Valborgsmässoafton

Lite småhelg så där mitt i veckan. I dag har det varit en trevlig dag med hyfsat mycket folk. Vissa har stått och surrat här länge och det är ju trevligt. Äntligen får jag dra på smilbanden lite över dagskassan....

Nellie och Kimpa har ju varit i stan idag och hälsat på allergidoktorn Kalle. Enligt rapport var han en väldigt trevlig prick som förklarat hur vi ska förfara när symtomen börjar visa sig. Nu blir det till att börja med en shoppingtur till Apoteket (roligare shoppingställen kan jag i och för sig tänka mig...).
Tuvalisa har förmånen att få vara hos en av sina allra bästa vänner idag. Mimmi är "hemma" och vi var inte sena att utnyttja hennes mamma för att agera barnvakt hela dagen.... Tuva åkte ju till stan i måndags och är inte särskilt sugen på att sitta i bilen så länge igen. Ja, ska ta och fundera ut nåt sätt att tacka Mimmis mamma för hjälpen!

Nu känns det verkligen som att jag ska sparka av mig dojjorna fort som fan när jag kommer hem, springa in i köket och hälla upp ett glas rött, fortsätta ut på balkongen och där bara pysa ut och njuta av sol, helg och en bra dag. Vore attans trevligt med gäster ikväll känner jag. Men vi har ju inte planerat nåt, och frågan är om ev. gäster skulle vända och gå hem igen när de såg röran som envist hänger sig kvar här och där.... Jag bara MÅSTE göra ett tokryck! Men när....
Tror att jag ska försöka hålla ögonen öppna efter loppis på ex. Furuparken. Då kanske man har tur att bli av med lite saker "som är synd att slänga eftersom de kanske kommer till användning nån gång...." (typ - när då???)

Nä, färdigsvamlat för idag! Ha nu en skön Valborgsmässoafton och var försiktiga med raketerna. Tänk på alla skotträdda vovvar....

Kram!

Tarmen kliar...

Ja, alltså min mc-tarm. Mc-säsongen har ju dragit igång på allvar och då och då hör man det mäktiga mullret. Men faktum är att jag nu sålt mitt tuffa, nästan oanvända Daineese-ställ. Anledningen är inte att jag gett upp hoppet (helt...), men OM jag någonsin skaffar en hoj igen så blir det nog en custom-hoj.

Den här är inte helt fel...

image85

I morgon är det dax för en ny sväng till stan och lassarusket. Men den här gången får Kim åka (jag är fullt upptagen med att sitta och surfa här...). Ringde in till allergimottagningen i morse för att kolla hur vi ska medicinera Nellies pollenallergi som med all säkerhet visar sig snart. Dom tyckte att vi skulle komma in och träffa läkare igen eftersom hon är så liten. Tveksamt dock om det fanns någon tid överhuvudtaget - men vips så hade hon tid i morgon.
Undrar om jag måste köra tröskverket 744 till jobbet i morgon.... :(

Ha det så gott i vårsolen!

Övertandläkaren sa...

...att tre tänder ska dras. Inte direkt någon akututryckning, men antingen före sommaren eller början av hösten. Stackers lilla Tuva längtar väl inte direkt till ingreppet. Det förstår jag, men hoppas att det går smidigt. Och det görs ju på hemmaplan så vi har nära hem sen och kan gosa ner oss och tycka lite synd om henne efteråt. Dom visste inte riktigt om alla tre tänderna ska dras på en gång, eller om man delar upp eländet. Tuva har inte gjort så stort väsen av det, men innan hon somnade så sa hon: "Mamma... jag vill inte dra några tänder...".
Usch ja, men som tandläkaren sa så var det ju bättre att få för många tänder än för få tänder.... Alltid något?!

I övrigt så tycker jag att vi haft en skön dag. Först gick vi till Malla med en cykelvimpel (!) och fick se lite snygga festbilder från den 70-tals fest hon varit med och arrangerat (och naturligtvis även festat på!).
Efter tandläkarbesöket gick vi och käkade wokad biff med bambuskott. Mums!

Så blev det en liten tur på stan. Tuva köpte ett paket till Nellie - Prinsess badskum som doftar jordgubb. Det resulterade i att jag och Brellan tog oss ett bad efter middagen. Naturligtvis med prinsess-skummet!

Nu sover tjejerna och jag funderar på om jag ska göra någon nytta eller sätta mig och jäsa framför tv:n. Eftersom jag känner mig själv rätt väl så satsar jag en 10:a på det senare alternativet...

För övrigt så hoppas jag att man låser in den 73-årige fullkomligt störda mannen från Österrike och slänger nyckeln mitt i nåt hav. Må han sakta ruttna bort och bli bortglömd för alltid!!!!

Helt ledig dag, utan nåt planerat alls...

Så skönt! Inget planerat över huvudtaget.
Nellies napp i flaskan har pajjat (äntligen...). Vi har sagt att när den går sönder så blir det ingen ny, utan då får hon dricka välling ur mugg. Det har hon då gjort och hon konstaterar att det är inte på långa vägar lika gott. Så det har resulterat i att hon faktiskt tänker sluta med vällingen på morgonen. Så nu måste hennes mamma försöka vara duktig och koka gröt varje morgon....

