Slalombacken och fika!

Idag har barnen åkt slalom! Dom tyckte det var skitkul. Jag tog en prommis upp till backen. Klart bra gjort eftersom jag inte rört på mig sen urminnes tider.... Blev lite svettig och äcklig, så jag frös bra när jag kom fram och blev stillastående. Men då gick jag förstås in i fiket! Stina och Gumman har tokgott fika till asbra priser! Så småningom kom även barnen och Kim in och fikade förstås. Nellie tryckte i sig tre hela varmkorvar med bröd !!!! (Jodå, hon brukar få mat hemma oxå, även om man inte kan tro det...)

Nu sussar barnen och jag antar att man hamnar framför dumburken igen. I går kväll var det bara bajs på tv'n så Kimpa och jag tog och spelade lite biljard. Kan inte påstå att jag är någon stjärna  på det (ännu !!!), men med lite träning så kan man väl inte bli sämre i alla fall...

Har fixat lite smått inför morgondagens matupplevelse (???). I morgon blir det nog en hel dag i köket. Men det känns helt ok!

Nä, nu är det färdigsvamlat för denna gång...

Kram, kram!!

Mat, mat, mat....

Varit och tokhandlat på ICA. Hade en helgalen Nellie som sällskap. Antar att det hade gått ungefär 10 gånger snabbare att handla om jag varit själv....

En viss irritation infann sig eftersom det var slut på både det ena och det andra som jag skulle ha. Men man får improvisera... Det blev fläskfilé istället för oxfilé. Dansk dessutom. Helt mot mina principer, men den här gången kände jag att prisfrågan avgjorde... vilket den normalt inte brukar, men det handlade om många pengar...

Fanns ingen gorgonzola, men fick tips av A-M J att ta Kvibille Ädel istället. Någon honungsdijon fanns inte heller... Nåja, matgästerna på nyår kanske inte är så himla noga. Åsså har jag något att skylla på om det smakar fan?!

Nåja, mätta lär vi nog bli på ett eller annat sätt. Får väl koka makaroner om det krisar...

Ska ta och se om det är något jag kan börja förbereda lite smått. Eller förresten, ska ta och provsmaka vinet tror jag... :-)

Kramisar!

Glömde önska av Tomten...

Skulle förstås ha önskat mig mera tid av Tomten. Jag menar, när han ändå var i farten och delade ut önskeklappar hit och dit. Kanske skulle det ha stått på paketet:

"Kära Åsa, ta det nu lugnt.
Att hinna allt blir alltför tungt.
Prioritera det du gläds av mest,
då mår du oxå allra bäst.
Snart stundar middag med goda vänner,
lycka i hjärtat då du känner.
Om det är ostädat i ditt hus,
släck lamporna och tänd några ljus...
Men jag är ju Tomten som gillar att rimma,
så här får du på dygnet en extra timma...."

Ja, tack Tomten! Det skulle sitta fin-fint! Kanske till nästa jul då...?!

Vänner från Stockholm (jag har slutat rimma nu så du kan läsa som vanligt...) var in i butiken idag. Vi har ju inte setts på eeeeevigheter. Innan dom reste till Hammarstrand "bestämde" vi att vi skulle käka middag eller nåt och att vi skulle bestämma en dag. Bara för att det verkligen skulle bli av.
Tror ni att vi bestämde nåt? Njet! Och nu står man här. Funderandes på hur tiden ska gå ihop igen. Men en fika måste vi ju lyckas med. Bara så att vi får surra lite och träffas. Måste, måste, måste !!!!

För övrigt snöar det! Underbart!!! (Bara jag lyckas hitta igen bilen under snön...)

Kram!

Lång dag....

Sicken lång dag idag. Ändå har jag inte suttit ensam särskilt långa stunder. Verkar vara fler och fler som hittar hit. Jätteskojsigt förstås!!! Men klockan går ändå sakta. Kanske för att jag längtar hem till en fredagkväll (även om det är jobb i morgon). Undrar om det blir tacos idag...? (Tacos = fredagsmat!)

Har en endaste myskoxe filt kvar så jag har beställt en ny leverans idag. Och Willow Tree-änglarna säljer slut en  efter en.... Tyvärr är de i princip slut hos leverantör (eftersom det varit jul har väl alla andra i branschen hajjat att de skulle beställa ordentligt... men inte jag!) Nåja, ny bracka-beställning ska ske i januari. Förmodligen på Formex-mässan.

Känns lite surt att bomma igen stället i 4 dagar när jag är på mässan, men hoppas att ingen blir sur för det...

Jag har inte kollat om skrivaren funkar med datorn ännu... Har en tumme på helt fel ställe, typ...

Kram !

Gissa vem jag har pratat med?

Jo - Telia-tanten.... Fast den här gången såg jag på nätet att det var störningar med e-posttrafiken (IGEN!!!) och behövde inte sitta i telefonkö. Det var ju bra eftersom jag hamnade på 84:e plats i kön. Ska man ringa Telia så gäller det att man inte har nåt annat för sig på en bra stund...

Lite kaffe nu va'?!

See U !

Fy faderullan va kallt!

Jädrar, jag håller på att frysa häcken av mig här! Har trängt på mig en kofta utanpå munkjackan. Hur snyggt som helst, men va fän ska jag göra...

Mejlade AA på kommunen idag och förhoppningen är att de prioriterar lokalfrågan. Det är ju som sagt fler än jag som behöver en butikslokal.... Håll alla tuttar ni kan för att det löser sig snart....

Rear ut handgjorda tomtar, änglar och julstrumpor. Bara så ni vet...

Kram!


Pizza och kebabtallrik! Mmmmm.....

Det blir alltså ingen avancerad matlagning i dag. JAG har enväldigt bestämt att Kaffestugan får fixa middagen i dag. Bara minuter kvar tills jag får hugga in på kebabtallriken!

