Gott nytt år!

Dagen till ära har min näbb börjat snörvla. Kanske var det för att jag var på Apoteket igår och handlade sån där ny nässpray som fixar både täppa och rinnsnuva... Köpte bara "uti-fall-att". Typiskt!
Men det går nog över. Om inte annat ska jag försöka bota det med allt möjligt flytande...:) (Ska dock inte hälla det i näsan!)

I dag står jag vid spisen och försöker göra nåt som ska bli gott. Bara att hoppas att jag lyckas. Det är ju alltid lite nervöst att bjuda på nåt man aldrig gjort förut (och lite dumdristigt oxå kanske...?). Men vi blir nog mätta på nåt vis!

Sen blir det en prommis. Måste oxå åka och handla lite mera (fan lika bra att campa nere på mataffären känns det som...). En dusch och sen ska den stora gåtan lösas.... Vad ska jag ha på mig ikväll?????? Ack, ack....

Nä, nu måste jag fortsätta i köket!

Önskar er alla ett fantastiskt GOTT NYTT ÅR!!!!

???????????????????????

Nyårsmenyn är klar!

Eller förresten... Klar och klar.... Den är i alla fall planerad. Alltid något.

Förrätt: Pepparrotssoppa (Mums som bara den!)
Varmrätt: Dubbelmarinerad fläskfilé med ungsrostade rotfrukter, haricot verts och bea.
Efterrätt: Tuvalisas kladdkaka med punchgrädde

Förhoppningsvis blir det mer än gott!

Har redan gjort en del på fläskfilén eftersom den ska marineras över natten, för att marineras ännu en gång i morgon.

Dubbelmarinerad fläskfilé

Eftersom jag fortfarande har förklädet på mig så ska jag nog slänga ihop en 3-veckors sallad oxå. Perfekt att ha i kylen. Håller länge och är gott!!! Resten gör vi i mörrn.

Idag bidde det ugnsfalu och kokt potatis. Ett säkert kort! Naturligtvis måste jag ju dricka ett glas vin vid matlagningen. Men levern hälsar att det funkar alldeles utmärkt och att den inte är arg på nåt vis.... Dåså!!!

Antar (och hoppas) att vi ses igen innan det nya året, så jag sparar med nyårshälsningen.

Kram!

.

Very mycket folk....

I dag har jag varit med om något som jag aldrig tidigare råkat ut för. Nä, inget häftigt eller så....
Jag fick åka runt byn och leta parkeringsplats!!! What the f.... Är jag i Stockholm eller...?
Till råga på allt så hade jag till en början parkerat PRECIS utanför Konsums dörr. Med den utgångspunkten gjorde jag och barnen lite ärenden här och där. Sen skulle det handlas mat och när vi packat in oss i bilen och börjat rulla ut på Centralgatan så slår mig tanken..."Varför inte stå kvar och handla på Konsum????" (Någon med horn i skallen började sjunga och dansa i ren skadeglädje!)

Nåja, tänkte jag, vi åker väl på ICA som tanken var först (fråga mig inte varför...). Men då började jakten på parkeringsplats. Suck!
Till slut hamnade vi i alla fall på Konsum, men med en betydligt sämre plats. (Han med hornen tjöt nu av hånfullt skratt!!!)

Det är bara att hoppas att handlarna på Hammarn idag har haft dagskassor så det bara dånar!!!!

http://www.thecreativenut.co.uk/acatalog/Devil.jpgMoahahahahahaha........

.

Freeze.....

Shit fan, vad kallt det var i huset i morse. Det brinner nu i pannan men värmen har inte riktigt kommit ännu... Brrr!!!

Idag måste jag tokhandla inför nyår. Har ännu inga idéer om mat, men jag ska ringa vårt sällskap och se om dom har några bra förslag....

Åsså funderar jag på om det blir lite slalom, trots kylan. Fast just nu är mina fingrar som isbitar, så jag väntar nog ett tag....


Med benen i vädret....

Inte jag alltså....!
Men det här är en allt för vanlig syn:



Ibland när jag ska gå och lägga mig så skyndar Diesel sig att hoppa upp i sängen och lägga sig på min plats före mig! Sen flyttar han sig INTE av egen kraft. Då får jag bära honom som en liten bebis och lägga honom nere vid fotänden. Då suckar och stönar han lite, innan han faller in i sin sömn och börjar snarka!!! Kul hund va'?!

Tyvärr såg jag inte "Mannen som talar med hundar" i kväll, men Kim hade sett en liten snutt. Det var om en amris (en Dajsel-hund alltså) och problemet var att den hunden tuggade på saker. Papper, plast, osv.
Ok, det måste ha varit Diesels brorsa eller nåt, för det fenomenet finns även här. Inte för att han har förstört nåt värdefullt (ännu), men han är galen i att tugga i sig skräp när man är ute och går, eller hämta papper och teckningar här hemma. Lösningen som Cesar hade var att börja spåra med hunden. Och visst, det är nog en mycket god idé att börja engagera hjärnan på doggen.

Så bara det blir vardag igen så kanske det går att "anlita" någon som kan det där med hundträning. Spåra, lydnad, agility... Nåt SKA jag göra!!! (Med hunden alltså....)

Voff, voff!!

.

Oj, det är snart nyår....

Känns som om "dagarna rullar på som pärlor på en tråd".... Typ, man hinner inte med. Och det är bara två dagar till nyårsafton. Vi har nöjet att fira med våra goda vänner från huvudstaden. Och egentligen borde jag redan nu ha planerat middag, klädsel och sånt. Men icke!
Maten löser sig (?) säkert. Trerätters har vi i alla fall bestämt. Men det där med kläder.... Huuu! Numera har jag ju knappt något snyggt att ta på mig. Varje dag är det liksom: "Hello långkalsongerna! Here I come again...!"
Nu borde jag ju dra på mig en klänning. Risken är att man ser ut som om det vore dags att åka till BB när som helst, och då kanske sällskapet ber mig att inte dricka champagnen eftersom det vore opassande....? (Just ja... förlåt levern, men jag glömde att det är nyår.....)
Nåväl, jag ger ett tidigt nyårslöfte redan nu: Jag lovar att inte ha långkalsonger i alla fall...!



Tjockskalle??