Tog och bakade en lingonlimpa som jag ännu inte smakat själv, men Tuva och hennes kompis tyckte den var supergod. Tuva ville att vi packar med två brödskivor med ost och tar med på vår stadstur i morgon :)
Vet inte om jag berättat det, men vi ska ju in till tandregleringen så dom får kika på Tuvas tänder. Lite trångt för nya tänder... Inte så konstigt med både en mamma och en pappa med samma problem.

Tog mig faktiskt i kragen och tog en långprommis idag oxå. Långt emellan promenaderna, tyvärr... Alltid trevligare med sällskap så jag lånade med mig Elvis (the dog). Han funderade nog varför han skulle ut och gå med MIG när han nästan nyss varit ut på normal-prommis med matte och husse. Nåja, kanske bäst han vänjer sig för jag har nog tänkt låna honom nån fler gång...

Pyttelite krattning i trädgården blev det oxå. Nellie hjälpte till med sin lilla kratta och sin lilla skottkärra. Fast hon har banne mig ännu sämre tålamod än mig.... Så det kanske är synd att kalla det för trädgårdsarbete egentligen.... En liten kort terapisession är nog snarare en bättre benämning.

Annars har helgen varit lugn och fin. Vi har haft trevligt sällskap av Mags som har en man som arbetat kväll/natt. Och igår var vi där och fick go-fika!

Nu ser jag fram emot min och Tuvas lilla tjejdag i morgon. Det gör hon oxå, med undantag för besöket på tandregleringen då... Men förhoppningsvis hittar vi lite av det vi planerat att shoppa.... OCH det blir lunch på kinarestaurang istället för Mc Donken. Tuva ändrade sig - PRISA GUD!!!!

Kram på er!

Nä, alla gillar tydligen inte AFB....

Men det känns som att det är mera deras egen förlust. Häromdagen var det in en äldre dam och hennes sällskap nämnde "Allt för byn"-pusslet som jag har i butiken.
"Allt för byn? Det vill jag inte höra talas om ens!!!" sa hon.
Jag blev lite förvånad för det är nog den första människan jag hört som är negativ till AFB, men eftersom jag inte vill stöta mig med kunderna så sa jag inget.
Fast en i sällskapet handlade och gissa vilken påse hon fick...? Allt för byn-påsen så klart!!! (He,he! Hornen var väldigt små, men dom dök upp!)

Igår när jag åkte hem såg jag även att AFB-affischen som suttit på Statoil var nerriven... Var det meningen för att lämna plats åt nåt annat? Eller var det kanske den äldre damen som klättrat upp och saboterat....?

Tjoho! Rapport från "Antikrundan"

Det verkar som att det funkar att lägga in bilder även från bärbara.... Felet var nog att jag inte gav det nog med tid, OCH att det inte syntes att datorn "tänkte"...

Som ni vet var jag på 40+40 party i helgen. Kallad "Antikrundan"!
Nyss fick jag bilder, via mejl, från kalaset (eftersom jag inte tagit med mig vålds-kameran själv... ). Se bara på alla snyggingar:

image81
Här är delar av det otroligt snygga vinnande laget! Tävlingen var en rebus (låttitel) och varje lag hade olika sångtitlar. Vi fick "Bad moon rising" och jag måste säga att det var bra att Mike var i vårt lag eftersom hann var snabb som en kobra med svaret!
Saknas på bilden gör männen till Therése, Therése (nä, jag har inte hakat upp mig...) & Maggan (det kanske ni förstår eftersom Mike kläckte svaret...)

Vi fick även pussla ihop en massa lösa meningar så att det blev hela låten och självklart framförde vi den under stort jubel. Eller var det bara i min fantasi det var jubel...? För övrigt så sjöng även alla andra lag sin version oxå, och tre domare satt med "spadar" och gav poäng. Vårt lag fick förstås full pott!!!

image82
Återigen delar av bästa (!) laget. Vinsten bidde rumpvärmare och en stor ära förstås!

image83

Okey.... det bär emot liiiiite.... (För visst hade väl jag velat stå där istället..... ;)
Men visst måste festfixarna få vara med på bild. Snygga som dom var (är!). Och ja.... Vem kan motstå att få med Snygg-E i bloggen.... Inte jag i alla fall!!!)

Jag vill avsluta denna bloggning med en bild på hon som fixade skjutsen hem. (Nä, hon körde INTE själv!)
Annika, jag vet inte om du läser min blogg. Och jag vet inte om du slår ihjäl mig för att jag lägger ut bilden här..... men det märks väl... =) Skål!

image84

Som ni ser hade vi en trevlig kväll !!!!

Kram, och tack till Åsa & Marianne som hade förståndet att bjuda mig!






Dans och en lång fikakö....