Ja visst blev det Hotellet igår. Först drack jag och Mags lite bubbel. Tog med ännu en flaska bubbel till slalombacken där det var "förfest". Höögs hade lite galej där. Antar att bubblet "tog bra" för det blev lite... Ja, lite vingligt typ.... Det var mycket folk på hotellet och till baren var det dunderkö. Vet att PiO på nåt vis bara banade väg och beställde. Vassa armbågar kanske?
 
Lyckades med ett par styrdanser igen... (Vad är det med mig? Åldern??) Men mest var det röj framme vid scenen (like good old times!). Kusse-Lelle spelade och det var ju kul att se honom en sväng. Snygg-Emil spelade och sjöng diverse låtar. Fader Abraham har jag bestämt ett minne av. Egentligen skulle jag ha varit upp till Pålgård och och Emil, men en sån här dag orkar jag knappt gå upp och ner för trappen.... Å jäklar vad jag har ont i ett ben. Sårskada och allt. Så går det när man full av bubbel ska gå på isig mark....  Tur att Nellie fick en doktorsväska i julklapp av Holk 1, för hon har pysslat om mitt ben och satt på både plåster och bandage...

Nä, nu ska jag röja undan på bordet för att få plats med alla pizzor och kebabtallrikar !!! MUMS !!!!

Biljard!

Efter en massa god julmat och dryck rullade vi hemöver från F&F. Efter ett tag kom Bub, Yvonne, Emil, Fille och Anders över. Det blev lite pilsner och ett par rundor biljard. Sååå jäkla roligt! Fast vi var typ 4 i varje lag så det var långt mellan gångerna man fick känna på kön... Öh...det där såg inte så bra ut vaä? Jag menar, hålla i kön.... (inte mycket bättre det heller va'??) Hur fan ska jag uttrycka mig då? OM det inte är någon som känner till det så måste jag kanske förklara... "Pinnen" man spelar biljard med, heter KÖ" Alltså håller man i KÖN när man spelar biljard... Förstått nu ??!! (Gillar du texten Jannike??)

Nu ska jag upp och värma julgröt, plocka fram skinkan och köttbullarna (sillröran tog slut igår... Jodå, Maggan... den var till ett helt kompani.... och hela armén var ju här igår :-) ) och äta en brackafrulle. Vi ska ju till stallet och mocka sen. Å då måste man ha mycket i magen!!!

Förresten... Undrar om det är kört med biljetter till juldagen? Vill dit !!!

Ses snart! Kram!

Årets Jämtar 2007

Kolla in ÖP idag!

STORT GRATTIS KILLAR !!!!

Tomten ! Och Telia-tanten...

Jodå! Har varit en fin morgon och vi hade nyss självaste Tomten på besök. Jättesnäll tomte som delade ut paket. Fast han hade glasögon som immade igen så det var lite svårt att läsa på paketen. Sen öppnade vi alla klappar och jag tror att Tuva blev mest glad för ett hästspel till datorn. Nellie tyckte pruttkudden var jätteskoj!

Risgrynsgröten står på spisen och kokar. Ska bli gott sen!

Allt hade varit helt lysande om det inte visat sig att jag inte kommer in på mina mejl... Vad göra? Jo, ringa Telia-käringen.... Efter att som vanligt pratat mig, och knappat mig fram i ca 5 min, hör jag i luren "-Våra öppettider är...". Naturligtvis hade dom inte öppnat riktigt än. MEN FEL ATT KLÄCKA UR SIG DET FRÅN BÖRJAN DÅ?????

Men när jag äntligen lyckats komma i kontakt med en riktig människa så blev jag glad igen. Dom är faktiskt riktigt trevliga på Telia-supporten tycker jag. Och jag fick veta att tekniker har åkt ut i natt för det är ett problem som inte bara gäller mig. Ja, god jul då Telia....

Sen idag ska vi till F & F och käka julmat! Jag har lyckats åstadkomma köttbullar och Julgubbens sillröra. Kimpa har kokat skinka. Sen tar A och Bub med sig en massa gott oxå. Så mätt lär vi bli !

Nä, nu ska jag hoppa ur pyjamasen !

God Jul på er alla !

Jul, jul, strålande jul!

Äntligen har jag fått riktig julstämning. Tror att det beror på att en superfin julgran står i huset. Med fina kulor i grenen..... Vi har även flyttat ner tv:n till gillestugan. Lite mysigt faktiskt. Det blir så småningom en vägg-tv uppe, som barnen kan ha som "Bompa-tv", typ... Men eftersom vi ännu inte har någon platt-tv så får det vänta. I morgon kommer tomten! Skittidigt faktiskt... Å andra sidan måste man ju bara upp och kolla på sista delen av adventskalendern. Som det är nu har ju tomten kolavippat. Gissa om det är lite funderingar i Nellies huvud just nu....

Bommade igen strax efter 15 idag. Skööönt!  Har sålt slut på både AFB-almanackorna (jodå, har bestämt en fika hos Emil nån dag....) OCH AFB-pusslen! Det sista "visnings-pusslet" landade ju hemma här. För NATURLIGTVIS måste man ju ha ett! Har börjat lägga det. Inte helt enkelt faktiskt! Ska kanske beställa flera senare.

Gumman var in och gjorde mig ännu mera sugen att gå ut och parta på juldagen. Vore rätt skoj... men musiken..? Rockabilly-stuket är inte riktigt min grej... Men jag ska nog gå i alla fall! Ere trevligt folk där så blir det nog skitbra ändå.

Mags, Andrea och Axel var hit en sväng. De hade köpt julklappar till barnen. Dessvärre har jag inte gjort detsamma... Men det får bli något en annan gång i stället.

Fick mig ett gott skratt idag me' (underbart!!!). Kim kom upp (från källaren) med fulla hakan av raklödder. Rakhyveln hade pajat. Vi letade, men kunde inte hitta någon ny rakhyvel. Och Kim hade ju börjat raka sig så det var ju lite mysko att bara avsluta så... Ha, ha !!!! Tur att Mike hade att låna ut! Thank's Mike! (Å andra sidan kanske Kim hade skapat en ny skägg-trend annars...? Näää....)

