Solen skiner...

...och jag sitter framför datorn och barnen glor på tv.... Är det att njuta av det vackra vädret?? Nåja, jag har i alla fall varit ute och klippt gräsmattan. Och i morse var jag uppe med tuppen (kändes det som) och tog en prommis med vovven. Fast när jag kom hem gick jag och la mig och sov en stund till:)

I går hade vi besök av Maggan och Moa. Vovvarna bryr sig inte om varandra alls. Eller rättare sagt, Moa bryr sig inte. Diesel vill dock gärna sniffa lite här och där på Moa. Mest där....

Plockade lite lingon igår. Men dom är inte helt mogna så jag gick över till att plocka lite mera blåbär. Det bidde en blåbärspaj igår, som efterrätt. Mums! Har även bakat kokoskakor och klickkakor i helgen. Husmorstakterna sitter i...:)

Har avbokat hotellet i Stockholm. Vi hyser in oss hos Calle och Nina i stället. Mycket trevligare!!!

Kim jobbar ikväll så man kanske ska åka och handla lite (som alla dagar!) och fundera över vad vi ska äta till middag....

Kram!

Guitar Hero !

I går kväll var jag en Guitar Hero! Eller...nä, det var jag inte. Men jag gjorde så gott jag kunde, och det var förbaskat skoj! Vi var bjudna till Calle, Nina och Angelica på middag. God mat, god dryck och jäkligt trevligt sällskap! Åsså guran på PSP då. Eftersom jag förmodligen är den enda vuxna människan i hela världen (nä, förresten, Kim oxå) som INTE spelat detta beryktade spel ännu så var det väl på tiden.
Nu har vi lyckan att ha spelet här hemma för vi fick låna det över helgen. Ska tjuvträna lite sen....:) ROCKA FETT!!



När jag kom hem i går kväll tyckte jag att pumpen i akvariet lät så högt. Så jag lyckades fixa att den lossnade helt, och fästena åkte ner till botten, etc. Så jag och Kim stod med armarna ner i akvariet och försökte fiska plastploppar missinatta.... Bra Åsa!

I morse var jag på en hyfsat tidig prommis med doggen. Helt plötsligt hör jag ett enormt fågelskrän men jag ser inga fåglar. Så plötsligt dyker det från berget upp massor med gäss. Måste ha varit kring 200 st. Dom flyger ganska lågt rakt över mig och Diesel och jag står bara och tittar upp (med förhoppningen att ingen gör nr 2 precis på mig...) och det var rätt facinerande att se! (Tuva sa att hon vaknade av fågelskränet.)

Gäsp.... Lite mera O'boy kanske... Eller ska jag slå till på en kopp kaffe? Många svåra val här i livet....

Kram!

Naken polis??

Häromdagen när jag och Nellie var ute och gick med vovven så kom vi på att vi skulle kika in till Mike på polisstationen. Bara in och morsa liksom.
När vi steg in så satt receptionisten där och jag frågade om Micke var där.
-Ja, svarade hon, men han har besök. Hade ni tänkt hälsa på polisen? (frågan var nog mest riktad till Nellie tror jag...)
Sen sa hon: -Han har inga kläder på sig heller. Alltså, han har inte fått på sig någon uniform ännu....

Kunde inte annat än att skratta gott!
Vore väl lattjo om konstapeln satt näck på torsdagar och arbetade? Kanske med "pickadollen" i högsta beredskap..??

Nä, jag håller med... Det här spårar ur.... Bäst att sluta skriva nu!
(Sorry Mike....  :))

Kram!

Blött, blött, blött...

Nu är jag less på regnet. Det är ju knappt något uppehåll i ösandet. Tur att det finns regnställ. Och sen köpte jag ett par Craft-värmeställ-långkalsonger (typ!) på KM's rea. Hade chansen tidigare att köpa en sån tröja oxå, men gjorde det tyvärr inte.
Stackers Diesel är numera konstant blöt eftersom han knappt torkar emellan prommisarna. Körde hårtorken på honom i dag. Det var inte alltför populärt...

Men URK! Vad är det på tv:n??? Feta brudar som ska ändra diet med hjälp av någon, åsså filmar dom det hela. Nyss var dom på dass och målet var att bajsa, sen visades "resultatet" i tv-bilden... Men HALLÅ?????

Ja, från det ena till det andra... Tuvalisa följer gärna med mig till Stockholm och jag är överlycklig. Nu känns det hela riktigt trevligt faktiskt. Vi åker tåg från Sundsvall på tisdags morgon, bor på hotell och åker hem på onsdag förmiddag. Faktum är att det kostar lika mycket som om jag hade tagit flyget t o r. Nu kan vi ju passa på att ha en liten stund för oss själva och när eländet (läs läkarbesöket) är överstökat så ska vi käka gott på restaurang. På kvällen ska vi nog mysa på hotellrummet och käka snacks! Låter inte helt fel va?!
Tuva får vänta på mig när jag går in till doktorn och jag har lovat att köpa en Kalle Anka-pocket. Då försvinner hon in i serietidningarnas värld och VIPS så är jag klar:)

Har jag förresten berättat om när Tuva frågade om vilken mat det var häromdagen?
-Fisk, svarade jag.
-Vaddå för fisk?
-Sej.
-VADDÅ för fisk?
-SEJ!
-Jamen, jag har ju sagt - vad blir det för fisk????