Så var det dansuppvisning på Centrum igår kväll. Ungefär hur många barn som helst dansade bugg och foxtrot med stor energi. Tuva såg ut att stortrivas med dansandet!
Både vuxna och barn köpte förstås fika under kvällen och det var en kö som hette duga. Efter köande i evigheter så blev det till slut vår tur. Väl vid bordet insåg jag att jag glömt festisen till Nellie. Oh no!!! Vägrade ställa mig i den fortfarande våldsamt långa kön igen. Men skymtade en "kändis" längst fram - så hon fick langa en festis åt mig....

Det var ca 300 graders värme så bitvis blev man svimfärdig. Dom måste helt missat att ha ventilationen på....
Nåja, vid 20-tiden packade vi ihop och det var ju bra, för då hann jag hem för att se "Grey's" :)
Slutade spännande och nu måste man vänta två veckor på nästa avsnitt. Antar att det är hockey va'?!

See Ya!

Gäsp...

ZZZZ ZZZZ ZZZ...........

Vars fäen e alla idag?

Hmmm... på nåt vis känner jag igen det här.... Inte en kotte nästan så långt ögat når alltså... Men visst måste det även komma heldöda dagar även här, men det är förbajjat trist! Tur man har polarn HP Compaq att umgås med.

Skulle vara najsigt att få se lite bilder från kalajset i helgen. Men det dyker nog upp så småningom. (Ok, det gjorde visst susen att skriva lite, för nyss var det in en kund....)

Det är underbart väder ute. Jag har faktiskt ställt upp dörren. När man sitter inne (??) så här så är det väl på vippen för kallt, men jag tar det en stund.... Möjligen inte jättebra eftersom jag hade ont i halsen i morse...

I morgon kväll är det dansuppvisning. Tuva och alla barnen på skolan har gått danskurser och resultatet ska visas. Antar att vi kan vara där en stund, men inte hela tiden, för det håller på till 21:30 tror jag. Då sover ju barnen. Och kanske jag med....
Har börjat med en otroligt dum ovana att ligga vaken på nätterna.... Fan, då ska man väl sova???

Nä, kanske jag måste dra igen dörren i alla fall....

P.S Fick hem flera "by Myhr"-mössor idag!

Hörs och ses!

Imba!

Har utökat ordförrådet i lördags. "Imba" är typ nåt riktigt bra. Nyss tog jag ett varmt bad - det var IMBA!
Och nu har jag laddat in lite bilder i burken. Eftersom jag nästan aldrig har bilder med i bloggen numera (trååååkigt) så bjussar jag idag på en hel hög!

Här är en bild som är IMBA....
image76

Och igår kväll var vi ju på kalaset. Jättetrevligt, och det var många snygga 60-talare där.
Kan meddela att jag och GUBBEN såg ut så här...


 (Lägg noga märke till eyelinern, lösfrallorna OCH linslusen i underkant.... =)

Även tjejerna ville nog prova på lite utklädnad och resultatet blev.... ja, se själva...
 &

Snygga familjen va...?!

I dag har jag varit på möte med Föreningen Indalsleden. Blev invald som sekreterare... Hoppas att det är nåt jag fixar. Åkte med AFB-Per dit, och på mötet var även Jocke F, så man har fått en liten AFB-dos idag me... (Och snygg-E spelade ju på festen igår. Så då passade jag förstås på att kramas lite igen...)

Å, sist med inte  minst.... GRATTIS MALIN PÅ FÖDELSEDAGEN.... Jag är tillfälligt (???) otroligt förvirrad och glömmer både det ena och det andra... Förhoppningsvis faller alla bitar i hjärnan på plats igen, och då kanske jag blir normal (så nära jag kan komma i alla fall...) igen.... KRAM!

Nu blir det ryggläge framför tv'n = Imba !

Go'natt!




Back to the 60's...

Har nyss haft besök av Susanne,  Malin och Wille. Najs! Dom satt i skyltfönstret (!) och fikade. Ja, det låter konstigare än vad det är eftersom jag har rejält breda ytor i fönstret. Och kanske ska dom sitta där oftare för det kom ju kunder....

I kväll är det då dax för festen. Det blir "vanligt" nertill och förhoppningsvis lite åt 60-talet upptill. Konstaterat att jag och Mags blir lite halvlika upptill (ja, alltså klädmässigt...jag joggar ju inte så ofta...:) men det gör nog inget hoppas jag. Fasterjenny tyckte absolut vi skulle köra med lösfrallor. Nåt jag aldrig haft i hela mitt långa liv, men någon gång ska kanske vara den första? Vi får se. Möjligen fastnar jag (m fl) på nåt kort som kanske kan visas senare...

Nu är jag snart ledig i två dagar igen. I morgon blir det nog rätt lugnt till en början. Sen ska jag på möte i Utanede....
Ha en skön helg!

Kram!


Bilar och SMS...