Har precis betalat en massa räkningar så nu är jag lite matt. Ska sätta mig i soffan en stund. Eller gå och knoppa så man orkar upp till julkalendern ! Viktigt!!

Kram, och sov gott !

Söndagsöppet.....

Hello friends, jag har bestämt att hålla affären öppen till klockan 15 på söndag. (I morrn alltså).
Det verkar inte vara någon som är ute och handlar efter kl 14... 

Väldigt ensamt här just nu.... Man kanske ska ringa Telia-tanten och snacka lite...?

Kram på er!

Öronproppar...

Pga blåsten har Tuvis provat att ha öronproppar när hon ska sova. Nu låg dessa på nattduksbordet och i morse sa Nellie:
-Jag vill ha öronpropparna!
Jag: -Jamen då hör du ju ingenting?!
N: -Nä, det vill jag inte heller för Tuva hostar så mycket!
Dom fick sitta i ungefär 2 sekunder innan hos sa -Va? och tog ur dom igen....

Jag har lyckats med bedriften att få munsår igen. Ack, ack! Å enda anledningen är min eländiga förkylning och att jag snutit (?) mig så förbaskat att jag slitit på huden under näsan.... Siiiiiit å !!!

Jag och Jocke F har nåt på gång. Ja, alltså, strictly business.... Och jag behöver era kloka åsikter... VAD skulle ni gärna se i produktväg för "AFB"/Hammarstrand"? Brainstorma och kom med förslag! Jag har massor av egna idéer, men fler skadar inte...

Jobbar till 17 idag. Sen ska jag rulla köttbullar (ja, jag vet... men dessa är tänkta till julbordet...) i massor. Hoppas jag inte somnar i köttfärsen bara... (fast eftersom jag börjar bli rätt köttbullelik så kanske ingen märker det... URK, va äckligt det där blev!!!)

Nä, nu ska jag och mitt munsår gå och jobba igen...

Kram så länge!


Jim Carrey och Telia-tanten...

Bara måste tala om för er att jag höll banne mig på att skratta ihjäl mig ikväll. Tittade på "Bruce, den allsmäktige" och det måste vara en av de absolut roligaste filmerna jag sett. Höjdpunkten är ju när Bruce använder sina krafter när hans kollega fått tjänsten som han ville ha, och ska göra sitt första tv-framträdande på den tjänsten. Ni som har sett filmen vet nog vilken scen jag menar. Alltså jag skrattar varenda gång så tårarna sprutar! Helt sjukt kul!

Sen fick jag mig även ett gott skratt när Kim ringde Telia för att prata med support om vår bredbands-tv. Vare sig man vill eller inte så svarar ju den där Telia-käringen och man får lov att "prata sig fram". Hon fattar ju inte helt bra jämt och det kan bli rätt komiskt. Bara grejen att sitta och prata med en icke levande person...

För ett tag sen fick jag ett riktigt frispel när jag var nere i butiken och ringde Telia. För det första fick jag då prata med den där osympatiska tanten, vänta 100 år på att komma fram, då visade det sig att jag behövde ringa om. Ok, till tanten igen.... Hon fattade fan inte vad jag sa och till slut blev jag så less på henne att jag på en av hennes frågor svarade: "NÄÄÄÄ! KÄRINGJÄVEL !"  Otacksamt eftersom hon hur vänligt som helst bara sa: "Förlåt, jag förstod inte" och upprepade vänligt sin fråga....   Nä, ska man käfta med någon så tar det bättre om personen lever, på riktigt...

Godnatt!!

 

Nu vet jag... Tomten finns!

Jädrar i lådan! I dag har jag träffat tomten. På riktigt! Tomten såg inte riktigt ut som jag föreställt mig för det var en hon, inget skägg, ingen röd dräkt. Hon sa inte ens "Hoo, hoo... Finns det några snälla barn här?" Fast det var väl lika bra eftersom jag inte är något snällt barn....

I alla fall så har jag då fått en HP skrivare. Den har fått flytta upp från källar'n där den bott och förhoppningsvis är den kompatibel (Va! Visste ni att jag kunde såna ord??!!) med min dator hemma. Ska undersöka saken i helgen.

Så Tomte-Mor Eva, jag är otroligt tacksam!!! Och jag önskar dig en riktigt skön julhelg!!!

Kram!

Svettigt värre!

Flera kunder i butiken och en som ville handla för hyfsat mycket pengar. Vad händer? Jo, kassaapparaten strejkar!! Jag måste ha kommit åt någon konstig knapp eller så, för samtidigt som jag pratade med "supporten" så löste sig problemet utan att jag fått några instruktioner. Men svettigt värre kan jag meddela att det var! Resultatet blev att jag lyckades slå in över 4000 kronor på ett köp.... (OBS! Ingen kund blev drabbad!) Men efter ett telefonsamtal med dom som sköter min bokföring så löste sig det oxå! Det är ju bara så... det löser sig! (Sa hon som...)

Nu längtar jag tills det börjar bli lite inkomst här. Just för att jag ska kunna bränna mera pengar till firman. Behöver verkligen en skrivare, och sen vill jag ju ha mera roliga grejer i butiken! Finns ju en uppsjö, och i januari blir det ju Formex-mässan och där fullkomligt kryllar det av saker!

Nä, kanske lite mat i magen? Eftersom jag inte har någon micro här (ännu), och inte heller någon vidare framförhållning, så har jag levt på kalla köttbullar som "lunch".... Snart ser jag väl ut som en köttbull, och då menar jag inte liten och rund, utan VERKLIGEN som en köttbulle !

På söndag klockan 17 blir jag ledig i hela tre dagar.... Jag längtar...

Kram!


Fiskbajs och "Sprite"....