Nu längtar jag efter att få plocka lingon...

http://www.myra.nu/myraSG-989.jpg

Hoppas ni mår bra, trots regnet... Förresten, jag tror att det kunde varit värre...
Kolla in Snygg-E's mobilblogg ... Jag har i alla fall inte pröjsat för "mitt" regn....:)

Kram!

Boka resa....

... i det här fallet är det inte med nöje. Ska åka ner och träffa farbror doktor i Stockholm... Verkar i princip som att det väldigt otrevliga läkarbesöket i Sundsvall är bortkastat... SUCK!!!! (Om någon skulle undra så kan jag meddela att det inte är någon livshotande fara med mig. Bara otrevligt!)
Ska försöka få med mig Tuvis så kanske man kan göra det liiiite som en trevlig tripp samtidigt. Måste vänta på att hon kommer hem från skolan. Sen ska jag försöka övertala henne... Vore underbart med sällskap!

Har suttit hur länge som helst på nätet och kollat tågresor, flygresor, hotellkostnader, taxikostnader, m.m... Roligare kan man kanske ha...

Egentligen skulle jag ha tokstädat här hemma (inte för att det är roligare, men det behövs - VERKLIGEN!) men än har jag inte ens plockat ur diskmaskinen. Kanske ska göra ett ryck nu. Sen blir det ju till att sätta sig och boka resa och hotell... Blä!


Gratis kläder...

Låter suspekt, men verkar vara helt ok faktiskt!
Kolla in länken här:
http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=5717   och anmäl dig.
Man lär ju inte kunna bli totalt ekiperad på det hela, men man förlorar inget på det heller!

Flygfän!!!

Eller flygfan... I dag fick jag två stycken i ögat, varav en var "orange-kladdig". Urk!
Det fullkomligt kryllar av äckliga flygfän i luften. Var kommer dom ifrån? Och var är alla hungriga fåglar?

Sitter och fixar med ridklubbens nya hemsida. Just precis nu blev det nåt fel. Verkar vara krångel från hemsidan och inte mig... Ska prova igen om en stund. Vore ju kul om man kunde få till den så att den går att göra officiell nån gång...
Nä, verkar vara nåt knas med att lägga in bilder. Suck, när jag äntligen tar mig tid att greja...

I dag har jag varit på jobbintervju. Tyckte att det kändes bra. Får väl höra nåt till veckan tror jag. Håll tuttarna!!!

Huj, vad mörkt det är ute. Blir ju mörkare och mörkare på kvällarna nu. Trist tycker jag, men man kommer ju ut oavsett väder och årstid nu när man har hund. Det är bra! Apropå det så är det snart dax för kvällsprommisen....

I morgon blir det nog en sväng till BRK igen. Blir det ingen fler än jag så får jag väl roa mig med lite agility-träning igen. Eller rättare sagt, Diesel får roa sig...

Jaha, då har jag skrivit lite strunt igen då. Verkar inte vara alltför intressant dravel jag printar ner - med tanke på fåtalet kommentarer... Nåja, jag överlever ändå!

kram!


Saft-Maja...

...eller Saft-Fredrik som den numera även kallas, i rent könsneutralt syfte:)
Ja, det bidde plockning av svartvinbär och lite krusbär idag. Enklast möjliga lösning blir ju att koka saft. Så jag fick låna Holken 1's Saft-Fredrik.

Tog först en prommis med Diesel. Tuva hängde på med cykeln (och Nellie skrek och grinade över att inte få följa med...). Sen när vi kom hem bröt ett mindre kaos ut. Farfar var hit i dag och käkade middag och lånade 744:an eftersom hans bil är på verkstad. I Lillsjöhögen stannar pärlan. Helt ofattbart. Den har gått som en klocka sedan vi köpte den men naturligtvis blir det nåt klater när farfar lånar den. Så Kim var tvungen att åka till Lillsjöhögen för att bogsera åt nåt håll. Vet inte om det blir stan eller tillbaka hit. Suck!
Innan detta hade han precis börjat koka saften. Så det som återstod för mig att göra var att göra klart saften och tappa upp på flaskor, natta barnen, plocka ur tvättmaskinen som jag satt i gång tidigare, tända upp i pannan... åsså visade det sig att Tuva hade nåt grejs i håret och "hon stod inte ut", så det var bara att tvätta det (i fesljummet vatten).
Tänk, jag som klev upp så rasans tidigt. Jag skulle ju vilja koka lite te och sätta mig och slappa i soffan framför tv:n (som nu fungerar igen!!!). Fast det är ju inte helt försent för det ännu...