Tänk att efter 16 år tillsammans så har jag nu fått det allra första SMS:et av min käre make! I och för sig ett svar på ett SMS jag skickade, men jag hade faktiskt inte förväntat mig nåtot svar alls. Det blingade till i telefonen och jag höll på att ramla omkull av förvåning när jag såg vem som skickat det!
Nu är det bara det första mejlet som kvarstår... ;)

I morse körde jag en nytvättad Saab med sommardäck från gården. Men hamnade i Bispgården med en liten blå Renault Clio.... Hur gick det till?
Jo, det var dax att lämna in pärlan på stor-bracka-service. (Suck och pust!!!). I kväll byter jag tlllbaka igen!

Undrar om jag ska ta och försöka åka upp till Kvasthilda en snabbsväng oxå. Kanske, kanske har hon ett par dojjor som passar mig inför lördagen. Om inte så tror jag att jag gör en blandnings-outfit av vanliga sköna vardagskläder med lite piff åt 60-talet. Blir nog bra på nåt vis. Och som sagt... det är många människor där - vem fan bryr sig egentligen om vad jag har på mig?!?!?!

Å nu blir det reklamfilm!!! Eller...nä, så avancerad är jag ju inte. Men ni kommer väl ihåg att kika in på
www.spiritofjamtland.se emellanåt?

Vårkramar på er!!!

Debatt

Såg du på "Debatt" igår kväll? Det handlade bl a om vad man tycker bör hända med Anders som mördat Engla och Pernilla (och Gud vet vad han hittat på mer...).
De flesta var rätt överens - typ, lås in honom och kasta nyckeln. Ordet "nackskott" nämndes förvisso oxå.... Men i panelen satt en regissör, Jan Jönsson. Han har träffat många grovt kriminella, t ex Charles Manson. Oj,oj, sicket stolpskott! Han satt och tyckte så synd om dessa gärningsmän.... Ja, ni som såg programmet förstår nog vad jag menar...

Visst kan man tycka att det är synd om personer som i sin barndom farit illa. Helt klart! Men på något vis känns det som att chansen till förbättring, att kunna känna empati och få insikt finns inte längre för vissa. Gränsen är liksom passerad. Och då finns det inte mycket mera att göra än att slänga nyckeln... eller nåt annat.... Naturligtvis menar jag inte alla kriminella nu, utan dom som är så fruktansvärt sjuka som denne Anders. Om han skulle komma ut bland civilisationen igen är ju risken stor att han gör något liknande igen. Och vems barn ger han sig då på???

Jag har på en föreläsning av läkare ( i mitt tidigare liv som personskadereglerare) lärt mig att en människas värderingar är väldigt svåra att ändra på efter 12 års ålder. Och jag antar att ju längre tiden går, desto svårare blir det. Att då få en 42-årig sexförbrytare och mördare att helt plötsligt förstå livet... det känns hopplöst. Det är liksom så många får som aldrig kommer till hagen... aldrig någonsin....

Låt dessa ruskiga människor (?) försvinna på något sätt. Aldrig någonsin ska de ut i världen igen!
Möjligen håller ni inte med mig, men det här är i alla fall vad jag tycker.... Ge mig mothugg om du tycker jag har fel!


Skam den som ger sig...

Så igår provade vi igen att ge lite färg i mitt hår. Det gick vägen och jag har nu jättefina slingade partier med färg. Maggan konstaterade att jag nu har s k "utväxt" igen. Och när jag tänker på det så stämmer det ju... De grå gör sig påminda igen. Hmmm... I den takten kan man väl inte färga? Eller... Kanske kan jag lära mig själv att dutta på nåt som tar bort den grå utväxten? Eller funkar det med svart spritpenna...?
Barnen klippte sig igår och blev så fina. Tuva verkar dock ångra att hon inte klippte luggen ännu mera....

Idag skiner solen igen. Härligt! Jag har lite att göra så jag har sopat onödigt mycket utanför butiken, men det blir ju fint när gruset kommer bort. Putsat skyltfönstren skulle jag oxå ha gjort, men det känns som att jag ska invänta lite varmare grader ändå.

Oj, vad händer ute? En bil med blinkande "gulljus"....  Nä, verkar inte bli mera spännande än så...

Nä, om man skulle ta och ställa sig utanför butiken och kasta in lite folk? Man behöver inte direkt springa ikapp dom eftersom det kryllar av rullator-folk här.... Å andra sidan brukar det vara väldans lugnt från morgonen, så hoppet att det dyker upp lite folk sen finns fortfarande.

Kram så länge!

The choisen one.....

Har haft sällskap en stund i butiken, närmare bestämt bra precis en timme. Det var Javes speciellt utvalde, Världens konung som numera arbetar som världspolis. Ett arbete som kräver en hel del... Jag fick höra både det ena och det andra som jag tidigare bara hört genom hörsägen. Troligen blir han så småningom chef över alla poliser (håll i hatten Mike!) och det kommer att hända en hel del enligt hans planer.
Jag tycker dock att jag varit en god människa och på ett sansat sätt "mmmm-at" till hans utsvävningar. Att citera honom eller att återge vissa händelser låter jag bli. Ni får väl själva prata med honom någon gång (när ni har gott om tid...).