Fick äntligen tummen ur och städade akvariet ikväll. Eller i alla fall så länge det gick bra, för mitt i alltihopa gick grunkan som man rengör botten med, sönder... Apa oxå! Nåja, firrarna fick betydligt renare än det varit på länge. Stackarna hade nog andnöd av all skit i akvariet. Nu måste jag försöka ta mit till Djurboa och köpa nya akvariegrejer. Men det är lättare sagt än gjort eftersom Djurboa är öppet när jag har öppet... Hmmm.. Måste nog skicka dit guben tror jag.

Sicket dravel det är på tv'n. Nåt debattprogram. Jag blir så nervös av debattprogram för dom är så anti mot varandra hela tiden. Jag vet inte ens vad dom debatterar, och fjärrkontrollen ligger alldeles för långt bort för att kunna byta kanal... (Hur gjorde man förresten innan fjärren fanns..?)

I dag fick min lilla butik ännu ett nytt namn (ni minns "Spritt" va'?), Nu var det någon som sa "Sprite" [sprajt]....
Det var en del folk till strax efter lunch men sen blev det alldeles för lugnt. Så jag hann beställa från Ellos och lite sånt viktigt...

Nämen nu blev debattprogrammet helt plötsligt intressant! (Ja, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig!) Dom pratar om att trafikförsäkringspremien blir billigare om man har en GPS i bilen som kollar om man håller hastigheten. Tja, varför inte? Man ska ju egentligen betala för den risk man är i trafiken. Och kan man köra som folk och "tjäna" på det i form av billigare försäkring så...
Men det är ju ett debattprogram och det sitter en tomte i studion som är trafikreporter på Aftonbladet (och som för övrigt borde uppsöka en seriös frisör). Han jämför att ha en sån GPS i bilen med att han inte heller vill vara övervakad när han går på toaletten... Ja det var ju verkligen samma sak... Daah!
Ja då har jag debatterat lite ikväll då.

Nä, nu är det dax att säga godnatt...
Så GODNATT!!

Nu tjurade jag allt till!

Har väntat på slantar från min f d arbetsgivare, sen typ hur länge sen som helst. Jag har påmint och jag har påmint... Inget händer. Så idag tog jag och skickade ett halvsyrligt mejl och frågade om det är utmattningsmetoden dom försöker tillämpa... Får väl se om det händer nåt.... Suck!

Nyss ringde det på min mobil, precis när jag stod och slog in paket till en kund. Tog telefonen för att stänga av "Allt för byn-Nellies" skönsång. I displayen stod "Emil Höög". Nåja, jag tryckte helt sonika bort honom!...... Men ringde förstås upp sen.... :-) Han ville checka hur det går med almanackorna. Det finns en bunt kvar, men om någon ska köpa så vänta inte för länge bara... Så mina vänner, var är ni? Har ni köpt almanackan? Jag menar, ni bara MÅSTE ju ha en (eller två? eller tre?) såklart!!!

Läste Emils blogg i morse på 
Twajs och blev full i skratt. Han har stått i duschen och funderat ut en massa bra grejer så länge att varmvattnet tog slut... eller om det kanske var lite varmvatten redan från början, äh, skitsamma! Kul lät det i alla fall! Alla gör vi olika saker i duschen... (Nä, Jannike...inte nu igen!!!)

Ok, ta och pallra er hit nu och köp almanackan! Så jag får stämma träff med Emil snart..... :-)

Kramisar!

Världens snyggaste porträtt !

Eller vad sägs om detta? Tjejerna på mitt kalas fixade konstverket!
image53

Jag skulle sååå gärna vilja lägga ut alla hälsningarna oxå, men det blir ju så många bilder.... Nåja, jag måste rama in porträttet och hälsningarna och spara i evighet... Amen!

Kram på er alla underbara människor!

Ambulanshelikoptern?

Förresten, var det någon fler än jag som hörde och såg helikoptern som landade i natt? Måste ha varit på fotbollsplanen...  Uscha, undrar vad som hänt...

Tuva blev så himla rädd och det kan jag förstå eftersom det dundrade ordentligt när helikoptern svepte förbi.
Så då blev det tre prinsessor (ja, jag inkluderar mig!) i sängen och pappsen fick snällt gå och lägga sig någon annanstans.... :-)

Kram!

Väder-gnäll....

Ja alltså, är det inte uppåt 20 minusgrader och kallt så man bara dånar, så är det tydligen som idag... Plusgrader och tokblåst... Va trist! Det tar alldeles för hårt på snön när det är sånt här väder. Inte bra alls! Vi vill ju inte ha en grön jul igen.... Och jag tänker på 08:orna som ser fram emot skoterturer i nyår... Men tills dess borde väl vintern ha stabiliserat sig igen va'? Om man kan önska väder så önskar jag nu -5 grader och strålande sol. Eller förrsten, ett ordentligt snöväder, sen -5 och sol. Japp, det blir bra! Så säger vi!

Har fortfarande förkylningen i kroppen. Vilken jädra vecka att bli sjuk på... Finns nog ingen vecka på hela året som tydligen är så viktig som denna, precis före jul. Kanske för andra handlare... för här är det ingen direkt rush, även om det poppar in folk oftare än förut. Men jag ska inte klaga... Det känns som att det är på väg åt rätt håll i alla fall. Och idag bör det komma lite mera varor. Har faktiskt behövt "påfyllning" av vissa saker. Kul!

Kram så länge !

Rocky Balboa & jag...

