Det blev enkelt!

Eftersom jag uppträder allmänt förvirrat, och istället för att rensa jordgubbar hamnat framför datorn, så står nu min käre make i köket och fixar jordgubbarna. Jag ska ändå rycka in om en stund tänkte jag... (när det mesta är rensat redan?).

I dag har det varit grym värme igen. Fast nu verkar det som om det är annat väder på gång. Förhoppningsvis lite regn och kanske blir det åska oxå. Inte helt populärt av alla i den här familjen dock.
Som vanligt tillbringade vi eftermiddagen på Koppelhällan. Barnen låg i plurret 3 timmar i sträck. Ja, förutom när vi var och köpte glass och kaffe då.... Hade najs sällskap av semester-Malla o Wi.

I morgon måste jag komma ihåg att lämna in bilen. Det är inte helt lätt att hålla koll på tider nu när man är tokledig och helt dagavill...... Tur man har fina Filofaxen=).

Nä, ut i köket och rensa var det ja....

.


Strawberrys i massor!

Står här i köket med 15 liter jordgubbar (2 liter är redan uppätna...=)) men har fått värmeslag och fattar i princip inte alls vad jag ska göra med dom... Suck!
Det blir enklast möjliga, så några blir frysta i skivor och resten blir rårörda. Huvudsaken är att det finns jordgubbar i frysen när hösten och vintern kommer..... Mmmmmmmums!!!

jordgubbar

Uselt....

Jag har verkligen förvandlats till en usel skribent. Eller förresten, jag är ju knappast någon skribent när jag inte skriver.... Så vad är jag då? Bara usel...?! Nääää.........
Men nu får jag banne mig skylla mig själv om det inte dyker upp direkt många kommentarer - det finns ju inget att kommentera. (Smart tänkt Åsa - smart!!!!)

Ja, vad har egentligen hänt sen sist? Tja...sol och bad.... och mera sol och bad. Åsså blev det ännu mera sol och bad. Hmmm, kanske det är någon arbetande människa som råkar läsa det här och ilsknar till? Då kan jag nämna att jag idag klippte gräsmattan i ungefär 100 graders värme! (Synd om mig?) Turligt nog så fick jag ett avbrott när Tuvis kom ut med telefonluren i näven, så då hann jag dricka en del vatten oxå.
Det har varit superduper-varmt i en hel vecka nu. I ÖP stod det att det skulle bli regn i morgon. Men ÖP-vädret har ju inte så många rätt annars så vi får väl se...
Så 
HÄR säger i alla fall yr.no.

Brell har sin absolut sista dagisdag i mörrn. Jo, hon har ju gjort sommarlov, men i morgon skulle dom ha "avslutning" för dom stora barnen som lämnar dagis och börjar skolan till hösten. Det måste hon ju så klart vara med på!

I övrigt får vi inte längre upp bakluckan på vrålåket (jag pratar fortfarande om Saaben....). Märkligt fenomen som jag hoppas att Hammarstrands Bil & Däck kan åtgärda.
 
Oj, klockan är snart halv 12 och det börjar bli dax att tänka på refrängen (på vilken låt då?).
Undrar vart resten av familjen är? Hmmm, dom har nog somnat redan.....

Go'natt så länge!

.

 

Summertime!

Behöver jag säga mera än att jag har ledigt?
Badar och solar hela dagarna.... =)

Summertime...And the living is easy....;)


Va fan...

Egentligen skulle jag ha skrivit om hur himla trevligt vi har det här i Sundsvall. Hur mycket supergod mat och dryck det har blivit. Och att vi gick ut en på en promenad i solskenet, som efter ett tag förvandlades till ösregn och kyla!
Innan vi var "hemma" igen så sa Tuvis "Det gör ooooont!!!!". Hon hade alltså shorts och t-shirt och det blev kallt!

Jag skulle oxå ha skrivit om att jag varit ute och kört cross idag. En 80-kubikare=) Det var skojsigt!

Men nu skriver jag inte det eftersom det är så grymt, grymt klent med kommentarer på den här bloggen! (Jag vet att det är X antal som läser, så NÅGON borde väl orka säga nåt...?!)
Så kära ni.... Nu vill jag ha kommentarer om ni ska få läsa mera.....



.

Glad midsommar!

Sitter på en altan i Kovland och dricker vin!

Eftersom jag lider av videofili så var jag tvungen att koppla upp mig och kolla mina mejl (fast jag sällan har nåt viktigt där...). När jag ändå är igång så vill jag förstås önska er alla en riktigt härlig midsommar!!!

Kram!