Var in på TKH och testade en  Hoeg mössa.
Mössorna var helcoola, men passade jag i dom?? Nä!
Faktum är att jag nästan aldrig har mössa. Men pannband använder jag för jämnan. Kanske beror på den rejäla kalufsen..?

Så "Hoeg", det kanske vore en idé med lite coola "Hoeg"-pannband oxå...? Till tjockskallar som mig....
Jag köper ett direkt!
 

.

Fotografier

Till jul tog vi och fotade barnen. Vi gick till http://www.fbfoto.se/ på Villavägen.
Ett tips när ni vill ge fina presenter!

Vill visa er de bilder som vi behållit alldeles själva.....



 

Vad tyx...?

.


Mmmmmmm....usik!!!

Mamma Mia soundtrack har fått konkurrens i jul. Nämligen av den här snyggingen, Peter Jöback. Vi fick hans julskiva från fasterjenny som köpt den på ICA (korterbjudande).
Jag kan varmt rekommendera den!!!!!

Och tusen tack, faster!!!

Puss!


Peter Jöback och julCD:n.

Biljardkväll!

Precis när kroppen verkade ha återhämtat sig från juldagens festeri, så var det dax att sprätta en pilsner igen. Ja, alltså det är ju ingen som tvingar mig även om det kanske låter så:) Men nu har jag lovat levern att det blir lugnt ett tag.

Bubb & Vonn dök upp och vi käkade anti-julmiddag. Pasta! Gott!
Sen kikade vi på "Körslaget". Trist att Timo Räisinän åkte. Jag hade ingen aning om vem han var innan, men han var en riktigt skön lirare och jag hade gärna sett mera av honom. Men, men - nån måste ju åka ut.

En förvånad Timo Räisänen röstades ur ?Körslaget? i går. ?Vi

När barnen somnat blev det biljard för hela slanten. Det är så himla skoj och ibland lyckas man faktiskt sätta rätt boll oxå...=) (Annars är den vita väldigt lätt att få ner.... konstigt!!!)

Nu blir det ryggläge i soffan en stund.... Zzzzzzzzzzzz!

.


Paul Potts - en saga....

Såg en 30-minuters dokumentär om Paul Potts. Ni vet "Britain's got talent"...
Och det är lite av en saga känns det som. Kanske lite som "Den fula ankungen"....?!

Om någon, mot förmodan, missat hans insats så kolla här.
I dokumentären talades det om "kollektiv ståpäls" och det är ett passande uttryck!



Julen är over.....

Eller, egentligen inte. För det är så förbajjat med julmat kvar i kylen. Eller kanske inte så mycket egentligen.... .
Jenny har precis åkt vidare. Det har varit så himla mysigt att ha henne hos oss. Faktiskt så tycker jag att hon borde flytta hit och  bo här med oss! En bra idé!!! Men då finnsförstås risken att hon blir ihjältjatad om att spela biljard, spel och allt vad det nu är.
Framåt våren ska vi nog åka och hälsa på faster i Götet!
Hon fick i julklapp en strumpa.... Jag hann inte sticka klart den andra, men det ska jag förstås göra.

Idag får vi nya gäster. Bubb och Vonn kommer och hälsar på. Ska nog strunta i julmaten och koka pasta med någon god sås istället. Och en maffig sallad med fetaost, oliver och sånt. Ett tips - prova att riva fetaosten över salladen. Smaken kommer fram mera på nåt vis. Gott tycker jag!

Fortfarande lite seg efter juldagen. Måste vara en kombination av ålder och "för sällan festande"...? Men man är väl inte sämre än att det kan bli ett glas rött när våra gäster dyker upp...:)

Hmmm. Undrar om man ska övertala Tuvalisa att vi ska kolla på "HighSchool musical" och slappa en stund....

Ses! Hoppas ni haft en god jul och att ni inte blåser bort i "stormen"...

Kram!

.

Seeeg dag...

Fast man har sig själv att skylla. Det bidde Lergodset i går. Och en hel del öl.....
Idag kändes huvudet trångt och några av hjärncellerna verkade spika på nåt...... Har sovit 2 timmar idag och det är nog därför jag fortfarande är vaken.

Men det var en trevlig dag i går. Jullunch/middag med Holken1. Vi hjälptes liksom åt att äta upp lite av all julmat. I år köpte vi Änglamarks ekologiska julskinka och den var verkligen supergod!!! Ett år köpte vi en skinka som var alldeles mörkprickig inuti. Inte aptitligt alls, men den här var fin och god. Ska komma ihåg det till nästa jul!

Ja, sen bidde det utgång. Barnen var överlyckliga att både mamma och pappa skulle ut för dom hade ju världens bästa barnvakt igår. Kusin Adam! Tydligen hade dom kollat på film och spelat biljard till sena natta! Precis som det ska vara alltså=)

Lerkrukan då? Lite förfest hos Katarina och Jocke. Vi var i god tid till Lergodset och det var inte så många där när vi kom dit. Men det fylldes på och jag vet faktiskt inte om det blev fullt?! Har inte hört nåt om det var bra på Kaffestugan heller. Nån som har koll och kan stilla min nyfikenhet?
Träffade två trevliga, unga brudar som tydligen läste min blogg då och då. Skoj, skoj! (Hej på er, om ni läser det här!)

Nä, nu ska jag ta mitt trötta huvud och ömma kropp (för många "moves" igår...:)) och pallra mig till sängen. Kimpa och Jenny kollar lite på "Gladiator". Not my type of film alls... Blääää!

Ok, dax att snacka lite med John Blund.... Go'natt!!!!

.


Abra kadabra!!!

I morse kom Tomten!
Jag såg faktiskt Rudolf och släden strax innan. Tomten sa att han hade parkerat släden nere vid älven....



Hörde att den här Tomten haft fullt upp. Och det förstår man ju - julafton och allt. Hoppas inte Rudolf och co tappade tålamodet bara.

Det var paketöppning och läsning av alla rim förstås.
Den bästa julklappen verkar vara Tuvas trollerilåda. Även lillasyster trollar hej-vilt! Det kanske blir bra med lite träning=)
Och Tuvis tyckte det var skitkul med autograferna! Dom står på hennes skrivbord nu:) Först trodde hon inte att det var Daniel Karlsson som skrivit till henne, men nu vet hon!:)

Sedan var Kim tvungen att dra iväg och jobba.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Faster och jag tog en långprommis med vovven, strax innan det blev mörkt. Sen slappade vi och kollade på "Bruce den allsmäktige". Kul film!!! (Råkade missa "Kalle Anka och hans vänner"... Är det en dödssynd eller....??)
En dusch för vissa, och ett bad för mig, sen julmiddag! Massor med smaskens!!!!