...har vissa likheter. Eller... njae... I går kväll tyckte jag dock att jag såg ut som honom litegrann. Precis som när han gått en match och fått en handske i ögat. Jag hade haft sånt tårflöde att ögat var rött och svullet (nä, Jannike... tänk inte snusk nu igen!). Tack o lov ser det hyfsat ut idag. Däremot kände jag mig inte särskilt kry i morse, men nu är det mycket bättre. Kanske pga alla trevliga människor som kikar in emellanåt och surrar om både det ena och det andra. Visst kan man sakna "arbetskamrater", men så länge man kan surra lite strunt med folk som kommer in så är det ju oxå helt ok.
Såg bilder från M Förs. julfest. Den verkar inte ha gått av för hackor. Limo-åkning och grejer (såg ingen röd matta dock...). Det lär dröja innan jag hamnar på någon sån julfest med mitt företag... Och LF hade julfest igår, med AFB-uppträdande. Nåja, allting har sin charm! Och jag är rätt nöjd med det jag har! Det bidde dock vääääldigt lugnt helt plötsligt. Kanske man ska sätta ut en marschall? Mörkret börjar ju redan falla.

Lyckades tömma kameran på bilder igår. Hepp! Då var det ett nytt program för bilderna förstås, och jag vet inte riktigt hur jag ska få någon bra ordning på allt. Funderar på att bränna bilderna (och spara som typ negativ), framkalla dom jag vill ha som papperskort och helt sonika ta bort en massa från datorn... Låter det som en bra idé eller är det korkat??

Fan, nu känner jag mig så pass kry att jag nog kan ta mig en snus faktiskt! (Är intresseklubben med?)

Nu ska jag gå ut och tända på... marschallen alltså!

Kramis!

Det svider i näsan!

Jo, hade man haft ett "vanligt" arbete hade man nog legat hemma och trynat och tyckt synd om sig själv. Men nu är det ju inte så... Det går rätt bra ändå. Fast det svider i näsan vilket i sin tur resulterar i att det rinner tårar från ett öga (samma sida som det svider på!). Ok, har intresseklubben antecknat så kan vi ju lämna det ämnet för den här gången.

Fick AFB-pusslen idag. 384 bitar, A3-storlek. Helt ok! Jag blir riktigt sugen själv på att pussla.  Såg att någon lagt in en blänkare om både almanackorna och pusslen på AFB's hemsida. Det var ju bra! Själv funderade jag på saken, men man ska väl inte utnyttja sidan för gratisreklam så det gick bort.

Nä, om man skulle ta och snyta sig då... (Intresseklubben?)

Kram!

Skruvat inlägg...

Ja då menar jag förstås inte mitt eget .. :-) Surfade in på AFB's hemsida och hittade ett 2 mil långt inlägg från någon som var.... bitter (alldeles för milt ord egentligen) på en socialchef. Hade inte nåt att göra med vare sig AFB eller Hammarstrand, utan det var ett obehagligt, hat-inlägg. Jag tog och messade Emil faktiskt, för jag tror att det vore bra att plocka bort inlägget så fort som möjligt...

Har varit riktigt risig bitvis idag. Å då inte bara för att jag varit skitatrött (jobbigt med allt rim igår....he, he!) utan riktigt snuvig. Nu känns det lite bättre men långt ifrån bra. Får sova på saken....
I dag har vi blivit bjudna på födelsedagsfika på Rosengård. A fyller ju år idag. Smörgåstårta... Hur gott är inte det på en skala?
Kim har jobbat ikväll. Det var musikgudstjänst och jag hade väldigt gärna varit där. Men med en förkylning och trötta barn så blev det i stället vågrätt läge i soffan.

Nu hoppas jag att AFB-pusslet kommer i morgon. Spännande...

Nu är det nog godnatt som gäller.... Kram!

Hemligheter?

Berätta aldrig för mig något som ska vara en hemlighet eller överraskning... Jag brukar kunna "hålla tätt", men risken finns förstås att käften glappar om man inte tänker sig för. Och så har då skett... Suck... Jag har en klump i magen. Vilken jävla idiot man är... Nu var det väl inte så att någon "drabbas" av det, men ändå....

Gå och lägg mig!

Innan..

rimmet var klart blev klockan kvart i tre,,,,

Puss!

Kolla klockan....

Shit, uret är faktiskt 2:15, pip! Här sitter vi och har trevligt med Rehnholms! Mycket vin och köttbullar har gått åt. Så jäkla trevligt!
Silence! I kill you!!! (Nån sett och hajjar???)

Nu ska vi rimma... (OBS! Det är INTE jag som rimmar!!!!)

Ok, jag är inte riktigt nykter, och jag bloggar ju för "slutet sällskap"..
Jag trycker på enter nu,,,,

(Hallå! Det är jag, dagen efter!!! Det fantastiska rimmet har  jag faktiskt bestämt bort från bloggen... Innehöll ord som känsliga människor, eller normala för den delen, kanske inte uppskattar lika mycket som vi gjorde i natt med allt vin...

J & J tyckte väl inte att rimmet var någon större hit i går heller (till skillnad från oss vuxna som ALLTID vet bäst!). Skulle kanske ha lyssnat på dom redan då...

Nåväl.... Tomterimmet har jag sparat..... så det finns kvar !!!

Hejsvejs!
 

Kärleks-affär!

Ja, det var in en liten kille idag som tittade på lappen jag skrivit för priset på AFB-almanackorna. Där har jag även satt på (!) ett litet silverhjärta. Killen frågade "-Varför har du ett hjärta där?" "-Jag tyckte att det var lite fint", svarade jag. "Jaha...", sa grabben, "då är det här ju som en kärleks-affär!".  Det var väl tokgulligt!!!!

Har varit en hel del folk i farten idag. Skyndar mig att svepa en kopp kaffe som hastigast. Tog inte med mig någon mat idag. Dumt, för magen knorrar... Det finns förvisso skorpor och lördagsgodis, men hur bra låter det??

Nä, åter till arbetet....

Kram!

Lördag och kallt.