.
http://www.ljugarn.com/active/bilder/ring.jpg

Itusågad kanin igen!

Hu, så det låter egentligen.... Men som ni vet så pratar jag om ett barnprogram (ja, faktiskt!).
I kväll fick vi se trollkarlen Daniel Karlsson & hans kanin på tv igen. Visserligen en repris (eftersom Tuva konstant berättade vad som skulle hända vid varje trick.....), men lika imponerande ändå.

De är såååå irriterande att inte se/förstå hur det går till. Ett trick fick jag en snabb "å-nu-tror-jag-att-jag-vet-hur-han-gjorde!". Men det bevisade han snabbt att så var inte fallet.... Suck!

Om jag så skulle öva varje dag i 70 år så skulle jag inte ens vara i närheten.


Ja, om ni undar varför detta "barnprograms-inlägg" dök upp så är det ju bara för att jag och Daniel är ju nästan kompisar efter vår tidigare konversation i julas. Ha,ha! (Liiiite får man väl överdriva va'?!)




Diggiloo-diggilej....

Äntligen har jag fått ur tummen och köpt biljetter till Diggiloo!Förra året var det ju kanonmysigt där vi satt "i det gröna".

Nu hoppas man bara på fint väder (det har väl regnat färdigt för ett tag nu va'?!). Då blir det en picnikkorg fylld med allt möjligt (!) smått och gott! Och trevligt sällskap (nä, inte i picnikkorgen....)Ska bli skoj!!!.

Diggiloo 2009, lördag 18 juli 2009, kl 19.30

.

Nu kliar mc-tarmen igen...:(

Finns det ingen medicin mot kliande mc-tarm? Kanske är receptbelagt eller nåt...

I vart fall har jag sänkt kraven lite och för tillfället  lämnat tankarna på en HD. Det blir nog en lite lättare hoj med lagomt många hästkrafter. Jag måste ju orka med maskinen oxå... helst....=)

Här är två av mina "funderingar"....

Suzuki Intruder 800


 Yamaha Drag Star 650


Duger väl att "övningsköra" med ett tag....?!


Fast jag är fortfarande på funderar-stadiet ännu.... Väntar på att det ska ramla ner lite pengar från himlen eller nåt.....

.

Neder-bööööörd....

Huvvaligen vad det vräker ner!
Alldeles nyss kom en hagelskur och nu bara öser det ner regn. Inte behövs det väl mera regn nu...? Inte ens bönderna vill ha mera regn ju.

Apropå väder.... Har du oxå hört talas om den där norska vädersajten som så många pratar om?
Den ska tydligen vara helt outstanding på att träffa rätt i sina prognoser.

Du hittar den
HÄR !

Ingen lysande prognos för Jämtland under midsommar....



TirsdagOnsdagTorsdagFredag
KveldMorgenDagtidKveldMorgenDagtidKveldMorgenDagtid
Ytterocke Klarvær 10° RegnbygerKlarvær 11° Klarvær 14° SkyetRegn 15° Regn 12° RegnRegn
Ytterolden KlarværRegnbygerKlarværKlarvær 13° SkyetRegn 12° RegnRegnRegn 11°
Yttre Konäs KlarværRegnbygerKlarværKlarvær 12° RegnRegn 12° RegnRegnRegn 10°
Yxskaftkälen Klarvær 11° KlarværKlarvær 11° Klarvær 13° SkyetRegnbyger 15° Skyet 13° Skyet 10° Skyet 14°
Östersund Klarvær 11° KlarværKlarvær 11° Klarvær 13° SkyetRegn 16° Skyet 13° SkyetRegn 13

Måndagsmiddag??

Jösses vilken måndagsmiddag vi gjorde igår. Bara så där liksom...
Det blev älgkalvfilé, ugnsrostade morötter och potatisklyftor, bea, grönsallad och rödvin!

Å just ja - jag gjorde en superduper-god tsatziki oxå. Har aldrig gjort en sån förut (å ändå är jag 40+ nu!!!) men den här blev så god att jag och Kim höll på att äta ur hela skålen innan det var dags för maten...
Antar att jag kanske doftar mindre gott idag....=)

http://www.odla.nu/vegt/images/vitlok1.jpg

.

The final countdown...

Det känns som att nedräkningen har börjat. Den vanliga jobb-energin verkar ha sinat.... I alla fall under eftermiddagen. Nåja, jag har ju tidigare jobbat så ini bomben så jag kanske kan glida lite smått dom här fjuttiga dagarna som är kvar...=)

Nämen? Är det solen jag ser en skymt av ute?????????


.