Sitter nu här och är tokmätt.

Kimpa ska iväg och jobba i kväll, och sen får han väl sova ca 4 tim. för att sen åka och jobba på julottan i morrn.....

Nä, nu ska jag slappa och smälta maten lite....

Kram!

.

Merry Christmas!!!

Alla klappar är inslagna och färdigrimmade (lät som nån jäkla skinka det där va....?!)

Nu funderar vi bara på om vi ska ställa ut lite gröt till Tomten...? Eller kanske lite whiskey...? Nä, vi tror att Tomten kommer ganska tidigt i morgon och det vore ju synd om han bidde på pickalurven innan han hunnit dela ut alla klapparna till alla förväntansfulla barn. Vi får bjussa Tomten på starkare drycker vid nåt annat tillfälle istället=)

I kväll har jag faktiskt vaket sällskap och klockan är över 23! Fast jag själv börjar bli lite tung i ögonlocken.... Men det törs jag ju inte säga eftersom jag gnällt över hur trött dom varit de senaste kvällarna... Jag måste nog stå ut ett tag till:)

Ska sätta mig i soffan, tillsammans med mitt vakna sällskap, och glo på dumburken en stund.

Hoppas Tomten hittar nåt bra ställe att parkera släden på i morgon.....

.

Dan före dan!!!

I mörrn är det julafton! Och jag har inte slagit in alla paketen ännu, men hoppas att jag får lite vuxet sällskap på en uppesittar-kväll... Kanske hjälp med julrimmen oxå?!

Jag önskar er alla läsare en riktigt GOD JUL och tackar för att ni orkar läsa mitt dravel....=)

Kram, kram!

.

Blockflöjt...

Gjorde en liten tabbe stan.
Köpte en blockflöjt i plast till Nellie...

Uh, tinnitus - here I come!!!

.

Utifall-att....om...

OM det blir utgång på juldagen så blir det Lergodset.
Jag har bestämt att det blir det stället som får äran att ha oss gamla (?) partyrävar hos sig...=)

Vad sägs? Ere party eller ere paaaarty???!!!!!????!!!!

Idag....

Står på Bokia och kollar lite pocketböcker....

N: "Nä, nu tror jag att jag måste släppa en fis!!"

Gissa om jag höll på att få ett skrattanfall.....=)

Östersund idag!

Kimpa har redan åkt för att hinna hjälpa F&F med en del saker. Och leverera en del julmat från Mags, Jenny och lite från oss. Konstig julafton blir det i år eftersom vi alltid haft jullunch hos F&F på Solvägen. Men inte i år...

Jag och Brell åker in om en stund. Tveksamt om vi hälsar på F&F eftersom det tyvärr kommit lite sjukdom i huset. Det sista vi vill är ju att smitta dom. Vi får se. Men hämta Kimpa ska vi i alla fall.

Tuvis vägrar i sten att åka med. Hon är bergsäker på att må illa i bilen, eftersom det hänt förut... Vi ska nog införskaffa åksjuketabletter så kanske det känns lättare sen. Men hon har "tillgång" till Holken 12 (Tack, tack Maggan!!!).
 
Jag ska vara hemma till senast kl 17 för då vankas det middag med mina arbetskamrater (va' härligt det var att skriva det där:)) på Kaffestugan.

Snart är det jul - då måste vi alla vara friska och krya!!

Kram!

.


Kan bli beslutsångest...

Gå ut?
Och i så fall vart...?

Här är ett "klipp" direkt från Snygg-Emils blogg:

Juldagen i Hammarstrand ser ut på följade sätt. Både Lergodset och Kaffestugan kommer att ha öppet. Hotellet har tyvärr stängt!  

Lergodset
 20.00 - 02.00
Band från Rockhuset spelar under kvällen. Entrèn öppnar kl 20.00 Entrékostnad: 140kr  


Kaffestugan
 20.00 - 02.00
Både övre och nedrevåning öppen. Band från Rockhuset spelar under kvällen. Entrèn öppnar kl 20.00 Entrékostnad: 140kr   Ett tips från mig, kom tidigt och lös in er!! Sprid gärna denna information vidare i era bloggar.

Vid närmare eftertanke känns det nog som om Kaffestugan lockar mest... Eller....?
Trist att det blir två ställen för då sprids ju folket. Men det kan ju bli skitkul ändå förstås...  Man måste nog gå ut va'??
Vart går allt gamm-folk som jag????

.


Hästar och glögg!

Efter 4,5 timmar i stallet var det rätt skönt att komma hem.
Har hunnit bada, kollat lite på "Mamma Mia" (ja, Nellie ville se igen...:)) och titta på när faster fixat julmat!
Gissa om jag är sugen på revbensspjällen... Man kanske ska smyga upp i natt....=)

Nu är det glögg, pepparkakor och stiltonost som gäller. Inte fy skam alltså=)

Härligt med jullov.....

Kram!

.

Rimstugan=)

Ramade in Tuvalisas specialklapp idag! Ja, alltså det där som kom med posten häromdagen.
Det bidde förstås ett rim till (om än lte krystat...).

Från vem kan detta vara?
Gissa på du bara!
Undrar om du kan gissa rätt,
för det är minsann inte lätt.
Men en ledtråd kan du få,
han "förtrollar" många små.
Han har en kompis med öron långa,
och trixen dom är många!

GOD JUL önskar....?

Ja, vad tror ni? Fixar Tuvis att gissa vem det är ifrån...?! Vi får se på onsdag:)

.

Äntligen....

Nu är allt frid och fröjd! Fasterjenny har kommit! Jippie!!!

Det känns som om klockan är sen kväll, men den är ju bara halv fyra.... Konstigt...
Jag har tänt lite värmeljus och det blir så himla mysigt på en gång. Och snön faller ute igen. Det är ju helt suveränt!

Kimpa och Tuva är nere och spelar biljard nu. Kanske man ska gå ner och hänga på?
Faster och Brell åkte ner på affären eftersom det blev akut slut på smörgåsmargarin.