Men det gäller att inte titta på diskbänken. Där är det fortfarande kaos. Och diskmaskinen är precis nydiskad men inte upplockad... Äh, ska jag få nån "te-ro" så är det väl lika bra att börja slamra med det oxå. Och diska Fredrik/Maja förstås.

Hoppas allt går bra med bogseringen. Kim dyker väl upp framåt natten....

Ok, till köket var det ja....

Gäsp....

Klev upp 6:15 i morse. Ville ut med hunden så att han skulle få göra sina behov. Fast han såg rätt trött ut (han oxå) så egentligen kanske jag hade kunnat vänta ett litet tag till... När vi kom tillbaka från den korta morgonprommisen så gick han och la sig och sov igen. Känns som att jag skulle behöva göra det nu...

Men nu väntar jag på att tv-Mats ska ringa. Få se om vi kan få till tv-eländet igen. Sen tror jag att Brellan, jag och Diesel ska knalla ner på byn en sväng.

I morse följde jag med Tuvalisa till skolan. Jag vet inte om jag kan fatta att hon redan går i 2:a klass. Nu ska dom börja ha musik och engelska. Kul, kul! Tuva tycker dock att det är lite trist att hennes kusin Axel bara går det här året på samma skola, för sen börjar ju han på A-O. Nåja, dom kommer ju att träffas en massa i alla fall!
Och hon var stolt över att Axel ville ha samma bänkpapper som hon valt! (Inget rosa i år alltså!).

Handlade halva frysdisken på Konsum igår. Den hade ju pajjat och dom sålde ut kyckling, fisk och sånt för halva priset. Snåljåpen Roos passade på att "fynda"! Så nu borde det väl inte vara några större problem att komma på vad man ska fixa för middag. I dag blir det "allt-i-ett-fisk" med potatis, paprika, ruccola, m.m. En god dressing över och en yogurthsås till. Förhoppningsvis blir det mumma!

Huuu, vilka tunga ögonlock jag har.... Bäst att göra nåt uppiggande en stund. Stoppa i en tvättmaskin kanske? Det låter väl lattjo...?!

Kram!


Mjukvara hit, och mjukvara dit :(

Har haft krångel med mottagningen på tv:n. Vet inte om det är nåt ViaSat-skit eller om man ska skylla på nåt annat. Tv-Mats var hit häromkvällen och lyckades på nåt sätt fixa det. Men nu är det samma visa igen och tydligen är det nån jäkla mjukvara som måste installeras. Ska ringa Tv-Mats i morrn och få info om hur man gör. Sånt här tycker jag är jobbigt!!!

I går kväll var vi ju till J&Å som hade lite avskedsfest. Dom åker ju tillbaka till New Zeeland snart. Trist, men dom kommer tillbaka! Tänk vad underbart att dom verkligen stormtrivs här i Hammarstrand. Det gör gott för själen att vistas här och dom tycker att det är en helt fantastisk plats på jorden (och dom vet vad dom pratar om eftersom dom sett massor av ställen i världen!). En annan blir väl lätt hemmablind och förstår inte lyxen i närheten till naturen, härliga människor och lugnet som finns här. Men jag håller med. Det är fantastiskt här. Bara man tänker efter!

Middagen i dag behövde vi inte alls tänka på (tack och lov!) för Mags & Mike bjussade på söndagsgryta. Mumsigt värre, och vi är alla väldigt mätta och belåtna. Till efterrätt vankades det tårta och jag blev först helt förskräckt! Hade jag missat nån viktig dag??? Men nej, det var en "tårta-utan-anledning". Bra....:)

I natt sov Diesel i buren i vårat sovrum. Han har ju haft lite svårt att hålla tätt.... Klockan 4 vaknade han till och jag tog det säkra före det osäkra och gick ut i morgonrocken och rastade honom på gården (brrr...). Han gjorde både det ena och det andra - och sen villa hundskrället inte följa med in! Hur lätt är det att få en hund att förstå att klockan är 4 på morgonen och att man faktiskt inte vill stå ute i morgonrocken och locka på en hund?!
Till slut fick jag in honom (fick hämta kopplet) och han sprang in i buren igen alldeles av sig själv. Sen sov vi till 8:15 då det var dax för morgonprommis. Fast då bytte jag morgonrocken mot kläder...

I morgon börjar Tuvis 2:an!!! Herrejösses, vart har tiden tagit vägen? Jag ska få äran att följa med henne till skolan. Med ny ryggsäck och en rulle bänkpapper. Hon längtar till skolstarten - underbart!

Nä, undrar om man ska ta sig ett kvällsdopp. Kanske alla som träffar på mig i morgon kommer att uppskatta det...?

Good night!

I skogen igen!