I vissa resonemang kan man faktiskt tycka att han har en poäng, men det spårar liksom ur, fullkomligt....
Tack och lov verkar han trots allt ha ett gott hjärta och jag känner mig inte rädd för honom. Vilket man kanske borde med alla de visioner han har.... Nåja, han fördrev min tid en stund i alla fall.

Strax innan han gick dök det upp en annan "filur" (finns det gott om såna i Bispan??). Hon visade sig oxå vara väldans trevlig. Tack för det!

När jag öppnade mejlen i morse så fann jag ett trevligt meddelande som avslutades "P.S Jag har lite Åsa Roos abstinens". Det var kul tycker jag!

Nä, nu ska jag greja lite. Vi ses igen!

Kram!

Stadstur med Brellan!

Riktigt mysigt hade vi det igår, jag och Brellan.
Vi tog och åkte till Östersund och gjorde stan. Eller nja... vi käkade gott på Asian Wok (där de förstås frågade var pappa och storasyster var...), tog och gick i lite affärer, men fönstershoppade mest.
Jag skulle ju hitta nåt att ha på mig på 40+40-års kalaset på lördag. 60-tals tema.... Hur lätt är det att hitta nåt att ha på sig??? Nåja, tror att jag har allt utom ett par vita dojor. Någon som har vita pumps eller vita gympadojjor i storlek 36-37 över...?

Idag fick jag hem de tokfina vårmössorna från 
by Myhr . Finns i barnstorlekar från 0 mån. upp till 7 år. Jättesköna!!!

Lugnt idag. Nyss gick det förbi två damer som höll på att ramla in genom skyltfönstret för att de försökte se allt i butiken - utifrån. Vet inte varför de inte kom in, kanske såg jag ovanligt skräckinjagande ut....
Saknar en del kunder från Hammarn som brukade kika in då och då. Men jag hoppas att dom orkar ta sig en tur hit så småningom...

Nä, nu ska jag jobb-surfa lite... Har vissa idéer...

Kram!

Va fan ska man säga?

Tänkte glad i hågen gå in och blogga lite om hur mysigt det är att ha Fasterjenny här. Och vilken tokgod middag vi ätit. Om att vi varit till butiken idag och skruvat lite och grejat. Att Brellan och jag tänkte dra till någon av städerna i morgon. Men...

Fick precis höra att man funnit Englas kropp. Mördad av den sedan tidigare misstänkte 42-åringen. Hjärtat liksom brister och man ryser av olust och medkänsla med hennes nära och kära. Samtidigt måste det vara en slags... jag vet inte vilket ord man kan använda, men befrielse kanske funkar, att till slut ändå veta vad som hänt. Självklart fanns säkert hoppet någonstans i all ovisshet, men ju längre tiden gick desto mindre chans.... Det känns som att dödsstraff ibland vore berättigat. Okey, vem är man att döma sånt, men kanske sitter gärningsmannen inne några år för att sen komma ut i det fria igen. Och vems barn ger han sig då på???

Som förälder tror jag att man, medvetet eller omedvetet, ständigt har en rädsla för att det ska hända barnen något. Förmodligen är det därför man ibland tjatar hål i huvudet på de små med förmaningar och "måsten" och "inten" och "nej"... Men den absolut största skräcken måste nog vara att någon rövar bort barnet.... Vad är det egentligen för fel på någon som gör sånt? Ska man få leva när man förverkligar sina sjuka fantasier på bekostnad av andras liv och skapar en obeskrivlig sorg för andra människor??? Jag vet inte... Sjukdom? Är det på något vis försvarbart pga en psykisk sjukdom?? Nä, jag kan inte finna något motiv varför en sådan människa ska få fortsätta äta, sova, titta på tv, osv.... och förmodligen aldrig någonsin förstå vad han har orsakat. Jag har en hel del idéer vad jag skulle kunna hitta på för straff, men trots att det är en sluten blogg så låter jag det vara oskrivet...

I kväll skänker jag en del av mitt hjärta till Englas familj. Dom behöver förmodligen det eftersom det kanske inte går att hitta igen alla de tusentals bitar som deras hjärtan har gått sönder i.....

Vila i frid, lilla Engla....


Qvinnspiration

Så är jobb-veckan över. Ledig på måndag. Undrar vad jag ska göra då???

I dag var det stendött från morgonen. Sen sa det "tjoff" (eller nåt åt det hållet...) och det kom hyggligt med kunder. Sååå roligt! 
Efter arbetsdagen åkte jag till Älgberget Konferens och kikade på "Qvinnspiration". Riktigt skoj faktiskt. Träffade några bekanta och gick och kikade på det mesta. Fick prova på att ligga på spikmatta. Inte alls ont! Och det ska visst vara jättebra för kroppen. Man kanske ska inhandla sig en så småningom? Fakir-Åsa eller nåt?!

Pratade med en som höll på med lite olika behandlingar, bl a 
inkahealing. Så nu gott folk vill jag prova på det, även om risken finns att det dyker upp konstigheter som tidigare gömt sig inombords.... (huuu!)