Ikväll blir det till att kolla på adventskalendern. Såg den ju inte i morse och nu jäklar är det spännande. Ska det verkligen bli någon jul????=)
Apropå det... Vi har inte riktigt löst Tomte-biten inför onsdagen. Kanske hoppas vi på nåt vis att Santa Claus himself ska komma nerdimpande genom skorstenen...? (Undrar var han hamnar då??? I vedpannan eller...??? Huvva!)

Har inte slagit in alla klappar ännu heller. Måste kanske ta en uppesittarkväll och göra det. Vill ju gärna försöka rimma (hellre än bra!) på alla paketen oxå. Vi har tänkt att Tomten får lämna säcken med paket som den är och sen delar vi ut själva. Min förhoppning är att man läser varje paketrim i lugn och ro. Får väl se ur det går med den biten..... (Riv och slit!).

Nä. nu ska jag ta mitt vinglas (japp!) och gå ner och kolla på biljardspelarna!!! Måste nog göra några stötar själv oxå.... Även om jag är mer än lovligt usel på biljardspel....=)

Kram!

Väntar och väntar...

Inget är som väntans tider=)
Nä, det är inte som det låter...

Vi väntar så in i vassen på att fasterjenny ska dyka upp.
Min tidsplan för att fixa och dona sprack ju rejält eftersom jag har jobbat förra vecka, men jag tror att det blir nog bra ändå:) Det bör inte vara några dammråttor som anfaller (inga stora i alla fall....).

I morse klev vi upp tidigt och jag och Tuvis var i stallet i 3,5 timmar. Mockade, sopade, packade hö i massor av påsar (gissa om jag fick ett nyskalas?!) och vi hann även rida lite. Kul!

Nu måste vi bada av oss lite hästlukt (vi stinker, men Nellie verkar inte reagera?!) och så småningom blir det nog ett glas vin och lite relaxing. Middag har bestämts till tacos. Helt ok!

Läget nu är lugnt. Brellan kollar på "Mamma Mia" (för femtielfte gången, typ...), Tuva ligger i badet, jag bloggar och Kimpa har tagit en prommis med Diesel....
Som sagt, vi väntar.....

Ha en fantastisk lördag!!! Kram!!!

.

Cheeeeses....

Här sitter jag i ett sovande hus. Alla sover utom jag!
Men nu känner jag att det är dax. Ska ju upp och mocka hästbajs tidigt i morgonbitti.... (Hade inte varit helt fel med sovmorgon dock...)

På jobbfronten är det toppen! Har blivit lovad en anställning i januari. Snacka om att det känns super-duper! Och det är skitbra jobbarkompisar så bara det är ju kanon! Men nu ska jag ha jullov först=)

I morgon kommer fasterjenny oxå. ÄNTLIGEN!!!!

Nä, nu ska jag kissa hunden och sen blir det bingen. Go'natt!!

.

Kondoleansblommor

I dag har jag gjort något jag aldrig behövt göra förut.
Nämligen överlämnat kondoleansblommor till en änkling. Det är ingen vi umgås med, men när man bor nära varandra så vill man förstås beklaga sorgen på nåt vis. Det blev tre vita rosor med lite grönt grejs i. Jättevacker bukett! Från oss och Holken 1.

Sicket elände att mista sin livskamrat. Och precis före jul dessutom.

Det känns obehagligt att sjukdom och död kan lura runt hörnet, bara så där.... 

 Jag vill alltid vara frisk, och leva i evighet......


.

Tusen tack Daniel "Den itusågade kaninen" Karlsson !!!

I dag kom den där speciella julklappen som jag berättade skulle dyka upp med posten. Jag är superglad!
Hoppas hon som ska få den blir lika glad som sin mamma:)

Stor kram till Daniel Karlsson (& Tobbe Trollkarl) !!!!!!




Tråkigt

Tråkigt nr 1....

Tuvalisa är ledsen. Hennes klasskamrat, och även en av hennes bästa vänner, ska flytta. Jag förstår varför, men det är förstås jättetrist för Tuvis. Och i morgon hade vi tackat nej till kalas hos denna vän eftersom vi ska upp tidigt på lördagen OCH söndagen för att ha stalljour. MEN nu är det ju liksom sista kalaset tillsammans, åtminstone på hemmaplan, så självklart vill och ska hon gå!

Tråkigt nr 2....

Det verkar illavarslande inför juldagen. Biljetter och affischer är återkallade... Fick info idag om att det kanske blir kalajs på annat ställe än Hotellet och det är bara att hoppas. Både att det blir av och självklart att man hinner köpa biljetter. Blir det inte förköp så vette katten hur man gör. Inte särskilt kul att piffa upp sig (ja...så gott det går då...) och inte komma in sen. I'm to old for that shit!!

.

Jobba, jobba, joooobba!!

Kul att jobba och få testa sin effektivitet igen!
Sprättar kuvert, skickar brev och mejlar som en galning.....  Härligt!=)

Nu visas det på nyheterna om att man kan operera in ett chip i hjärtat på en människa. Chipet ska kunna skicka SMS och grejer.... Undrar om man kan skicka tillbaka SMS till chipet..... Lite kedjebrev eller en skojig bild kanske...? :)

Nä, nu har jag nog stillat mitt "sitta-vid-datorn-och-kolla-strunt"-behov för en stund. Ska släcka ner den och göra nåt annat en stund.

Kram!

.

Jeff Dunham...

På måndag kl 21.55 bara måste man kolla på Kanal5 (jag tror att det var den tiden och den kanalen...)

Jeff Dunham, buktalaren är på tv och JAG ska ialla fall kolla!!

Nu kan jag tyvärr (fortfarande) inte lägga upp ett klipp från YouTube så där fint som alla andra kan... Men en länk ska jag väl kunna fixa. Kolla in 
Achmed The Dead Terrorist Christmas Special =)

Sätt er i soffan på måndag och kom ihåg att göra plats för skratt!!!



.

Det löser sig (sa han som...)

Idag har jag faktiskt både hunnit skura nere i gillestugan + börjat som timanställd försäkringsförmedlare. Äntligen fick man jobba lite!
Ska jobba den här veckan. Sen har jag ju planerat jullov med barnen, men efter alla helger så verkar det finnas gott hopp om jobb på riktigt!!!! Det känns fantastiskt skojigt och jag är superglad!