Fast egentligen är det "bara" 10 grader idag. Men jag känner mig lite småsnuvig och hurven. Sålde en del AFB-nackor i går, men det finns en hel del kvar. Tror att ryktet måste sprida sig lite innan folk vet att de finns. Det är väl "bara" på AFB-hemsidan och Hammarstrand.nu som det har angetts. Åsså på min och Emils bloggar då förstås. Jag är otroligt glad över att jag, med min lilla butik, fick första tjing på dessa snygga almanackor. Även om folk inte rusar hit och köper nackan så syns ju butiksnamnet i ett trevligt sammanhang. Tusen tack till AFB-gänget (främst Emil antar jag) för det!
Han ringde i går eftermiddag för att höra hur det gått med försäljningen av almanackorna och det lät som att det hade kramats massor på ICA. Tror jag det :-) !!!

Brrr... känns redan kallt i butiken. Attans. Och jag konstaterar att det ser ut ungefär som att jag har pyjamas på mig... Rosa brallor och vit munkjacka... Nåja... Jag får väl hålla fram händerna och börja snarka om någon tittar konstigt på min klädsel, och låtsas att jag gått hit i sömnen idag.... Det kan inte bli helt rätt alla gånger...

Det är ju lördag och allt... Kanske man ska ta och tända en marschall och ställa vid gatuprataren trots att det är ljust ute. Ser ju rätt mysigt ut i alla fall. Ett mysterium är dock att det har hänt att marschallen försvunnit ibland... Nåja, såna smällar kan jag ta. Men det skulle vara intressant att veta vart dom tar vägen..

Kram så länge!


ALMANACKOR !!!

Jag vet inte om budskapet har gått fram, men jag vill bara säga:

KOM OCH KÖP "ALLT FÖR BYNS" ALMANACKOR !!!

Det finns inget att tveka på! Dom är skitsnygga (både almanackorna och killarna :-)  )
129 riksdaler, casch on the table !

Sprid nu detta till ALLA och några till....

(Det är en sån här gång man skulle bloggat på ÖP va? Men å andra sidan hade ni inte fått se dom vackra festbilderna då...)

Vi ses i morr'n då va' ?!

Kram!

Poppis med AFB...

Ja, dom är onekligen poppis, våra härliga AFB-grabbar! På förmiddagen har det varit en hel del folk som kommit in och köpt almanackan. Vänta... det kommer en kund....
Så där ja, två almanackor till sålda!

Jodå, jag har sålt helt ok av mitt eget sortiment oxå. Jag är förstås evigt tacksam att jag får chansen att sälja AFB's almanackor. Och AFB-pusslet väntar jag in när som helst. Spännande att se hur det ser ut. Inte så många ex, men om de ser bra ut kommer jag förstås att beställa flera. Oklart om de hinner fram innan jul dock...

Har hunnit haft besök av både AFB-Tobbe och AFB-Robban. Såååå trevligt! Visst är det märkligt... Nä, det var fel uttryck... UNDERBART! är ett bättre uttryck, hur glad man kan bli av att se vissa människor?! Det finns ju några av den sorten (ganska många faktiskt!) som man bara blir så glad i hjärtat av att se! Härligt va'?!

Har beställt lite mera grejer till butiken. Finns egentligen inga pengar, men jag kan ju inte ha tomma hyllor gapande här. Och krisar det så får jag väl sälja min kropp... (hö,hö... antar att man själv skulle behöva betala istället!). Tror att det blir en beställning till veckan på handgjorda tvålar. Verkar helt underbara! Lite dyrare förstås, men säkert en mycket trevlig gåva!

Ja, nu blev det rätt lugnt här. Men allting har sin förklaring.... AFB-killarna står ju och "säljer" kramar på ICA, till förmån för Röda Korset. Gissar att det finns risk att dom får "kram-träningsvärk".... (Det lät ju inte helt fel egentligen..?!)

Nä, nu ska jag sluta svamla och.... dricka kaffe ???

Kram! Och ALLT FÖR BYN !



Mail-bekymmer....

Jästrans Telia! Nu är det kalabalik i mail-etern. Skit oxå! Jag som förstås tänkte mejla iväg en beställning... Nåja, det hinns väl senare.

Hann i alla fall få ett mejl från självaste Snygg-Emil som visade 
DETTA !
Puss till AFB-boysen som tänker på mig! Nu vore det väl fan om inte besöksstatistiken skulle öka en del...
Och i morgon dyker det nog även upp AFB-pussel. Mycket begränsad upplaga, men verkar det bli en "hit" så beställer jag förstås flera. Tveksamt dock om de hinner före jul, men pussla kan man ju göra när som helst!

Ojsan, nu verkar det som Telia har tagit skägget ur brevlådan och fixat mejltrafiken. Underbart!

Ska ta och dricka upp kaffet och fixa beställningen. (Hmmm.... känns som att jag dricker kaffe varenda gång jag bloggar..?)

Kram på er!

Kallt, kallt, brrrrr........

Huvva! Termometern visade 17 grader i morse. Om jag såg rätt med mina trötta ögon. Låter egentligen inte så himla askallt, men jag tycker det känns som att man ska frysa f... av sig! Hittade tack och lov igen mina gamla Fristads-täckisar. Dom värmer gott.
I morse visade det sig att Tuvas mössa blivit kvar hos en kompis. Försökte få på henne en, i mitt tycke, snygg kamoflagefärgad mössa med lurv och öronlappar. Hon hade den i fjol, men i år var den tydligen "sååå fuuul!". Det slutade med att hon tog min mössa (som jag egentligen tycker är "sååå fuuul") och jag fick nöja mig med pannbandet. Tuva tog med en påse med presenter till fritidspersonalen + en egen present till Sara som TYVÄRR slutar den här terminen. Tuva skulle dela ut paketen själv. Hon är duktig den tjejen!

Själv har jag börjat få halsont och munsår igen. Suck! Typiska förkylningssymtom. Men jag VÄGRAR bli sjuk. Det går bara inte!

Vi satte ju upp julgardinerna i köket på kvällen när barnen somnat. På morgonen efter så utbrister Nellie förtjust: "-Vilka fina gardiner!!!" Så tacksamt. Jag kan känna att jag gör "för lite jul" för de små tjejerna. Barndomens jul ska väl vara full av tomtar, bakning, storstädning, osv.? Ok, Kim och barnen har faktiskt bakat pepparkakor...