Och plockade ca 4 liter blåbär till! Härligt, nu kan man koka mera sylt eller göra paj i vinter när man behöver lite sommar-feeling. Snart är nog lingonen mogna oxå. Det ser jag fram emot för det är ju mycket enklare och roligare att plocka dom.

Tuva var på födelsedagskalas hos Joel idag. Massor av barn där. Sen följde hon med en klasskompis hem en sväng. Tänk att det är dax för 2:a klass på måndag!!!

I går anmälde jag Tuvalisa till danskurs.
Robban drar ju igång sina kurser snart och det gäller nog att vara snabb för att få plats. Tuva ska dansa street!!! Hur coolt som helst ju! Lite avis är jag allt...

I kväll ska vi på fest till J & Å. Det ska bli trevligt!
Tyvärr behöver vi ta bilen dit eftersom barnen förmodligen inte orkar gå hem + att Diesel kanske ska sitta i den. Kim och jag har varit inne på att köra ikväll båda två. Men i dag kände jag att det vore jäkligt gott med lite vin. Men rackarns Kim hann sprätta en pilsner före mig... Suck!

Nu börjar det dra ihop sig att åka. Hungrig som en varg är jag oxå!

Kram så länge!

Mera agility! Mera hundgodis! Mera hundskit?

I dag var vi till BRK igen och tränade lite mera agility. Barnen var med den här gången. Fick hålla tillbaka lite så att inte Diesel skulle behöva jobba ihjäl sig med alla ivriga barn....
Jag körde i alla fall tre hinder på rad! Han är inte särksilt snabb (ännu!) men verkar tycka det är skoj. Och tunneln, som var lite farlig i onsdags, den sprang han in i direkt i kväll. Antar att han skulle checka om det fanns någon smarrig godis där.
I och med träningen så blir det ju en del godis. Men jag hade delat dom så det var pyttebitar idag. Är rädd att hans ständiga skitnödighet (ja, det blir ofta!) påverkas av godiset. Fast mest är det nog att vi byter foder nu. Hoppas jag....

Känner mig proppmätt (what's new?). Det bidde tacos till middag, till Tuvis stora förtjusning (hon har längtat tacos hela veckan!). Det allra sista köttfärspaketet (älg) rök idag. Usch!!! Tur att det är dax för älgjakt igen snart.
Måste nog ta en prommis med doggen nu. Hur ska det gå när man har tacos till strax under halsmandlarna...?! Får väl spy i en bajspåse om det behövs...

Ja, det här blev ju ett attans fräscht inlägg... Hoppas du har ätit middag redan...:)

Kram!

I vilken säng sover jag - och vem ligger bredvid??

Precis den tanken fick jag i natt när jag vaknade till. (För övrigt var det annars länge sen man tänkte så...)
Faktum var att sov-konstallationen i natt var lite annorlunda. Vi gick och la oss som vanligt, dvs i våra egna sängar. Men i morse låg Tuva i dubbelsängen, Nellie och jag låg i Tuvas säng och Kim låg i Nellies säng. Tja... en liten variation kan man väl säga. Det blir lätt så när man har nattvandrare i huset...

I dag har jag suttit i bilen t o r Sundsvall. Blä! Tråkig väg. Och den tar längre tid än till stan.
Besökte farbror doktorn och det var inte så kul. Men när är det egentligen roligt att gå till doktorn??

Annars är jag väldans sugen på att träna lite mera agility. Fast jag läste på nätet att "hunden bör ha en god grundlydnad innan den går på agilitykurs", och det är ju en sak som fattas förstås....
Hoppas att Brukshundsklubben kör nån lydnadskurs och sen agilitykurs som jag kan haka på. Känns skojigare med agility än att ställa ut.... Och kanske är det lite kul med spår oxå...

När det gäller OS så grattar jag idag Rolf-Göran Bengtsson till sin historiska silvermedalj!



Kram, kram!

Blivande agility-stjärna???

Inte jag alltså, för så jäkla bra på att hoppa och krypa i tunnlar är jag inte... Men vad sägs om Diesel?
Var iväg till Brukshundsklubben ikväll. Där var oxå Eva. Och hon bjussade på kaffe (tror jag, eller skulle jag ha betalat en slant????) och vi började med ett litet spår. Tydligen "avdunstar" vi massor med "personliga partiklar" (hmmm?) när vi rör oss. Så jag traskade en liten "banansväng" och sen skulle det ligga ca 20 min. och lukta gott... eller i alla fall lukta...

(Oj, ett liten "vad-gör-hunden-nu-då-paus. Svar: Står i sandlådan och käkar papper.... Ok, nu gör han inte det längre!)