Och jag förstår nu att det var inte alls meningen att jag skulle ha det där jobbet jag trodde att jag ville ha förut. Det här är ju mycket bättre - på alla sätt och vis!!!

Så, puss på er! Jag ler ikväll....!

-

Luktsinne?

Så här nära lite betalt jobb har det inte luktat på länge....
Tutthållning, mina vänner!

http://cheezeman5.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/smiley.gif

.

Dog-poop!

En liten undran bara....

Vem fan är det som lämnar sin dogs poop här ute på Idrottsvägen????? (Och på andra vägar oxå för den delen....)

Jag blir så %&=!# förbajjad! Det är många som promenerar där, och bl a många skolbarn som går där varje dag.
Idag såg jag ett lass som var ungefär 8 gånger Diesels "hög". Jätteäckligt!!!
Man kan ju bara hoppas att det var en engångsföreteelse (att dom råkat glömt påsen, eller att doggen varit så dålig i magen att alla medhavda påsar tagit slut) men jag tror tyvärr inte det.

Nä, då får man väl istället hoppas på att det blir riktigt halt och eländigt ute någon dag - och att den som ständigt lämnar högar råkar ramla i rakt i skiten! Förhoppningsvis med fejset först!

Nä, poopar doggen "off-road" så var snäll och plocka upp det. Hammar'n kryllar av hundlatriner (om man förstår vad dom är till för så vet man det....).
Och skulle ni se mig lämna mindre trevliga Diesel-spår så är det garanterat en engångsföreteelse. Promise!

Om hunden din gör nummer två,
lova att plocka upp det då.
Det som göms i snö,
dyker upp vid tö.
Och ses du ständigt med påsen fuska,
kanske någon dig "omruska"
så till den milda grad,
att du sen måste ta ett "bajs-off"-bad.....

http://blog.tallman.se/wp-content/uploads/1851.png

.

Knäck(t).....?!

Har hunnit varit i ridhuset idag igen. Tuvis hade en igenridningstid (uh?) och fick hoppa idag igen. Det gick som en dans och hon börjar verkligen bli duktig lillgumman!

Sen for vi hem och jag och Tuvis kokade knäck. Dom blev helt perfekta!!!!
Brell kan ju inte äta knäck eftersom det är mandel i dom, så vi gjorde rischoklad. Kladdigt värre....=)



Det bidde Kaffestugan-pizza till middag. Nyttigt - nä, men gott !!!!!

Nu är det julkalendern. Måste nog se den fast vi tittade i morse....:)

Bye!

.


Kall och hungrig...

...är jag nu.
Vi har varit på luciafirande i ridhuset och där var det KALLT!!!!
Fast Tuvalisa måste vara gjord av nåt annat än oss, för hon var varm om både händer och fötter trots ett par timmar i kylan.
Å vad jag önskar att ridklubben fick lite stålars att fixa ridhuset. Isolera och göra fint. Blir jag sketarik nån gång så ska jag lägga många slantar dit! Lovar!

Och idag har jag och Brellan varit till "vår" frissa (jo, jag har faktiskt hår kvar trots avsaknaden av TV4 igår....). Jag blev av med ålderssymtomen (i håret i alla fall...) och Brell blev klippt litegrann. Tydligen har jag inga gråa hår..... utan VITA!!!! Vad betyder det?? Jo, om jag skulle strunta i att tona bort de avvikande håren så skulle jag förmodligen vara vithårig snart. Hur snyggt skulle det vara på en skala????? Törs inte forska i saken.....

Barnen kollar på Bompa, och naturligtvis ska vi se julkalendern även om vi såg den i morse. I dag var det ju en get på tjottan och en direktör som är tokallergisk mot getter=). Rätt sjukt - precis som jag. Kanske man skulle ge sig på ett manus till julkalender nåt år...? Eller...nä, det skulle förmodligen inte bli barnvänligt, och det är väl det som är poängen...

Nä, nu ska jag nog ta och steka lite schnitzlar (färdiga!), steka päran och fixa lite grönsaker. Vinet har jag redan hällt upp (det gick fort!).

Kramis!

.


In med Idol i mobilen bara....

... kosta vad det kosta vill....

Och hann precis se Kevin som vinnare!
Ah! Det dämpade min frustration....

Så stort grattis Kevin! Bäst helt enkelt!!! Jag lär köpa skivan jag:)

Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4


.


Behöver aldrig mer någon frissa...

... för nu har jag slitit av mig allt mitt hår, med rötter och allt!!!
TV4-helvetet finns inte på tv:n!!!
Har det hänt förut??? NÄ!
Händer det precis när det är final-röstning på Idol???? JA!!

Jag blir tamejfan galnare än galen!!!! SKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT!!!!

Nu hugger jag snart av mig tummen eller nåt....

Här skulle jag kunna skriva alla fula ord jag kan, men det vore alltför illa så jag avstår. Men jag har alla orden i huvudet...!!!!  Åååååå, BAJS OXÅ !!!!!

Hälsningar från en SKOGSTOKIG, SKALLIG ÅSA!!!!


.

The next Idol is....

Det MÅSTE bli Kevin!!! Annars blir jag..... förvånad!
Fast Alice är oxå bra, och kommer säkert att göra karriär hon me´, men Kevin regerar.....

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

.

Mamma Mia - hemma !!!!

Idag fick jag order om att tillverka en mikrofon!
Det skulle nämligen sjungas ABBA för fulla muggar. Tror att jag har hört "Honey, honey" ungefär 500 gånger idag.....=)



Blivande Idol...?


.

Vinter!!!

The winter is lovely when it's like this....

Brellan & Diesel...



Träden ger vika av all snö....



En liten bit av vår Sembratall i närbild......



Och Nellie!!!
Håll med om att det är ett riktigt häftigt foto!!!!



Ja, nu hoppas vi bara att det är minst lika mycket snö på julafton! =)


.

Aj,aj....

Kommer att ha en grym träningsvärk i morgon är jag rädd....
Får väl ge fan i att springa i trappen då...

Förhoppningsvis sätter den sig bara i benen så att jag klarar av att fixa ett lass jul-köttbullar ändå:)

http://www.korthuset.com/inspiration/djur/hastar/images/hast_1.jpg

.

Slö och slapp....

... känner jag mig idag. Men ändå gnager något i bakhuvudet om att jag skulle göra nåt nyttigt... Hmmm, ska kanske lägga mig i soffan framför en film och fundera (lite vagt) på vilken av alla nyttigheter jag ska göra.... Låter seriöst och bra va'?!