Rugg-uggle-väder!

Huvva, vilket ruskväder det är idag.
Tuvalisa skulle ju egentligen ha fotbollsskola idag igen, men det blev inte så mycket av det idag. Helt förståeligt!

Själv har jag varit "fika-funktionär" på BHK. Spårtävling. Inte så mycket folk direkt, men det var ändå rätt ok att husera i köket. Man fick ju vara inomhus. Värre var det för dom tävlande och funktionärerna. Det har verkligen öst ner hela dagen - och blåst dessutom. Diesel fick följa med och han gruffade lite då och då när han hörde någon annan vovve som lät. Annars har han mest legat på köksgolvet och slappat.

Apropå slappa.... Lät som en utmärkt idé just nu!!!!

.

Snyftare...

Jag och Nellie har faktiskt 2 gånger denna helg tittat på "Black Beauty".
Och vi hade nog tillsammans kunnat fylla en hink med tårar....

Black Beauty (1994) - DVD - Film

Sommar?

Alltså... Var i hå-vete är sommaren?
Är det dax för en efterlysning eller hittar den kanske hit så småningom ändå..?

Jag längtar egentligen inte efter den där hettan som gör att man istället går och gnäller för att det är alldeles för varmt. Nä, jag längtar efter soliga dagar med ljummen bris. När man kan gå i kortbrallor och linne (och skvalpa med gäddhänget!).

Fast idag har det ju varit varmt. Eller rättare sagt, kvavt. Har lyckats varit lite nyttig faktiskt idag. Tagit rätt på en hög med ren tvätt (boooring!), kört 2 tvättmaskiner, dammsugit (boooring!) och klippt gräsmattan - bitvis klippte jag mossan=)
Förlåt kära grannar att jag drog igång gräsklipparen när ni satt ute och fikade, men det var liksom då jag hade tid. Av två onda ting (gräsklippar-oljud ett tag) eller en äng, så kanske det här ändå var bäst....
Antar att vi inte kommer att behöva anlita Robert Aschberg ännu.....:)

Har varit hos Holken 1 och bara varit en stund. Nu doftar det gott från köket här. Jag tror att kocken gör en kycklingpaj faktiskt. Fast självaste kocken har jag inte sett till på ett tag.... Undrar var han har tagit vägen?
Jag ska nog gå och reka om det behövs göras en fräsig sallad kanske...

Ses!

.

Talang 2009!

Jag kommer aldrig att bli årets talang. Mina "skills" räcker liksom inte.
Fast när man såg vissa i starfältet så hade man kanske ändå platsat...

I vart fall så röstade vi på årets vinnare "Charlie Caper". Grym gatumagiker!

Till och med "Tobbe Trollkarl" verkade högst imponerad.

Det irriterar mig dock att jag glömmer att kolla när flugan åker av!!!!


Talang 2009 final - Charlie  Foto: TV4

Sunt förnuft...

I dag sörjer vi en gammal kär vän som gått hädan, Sunt Förnuft, som levt med oss i många år.


Ingen är helt säker på hur gammal Sunt Förnuft egentligen var eftersom födelsedata sedan länge förlorats i en byråkratisk utrensning.

Sunt Förnuft kommer att bli ihågkommen för att ha skapat sådana värdefulla uttryck som: "Det är klokt att gå in när det regnar",


"Det är tidiga fåglar som får den bästa masken", "livet är inte alltid rättvist, och det KAN vara mitt fel"


Sunt Förnuft levde efter enkla, sunda ekonomiska regler: "Gör inte av med mer pengar än du tjänar!" och trovärdiga stadgar: "Vuxna - inte barn - har ansvaret."


Sunt Förnufts hälsa började försämras snabbt när välmenande men betungande regler sattes i system. "Rapportering av att en 6-årig pojke anklagats för sexuellt ofredande när han pussade en klasskamrat". "En lärare förlorade arbetet för att ha gett en bångstyrig elev en reprimand". Allt detta försämrade Sunt Förnuft.


Sunt Förnuft tappade fotfästet när föräldrar attackerade lärare för att de gjorde det jobb som de själva misslyckats med för att skapa disciplin hos stökiga elever.

Läget förvärrades när skolan tvingades ha föräldrars tillstånd för att ge en elev solkräm eller huvudvärkstablett men förvägrades att meddela föräldrar när en elev skolkade, blev gravid och önskade abort.

Sunt Förnuft förlorade livsviljan när kyrkorna blev affärsdrivande och kriminella blev bättre omhändertagna än deras offer.