Ja, spåret ja. Eva talade om hur jag skulle göra, men jag vet inte om jag lyckades någe vidare. Både jag och Diesel måste ha sett ut som yra höns när vi gick omkring där. Men lite sniffande blev det allt, så han lyckades kanske liiiitegrann i alla fall.
Sen var jag tvungen att testa lite på agility-banan. Och det gick riktigt bra! Eva hade tonvis med levergodisar så Diesel talade om för mig på hemvägen att han tänkte nog gifta sig med henne:)

Måste dit igen och köra lite mera agility. Regnet kom och jag hade tagit massor av tid för Eva som säkert hade annat att göra med sin jycke. Så Eva - enormt stort tack för hjälpen och att du fick mig taggad att göra flera resor till klubben!

Voff, voff! (Betyder typ, godnatt på hundspråket va'?!)

Här kommer en bild på Diesels uppfödare, Carina, och vovven är hans vackra pappa. Inte illa va'?!


Mera blåbär!

Jag, Tuvis och Diesel gav oss iväg och plockade lite mera blåbär idag. Bidde ca 2 liter till! Så nu kokar jag sylt (återstår att se om den kommer att gå att äta...).
Tuva tyckte faktiskt att det var riktigt roligt att plocka bär. Åtminstone i nästan 5 minuter....

Ska fixa middag snart. Har inte planerat nåt (som vanligt) så det blir köpta köttbullar, potatis och brynta morötter. Det lär väl gå ner det oxå.

I kväll ska jag dra iväg en sväng till Brukshundsklubben och kika lite. Vad som väntar vet jag egentligen inte, men dom har nåt för sig där på onsdagskvällar och kanske är det nåt för mig och vovven.

Snart kokar sylten.... Gud så husmorlig man kan vara ibland :)

Kram!

Hundväder!

Har precis varit ute på en uppfriskande promenad med jycken.
Det var hyfsat bra väder när jag gick. Mindre hyfsat bra blev det innan jag var hemma.... :) (Glad att jag inte tog en vit t-shirt. "Miss Wet T-shirt dagarna är liksom förbi....)

Brellan var på dagis i dag. För första gången sen början av juni! Det verkar ha varit skojigt att träffa alla fröknar och kompisar. Säkert skönt med en paus från sin tjatiga morsa oxå...

I dag bidde det en enkel middag. Rea-korv-gryta. Med tabasco, vitlök, svartpeppar och riven palsternacka i. Riktigt gott blev det allt. Åt som vanligt alldeles för mycket.... Kikade som hastigast på hyllan med "Nutrilett" när jag var på Konsum idag. Men det är nog bara att konstatera att jag skulle nog bli galen av hunger om jag testade. Bara tanken gör mig svimfärdig och korvsugen!

I kväll är det sista delen av "Den inre fienden". Ni vet, den där serien som jag lyckades somna till hela tiden. Men faktum är att samma dag som jag skrev om det så höll jag mig vaken och har gjort det varje avsnitt sen dess. Och det ska bli spännande att se slutet i kväll!

OS då? Ja, synd att inte Stefan Holm lyckades med medalj. Men det är ju spännande att se i alla fall! Och hans "tics" han gör innan hoppet är ju en sevärdhet bara det!
OCH apropå mitt tidigare inlägg om Susanna Kallur så såg jag på både Expressen och Aftonbladet idag att det var inte bara jag (och Maggan) som reagerat på intervjun.

Nä, nu börjar det bli dax för tandborstning på barnen...

Goodbye!

Man är inte sämre än att man kan ändra sig...

Tänkte efter...(men inte före)...
Visst är ju det andra jobbet oxå högst intressant! Ringde och förklarade min besvikelse och att jag inte riktigt tänkte efter innan jag tackade nej till intervju för det andra jobbet.
Hon verkar jättetrevlig och visade förståelse!

Så nu ska jag på intrevju till veckan..... Känns bättre redan...:)

Helvete!!!

Jag vet inte vad jag egentligen trott... Att allt skulle lösa sig, bara så där liksom??
Har hittills sökt två jobb (nä, det är inte många, jag vet...) och haft stor förhoppning om att åtminstone få komma på intervju. Hörde ifrån jobb nr 2 idag - det jag verkligen ville ha!!! Blev såklart jätteglad när dom ringde, men ack...
Nä, dessvärre blir jag inte kallad till någon intervju, utan dom ville kolla om jag var intresserad av en annan tjänst istället. Låter kanske bra tycker ni, men det blev lite kort betänketid och det var inget jag hade tänkt på... Tackade nej. Och nu vet jag inte om jag ska ångra mig eller inte. Men det var ju den tjänst jag sökt som jag verkligen ville ha ju.... Ledsen och nedstämd blev jag i alla fall....

Jobb 1 har jag inte hört något alls ifrån och det bör betyda att jag snart får hem papper som lyder "Tack för din ansökan men tyvärr...."

Vem fan tror jag att jag är egentligen? Bäst och mest attraktiv på hela arbetsmarknaden???
Nä, inte nu längre.... Så Arbetsförmedlingen-here I come!!! (Känns ju jävligt skoj...Not!)