I dag blir det en del aktiviteter vid middagstid. Kimpa är i stan och jag hoppas att han hinner hem i god tid för att följa med Brell på grötkväll på dagis. Tyvärr flyttades den från i tisdags (då hela familjen hade kunnat gå) till ikväll. Jag och Tuvis drar till stallet. Efter Tuvas lektion ska jag rida om det finns någon ledig plats! Har inte suttit på en häst på flera år... Risk för träningsvärk, brutna ben, etc. finns alltså!

I morgon är det luciafirande i kyrkan och då ska 2:orna vara med och sjunga. Kimpa jobbar och är ju där ändå, men jag och Brell måste förstås titta!

Och lördagen bjuder på luciafirande kl 15:30 i ridhuset, Ammer.
Bland annat luciatåg, kadrilj, spegelritt och maskeradhoppning. Det blir till att tuta i Brell lite antihistamin och bege sig dit. Brukar vara skoj att se!! Kom och kika du med vettja!

Oj, nu är det lunchtid.... Måste gå och reka i kylskåpet...

Kram!

.


Nya tapeter!

Nu har vi (öh...läs Kim!) snart tapetserat klart i sovrummet. Det blir jättefint! Som jag tidigare har nämnt så var ju dom gamla tapeterna någon slags obestämbar färg som inte direkt skulle ha platsat i en Feng-Shui-bok... Möjligen som ett dåligt exempel!
Funderar på om jag ska gå ner på Hammarstrands El och kika om dom har någon fin fönsterlampa. Nu vill jag ju göra fint!

För övrigt så verkar det inte som om ni uppskattar taskiga rim?! Trodde nog att det skulle komma flera kommentarer. Även såna som "Du är ju inte klok!", "Men nu får du väl ge dig....", "Lägg ner!", "Jag slutar läsa din blogg om du håller på så här!"........ Men icke! Tack i alla fall för dom kommentarer som kommit in (och för att ni inte sågade totalt...:))
Men nu är det ju jag som "äger" bloggen så vem vet, det kanske kommer mera dåliga rim. Bara att tugga i er...=)

Idag har jag städat akvariet och fiskarna busvisslar av glädje. (Ja, förutom den som låg och flöt på rygg....)
Har spelat "Mamma Mia"-soundtrack hela dagen (sååå bra!!!) och jag kom på mig själv att stå och städa akvariet i takt till musiken. Jodå, det går, men firrarna kanske inte uppskattar det så mycket som jag:)

Ska väl ta och fundera på dagens middag oxå. Kimpa ska ju på julbord så han får nog äta så det räcker ändå. Kanske jag och barnen ska ta och göra någon slags barnmat som spagetti och köttfärssås?
Fast jag vet att det önskas taco-gratäng.... Ska nog ta och bestämma nu och sen ta jycken och gå ner och handla lite.
Trodde nog att solen var på gång, men nu är det mest dimmigt? Är det för att jag ska ut..?

Kram så länge!

.


I juletid.... är allt inte frid...

Snön ligger vit på taken,
och Tomten är sen länge vaken.
Nissarna och Tomten fixar paket,
men dom är försenade - för Tomten gick och sket.

En av Nissarna vill bara gå naken,
han är den ende som inte i fönstret har staken.
Tomten tycker att han är fåfäng.
(men jämför ändå - i smyg - i sin säng....)

På Nordpolen är det kallt som attan,
Rudolf med mulen ligger på mattan.
I år har det blivit lite nöd,
då mulen inte är särskilt röd.

Hur ska Rudolf då kunna lysa?
Mer än så här kan han ju inte frysa.
Kanske kan dom honom fylla till en rödnäst ren?
Fast då blir det ju en flygtur med vingliga ben.

Tomten på sina Nissar manar:
"Slå in paketen innan barnen anar!
Och Kjell ska inte ha någon klapp -
han har i käften varit alldeles för rapp!"

Så hoppas du i år varit vänlig och snäll,
och får paket - till skillnad från Kjell....
Paket från Nissar med byxorna på,
önskar vi att alla ska få.

Ja, snön ligger vit på taken,
och en Nisse är alldeles naken.....



.


Drömtydning?

Någon som kan det här med drömtydning? I så fall skulle jag nog kunna anställa denne person på heltid...
Eller, nä inte numera förresten. Nu för tiden drömmer jag inte alls särskilt ofta. Varken konstigt eller sånt jag kommer ihåg. Förr drömde jag ju de mest besynnerliga saker - nästan varje natt!

Jag har lagt små, svarta apor i diket för att dom skulle få luft...

Jag har förlöst en hund som fick små russinhundvalpar. Det var viktigt att dom endast flyttades med en sked, för annars kunde dom gå sönder.... (?)

Jag har varit ute och rest.  ALLTID när jag skulle passa en restid för tåg, flyg, etc. så är jag oerhört sävlig. Typ 15 minuter innan avgång har jag inte ens packat ihop mina saker, kan inte klä på mig ordentligt, hittar inte dit jag ska, etc.... Något stressande....

I natt drömde jag något som jag var tvärsäker på att komma ihåg - men icke!!!

Men härom natten skulle jag på en jobbintervju. När jag satt i "väntrummet" så upptäcker jag att jag har hundbajs i håret. Äsch då, som om sånt skulle stoppa en.....:)
Väl inne och pratar med den presumtiva arbetsgivaren så märker jag att jag inte bara har hundbajs i håret, utan att jag har pyjamasen på mig....
Har ingen aning om vilket jobb jag sökte (antar dock att jag inte fick det....)

Kan det möjligen vara så att det här med arbetslösheten tar på en mer än man tror...?!





.

"CHARM"

Hur har vi någonsin klarat oss utan denna förut??

Äppelklyftaren "Charm" från IKEA. Endast 19 bagis och funkar super-duper !!
CHARM Äppelklyftare
Så om ni har problem att hitta något att handla nästa gång ni är på IKEA (troligt va'?!) så köp den!!!


.

Som en söndag...

....har det varit i dag. Kimpa har ju varit ledig och båda barnen hemma. Då känns det absolut inte som en måndag.
Tuvalisa har en jobbig hosta så hon fick vara hemma idag, men i morgon blir det nog skola igen. Och Nellie får gå på dagis.