I dag blir det tacos. Åkte på ICA och när jag stod i affären så kom jag på att jag förstås glömt plånboken. Och dom har ju slutat att skriva upp där... Suck! Men "kändis" som man är så fick man gå på undantag idag. Tack för det! 

Nu väntar jag in familjen som idag består av maken, barnen och fasterjenny. Kanske man ska gå och hacka lite taco-tillbehör så länge...? Ja, det är nog bäst...

Kram på er! Och ha en underbar lördagskväll!!!


 

Å herregud...

...va gott jag mår nu!
Sitter med ett glas rött bredvid, whiskey-kycklingen är i ugnen, riset på spisen och den maffiga grönsalladen (tyvärr utan mango!) står på bordet.
I och för sig blev jag hux-flux helt solokvist här. Men det är ytterst tillfälligt hoppas jag. Kim var tvungen att åka och kolla en grej för jobbets räkning. Och eftersom han inte var lagligt körbar så agerade fasterjenny privatchaufför. Så NATURLIGTVIS ville båda barnen följa med! Sicken utryckning va'!

Ibland känner man bara att livet är för jävligt skönt, och nu känner jag så! Helt underbart! Vilken lycka att få umgås med nära och kära. Äta middag ihop. Dricka gott rödvin ihop. Kolla på tv ihop. Bara stå och hänga ihop... Ja, ni förstår nog vad jag menar. Hoppas jag! Om ni inte förstår det så säg till - då ska vi se till att ni förstår!

Fasterjenny drog ihop världens godaste "förrätt". Det är paprika som karamelliserats och sen häller man det över Philadelphiaost. Äts med tortillas. Herrejösses vilken smakupplevelse! Ni kan ju gissa hur svårt jag har att inte vräka i mig hela skiten nu när resten inte är här... (Jag måste hej-, jag måste hejda mig!)

Ikväll är Nanne på "Så ska det låta". Kanske blir det allsång i soffan igen! Hoppas! Känns som att jag sjunger kanonbra ikväll....:)
Och förhoppningsvis får vi tillökning ikväll. Nja... alltså inte smått, utan en 40+:are från Holken 1.... Då jädrar ska vi öppna värsting-champagnen och fira att vi är så jäkla bra allihopa! SKÅL!!!

(Eh... ska jag jobba i morgon, eller....????)

Fredag den 11 april

Hittade ingen roligare rubrik... (Den hade förstås varit klatschigare om det varit den 13:e, men....)

Här är det luuuuugna gatan. Jag vet att så många inte vet om det ännu. Annonsen i ÖP/LT är nog lätt att missa. Och tyvärr missade jag deadline på Ragundabladet.... Inte bra, men det kanske går vägen ändå...

Har precis beställt kanonfina vår-barnmössor av 
det här företaget . Kommer i början av nästa vecka. Jag lovar, dom är tokfina och toksköna!!! Jag fick ett prov hem och Nellie har bott i den mössan! Det första hon drog på sig i morse (till nattlinnet) var mössan!

Jag ska lägga ut lite bilder på min hemsida inom kort.

Om det fortsätter att vara så här lugnt så återkommer jag säkert igen alldeles strax....

Kram så länge!

 

Med Melodifestivalen på....

...sitter jag här och mår ganska gott faktiskt.
Folk som kommer in är så himla glada att jag öppnat här. Får hoppas att dom tittar in ofta och gör en MASSA spontanköp (och naturligtvis även planerade...).

På lördag är det "Qvinnspiration" på Älggårdsberget ( f d Skogskolan?) i Bispgården, kl 10-15. Verkar vara en riktigt kul grej. Ska försöka ta mig tid och åka dit efter jobbet på lördag. I går var faktiskt en av dom som fixat dagen in till mig med en inbjudan som "inspiratör". "-Å det törs du fråga mig utan att veta vem jag är??" sa jag. Jodå, hon tyckte att jag, som egen företagare och nystartad i Bispgården, skulle passa bra. Jag blev förstås hedrad. Nu vill jag förstås inte bomma igen butiken så jag har tackat nej, men ska som sagt försöka åka dit en sväng. Gör det du oxå vettja!

Idag har jag träffat Fasterjenny (jo, hon heter så...) som tittade in i butiken. Hon fick nyckeln hem och skulle dumpa av sin packning. Så nu har vi en av de trevligaste gäster man kan ha hos oss! Som vanligt har jag ostädat, oplanerad middag, osv hemma. Men, men....

Vilket skettrist väder det är. I går stöp en tant utanför här och jag rusade ut, iklädd rollen som den barmhärtiga samariten. Tack och lov gick det bra för henne. Och vägen från Hammarn till Bispan idag var minst sagt snorhal. Fy! Nu vill jag att snön försvinner och att det blir vår!!!!

Kramisar!

Snart "House"....

...men först lite bloggning igen.
Känner mig rätt mör. Vet inte riktigt varför men kanske var jag orolig att inte överleva första dagen... :)
Det har varit helt ok och jag har fått prata med många trevliga människor som dykt upp. Åsså har jag fått kramas en del. Kom ihåg att det är nyttigt att kramas ofta!!! (Och ja, ni törs komma in i butiken utan att jag hoppar på er!)