Ska nu hälla i mig en kopp snabbkaffe. Gott!

Kram!

Apropå fest...

Ja, här kan man väl säga att jag lagt ribban för festen... Eller...? (Å, nej - jag skäms inte.... särskilt mycket...)

image48

Eller vad sägs om detta???? När man är 40 bast är man stolt över snygga trosor... :-)

image51

Och ja... nu skäms jag väl litegranna.... Men vaddå... Vem minns en fegis??

Kram!

Favorit i repris...

Ursäkta mig om det blir en repris här. Det är väl mest på tv som repriser brukar dyka upp, men jag bara måste spara mitt kalas-inlägg... Fan vet, tänk om jag skulle glömma vad som hände? Då kan jag ju bara stega tillbaka hit och läsa... och le... :-)


Strax före kl 14 dök tre underbara vänner upp i butiken med  pizza och öl. Det var då det började bli lite roligt att fylla år. Sen drog vi vidare till hälsokostbutiken där det dracks "bakfyllepiller". Ett icke-spontanbesök hos Marja och Magnus där det blev cider (med glitter i). Fick en gåta som ledde till lekstugan hemma. Jag öppnar dörren och där sitter jädrar i mig 10 pers. i kolsvarta mörkret och sjunger "Ja må hon leva". :-D

Fick paket! En systemkamera!!!

Och festen då? Går det verkligen att beskriva festen i ord? Nä! Men jag ska göra ett försök att delge en del av det som hände.

Sminket flög all världens väg redan under middagen. Mags och Mike hade snickrat ihop en egen version av "Country roads" (även känd som "Hammarstrandslåten" förstås!). M & M började sjunga och sen kom en efer en Anders, Adam, Peter och Andrea, Pontus och Victor... Har jag glömt nån? Tårarna sprutade så jag hade kunnat släcka en eld! Jag ska få texten och då lär jag väl gråta floder igen antar jag.

Flera saker hände under kvällen. Maria och Kristin sjöng, med hjälp av oss alla, en egen version av "Rock you" (heter den så? Ni vet... We will, we will, rock you....) AKA och AW fick alla tjejerna att rita ett porträtt av mig. Det blev kanonfint! Värsta konstverket! Och dom ordnade även så alla fick skriva sin hälsning till mig under kvällen. Såååå himla roligt att ha kvar sen! Det är kvar på Hussen fortfarande, men ska hämtas under dagen. (Hoppas inte konstföreningen, som har utställning där, har sålt det!)

Det blev Hammarstrandslåten och lite annat, uppe vid pianot. Det är så jäkla roligt att ha musiker i sin bekantskapskrets. Åsså fick jag äntligen höra Adam sjunga "på riktigt" igår. Vilken röst!!! Helt fantastisk! Sjung mera Adam!!!!!

Två låtar fick jag tillägnade mig! Av väldigt olika slag, men mycket vackert! Jesper och Jocke sjöng en låt som jag... hmmm... inte vet vad den heter... typ.... :-) :-) :-) Ni som var där vet vad jag menar! Såååå roligt! Två gånger dessutom. Det var nog enda gången i livet man fick den sången tillägnad sig.... :-)

Ja, så var det en annan låt .... (Å', nu smälter jag....) Det var ju då Emil (ja precis, "Snygg-Emil"!), sittande vid pianot, som sjöng "Hero" för mig.... Gissa om jag bara dog ???? Kunde jag stoppa tiden så hade jag gjort det!!! Jag lovar!!!!

Jag måste nu gå och äta lite frukost och ta en dusch. Man ska ju jobba sen... (och Kim åkte redan vid 8-tiden för att skotta snö....!)

TACK ALLA UNDERBARA VÄNNER SOM GJORDE MIN FEST TILL ETT MINNE ATT BEVARA I HJÄRTAT FÖR ALLTID! Det är inte så jäkla illa att fylla 40 trots allt.... :-)

Puss på kinden !!!


Zzzz Zzzz Zzzz .......

Håller på att krevera. Är så jäkla trött så om jag blundade en liten stund så skulle jag garanterat slockna. Har precis gjort mig en kopp snabbkaffe och förhoppningsvis blir jag lite piggare av det. Idag har det varit stendött här (ovanligt va'?). Förvisso har jag egentligen sålt rekord, men det ska gå på faktura så jag får vänta med den glädjen.
Kul är i alla fall att många av dom som hittar hit tycker att butiken är trevlig och att jag har mycket roligt. Det låter ju lovande. Dom kanske kommer tillbaka en vacker dag!

Undrar om jag ska smita ut och tjuvröka lite? Det har inte varit en själ här på tre timmar (ja, så vidrigt är det ibland!) men det vore väl typiskt om det skulle råka komma någon precis när man smitit ut... Det är ju inte alltför snyggt! Kanske ska skippa det ändå rå....

Jahapp..... det var det det.... Gäsp....

Nu är dom uppe!

Julgardinerna i köket alltså. Äntligen! Det tog ungefär 10 minuter (eftersom Kim strukit dom redan) och i efterhand kan man ju undra varför jag dragit ut på det så länge. Jo förresten, jag vet... Lathet kallas det nog!

Min dunderorder igår gick vägen. Det var inga problem och allt verkar ha löst sig på bästa sätt.

Lämnade in två barntröjor hos TKH i dag för att få "Allt för byn" tryck på dom. Vet inte om det var någon vidare värst kvalitet på dom, men jag hoppas dom håller några tvättar i alla fall. På baksidan kommer det att stå "Emil är min FAVVO". Gissa två små tjejer som kommer att bli lyckliga?! Dom ska få tröjorna i en lite för tidig julklapp.