Sunt Förnuft blev helt ställd när du inte får försvara dig mot en inbrottstjuv i ditt eget hem och tjuven kan stämma dig för övervåld.


Sunt Förnuft gav slutligen upp och ville inte leva mer, när en person inte kunde förstå att en ångande kopp kaffe var het - spillde den i knäet - och fick ett enormt skadestånd.


Sunt Förnuft föregicks i döden av sina föräldrar, SANNING och FÖRTROENDE- sin livspartner GOTT OMDÖME, dottern ANSVAR och sonen FÖRNUFT.


Sunt Förnuft överlevdes av 4 styvbröder: "JAG VET MINA RÄTTIGHETER", "JAG VILL HA DET NU!", "DET ÄR NÅ'N ANNANS FEL" och "JAG ÄR ETT OFFER"


Det var inte så många som deltog vid begravningen eftersom få förstod att Sunt Förnuft var borta för alltid......

Nån fler som saknar sunt förnuft???

.


Friday night...

Härligt med helg!

I morse åkte jag faktiskt till rätt ställe för att jobba. Hade inte blivit helt förvånad om jag råkat åka till Vildhussen av bara farten... Nåja... man är klyftigare än man kan tro ibland =)

Känner redan abstinens efter ridlektion och jag har mejlat ridläraren (som har hästgård) och frågat om jag och Tuvis kan komma och rida lektion en helg i juli. (Står jag ut tills dess???)

Nu är det 4 dagar kvar att mitt "gamla" jobb. Märkligt! Men det ska bli kul med det nya förstås.
I och med att jag byter jobb så får faktiskt jag och Kimpa hela 2 veckor tillsammans. Annars hade det blivit bara en vecka. Jösses vad mycket tid (?). Fast vi var ju till Götet nyligen så det blir nog ingen jättesemester igen. Rätt skönt att bara vara på hemmaplan oxå. Åsså väntar vi ju på studsmattan!

Men visst får det bli liiiiite varmare va'...?!

.

Moving on...

Yes, då sitter man i Aktsams f d lokaler igen. Lite halvnostalgiskt, men det känns jättebra. Fast här blir jag ju bara lite drygt en vecka, sen säger jag "Tack och adjö!".

"Sommarlov" i 6 veckor och sen blir det ju nytt jobb.

Ikväll är det skolavslutning så det blir till att hasta hem och kasta i sig lite käk och åka till kyrkan. Har faktiskt kommit ihåg att ladda kamerabatteriet så kanske det dyker upp nån bild från kvällen här framöver.

See U !

.


BRIS

Hoppas du känner till BRIS (Barnens Rätt I Samhället).
Jag är medlem och det känns jättebra. Alltid något i kampen mot att barn far illa.

Medlemsskapet kostar endast 100 kronor per år och vad är det egentligen? Så känner du oxå för att göra en insats så kan du registrera dig
HÄR!



Cliffhanger....

Hu, sicken säsongsavslutning på "Grey's anatomy"......

Måste jag verkligen vänta ända tills i höst innan jag får veta.....? Någon som vill skänka mig nästa säsong på DVD? =)




Tappat stinget?

Jo, så är det nog. När det gäller bloggandet alltså. Men, men....

I går var i alla fall jag och Tuvis till Birsta. Shoppade tok-fina avslutningskläder. När jag frågade om Tuva ville ha klänning som deklarerade hon "Nä mamma.... jag är ju en jeans-tjej...."
Så det blir lite tuffare än klänning, vilket passar henne utmärkt! Skor hittade vi inga så det blev ett säkert kort - STÖÖKS!!!!

Vädret var lysande igår. Det kan man inte påstå idag. Kallt och ruggigt. Det blev till att fälla upp paraplyet när jag var hem och rastade hunden på lunchen. Och torka både mage och tassar när vi kom hem. Naturligtvis på hunden och ingen annan...

I går var det även avslutning på ridningen. Vi hade duell-hoppning och det var skitkul! Gissa om hornen växte ut. Och någon stilstudie vill man verkligen inte ha på "loppet".
Sen var det dressyr och som vanligt hade jag Baylis. Mmmmm.... underbara häst! (Och jag har träningsvärk som vanligt!)

.


Sovmorgon!

Äntligen lördag (igen!!!) och Brell och jag tog oss en skön sovmorgon. Sen blev det grötfrukost:)

Hittills har jag hunnit klippa gräsmattan och...öh.... Hmmmm, inte så mycket mera ännu......
Lånade Kimpas hörlurar med radio när jag klippte, och det var "Mammas nya kille" på P3. Det programmet är askul. Precis min typ av humor=) Och mycket bra musik oxå!