Och när jag sen skulle glo lite på OS så var det nån jäkla inställning som måste göras. Funkade tv-eländet sen??? Nä! Men efter ca 15 minuters vansinnigt knappande på alla förbannade knappar på alla förbannade dosor så lyckades jag. (Alltid något...)

Och på torsdag ska jag på ett mindre trevligt läkarbesök.

Det är tipp-topp nu......

Stackars Sanna Kallur...

Jag lider med Sanna Kallur nu. Och sen kan jag inte förstå varför den som intervjuar henne efteråt inte verkar ge sig förrän Sanna inte längre klarar av att hålla tårarna tillbaka. Känns onödigt att försöka ställa krystade frågor för att till slut "lyckas" med att få hennes röst att spricka... På nåt vis verkar det vara "målet". Pissigt!!!!

Nåja, hon kommer igen!!!! Å då tror jag hon vinner :)



Regniga hälsningar från mig!


Nästan 3 liter...

...bidde det! Ja, blåbär alltså.
Ligger rensade och vackra i frysen nu. Kanske det blir en god blåbärspaj nån dag?!

Just nu har barnen käkat mjölk/havredryck och blåbär och macka till kvällsfika. Trots socker på (bra kvälls-tripp??) så tyckte Brellan att det var surt. Tuva har dock slukat allt snart.

Tack för att ingen "skop jagod-anställd" hade hittat "mitt" ställe :)

Puss!

Blåbär!

Har idag varit ute i skogen och plockat blåbär. Kim och barnen + kompis åkte på Koppelhällan och plurrade. Kallt tror jag bestämt att det var...
Men som sagt, jag och Diesel drog till skogs. Diesel hade det bitvis inte helt lätt eftersom det var igenväxt och "pinnigt". Och han har ju inte så himla höga ben direkt... Men han kämpade på tappert och var ett trevligt sällskap till mig.
Först hittade vi ett anti-blåbärsställe.... Knappt ett endaste blåbär. Så då var jag nära att ge upp, men jag körde till ett annat ställe och där kryllade det av härliga bär!!!!
Hade nog kunnat stå och plocka fortfarande. Fast det känns i ryggen att man stått som en ostbåge och repat bär... Aj!



Ska ta och rensa och se hur många liter det blev. Måste nog tillbaka och plocka mera. Hur kul tycker barnen att det är då...? Inte alls förmodligen... Kimpa börjar ju jobba i morrn. Eller förresten, han är ju faktiskt och jobbar redan i kväll.
De tre semesterveckorna flög fram!
Egentligen börjar jag längta efter ett arbete nu. Kanon att fått vara ledig hela sommaren, verkligen!, men nu tror jag att det vore läge med lite rutiner och vardag igen. Är jag helt knäpp eller...?

Usch, nu ropar disken.... Måste väl ta i tu med den då. Sen rensa bären. Guuud vilken spännande kväll jag har framför mig....

Kram!

Kabinbana!

I dag har vi åkt kabinbana! Inte så att man svettades ihjäl där uppe på toppen direkt... +3 grader och 10 sekundmeter = skiiiitkallt!
Det blev en liten sväng bland "klipporna" och sen lite fika innan nerfärd igen.

Nu är det läge för lite softning och jag tror att jag ska slänga ner mig i soffan och kolla om det är nåt spännande på OS-burken.

Förresten, nåt av barnen kanske behöver lite mat i kistan... Bra mamma som glömmer bort att göda sina barn va'?!

Ses!

Bad och snabbmat...

Det bidde bad på Holiday Club idag. Vette 17 om det är värt pengarna (480 riksdaler...), men är det semester så är det.... Jag låg mest i bubbelbadet (jacozzin) och njöt av tokvarmt vatten. Vi käkade frukost innan vi åkte, men sen tar det alltid en bra stund innan man kommer iväg.... ALLTID! 
Nåväl, men efter badningen var vi så hungriga att vi kunnat käka vad som helst! (Nästan - hunden lever ännu!). I med lite bananer och kexchoklad (good stuff!) åsså in på ICA och köpte köttbullar och pulver potatismos. Ja, jag vet... långt ifrån gourmétmat med pulver, men det var snabb mat som gällde!
På med blåljusen och hem och fixa käk!

I kväll när jag nattade Nellie så frågade hon plötsligt: "Mamma....Kan man få spott i näsan???" Sicken fundering! Jag kunde inte låta bli att skratta en stund tillsammans med henne....

Varje kväll den här veckan har det gått en serie på 1:an (och här är vi inte bortskämda med kanaler så det lät ju bra!). Bara det att jag lyckats somna varenda jäkla avsnitt. Precis när det är en kvart kvar så åker ögonen igen... Märkligt... Jag ska kolla i kväll igen förstås, men då ska jag ha borstat tänderna så att det bara är att ramla över till sängen när jag sovit klart framför tv:n!