De flesta av Hammarstrands köpmän ska ha massor med öppet nästa vecka, bl a en kväll till 22. Jag tänkte hänga på deras öppettider, men känner att det blir mig övermäktigt. Jag ska ha mera öppet + lördag och söndag, men inte lika länge. Och nyårsafton har jag banne mig stängt.... Gissa om det känns fånigt att utöka öppettiderna när jag knappt har några kunder under ordinarie tider? Nåja, jag har ett par dragplåster som nog kommer att sätta lite fart på folket så de tar sig i kragen och kommer hit... Vänta får ni se...

Kram, kram!

E man dum så e man...

Eller finns det nåt botemedel? Ja, jag måste erkänna att jag för tillfället (?) inte har alla öl i backen, nästan inga får i hagen och hissen går inte alls ända upp.... Jag och multiplikationstabellen kom inte överens idag. Eller rättare sagt, jag tänkte nog inte alls! Gjorde en beställning så stor att jag borde skitit på mig (ja, nu bloggar jag ju för "slutet sällskap" så nu kan man väl skriva så här..?). Antar att jag fixade en del merarbete och huvudbry för vissa, men hoppas att jag någon gång kan bli förlåten....  Kom på min dumhet när jag nattade barnen, och fick lov att vänta tills de somnat, sen studsade jag upp för att skicka ett "rättelsemejl" direkt! Suck, sicken fåne man är ibland...
Hoppas, hoppas att jag inte gjort alltför stor skada...

Kom även på att allt jag skrivit på ÖP-bloggen lär försvinna. Mycket trist! Undrar om det går att spara på nåt vis?

Nä, ett lugnande bad nu så ska jag försöka förlåta mig själv under tiden...

Kram från en icke fungerande hjärna...

Lite öm då....

Efter gårdagens annorlunda sparktur är jag lite öm här och där. Det blir väl vackra blåmärken så småningom antar jag...

Igår var Kim till stan och hjälpte till att montera kök. Tänk er ett blanksvart kök med vitvaror i rostfritt. Fy attan va snyggt! Undrar när mitt kök kommer att bli snyggt...? Jag hämtade barnen hos Maggan. "-Jag har inte saknat dig! Maggan är bäst!", sa Nellie. Jodå, det finns dom som ligger 1:a på favorittoppen!

Framför mig såg jag en tråkig burk ravioli som fanns hemma - en räddning i hungernöden. Men det visade sig att barnen redan fått middag och själv blev jag bjuden på kött, potatisgratäng, sås, broccoli och ett glas rött! Snacka om att det la sig som bomull i magen! Tusen driljarder tack, Maggan!!!

Igår kväll hade Tuva feber. Men i morse verkade hon helt ok igen. Får dock vara hemma idag.

Har precis suttit och knåpat ihop ett utkast till affisch om öppettiderna för butikerna i jul/nyår. Mycket jobba blir det.... Men så är det väl att vara ensam företagare.... Känns ju lite knäppt att dorma i med en massa extraöppet när det är glest med folk på vanliga öppettider, men samtidigt är det nog bäst för alla att haka på övriga butikers öppettider. Man hoppas ju att folk förstår att om Hammarstrands butiker ska finnas kvar så måste man även handla i dom.  Så gör ALLT FÖR BYN och handla lokalt!

Kram så länge!


Tiden går....

...jävligt sakta just nu. Det har varit väldans glest med folk idag. Har i alla fall utökat dagskassan med att köpa presenter till fritidspersonalen. Jag håller i det, och självklart hittar jag då presenterna hos Spirit of Jamtland :-).

Blev uppringd av ÖP idag, ang. mitt bloggavslut. Skönt att de har förståelse för mitt beslut och det är inga konstigheter, annat än att de tycker det är synd att en flitig bloggare som jag inte längre är kvar som ÖP-bloggare. Och det är ju förstås kul att höra. Jag kommer i alla fall att försöka meddela ÖP när det händer nåt här i trakterna, och nu har jag ju värsta kameran oxå så dom kanske kan få lite vackra bilder!

Kolsvart ute. Ska snart packa ihop. Lovar att sparka saktare hemåt. Å andra sidan är det ju uppför, så risken att knäna får markkänning igen är inte så stor. Fan, vilken klant man är...

Ja, nu kan jag ju blogga "på arbetstid" igen, så risken är att ni får höra av mig rätt ofta...

Kram så länge!

Aj!

Jag har ont i knäna....


I'm back....

Ja, kära vänner!
Efter en tids uppehåll har jag nu återkommit till min "gamla brottsplats". Jag har precis meddelat ÖP att Ragundaasa avslutar sitt tokoffentliga bloggande för att fr o m nu ha en lösenordsskyddad blogg. DU har förstås fått inloggningsuppgifterna och jag hoppas verkligen att du vill fortsätta att hänga med mig...

Det känns på nåt sätt rätt befriande eftersom jag nu vet att det är bara folk som förstår mitt sätt att skriva (förhoppningsvis!!!) som läser.

Ok, nog om detta. Lite "vanligt" bloggande är väl på sin plats nu då va'?
I morse susade jag iväg på sparken, på väg till jobbet. Passerade grannarna och utbrast glatt "-Riktigt bra sparkföre idag!" Jodå, det tyckte dom oxå, fast dom gick med sin spark. Det skulle jag oxå ha gjort.... Ner för backen vid Strandliden. Hej va det gick! Oj, oj, oj... sparken började vobbla... Och tjo, så hängde jag helt plötsligt efter sparken, skrapandes knäna i backen. Snygg syn! Undrar vad grannarna sa.... Nåja, man får väl vara glad att det inte var någe hundbajs där jag plogade fram med kroppen....

Här i butiken är det tidvis alldeles för lugnt, men det poppar in folk lite oftare känns det som. Roligt! Jag har beställt Allt för byn-pussel i A3-format. Hela 392 bitar och det blir nog skitbra!!! Jag vill i alla fall ha ett...

Nä, nu är det lite arbete en stund. Vi ses igen! Och nu har blogglusten infunnit sig igen!

Kramisar !