Nä, fasiken, nu börjar House! (Och jag som ville svamla mera... det får bli sen!)

Kram!

Livet i Bispan...

Javisst, nu e jag här! I Bispan. Känns helt ok. Jag har däremot inte fått till allt i butiken ännu, men det växer fram eftersom. Det där med att skruva fast en bokhylla i betongväggen är inte riktigt min grej heller, så det får bli när nån händigare människa (läs Kim!) får möjlighet.

I går skrev jag ett långt inlägg, men tji... Har läst en del andra bloggar som oxå haft problems med det. Halva inlägget sparas och det innebär oftast att man skiter i det helt och skriver nytt.
En summering av den försvunna texten blir:
 - Somnade kl 19:30 i söndags.... (Förmodligen snabbare än barnen...)
- En hyllning till Maggan och Micke. Dom borde få en vacker låt tillskriven sig som tack för all hjälp med butiksflytten. Nu är ju jag ingen låtskrivare så.... Men om jag säger att jag tror att de är medicinska under båda två. Jo, för jag tror att det stora hjärtat är det enda som finns i deras kroppar!

Men som sagt, nu är jag här - äntligen! Och bara det blir lite gardiner i skyltfönstren och lite grejer där så... Fast elektrikern måste dit och rota mera så jag vet inte när jag får sätta saker i skylten. ÖP-bBlogg-Maria var in i dag och tyckte att jag kunde göra en liten sittplats, typ mys-pys i det enorma skyltfönstret. Superbra tips och jag kände direkt att det var en kanonidé! (Hon kan det där med inredning, det har ni väl sett på hennes 
blogg. ) Tack snälla Maria för tipset! Du är välkommen hit och "hänga" sen!

Nä, nu ska jag ta och uppdatera hemsidan. Det känns lite nyttigare...

Kram!
 

Måste det vara Hasse Aro.....

...till att fixa efterlysningar?
Eller ok då, jag har fått god hjälp på traven med 60-tals klädseln (Tack häxan!), även om det är långt ifrån klart ännu.
Akvariet tog jag och städade själv igår (med hjälp jag egentligen inte önskat av mina små kottar...).
Däremot har ingen hjälpt mig med kostnaden för Saab-servicen.... Märkligt....

Today is the last day (internationellt va'?!) med butiken här i skrubben. Nu känns det som nya tider väntar. Men först blir det ju till att tokpacka. Men som sagt, jag får hjälp! Det är nog bra det för jag känner mig helt konfys och vet faktiskt inte vad jag ska börja med... Jag tror att Maggan får agera arbetsledare faktiskt! Egentligen borde jag kunna börja lite smått, men jag har ju ingenstans att ställa kartongerna förrän jag bommar igen. Så.... jag väntar på hjälpen med vakna hjärnceller istället!

I dag tog jag ingen bil heller.... Undrar varför.....

Kram!

Så ska det låta!

Jäklar, man blev ju nästan lite kär ikväll! Den här killen gillar jag!
Kjell Junior Wallmark... Brolle Jr
(Hittade ingen större bild,,,)

Eftersom man aldrig ska vara riktigt nöjd med nåt :) så irriterade jag mig på tjejen i andra laget. Vet inte vad hon heter. Sjöng bra gjorde hon, men hon lät ju nästan inte Joacim Cans sjunga nåt själv. Den killen kan oxå sjunga!

I morgon blir det till att tok-packa. Hela butiken ska ju ner i kartonger. Men jag får hjälp av Mags som kommer med pizza och handkraft när jag stänger i morrn. Kanon!
Undrar om jag måste åka till Bispan en sväng och dammsuga och skura lite innan alla grejer körs dit. Kanske en bra idé...

I mörrn får vi besök av Bubb och Yv oxå. Trevligt! Dom ska knoppa här så vi hinner nog umgås en stund i morgon kväll. Måste hitta på nåt gott till middag...

Nä, nu ska jag roa mig med annat än att sitta vid den här burken!

Go'natt!

Efterlysning... ar...

1) Är bjuden på fest med 60-tals klädsel. HJÄLP! Någon som har nåt som kan passa? (Både 60-tal och min hydda = verkar vara en svår kombination...) Verkar som alla var trådsmala på 60-talet. Käkade alla "Lätta" eller körde dom GI??? Och va fan ska jag ha på fötterna???

2) Har ett akvarium som håller på att gro igen... Behöver städas! Någon frivillig...?

3) Någon som vill betala 11000-mila servicen på snygg-Saaben?

Ja, det får väl räcka så...

Snygg-Emil i 2 dagar?!