Vi var ut en liten sväng på gården. Kolla själva...





Gott om snö!!! Härligt!

Funderar på om jag ska försöka ladda ner foton på DVD-skiva. Kan väl egentligen inte vara så svårt? Men jag är ju lika teknisk som en vandrande pinne...ungefär.... Så vi får väl se hur det går. Om jag orkar....

.


Brrrr!

Termometern visar -19 grader. Måste vara det kallaste hittills i vinter...?
Men det är kanske bra, för då stannar ju snön kvar!



Solsken i blick...

Jösses vilket fint väder det har varit idag. Lite kallt kanske, men ändå ok med tanke på att solen tittade fram.
Tänkte ta med kameran på förmiddags-prommisen, men nä - orkade inte kånka på den.... Fast det hade garanterat blivit fina bilder!

Kimpa fixade porterstek idag och som vanligt käkade jag så det pös ur öronen. Borde fundera på det där med att hejda matintaget. Någon gång blir det ju sommar och varmt igen....

Just nu sitter båda små-hulliganerna i badkaret och vi får väl se hur många liter vatten det är på golvet sen:)
Ska själv ta mig ett bad sen! Ovanligt va'?!

Som ni kanske sett så har jag och den fantastiske magikern Daniel Karlsson ("Den itusågade kaninen") haft lite kontakt och det i sin tur har lett till en skitfrän julklapp, eller rättare sagt - en komplettering till en julklapp. Inte illa pinkat!!!! Jag är jätteglad över att han är en sån schysst kille!

Nu är det andra advent och 17 dagar kvar till julafton!!! Myyyyyysigt!!!!

http://www.kathshome.com/images/2advent.gif

Kram på er!


.


Den itusågade kaninen - del 2 !

Att få kommentarer på bloggen är ju alltid skoj (hittills...), men idag fick jag en kommentar som var extra-extra skojsig!!!

Den 26 november skrev jag det
HÄR inlägget. Och självaste trollkarlen (Daniel Karlsson) har lämnat ett litet spår. (Hoppas det inte trollar bort sig själv om en stund.....!)

Lattjo va'?!!

Daniel och Kaninen. Fotograf: Andreas Hillergren Daniel Karlsson med kanin!


.


Kevin Borg till Globen! Kevin Borg till Globen! Kevin Borg till Globen!

Eller hur?!
Han är helt överlägsen och åker han ut ikväll så ska jag vinterbada i Indalsälven, äta upp en sko, eller jag vet inte vad....
(P.S Ni vet att ni inte ska ta det jag skriver på alltför stort allvar va'...?!)

Nä, ikväll ryker Robin. Finalen nästa vecka blir mellan Alice och Kevin, och Kevin vinner! Japp, så blir det!
Nu ska jag lägga undan kristallkulan och kanske ta mig ett glas vin till. Låter helt ok va'?!

Kevin Borg bilder och skvaller | Allt om Kevin Borg!

.


Lilla kocken...

I Rattatouille finns Remy. 
På Fågelvägen finns Nellie....

Fast idag såg min medhjälpare i köket lite annorlunda ut än vanligt. Balettklänning, ögonskugga och läppstift.
Kan bero på att det är fredag och allt....?



Så skål på er vänner, och trevlig fredagskväll!!!

Kram!

.

Har det klickat?

Igår kväll var jag och Diesel på "klicker-information". Kändes som att föreläsaren tog för givet att alla redan var insatt i detta med att klicker-träna hunden. Och det var kanske lite för överambitiösa vokabulär på powerpoint presentationen.... Så ärligt talat - jag hajade inte allt för mycket, men sen visade hon en film där man visade hur träningen går till. Då fattade jag i alla fall litegrann. Tror jag....

Det låter i alla fall som en träningsform som kanske skulle passa Diesel. Ska forska lite mera om träningsformen. Finns förstås massor med info på nätet.

Tuvis hade ridlektion igår. Hade den maffiga ponnyn Maxis som definitivt inte är lätt att få i galopp. MEN... hon hade lyckats. Med hjälp av sporrar, ett dressyrspö och lite draghjälp av en annan häst! (Jag var betydligt äldre första gången jag red med sporrar...)
Det är så himla roligt att hon fastnat för ridsporten då jag tycker att det är en enormt bra hobby! (Kan det bero på att jag är/har varit hästgalen själv...?!)

Här är "Maffige-Maxis".....

















Idag ska vi nog posta ett brev, lämna tillbaka filmen till Time, handla lite..... Ja, dagen lär nog rusa iväg utan att vi planerar så mycket. Tuvis ska på kalas i eftermiddag och i kväll är det ju Idol !

Hoppas ni får en fin dag! Kram!

.


Vinter!

Igår tog vi ju sparken ner till Time och hyrde film. Plockade med mig kameran, även om solen lyste med sin frånvaro.

Här är Nellie och Diesel i en snöhög!



 Långa istappar hängde från taket på Time.

Snön tynger grenarna i sembratallen ute på gården. Och Nellie tuggar på en got french-hotdog!



Ska ta mera bilder när solen skiner någon dag! Snart förhoppningsvis...

Kram!

.

Barbie och diamantslottet!

Brell och jag bestämde oss för att det var en sån där dag när man knallar ner på Time och hyr en film. Det bidde "Barbie och diamantslottet", så nu visas den för 2:a gången idag...:)



I kväll är det medlemsmöte på BHK. Och information om "klickermetoden". Låter ju intressant så jag tänkte åka dit. Hoppas det funkar att Dajsel följer med. Han kanske kan lyssna och lära lite han oxå...?!

.


Sötlimpa

Idag bidde det sötlimpa. Tillhör knappast kategorin "världens nyttigaste bröd", men det blev gott! Och säkert ändå nyttigare (eller i alla fall mindre onyttigt) än många köpebröd.

Så varsegoda! Bara att testa när andan faller på!

Sötlimpor  (3 st)

1/2 liter vatten
3½ dl (200 g) brun farin
50 g jäst
2 små ägg
2 liter (ca 1 kg) rågsikt

Ljumma vattnet och blanda med socker, jäst och uppvispade ägg.
Tillsätt mjölet och låt degen jäsa.
Arbeta degen, ta upp den på bakbord och dela den i tre delar.
Rulla varje del till en slät längd och låt den jäsa på smord plåt.