Nä nu måste jag ta och se till att Tuvis går och lägger sig (hon som är uppe med tuppen!).

Ses igen hoppas jag!
Kram!

Biff, vin och schweizernöt!

Proppat magen full med godsaker igen...  I dag fixade jag och Nellie middagen. Köttfärsbiffar. Fanns inga havregryn eller ströbröd så man tager vad man haver... Det bidde smulade korvbröd med havredryck! Funkade skitabra eftersom det blev hur gott som helst! Jag är mycket nöjd eftersom jag även lyckades med såsen. Annars brukar det alltid vara Kim som står för såsen (öh..?).
Tuva sa under middagen: "Bomber och granater, va gott!!!!"  Ett helt ok betyg....
Kan varmt rekommendera fetaosten som vi provade. Det är ICA's ekologiska fetaost, och den var grymt god!!!!

I går kväll dundrade åskan rejält här en stund. Diesel var rätt brydd, men barnen verkar bli bättre och bättre på att inte bry sig om den. Skönt!

I dag åkte vi in till Åre och käkade först lunch på Max. Ja, jag vet... barnen ser snart ut som hamburgare, korv och strips... Men vi äter ju "bra" mat i övrigt så det är nog ingen fara. Sen gick jag i lite affärer på stations-huset. Blev lite smått och gott som nagellack, ögonbrynsplockare (glömt hemma!), hårspännen och "Tamagochi-spel" (Ursäkta ev. felstavning).

Har ju sökt jobb oxå... Ett av jobben har jag "lagt på hyllan" eftersom det inte verkar vara så intressant som jag trodde. Men så har jag sökt ytterligare ett - och det tror jag verkligen att jag vill ha. Ansökningstiden gick ut i fredags men jag har tyvärr inte hört något om intervju, så det kanske bara är att glömma....? Måste nog ta och fila på mitt personlige brev kanske??? (CV:t är väl inte mycket att göra nåt åt antar jag....)
Nåja.... förr eller senare lär det väl lösa sig. Men det vore mer än härligt om man slapp stämpla.

Å förresten! Ett stort, stort grattis till Gustav Larsson, som inte bara knep en silvermedalj i tempo (cykling) idag, utan även lyckades hålla mig helt fången vid tv:n under loppet!!!

Vi ses! Kram!


Hemma bäst... En liten stund....

Väl hemma från Junsele sov vi en natt och packade sedan om och drog till stugan. Så nu är vi där! Jag har precis varit ute på en blöt prommis med doggen. Det regnade inte, men det var väldans blött bitvis på marken.
Känns jätteskönt att vara här. Så mysigt liksom.
Även här började vi med spagetti och köttfärssås. (Idétorka? Ja, kanske. Men förbaskat gott!)

Snart har tjejerna somnat ( i alla fall den yngre) och då kanske man ska ta och sätta sig och glo på lite OS. Undrar hur det gick för handbollstjejjerna?

Glömde tyvärr "laddar-sladden" till kameran hemma så några bilder blir det inte på ett tag. Men ni är ju van att det här är en, för det mesta, svart-vit blogg... Och fantastiskt intressant!!! Typ, som det här alldeles lysande inlägget... (Sorry, kommer inte på nåt skojigare att skriva om just nu..)

Ses igen hoppas jag! kram!

Och regnet det bara öste ner...

Fast vi hann ju gå runt på djurparken och kolla alla djuren. Vi har klappat kameler, åsnor och jakar. Åsså getter (fast det känns inte lika exklusivt på nåt vis...).
Vi har även sett kopulerande lamor och en älg-dase! (Intressant va'?!)

När det var dax för karuseller och sånt så började det regna. Till slut vräkte det ner. Men vi var ju rätt nöjda i alla fall. Tur det finns torkskåp i stugan.
Kim, Malla och Axel har åkt och handlat lite till middagen. I dag blir det tjälknul, pottisar och sallad. Inte helt fel!

Vinaren är sprättad och det har slutat regna. Helt ok alltså!

Nu vill Tuva spela på datorn så nu ska jag flytta på mig...

Kram!

Godmorgon!

Nu är vi alla uppe ur de stenhårda sängarna. Nåja, det överlever vi väl - åtminstone i två nätter. Kusin Axel klev faktiskt upp före Brellan! Nu är det frukost för de två största kusinerna. En exklusiv frukost bestående av gårdagens spagetti och köttfärssås. Det blir så när man är så hungrig att man skakar... :)

Malla W med W (!) är oxå här så igår hade vi samling här i "storstugan". I dag väntar som sagt djurparken. Fortfarande oklart om jag kan gå in. Kanske får Diesel sitta i buren i bilen en stund.

(Åhå, nu fick jag lite spagetti-rester av Tuvis! Jodå, jag är oxå hungrig när jag känner efter....)

