då?
Jo, att Efva Attling är gift med Eva Dahlgren.... Ny förklaring för Tuva... Så nu har hon koll på alla relationer som finns tror jag! =)

Å i morgon är det till att ställa klockan på 6:00 igen.... Gnägg!


.

Dubbelt upp!

Tuvis täckbrallor har spruckit rejält i rumpan. Så därför blev det en blixtbeställning på nya.
Det bidde Gneis brallor "Gizmo". Verkar vara riktigt schyssta brallor (som även borde passa på en mamma?!).
Tyvärr har massor med barn den här brallan, men man får försöka märka dom noga så att dom förblir i vår ägo!

Vid beställningen blev det vingel men till slut fick jag till det. Med besked!
Efter en liten stund ringer dom från Gneis och frågar lite försynt om jag verkligen ska ha två likadana beställningar... Hmmm.....
Nog för att hon sliter brallor, men någon måtta får det allt vara....

Kolla vilka snygga! Jag vill oxå ha!!!!



Bäst!

Ja, idag kändes det som att vi var bäst! Jag och Basse alltså.
Eller (vänta, jag ska bara plocka fram min ödmjuka sida....) bäst och bäst...?
I vart fall så kändes lektionen i dag kanonbra. Vi red sluta som gick super-duper. Och skänkelvikning i galopp som gick ännu mera super-duper! TROTS att jag red hela lektionen i en hoppsadel!!!!

Det är bara att konstatera - jag har köpt jordens bästa häst!

Idag var det två "dressyrgröngölingar" (ha,ha) i gruppen. Dom skötte sig utmärkt! En är hoppryttare och en har väl inte ridit på ett tag, men jag hoppas att hon nu fått blodad tand och tänker boka sig en ridplats!

Efter lektionen var Basse rätt svettig så jag tog av sadeln och gick med honom i ridhuset en sväng, samtidigt som jag mockade där. Och vad händer? Jo, min ljusa, svettiga skimmel tar och rullar sig och lyckas klistra fast ett antal kilo ridhusbotten i hårremmen.... Hmmm... Mindre lyckat...

Å snart är det ljusare på kvällarna = då kan man rida ut!!! Wonderful!

Ses!

.

BRRRR!!!!!

- 33 grader...

Helt sjukt kallt!!!

En sån här dag skulle man få stanna hemma och bara elda.

.