Grädda bröden i 175 grader, ca 35 min.

Kim tycker det är galant med två bagare i huset! :)

Brell var rätt dassig ikväll. Lite feber och börjar snörvla litegrann. Bara att hoppas att det går över fort. Hon blir i alla fall hemma från dagis hela veckan.

I dag flyttade jag upp DVD-spelaren från källaren till vår snygga platt-tv uppe. Det blev lite "Mamma Mia" både på film och i stereon idag:) Antar att det kan bli så i morron med....

Nu börjar "Roomservice" på Kanal 5 och det vill jag se. Sen är det ju "Grey's" !
Ja, som sagt.... Bye, bye!



.


Nyhetstips!!

Spana gärna in www.hoeg.se . Det är Stina Höögs jättefina "gubbar" (får man kalla "hoegen" för gubbe??) som nu finns på mössor och tavlor.

Schysst julklappstips!

.

Brrrr...!

Sitter och är lite halvfrusen. Brell är hemma idag med eftersom hon har en hosta som låter illa. I övrigt är hon dock pigg och glad! Och nu när jag är hemma ändå så spelar det ju ingen roll liksom! Jag behöver ju inte vabba direkt....
Måste nog gå ner och elda lite snart.

Såg ni i ÖP idag? Tuvalisa fanns med på bild med sin karamellfärgs-målade sjöjungfru! Fast jag trodde att man skulle hitta igen henne på nätet oxå men ÖP verkar inte ha uppdaterat sin hänvisade länk:
www.op.se/lasarbilden sedan i augusti.... Hmmmm.....

Idag blir det nog till att skura hallen (innan fötterna fastnar i golvet...) och i eftermiddag tar Tuvis med sig två kompisar hem, så då kanske jag och Brell ska roa oss med att baka nåt. (Utan att hosta i degen...)

Ses igen snart! Kram!


.

Dansfinal i Hammarstrand!

Ja, va fasiken.... Jag gör väl helt enkelt mitt alldeles egna "reportage" då... Hoppas någon uppskattar det!

"Stor dansfinal i Hammarstrand!
 
Det har varit ett mycket stort intresse för Robert Falks dansskola som drog i gång i början av september. Under 10 lektioner har barn och ungdomar i åldrarna 5-15 år, fördelade på sex dansgrupper, tränat danssteg i Kullsta gamla skola.
 
Robert Falk som är en etablerad artist och koreograf, arbetar numera som showartist på Wallmans i Åre.
"-Under vintersäsongen kommer jag tyvärr inte hinna med några danskurser, men jag planerar att dra igång en fortsättning i april nästa år."
 
Under söndagskvällen hölls grand-final i Centrumlokalen, Hammarstrand. Redan en halvtimme innan utsatt tid var det absolut fullsatt av förväntansfull publik som bjöds på härliga nummer med showdans och streetdance. Publikintresset var så stort att det blev två föreställningar. 
 
"-Jag är jättenöjd", säger Robert Falk och betonar att man i såna här sammanhang brukar träna ungefär ett år innan någon förställning ges. "-Nu har vi övat endast 10 gånger och ett par grupper har till och med två danser i showen! Det är dessutom övervägande nybörjare i dansgrupperna."
 
Även i publiken hördes att dansuppvisningen imponerat och det var stolta föräldar och vänner som efter föreställningen lämnade lokalen.
 
Alla barn och föräldrar vill rikta ett stort tack till Robert Falk för sin glada personlighet och att han delat med sig av sina danskunskaper till kommande generation!"


 Dansmästaren själv- Mr Robert Falk. Genrepet!

Nu är det eländigt segt att ladda ner bilder så jag ger upp!

Kram!


.


VM-guld?! Tack ÖP.....

Ja, i världens minsta notis i tidningen. Var det verkligen någon som (utan förstoringsglas...) såg den pyttelilla artikeln om dansuppvisningen på Centrum? Jag höll verkligen på att missa den, och ändå letade jag efter just den!
Ingen bra bild och jag är säker på att fotograf F. Backlund inte skickat in skitbilder direkt, och min text var kraftigt reducerad trots att den inte var särskilt lång från början. (Och inte stod det väl någonstans att det var Åsa Roos som skrivit (/skulle skämmas för) texten heller....?)

Visst är det kul att det hamnar i ÖP överhuvudtaget, och det är ju därför man engagerar sig ibland.
För det är knappast för den stora tacksamhet man får från ÖP.... inte ens en bekräftelse på att dom mottagit mitt mejl...  och ännu mindre ett litet tack....  Eftersom dom "älskar lokala nyheter" så borde det väl vara bra att tokar som jag skriver en rad när ÖP själva inte har tid att komma? Eller....?!

Men va fan - man ska väl inte vara den som är den....  Tråkigt bara, eftersom jag vet att det var många som ville se artikeln i tidningen. Bara att hoppas att dom äger bra förstoringsglas eller har brillorna i närheten....

Så idag, ÖP (men bara idag!) - : http://www.telgetok.com/fuck%20you.jpg

.


Man tackar...

... för diverse födelsedagshälsningar.
Å, det där lät ju lagomt tacksamt, men för mess och telefonsamtal tackar jag förstås allra mest!!! Så roligt att bli ihågkommen.

Ja, man har alltså blivit ännu ett år på jorden. Och ännu gråhårigare - tur som fan att man har en "egen" frissa:)

Jag och Brell tillbringade dagen med att åka till Östersund och fixa sista julklapparna (tror jag...). Blev inte särskilt billigt, men det känns skönt att ha stökat undan det. Och jag behöver ändå inte äta vatten och bröd (på ett tag...).

Väl hemkommen fixade vi lax och päran med god sås. Och en grönsallad förstås.
Våra underbara gäster från Holken 1 dök upp och vi hade en mysig stund. Kändes absolut inte som måndag för min del.... Men vadå, jag har ju som fredag hela veckan jag....:)

Läste i
ÖP idag att Motormännens försäkringsförmedling fått pengar (inte lite heller!) från Nutek. Låter onekligen lovande! Och tydligen har diplom kommit till försäkringsförmedlare Åsa Roos:)

I går var vi ute och lattajde i snön och här kommer ett par bilder på det:

Nellie kramar sin snögubbe!

Och här kommer en frän skapelse. En sjöjungru i snö! Målad med karamellfärg!!!
Design: Tuvalisa Roos



.