Kimpa lär behöva åka på vedbacken och fixa lite. Nellie har kompis hemma och Tuvis är hos en kompis.
Vad vi ska hitta på sen i eftermiddag är fortfarande oklart, men jag antar att det blir nåt i alla fall.

Ska nog dra till Birsta på tisdag. Ska försöka få med mig Tuvis oxå. Hon behöver ju liksom kläder till avslutningen. (Varför kommer man alltid på det i sista sekunden??) Det blir nog även inköp av en ridhjälm till mig (den jag har är sen sent 1800-tal tror jag...), dressyrspö (att använda på häst - funkar nog inte så bra på barn...?!) och en studsmatta.
Jo, jag har fallit till föga för denna "leksak". Den är ju faktiskt nyttig och barnen har hoppat en del och verkar fixa det rätt bra. Vi ska dock ha ett skyddsnät.

Den här blir det nog. Undrar om jag kommer att tordas hoppa......?

SKYDDSNÄT 14'

Baylis

Ja, så heter "bauta-hästen". Igår hade vi ett tufft dressyrpass igen och efteråt är jag helt genomsvettig!
I går sa ridläraren till mig (det är för övrigt hennes häst!): "Du rider henne jättebra, Åsa!" Det lät som att det kom från hjärtat och att hon verkligen menade det. Jag blev såååå glad!!!

Och Tuvis ska ju på ridläger 3 dagar i sommar hos vår ridlärare. I går blev jag bjuden att hänga med! Inte direkt på ridlägret, men att få rida och må gott låter ju inte helt fel. Tänkte att det var bäst att pejla med Tuva så att hon inte tyckte att det var pest att ha morsan med på sitt första ridläger. Men det gick så bra så!
Jag ska faktiskt försöka att lägga ifrån mig mamma-rollen (för jag kan vara tjatig så inni hel....) och säga till Ulla (ridläraren) att det är hon som bestämmer. Även över Tuvis - fast jag är där!

Så även jag ska få åka på "ridläger" i sommar! Kan nog behövas för att stilla "häst-abstinensen" som säkerligen inträder efter nästa vecka. Det är ju sista ridveckan.......

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och blunda framför Barbie-filmen...

Gnägg på er!

.

Faran över...

Som det känns nu så kan vi andas ut. Blindtarmen får sitta kvar ett tag till....
Både jag och Kim hade en riktigt "bad feeling" i går kväll och vi sa att om Brell skulle ha ont i dag oxå så skulle vi försöka få komma till stan på undersökning.
Men i morse kommer Nellie hoppandes jämfota (vilket inte funkade igår!)..."JAAAAA! Jag mår bra och har inge ont i magen!!!!" Härligt!
Jag bestämde mig ändå för att stanna hemma med henne idag. För "observation". Jag googlade en hel del på fenomenet blindtarmsinflammation hos barn i går och det kan gå fort om det mot förmodan ändå skulle vara den lille rackarn. Barns symtom är ju inte alltid klockrena heller... Så jag ville verkligen ta det säkra före det osäkra!

Vi har varit både på mitt jobb och på ICA en sväng. "Jaha, är du ledig idag?"  "Nä, jag vabbar. Visst ser hon sjuk ut?!" Piggare unge får man leta efter känns det som=) Fast nu äter hon lunch framför tv:n (jo, man får det vid vissa tillfällen...) och kanske dormar vi av i soffan på en siesta igen sen.

I vart fall är det skönt att pyret mår bra, och kan gå upprätt igen!

.


Rapport

Sjuklingen mår bättre!
Bara att hålla tummen att det bara blir bättre och bättre nu.

Både jag och Brell har sussat i soffan på eftermiddagen. Skönt!

Nu ska jag till ridhuset för en dressyr-special på bautahästen=)

Kram!

VAB

Idag blev jag helt otippat hemma för VAB.
Brell har stora symtom på blindtarmsinflammation, men naturligtvis hoppas jag att så inte är fallet.

Vi har hälsat på tant doktorn och tagit blodprov. Nu väntar vi (här hemma) på att det ska bli kissnödigt, för ett urinprov är visst "nödvändigt".

Ska kanske gå och klämma lite på sjuklingen i soffan och se hur magen känns nu...

Huvva..!

.

Sauna....

Någon fler än jag som provat att jobba en hel dag i en bastu?
Här är det ungefär 200 grader och både kropp och själ känns överhettade nu.

Å gissa hur laddad jag känner mig för ett styrelsemöte ikväll.....?!

Pust, stånk, stön....! Jag svimmar snart......

.