I kväll har vi gratis aktiviteter i Kåta byn.... (nä, nä Jannike.... Tänkt inte såååå. Tänk same-hus !!!)
Man kan paddla kanot, fiska eller låghöjds-bana. Sen finns det lite mera som klättervägg, höghöjdsbana, m.m som man kan prova på om man pyntar några slantar.

Nu ska jag koncentrera mig på spagettin! (Bäst det, annars stoppar jag väl den i öronen....)

Kram!


Junsele

Nu har vi anlänt till Junsele. Vi har hunnit äta spagetti, köttfärssås och sallad. Med gott vin till! Jag kan varmt rekommendera vinet som är "Killawara" på flaska. Finns även på tetra, men det är allra godast på flarra!

På vägen hit stannade vi till i Sollefteå och gick genom stan en sväng. Spelade även lite minigolf på campingen. Jag spelade inte utan satt med lill-Diesel och tittade på. Helt ok det med.

I morgon ska vi gå på djurparken. Vovvar får ju inte vara där så jag vet inte hur vi ska lösa det. Kanske får jag och Diesel roa oss med annat...

Nu orkar jag inte skriva mera. Kram!

Laddat och klart!

Hux flux så har jag tagit mig i kragen och laddat in bilder från kameran. Tyvärr är det nåt bajs med min dator så allting tar typ två veckor... Stor suck!

Men kolla gärna på dessa....

Brellan och Diesel.... Vilka sötnosar va'?!


Den här konstiga typen träffade på vid en av badturerna vi gjorde under värmeböljan. Vi sprang som galningar av rädsla... :)


Här är då världens bästa hund som nu fått stark konkurrens..... :)
Här "jagar" hon småfirrar i vattnet. Mums! (?)


Oj, nu måste jag gå och fixa käk. Det blir korvgryta m pottisar. Helt ok för en onsdag...

Kram!

Förbannelse över Vägverket....

Ja, igår utdelade jag i tanken en förbannelse! Jag och tjejerna var ute på prommis och lyckades hamna där Vägverket lagat sprickor i asfalten. Vet ni hur det ser ut...????!!!! Fy attan vad jag fick plocka småsten ur vovvens tassar när vi kom hem. Och den där kläggan är väl bara att avvakta och klippa bort senare. Usch, fy och blä!!!

En riktig spillevink har vi i alla fall. Nellie började känna av att det kliade och rann lite ur ett öga i måndagskväll. Uj, snacka om oro över att det är allergi mot vår lille prins. Men hur som helst så gick det över och hon har inte visat något igen. (Hon hade förvisso lekt med storasysters hästkläder på dagen.... Det kan mycket väl vara förklaringen.)
Så på tisdagseftermiddagen frågade jag om hon var ok i ögonen. "-Nääää, men nu är det andra ögat", sa Nellie med en ledsen min. "-Nämen, ojdå. Få se..." sa jag och såg framför mig hur vi tårögda var tvugna att lämna tillbaka Diesel.... Då säger ung-jäkeln: "Näääää, jag bara skoja!!!!!" och sken upp som sola i Karlstad! Ha, ha, det går inte att låta bli att fundera varifrån hon får alla sina snabba skämt....

I måndags hade Diesel även lite mjäll och vi fick förklaringen att det kan vara stress-mjäll. Så i morse såg Nellie en liten vit prick (kanske ett ensamt mjäll?!) på pälsen och sa: "Å Diesel, är du lite stressad??". Gulligt va'?!

Har precis läst ut den här boken: Omslagsbild: ISBN 9789127115781, Cesar och hans hundar : naturliga lösningar på vanliga hundproblem.
Intressant läsning. Även om man aldrig blir som honom så kan man ju försöka ta åt sig ett och annat.
Diesel är för närvarande en väldigt försiktig och lite smårädd jycke, så vi behöver inte plocka fram några hårdhandskar alls!
Det hände ett par olyckor på golvet i går igen. Men jag tror att det är ett, inom kort, övergående problem. Just nu ligger han och sover i sin (öppna) bur efter en liten prommis med Brellan.

Tuvis har åkt på Koppelhällan och badat med en kompis. Brrrr.... (tycker jag!).

Vilket århundrade som helst ska jag lägga in lite bilder.... Om det är någon som tycker att det behövs - istället för en massa blaj-text bara...

Kram så länge!

Light Dream's Caci Loves Diesel !!!

Japp, that's his name. Men han kallas ju för Diesel. Har precis varit ute på en liten kvällsprommis. Han är helt underbart snäll. Så klart lite halvskraj och så eftersom det har hänt mycket idag och allt är ju nytt här. Tyvärr har han skvätt lite här och där här hemma. Det beror knappast på att han är olidligt pinknödig, utan snarare på nån slags osäkerhet och revirtänkande?? Nån som vet...?

Om jag hade varit mera driftig så hade det förstås funnits en bild i denna blogg, men se... så långt kommer jag inte ikväll.

Ska slänga ner mig på golvet och gosa lite med vår 5:e familjemedlem!

Kram!