Ha, ha! Sicket erbjudande han (Emil alltså) lagt ut på sin ÖP blogg.  Nu har ju jag en, i mitt tycke, skitbra kamera (Canon AS400) och kanske jag skulle svara med nåt i stil med:
"Jag har en skitbra kamera. Den saknar dock ett långt objektiv, men det kanske du har... " Sen kan man ju undra om de två dagar som erbjuds har valfritt innehåll eller.... Nääää.... nu skojar jag förstås - kameran vill jag ju ha kvar!! =)

Kan meddela att kommunen hjälper mig med kostnaden för tekniker. Fick mejl om det precis innan jag gick hem igår och det var en stor sten som lättade! Jag är evigt tacksam! Nu är det "endast" flyttkostnaden....
Apropå Telia.... Gissa vem jag pratat med ett par gånger på sistone? Just det, den kända Telia-tanten som aldrig tappar humöret. Fast man kallar henne käringjävel och uttalar diverse svordomar. (Jodå, jag kan bara inte låta bli!). Igår höll jag på att få frispelet för Telia Bredbands-tv ballade ur rejält. PRECIS när det var "Grey's Anatomy". Va'?! Kan ni fethajja att det var sämsta tillfället på hela veckan! Så jag såg sporadiskt fram till sista reklamen, sen var det kolsvart. Fler som drabbades eller är det kanske min box?
Innan det blev sovdax så gjorde vi en uppgradering på ViaSaten och fick därmed in Kanal 5. Så nu är jag helgarderad. (Fast vi har f n bara en 14' tv uppe så Dr Mc Dreamy ser lite liten ut...)

Idag får jag nycklarna till nya lokalen! Häääärligt! It can only get better, I think....

Planera in ett besök i Bispan på tisdag. Då blir det ju kaffe på fiket mitt emot.

See Ya!

Pinsamt!

Ja men hur dum får man bli? Det var precis in en snubbe som jag mycket väl vet vem det är! Men hjärnan har nog inte vaknat riktigt så självklart förväxlade jag honom med hans bror... Piiiiinsamt!!! Jag skäms! Jag var tydligen inte den första att göra det - men ändå!!! Nu läser han ju inte den här bloggen, men förlåt i alla fall... (Jag ska piska mig själv när jag kommer hem!)

Solen skiner och idag invigde jag min nya jacka som jag köpte på Lundhags. Snygg! (Jackan alltså!) Jag har lurvet kvar på huvan. Men ju varmare det blir desta mera åker nog bort av huvan. Först lurvet, sen hela huvan. (Shit, antecknar intresseklubben för fullt??)

Känner mig lite nedstämd för jag pratade med Telia. Eftersom jag vet vem som sist hade telefonabonnemang i nya lokalen så borde det ju "bara" bli flyttkostnaden (Telia drar ur en sladd och sätter den någon annanstans?) på 780 kr + moms. Men icke! Linjen har tagits av någon annan i fastigheten och därmed måste de ut med tekniker. Kostnad 1280 kr + 590 kr per påbörjad timme.... Jiiiises! (Hallå magkatarren! Dax igen??)
Men jag har faktiskt vädjat till kommunen att de tar kostnaden för tekniker. Att någon annan snott ledningen borde väl inte belasta mig?? Vi får väl se vad som händer....

Fan, liva upp mig lite. Jag vill ha kommentarer! Skriv vad fan som helst, bara det är nåt jag blir lite glad av!

Kram!

Äntligen kan man blogga igen!!!

Herrejösses vilket avbrott dom har haft på blogg.se. Men nu kan man äntligen få ur sig lite strunt igen!

Det bidde ju ingen snö och drivis i söndags. Tvärtom! Men jag hann både åka skidor OCH baka bullar.
På förmiddagen konstaterade jag att det var faktiskt alldeles för fint väder för att ställa sig och baka. Så vi tog skidorna och åkte upp till slalombacken. Fantastiskt väder, men tungt före. Snön sög rejält och mina otränade ben fick sig en omgång. Skulle haft ett par schyssta solbrillor, men dom enda jag har passar inte riktigt för att åka slalom i. (Vet egentligen inte när dom passar riktigt....)

När vi kom hem tog jag faktiskt och bakade bullar. Med god hjälp av Nellie. På slutet kom även Tuvalisa på att hon ville hjälpa till lite. Eller var det smakprov av degen som hägrade mest...? (Är det bara jag som tycker att det är äckligt med bulldeg??) Så nu ligger det påsvis med JÄTTEGODA (jodå!!) bullar i frysen. Dom brukar dock vara rätt odryga dom där påsarna....

Både igår och idag har jag mest suttit vid datorn. Det har inte kryllat av kunder om jag uttrycker mig milt. Kan ni fatta att jag längtar till Bispan nu?? Men måste ju våga för att vinna och går det åt helvete där oxå så har jag ju i alla fall försökt. Att ha varit egen företagare borde väl vara ett plus i meritllistan?!
Samvetet knackade på i går och fullkomligt skrek ut hur korkad jag är som startar eget när jag har småbarn hemma. Dom får ju inget långt sommarlov alls. Men visst kunde det väl ha varit värre...?

Pysslat lite med min 
hemsida igen. Jag blir så glad när det är enkelt!

Nä, nu ska jag... öh....jo, jag ska...eh.... lätta på rumpan en stund!  Japp, så får det bli!

Kram!